מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים בסדר היוםשרית23/02/2009
דר' יקר, קודם כל מאוד שמחתי לגלות פורום כזה על פגים ועוד כ"כ חם אנושי ומקצועי! תודה רבה על הזמן שאתה משקיע ועל התשובות המפורטות. בתי בת חודש וחצי שוקלת בערך 2700 גרם (נשקלה בשבוע שעבר בטיפת חלב) נולדה 1600 בשבוע 34+5. היא יונקת (ומדי פעם שותה חלב-אם שאוב בבקבוק) מדי 3 שעות, לפעמים כל שעתיים במשך 15-20 דקות בכל שעות היממה. תופעה שחוזרת על עצמה כבר מספר פעמים בהאכלות בערבים היא דרישה לינוק עוד ועוד...אתמול היא ינקה משעה שמונה עד חצות (!) עם הפסקות לגרעפס והרדמויות קצרות. היניקות נעו בין 5-10 דקות כל פעם. מה שמפתיע הוא שהטיטול שלה לא מלא אחרי ואפילו יבש.. האם נורמלי? בנוסף היא משמיעה קולות של התאמצויות ולחיצות גם כשהיא ישנה. האם קשור לגזים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
שרית23/02/2009שהאכלות הקצרות האלו מלוות בבכי ולאו דווקא שקשור לגרעפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לזה קיימת בתשובה לאלתך הקודמת
ד''ר אילן גור26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה אין מספיק חלב
ד''ר אילן גור26/02/2009לאמא המודאגת
צר לי על העיכוב הנובע מנסיעה שלי לארה"ב
אין כל הגיון ביניקה במשך 4 שעות רצוף מאחר וזה כנראה רק מציצה של השד במקום מוצץ ולא האכלה. על מנת לוודא את כמות ההנקה כדאי לך לשקול אותה עם בגדיה לפני ןאחרי הנקה וכך לדעת את כמות היניקה. זמן ההנקה המומלץ הינו 10-15 דקות בלבד.
בסה"כ עלתה יפה במשקל מאז הלידה כך שנראה שסך הכלכלה שמקבלת מספק. לגבי קולות של המעי זה יותר בשל פעילות מעיים ולא גזים. לא הייתי מטפל בבעיה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלות, פליטות, יציאות ושאר ירקות..שירי23/02/2009
שלום, אני אם טריה לתאומים בנים בני חודשיים וחצי אשר נולדו פגים בשבוע 36, אחד 1.600 והשני 2.000 ק"ג. כבר בפגייה אכלו יפה, והם במגמת עליה מאז. (בגיל 9 שבוועת שקלו 4 ו 4.5 קילו) מהלידה הם אוכלים רק חלב אם, בבקבוקים וגם מעט ביניקה. סדר היום שלהם, בימים האחרונים: ארוחת בוקר ב-8:00. אח"כ ארוחות ב-12:00 ב-16:00 ב-20:00 וב-00:00, ואז שנת לילה, עם 2-3 התעורוריות לא לשם אכילה (מוצץ נופל וכו'...) עד 8:00. בכל ארוחה הם מקבלים בין 110-130 cc כל אחות שפגשתי מציעה דבר אחר והייתי רוצה להבין חד משמעית מה מומלץ. ארוחות קטנות ומפוזרות יותר על פני היממה או 5 ארוחות טובות ומשביעות? במצב הנוכחי שניהם אוכלים, בדר"כ בתיאבון, לפעמים גזים ו"גרעפסים" משבשים את מהלך הארוחה, וברוב הארוחות הם גם פולטים, הילד הקטן פולט יותר, אך אוכל כמויות זהות לאלה שאוכל הגדול. האם אנחנו נוהגים בסדר? לגבי יציאות: הילד הקטן יותר עושה קקי 3 פעמים ביום, בערך,והשני בערך פעם ביום-יום וחצי,אך יציאה גדולה. האם תקין? בדר"כ הצבע צהוב-חום בהיר, לעתים גם יוצא ירוק... :-) האם תקין? שאלה נוספת: בקרוב נשלב תמ"ל, באיזו ארוחה במהלך היום מומלץ לתת את התחליף? תודה סליחה על האורך... וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
שירי23/02/2009הם ישנים טוב מאוד בלילה וכן בין הארוחות במהלך היום, פרט לשעות אחר הצהריים המאוחרות (בערך שעתיים ששניהם די בכיינים). אני מניחה שעובדה זו אומרת דברים טובים לגבי ההרגלים שלהם, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, אז עוד משהו קטן...
גילי25/02/2009מאחר והם שניים, נורא קל ליפול להשוואות בנוגע ל"איך האחד אוכל/ ישן/ ערני וכו'... לעומת האחר" את ההשוואות שלי אני עושה בנוגע ל"איך הם אוכלים" וקרה כך שמאז שנולדו הם התחלפו באופי האכילה. הייתי שמחה לשמוע שזה קשור רק לגזים, איך זה נשמע לך? ל"בכור" זה קרה לפני 3-4 שבועות למשך שבועיים וכעת הוא אוכל נהדר. ל"צעיר" זה התחיל לפני כמה ימים. מדובר באכילה גרועה, איטית, מלווה בהמון גזים, גרעפסים, בכי וכאילו "אני רוצה לאכול, אבל אני לא יכולללללל.... ווואאאההה ....." יש לציין שבסופו שלך דבר הם אוכלים יפה, מסיימים מותשים, ואם לא באותו רגע, הם משלימים שעה-שעה וחצי אחר כך את הארוחה. כמו כן - יציאות, פיפי, שינה - כרגיל. מה דעתך? שוב תודה, וסליחה על הנידנוד. אם עקבתי נכון אתה בחופשה, אז: חופשה נעימה!! שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לא משנה, כבר הסתדרתי......
גילי01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא ראיתי את השאלות
ד"ר אילן גור02/03/2009לשירי בקר טוב, מתנצל אך שאלתך לא נענתה בגלל שלא ראיתי אותה ולא משום סיבה אחרת אני שמל שהכל הסתדר ומבטיח להיות יותר ערני בקשר לשאלותייך הבאות שיהיה לך יום נהדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! יום נעים
גילי02/03/2009אני רואה את הרצון הטוב והאיכפתיות מהתייחסותך לשאלות הכותבים כאן, ובטוחה שאעלה כאן שאלות נוספות בהמשך! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות - תאומים, שבוע 34מיכל23/02/2009
שלום רב, תאומים שנולדו בשבוע 34 במשקל דומה סביב 2250 גרם. בפגיה, והרופאה בקופ"ח המליצו על אולטראסאונד יריכיים. נאמר לנו לבצע את הבדיקה בגיל מתוקן + 6 , כלומר להבנתי לכאורה בשבוע 46. האם כך? או שישה שבועות אחרי הלידה? מה לגבי בדיקות העיניים והשמיעה, לפי גיל מתוקן או כרונולוגי? ושאלה אחרונה- עד מתי מקפידים על 3 שעות בין האכלה להאכלה? הרבה תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US
ד"ר אילן גור23/02/2009למיכל בקר טוב, אכן הכוונה לגיל חודש וחצי מתוקן וניתן גם לבצע בגיל חודש. לגבי כלכלה רשמתי לזה כמה פעמים תשובה ואני חוזר עליה. הכוונה להאכלה כל 3 שעות היא לפגים קטנים עד גיל חודש מתוקן. לאחר מכן יש להתנהג אליהם כמו לתינוקות ולשחרר את הלחץ של כל 3 שעות בעקר בלילה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר חשוב שינה או ארוחהיעל23/02/2009
שלום רב ילדתי פגית בשבוע 32.4 במשקל 1490 כעת היא בשבוע 40 שוקלת 3100 עד עכשיו הקפדנו על משטר קפדני של אכילה כל 3 שעות והשקמה כולל בלילה . לדברי הצוות בפגייה מעל 3100 ניתן לוותר על הצורך להעיר בלילה כל שלוש שעות,וכך עשינו שאלתי היא מכוון שמרבית היום ביתי ישנה שינה עמוקה האם יש צורך להעיר אותה ביום כל 3 שעות או שניתן לגלות מעט גמישות של 4 שעות (כמו בלילה )עד שהיא תקום לבד או במילים אחרות מה יותר חשוב לפגים ביום -שינה או אכילה כל 3 שעות ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לתת לה לישון
ד''ר אילן גור23/02/2009למיכל בקר טוב,
במשקלה ובגילה ניתן לתת לה לישון.
אין צורך להעירה כל 3 שעות מאחר ומשקלה טוב והיא כבר בשלה כמו תינוקת רגילה. לא קיים פחד של ירידה ברמת הסוכר כמו לפגית.
אז תהיי יותר גמישה והחיים של שתיכן ישתפרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר אילן גור
יעל23/02/2009תודה רבה על התשובה המהירה אני חייבת לציין כאמא צעירה לילדה פגית , ישבתי וקראתי את השאלות האחרות בפורום ואת תשובותיך עליהן . ובכל התשובות עולה התחושה(שעוברת אפילו מבעד למסך המחשב) של אכפתיות,דאגה ,מקצועיות והכי חשוב אנושיות תודה רבה לך! ויום טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד"ר אילן גור23/02/2009למיכל בקר טוב ותודה. אכן אני לוקח את הפורום הזה ברצינות ומקפיד לעזור לכולם ככל שמאפשר לי הזמן. מכתבים כאלה כמו שלך מחזקים אותי ונותנים לי את הכוח להמשיך ולעשות את המשימה באהבה שיהיה לנו רק טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תינוקותג'קי שני22/02/2009
הבן שלי בן 4 חודשים ואוכל סימילאק טופ פרי(ללא לקטוז של החלב) בגלל ריפלוקס שהיה לו עד גיל חודש, עדיין ממשיך לפלוט הרבה והימליצו לי על אינפמיל, האם באינפמיל יש את הלקטוז של החלב? והאם זה יפתור לי את הבעיה של הפליטות. תודה מראש ג'קי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס
ד''ר אילן גור22/02/2009לגקי ערב טוב,
מתעוררות פה שתי בעיות:
1- רגישות לחלב כגורמת להקאות ואז חלב ללא לקטוז עדיף
2- ריפלוקס שזה חזרת חלב מהקיבה לושט שלמקרה כזה אנפמיל AR עדיף
מכאן עליכם לאכחן מהי הבעיה עם התינוק ולהתאים את הטיפול בהתאם.
תתיעצו רק עם הרופא של הילד ולא עם כל מיני היועצים הלא רפואיים ( חברות, אחיות, וכל מיני "מבינים" מנסיון אישי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לחגוג את הולדת הבת?שרית22/02/2009
שלום ד"ר, בתי נולדה בשבוע 34+5 במשקל 1620 גרם וכיום בגיל חודש וחצי היא שוקלת 2700 גרם אנחנו רוצים לחגוג את הולדתה באירוע עם המשפחה וחברים ורצינו לדעת מתי אפשר "לחשוף" אותה לאנשים. עד היום אנחנו שומרים על תנאי "פגיה" בבית כאשר רק סבא וסבתא ומדי פעם אח/קרוב ללא ילדים מורשה לראותה. מתי התינוק כבר לא נחשב פג? ושאלה נוספת היא שלפני שבוע שמתי לב שגוון עורה צהבהב ומעט צהוב גם בלבן של העין. היום היא נראית פחות צהובה. האם יש מקום לחשש? אציין שהיא אוכלת ועירנית. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום
ד''ר אילן גור22/02/2009לשרית בערב טוב.
בתך כעת בגיל 40 שבועות ואת יכולה לחגוג לה את הולדתה. לא הייתי נותן שכל העולם ינשק אותה אך בהחלט יכולה להיות מסמר המסיבה.
מזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מצוננתדנית20/02/2009
שלום ד"ר, אני מקווה שאתה מרגיש טוב שכן לא ענית מזה כמה ימים.. ביתי בת חצי שנה כרונולוגי (כשלושה חודשים מתוקן, נולדה בשבוע 28+6) (שוקלת כרגע 5000 גר,) לפני יומיים הופיע חום של 37.7 בבית השחי(אני יודעת כי זה לא מוגדר "חום"), לאחר יום חלף והילדה מאז מאוד מאוד מצוננת, אף סתום ואדום ועיניים דומעות. הינו אצל רופא הילדים שבדק ואמר שהבדיקה תקינה, להזליף מי מלח לאף. אני מוטרדת מכיוון שקשה לה לאכול ולעיתים בגלל האף הסתום נחנקת מיד אחרי האוכל, מה שמביא לשיעול ולפעמים להקאה. זה קרה פעמיים.(יש ירידה בתיאבון) בנוסף בזמן האוכל עצמו מיד משלשלת (או כמה דקות אחר כך) ,האמת היא שאנו קצת מתקשים לקבוע אם זה שלשול או לא מכיוון שניזונה מחלב אם ובדרך כלל היציאות נוזליות ואחרי האוכל, אך יש לנו תחושה שיש לה יותר יציאות. (במהלך הלילה לא היו יציאות). מתי יש לפנות לבית חולים, ז"א האם כל עוד היא אוכלת ולא מקיאה אין בעיה? איזו כמות של אוכל מספקת? בימים רגילים אוכלת מעל 600 מ"ל ליממה. זו הדאגה העיקרית שלי, להגיע לבית חולים עם כל המחלות שמסתובבות שם... מה עמדתך בנוגע לאדים? חמים.קרים? האם שווה לנסות, אולי יעזור? בנוסף מה לגבי שמן ravensara רוונסארה, הבנתי שהוא עדין יותר משמן אקליפטוס. סליחה על אורך השאלה. שבת שלום אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוננת
ד''ר אילן גור22/02/2009לגלי ערב טוב,
ראשית אני מרגיש טוב אך הייתי עמוס בעבודה בפגיה ולא הגעתי לאתר לענות על השאלות.
לגבי בתך הצטננות הינה תופעה שכיחה והיא בעקר מופיעה בחורף. אינך יכולה למנעה ועלייך לעזור לילדה להתגבר עליה בכוחות עצמה. מכשירי אדים, טיפות מי מלח ושאר התרופות מסייעות. למקרה של הצטננות עדיף אדים חמים.
אין כל סיבה להגיע לבית חולים מאחר והרפואה במיון אינה טובה יותר מהרפואה בקהילה והפניה לבית חולים צריכה להיות לצורך אישפוז במקרים בהם אין טיפול מתאים בבית ( עירוי נוזלים, מתן חמצן או הנשמה וכד').
לא צריך להפעיל את המוח יותר מדי על מנת למצוא עוד ועוד טיפולים להצטננות ויש להמתין להחלמה בסבלנות. גם ירידה בכמות האוכל לא תגרום כל נזק לתינוקות והם יודעים כיצה להשלים את הכלכלה לאחר החלמתם.
בקיצור סבלנות ואמונה ביכולת התינוקות להחלים זה מה שיעביר את התקופה הזאת בקלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא אוכל...אמאלה16/02/2009
שלום, אני רואה שהשאלות האלה חוזרות כאן על עצמן אך מכיוון שהבנתי ממך שהתשובה תלויה בנתוני הילד אשאל שוב :-) בתי המקסימה היתה אתמול בת חצי שנה (!!) מתוקן היא בת 4 חודשים כי נולדה בשבוע 31+6 במשקל של 1580 גרם. עד היום ניזונה מהנקה בלבד. עולה יפה במשקל ושוקלת היום מעל 6 קילו (לא שקלנו אותה לאחרונה אבל לדעתי בסביבות 6.5 קילו). האחות בטיפת חלב לוחצת עלי להתחיל עם מוצקים, היא אומרת שבמשקל שלה אין שום בעיה. הרופא שלה לעומת זאת אומר לחכות עד חמישה חודשים מתוקן לפחות. מה אתה חושב? ושאלה נוספת- אם אני רוצה להתחיל לתת מדי פעם בקבוק (שאוכל לצאת מהבית ליותר משעה...) האם להשתמש במטרנה לפגים שקיבלתי מהפגיה (ועדיין עומדת סגורה) או במטרנה רגילה? תודה רבה רבה וסליחה על האורך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן שאלה חוזרת
ד''ר אילן גור22/02/2009לאמאלה,
במשקלה היום ובגילה הייתי ממליץ על כלכלה מוצקה כבר עכשיו ולהמשיך מטרנה פגים עד גיל חצי שנה מתוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למזון מוצקטלי15/02/2009
שלום רב. בני נולד בשבוע 33. כיום בן כ-7 חודשים (כרונולוגי),ועד כה ניזון מפורמולה לפגים. שוקל 5.500 ק"ג. רציתי לברר האם ניתן להתחיל להאכילו במזון מוצק וכמו כן האם להמשיך עם הפורמולה המיוחדת לפגים או לעבור לפורמולה רגילה? מודה מראש על תשובתך, שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה אחרת
ד''ר אילן גור22/02/2009לטלי ערב טוב,
צר לי על העיכוב בכתיבת התשובה.
ניתן כבר להתחיל להאכילו באוכל מוצק יחד עם זה כדאי להמשיך לתת את החלב המיועד לפגים לפחות עד גיל חצי שנה מתוקן קרי עוד חודש מהיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף הראשמיקו13/02/2009
הבן שלי היה ב08.02.09.בן חודשיים.בהריון לא היה איזה שהיא ביעה רק בסוף היה לי סוכר שלא טופל.אבל בשבוע 33 עסיתי את הבדיקה ושבוע 34 ילדתי.אחרי לידה סוכר היה בסדר גם לי וגם לתינוק.תודה על התשובה.אני גרה באילת כהה שרחוק לנסוע לצפון ביגלל ה us.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמח שנרגעת
ד''ר אילן גור15/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נשימה למשך 3 דקותיובל12/02/2009
לאחותי נולדו היום תאומים היא היתה בשבוע 27 להריון אחד הילדים נושם בכוחות עצמו השני מונשם לאחר שלמשך 3 דקות היה ללא נשימה. כל המשפחה בהיסטריה. רציתי לדעת מה הסיכוי שלתינוק המונשם יהיה נזק מוחי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לדאגה
ד''ר אילן גור13/02/2009ליובל שבת שלום,
אני יכול להבטיח לך שהרופאים לא נתנו לילד להינזק על מנת לוודא שהוא צריך הנשמה. אנחנו בד"כ עומדים ליד הילד מודדים את רמת ריווי החמצן בדם ומנסים לעורר אותו לנשום. רק לאחר שחולפים מספר דקות בהם הילד לא מצליח ל"ארגן" את נשימותיו באופן עצמוני אנו מנשימים אותו עד אשר מרכז הפיקוח על הנשימה יבשיל והפסקות הנשימה ייפסקו. אין צפי לנזק מההמתנה שינשום לבד מאחר ותפקיד רופא הילדים בלידה זה בעקר לפקח שהוא מקבל חמצן כנדרש ולמנוע נזק סביב הלידה.
עדיין הדרך ארוכה ויש לקוות שהכל יעבור בשלום אך ההתחלה לא היתה מסוכנת לתינוק המונשם
בהצלחה והרבה סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מזון לתינוקתאפרת11/02/2009
שלום רב, התינוקת שלי בת 8 חודשים (6 חודשים גיל מתוקן) נולדה בשבוע 33, מגיל 3 חודשים התינוקת אוכלת אינפמיל AR מזון שסייע לה מפליטות מרובות ואני משתמשת בו עד היום ביעילות רבה . האם עכשיו כשאין פליטות בכלל (אני מניחה מאחר והיא כבר גדלה) עלי להעביר אותה לסילמאק? או האם ניתן או כדאי להשאר תמיד על אנפמיל למרות שאין ממש צורך בכך, אני כן יכולה להגיד שהתינוקת מאד אוהבת את האינפמיל. כמו כן היא כבר אוכלת מוצקים (ירקות. עוף ופירות ) השאלה שלי האם יש צורך לשנות את האינפמיל או באם הוא עובד כל כך טוב "לא צריך להחליף סוס מנצח" . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בשאלה
ד''ר אילן גור13/02/2009לאפרת שבת שלום,
באם הילדה אוהבת את האוכל, עולה במשקל, מקבלת כבר כלכלה מגוונת ובקרוב תפסיק כמעט לקבל ארוחות חלב אז למה לשנות.
האם המחיר גבוה מאד בהשוואה לחלב רגיל?
ההמלצה שלי שאם אין בעיה כלכלית לא משנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אין בעיה כלכלית
אפרת13/02/2009עם מרשם רופא זה יוצא אפילו פחות מחלב רגיל, הפחד שלי היה שאולי חסרים שם מרכיבים בהשוואה לחלב רגיל. תודה רבה על תשובתך אני איישם אותה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקף הראשמיקו11/02/2009
הבן שלי נולד בשבוע 34 עם המשקל 3040 וביציאה היה לא 2830 הקף הראש 35.4.ב11.02.09 יש לו 5 קג והקף הראש 41.5 וכשרופא הירימה אותו ראש כבד וקשה לו להרים הימליצה הרופא לעשות us .עברתי טיפול פוריות.לפי רופא התינוק שלי אכשיו בן 3 שבועות כשהיה לו חודשיים ב08.12.08.העם יש סיבה לדאגה!!תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא כ"כ מוגדרת
ד''ר אילן גור13/02/2009למיקו שבת שלום
קשה היה לי להבין את שאלתך.
באם מדובר בשאלה לגבי גדילת הראש הרי אין כל בעיה ולא נראה שלילד יש ראש גדול מדי. הוא נולד בשבוע 34 וזה שבוע ללא בעיות בראש אלא באם היו בעיות במהלך ההריון.
באם השאלה מדוע אינו מרים את הראש אז כאן חסר לי מהו גילו עכשיו, כמו כן באם יש בעיה היא נובעת יותר מהעובדה של חולשת שרירים ולא ראש כבד.
יש להיבדק על ידי נוירולוג ילדים ולהעריך את מצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםאני11/02/2009
הי הפטריה בלשון לא עוברת לנו.... ובנוסף יש לנו חום גבוהה הילדונת שלנו מתעוררת כל 5 דקות ובוכה... לא אוכלת מעט מאוד שותה!!! ביום ראשון היא קיבלה את החיסון של גיל שנה... נראה לך שהחום נובע מכך??? לילה טוב.......(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ופטריה
ד"ר אילן גור11/02/2009בקר טוב לך, החום יכול להיות מהחיסון אך הוא חולף בד"כ כעבור יממה. באם היא קבלה גם MMR אזי החום יופיע תוך 7 -10 ימים מהחיסון והוא יהיה גבוה יותר ( לא חייב ). לגבי הפטריה בפה באם אין שיפור יש לבודקה. בכל מקרה אם היא מאד חולה רצוי שתיבדק בהקדם. מקווה שתחלים מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RSVטלי04/02/2009
שלום רב דוקטור גור. ילדתי את בני בשבוע 33 במשקל 1.484. הוא הונשם בלידתו,וכמו כן המשיך להיות מונשם למשך שלושה ימים נוספים בפגייה. כיום הוא בן חצי שנה כרונולוגי (ארבעה וחצי מתוקן),ובמהלך ששת החודשים החולפים הוא סובל מהישנות מקרים של דלקת ריאות ובמהלך השבוע החולף אף אושפז למשך ארבעה ימים ואובחן כסובל מברונכליטוס. בבדיקת תרבית אובחן כי הוא נושא את חיידק הRSV. כרגע ממשיך לקבל אנטיביוטיקה וסטרואידים וטיפול באנהילציה עם ונטולין. שאלתי היא כיצד עליי לנהוג עימו בעתיד על מנת ששכיחות הדלקות בגופו תפחת. האם יש איזשהן דרכים למנוע את "התפרצויות" מחלת הריאות הזו? האם הימצאות החיידק בדמו משמעה כי הוא שם כעת לתמיד? ברור לי שעקב ההיסטוריה שלו ריאותיו פגיעות במיוחד,אך אני מנסה לברר האם יש דברים שאני צריכה להתחשב בהם במיוחד כמו מגורים במקום ללא זיהום אוויר וכדומה. כמו כן-אנו מתוכננים לטוס בעוד מספר חודשים ורציתי לדעת האם למהלך הטיסה יש להתארגן עם טיפול מניעה מיוחד. מודה מראש על תשובותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RSV
ד''ר אילן גור08/02/2009לטלי בקר טוב,
מחלת ה-RSV נגרמת על ידי וירוס ולא חיידק והדרך היחידה למנוע מחלה כזאת היא חיסון ייעודי כנגד וירוס זה. החיסון ניתן לכל הפגים משבוע 24 עד 32 שבועות הריון. לדאבוני ילדך לא כלול בקבוצה זו ולכן חלה במחלה. עלות החיסון הינה 1000$ למנה והוא ניתן כל חודש מחודש נובמבר עד מרס ( 5 חיסונים) . הסיכוי שבנך יחלה שוב קלושים ומאחר ואנו כבר לפני סיום החורף נקווה שיעבור את שאר התקופה בשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)