מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחהאלונה22/03/2009
שלום ד"ר, ביתי בת 7 חוד' (4 מתוקן) . גיליתי פריחה על איזור הבטן שלה (בגב אין בכלל). ממה זה יכול להגרם? יש לציין כי לא שינינו תזונה כלל (ניזונה כל חייה מחלב אם+מטרנה פגים), לא שינינו משחה נגד תפרחת או סבון כביסה, הכל כרגיל. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא שעשינו טיול בחוץ ואולי היה לה חם מדי וזה נגרם מהזעה? האם צריך לפנות לרופא שיראה או לחכות עד מחר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד"ר אילן גור23/03/2009שלום אלונה קשה לי להסביר על פריחות בלא לראותם במקרה כזה חייבים להיבדק על ידי רופא אשר יאבחן את אופי הפריחה ויטפל בהתאם אוכל להסביר לך על הפריחה באם תגדירי את אבחנת הרופא שבדק אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך לפגיםי פ ע ת22/03/2009
בני בן חודשיים מתוקן נולד בשבוע 31+5 במשקל 1750. כיום שוקל 5300. בשתי בדיקות דם שעשינו מצאו רמות נמוכות של המוגלובין. נאמר לי שיש קשר בין רמות ההמוגלובין לגדילה של העצמות. זה מדוייק? הוא נראה קצת שונה מבתי הגדולה כשהיא היתה בגילו (חודשיים), הראש שלה היה קטן יותר והגוף ובעיקר הרגלים היו גדולות ושמנמנות יותר. בהתפתחות הילד אמרו שהוא נראה רגיל אבל הם לא ידעו על ההמוגלובין הנמוך. יכול להיות שיש קשר? התחלתי לתת ברזל הבעיה שלדעתי זה גורם לו לכאבי בטן והוא ממש צורח.יש פתרון אחר? מה גורמת אנמיה לתינוקות? הוא נראה עירני וחייכן בדר"כ אבל יש לו נטיה לחלות פעם אחת אפילו הגיע לטיפול נמרץ בגלל RSV ברונכיאוליטיס. יכול להיות קשר בין הדברים? תודה מראש יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד"ר אילן גור23/03/2009ליפעת צהרים טובים,
אנמיה הינו מצב של חוסר בכדוריות דם אדומות האחראיות על העברת חמצן בגוף. אין לזה קשר עם זיהומים אלא באם האנמיה קיצונית ואז חסר חמצן לרקמות ותפקוד האברים לקוי.
תינוק גדל מהר מאד וזקוק להרבה ברזל על מנת לבנות כדוריות דם אדומות בהתאם למשקלו וגודלו. הברזל חיוני מאד לגדילה ויש לתת את התרופה גם אם יש לך רושם שזה גורם לכאבי בטן ( זה לא נכון בד"כ). רצוי להשתמש בטיפות ברזל כך שהכמות קטנה וניתן לתת 4 טיפות ליום.
הזיהומים של ילדך כאמור לא קשורים למצבו אלא יותר לפגותו.
י פ ע ת! תתחילי לתת ברזל היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
י פ ע ת24/03/2009נתתי תמיד אך מעכשיו אני אקפיד יותר תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למרפאה שלךשרית22/03/2009
דר' שבוע טוב ומבורך, ראיתי בפורומים האחרים שהמרפאות של הרופאים מפורסמות מתחת לתמונה שלהם עם טלפונים וכתובת ושלך לא... אני גרה בירושלים ואני אשמח לקבל פרטים בקשר למרפאה שלך. האם מבוטחי קופ"ח מאוחדת יכולים להגיע אליך? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרפאה
ד"ר אילן גור23/03/2009שלום לך, המרפאה שלי במבשרת ומפורסמת בעלון של מאוחדת. איני נוהג לפרסם פרטים נוספים מאחר ומטרת הפורום הוא לעזור למשפחות ולא לקדם את העסקים שלי. בטוח שתדעי להגיע אלי אם זה מאד חשוב לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס לפג בשבוע 31לימור21/03/2009
שלום ד"ר גור לפני כשבועיים השתחררנו מהפגיה (סוף סוך אחרי חודשיים) לאחר ביצוע PH מטריה גילו כי לבני יש ריפלוקס פתולוגי. ילדי קיבל חלב אם והיו לו ברדיקרדיות רבות במהלך היום. הסיבה להן זה כנראה בגלל ההתפתחות וכן גם בגלל הריפלוקס. שמתי לב שכל הזמן אחרי האוכל, החלב היה עולה לו (הייתי שומעת ומרגישה עליו) וזה היה מלווה בברדיקרדיה. (הוא מקבל זנטק 3 פעמים ביום 15 מ"ג). לכן ביקשתי מהפגיה לעבור לסימילאק נאושור מוסמך (עם קורנפלור) וזה מה שעשינו . כתוצאה מכך הברדיקרדיות ירדו בצורה משמעותית. חיכינו עוד שבועיים והן נעלמו ( לא נחשבו ברדיקרדיות שהיו עקב שיעול או ברדיקרדיות שירדו ל 71 ועלו מהר 2-3 שניות ללא שינוי). כרגע אני עדיין שואבת ויש לי מספר שאלות: 1. האם ניתן לתת לבני לפחות פעם ביום חלב אם? 2. יש לך פיתרון אחר לטיפול בריפלוקס ומה דרכי ההתמודדות איתו בבית? 3. מתי יש להפסיק עם הזנטק או להוריד מינון? כרגע בני הוא בן 3 שבועות (מתוקן). תודה אשמח לתשובה אודליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לרוץ
ד''ר אילן גור22/03/2009לאודליה בקר טוב,
השתחררת אך לא מזמן לאחר תקופה ארוכה עם הרבה דאגות . האבחנה של ריפלוקס מאד שכיחה בפגים אם כי לא כולם סובלים מברדיקרדיה וירידה בסטורציה.
הטיפול שאת מקבלת נכון ובעקר יעיל.
אין כל מניעה לתת ארוחה אחת של חלב אם יחד עם הטיפול בזנטק.
הייתי ממליץ לחכות עד גיל חודשיים מתוקן לפחות לפני שמפסיקים או משנים טיפול.
תני לו לגדול ולך להיות שלווה יותר לפני שתתחילי לעשות נסיונות לגומלו מטיפולים העלולים להסתיים באישפוזו מחדש.
סבלנות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור22/03/2009תודה רבה לך ד"ר גור על התשובה המהירה והמרגיעה. יום טוב אודליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזונים...גילי19/03/2009
קצת התבלבלתי... הבנים בני 3.5 חודשים כרונולוגי, נולדו בשבוע 36 (כלומר, משהו כמו חודשיים וחצי מתוקן) בטיפת חלב אומרים שהם מתחת אחוזון 10 ובמחשבונים באינטרנט הם באחוזונים גבוהים יותר. להלן הפרטים: 1. יום הלידה: משקל 1.616 גיל חודש: משקל: 2.700 גובה 47 ראש 35 גיל חודשיים: משקל 3.900 גובה 52 ראש 37.5 גיל 3 חודשים (הפעם האחרונה בה נמדדו): משקל 4.700 גובה 54.5 ראש 39 2. יום הלידה: משקל 2.020 גיל חודש: 3.200, 48, 35.5 גיל חודשיים: 4.500, 54, 38.5 גיל 3 חודשים: 5.200, 57.5, 39.6. באיזה אחוזון כל אחד נמצא, ומה ההשלכות על המשך ההתפתחות? כמו כן אשמח אם תפנה אותי למאמר מהיימן בנושא נקודות ציון בהתפתחות, כמו: שימוש בידיים, הרמת הראש, צחוק, שימוש בקול וכו'... ובאלו גילאים אמורות להופיע? (כל מה שציינתי כבר קורה :-) לשמחתי) תודה (ומצטרפת לתודות וההוקרה על הפורום הנפלא הזה) שבת שלום! שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך את האחוזונים
ד''ר אילן גור19/03/2009לשירי ערב טוב,
מה זה אחוזונים ומה מטרתם בחיינו?
אחוזונים מהווים גרף סטטיסטי המציין קצב גדילה של ילדים לפי משקל לידה שלהם.
אנחנו הרופאים משתמשים באחוזונים כאשר מופיעה מחלה המחייבת מעקב אחרי שינויים במשקל.
אחיות טיפת חלב מייחסות יותר מדי חשיבות לגרפים אלה ומרב הסתכלות עליהם הם שוכחים לראות ילדים. לדוגמה הילד הראשון עלה 3 קג ב-3 חודשים שזה מעל כל ממוצע והוא התחיל ממשקל 2 קג בשל היותו פג. אז אם נקח את משקל 2 קג כגיל 0 ונעלה את הילד על העקומה הוא "טס" למעלה. הכי חשוב שהילד עולה במשקל ולא כמה הוא"שווה" באוחוזונים
דבר דומה גם לגבי השני.
לסיכום תסתכלי על תאומייך האכילי אותם ותהני מהם ותזרקי את הגרפים לפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך... בהמשך לגישה זו :-)
גילי21/03/2009לגבי כמויות האוכל שלהם. בדרך כלל הם אוכלים 120-150 cc בארוחה, 5 ארוחות ביום. (23:00-7:00 לא אוכלים, אלא י-ש-נ-י-ם) יש ימים של התנפלויות על החלב (חלב אם שאוב) ואני "נאלצת" (בשמחה) גם להניק. כאשר בימים אחרים הם ממש נהיים סרבנים בחלק מהארוחות. ממש מסיטים בעצבים את הראש מהבקבוק. פשוט לסמוך עליהם שהם יודעים מה טוב בשבילם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן
ד"ר אילן גור21/03/2009רכן כך הם אוכלים לפי רצונם, ישנים היטב ועולים במשקל אין צורך לדרוש יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה לגובהקרן18/03/2009
שלום , אני אמא לתינוק מקסים בן 11 חודשים שנולד פג בשבוע 31 במשקל 1770. המשקל מעולם לא היווה בעיה ולא היו סיבוכים במהלך האישפוז בפגייה. בשלב זה אני מודאגת בעניין הגובה. לפי כל העקומות הקיימות בטיפת חלב בני ממש נמוך ואילו מבחינת המשקל הוא כמו שאר בני גילו ואף יותר. האם קצב העלייה האיטי בגובה אופייני לפגים. יש לציין שהוא באמת נראה קטנצ'יק ביחס לבני גילו. שאלה נוספת: בני נמצא במעקב פיזיותרפיה אחת לשבוע מגיל 3 חודשים עקב היותו פג. לדברי הפיזיותרפיסטית והרופאה ההתפתחותית של הקופה בני מתקדם יפה מאוד ביחס לגיל המתוקן. לעומת זאת, רופאהמשפחה טוען שבני היפוטוני מאוד ויש לו עיכוב משמעותי בהתפתחות המוטורית. הייתי רוצה לדעת למי אני יכולה לפנות כדי להתייעץ ולקבל חוות דעת מקצועית. אני מעט מבולבלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה בעיה
ד''ר אילן גור19/03/2009לקרן בקר טוב,
לגבי הגובה עדיין מוקדם להעריך את התפתחותו בתחום הזה. עלייך לזכור שתינוק ממוצע נולד בגובה 50 סמ ועולה לגובה ממוצע של 75 סמ בגיל שנה. ילדך היום בגיל 9 חודשים מתוקן ובדקי את גובהו וראי באם הוא מתקרב ל75 סמ שבו הוא צריל להיות בעוד 3-4 חודשים.
לגבי התפתחותו קבלי את חוות הדעת של הפיזיוטרפיסטים והרופאה העוקבת אחריו במרפאה ההתפתחותית ולא את חוות הדעת של הרופאה שלך מאחר ולהם נסיון רב יותר וידע מקיף הכולל את לידתו ומהלך שהותו בפגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאאמא18/03/2009
בתי בת 7 חודשים (מתוקן 5). שוקלת בערך 7 קילו. עד עכשיו די נמנענו מללכת איתה למקומות סגורים או להפגיש אותה עם ילדים שהולכים לגן. ביום שבת הקרוב יש לנו מפגש משפחתי שבו יהיו עוד 5 ילדים שהולכים לגן (והרבה מבוגרים). זה יהיה בדירה ולא בפארק או משהו כזה. האם לדעתך ניתן ללכת או שעדיף לוותר? עד מתי צריך לשמור על הדברים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזמן..
ד''ר אילן גור19/03/2009לאמא בקר טוב,
בידוד ילדים בבית לא עוזר לטווח ארוך והילדים ייחשפו למחלות בהיותם בחברת אחרים במוקדם או במאוחר.
מכאן את מבינה שניתן לצאת מהבית ולהתחבר לסביבה עם התינוקת שלכם ולא יגרם לה יותר נזק מחשיפה כזאת.
צאו לפארק וצאו לקניון ותתחילו לחיות ובטוח שגם היא מאד תהנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור המקסים!אמא16/03/2009
אני קוראת די בקביעות כאן בפורום (בתי נולדה בשבוע 31+6 במשקל 1580), בדרך כלל רק קוראת ולא משתתפת אך אני מרגישה ממש צורך להגיד לך המון המון תודה! תשובותיך מעבירות בכל פעם תחושה של חום, איכפתיות ואופטימיות! כבר מספר פעמים שתשובותיך לאנשים אחרים נסכו בי רוגע והורידו את מפלס החרדה (שעדיין די גבוה :-)). הלוואי וכל הרופאים היו כמוך (ולצערי הם ממש לא!). אז סליחה על ההשתפכות אבל באמת תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המקסימה
ד''ר אילן גור17/03/2009תודה לך על מכתבך
דברים כאלה מחממים את הלב ומסייעים לי להמשיך בהשקעת הזמן בפורום .
אני מאמין שיש לתמוך במשפחות לפגים לאחר שחרורם ומנסה לתת תמיכה זו בצורה הכי מקצועית עם הצד האופטימי יותר. תגובה כמו שלך דוחפת אותי לתת מעצמי למרות העומס ברב שאני חי בו ועל זה שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת למחמאות
יעלי17/03/2009כל מילה שנאמרה אני מרגישה גם כן. ישר כח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצק לפגים-לפי גיל כרונולוגי?קתי16/03/2009
בני פג, נולד שבוע 29, משקל 1.300 ק"ג. היום הוא בן 5.5 חודשים ושוקל 6.100 ק"ג. (בן 3 חודשים מתוקן)ץ אוכל 6 ארוחות סימילאק נאושור ,100-120 מ"ל כל ארוחה. מתי אפשר לעבור למזון מוצק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד חודש לפחות
ד''ר אילן גור17/03/2009לקתי בקר טוב,
הייתי מחכה עוד חודש לפחות שיגיע לגיל 4 חודשים מתוקן
הוא זקוק לחלב לצורך גדילתו המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלליאת15/03/2009
שלום רב, בני נולד פג בשבוע 33 במשקל 1,200, לפני כשלושה וחצי חודשים (כיום בן חודשיים גיל מתוקן). לאחר כחודש בפגיה השתחררנו הביתה במשקל 2 קילו. מהרגע בהגענו הביתה הוא אוכל הנקה מלאה. בחודשיים הראשונים היתה עליה טובה במשקל ולא היו בעיות. לפני כשבוע וחצי הוא עבר שני ניתוחי ארניה (בשני צדדים) בשלום. בחודש האחרון ישנה האטה בעלייה במשקל וכיום הוא שוקל 3.400 קילו- היום הסתבר לנו שהוא אנמי (6.2) והתחלנו לתת לו תוספת ברזל.הרופא שלי ממליץ לי להמשיך הנקה מלאה עד יום חמישי ולעשות ספירת דם פעם נוספת. האם כדאי לי להתחיל לשלב מטרנה המשך לפגים במהלך היום (בין הארוחות) או שתי ארוחות של מטרנה, כל זאת מבלי לוותר על הנקה באופן סופי ? אודה לתשובתך ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר אילן גור15/03/2009אין קשר בין הנקה לבין אנמיה.
לכל פג יש לתת ברזל עוד בפגיה ובודאי לאחר שחרורו. גם אם התינוק היה אוכל מטרנה מתחילה ולא הנקה הוא היה מפתח אנמיה באם לא קבל ברזל.
חיזרי להנקה ומלאה ותני לו 4 טיפות ברזל ליום.
חיזרי על בדיקת הדם ובאם ההמוגלובין שלו נמוך מ-8 גרם% יש להתייעץ עם רופאי הפגיה באם מגיע לו עיורי דם.
מקווה שיגיב מהר לטיפול בברזל וחבל שלא קבל טיפול זה קודם לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל המשך
ליאת15/03/2009ראשית תודה לתגובתך.. התחלנו היום לתת לו תוספת ברזל 2 CC ליום (1 CC פעמיים ביום), האם זה מספיק?. אנחנו דיי מודאגים מקצב העליה במשקל, עלייתו מאוד איטית, הדילמה שלנו היא האם לשלב לו מטרנה פגים, הרופא שלנו ממליץ להמשיך בכל זאת בהנקה. בשבוע האחרון הוא חסר שקט גם אחרי הארוחה .. (יש לציין כי הוא סובל מגזים) ורוצה להיות הרבה על הציצי. אודה לתגובתך פעם נוספת. ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אילן גור16/03/2009לליאת ערב טוב,
על מנת להיות משוכנעת שההנקה מספקת כל שעלייך לעשות זה להיניק עם שקילת נסיון ( לשקול את התינוק עם בגדיו לפני ואחרי הנקה ולדעת כמה הוא אוכל. באם הכמות נעה סביב ה130 סמק(גרם) הרי זה מספק ואין צורך להוסיף כלום. באם זה פחות תוסיפי מטרנה או סימילק לפי ראות עינייך.
לגבי הברזל אנחנו מעדיפים לטפל בטיפות ברזל והכמות המומלצת תהיה 4 טיפות ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה עלייה איטית
ליאת16/03/2009שוב תודה על תגובתך.. על פי מה שרופא הילדים שלי אומר, רוצה לשלול בעיה של לקטוז.. לגבי משקל- מאחר ואין לי משקל בבית אני אצטרך להאכיל אותו בטיפת חלב ולראות את ההבדלים. בנוסף, על פי מה שאני קוראת הרבה פגים מקבלים תחליפי חלב ועולים יפה במשקל, כמובן אני לא משווה וכל אחד לגופו.. מצד אחד אני מבינה את חשיבות ההנקה ומצד שני אני דואגת מבחינת עלייתו האיטית של בני ואני מתלבטת לגבי המשך ההנקה , אני לא כל כך יודעת מה לעשות, רק לסמוך על שיקול דעתו של הרופא.... אני חושבת לשלב בין ההנקה לתחליפי חלב. אשמח לשמוע את דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת המחליטה
ד''ר אילן גור17/03/2009לליאת בקר טוב,
ברור לך שהנקה עדיפה אך שלוות רוחך והבטחון בטיפול קודמים להנקה. באם את מרגישה שהטיפול בילדך יהיה עדיף עם הנקה ושילוב חלב תחליפי אל תהססי לרגע ועשי זאת ואז השלווה שלך תחזור אלייך והטיפול בתינוק יהיה טוב יותר ובעקר רגוע יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת17/03/2009ראשית אני מצטרפת למחמאות שלעיל, אין ספק שהורים לילידים פגים צריכים המון תמיכה בבית (וחבל שלא כולם מספקים זאת ועל כך שוב תודה! תודה על התייחסותך, אני כנראה אמשיך בהנקה עוד זמן מה ואעבוד על עצמי בסך הכל יש לי בן מקסים ועד כה הכל הלך טוב, עד לפני הניתוחים.... לגבי העלייה האיטית, רק להיות שוב בטוחה שאינני פוגעת בילד?? והאם חשוב לשמור על סדר יום בארוחות (כל שעתיים - שלוש)? תודה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקט אצל פגנעמה15/03/2009
שלום, בני נולד בשבוע 26. כיום חודשיים מתוקן. כאשר אני מחתלת את בני, עושה לו אמבטיה או בכלל בכל מצב בו הוא ערום, הוא בוכה בצורה חזקה מאוד והייתי אומרת מפחידה. כמו כן הוא בועט ומשתולל עם אבריו. בכי חזק של צרחות אמוק ממש. כאשר הוא ישן/אוכל הוא יחסית שקט. מה יכולה להיות הסיבה ? נוירולוגית (היה לו דימום דרגה 2 שנספג ואין עדות לציסטות) ? האם יש לך עצות או דרך פעולה להרגיע אותו ? (אגב, הטמפרטורה החדר הינה 23-24 מעלות) תודה חמה מראש, נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחצה טראומטית
ד''ר אילן גור15/03/2009לנעמה ערב טוב,
נראה לי שהאחצה בעייתית בשל חוסר בטחון של התינוק בזמן הרחצה.
או שאת לא בטוחה באחיזתך אותו או שהוא לא בטוח מסיבה אחרת.
ראשית נסי לבקש ממישהו אחר לרחוץ את התינוק
נסי לרחוץ אותו יחד אתך באמבטיה על מנת להרגיעו וכן להרגיע אותך
אין בעיני קשר בין פגותו לרחצה.
נסי את המלצותי ותודיעי לי מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שקט
יעלי16/03/2009היי נעמה, גם ביתי כאשר אני מחליפה לה היא צורחת צרחות איומות (כבר חשבתי שיש לה איזושהי טראומה מההחלפות בפגיה.. (השתחררנו רק לפני שבועיים)). התחלתי לפני כמה ימים להשתמש במכשיר לחימום מגבונים. וכרגע יש שיפור מבחינת הבכי. אולי שווה לך לנסות המגבונים מאוד קרים להם ויכול להיות שזה רק חלק מחוסר השקט של בנך. אצלנו באמבטיה המצה הפוך. צורחת כשמוציאים אותה..:-) שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהThanks
נעמה16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילהאלונה14/03/2009
שלום ד"ר גור, ביתי בת 7 חוד' כרונולוגי, 4 מתוקן, נולדה בשבוע 29+0 במשקל 850 גר', היום שוקלת 5600, בחודשים הראשונים בבית עלתה כ-1 ק"ג בחודש, אח"כ כ-900 גר' לחודש. כעת קצב הגדילה שלה קטן ועלתה כ-120 גר' בשבוע(עד כה היה בד"ב 200-250 גר') לשבוע. האם בשלב זה נורמלי שקצב הגדילה יקטן ? עקומות הגדילה לא מעסיקות אותי, אני שואלת מכיוון שביתי אוכלת כמות אוכל הרבה יותר קטנה, ניזונה מחלב אם ומטרנה פגים. האם נורמלי שכעת היא דורשת פחות אוכל? תודה , מעריכה מאוד את התייחסותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב גדילה תקין
ד''ר אילן גור15/03/2009לאלונה ערב טוב,
ילדתך הכפילה את משקל הלידה שלה פי 7.
משקלה היום קרוב למשקל של תינוק שנולד בזמן ולכן אל לך לנסות "להאביס" אותה שתמשיך לגדול בקצב של קילו בחודש.
תתיחסי יותר להתפתחותה ופעילותה במשך היום ובאם זה מתקדם והילדה מאושרת הרי את במצב טוב ואין צורך לדאוג
באם התפתחותה לא תקינה והיא נראית עייפה ולא פעילה אזי יש להתייחס לירידה בכמות האוכל כבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. מספר שאלות בנוגע לפגים.מתן14/03/2009
למשתתפי הפורום שלום. אנו מספר תלמידי תיכון העושים עבודה בנושא הקשר בין עישון בזמן ההריון ללידת פגים. נשמח לקבל מידע בנושא פגים- לידה, סיבוכים, טיפול, השפעות.......ועוד. גם סיפורים אישיים, המלצות ועצות יתקבלו בברכה. בתודה ובהערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשו מאמרים בגוגל
ד''ר אילן גור15/03/2009לתלמידי התיכון
יש קשר בין עישון לבין תינוקות קטנים ולא בין עישון לפגות
סיפורים אישיים לא יכוונו אתכם לעבודה תקינה
הכנסו לגוגל וחפשו מאמרים בתחום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש- פגיםרויטל אליהו12/03/2009
שלום רב, בתי נולדה בשבוע 31+3 במשקל 1417,היקף ראש 28.5. בשחרור מהפגיה משקל 2045 והיקף ראש 32.5. במהלך האשפוז בוצעו us (אחד סמוך לאחר הלידה ושני סמוך לשחרור) שהדגימו כי רקמת המח הפריונטריקולרית מעט היפראקוגנית, ועל כן הומלץ בגיל חודשיים לבצע us נוסף. ב- usבגיל חודשיים נראה בחריץ הקאודאוטאלמי ממצא אנאקאוי בגודל של כ-2 מ"מ החשוד כציסטה סבאפינדימלית. הומלץ על בדיקת us נוספת למעקב (טרם בוצעה כי טרם הגיע הזמן). כעת, בגיל חודשיים היא שוקלת 3 ק"ג, אורך -47 ס"מ והיקף הראש 35.5 ס"מ. מהנתונים שהבאתי לעיל עולה, כי היקף הראש גדל בחודש הראשון ב- 4 ס"מ ובחודש השני ב- 3 ס"מ. אציין, כי בוצעה לה גם במקביל בדיקת רופא במכון להתפתחות הילד והבדיקה היתה בסך הכל תקינה (נבדקו 7 רפלקסים). כיצד זה פתאום צמחה הציסטה הזו, ומה משמעותה ? האם הגדילה בהיקף הראש אינה מואצת ? האם תקין ? האם יש סיבה לדאגה ? האם אתה ממליץ על בדיקה נוספת ? בתודה מראש לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה סב אפנדימלית
ד''ר אילן גור15/03/2009לרויטל ערב טוב,
ראשית היקפי הראש עולים בצורה תקינה כאשר בתחילה הקצב גדול יותר ובהמשך איטי.
לגבי המימצאים בבדיקת US ראש הם רק מימצאים ובעיני חסרי משמעות קלינית.
חשוב יותר מהלך שהותה בפגיה ובדיקת מעקב בהתפתחות הילד אשר לא מדגימה כל בעיה.
איני רואה סיבה לדאגה והמשיכי עם בדיקות ההתפתחות ובעקר היי אופטימית. לפגית בשבוע שנולדה ובמשקלה הסיכוי לבעיות מוחיות קשות הינו כמעט אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גור, תודה רבה לתשובתך.
רויטל אליהו16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה ויםגילי12/03/2009
באיזה גיל אפשר להכניס את הקטנים לים / בריכה? נולדו בשבוע 36, פגים (היום בגיל 3 חודשים 5, 5.5 קילו). כמובן שאני מתכוונת לים ולבריכה בקיץ כשחם, והם כבר יהיו בני חצי שנה. האם ישנן הנחיות מיוחדות מלבד קרם הגנה והימנעות מחשיפה ארוכה לשמש, בגלל היותם פגים? תודה וסופש נעים! שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקיץ
ד''ר אילן גור15/03/2009לשירי ערב טוב.
את יכולה להכניסם כבר היום לבריכה מחוממת לא כל שכן בקיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)