מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי שיעול בילדהקרן19/12/2009
בת 5+, סובלת כמה שנים מהתקפי שיעול קשים ללא ליחה (מעין "גירוי")
בעיקר בשינה, יכולים להימשך שעות, ללא טריגר ברור (לפעמים עם נזלת לפעמים ללא נזלת משמעותית), כמובן פוגע בשינה ובאיכותה
כשמפסיק לא ברור מדוע
מאפיין בולט: בשיעול מלווה בהזעה בפנים ובליעת רוק מרובה ביותר
נראה כי בלילה (לפעמים מייד עם ההירדמות) לפתע אפה נסתם, לעיתים קרובות היא נוחרת.
במהלך היום בדקנו בגן, ואין אפילו שיעול אחד. הערב למשל, לא הייתה אפילו מנוזלת.
ברגע שנשכבה לישון, זה התחיל: אף סתום, התקףי שיעול ממושך (כבר שעתיים), ריבוי רוק (שומעים בליעה).
היינו אצל שלושה רופאי משפחה, שני רופאי א.א.ג. (אצל כל אחד מספר פעמים)
רובם אמרו שמדובר בנזלת שמטפטפת לגרון ויוצרת גירוי ונתנו טיפול סימפטומטי (היסטפד, קודיביס) שלא עזר, אחד אמר שהיא מסתגלת לאלרגנים של הארץ (כשהייתה בת שנתיים חזרנו מניו יורק) וטיפל בסטרואידים שעזרו מקומית, אך לא רצינו באופן קבוע
רופאת א.א.ג אחת אמרה שזה כנראה ריפלוקס, אך הטיפול לא סייע כלל.
רופא א.א.ג שני (לאחרונה) אמר שאין ממצא משמעותי, פרט לשקדים מעט מוגדלים
מה זה? מדוע הזיעה והרוק שמלווים התקפי השיעול?
מה עושים לטיפול ארוך טווח?
איך מקלים עליה בינתיים את ההתקפים?
אנחנו נואשים...
המון תודה
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול לילי
ד''ר אביגיל ארד20/12/2009שעול לילי יכול להיות באמת מנגר אחורי של נזלת, יכול להיות מקביל לאסטמה ובהחלט יכול להיות עקב רפלוקס. מהתיאור שלך דווקא הייתי מנסה קודם כל טיפול למספר שלוש, רפלוקס. איזה טיפול הילדה קיבלה לרפלוקס עד כה? האם שמרתם גם על דיאטה מתאימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שקד שלישי ועוד...דניאליטו19/12/2009
הבת שלי בת 4 וחצי . מזה כשנה כמעט במעקב אא"ג עקב נזלת כמעט תמידית בחודשי החורף ולפי בדיקות שמיעה שערכנו , שמיעה לא טובה באוזניים למרות שלילדה אין בעיות דיבור או הרגשה שהיא לא שומעת.
בצילום רנטגן נראה שיש שקד שלישי מוגדל אבל הרופא טען שאין למהר עם ניתוח ויש לעקוב .
נערכו לה 2 בדיקות שמיעה כל 4-5 חודשים ומבדיקה לבדיקה נאמר שיש שיפור באחת מהאוזניים ובאוזן השנייה שיפור אך יש נוזלים. כך שמבדיקה לבדיקה חל שיפור .
דרף אגב , הילדה לא סובלת מדלקות אוזניים חוזרות.
בביקור האחרון למרות שבדיקת השמיעה הראתה שיפור משמעותי כפ שכתב האודיולוג בהשוואה לבדיקה הקודמת , החליט הרופא שאין עוד למה לחכות והמליץ על ניתוח הסרת השקד השלישי והתקנת כפתור באוזן עם הנוזלים.
השאלה שלי היא כזאת : מתי מומלץ כן לבצע את הניתוח להסרת השקד השלישי ? , יותר נכון מהם התנאים שמחייבים הסרתו ?
2) למה החליט הרופא להתקין כפתור למרות שאין דלקות ? , הוא לא רצה לענות לי...
3) האם השקד השלישי אמור להעלם בגיל כלשהוא או שאם הוא קיים הוא ריים לכל החיים מה שנקרא... ?
מכיוון שאנחנו חוששים מניתוח , האם ניתוח כזה הוא הכרחי ? ,
ברצוננו לפנות לייעוץ נוסף , האם יש לכם עצה לאן לפנות או אילו שאלות עלינו לשאול על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר .
תודה
דניאליטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד20/12/2009שקד שלישי מוציאים כאשר יש קושי בנשימה דרך האף, מה שמביא לנשימת פה והרבה פעמים גם לנזלת כרונית. סיבה שניה היא נוזלים כרונים באזניים. לא צריך דלקות אזניים חוזרות בשביל צינוריות. אם יש נוזלים כרוניים הגורמים לירידה בשמיעה זו אינדיקציה להכנסת צינוריות. אם גם האדנואידים מוגדלים אז השילוב טוב יותר מבחינת התוצאות. זה ניתוח קל יחסית והתועלת שלו רבה אם יש בו צורך. לחוות דעת נוספת תוכל לפנות אלי או לכל מומחה א.א.ג שיבדוק את הילדה, יראה את בדיקות השמיעה ואת הצילום. זכותך לבקש הסבר לסיבה לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השקד השלישי נעלם בגיל כלשהוא ?
דניאליטו21/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילה מוזרה מהאףלי טל18/12/2009
שלום, בחודשים האחרונים החלה לי נזילה מוזרה מהאף, לא מדובר על נזלת רגילה אלא נוזל שקוף עם גוון צהבהב אפילו חום שמתפרץ לי מהאף בשפריץ. לעיתים זה אף גורם לדימום מהאף ובשבוע האחרון הפך לדבר יומיומי.
יש רעיון במה מדובר וכיצד ניתן לטפל בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד20/12/2009עליך להיבדק על ידי רופא א.א.ג שיסתכל לתוך האף ויראה אם יש מקור לדימום ולהפרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטרול רעשיםניגון18/12/2009
אני סטודנטית הלומדת מצוין בתנאי שקט.
למשפחתי יש בית קטן וחדרי ממוקם ממש ליד הסלון ולכן אני שומעת שיחות שלא ברצוני. ישנם שתי אפשרויות שאני רואה כרגע: שימוש ברעש לבן או אטמי אוזניים? איזו מהם פחות מזיקה לאוזניים לטווח הארוך ומאיזו סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנתקות מרעשים חיצוניים
דני19/12/2009שימוש באטמי אוזניים לא אמור להזיק, פרט לאפשרות של דלקת בתעלות החיצוניות של האוזניים (לפעמים). שימוש ב"רעש לבן", אם אינו קולני מדי, גם הוא לא אמור להזיק. אבל למה "רעש לבן"? שימי לך מוזיקת רקע נעימה ומרגיעה (מנגינות ללא מילים), וכך תוכלי למסך את הרעשים החיצוניים שמפריעים לך, ואפילו להינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים הכרוכים בעגיל טראגוסאוריאל18/12/2009
אני רוצה לעשות טראגוס,
הבנתי שזה עגיל די מסוכן ומסובך יחסית ולכן רציתי לדעת מה בעצם הסיכונים בעגיל? ואיך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראגוס
דני19/12/2009"טראגוס" הוא שמו של הקפל הסחוסי שלפני פתח תעלת השמע. עגיל דרכו עובר דרך הסחוס שנותן לו את הצורה, ובמהלך הניקוב עלול להיווצר זיהום של הסחוס הנ"ל. זיהום של סחוס קשה מאד לטיפול, כואב מאד, ועלול להביא לעיוות חיצוני של הטראגוס והכניסה לתעלת השמע. רק לשם ידע כללי - השם "טראגוס" והמילה היוונית "טרגדיה", באים מאותו שורש, ולא במקרה (ראה הנאמר על הזיהום והכאב). אם עדיין בא לך לנקב את הטראגוס - תבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון מאד
ד''ר אביגיל ארד20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מערות הפניםליאת18/12/2009
כבר המון זמן סובלת מכאב ראש, היום ביצעתי צילום ראש,מצ"ב תמונות
אשמח אם מישהו יוכל לפענח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת מהצילום
ליאת18/12/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח
ד''ר אביגיל ארד20/12/2009פיענוח צילומים נעשה לרוב על ידי מומחה רנטגן, אבל בגדול אינני רואה דלקת חריפה. כאבי הראש - באיזה חלק של הראש הם? מתי הם מופיעים? כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיתרי הקולאיריס18/12/2009
בס"ד
שלום רב,
רציתי לדעת איך נעשית בדיקת מיתרי הקול למורות חדשות ????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיתרי קול
דני19/12/2009בדיקת מיתרי הקול נעשית לכולם (לא רק למורות) באחת משתי שיטות -
א. בשיטה "בלתי ישירה": הנבדקת פותחת את הפה. הרופא אוחז בלשון ומושך מעט, בעזרת מראה קטנה (כמו של רופא שיניים) מסתכל לעומק הלוע ובוחן את המיתרים.
ב. בשיטה "ישירה": הרופא מחדיר סיב אופטי (קשיח או גמיש) דרך האף עד הלוע וצופה במיתרים. נשמע מבהיל, אבל בכלל לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כך.
ד''ר אביגיל ארד20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעהמוריה17/12/2009
אני בת 33 ועברתי בדיקת שמיעה שתוצאותיה:
ימין שמיעה בנורמה למעט ליקוי מזערי תחושתי עצבי ב 500hz
שמאל שמיעה תקינה ועד ליקוי מזערי תחושתי עצבי
טימפונומטריה ימין a tape שמאל c tape גבולי .
אשמח להבין מה זה אומר..
אני המון זמן סובלת מבצקת וטופלתי באנטיביוטיקה רבה!טיפות אוזניים ,נקסין,עשו לי שטיפה...ויש לי אטימות ורעש מטריד לסרוגין..
מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד17/12/2009זה אומר שיש ירידה קלה בשמיעה מסוג עיצבי, אבל קלה מאד, בטונים נמוכים. לא ברור אם יש לזה משמעות. כמו כן באוזן שמאל יש ירידה באוורור. כמו בזמן נחיתה במטוס או ירידה מירושלים. כדאי לבדוק את נושא הגודש באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים כרוניתגלית17/12/2009
שלום,
בני בן 4 שנים. בגיל 3 החל לסבול מדלקות אוזניים חוזרות, ללא חום וכאבים רק הפרשות מרובות. לפני כחצי שנה התפוצץ לו פוליף באוזן ועשו לו ניקוז של הדם. כבר כחודשיים הדלקת לא נרפאת. הרופא נותן לנו רק מי חמצן ואנטיביוטיקה שלמעשה לא עוזרת. השבוע היינו בבדיקת שמיעה ויצא כי קיימת ירידה של 45% באוזן ללא פגיעה בעצב. הרופא טוען שזה בגלל הדלקת ושוב נתן לנו מי חמצן ועוד אנטיביוטיקה לשבועיים, 4 פעמים ביום.
רציתי לדעת האם קיים טיפול אחר חוץ מאנטיביוטיקה, מאחר והיא לא עוזרת לטיפול בדלקת של הילד ובחלק מהמאמרים שקראתי כתוב שאנטיביוטיקה אף מחמירה את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מרפאה של הומאופט ביהוד קוראים לו
תומר17/12/2009קוראים לו יצחק טבעוני הייתי אצלו לפני איזה שנה לבן שלי היו גם דלקות עם המון הפרשות הוא מאוד עזר והבעיה נפתרה, יש לו כל מיני דברים וטיפות לאוזניים מאוד ממליצה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב מאד
ד''ר אביגיל ארד17/12/2009כל עוד יש הפרשה מהאזניים סימן שעור התוף לא סגור ויש נקב. התחילו לאטום את האזניים באטמי סיליקון או בצמר גפן מרוח בווזלין בזמן האמבטיה. שלא יכנסו בכלל מים לאזניים. רק אז הטיפות והאנטיביוטיקה יועילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיה17/12/2009
שלום, בתקופה האחרונה אני מרגישה, בעיקר שאני שותה, מעין תחושה של כאב גרון ולאחר מכן זה חולף. כאשר אני אוכלת אני לא מרגישה דבר, הייתי רוצה בבקשה לדעת מה זה יכול להיות. איני משתעלת ואין סימפטומים נוספים שמלווים לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד17/12/2009על זה באמת אי אפשר לענות בלי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בסינוסים בזמן טיסהלימור16/12/2009
דר' שלום רב,
לפני כשבועיים טסתי בטיסה קצרה (של שעתיים-שלוש) ובזמן הנחיתה חלו כאבים חזקים מאוד באיזור הפרונטל- מעל הגבות, באף ובלחיים (כאב דוקר ולוחץ) שפסקו דקות ספורות לאחר הנחיתה.
בטיסה עצמה סבלתי מצינון קל, ויש לי היסטוריה של סינוסיטיס.
כרגע אני נמצאת בחו"ל , ואמורה לחזור לארץ בעוד מספר ימים.
שאלתי היא האם יש לי ממה לדאוג בטיסה חזור כאשר אני שוב מצוננת?
האם כדאי לפנות פה למומחה אא"ג לפני הטיסה?
האם הכאבים הללו יכולים להעיד על משהו אחר ולא על בעיות בסינוסים?
תודה מקרב לב, וחג שמח לך ולבנימשפחתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסים
ד''ר אביגיל ארד17/12/2009כיש גודש באף בגלל הצטננות או אלרגיה, יש בעיה באוורור הסינוסים גם בטיסה. אם את צריכה לטוס מצוננת כדאי שתיכנסי לבית מרקחת מקומי ותקני טיפות אף. לפני ההמראה ואפשר שוב חצי שעה לפני הנחיתה, הזליפי טיפות לאף ונקוה שיהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור בעקבות צמיחת שינייםאמיר16/12/2009
שלום רב,
בננו בן שנה וחודש, ובתקופה האחרונה צומחות לו שיניים.
כרגע הוא 'עובד' על הוצאת הטוחנות. הבעיה היא ריור בכמות גדולה, הגורם לו להיחנק ולהשתנק בלילה, עד כדי התעוררות בבהלה ובבכי. לעיתים, מופעל אצלו רפלקס ההקאה כתוצאה מהשיעול להוצאת הליחה.
במהלך היום תדירות השיעול נמוכה יותר, אך עדיין הוא קיים.
בבדיקות סדירות אצל רופאים לא נמצאו בעיות ב-ריאות או סימנים לדלקות גרון.
שאלתי - מה ניתן לעשות על מנת להקל עליו את השינה, ולמנוע עד כמה שניתן את ה'חנק הלילי'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
ד''ר אביגיל ארד17/12/2009ריור בעקבות הוצאת שינים הוא דבר ידוע. כואב להם ולא בא להם להזיז את הלשון בפה ולבלוע. לא כל כך שכיח שבלילה זה גורם לבעיה. הרי הם ישנים והבליעה ספונטנית. האם מדובר באמת ברוק או שיש לו נזלת שיורדת לגרון וגורמת לשעול והקאה? זה יותר שכיח. בעיות בליעה אמיתיות יכולות להעיד על בעיה נוירולוגית, אולם אם אין בעיה בבליעת המזון, כנראה שזה לא המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום חלקית ותופעות ריפלוקסשי16/12/2009
שלום,
אובחנתי ע"א רופא אא"ג כסובל מקונכות מוגדלות וסטיית מחיצה. האף שלי "סתום" חלקית כל הזמן ולפעמים נחיר אחד נסתם לגמרי. כמו כן אובחנתי בסובל מריפלוקס (GERD) אך אין לי צרבות - רק תחושת נוזל בגרון רוב שעות היממה.
שאלתי היא האם יכול להיות שהסימפטומים של הריפלוקס נובעים או מוגברים ע"י תופעות לוואי של נוזלים מהאף או הסינוסים?
תודה מראש,
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר אביגיל ארד17/12/2009לא ידוע לי על קשר כזה. יש הטוענים שאפילו דלקות אזניים בילדים עלולות להיגרם מרפלוקס, אבל מחיצה עקומה וקונכיות גדושות זה משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הסרת יבלת ממיתרי הקולנורית15/12/2009
האם אפשר לבקש בפורום הזה המלצות על רופאים מנתחים מבאר שבע, שעובדים עם המושלם של הכללית?
כמו כן רציתי לדעת עד כמה יש סיכון לפגיעה במיתרי הקול בניתוח מסוג זה?
והאם יש שיטות שונות לבצע אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד15/12/2009לפני ניתוח להסרת יבלות ממיתרי הקול חשוב למצות את נושא שעורי הדיבור. רופא מומחה למיתרי הקול יודע איך להסיר יבלות והסיכוי לפגיעה במיתרים הוא קטן. אינני יודעת מי עובד עם כללית מושלם, אבל אם אני זוכרת היטב סורוקה שייך לכללית כך שאם כן רוב הרופאים המומחים שם עובדים עם המושלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת חידוד ועוד שאלות דחופות
נורית16/12/2009בתי שאצלה התגלו היבלות, הופנתה על ידי הצבא לתל השומר. שם הוחלט שהמצב דורש ניתוח,
ולא מספיק טיפול דיבור, זה כבר יקרה לאחר הניתוח.
לצערינו מועד הניתוח נקבע כבר לאחר שחרורה כך שההפניה הצבאית כבר לא תופסת.
.בינתיים השתחררה. קופ"ח הכללית לא עובדת עם תל השומר, ואנחנו לא רוצים לחכות כעת עוד שנה או יותר (מרגע גלגול התלונה הראשנוה ועד שנקבע התור לניתוח עברה כשנה, ונאמר לה שבסורוקה התורים ארוכים יותר, לכן פנתה מראש לתל השומר). ולכן אני מבררת כעת על המושלם. בסורוקה אין ניתוחי מושלם, רק באסותא.
בתל השומר, עד כמה שזכור לי הוסבר לה שזהו ניתוח בלייזר. בבאר שבע מסרו לי באסותא (בטלפון) שזהו ניתוח לא בלייזר.
א. מה עדיף? מה היתרונות של כל אחד?
ב. מה שם הניתוח כדי לברר עלות במושלם?
בדף שיש לה מתל השומר כתוב DL , במושלם בטלפון אמרו לי שיש להם ניתוח בשם "גרון- לרינגוסקופיה- הוצאת גוש", ולפי זה אמרו לי מחיר השתתפות עצמית.
האם יתכן שיש עוד ניתוח אחר? הוצאת גוש זה הוצאת יבלת? ושניהם גם יחד זה DL ?
אשמח לקבל תשובה מהירה כי אנחנו צריכים דחוף לקדם את הניתוח, ולהחליט לאן הולכים ומה עושים. אני מקווה מאד ששני הרופאים מאסותא הם באותה ליגה של הרופאים במרכז.
אם מישהו נותח באסותא באר שבע, ויכול לתת לי חוות דעת על הניתוח - זה יהיה נהדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוזיקה רועשת יכולה לפגוע בשמיעהיפית15/12/2009
אני אמא לתינוקת בת 7 חודשים אני משתתפת בקביעות בשיעורי אירובי שבהם מושמעת מוזיקת אירובי רציתי לדעת האם נוכחות תינוקת באולם שבו מושמעת מוזיקת אירובי חזקה יכולה לפגוע בשמיעה של התינוקת. ברצוני לציין שהתינוקת נכחה פעם אחת בשיעור בקצה הרחוק של האולם ונוכחות המוזיקה אינה גרמה אי נוחות לתינוקת להיפך, התינוקת היתה מאושרת, נינוחה והתעניינה בנעשה בשיעור.
אשמח לתשובה מהירה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש
ד''ר אביגיל ארד15/12/2009לא יודעת באיזה ווליום מנגנים את המוזיקה אצלכם בשעורים. לרוב חשיפה לרעש לזמן קצר לא בעייתית אך בהחלט יש חשיבות לעצמה ולמשך החשיפה בפגיעות רעש. אני לא ממליצה להרבות בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)