פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למזון נוזלי-מרוסק
    ליאת
    02/02/2009

שלום רב, ביתי בת 6 חודשים כרונולוגי, 3 חודשים מתוקן. רופאת הילדים ציינה כי בגיל זה אני אמורה להתחיל לתת לביתי מזון מרוסק. בפגיה הסבירו לי כי עוברים למזון מרוסק רק בגיל 7 חודשים מתוקן. אני חוששת כי צעד זה מוקדם מידי, מה היית ממליץ? תודה ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למזון נוזלי-מרוסק

הוספת תגובה

• מסכים עם הפגיה

ד''ר אילן גור
    04/02/2009

לליאת בקר טוב,
    התינוקת שלך צריכה לאכול חלב 6 חודשים מגיל 40 שבועות הריון ואז לאכול מכל מה שכל ילד אוכל. לכן חכי לגיל חצי שנה מתוקן ואז תתחילי עם השינויים בכלכלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעט מבולבלת

טלי
    04/02/2009

בעמוד הקודם ענית לאם ששאלה את אותה השאלה כי ניתן להתחיל במתן מזון מוצק בסביבות גיל ארבעה חודשים (כרונולוגי). מהי אם כן התשובה המדוייקת???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי בשבוע הלידה

ד''ר אילן גור
    08/02/2009

לטלי בקר טוב,
    פג שנולד בשבוע 34 אינו דומה לכזה שנולד בשבוע 28 מבחינת ההתפתחות והגדילה
    לכן לפגים קטנים יותר אנו מעדיפים לתת חלב עד גיל 6 חודשים מתוקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב ד"ר גור
    אליזבט
    02/02/2009

רציתי לדעת ממך כרופא מומחה לפגים. האם בקע בטבור עובר או רק בניתוח? ולמה נוצר בקע בטבור? ממה? דבר שני הילד מתפתל עושה קולות כאילו יש לו עצירות.מציינת שיש לו יציאות סדירות פעם ביום.יכול להיות גזים? אתמול בלילה 3 שעות התפתלויות.החלפתי לו את המטרנה פגים למטרנה שלב 1 מהדרין.מה אתה מציע ללכת על מטרנה הזו או על סימילק? אם כן איזה? מחכה לתשובתך ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב ד"ר גור

הוספת תגובה

• שבר טבורי

ד''ר אילן גור
    02/02/2009

לאיזבט ערב טוב.
    שבר(הרניה)טבורי חולף לבד ללא ניתוח.
    לגבי אי השקט איני בטוח שזה קשור למעיים וכדאי שרופא יבדוק
    לגבי שינוי כלכלה קשה לי להאמין שזה עוזר ואם כן לכמה זמן ולכן לפני שאת מתחילה להשתגע ולהחליף כל יום סוג חלב תתיעצי עם רופא הילדים שלך לאחר בדיקת התינוק ואז תירגעי.
    לפי ניסוח השאלות שלך את מאד לחוצה וזה לא עוזר לך לטפל בתינוק שלך ולא עוזר לתינוק להיות רגוע.
    עלייך לתפוס את עצמך ןהירגע מאחר וזה לא כ"כ מסובך וקשה ועובדה שכמעט כולם מסתדרים ללא צורך ביותר מדי עצות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות גופנית
    רן
    01/02/2009

שלום וברכה אני אב לילד בן שנה וארבעה חודשים שנולד פג בתחילת שבוע 29 להריון. התפתחותו מזמן לידתו ועד לגיל 6-7 חודשים היתה נורמלית בהחלט, אך הילד כבר כבן שנה וארבעה חודשים, יש לו מבנה פנים ושיניים מפותחות לגילו אך גופו כשל תינוק בן 6-8 חודשים עדיין מראה התפתחות מאוד איטית, רק בחודש האחרון הוא הצליח להחזיק את ראשו באופן יציב הוא אינו זוחל או יושב או מראה נכונות גבוהה לגילו לעשות זאת.. שאלתי האם הוא ידביק את פער ההתפתחות שכן זה עניין של זמן? או שבכל זאת בגיל כזה צפויות בעיות בעתיד ומה הן? האם רצוי לקחת אותו למרפאה מסויימת לבדיקות או מה? אני מודה על ההתייחסות מראש יום טוב רן

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות גופנית

הוספת תגובה

• האם לא במעקב?

ד''ר אילן גור
    02/02/2009

לרן ערב טוב,
    אני מתפלא על שאלותיך מאחר וזה אומר לי שהפג שלכם לא היה במעקב מסודר במכון להתפתחות הילד.
    פג שנולד בשבוע 29 חייב השגחה צמודה כל חודש לפחות במכון להתפתחות הילד ( על פי חוק בריאות והנחייות משרד הבריאות).
    ההתפתחות של הילד לא תקינה והוא חייב לעבור אבחנה על ידי נוירולוג, פיזיוטרפיסטים, ריפוי בעיסוק וניאונולוג.
    האם היו לו מימצאים בבדיקת US ראש טרם שחרורו.?
    אני מאד מודאג ממצבו ומקווה שכבר מחר תדאג שייבדק ויתחיל לקבל טיפולים מתאימים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב...

רן
    02/02/2009

הילד אכן במעקב ומטופל, עובר פיזיוטרפיה כל שבוע ובדיקות בביתי חולים מאז שנולד. נשאר לו למיטב ידיעתי לעבור MRI עדיין לא נקבע מועד... כל מה שרציתי לדעת האם הוא יתגבר וידביק את פער הגדילה? מה הסיכויים? ומה החסרונות שעלולים להיווצר בעתיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העתיד לפניו ויש לקוות

ד''ר אילן גור
    04/02/2009

לרן בקר טוב.
    בטוחני שהרופאים והמטפלים בתינוק יודעים יותר טוב להעריך את עתידו וגם זה במיגבלה של ראיית העתיד.
    לגביך יש לקוות לכמה שיותר ולעשות מאמצים בהתאם. אל תתפתה לקבל "הבטחות" מכל אדם שאינו מכיר את ילדך, את הפגיעות בו, ואת הרפואה המפורסמת בנושא לגבי עתיד זה ואו אחר אפילו אם הוא הורה לילד עם פגיעות דומות. כל ילוד הינו עולם ומלואו והמהלך הרפאוי שלו הוא אינדיבידואלי שלו.
    תישארו עם תקווה ונקווה להתפתחויות חיוביעות בקשר לילדכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות בבקשה
    מיכל
    01/02/2009

שלום רב, יש לי בבקשה 2 שאלות: ביתי בת 8 חודשים, גיל מתוקן 6 חודשים (נולדה בשבוע 33) מדי פעם אני רואה אותה מנענעת במהירות את ראשה לשני הצדדים (אבל ממש מהר) הלוך ושוב כמה פעמים, בדרך כלל עשתה את זה בעבר מתוך שינה, ועכשיו אני רואה את זה גם במצבי ערות. האם ידוע לך משהו על התופעה? דבר שני היא מתהפכת לשני הצדדים כבר מזמן, עובדת מצויין עם הידיים ומשחקת יפה, לפני חודש ומשהו זחלה על הגב על ידי קפיצות , ומאז אני עובדת איתה על הבטן והיא לא מתקדמת קדימה, האם יש מקום לדאגה? או שזה בסדר שהיא לא זוחלת בשלב זה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• איני רואה כל בעיה

ד''ר אילן גור
    02/02/2009

למיכל ערב טוב,
    איני רואה כל בעיה בשתי התופעות שאת מציינת. התפתחותה תקינה ואל לך להאיץ בה לעשות דברים שאינה רוצה לעשות
    התקדמות מהירה יותר מבחינה מוטורית לא נעיד כלום על ההתםתחות השכלית
    סבלנות.
    לגבי ניענוע הראש זה נראה משחק שלה ולא רואה בזה בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    03/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי כלכלה
    לימור
    29/01/2009

שלום רב, יש לי תאומים-בנים שנולדו בשבוע 29+4 במשקלים 820 ו-960 גרם. השתחררו אחרי 7 שבועות מהפגייה ללא בעיות מיוחדות. ניזונים ממטרנה סנסיטיב לפגים. כעת הם בני 4 חודשים (מתוקן-חודש וחצי) שוקלים קצת מעל 5 ק"ג. שאלתי היא-מתי ניתן יהיה לעבור למטרנה רגילה? תודה, לימור.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי כלכלה

הוספת תגובה

• לפחות 6 חודשים משחרורם הביתה

ד''ר אילן גור
    02/02/2009

ללימור ערב טוב,
    כלכלת מטרנה סנסיטיב מכילה מלבד יותר קלוריות גם יותר מינרליים החיוניים לפגים בשלה הראשון לחייהם ולכן ההמלצה לא להחליף כלכלה אלא רק לאחר 6 חודשים משחרורם מהפגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר גור בוקר טוב
    אליזבט
    29/01/2009

קודם כל תודה רבה.על תשובתך הקודמת. ונפלא שיש פורום ליועץ. אני אמא טריה ואין לי כל כך מושג.אז סליחה מהתחלה.אולי על השאלות המטופשות שלי. רציתי לשאול עם אני יכולה לתת לתינוק"משקה שומר"גרגרים להכנה,או קצת מים שהורתחו קודם? עבר לי במחשבה שהוא אוכל רק מטרנה.בלי נוזלים. הרי אנחנו בעצמנו גם שותים.אחרי ארוחה הוא היום בן חודש וארבעה ימים. ודבר שני.אחרי הארוחה אני משכיבה אותו במיטה על כרית גדולה שלי.בזוית כזו שהוא לא יפלוט ואז הוא ישן על הכרית.אמרו לי שאסור.אבל זה הפתרון שמצאתי לפליטות שלו.הוא הפסיק לפלוט עם אני משכיבה אותו על המזרון ישר.הוא פולט ואני פוחדת שיחנק.חשבתי לעצמי שגם אני אחרי ארוחה לא יכולה לשכב על המזרון ישר.אחרת האוכל עולה לי.אם אני טועה .אולי יש לך רעיון לגבי הפליטות.תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר גור בוקר טוב

הוספת תגובה

• חלב זה נולים

ד''ר אילן גור
    29/01/2009

לאליזבט בקר טוב,
    החלב שהתינוק שלך ניזון מכיל בעיקר מים ( מים ואבקת חלב).
    הכמות נוזלים שהוא מקבל הינה מעל הממוצע ולכן הוא משתין רבות אין כל צורך להוסיף לו מים מאחר ויש לו מספיק ותוספת כזאת תגרום ליותר הקאות ופליטות.
    לגבי ההשכבה הייתי מציע לך לשים אותו על סל-קל בזוית וזה יהיה עדיף על כרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בטסיות
    יעל כהן
    28/01/2009

שלום, לפני כחודש נולדו לי תאומות בשבוע 34+ (5) במשקל 2.1 ו-1.6. הקטנה היום שוקלת 2.1, ועדיין נמצאת בפגיה מאחר ובדיקת הדם שלה מצביעה על מחסור בטסיות דם (PLT)- הערך הוא 125 כשהמינימום הוא 150 הייתי מעונינת לדעת מה הדבר אומר, מה הטיפול הנכון והאם יש סיבה לדאגה. תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בטסיות

הוספת תגובה

• שיטות טיפול שונות.

ד''ר אילן גור
    29/01/2009

ליעל בקר טוב,
    ידוע שלפגים קטנים מגיל ההריון ( משקל 1600 גרם לשבוע 34) יש סיכוי לחסר בטסיות.
    מספר של 125000 מבטיח הגנה מפני דימום ואין כל סיבה להחזיק תינוקת בבית חולים לצורך בדיקות דם. הייתי ממליץ לשחררה הביתה ולעקוב שבועית אחר ספירת הדם מאחר וזה יסתדר.
    כל זה נכון באם הספירה שציינת אינה בעקבות מתן טסיות אלא גידול עצמי של התינוקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטריליזציה
    אלונה
    28/01/2009

עד איזה שלב כדאי לעשות סטריליזציה לבקבוקים במיקרוגל?

לקביעת תור
    סגירה
    סטריליזציה

הוספת תגובה

• אין צורך בסטיריליזציה בבית

ד''ר אילן גור
    29/01/2009

לדנית בקר טוב,
    מספיק לשטוף היטב את הבקבוקים ואין צורך לבצע עיקור של הבקבוקים מאחר וזה לא מחןץ.
    אנו עושים זאת בבית החולים מאחר ושם הבקבוקים המותפים לכל הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    שלי
    24/01/2009

שלום יש לי תאומים בני 5 חודשים כרונולוגי (3 וחצי חודשים מתוקן). שאלה ראשונה בקשר לעליה במשקל של הבת. נולדה 1370 גרם כיום שוקלת 4800. עלתה בחודש האחרון 450 גרם. האם זו עליה מספקת במשקל? לציין כי אוכלת 6 ארוחות ביום 120 cc נאושור. שאלה שניה, בקשר לבן, יש לו חשש להרניה. מאחר ואנו גרים בפיליפינים, אנו לא רוצים לנתח אותו כאן. מגיעים לארץ רק ביולי. האם זה בסדר לחכות? תודה רבה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגת בטעות על שאלתי...

שלי
    26/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה תקינה במשקל

ד''ר אילן גור
    29/01/2009

היי שלי,
    שלחתי לך תשובה אך זה לא הגיעה ליעדו מחו"ל
    עליה של 3ץ5 קג בתוך 5 לודשים יחד עם התקופה בפגיה הינה עליה יפה במשקל. גם כמות האוכל תקינה ולא הייתי משנה כלום בשלב זה עד השקילה הבאה.
    לגבי הניתוח ניתן לדחות אותו לקיץ. יש לעקוב שהמעי לא ייכנס להרניה ולא "ייכלא" בפנים בלי יכולת להחזירו לבטן כי אז יש לנתחו בדחיפות. קבלי הסבר מרופא טוב שיראה לך כיצד לאבחן בעיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה
    אלונה
    20/01/2009

שלום ד"ר גור, ביתי בת עוד מעט 5 חוד' כרונולוגי וחודשיים מתוקן, שוקלת כ-4.5 ק"ג (נולדה 860גר' בשבוע 28+6), היא מסוגלת לישון בלילה המון שעות רצוף אך אני מעירה אותה כעבור 7 שעות מהארוחה האחרונה שלה. האמת היא שאני חוששת כאשר היא ישנה יותר מ7 שעות ולכן אני מעירה אותה(כנראה פוביה שלי מימי הפגיה..) , האם לתת לה לישון כמה שהיא רוצה?כמה שעות שינה רצופות הן בגדר הנורמה?נאמר לי ע"י רופאה מהפגייה שעד 4 ק"ג כדאי להעיר בלילה כל 4 שעות על מנת שרמת הסוכרבדם לא תרד מידי. בנוסף, ביתי כרגע ניזונה מחלב אם ומארוחה אחת של מטרנה פגים ביום. רופא בכיר מאוד בפגיה אמר לנו שכדאי להמשיך עם מטרנה פגים עד גיל שנה פעם-פעמיים ביום. חשוב לי לדעת את עמדתך תודה מראש, על כל העזרה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה..

אלונה
    22/01/2009

ד"ר גור שוב שלום, מאז ששאלתי את השאלה הקודמת קיבלנו תוצאות של בדיקת דם של ביתי,אלו הפרמטרים שאינם בטווח הנורמה: גלוקוז 108 urea 12 creatinine 0.15 calcium 10.68 got 45 ALK. PHOSPHATASE 669 ברצוני לציין כי בעת השחרור מהפגיה בתחילת נובמבר ערך הקראטינין היה 0.40, האוריאה היה 9, ה-got היה 48 והאלקלין-פוס' היה 821. לאור כך נאמר לנו אז לתת מחצית מהארוחות מטרנה פגים, כך עשינו עד משקל 3.5 ק"ג(לפני חודש), ומאז ארוחה אחת ביום מטרנה פגים והשאר חלב אם(החלטה שעשיתי על דעת עצמי עד לבדיקת הדם) . שאלתי היא מה צריך לעשות מבחינת התזונה, האם יש לתת יותר מטרנה? מה שאר ערכי הבדיקות אומרים והאם הם מעידים על בעיה כלשהי והאם המצב הפיך? מחכה לתשובתך בכיליון עיניים, תודהרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות תקינות

ד''ר אילן גור
    24/01/2009

לרונלי ערכי הבדיקות תקינות לגילה. ערכי הנורמה מתייחסים יותר למבוגרים ולא לתינוקות.
    הסוכר גבוה מאחר וזה לא בצום וזה מחזק את התשובה הקודמת
    המשכי להניקה והשתדלי להוסיף לה מעשיר לחלב אם 0 דברי עם הפגיה בה נולדה) במקום לתת חצי חלב אם וחצי מטרנה פגים
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכולה לישון 8 שעות

ד''ר אילן גור
    24/01/2009

לרונלי שבת שלום
    עלייך להיות מאושרת שבתך נותנת לך לישון לילה שלם ואת יכולה לתת לה לישון 8 שעות. את לא מסכנת אותה מאחר ויש לה מאגרי סוכר לצום של 8-10 שעות ללא כל קושי.
    אין להשוות את תקופת פגותה למצבה יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    לינור
    19/01/2009

ד"ר גור שלום בנותיי כיום בנות 5 חודשים וקצת (7.8.08) נולדו בשבוע 31 במשקל 1.500 , לפניי שבועיים עברתי ממטרנה סנסטיב למטרנה טופ 1 בהמלצת רופא, השאלה אם ניתן לשלב להן כעט פירות וירקות או שעדיין מוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לינור
    19/01/2009

מה לגבי מיים לשתייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקדם מדי

ד''ר אילן גור
    20/01/2009

ללינור ערב טוב,
    ילדותייך בנות 3 חודשים גיל מתוקן וזקוקות בעקר לחלב בגיל זה.
    הייתי מחכה עוד חודש וחצי ואז מוסיף פירות וירקות. לגבי מים אין כל צורך מאחר והחלב מכיל בעיקר מים ולא חסרים להם נוזלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל כרונולוגי ומתוקן- למה מתייחסים?
    ליאת
    18/01/2009

שלום, יובל בת 5 חודשים כרונולוגי וחודשיים מתוקן אוכלת יפה ועולה היטב במשקל (5.2 ק"ג) ניזונה מח.א בלבד. 1. אני מעט מבולבלת בנוגע לגיל כרונולוגי ומתוקן מבחינת הציפיות לגבי שעות שינה ביום ובאופן כללי לגבי סדר יום. הסיבה לשאלתי נובעת מסדר יום מאוד לא קבוע ומאורגן של יובל. לפעמים ישנה חצי יום ויותר עם רגעי ערות קצרים להנקה ולפעמים ערה חצי יום ויותר.לרוב ערה משלוש בלילה עד חמש שש לפנות בוקר. האם אני אמורה לנסות לבנות סדר יום מסודר? להתעקש שתישן פחות ביום או להרדים בשעות קבועות? למיטב ידיעתי תינוק בן 5 חודשים כבר יש פחות או יותר סדר יום בעוד שלתינוק בת חודשיים לא. מה יכולות להיות ציפיות מציאותיות מיובל? 2. מזה כחודש יובל לא נותנת צואה, אנו נותנים לה נר גליצרין אחת ליומיים שלושה בהתאם לצורך (בהמלצת הרופאה שציינה כי אין בעיה וכי לא תתפתח תלות). בעלי ואני מתחילים להיות מודאגים, אנו חוששים כי תתפתח תלות וכי יובל לא תהיה מסוגלת לתת צואה ללא סיוע. מה דעתך? האם יש לך הצעות נוספות? (בהמלצת הרופאה אנו נותנים גם 4 כפות מיץ תפוזים ליום).

הוספת תגובה

• סליחה, אבל מדוע לא ענית לי?

ליאת
    20/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל כרונולגי

ד''ר אילן גור
    20/01/2009

לליאת ערב טוב,
    איני מבין את התגובה שלך.
    אני בחופשה ולמרות הכל מפנה זמן לענות על השאלות וציינתי זאת בפניה אל כלם. אז כעת אני עונה.
    ראשית הגיל המתוקן הוא הקובע לגבי ההפתחות שלה ולכן היא תינוקת בת חודשיים אשר יכולה לישון זמן ארוך . לא הייתי מניח לה לישון יותר מ-4 שעות ביום אך בהחלט מעודד אותה לישון בלילה.
    תינוקות בנות חודשיים יכולות לתת צואה פעם בשבוע ולכן אין כל צורך לתת לה נרות גליצרים כל 2-3 ימים מאחר וזה גורם נזק תלותי למרות מה שהרופאה אמרה. חכי שבוע ורק אם לא תתן אז צואה תעזרי לה.
    מקווה שעניתי על שאלותייך לשביעות רצונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבל התנצלותי

ליאת
    20/01/2009

השאלה לא נבעה מחוסר סבלנות! ראיתי שענית לכל התשובות שקדמו לי וחששתי שאולי שאלתי שאלה מטופשת (סליחה על ההתבטאות) שאינה ראויה לתשובה... תודה על תשובתך ועל כך שאתה מפנה זמן בעת חופשתך לענות על שאלות. חופשה נעימה - ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ז'אנה
    18/01/2009

שלום ד"ר גור. ילדתי בת בשבוע 26 650 גר', היום היא בת שנתיים וחצי ילדה מאוד יתפתחותית יודעת להגיד משפת עד שלוש מילים,יודעת את כל החיות, פירות, ירקות יודעת לספור עד 10אנחנו במעקב יתפתחות הילד הם אומרים שהיא בסדר גמור.אבל יש לנו בעיה אחרת היא לא יודעת ללעוס אוכל לא אוכלת אוכל מוצק.היא שוקלת 8500ק"ג, אוכלת רק דייסות שלמטרנה עם סימילאק מעדנים פירות עם ביסקויט הכל טחון בבלנדר.מרק ירקות עם עוף לא רוצה לאכול. אנחנו כבר שלושה חודשים פעם בשבוע בבית חולים שניידר מטופלים בהפרעות אכילה.שם אמרו לי בהתחלה שהיא צריכה להיות רעבה כדי להתחיל לאכול אוכל מוצק, זה מאוד קשה גם הילדה סובלת מאוד כל שלושה החודשים האלה ואנחנו איתה, היא ירדה במשקל יתחילה להיות מאוד חלשה לא כמו פעם, ואין שום שיפור במצבה בכלל. היא יתחילה להיות עוד יותר עצבנית לפי התגובות שלה אפשר להגיד שהיא בכלל רוצה לראות את האוכל המוזר הזה שאני נותנת לה זורקת הכל לרצפה מתחילה לצעוק זה סיות מה שאנחנו עוברים היא רוצה רק דייסות ואפילו שאני פעם בשבוע נמצאת בשניידר שם היא עושה אותו הדבר ואומרים לי סבלנות הם סמים לה חתיכה קטנה בפה והיא עושה שכיאלו בה לה להקיא ולא לועסת ישר רוצה להוציע את זה מהפה ופעם השנייה לא רוצה כבר כלום אני ניתקלת בבעיה והיבנתי שאני לבד אף אחד לא יכול לעזור לי השאלה שלי אולי כדאי לחכות שהיא תיהי עוד יותר גדולה והיא תבין את זה לבד שאפשר ללעוס בלי פחד שיש לה עכשיו אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד, לא לאכיל אותה בדייסות בכלל זה לא עובד היא מוכנה למות מרעב חס וחלילה אבל רק לא לאכול. תורה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אולי אוכל להציע תשובה

אורן
    19/01/2009

שלום לך, הילד של אחותי סבל מבעיה דומה (ישנם מספר סיבות) כגון גירוי יתר חושי וכן בעיות גסטרו או א.א.ג מומלץ לפנות למרפאה באיכילוב המתמחה בטיפול בילדים אם בעיות אכילה. מקווה שנתתי כיוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות לעיסה

ד''ר אילן גור
    20/01/2009

לזאנה ערב טוב,
    אכן לבתך בעיה אשר יכולה להיות בעקבות פגותה או סיבה אחרת. הטיפול בבעיה זו היא במרפאה לבעיות אכילה ואת נמצאת במקום הנכון. כל שאיני מבין מדוע את מתוסכלת כ"כ. ילדתך אוכלת ואינהה זקוקה להזנה דרך זונדה או דרך צינורית לקיבה. בטוחני שעבודה מתמידה וקשה תביא תוצאות בסוף. נדידה ממרפאה למרפאה לא תעשה טוב לילדה ולטיפול ( הצעתו של אורן בהמשך...).
    עלייך לזכור מה היית נותנת שילדתך תישאר בחיים בשבוע 26 עם מינימום נזקים. אז גם אם זה הנזק היחידי שהיא גוררת מפגותה היי שמחה בחלקך מאחר וזה היה יכול להיות הרבה יותר גרוע.
    קחי את הזמן ותביני שהיא עדיין תינוקת והיא תלמד לאכול יותר מאוחר.
    המשיכי עם הטיפול ותברכי את מזלה של הילדה שהיא בחיים ועם בעיה אחת בלבד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב אני כותבת.אין לי מושג מה
    אליזבט
    18/01/2009

קורה בפורום.אני כותבת ההודעה מופיעה ואחרי רגע נמחקת.בבקשה הייתי רוצה את תשובתך לגבי. הסכרת והברית זה מעוד חשוב לי.לגבי התזונה כבר הסתדרתי תודה מראש

הוספת תגובה

• מקווה שקבלת תשובה מספקת

ד''ר אילן גור
    19/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום ד"ר גור
    אליזבט
    16/01/2009

יש לי כמה שאלות. ילדתי את בני בשבוע 35 .במשקל 2490 הוא ירד במשקל ל 2390 אחרי שבוע משקל 2690 ועכשיו הוא במשקל 3200 אני נותנת לו "מטרנה פגים" ועכשיו השאלה שלי .איך אני יודעת מה הכמות שאני צריכה לתת לו? היום לדוגמא הוא בכה הרבה ולא ישן.וחשבתי שיש לו גזים.נתתי לו 90 מ"ל מטרנה. ושמתי לו מוצץ והייתה לי הרגשה שהוא רעב.למרות שפחדתי להוסיף על דעת עצמי עוד כמות מטרנה. אמרתי אני מנסה.הוספתי עוד 30 מ"ל עכשיו הוא שלושה שבועות.ואני נותנת לו 120 מ"ל. הוא לא הקיא אכל הכל .ונרדם רגוע .ולא רצה מוצץ בכלל. האם זה נכון לעשות כך? ושאלה שניה:אמרו לי בטיפת חלב להעיר אותו כל 3 שעות .אבל הוא רעב כל 3.30 או 4 שעות מה לעשות? יש לי בדיקה רק ב 28 החודש בטיפת חלב מחכה לתשובתך תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום ד"ר גור

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף עוד משהו

אליזבט
    16/01/2009

הייתה לי סכרת הריונית לא מאוזנת. ובשבוע 24 באולטרסאונט מצאו לי רבוי מי שפיר. כמובן שלא הספקתי לאזן את עצמי ולא ללכת לרופא .מפני שירדו לי המים. האם אני צריכה להיות מודאגת לגבי הסכרת אני או התינוק? בבית חולים עשו לו בדיקות ויצא בסדר. אני ילדתי אותו בניתוח קיסרי. בתאריך 23.12.08 ועשיתי לו ברית בשבוע 3 מרוב שדאגתי .הלכתי לרופא מוהל מומחה לילדים בשערי צדק. ועשה לו זריקה מקומית בפין.ובכל זאת בכה.בטיפת חלב אמרו לי לחכות קצת עם הברית.אבל הרופא לפי המשקל אמר שאפשרי.ואין טעם לחכות יותר.עשיתי נכון לגבי בקשתי לזריקה מקומית? אין לי ממה לחשוש בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את פועלת נכון

ד''ר אילן גור
    19/01/2009

לאליזבט ערב טוב,
    ילדך כבר אינו פג ואינו זקוק למזון לפגים מאחר ונולד בשבוע קרוב לבשלות ובמשקל טוב. הייתי ממליץ לך לעבור לחלב רגיל על מנת לא לגרום לו לטוס במשקל. המשיכי להאכילו בהתאם להרגשתך ואינך צריכה הנחיות של אחיות במקרה הזה.
    למרות השאלות הרבות התשובה הינה פשוטה ומקווה שתחזק את ידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה