מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חג שמח דוק' .הילה13/10/2008
היי דוק, תודה לך על כל העזרה המוצעת כאן ...תשובותיך מרגיעות אותי כל פעם מחדש... :-) בני בן 7.5 חוד' ,שוקל 8 ק"ג (נולד שבוע 35+5 , משקל 1.7 ק"ג ללא בעיות מלבד חשש ל-NEC שהתבדה).הוא כבר שלושה שבועות עם שילשולים בלי חום ,תרבית צואה יצאה תקינה ולרופא אין מושג ממה זה . הוא משלשל כמה פעמים ביום בצבע צהוב עם גרגירים בכל מיני צבעים, לעיתים זה מיימי מאוד או עם המון רייר ,אוכל מטרנה חלבי, עולה במשקל אבל..אני מפחדת שהוא מאבד מינרלים ושאר ויטמינים חשובים לגוף וכמובן שהגננת מתלוננת..... זה לא קשור למוצקים כי הפסקתי איתם בעקבות השילשולים. רק לאחרונה יש לו ליחה ואותה הוא מקיא.אין עוד שיניים,וחוץ מזה שהכל בסדר אוכל טוב, ישן טוב,משחק יפה מאוד. מה מקור הבעיה לדעתך ? ואיך אוכל לפתור את זה ? תודה רבה...... הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים ללא חום
ד''ר אילן גור13/10/2008להילה חג שמח,
הגדרה של שילשולים ינה יציאות מימיות ללא כל חומר למעלה מ-5 פעמים ביממה.לא כמות החומר היוצא בצואה משמעותי אלא איכותו של החומר. מאחר וזה לא חיידקים אלימים כמו שיגלה ואו סלמונלה אנו מניחים שזוהי מחלה וירלית בלבד אשר תחלוף לאט לאט. הייתי ממליץ להפסיק האכלה של פירות וירקות מכל סוג שהוא ( כולל בננה ותפוח) ולהתמקד רק בחלב שהילד רגיל לאכול.
אין כל סיבה לדאגה של אובדן מינרלים כל עוד אינו מקיא ויכול לקבל את הכלכלה שהוא זקוק לה.
הייתי עוקב אחר המשקל ולא דואג יותר מדי\
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי12/10/2008
אני בשבוע 24 והייתי בנופש עם בגדים ישנים בימים אחרונים לקראת הערב בימים האחרונים הרגשתי שזה לוחץ לי בבטן תחתונה בישיבה ולכן רציתי לברר האם בגדים לוחצים יכולים לפגוע בעובר. תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פוגע
ד''ר אילן גור13/10/2008לליהי חג שמח
זה לוחץ רק על העור בבטן ולא מגיע עד לרחם.
בדרך יש עוד כמה אברים המגנים על העובר.
המשך הריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת פג מתוקרונית12/10/2008
לפני 3שבועות ילדתי בן בשבוע 33+3 במשקל 2190 אפגר 10.(בשתיי הפעמים.) לפני שבוע שוחררנו במשקל של 2000 גרם כרגע שבוע אחרי שחרור מבית החולים משקלו הוא 2150 גרם. אני מניקה כל 3 שעות, אחות טיפת חלב טוענת שזה לא מספיק בנוסף היא משתמשת בעקומת גדילה רגילה מה שלי לא ניראה הגיוני הרי הוא מראש ב"פיגור " של גדילה. האם ישנה עקומת גדילה מיוחדת לפגים שבטיפת חלב.תודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
ד''ר אילן גור13/10/2008לרונית חג שמח,
הפג המתוק שלך עולה במשקל בקצב של 150-250 גרם בשבוע.
לא צריך עקומות לזה ובעקר אין זה חשוב כ"כ באם הוא נמצא על הגרף או מתחת אליו.
כל עוד תשמרי על קצב עליה במשקל כפי שכתבתי הוא יגדל בצורה טובה.
תשתדלי להיכנס לאוירה רגועה יותר ולא לחוצה ואז תנובת החלב תעלה והילד יגדל במשקל
אל תרבי בזמן הנקה כלומר לא יותר מעשרים דקות בכל הנקה ואז הטא יהיה רעב יותר ויאכל טוב יותר.
נקווה שזה יעזור להנקה וגדילה של הפג המתוק.
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמילהילה09/10/2008
שלום רב בני כיום בן שנה והרופאה להתפתחות הילד נתנה לו אינפמיל זה בגיל 4 חודשים האם יש מצב לתת לו את זה כיום שהוא בן שנה או לא? כי הוא לא קיבל את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה
ד"ר אילן גור12/10/2008להילה בקר טוב, לא הבנתי את השאלה שלך. אנא נסחי אותה שנית על מנת דע מה לענות שנה טובה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RSVקארין06/10/2008
צהריים טובים, בתי בת עשרה חודשים כרונולגי, נולדה במשקל 1150 בשבוע 27+6, שהתה בפגיה 60 יום שבמהלכם לא התעוררו בעיות.(לא הונשמה ולא קיבלה חמצן בכלל) כשהשתחררנו מהפגיה בפברואר חוסנו בחיסון RSV וקיבלנו עוד אחד כעבור חודש. יצרו איתנו קשר מקופת החולים ע"מ שנבוא לקבל חיסון RSV שוב פעם. בשיחה איתם נאמר לי שיתכן שזו טעות או שיתכן שהיא נמצאת בתפר שבין גיל שנה לגיל קבלת החיסון. שאלתי הינה האם זה נהוג לחסן גם בגיל עשרה חודשים והאם כדאי לי לחסן במידה ויחליטו על כך בקופת החולים(או שמא זה יכול לסכן מתן חיסון נוסף)? אוסיף כי בתי נמצאת איתי בבית ולא נמצאת במסגרת של גן ילדים או תינוקיה (דבר שיתכן וישתנה בזמן הקרוב) תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זכאית לקבלת החיסון
ד"ר אילן גור12/10/2008בקר טוב, הזכאים לחיסון RSV הינם פגים שנולדו בשבוע הריון עד 28 ורק עד לגיל חצי שנה. תינוקות שזקוקים לחמצן בבית לאחר שחרורם מהפגיה זכאים עד גיל שנה. מכאן שילדתך לא זכאית לקבלת החיסון ואין כל סיבה שתחוסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתלינור05/10/2008
תודה על תשובתך, האם אני יכולה לנסות להאכיל 90 ולהגדיל את מרווח הארוחות ל-4 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן בהחלט
ד''ר אילן גור06/10/2008בקר טוב ללינור,
ניתן לעלות למינון כזה בתנאי שהיא לא מקיאה. במידה וזה הולך טוב ניתן לרווח את הזמן בין הארוחות. הקפידי לשמור על הכמות היומית כפי שכתבתי קודם לכן.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירנותאירית04/10/2008
ד"ר גור היקר שלום. בתי בת 6 שבועות (נולדה בשבוע 34), שאלתי היא האם זה בסדר שרוב היום היא ישנה (כמעט כל היום) ורק כאשר היא רעבה או כשמעירים אותה למקלחת היא עירנית, ורוב הפעמים אני מעירה אותה לאכול . אשמח לתגובה במהרה תודה רבה אירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה זמני
ד"ר אילן גור05/10/2008בקר טוב לך, בהחלט יכול להיות שהילדה ישנה יותר מהרגיל וכל שעלייך לעשות זה לצפות שהיא תהיה יותר ערנית בהמשך. הסיבה שהיא ישנה יותר זה שהיא רגועה, אוכלת היטב, ללא כאבים וזה נותן לה אפשרות שלינה ממושכת יותר. לקראת חודשיים וחצי שלושה היא תהיה יותר ערנית אז סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אירית05/10/2008תודה רבה וצום קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזון וגזיםלינור03/10/2008
ד"ר גור היקר, ילדתי תאומות בתאריך 7.8.2008 במשקל 1518, 1572 בשבוע 32 כיום הם שוקלות בערך 3.200 אני מאכילה במטרנה סנסטיב 60 כל 3 שעות אחת הבנות רגועה ואחת בוכה רוב הזמן עד כה חשבתי שזה נובע מגזים אך הגדלתי לה את האוכל בערך ל- 70 והיא נרגעה השאלה היא האם הכמות בסדר וכל כמה זמן ניתן להגדיל את האוכל ואיך ניתן לדעת מתי להגדיל, תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בכמות
ד"ר אילן גור05/10/2008בקר טוב לך, ילדתך פשוט רעבה וזה הסיבה לבכי. את כמות האוכל את מעלה בהתאם לדרישות הילדות. באם הילדים מסיימים את האוכל עד תומו ולא שלווים יש צורך להעלות את המינון. סה"כ הכמות המומלצה הינה 180 סמק/קג ולמקרה שלכם שה כ-550 סמק ( באם תחלקי ל-8 ארוחות אזי בכל ארוחה לפחות 70 סמק). שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמקיא אחרי כל ארוחה ומסרבא. לוי01/10/2008
יש לי נכד היום בן שנתיים וחודשיים, בהיותו בן יומיים עבר ארוע מוחי. לשמחתינו הוא שרד את הארוע אחרי כחודשיים בבית חולים, היום הוא מוגדר כנכה. הוא נמנע מלאכול, אוכל רק מזון מרוסק, מסרב בכל תוקף לשתות נוזלים, שותה כ- cc 100 חלב (פורמולה ליום) וזאת רק עם הרבה סבלנות ו"מלחמה". את המזון שהוא מוכן לאכול פירות מרוסקים ומעט ירקות, כמות של כוס הוא כמעט תמיד מקיא לאחר הארוחה.התינוק רזה מאוד, הוריו חסרי אונים, וניראה לי כי התינוק עצמו מתוסכל, ניראה לי שהוא יודע שמייד אחרי האוכל הוא יקיא לכן הוא מסרב לפתוח את הפה. הוריו ניסוי כל דרך לגרום לו לאכול, משנים טעמים תזונה והרכבים, שום דבר לא הועיל. הוא מסרב לפתוח את הפה. גם מיצים, אוגדילות וממרחים מתוקים לא מצליחים להשפיע עליו לאכול. אני כסבתא מאוד מאוד דואגת, ההתפתחות הכללית שלו מאוד איטית, הוא אינו עומד עדיין, רק לאחרונה הוא התחיל לזחול. איזה בדיקות אפשר לעשות כדי לאתר את בעיית המזון והשתייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות האכלה
ד''ר אילן גור02/10/2008לסבתא שנה טובה,
אני מבין שלילד היה דימום מוחי שגרם לנזק מוחי משמעותי. חלק גדול מהילדים האלה נתקלים בבעיות של בליעה והאכלה. לעיתים הבעיה מחמירה בצורה משמעותית עד כדי הרעבה. במקרים כאלה בפתרון הוא החדרת צנור לקיבה והאכלת הילד משם במקביל להאכלתו דרך הפה. אין זה המקום להרחיב בנושא זה וההמלצה היא להתייעץ עם נוירולוגים ומומחים להאכלה כיצד לפתור את הבעיה ולתת לילד יכולת לגדול ולא לרעוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת פגדפנה24/09/2008
שלום ד"ר אילן גור, בני נולד בשבוע 37+6 במשקל 1950 גרם, היקף ראש 31.5. בגיל 10 ימים היקף ראש 33, משקל 2030 גובה 46.5. היום הוא בן חודשיים ושוקל 5200, היקף ראש 38.5 אך גובהו רק 52.5 ס"מ. נראה כי הוא גדל לאט מאוד בגובה לעומת הגדילה המהירה במשקל. האם זה אופייני? כי הרי במשקל הוא באחוזון ממוצע לגילו אך גובהו ממש באחוזון 2 נאמר לנו בטיפת חלב. תודה, דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
ד''ר אילן גור25/09/2008לדפנה שנה טובה,
ראשית בנך לא פג מאחר ונולד בחודש תשיעי במשקל נמוך
מאחר והגדילה במשקלים ובהיקפי הראש חשובה יותר לגבי כל ילוד בנפרד ולא רק לפי האחוזונים הייתי ממליץ לך להיבדק על ידי רופא הילדים שלך שיודע להתייחס לילד ולא לסטטיסטיקה.
על פניו גדילתו תקינה ולא הייתי משנ כלום אך בטוחני שהרופא ילדים שלו ירגיע אותך הרבה יותר ויוריד את החששות בעקבות הביקור בטיפת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת היקף ראש אצל פגת23/09/2008
דר' שלום רב בני נולד פג בניתוח קיסרי ללא סיבוכים בשבוע 37 להריון משקל לידה היה 2720 חמשקל בשחרור היה 2590 אורך 50 והיקף ראש 33 כשהתינוק היה בן חודש היקף הראש שלו גדל ל 36.6 רציתי לשאול אם זה בסדר ואם גדילת הראש אינה בקצב יותר מידי מואץ ? כי לפי מה שהבנתי אסור שהראש יגדל בחודש הראשון יותר משני סנטימטרים והראש של הילד גדל ב 3 וחצי סנטימטרים בחודש אחד האם זה מצב הדורש בירור ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקפי הראש
ד''ר אילן גור23/09/2008ערב טוב,
היקף הראש בחודש הראשון גדל בהתאם לגדילת הילד ובהתאם למדידה של המודד.
לא כל אחר מודד באותה צורה ולכן לא להתייחס להבדלים כאלה במשמעותיים.
לילדכם אין כל סכנה של בעיה במוח שתגרום לגדילה מהירה של הראש ולכן יש להתייחס לבדיקת הראש והמרפב יחד עם בדיקת היקפי הראש ורק אז להגיע למסקנה אם יש צורך בהמשך ברור.
מכאן, בקשו מהרופא ילדים לבדקו ולהתייחס לשינויים בהיקף הראש.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה לצד ימיןענבר20/09/2008
ד"ר גור שלום, בני בן 4 חודשים (חודשיים מתוקן). נולד בשבוע 32 במשקל 1.500. לפני כחודש וחצי שמתי לב להעדפתו לצד ימין.הוא נוטה להסתכל רוב הזמן לצד ימין, מכניס לפה בעיקר את יד ימין וכו'.. אורטופד בדק אותו ואין לו שום בעיה אורטופדית. המליץ לי לתת לו גירויים בעיקר לצד שמאל כדי לחזק את הצד הזה. אני מבצעת לו תרגילים כדי לחזק גם את צד שמאל. השאלה היא האם תרגילים מספקים? או שמא יש לבדוק אופציה של פיזיוטרפיה או כל טיפול אחר? תודה מראש וחג שמח ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה לצד ימין
ד"ר אילן גור21/09/2008בקר טוב לך, הכתובת היא לט אורטופד אלא נוירולוג ואו רופאי הפגיה שטיפלו בו. נטיה כזאת מחייבת איבחון באם זה נכון ומה הסיבה לכך ממליץ לך להמשיך את הברור לפני התחלת טיפול על מנת להיות בטוחים שיש בכלל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה לכתם בקשתית העיןהילה18/09/2008
היי,הכתם שיש לבני הוא לא על החלק הלבן של העין אלא על הגלגל שמסביב לאישון , ז"א שיש לו עיניים כחולות ועל הכחול יש כתם חום . האם מדובר בפאק בפיגמנטציה או משהו אחר ???תודה דוק'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה דימום על גלגל העין.
ד"ר אילן גור21/09/2008איני יכול לאבחן ללא ראיה של העין אך נראה לי שמדובר בדינום בגלגל העין. ההמלצה שלי היא למצוא רופא עיניים במהירות ולא לחכות 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סוג מזוןאירית18/09/2008
ד"ר גור היקר שלום. בתי בת 3 שבועות וחצי (נולדה בשבוע 34) ואוכלת מטרנת פגים אך המטרנה גורמת לה לכאבי בטן ולעצירות. האם כדאי לעבור לסימילאק והאם ייתכנו השפעות כלשהן על התינוקת עקב המעבר למזון אחר? בתודה מראש אירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה
ד''ר אילן גור23/09/2008לאירית בקר טוב,
שאלתך התחמקה בין כל שאר השאלות ולכן התשןבה קצת מאוחרת.
ניתן להחליף בין סוגי החלב באם הרושם שלך שהילדה מגיבה לא טוב לסוג אחד של מזון.
לסימילק יש מזון מיוחד לפגים הנקרא ניאושור וכדאי שתנסי לראות באם אכן יש הבדל ביחס לכאבי הבטן של בתך
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
אירית23/09/2008תודה רבה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם על קשתית העיןהילה18/09/2008
היי דוק' בני בן 7 חוד' (6 חוד' מתוקן) ויש ללו כתם חום די בולט על קשתית העין (יש לו עיניים כחולות ...כרגע... :-) זה כך מגיל חודשיים ולא התייחסתי לזה עד שהסבו את תשומת ליבי , יש לי תור לרופאת עיניים רק בדצמבר !!! מה זה יכול להיות ? פתאות התחלתי להילחץ מזה... תודה רבה לך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלצת בדיקת רופא עיניים מוקדם יותר
ד"ר אילן גור18/09/2008צהרים טובים לך, אני מבין שהכתם בלחמית ( בחלק הלבן של גלגל העין ). איני יכול לחוות דעתי ללא ראית הבעיה אך בהחלט לא מקובל עלי שאינך יכולה לראות רופא עיניים עד דצמבר. חפשי רופא עיניים זמין ואפילו דרך מיון על מנת להירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)