פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרש בבדיקת שמיעה בין pta לבין srt
    יוחאי
    16/01/2010

האם יתכן שבבדיקת שמיעה pta יצא 35db וה-srt יהיה 40db.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/01/2010

5 דציבל זה לא הבדל משמעותי. ה SRT אמור להיות ממוצע של ערכי ה PT פחות או יותר ותואם להם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לקור
    אא
    16/01/2010

אני גבר בן 40 , כול חיי סבלתי מרגישות לקור, בכול פעם שנחשפתי לקור היו לי כאבי גרון (גרון אדום ושורף ללא חום מלווה בכאבי שרירים ונזלת).
    אני גולש גלים בים, בילדותי שגלשתי וגם בחורפים הייתי חולה בממוצע בכול שבוע בדלקות הגרון הנ"ל +כאבי שרירים ופירקוסי שרירים בכול הגוף.לאחר שהחלטתי להפסיק ולשחק בבריאותי ולהמנע מחשיפה לקור התופעות החלו להפסק בהדרגה (מכאבי גרון ונדלת שהיו לי אחת לחודש לאחת לשנה).
    לפני כעשרים שנה קפצתי לבריכה באילת (המים היו קפואים), כשיצאתי מהמים היה לי ורטיגו למשך כ 20 שניות מאותו הרגע ועד היום (בכול פעם שיש לי מגע עם קור (מזגן, חורף) אני חיי בהרגשה של אי יציבות (תופעה של כאילו נמצא בסירה עם לחץ גדול בצוואר).עברתי פיזוטרפיה במשך כשנה,בדקו לי אוזניים וצילומי צוואר(הכול היה תקין).יש לציין גם שלפני כשנתיים התחלתי קורס צלילה וביום השלישי לקורס היה לי ורטיגו בתוך המים והמדריך נאלץ להפסיק לי את הקורס.

לאיזה פרופסור עלי לגשת על מנת לקבל תשובה\טיפול שיפסיק את ייסורי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לקור

הוספת תגובה

• מדוע לא הגבתם לשאלתי?

אא
    17/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קור

ד''ר אביגיל ארד
    18/01/2010

מים קרים כשהם נכנסים לתעלת האוזן גורמים לסחרחורת. בבדיקת ENG אף מנצלים תכונה זו כדי לבדוק את תקינות מערכת שווי המשקל הוסטיבולרית. זהו קשר ידוע ולא מחלה. יתכן שאתה רגיש יותר. לגבי כאב גרון בחשיפה לקור - אין לי הסבר מדעי לכך. לגבי הסחרחורת - יש מרפאת סחרחורת טובה באיכילוב. אתה יכול לבקש הפניה מהרופא שלך לשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגרון שלא חולף
    לירן
    16/01/2010

שלום.אני כבר חודש עם אנטיביוטיקה בעקבות דלקת גרון חריפה שהחלה בצד שמאל של הגרון.הגעתי כבר למיון בגלל נפיחות באזור שהקשתה על הנשימה, החליפו לי אנטיביוטיקה ובימים אלו סיימתי את הטיפול.בימים האחרונים בהם נטלתי ת האנטיביוטיקה שבו הכאבים בצד שמאל וכואב לי כשאני בולעת.אני מרגישה כמו קוץ בגרון וקשה כאמור לבלוע.כעת אני בלי טיפול.מה עליי לעשות? ברור שהאנ טיביוטיקה לא עוזרת כבר.השקדים שלי לא מוגדלים.לא לקחו משטח גרון כי הייתי עם אנטיביוטיקה.מה דעתכם? אני כבר מיואשת.זה פשוט לא עובר.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגרון שלא חולף

הוספת תגובה

• גשי להיבדק על ידי א.א.ג

ד''ר אביגיל ארד
    16/01/2010

כולל הגרון התחתון ואזור מיתרי הקול ופתח הושט. דקירה כמו קוץ בצד אחד יכולה להיות פצע חולף כגון אפטה או משהו הקשור לחומציות מהקיבה ונמצא בצד האחורי של מיתרי הקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש
    ariel
    16/01/2010

אתמול יצאתי למועדון. כשיצאתי משם החלו צפצופים באוזניי, זה היה לפני כ-12 שעות. מה עליי לעשות?

בנוסף הייתי מעוניינת לדעת איך אפשר להגן על עצמך כשאתה יוצא למועדונים ובארים.

לקביעת תור
    סגירה
    רעש

הוספת תגובה

• פגיעת רעש

ד''ר אביגיל ארד
    16/01/2010

אחרי חשיפה לרעש יכולה להיות פגיעת רעש קבועה או חולפת. מקווה ששלך תחלוף. אבל מה שחשוב להבין זה שאתה רגיש אולי יותר ממישהו אחר. הגנה נעשית רק על ידי אטמים נגד רעש. אפשר לרכוש כאלה. חשוב מאד לפני שיהיה מאוחר ותסבול מטינטון קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת המגן
    אביגיל
    15/01/2010

שלום רב, שבת שלום!!

אני בת 57 סובלת מבלוטת המגן לאחרונה, רופאת המשפחה שלי
    שלחה אותי לעשות בדיקות דם
    ולאחרונה בלוטת במגן יוצאת מהנורמה החוצה גבוה מאוד. כבר כמה פעמים גבוה
    תאריכים הם כך :
    תאריך ראשון 30/6 - TSH: 4.58
    תאריך שני 18/12 - TSH : 6.07
    תאריך שלישי 22/12 - TSH : 6.15
    ואחרי כמה פעמים יצאה המנורמה הרופאה
    ושלחה אותי לעשות סונר של בלוטת המגן - תירואיד

סונר בלוטת המגן:

אונה ימנית בגודל רגיל _1.7*1.2_*3.7 _ הודגמו מוקדים
    בודדים זעירים עד 0.4 ס"מ.

המיצר בעובי תקין.

אונה שמאלית בגודל רגיל __ 1.5*1.2*.3.3__ סמ.הודגמו
    מוקדים בודדים בגודל עד 0.6 ס"מ.

הבלוטה נעה בחופשיות בעת בליעה.

בצוואר מימין הודגמו בלוטות לימפה לסתיות בודדות ההגדול ביותר 0.5*1.6 מבנה שמור.

השרשרת גוגולרית הודגמו בלוטות לימפה נוספות הגדולה
    ביותר 0.3*1.4.

בצוואר משמאל הודגמו בלוטות תת לסתיות הגדולה
    ביותר 0.9*2.4 מבנה שמור.

לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות נוספות בצוואר משמאל.
    רשמתי בפורום א.א.ג אמר לי לרשום לפה את ההודעה.
    בבקשה אם אפשר הסבר מה קורה לי בבלוטת המגן?
    ומה עושים בנידון אני מפחדת נורא.
    תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת המגן

הוספת תגובה

• בלוטת מגן

ד''ר אביגיל ארד
    15/01/2010

לא לפחד. לגבי תיפקוד הבלוטה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג המטפל בבעיות של בלוטות ותיפקודן כדי לאזן את הבלוטה אם יש צורך.לגבי הקישריות - הן רבות וקטנטנות ולכן יתכן ומדובר במה שנקרא זפק רב קישרי. קיבעי תור לאנדוקרינולוג. בקשי מהרופא שלך לשלוח אותך לפני כן לבדיקת T3 ו T4 שהם הורמוני בלוטת התריס וכן לנוגדנים לבלוטת התריס,כך תגיעי לאנדוקרינולוג מוכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של סחרחורת
    דוד
    15/01/2010

קיבלתי מכה חזקה באוזן בזמן שעשיתי עילות בים וכשנכנסו מים הרגשתי סחרחורת חזקה וחוסר איזון.רופא א א ג בדק אותי ואמר שעור התוף לא מפגע.נכנסתי לגלוש בים שוב לאחר כמה ימים וכשנכנסים מיםם אני מרגיש כאב חד באוזן וכגל נשבר ליד האוזן שלי שוב הרגשתי סחרחורת חזקה.
    אודה על עזרתכם ,האם לעשות בדיקה נוספת ,צילום ,האם יש סיכוי שזה ישאר כך לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של סחרחורת

הוספת תגובה

• אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    15/01/2010

לעיתים מכה במפרק הלסת גורמת דלקת במקום ורגישות לקור. כדאי לבדוק שוב את האוזן ואולי להימנע לזמן מה ממים קרים. אם יש תחושת של ירידה בשמיעה או משהו כזה כדאי לבדוק גם שמיעה. אם הכל יימצא בסדר ואתה מתעקש לגלוש אולי כדאי להשתמש באטמי אזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה פנימית מוזרה באוזן ימין
    gadi
    15/01/2010

בן 40, באופן רציף, בתקופה של השנה האחרונה הנני מרגיש כי יש לי משהו פנימי בתוך האוזן שמעיק. זוהי הרגשה מוזרה מאוד. אין כאב חד אלא משהו שיושב בפנים. בבדיקות א.א.ג ובר"ע נמצאה כי תעלת האוזן נקייה לחלוטין. וכן גם השמיעה לא נפגעה כלל. הלכתי לניורולוג אשר ביצע בדיקה + CT ויצא כי הכל תקין. איך ניתן לטפל בהרגשה המעיקה הזו? אם בכלל? מה השלב הבא בטיפול?

הוספת תגובה

• מעיק

ד''ר אביגיל ארד
    15/01/2010

לפעמים מדובר בבעיה במפרק הלסת דווקא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש קרוב לאוזן
    דליה
    14/01/2010

שלום רב,

אני בת 45, בריאה בד"כ. בדיקות דם מקיפות אחרונות שלי מלפני כחודש תקינות לחלוטין.

זה שנים שיש לי גוש,כמו גולה כזו ממש מתחת לתנוך האוזן בין עצם הלחי לקצה הצוואר,
    לפני כחצי שנה נבדקתי באולטראסאונד והכל נמצא תקין, יש פעמים שאני מרגישה את הגוש בולט יותר ויש פעמים שפחות (ואולי סתם נדמה שזה כך) .
    האם יש הסבר לשהו לגוש זה ? אני מעט מוטרדת.
    יש לציין שאני לא חשה כל כאב.

מה עלי לעשות?

אשמח לקבל התייחסותכם בהקדם.
    תודה מראש,

דליה

לקביעת תור
    סגירה
    גוש קרוב לאוזן

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר אביגיל ארד
    15/01/2010

האם הרופא שלך ממשש את הגוש? האם הגוש ניצפה באולטרסאונד? אם כן, אפשר לעשות ניקור על ידי מחט ולקחת חומר לבדיקה כדי לדעת במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מנייר טיניטוס וסחרחורות
    ניב
    14/01/2010

פתחתי קבוצה בפייסבוק לסובלים ממחלות הקשורות לאוזן הפנימית אשמח אם מי ממכם הסובל מבעיות אלו או כל אחד שמעוניין בכףך יצטרף כחבר וישתתף בקבוצה .

שם הקבוצה : נפגעי מחלת מנייר, טיניטוס וסחרחורות
    בברכה ,

ניב ריבן

הוספת תגובה

• כל הכבוד.

ד''ר אביגיל ארד
    15/01/2010

אכן מחלות עם צורך בתמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם במיתרי הקול - טיפול רק בניתוח?
    שני
    14/01/2010

שלום רב
    לפני כשנה וחצי חשתי כי יש לי צרידות שלא נעלמת, הייתי אחרי שיעול ממושך(אם יש קשר ואף צעקתי, דבר שבטח השפיע) לאחר בדיקות בבית חולים מצאו שטף דם על מיתר אחד וביקשו ממנו לחכות כשנה ולחזור לביקורת. בביקורת בדק אותי פרופסור מומחה עם בדיקה דרך הגרון ולא האף והיא הייתה יקרה יותר, וגילתה ששטף הדם אף צרף אליו עוד נימים , הרופא טוען שאין מנוס מניתוח.
    מה סיכוני ניתוח כזה?
    האם אין טיפול שלא ע"י ניתוח?
    יש טעם לקבל חוו"ד נוספת?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• תוספת: הפקה קולית

שני
    14/01/2010

הד"ר טען שזה מפריע להפקה הקולית וחבל.
    מה עלות ניתוח כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    15/01/2010

קודם כל לא צריך למהר לניתוח. לא כתבת מה קרה במשך השנה הזו. האם הצרידות נמשכה? האם את זמרת או שחקנית או משתמשת בקול באופן מקצוע? האם מדובר בכלי דם על המיתר שמדממים באופן חוזר או שיש כבר פוליפ דמי. שנית, את שואלת על עלויות ניתוח, אבל כמבוטחת של קופות החולים השונות את זכאית לניתוח גם דרך הקופה שלך. באיזו קופה את מבוטחת? כדאי להתייעץ עם מומחה למיתרי קול. חשוב מאד לברר אם גם עשית שעורי דיבור לשיפור הטכניקה הקולית כדי למנוע דימומים. חשוב להמעיט באלכוהול ולא לצרוך ויטמין E.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילה תודה רבה

שני
    18/01/2010

על הפירוט והאכפתיות, אין זה דבר מובן מאליו בפורומים של היום:
    רקע:
    בצעירותי הייתי מדברת מהגרון ובבית הספר היסודי דיברתי מהגרון ולמדתי עם קלינאית לדבר מהבטן.
    אבל שנים עסקתי במכירות דרך הטלפון והייתי מאמצת את הקול אבל לא סבלתי מצרידות תמידית.
    לפני כשנתיים השתעלתי בתקופה מסוימת המון כיוון שהייתי בהריון ולא יכולתי לקחת תרופות והשיעול היה ממושך ויתכן ופגע מעט בקולי, קרה לי גם מקרה שצעקתי צעקה רמה ואז ראיתי שיש לי צלילים בקול שאני מרגישה הפרעה בחדות הקול, ממש לא משהו חריג כמו שכשעייפים והקול רפה.
    החלטתי לגשת לבדוק ומשם הכל התגלגל:
    רופא אא"ג החליט שזה פוליפ ושלח אותי בדחיפות לבית חולים.
    שם בדקו אותי ונאמר לי שיש רק שטף דם שייספג עם הזמן, אחרי חצי שנה שעדיין לא נספג הפנו אותי לפרופסור גדול בבית חולים מאיר והוא ביקש שאבוא עוד שנה.
    חזרתי לפני כשבוע והפעם בדק אותי בבדיקה דרך הפה: "סטרובוסקופיה" הממצא:
    בשליש אמצעי של מיתר ימני פוליפ המורגי או מעין המנגיומה המוזן באמצעות כלי דם.
    אומנם באספקט עליון של המיתר אך משפיע על MUCOSAL WAVE
    לפני כשנה שיניתי את מקצועי למורה, אני משתמשת בקולי אך אינני זמרת....
    נראה שזהו פרופסור מומחה בתחום והבנתי שזה לא ייספג וכדאי ניתוח. כמובן שאם אני
    רוצה רופא טוב כמוהו זה פרטי ולא דרך הקופה.
    אך אמירתך לא למהר לניתוח עצרה אותי ואינני יודעת למי לפנות מפה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ דמי

ד''ר אביגיל ארד
    18/01/2010

אכן, פוליפ דמי במיתר הקול מצריך ניתוח כי לרוב אינו נספג לבד. לא כתבת לי באיזו קופה את מבוטחת. בקופת חולים כללית את יכולה להגיע לרופאים מומחים דרך הביטוח המושלם. בשאר הקופות דרך ביטוח הזהב או איך שזה נקרא. פני למייל האישי שלי עם הפרטים האלה ואמליץ לך איך לעשות זאת. אין דחיפות ויש לנו זמן לדון בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלה עקומה ואף סתום ומנוזל
    שמעון
    13/01/2010

אני בן 63 ומזה כ-4 חודשים אני סובל מנזלת כרונית ואף סתום לגמרי.
    הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ומבדיקה שערך לי (הסתכל עם מכשיר בתוך האף שלי)
    אמר לי כי תעלת האף עקומה .
    הרופא טוען שמכיוון שהאוטריווין הורס את ריריות האף אסור לי להשתמש באוטריווין ועל מנת להקל עליי הוא נתן לי פליקסונז.אלא שגם זה ממש לא עוזר לי ולא מקל עליי בכלל ואיכות החיים שלי נפגעה בצורה קיצונית.
    שאלתי את הרופא האם מצבי מחייב ניתוח והוא אמר שכן ,אלא שלאור ההיסטוריה הרפואית שלי שכוללת CVA שגרם לשיתוק בפלג השמאלי של הגוף,ניתוח דיסקים בגב וניתוח 4 מעקפים בלב לא ניתן לבצע ניתוח ! (זו טענתו של הרופא)
    כיום מצב בריאותי באופן כללי הוא טוב והחלטה זו של הרופא תמוהה בעיניי.
    אנא חווה דעתך.

תודה רבה,
    שמעון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

מחיצת אף עקומה היתה לך מן הסתם שנים רבות ולא בחדשים האחרונים. כנראה שמה שקרה זה נפיחות של קונכיות האף, יתכן על רקע אלרגי כלשהו וכן החמרת את המצב על ידי שימוש באוטריבין. ניתוח גדול לא כדאי לעשות כי יש לך גורמי סיכון, אבל אפשר להקל עליך על ידי פעולה קטנה יותר של הקטנת הקונכיות על ידי מכשיר קובליישן . אתה יכול לקרוא על זה ברשת
    coblation

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטיטיס חוזר
    גולי
    13/01/2010

לביתי בת ה- 5.8 פרוטיטיס שחוזר על עצמו כבר בפעם השמינית מאז 07/07 הרופאים טוענים שאין מה לעשות מלבד לתת לזמן לעשות את שלו ולקראת גיל 10 זה אמור לעבור מעצמו. בינתיים הילדה
    מקבלת בלי סוף אנטיביוטיקה. יש סיכוי שזה באמת יחלוף מעצמו? האם היא צריכה לסבול כך עד גיל 10? האם יש איזשהו טיפול שיכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    פרוטיטיס חוזר

הוספת תגובה

• פרוטיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

במרבית המקרים בהם אני נתקלתי אכן כך היה. זה פשוט חלף מעצמו. צריך להקפיד על שתיה מרובה ולעיתים עיסוי של הבלוטה. ברוב המקרים לא מגיעים לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנואידים מוגדלים אצל בני בן השנתיי
    אלנה אלפיה
    13/01/2010

ד"ר אגיגיל,שלום!
    הבן שלי בן השנתיים סובל מאדנואידים מוגדלים
    מהצילום נזופרינקס עולה:
    תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס והיהצרות קלה של תעלת האוויר
    אדנואידים מוגדלים.
    ד"ר, מה סוג הטיפול שבני צריך לקבל?
    לתשובתך מודה מראש.

הוספת תגובה

• אדנואידים

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

אם ההיצרות קלה ואין סימפטומים אין צורך לעשות כלום. אם יש סימפטומים של נחירה, נשימת פה, נזלת כרונית וקושי בנשימה דרך האף - הטיפול הוא ניתוח קטן בו כורתים את הריקמה המפריעה והחוסמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת CT מערות פנים
    שלמה
    13/01/2010

שלום,

אני בן 62, סובל כבר שנים רבות מאף סתום, שגורם לי לקשיי נשימה בלילה, אני ישן עם פה פתוח שגורם לי להתעורר עם פה יבש. אני חושד שהאף הסתום נגרם מאלרגייה, כי דרגות האף הסתום משתנה במשך השנה.

להלן תוצאות בדיקת סיטי.
    "בוצעה סריקה ממוחשבת של מערות פנים ואף, ללא חומר ניגודי. כולל שחזורים קורונאליים וסגיטאליים.
    ממצאים:
    עיבוי רירית בסינוסים מקסילריים דו"צ, מלאות בתאים אטמוידליים דו"צ ובסינוס פרונטאלי מימין, בסינוסים ספאנוידליים דו"צ.
    סטיית מחיצת האף שמאלה. ללא הרס גרמי."

השאלה, האם צריך לעבור נתוח? ואם הסתימה באף נובעת מאלרגיה, האם יש סיכויים שהחסימה תחזור.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת CT מערות פנים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

בהחלט ייתכן שהממצאים בסינוסים נובעים מאלרגיה וסינוסיטיס אלרגית כרונית. לפי מידת מעורבות הסינוסים יקבע המומחה לסינוסים אם יש צורך בהתערבות כירורגית לצורך אוורור הסינוסים או שאפשר לנסותבהתחלה טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

שלמה
    14/01/2010

תודה ד"ר על התשובה, השאלה החדשה,
    - איזה סוג של התערבות כירורגית יש "לצורך אוורור הסינוסים?
    - ואם עוברים לטיפול תרופתי, האם הטיפול הוא נגד האלרגיה, או לפתיחת הסינוסים, ואם הטיפול התרופתי הוא לאורך שנים, והאים זה ללא תופעות לוואי?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגרון ובדיקה אנדוסקופית
    דורון
    13/01/2010

שלום.
    מזה 3 שבועות אני סובל מכאבים בגרון (באיזור בית הבליעה), אך ללא סימפטומים אחרים של מחלה. רופא א.א.ג לא ראה ממצא כלשהו וטען שזה יתכן עקב מאמץ יתר על מיתרי הקול או חזרת נוזלים מהקיבה. הוא המליץ לעשות לי בדיקה עם סיב אופטי.
    שאלותי:
    1. האם קיימים סיכונים בבדיקה זו? האם יש בדיקות אחרות שניתן לבצע?
    2. האם הרופא יכול לבצעה לבד או שנדרשת נוכחות אחות/אדם נוסף?

אשמח לקבל כל מידע נוסף שברשותכם.
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

בדיקה עם סיב אופטי היא בדיקה קלה המתבצעת במרפאת הרופא. לעיתים מאלחשים את הנחיר עם מעט תרסיס כדי שיהיה יותר נוח, אבל אפשר גם בלי. אין צורך במעורבות אדם נוסף בבדיקה. אני יכולה לעשות את הבדיקה הזו אפילו לעצמי....לא סיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

דורון
    14/01/2010

בכל מקרה - אני לא בטוח שאני אנסה לעשות את זה בעצמי... (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחחח

ד''ר אביגיל ארד
    16/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה