מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גרוןג'וני08/01/2010
אני שואל ברצינות: אם אף אוזן וגרון קשורים זה לזה, האם ריח רע בקרבתו של מישהו יכול לגרום לו לכאב גרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד11/01/2010נראה לי שאין קשר אלא אם כן הריח הרע הוא של חמרים חריפים שיכולים לגרום גרוי בגרון כגון חמרים מתנדפים חריפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בלטוס עם דלקת סינוסיםאיגור פרי08/01/2010
ד"ר שלום רב,
אני בן 33 ובריא בד"כ.
לפני כשבועיים סבלתי מדלקת בשן העליונה (מס' 16) שהתפשטה ככל הנראה לסינוסים.
בדיקת רנטגן ו-CT מראים הסננה בכל הסינוסים של צד ימין בלבד.
לקחתי אוגמנטין במשך 10 ימים ודלקת פחתה.
רופא אאג שבדק אותי המליץ לי על ניתוח FESS.
כרגע אני מטפל בשן שככל הנראה גרמה לבעיה.
יש לי רקע של אלרגיה שמתבטאת בגירוי של העור, עד כה מאולם לא היו לי בעיות של סינוסים.
אני אמור לטוס בסוף חודש ינואר לחופשת סקי שתוכננה המון זמן מראש ולא ניתן לבטלה.
שאלה שלי כמה זה מסוכן לטוס במצב כזה?
אני קצת מוטרד מהפרשי לחצים בזמן הטיסה ותוך כדי הגלישה בהרים.
האם ניתן לנקוט בצעדים על מנת למזער את הסיכונים בחופשה (לקחת עוד סדרה של אנטיביוטיקה או דיפרוספאן)?
תודה מראש,
איגור פרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד11/01/2010נראה כי מדובר במחלת סינוסים מפושטת על רקע אלרגי. אם יש נזלת מוגלתית כדאי לקחת אנטיביוטיקה בנוסף לטיפול באלרגיה. ממליצה שתטפל באלרגיה. אפשר על ידי אנטיהיסטמינים ותרסיס סטרואידלי לאף, או אם רופא א.א.ג שלך חושב שהמצב מצדיק - זריקת דיפרוספן תעשה פלאים. יכול להיות שיהיה קצת קושי בהשוואת לחצים בטיסה, אז כדאי שלטיסה עצמה תיקח טיפות אף כגון אלרגין או אוטריבין ותזליף באף לפני ההמראה ולפני הנחיתה. חופשה נעימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איגור פרי13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפהיוסי כהן07/01/2010
שלום בבדיקת us התגלהבצד שמאל בלוטה בקוטר 3.2 סמ עם שינויים נוזליים בתוכה מה זה אומר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010זה אומר שקיימת בלוטה שצריך לבדוק אותה ולקחת ממנה ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלמונית07/01/2010
יש לי שאלה בנוגע לבדיקת ENG.
עשיתי את הבדיקה הזאת כאשר הייתי מאופרת בעיפרון,מסקרה וסומק.
מאז אותה בדיקה אני סובלת מכאבי ראש הולכים ונשנים מעל חודש.
מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010אין קשר בן הבדיקה לבן כאבי הראש או לאיפור שהיה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רנטגןמיכל07/01/2010
שלום רב,
אני בת 25, בריאה בד"כ, לא מעשנת ולא סובלת מאלרגיות. לפני כשבועיים וחצי החל אצלי צינון שלא עבר וגרם לגוש באף ולסתימות באוזניים. לפני כשבוע וחצי פניתי לא.א.ג, כאשר בינתיים החלו לי כאבי ראש. הוא נתן לי אוטריווין וסטרוקורט למשך 10 ימים. כאשר ראיתי שכאבי הראש שלי הולכים ומתחזקים, למרות שהאף שלי קצת יותר נפתח חזרתי אליו לאחר שבוע והוא שלח אותי לצילום שם נמצא כי:
תפיחות רירית בסינוסים מקסילריים.
רושם לפלס נוזל בשני הסינוסים הפרונטליים.
סיכום: סינוסיטיס חריפה.
חזרתי אליו והוא אמר לי להפסיק עם הסטרואידים ונתן לי צפורל-אנטיביוטיקה ארבע פעמים ביום ומוקוליט. אתמול החלה לי נפיחות באיזור עין שמאל עקב לחצים באיזור והוא שלח אותי שוב ליצלום כאשר היום הממצאים היו:
תפיחות רירית בסינוס מקסילרי ימני.
פלס נוזל בסינוס מקסילרי שמאלי ובסינוס פרונטלי ימני.
תאי האטמויד משמאל מעורפלים.
סיכום: סינוסיטיס חריפה.
רציתי לדעת מה פשר השינוי בבדיקה והאם הטיפול שקיבלתי הוא הטיפול הנכון ומה עליי לעשות?
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010אין ספק שמדובר בסינוזיטיס ואני הייתי מטפל באישפוז ואנטיביוטיקה לוריד. כך עושים במצב של סינוזיטיס כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בגרון.. בת 17ניצן07/01/2010
שלום אני ניצן ויש לי חשד לסרטן בגרון.
אני מעשנת כמעט 4 שנים ואני כיום בת 17
אני לא יכולה לספר לרופא שלי שאני מעשנת כי הורי לא יודעים..
אני שותה לפעמים אלכוהול וזה מגביר את הסיכוי לסרטן גרון
יש לי כאבים בצג שמאל למטה בגרון כשאני מסובבת את הראש לצד ימין
וכשנוגעים באזור.. אני לא יודעת בידיוק עם זה סרטן
אבל אני חוששת שזה כן ואני לא יודעת למי לפנות.
בבקשה תענו לי ואל תחשבו שאני משקרת כי אני באמת חייבת תשובה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמת
אכפתי07/01/2010חמודה,
את חייבת לספר את כל האמת לרופא שלך!!!!
גם שאת מעשנת וגם ששותה....כל זה הרופא חייב חייב לדעת....
מה גם שאולי כדאי שתפסיקי לעשות את זה לאור הבעיות שיש לך!!!
מדובר בחיים שלך אז קחי אחריות ומהר.
אחד שאכפת לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ניצן07/01/2010וכמובן שהפסקתי אני כבר לא מעשנת שבוע ואני לא יחזור לעשן..
אני רק רוצה לדעת מה אפשר לעשות בלי שהרופא ידע שעישנתי
אחרי הכל אני ממש לא רוצה שההורים שלי יתאכזבו ממני /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ניצן07/01/2010וכמובן שהפסקתי אני כבר לא מעשנת שבוע ואני לא יחזור לעשן..
אני רק רוצה לדעת מה אפשר לעשות בלי שהרופא ידע שעישנתי
אחרי הכל אני ממש לא רוצה שההורים שלי יתאכזבו ממני /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסודיות רפואית
אכפתי07/01/2010תראי ,
לדעתי זה חשוב מאוד שהרופא ידע עלייך הכל , והנתון של עישון הוא חשוב מאוד.
יש את העניין של סודיות רפואית שלרופא אסור לספר לאף אחד על מצבו של החולה אבל
בגלל שאת קטינה (פחות מ-18 ) , אם אני לא טועה זה נתון לשיקול דעתו של הרופא.
אם הוא ישתכנע שאת כבר לא מעשנת ולא מסכנת את החיים שלך (בסיטואציה הנוכחית) אז אין
סיבה לספר להורים ותלוי בך לשכנע אותו בכך .
בכל מקרה את צריכה להתרכז במאמצים לקבל טיפול אופטימאלי ונכון ופחות להתעסק במה
ההורים יחשבו עליך. רב הסיכויים שההורים שלך יהיו מוטרדים יותר מהמחלה עצמה ולא מה עניין
של העישון (כמובן במידה ואת באמת כבר לא מעשנת!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010סרטן בגרון זה כנראה עדיין לא ( לא בגיל 17) אבל בהחלט יש לגשת לבדיקת רופא סודיות מובטחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומות - האם יש שם לוירוס ?ראובן06/01/2010
הייתי אצל רופא א.א.ג - אמר שיש לי וירוס שתוקף בדר"כ ילדים , האם יש שם לוירוס.
האוזן סתומה ואפילו מכשיר לא עוזר , התהליך נמשך כבר 5 ימים, אני לוקח טיפות וגם אנטיביוטיה , מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010יש להמתין ולסיים טיפול אין דרך נוספת לקצר את הזמן לריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפןחית באוזן לביתי בת השנה וחצייעל06/01/2010
רציתי לדעת ממה נוצרת השלפוחית באוזן וממה יש נוזלים באוזנים ביתי סןבלת מזה יחסית הרבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010יש מבנה מסויים באוזניים שגורם לנטיה לנוזלים.הם חולפים עם הגיל ולעיתים נדרש ניתוח כפתורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיניטוס אצל בן שנתיים וחצי???חגית06/01/2010
בוקר אור,
לאחר שלילת נוזלים באוזניים, הקטן שלי מתלונן כבר בערך שבועיים שלושה, בעיקר בלילה, בעיקר בצרחות אימה, שיש לו יתוש באוזן. תופש את הראש ופשוט צורח. לא מצליחה להרגיע אותו, גם נורופן לא עוזר. אשמח לעצתכם הדחופה, בא לי לצרוח "הצילו" כי קראתי על זה קצת, אבל אצל מבוגרים, לא קטנים כאלה...
תודה,
אמא עייפה אבל בעיקר מאד דואגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לגשת לבדיקה !
ד''ר דן גוטמן07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרוניתדלית06/01/2010
לבני בן ה-4 יש נזלת כרונית מזה שנתיים וחצי, ללא קשר לעונה או למחלות אחרות. הנזלת נעה בין שקופה ומימית לירוקה וסמיכה. נישינו טיפול במכשירים הומאופטים (R49), רפואה סינית, טיפות אבץ, מי מלח ומה לא...כל דבר מקל מעט וברגע שמפסיקים את השימוש זה חוזר. לפני שבועיים היתה לו דלקת באוזן (פעם ראשונה) וקיבל מוקסיפן 5 ימים. הנזלת כמעט עברה, אבל יומיים אחרי שהפסקנו את האנטיביוטיקה היא חזרה ובגדול.
כשהמצב ממש אני נותנת לו "היסטפד" שלפחות ישן בלילה ולא יתעורר מנזלת מטורפת (אבל ברור לי שזה לא פתרון) ובמשך היום אי אפשר לתת לו תרופה ליבש כי זה מרדים אותו, ואני מבינה שזה בכל מקרה מקל על הסימפטום ולא מרפא אז אין טעם.
אני כבר אובדת עצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010יש לגשת לבדיקה כי לעיתים יש להוסיף טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהדני06/01/2010
שלום,
אני בן 31 , סה"כ בריא.
כבר זמן מה אני חש ירידה שמיעה באוזן שמאל. החלטתי ללכת להיבדק ורופא שלח אותי לבדיקת
שמיעה. חששותי היו נכונים. בבדיקה נמצא כי השמיעה באוזן שמאל היא 55 db(בכל התדרים)
כאשר + MASK Level , ו - DISC 100% . באוזן ימין השמיעה טובה 15 DB.
בדיקת Tympanogram למיטב הבנתי תקינה , בשתי האוזניים סוג הגרף "A".
בדיקת אור התוף החיצוני תקינה.
יש לציין שאני לא חשוף לרעש בעבודתי ואף פעם לא הייתי חשוף לרעש מתמשך.
בצבא יריתי לא מעט מנשק קל ונשק כבד יותר כמו RPG וכל זה היה קרוב יותר לאוזן שמאל כי אני שמאלי מבחינת הירי. אז לא הרגשתי ירידה בשמיעה וזה היה לפני 10 שנים.
אין היסטוריה של בעיות שמיעה במשפחה
האם יש אפשרות לדעת מה הסיבה לירידה בשמיעה , היכן ספציפית הבעיה ומה ניתן לעשות כדי לשפר את השמיעה?
אני לא מעוניין במכשיר שמיעה כי סה"כ אני שומע טוב בגלל אוזן ימין.
תודה רבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010ככל הנראה נפגעה השמיעה באוזן שמאל ויש להמשיך בביצוע בירור כולל MRI של המח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי גידול בבלוטת הרוקעמי סהר05/01/2010
אני רוצה להתייעץ איתך בבקשה לגבי פלומורפיק אדינומה בפרוטיס באונה השיטחית בגודל 1.5 ס"מ,בערך שני ס"מ מתחת לאוזן שמאל.
אגב לפני כשלוש שנים עברתי כריתה מלאה של התירואיד +ניקוי צוארי בצד ימין בגלל קרצינומה פפילרית.
נאמר לי כבר בעבר שאני חייב לנתח גם את זה והייתי בשני בתי חולים בחיפה במחלקות א.א.ג ובשנהיים מבצעים ניתוחים שונים האחד טוען שהוא לא לוקח סיכון הישנות ומוציאים את כל האונה השיטחית ואילו באחר אמרו לי שמוציאים את הגידול+שוליים.
שאלתי היא מה ההבדל בין השניים?מה כדאי? ומה ההשלכות להוצאה מלאה? ואיזה הבדל יש אח"כ מבינה אסטטית?
ועוד שאלה אחת קטנה האם אין בככלל דרך אחרת להוציאו מבלי להתעסק עם צלקות ושקעים ?
בכל זאת כבר יש לי צלקת גדולה וארוכה בצואר ואין לי תחושה לכל האורך מהראש עד הכתף. אני עדיין צעיר רק בן 38 וקשה לי עם כל ההשלכות הנלוות שלאחר.
בבקשה אם תוכל לעזור לי בכל שאלותי כי אני קרוב לניתוח ולא רוצה לטעות .
ומודה לך מראש על העזרה
עמי סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010בהחלט יש לבצע ניתוח להוציא את הגידול. בד"כ מוצאים רק את האונה השיטחית כי שם נמצא הגידול. לעיתים נדירות הגידול נמצא באונה העמוקה ואז יש להוציא גם אותה.
אין דרך לבצע ניתוח ללא צלקת אולם היא ברובה נסתרת
בהצלחה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חמיצות/מליחות בצד אחד של הפהאירית05/01/2010
בשנתיים האחרונות אני סובלת מתופעה מוזרה מאוד שבתחילה ייחסתי אותה לדלקת חניכיים (בעבר היתה לי נפיחות בחניכיים עם הפרשה מוגלתית שנסתיימה עם עקירת השן). בהמשך למרות שלא היה כלום בחניכיים אני חשה און אנד אוף , ללא קשר כמעט לכלום, תחושה של רוק בטעם או חמוץ מאוד או מלוח מאוד וכאילו בצד אחד של הגרון קרוב לשיני הבינה בלסת. בדרך כלל התחושה היא בצד שמאל אבל לאחרונה הצדדים "מתחלפים". כלומר לעיתים גם בצד ימין. יש לציין שאף פעם לא בשני צידי הלסת/גרון. למותר לציין שאני סובלת ולעיתים העניין נמשך יום שלם כשאני מוצאת את עצמי שותה מים/ קפה/תה ומנסה לאכול דברים שונים או אפילו למצוץ סוכריה על מנת "לבטל" את הטעם הנוראי.
הגרון לא כואב לי. יש לציין שאם במקרה אני גם עושה מקלחת חמה עם מים מאוד חמים הטעם בפה עם הפרשת הרוק מתגברים.
לעיתים ימים שלמים לא סובלת מהתופעה. לאחרונה היא מציקה לי ימים רצופים.
אודה לך אם תוכל לומר באם התופעה בכלל שייכת לתחום האף-אוזן-גרון ומה זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010ישנם סיבות שונות לכך אולם לא ניתן לומר מה הסיבה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזןשני05/01/2010
שלום,
לפני שבוע התחילו לי כאבים חזקים באוזן (זאת לאחר כאב גרון שאובחן ע"י הרופא כאלרגיה) שבתי לרופא והוא איבחן דלקת באוזן, קיבלתי אוגמנטין לשבוע, לאחר יומיים נסתמה לי האוזן והוא אמר לי שיש לי נוזלים באוזן ושאין מה לעשות, צריך לחכות שהם יתייבשו.
סיימתי עם האנטיביוטיקה ואני לא חשה בשום שינוי, האוזן עדיין כואבת והכאב מוקרן לכל הפנים, האוזן עדיין סתומה .
שבתי אל הרופא והוא נתן לי את אותה התשובה שיש לי נוזלים וצריך להמתין.(הוא אמר שהדלקת כבר עברה)
השאלה שלי היא האם יש משהו שניתן לעשות? והאם הכאבים הגיוניים?ההרגשה של אוזן סתומה פשוט מתסכלת!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010מה שקורה הוא שקיימים נוזלים באוזן תיכונה. יש להוסיף תרסיס לאף וכדורים אנטיאלרגים. הבעיה חולפת לאחר מספר שבועות בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתוריםעמית05/01/2010
בני בן שנתיים וחצי יש לו נוזלים באוזניים והיצטברות של שעווה הוא עבר סקשן פעמיים במהלך חודש עקב המצב יש לו ירידה משמעותית בשמיעה. הבעיה העיקרית היא שהוא לא מדבר ההיתפתחות השפתית שלו מאוד איתית ובנוסף יש לו שקד שלישי האים ניתוח כפתורים והסרת השקד השלישי ישפר את הדיבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/01/2010בוודאי. לאחר השמת כפתורים קיים שיפור שמיעתי ניכר ובד"כ ההתפתחות השפתית מהירה מאוד לאחר מכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)