מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיסה עם דלקת אזניםרינת05/01/2010
אני מיום שבת האחרון (2/1/10) עם דלקת אוזנים חריפה, הגעתי גם שלשום למיון והתחלתי טיפול של אנטיביוטיקה צפורל ושמו לי פתיל. יש הקלה אבל עדין יש לי דקירות מידי פעם באוזן. אני אמורה לטוס מחר (יום רביעי 6/1) לאילת. ורציתי לדעת אם יש בעיה לטוס במצבי לאילת???
אתמול הייתי אצל רופא אאג והוא אמר שאין בעיה שאטוס לאילת- אבל אני פוחדת שלא יהיה לי איזה נזק בלתי הפיך. (היום אני אמורה להוציא את הפתיל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שמדובר בדלקת חיצונית
רינת05/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010דלקת חיצונה לא כואבת אולם דלקת פנימית עשויה לכאוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס לנערה בת 14קרן04/01/2010
ביתי התלוננה על שיעולים קשים ויבשים.
לאחר מספר פעמים שהגענו לרופא המטפל, גילה שיש לה דלקת ריאות חזקה.
לטיפול היא קיבלה אנטיביוטיקה "דוקסילין". אכן הסתמן שיפור, וביקורת אצל הרופא, הייתה תקינה
למרות, שהילדה עדיין סבלה משיעולים קשים.
לאחר יומיים חזרתי אל הרופא, וביקשתי שיבדוק דברים נוספים, אולי אסטמה, ברונכית..
נשלחנו לצילום מערות האף והרופא מסר לנו שיש לה סינוסיטיס מקסילרי קשה בסינוסים.
לטיפול קיבלה, אוגמנטין 875 מ"ג+ פלקסונז- תרסיס אף.
*איזו בדיקה יכולה לאמת את הסיבה למחלה?
*האם כדאי לבצע בדיקות אלרגיה?
*האם מומלץ לעקוב אצל רופא אף אוזן גרון?
*האם בגלל הדלקת ריאות יש לבדוק גם אצל מומחה לריאות?
אודה לך על ההתייחסות למקרה
בכבוד רב קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010מה הכוונה, הסיבה למחלה?
קיים סינוזיטיס שאומתה בצילום והיא מקבלת טיפול. הסינוזיטיס היא מחלה דלקתית של הסינוסים
והטיפול הוא אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה על השקד השמאליסימה04/01/2010
אני נמצאת בחודש השישי להריוני וסובלת כשבועיים מכאבי גרון.
שתיתי תרופות טבעיות שלא הועילו. היום הייתי אצל רופא א.א.ג שטען כי זו ציסטה על השקד אך היא אינה אמורה לגרום לי לכאבים!
הבעיה היא שכן כואב לי עד כדי כך שאני לא יכולה לדבר ולאכול. הרופא אמר שהציסטה עלולה להישאר שם עוד המון זמן ושאם זה מפריע לי שאני אוריד את השקד, אך רק לאחר הלידה.
שאלתי היא: האם אין משהו שיכול להקל על הכאבים?
האם הציסטה באמת תישאר שם לנצח?
ולמה הרופא טוען שזה לא אמור לכאוב לי, אבל כן כואב?????
אשמח לתגובה בעניין במהירות
תודה מראש
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010בד"כ ציסטה על השקד אינה כואבת אלא אם היא מודלקת ואז צריך לתת גם אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס?קארין04/01/2010
5 ימים יש לי כאבים במצח תחתון והגבות כאב הולך ובא.הלכתי לנורולוג הוא אמר שבחינתו הכל תקין והפנה לא.א.ג ואמר שזה יכול להיות וירוס או סינוסיטיס.יש לציין שאני סובלת מנזלת אלרגית ללא הרגשה של נזלת יוצאת רק מעין סתימה קלה מטופלת באריוס ובסינגולייר.הימים שהחל לי כאב הראש התחיל לי שיעול וקשיי נשימה אני סבלתי מזה פעם ולכן צורכת תרופות אלו.ממה יכולים לנבוע דברים אלו?אודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה,לא קיבלתי עדיין תשובה
קארין11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי תשובתי לאיתי
ד''ר אביגיל ארד11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזר בגרוןדנה04/01/2010
שלום,
מזה כ-4 חודשים אני מרגישה תחושת אי-נוחות \ כאב עמום בגרון ובבית החזה בצד ימין.
הכאב בגרון, משתנה, לעיתים הכאב הוא באיזור הבלוטה, לעיתים צד ימין ולעיתים שמאל.
אין משהו ספציפי שאני עושה שגורם לכך, לפעמים נראה לי שזה מתחזק עם הנשימה (אך לא תמיד).
עשיתי צילום ריאות שיצא תקין וכן אולטרסאונד בלוטת התריס, שבממצאים התגלו מספר קשריות היפואקוגניות קטנות מפוזרות לכל האונה השמאלית בקוטר של כעד 0.3 ס"מ.
ועוד מספר בלוטות לימפה כאשר הגדולה ביותר בצד שמאל היא בגודל 1*0.3 ס"מ.
והגדולה ביותר בצד ימין היא 0.24 ס"מ.
הרופאה אמרה שהבדיקות תקינות שהבלוטות לימפה ככל הנראה מעט גדולות מאחר והייתי מצוננת בעת הבדיקה (ואכן הייתי).
הכאב עדין ישנו, מה זה יכול להיות?
יש בדיקות נוספות שניתן לעשות?
אודה לעזרתך,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010תשובת האולטרסאוד היא תקינה
לגבי הכאב בגרון אם לא יחלוף יש להגיע לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחופה בנושא סטרפטוקוקוס Aחיוביgalit04/01/2010
האם יש דרך להיפטר מהחיידק לגמרי? האם בכל פעם שהחיידק תוקף בגרון אז האנטיביוטיקה מחסלת אותו לגמרי?
האם כדאי לאמא שנדבקה לבדוק אם גם ילדיה נבדקו ? ואם יש טיפול משפחתי לקטילה טוטלית של החיידק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפ.
ד''ר אביגיל ארד04/01/2010כשמקבלים טיפול אנטיביוטי מתאים למשך הזמן המתאים החיידקים מתים. אבל זה לא אומר שאי אפשר להידבק שוב לאחר ימים\שבועות\חדשים. אם מדובר בדלקות חוזרות חשוב לבדוק את כל בני הבית באותו זמן. לעיתים יש נשא שאינו חולה אבל החיידק מתגורר אצלו בשקט בגרון ומדביק אחרים ואז יש לטפל בו בעת ובעונה אחת עם שאר בני הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךרעות03/01/2010
אני משתעלת מעל שנה . לדעתי השיעול נובע מהצטברות נוזלים במהלך השינה ולאחר ערות של כמה דקות אני מרגישה שה"פקק" כאילו נפתח וכמו שנוזל מתוך האף כך בודאי גם נוזל בצינורות הפנימיים ואלה גורמים לשיעול. אני בת 54 וקיבלתי המון תרופות אך לא הועילו. האם התופעה מוכרת או שאני מחדשת? האם יש לרפואה מה להציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול ממושך
ד''ר אביגיל ארד04/01/2010שעול ממושך יכול להיות מחלת ריאות, נזלת מהאף או מהסינוסים שנוזלת לאחור או רפלוקס של מיצי קיבה לגרון. גשי לרופא א.א.ג. שיבדוק אותך היטב כולל האזור של מיתרי הקול ופתח הושט וכן בצעי צילום סינוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיתרי הקולרחל 1234503/01/2010
אנא אבקש תשובה מהירה. רופא אאג לא הצליח לבדוק לי את מיתרי הקול כי הרגשתי שאני נחנקת בבדיקה כשהכניס את המראה הקטנה ושלח אותי לביהח אני פוחדת שגם שם לא אוכל לבצע את הבדיקה כי לא יכולה שיעבור לי משהו בגרון מה עושים האם אין דרך חיצונית ? בלי להכניס דברים אפילו באןפן פרטי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010אם הרופא שלך לא הצליח לבדוק אותך דרך הפה בגלל הרפלקס, אפשר לעשות בדיקה עם סיב אופטי דרך האף. לא חייבים בבית חולים. יש רופאי א.א.ג שלהם סיב אופטי במרפאה. הסיב בקוטר שלושה וחצי מילימטר מוחדר דרך האף. אפשר לרסס לאף חומר אילחוש מקומי ואז זה ממש קל. המשיכי לנשום בחפשיות במהלך הבדיקה. אני עושה בדיקה זו אפילו אצל ילדים וזה בהחלט ניסבל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רחל 1234504/01/2010תודה ובכל זאת באם לא מצליחה האם באפשרותך לעשות את הבדיקה בטישטוש[כמובן בתשלום נוסף]? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים ופוליפים-איפה הכי כדאירותי ו03/01/2010
בני בו החמש וחצי סובל מפוליפים ושקדים מוגדלים הגורמים לו ל-8 הפסקות נשימה בשעה בשנת הלילה, עלפי בדיקת מכון שינה.הילד סובל מאוד גם במהלך היום. הרופא המליץ על ניתוח שקדים ופוליפים. איפה הכי כדאי לעשות הניתוח?או אולי באופן פרטי ?וכמה עולה פרטי?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010ניתוח זה מתבצע הן בבתי החולים הציבוריים והן על ידי רופאי הקופה שלך בבתי החולים הפרטיים. עדיף שתבחרי את הרופא מאשר את בית החולים. נעים ונוח יותר להינתח על ידי רופא שאת מכירה וסומכת עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסגירת חור בעור התוףהילה03/01/2010
ביתי בת 10 צריכה לעבור ניתוח לסגירת חור בעור התוף עקב ניתוח כפתורים שעברה בגיל 6.
יש לציין שהיא מנוזלת כרונית , יכול להיות שבגלל הנזלת החור לא נסגר, האם יש מצב שבו אם נטפל בנזלת אז המעברים יפתחו ועור התוף יסגר מעצמו?
והאם חור מכפתור נחשב לחור גדול או רטן?
תודה לכם, מי שעבר ניתוח לסגירת נקב והניתוח הצליח האם יכול להמליץ לי על רופא אני אשמח .
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקב
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010טיפול בנזלת לא יגרום לנקב להיסגר, אולם אני משערת שישפר את הסיכויים שהשתל יקלט ולא יהיו עוד דלקות או בעיות לחץ באוזן התיכונה. גודל החור הוא לא לפי הכפתור. פשוט צריך להסתכל בעור התוף כדי לומר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B.Haemolyticus Streptococcusמורן03/01/2010
שלום רב,
לפני כחודש ימים התקררתי ומאז אני סובלת מהגרון- פעם כואב לי לבלוע פעם אני משתעלת בלא הפסקה. עשיתי את הבדיקה B.Haemolyticus Streptococcus ונמצא GR. A Positive אני בהריון בחודש השני. מה עלי לעשות? האם זה מדבק? יש לי תינוק בן 9 חודשים בבית. האם יש טיפול? אציין כי אם זה לא מדבק ואמור לעבור לבד אין לי בעיה לסבול את השיעול- השאלה אם לא יגרם לי נזק מעבר לשיעול?
אודה להתייחסותכם המהירה.
בברכה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפ.
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010סטרפטוקוק מהסוג הזה גורם לדלקות שקדים ולא לשעול. יתכן שאת בכלל נשאית וזה לא הגורם. הטיפול הוא באנטיביוטיקה מסוג פניצילין (מוקסיפן, אוגמנטין וכו') המותרות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרונית שקופהשלומי03/01/2010
אני סובל מזה שנים רבות , הנזלת בצבע לבן שקוף שהנזלת כלפי הלוע פנימה.
לאחרונה המצב החמיר בצורה בלתי נסבלת.
1) בצעתי בדיקות אצל אלגולוג - ולא נמצאתי אלרגי לשום דבר .
שמתי לב כאשר אני נמצא במקום עבודתי שהוא משרד ממוזג , יש לי פחות מהנזת (כמות קטנה מאוד).
איך שאני יוצא לסביבה החיצוני היא מתחילה לדלוף לי בצורה מרובה יותר.
כאשר חם בחוץ יש לי התגברות של הנזת.
קראתי באינטרנט בפעם הראשונה שאני שומע על מושג "נזלת וזומוטורית" .
1. האם אפשר לקבל יותר אינפורמציה לגבי נזלת זאת?
2. האם יש בחלל בפתרון לבעיה כמו שלי ?
אודה לכם על תשובתכם לבעיה תודה מראש שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שלומי03/01/2010שכחתי לציין שהלכתי לאף אוזן גרון ובצעתי צילומי רנטגן והכל היה תקין .
הרופא נתן לי כמה סוגי כדורים לא פתרו לי את הבעיה.
היחידה שעזר קצת "טלפסט" - ולאחר שסיימתי את הכדורים היא שוב חזרה...
תודה שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפסט
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010אם הטלפסט עזר אולי זו בכל זאת אלרגיה רק שלא מצאו למה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010זוהי נזלת כפי שאתה מתאר הנגרמת בגלל תגובת כלי הדם בריריות האף לגרויים שונים שאינם אלרגיים. חום וקור. ריחות שונים וכו'. אין טיפול ספציפי. מנסים עם תרסיסים סטרואידליים בדומה לטיפול באלרגיה. יתכן שצריבה של קונכיות האף למשל באמצעות קובליישן, יקלו מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגואפרת03/01/2010
לפני כ-4 שבועות אושפזתי במחלקת א.א.ג בשל ורטיגו קשה + הקאות.
ההרגשה היתה איומה. אושפזתי למשך 5 ימים בבי"ח. שם נערכה לי בדיקת שמיעה שנמצאה תקינה.
היום - לאחר 4 שבועות אני מתפקדת לכל דבר וגם נוהגת, אך יש לי הרגשה של "שיוט" מדי פעם.
אני מאוד מפחדת גם שתופעה זו תחזור, לא עלינו.
שאלתי היא - האם יש כדורים למניעה למשך תקופה. (שמעתי על כדור בשם מודל. מדוע לא קיבלתי שום תרופה. ? (נאמר לי שזה ויראלי ויחלוף מאליו). מצפה לתשובה.
בתודה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו
ד''ר אביגיל ארד03/01/2010לאחר ורטיגו ויראלי יש עוד תקופה מסוימת של מספר שבועות שבהדרגה יש החלשות של הסימפטומים. מודל הוא כדור שמטשטש ומרדים. לא כדאי אם את רוצה לתפקד. מכסימום אפשר להשתמש באגיסרק\בטיסטין, אבל זה לא הכרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטון מתאונת דרכים בעבודהיוחאי02/01/2010
נפגעתי בתאונת דרכים בעבודה בצוואר (צליפת שוט) מאז יש לי צפצופים קבועים בשתי האוזניים. שאלתי היא האם טנטון כתוצאה מהפגיעה הנ"ל מחייב שתהיה מלווה בירידה בשמיעה כדי שבטוח לאומי יכיר בטנטון כפגיעה בעבודה לצורך נכות עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד02/01/2010ירידה בשמיעה נותנת אחוזי נכות לפי מידת הירידה. אם לא שינו את החוק, הטינטון כשלעצמו נותן אחוז קטן מאד היות וגם קשה להוכיחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת עור התוףאילה02/01/2010
בבדיקה אצל א.א.ג. נאמר לי שלבתי בת ה-6 יש שקיעה בעור התוף. ובאוזן השנייה נקב מהכפתור .רציתי לשאול-מה זה אומר? האם זה הפיך? זה עובר עם הגיל? ברקע-היא סובלת מנוזלים וירידה בשמיעה, למרות שעברה בגיל שנתיים ניתוח כפתורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד02/01/2010את הנקב יהיה צורך לתקן כאשר היא תגדל קצת. לגבי השקיעה - מלכתחילה הבעיה בילדים האלה היא תיפקוד לא טוב של חצוצרת האוזן, אותו צינור שאחראי על השוואת הלחצים. זה כאילו שהיית במטוס שנחת ולא השווית לחצים. לא בריא לאוזן שעור התוף שבוע. כדאי לשקול להשתמש במכשיר האירפופר. תוכלי לקרוא על זה ברשת. הוא עושה בעצם בצורת שימוש פשוטה את ה"פימפום" שאנחנו עושים בזמן נחיתה. זה לא ישנה לנקב, אבל יכול להרים את עור התוף השקוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)