מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה עושים בדיקת ENG?חני28/12/2009
איפה עושים בדיקת ENG?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ENG
ד''ר דן גוטמן29/12/2009יש באסף הרופא יש בתה"ש ויש באיכילוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפלוניד בהנקהאביטל27/12/2009
שלום רב,
אבד לי הקול מזה 3 ימים לאחר הצטננות ורופאת המשפחה רשמה לי מיפלוניד ואמרה שאין בעיה לקחת אותו למרות שאני מניקה.
בעלון התרופה רשום שאינו מומלץ לנשים מניקות. האם זה בטוח לקחת את התרופה כי הבנתי שזה עובר בחלב אם?
הבנתי שזה יכול לחלוף גם ללא טיפול, אך יש לי אירוע ביום שישי שאני חייבת לדבר בו, ובינתיים אין אפילו טיפת שיפור.
תודה, אביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד27/12/2009את יכולה לפנות למרכז למידע תרופתי. תוכלי למצוא בגוגל את הכתובות והטלפונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבדת שינה אצל ילדדבי27/12/2009
בני בן 6 שקדים מוגדלים מאוד, גודש באף, ונשימה קולנית(מאומצת) ביום נערכה לו מעבדת שינה והסכום: הנבדק אינו סובל מהפרעות שינה. (אובחנו 2 הפסקות נשימה מלאות ו-3 חלקיות.
לפי תוצאות מעבדת שינה אני מבינה שאינו זקוק לניתוח שקדים, אם כך כיצד בכל אופן מטפלים בבעיות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה כבדה
ד''ר אביגיל ארד27/12/2009לא ציינת אם עשו צילום צדדי לברר נושא אדנואידים (פוליפים)מוגדלים. חלק גדול מהילדים מסתדרים לאחר שכורתים את האדנואידים המוגדלים גם ללא כריתת שקדים. אם מדובר רק בגודש באף כדאי לברר אלרגיה. אולי תרופות נגד אלרגיה יועילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ליישור מחיצת אףדני27/12/2009
הי
דוקטור
לאחר שעוברים ניתוח ליישור מחיצת אף
כמה זמן לאחר ניתוח אפשר לחזור לשגרה?
ועשת ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד27/12/2009כשהדימומים מהאף מפסיקים והאף פתוח ונקי. לרוב אחרי 2-3 שבועות. לא להתאמץ יותר מדי בהתחלה כדי שלא יהיה דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באף אחרי מכהרונית27/12/2009
שלום לך ד"ר ,
אני בת 24 ומעולם לא עברתי ניתוח פלסטי באף כל החיים שלי עם פרופיל אף יפה מאוד לפני שבועיים קיבלתי מכה באף בתומך העץ של המיטה בעיקר חזקה באזור האף שבין הגבות וקלה מאוד קצת יותר למטה בחלק העליון של האף ,היה לי כאב רק בין הגבות שחלף תוך יומיים אך נוצרה לי בליטה בחלק העליון בצד שמאל של האף טיפה לכיוון המרכז שרואים רק כשמתקרבים ,וכשאני מממשת אני מרגישה גבשושית בעצם ולא סתם נפיחות ולכן אני מודאגת מזה שהאף לא יחזור איך שהיה ,ורציתי לדעת האם בליטה בעצם אחרי מכה חולפת עם הזמן לבד או שצריך לטפל ? ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד27/12/2009גם אם אין שבר יש לעיתים נפיחות מקומית של הריקמה המצפה את העצם. אפשר לעסות בעדינות מספר פעמים ביום. לחכות בסבלנות בתקווה שהנפיחות תיספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי שהנפיחות תספג?
אביב17/02/2010מה טווח הזמן להיספגות הנפיחות? ואם זה לא שבר יש סיכוי שזה ייספג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שקד שלישי נעלם עם הזמן ?דניאליטו25/12/2009
שאלתי לפני כשבוע שאלת המשך ולא נעניתי כלל...
בתי בת כמעט 5 , האם השקד השלישי נעלם עם הזמן ?
או שאם הוא מוגדל ומפריע יש להסירו כי הוא יפריע תמיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה לא ראיתי את שאלת ההמשך
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009שקד שלישי אמור לקטון עם השנים, לרוב אחרי גיל 11. אבל אם הוא מפריע עכשיו, האף סתום והילדה נושמת רק דרך הפה, לא הייתי מחכה. נשימת הפה מפריעה להתפתחות תקינה של הלסת העליונה. לעיתים בנוסף יש גם נוזלים באזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימה באוזן ימין ובצד ימנידני25/12/2009
שלום,
שמי דני. אני בן 26 ועוסק בשירה(לא מקצועית) וניגון בחליל צד.
לפני כשנתיים, אולי קצת יותר, הרגשתי שהקול שלי הפך להיות יותר בס ובכלל הרגשתי אי-נעימות כאשר אני מדבר. זה המשיך כחודש חודשיים והתחושה עברה וחזרה לסירוגין.
לפני כחצי שנה בערך חזרה לי אותה התחושה בליווי גירוי מסוים בגרון. כחודש אחר כך טסתי לאירלנד, שם הגירוי החריף ובנוסף פיתחתי שיעול שהתעצם בלילות - הייתי מוצא את עצמי יורק ליחה מאוד ירוקה (ברונכיטיס-?). השיעול פסק ואין יותר ליחה.
מאז ועד היום, בכל פעם שאני שותה משקה חם או בירה אני מרגיש צריבה בצד ימין של הגרון.
וגם בכל פעם שאני שר צלילים מסוימים אני מרגיש מן דגדוג בתוך אוזן ימין.
תחושה מאוד מוזרה נוספת שחוויתי לפני כשבוע היא שיצאתי עם חברים לפאב מקומי ודיברתי עם חברה. פתאום הרגשתי משהו מאוד מוזר באוזן ימין- כאילו מישהו שואב לי את הנוזלים משם וכל הראש שלי התעוות מכאב- הרגשתי כאילו עוד רגע אני מתעלף.
יש לי מן תחושה שהצריבה בצד ימין של הגרון והדגדוג באוזן ימין קשורים זה לזה.(דלקת-?)
אשמח לקבל עזרה לבעיה. תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבדוק אותך
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009צריך לבדוק אם הבעיה מקומית באוזן או, כפי שזה נראה לי, משהו שמקרין מהגרון לאוזן. יתכן אפילו שמדובר בפצע, או ברפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן מקופלתאסי25/12/2009
שלום,
בתי נולדה לפני שבועיים כאשר החלק העליון בשתי האוזניים מקופל. אוזן אחת הסתדרה לאחר מס' ימים אך האוזן השניייה עדיין מקופלת בחלקו העליון.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009אם זו לא צורת האוזן אפשר לנסות בעדינות לשים כובע רך שממקם את האוזן במקום הנכון. אולם אם הסחוס קיבל את הצורה הזו, זה לא יועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באףקרן25/12/2009
שלום,
בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי ראש ולא נמצא משהו חריג בבדיקות הדם. ביומיים האחרונים יש לי כאבים באף,בצד אחד, ותהיתי מה זה? האם יתכן שקשור לכאב ראש והם יש צורך לגשת לרופא
בברכה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009כאבים באף בצד אחד יכולים להיות גם דלקת מקומית בתוך הנחיר. גשי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בשמיעהנועם24/12/2009
בס"ד
יש לי בעיה שנשמעת קצת מוזרה. יש לי באוזן שמאל רעשים הולכים וחוזרים. שמתי לב שהם בקצב דפיקות הלב, וכשאני מניח את היד על העורק בצוואר שסמוך לאוזן ולוחץ, הרעש מפסיק. הרעש דומה למין נשיפות של רוח. הבעיה מאוד מטרידה אותי במיוחד בשעות הלילה כששקט. תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון פועם
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009יתכן שמדובר בכלי דם הקרוב לאוזן הפנימית ואתה שומע פעימות. יש אפשרות לערוך בירור לעניין זה. שווה לעשות גם דופלר צואר. גש לרופא א.א.ג שיפנה אותך לבדיקות המתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה אחרי ניתוח כפתוריםאילה24/12/2009
בתי בת ה-6 עברה ניתוח כפתורים בגיל שנתיים,אחרי שנה נפלו הכפתורים, וכרגע היא סובלת מעת לעת מדלקות אוזניים וירידה בשמיעה. הרופא אומר שזה עדיין לא מצדיק ניתוח נוסף. אז מה עושים?
היא פשוט לא שומעת כשאני מדברת אליה רגיל! רק אם אני מרימה את הקול!
תודה על תגובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009כעשרה או חמישה עשר אחוז מהילדים שנותחו יצטרכו כפתורים פעם שניה. השאלה אם הנוזלים כרונים או רק מיד אחרי דלקת ונעלמים. אם נעלמים- חכי בסבלנות. אם כרוניים, יהיה צורך לשקול נתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון + דךקת חניכייםתמיר24/12/2009
שלום . אני בן 22 ויש לי דלקת גרון עם תפליט לבן חריפה ביותר. שני גושים מכל צד.
בנוסף לכך זה התפשט לתוך הפה וניפח לי את החניכיים של תקרת הלוע וכמו כן את החניכיים של שני השיניים האחרונות בכל צד בפה , החניכיים פשוט עלו על שני השיניים הללו וכואבות ואדומות.
אין אפשרות ללעוס והזזת הלסת מלווה בכאבים עצומים .
אין אפשרות לאכול רק מרקים ויש הרגשה של רעב כמעט רוב היום.
לישון בלילה אי אפשר בכלל כי צריך לשתות מים אחרת כל הפה נהיה קשה והבליעה יותר קשה.
מה עושים?..
מה גרם לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009האם נלקח משטח גרון? אם זו דלקת חיידקית, היא תשתפר מהר עם אנטיביוטיקה. אם זו דלקת ויראלית - זה ייקח זמן ותצטרך להסתפק במשככי כאבים ושטיפות של הלע במים עם מעט מלח או סודה לשתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אביגיל ארד,נני23/12/2009
לפני כשבועיים מעדתי, החלקתי ונחבטתי חזק בראשי, המכה היתה בצד ימין אך מיד הופיעה כעין אטימת אוזן בצד שמאל, תחושה שיש בד"כ בנחיתת מטוס או בנסיעה במורדות. זה ממש חסם את שמיעת באוזן זו, בעיקר שמעתי את עצמי כמו בתוך מים וכד'.
פניה לרופא א.א.ג. לא הועילה והא שלח אותי לבדיקת שמיעה. זה מצחיק הרי אני מרגישה שינוי בשמיעה.. בימים שאח"כ נהיה ברור לי שתחושתי היא כאילו באוזן יש נוזלים או משהו ואט אט הופיע מעין שריקה קלה שמפריעה בעיקר כשאני מדברת אבל לא רק, היא כל הזמן.
אני חושבת שארע לי משהו מכני ,ובעקבות קריאת תשובתך לעיל, לדולי, עלה בדעתי שאולי חל שינוי במפרק הלסת או משהו מסוג תזוזה כזאת שגרם לבלגן, זה מפריע, מעצבן ומשבש...אינני יודעת למי לפנות. אולי לא א.א.ג. אלא משהו בתחום הלסת, הגולגולת או מה דעתך?
אני בגיל 52, פעילה, בריאה ומתפקדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009קודם כל תעשי את בדיקת השמיעה כדי לברר אם יש פגיעה בעצמות השמע או נוזלים באוזן וכד'. אם לא - ואם קיבלת מכה בלסת, חכי קצת. קחי תרופות מסוג נוגדי דלקת כמו אדויל. הקפידי על מזון רך. גם א.א.ג. יכול לבדוק מפרקי לסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעוררת משינה עם אוזניים סתומותעדי23/12/2009
שלום,
יש לי בעיה שמופיעה אחת לשבוע בערך שבה אני מתעוררת משינה עם אוזניים סתומות..כמו ואקום באוזניים.
הסתימות באוזניים לא מלווה בשום כאב ומעולם לא היתה לי בעיה בסינוסיטיס או נזלת וכו'..
ההרגשה מאוד מפריעה כאילו ואני בתוך בועה..פעם בימין פעם בשמאל.
אין נזלת, אין שעווה אין ולא היתה בזמן האחרון דלקת.ניסיתי לפתוח את הלחץ ע"י סתימת האף ונשיפה אך זה לא עוזר.. שאני נמצאת במקום רועש יש 'הידהוד' בראש וכל המשתמע מכך.
בבקשה עזרתכם.
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009יתכן שיש מעט שעווה ש"נדבקת" בפתח ונותנת את ההרגשה. כ"כ לעיתים תחושת לחץ באזניים נובעת מבעיה במפרק הלסת למשל בעת נעילה או חריקת שיניים בלילה. שווה להיבדק אצל א.א..ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםחיים23/12/2009
שלום דוקטור.
נפגעתי בתאונת דרכים כהולך רגל על ידי אוטובוס ונשברו לי שמונה צלעות בנוסף היה לי חור בריאה והייתי מונשם 9 ימים בבדיקה שערכו לי הרופאים היה חשד שאני שבFOL הדגים חשד לשיתוק במיתרי הקול.
לאחר כמה חודשים הלכתי לרופא א.א.ג והוא אמר לי שיש חשד VOCAL CORDS PARALISIS
שאלתי אחרי שהייתי אצל קלינית תקשורת ואני מרגיש שאין לי שיפור האם הקול שלי יחזור לעצמו או שישאר כך ואני צריך לחיות עם זה.
הודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק מיתר קול
ד''ר אביגיל ארד25/12/2009שיתוק מיתר קול יכול להיגרם על ידי פגיעה בעצב החוזר העובר בצואר ובצד שמאל גם יורד לחזה וחוזר לצואר או על ידי פגיעה מקומית בזמן האינטובציה. כדאי להתאזר בסבלנות ובינתיים לשפר את הקול על ידי טיפול אצל קלינאית תקשורת. לעיתים, אם לא היה ממש חיתוך של העצב, יש התאוששות, אולם היא יכולה לקחת הרבה זמן. אם אין התאוששות והקול גרוע יש פרוצדורות שונות למיתר כדי לשפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)