פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בליעת רוק
    ענת
    01/01/2010

שלום
    באם הסיבה לקושי בבליעה נובע מלחץ מה ניתן לעשות?
    תודה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בליעת רוק

הוספת תגובה

• קושי בבליעת רוק

ענת
    01/01/2010

שלום
    הנני סובלת מיובש בפה, לסת רפויה, לחץ בגרון - יותר בשקדים, קושי בבליעה ועיניים צורבות.
    הייתי אצל כמה רופאים ולא ידעו לשייך את התלונות לשום מחלה.
    רופאת המשפחה חשדה בפטרת הפה אך לא כך הדבר.
    ייתכן שזה נובע מלחץ אך לא ברור, איך עליי להמשיך לפעול?
    הקושי גורם לעצירה בתפקודיי.
    תודה מראש
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

אם הבעיה קשורה ללחץ יש לפנות לטיפול למישהו שיוכל להקל עליך בצורה של שיחות או תרופות. מלבד העיניים הצורבות חלק מהתלונות יכול להתאים לרפלוקס, עלייה של מיצי קיבה לגרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ניקי
    01/01/2010

אני כבר כמעט שבוע וחצי מרגישה מיו צמרמורת באוזניים\ אוזניים סתומות...
    כמו מין חולשה כזו שנוצרת כתוצאה מזה...
    ומחנק בגרון \ גוש בגרון...
    זה מפריע לי, זה מלחיץ
    בנוסף אני גם שרה, ולאחרונה הבחנתי בקושי לשיר כתוצאה מזה...
    במה מדובר?
    ההורים טוענים שזה נפשי בלבד ולא יותר מזה...
    וכך גם הרופאת משפחה, כאשר הגעתי אליה עם בעייתי זו, היא נתנה לי מרשם לכדורי הרגעה...
    עשיתי בדיקת דם לבלוטת התריס ומה שיצא זה רק שיש לי TSH גבוה שזה בכלל קשור לאנדוקרינולוגיה ולפני למעלה משבועיים הייתי אצל רופא אא"ג שאמר שאין לי שום דבר לדעתו...
    אבל התופעות שתיארתי בתחילת ההודעה (צמרמורת באוזניים ומין הרגשת גוש בגרון) הופיע רק לאחרונה...
    האם אכן מדובר בבעיה נפשית בלבד?
    האם יש סיבה לדאוג?
    תודה רבה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

תחושת אי נוחות באזניים ותחושת גוש בגרון יכולים להיות קשורים למצב נפשי אבל גם לתופעת הרפלוקס, זה כאשר מיץ מהקיבה עולה לגרון. כדאי לבדוק גם לכוון זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות מוגברת לקור
    לירן
    01/01/2010

שלום רב.אני בת 35, כל חיי סבלתי מדלקות גרון חריפות חוזרות.בעיקר בחורף אני יותר סובלת מהתופעה בשל רגישות יתר לקור.ככל שקר יותר בחוץ, לא משנה אם אני נשמרת ועוטפת את עצמי בצעיפים ומחממת את הצוואר בשנה האחרונה בצד השמאלי שלי הבלוטות נפוחות תמיד כשאני חשופה לקור או אוכלת משהו קר, שותה משהו קר ואם אני עושה את האחרונים תוך שעה אני עם דלקת גרון חריפה ביותר.לאחרונה קיבלתי מהרופאה תרסיס כנגד הנפיחות בבלוטות כי כמעט נחנקתי כבר פעם אחת.כואב לי כשאני בולעת על בסיס יומיומי כשקר.מה עליי לשעות? איך אפשר לחיות כך?הרי חצי שנה חורף ובכל פעם בה אני יוצאת החוצה ישר מצבי מוחמר.בקיץ זה עובר לגמרי.אף פעם הרופא אף אוזן גרון שלי לא שלח אותי לבדיקת שקדים אם להוריד אותם והרגישות יתר שלי דווקא בצד שמאל לאחרונה מטרידה אותי.אני ימנית אגב. אם זה משנה משהו.מה עליי לעשות ואיזה בדיקות אתם ממליצים לי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות מוגברת לקור

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

עד כמה שאני יודעת דלקת גרון נגרמת על ידי חיידק או לפעמים גם וירוס ולא על ידי קור. קיימת אצלך איזו רגישות. יש לבדוק את הגרון והשקדים ובכלל בדיקת א.א.ג מלאה כולל איזו מיתרי הקול ועומק הגרון. לעיתים כאבים בצואר בזמן קור קשורה לדלקות במפרקי הלסת או שרירי הצואר וכן הכאב מתגבר בזמן קור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דוקטור

לירן
    04/01/2010

איך קוראים לבדיקות שציינת בעומק הגרון ושל מיתרי הקול? אני רוצה לבקש מהרופא שלי לבצע אותן.
    בנוסף, מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מדלקות גרון חריפות בעת עונת החורף הקורות מיד אם אני נושמת אוויר קר מהפה, או שותה משקה קר מהמקרר וכו', כשאני עושה את זה מיד אחרי כשעתיים אני כבר לא יכולה לבלוע והשאר נגמר בדלקת ואנטיביוטיקה.האם ידוע לך על טיפול מונע? אני גרה כרגע בקנדה ונורא קר כאן ולכן ממש סובלת מהתופעה הנ"ל.מזג האוויר כאן בעונה הנוכחית רק מתחת לאפס באופן קבוע.אני מגיעה לארץ לביקור בשבוע הבא ומתכננת לעשות את כל הדרוש כדי שאוכל לחזור לקנדה ולחיות באופן רגיל.בזכות תגובתך המפורטת עזרת לי מאוד.תודה רבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לירן
    04/01/2010

האם את הבדיקה של הלסתות (כדי לבדוק אם אין לי דלקת שם במקרה) עושה כל רופא שיניים רגיל או מומחה מסוים בתחום הזה? האם ידוע לך במקרה?כדי שאדע למי לפנות.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסת

ד''ר אביגיל ארד
    04/01/2010

רופאי פה ולסת. אבל אבחון ראשוני גם רופא א.א.ג שמודע לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

galit
    04/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חמורה
    יואב
    31/12/2009

כל פעם שאני נושם, יש לי הרגשה שהאויר יוצא לי מהאוזן. זה נשמע מצחיק אולי אבל זה באמת כך. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה

הוספת תגובה

• אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

צריך לבדוק אם יש נקב בעור התוף או מה שנקרא תעלת אוסטכיוס פתוחה. תעלת האוסטכיוס היא התעלה המחברת את האוזן לאף ודרכה נעשית השוואת לחצים למשל בזמן נחיתה. התעלה סגורה במצב מנוחה והיא נפתחת בבליעה או ב"פימפום". לעיתים התעלה פתוחה באופן קבוע ואז שומעים את הנשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באף וזיהומים בגוף

שלום רב!
    אני בן 24, בריא בד"כ, אולם לאחרונה אני נתקל בהרבה בעיות בריאותיות:
    לפני כשנה נדבקתי כנראה מחברה שלי בזיהום/דלקת באף, בליווי כאבים חזקים באף, וזה בא והלך מידי פעם, וכל פעם לאיזה 3 שבועות.
    לפני כארבעה חודשים התפתח לי בברך זיהום מוגלתי שהשבית אותי מתפקוד שלושה שבועות, חודשיים אח"כ שוב זיהום מוגלתי באצע, וחודש אח"כ זיהום בירך. בכל פעם הטיפול היה אנטיביוטיקה הרדמה של האיזור ופיצוץ של הפצע.
    היום שוב חזרה הדלקת באף.
    מה זה יכול להיות? ואיזה בדיקות לעשות?
    הבעיות האלה פוגעות משמעותית בתפקודי
    אציין שבעבר נעקצתי משושנת יריחו (אולי זה קשור)
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באף וזיהומים בגוף

הוספת תגובה

• אף

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

משטח אף. כדי לראות אם בכלל מדובר באיזה חיידק פתוגני או סתם חיידקי האף הרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על בדיקה
    איילה
    30/12/2009

נשלחתי לבדיקת m.r.i לבדוק את סיבת ירידת שמיעה חמורה,בתהליך של כמעט שש שנים(עברתי קודם בדיקות שמיעה כולל ברא)התוצאה מראה על התרחבות אסימטרית באוזן שמאל(שם קיימת הבעיה)של התעלה הוסטיבולרית.כמו כן נקבע בבדיקה שזה מראה על הסיבה לבעית השמיעה שלי,שכוללת גם טינטונים,סחרחורות וכ'ו.שאלתי היא-האם יש טיפול לכך ובכלל,מה זה אומר, בעברית עממית?אני עברתי ניתוח בעמוד שידרה צווארי בדיסק c4-c5 כולל שתל טיטניום,לפני שש שנים.האם יש קשר?אני מקווה שתוכלו לעזור ולהאיר את עיני בנושא.דרך אגב,אני אמורה לעבור בדיקות לסחרחורת באיכילוב,האם יש טעם לכך בכלל?(שהרי,כאמור,בדיקת הm.r.i ממצה את הסיבות לבעיות) תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על בדיקה

הוספת תגובה

• תיקון

איילה
    31/12/2009

בניתוח עמוד שדרה צוארי-נותח הדיסקוס בגובה c5-6,שלחץ בצורה ניכרת על חוט השידרה וגרם למילומלציה של החוט.(אני מעתיקה מהמכתב שחרור כמובן...)כמו כן נראה קיפוזיס צוארי.בכל מקרה,עדיין מעניין אותי אם יש איזה שהוא קשר לבעית השמיעה שלי באוזן שמאל שהתחילה פלוס- מינוס באותו זמן ושכיום ממש חמורה.דרך אגב,הומלץ לרופא לשלוח אותי לct במקרה הצורך ,לקורלציה עם ct.עצמות טמפורליות ברזולוציה גבוהה(מה זה אומר,בבקשה?)תודה וסליחה על ה"חפירות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

בעיות בצואר עלולות לגרום לסחרחורת. ירידה בשמיעה פחות שכיחה. אם אני מבינה נכון את אזור הבעיה ב MRI, יש לברר מדוע יש התרחבות של התעלה. היות ו CT טוב להדגמת עצמות, זו כנראה הבדיקה המבוקשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירועי סחרחורות מתגברים ושמיעה
    ליאור
    30/12/2009

שלום רב,

לפני כשנתיים וחצי הרגשתי ירידה דרסטית בשמיעה,אי לכך ביצעתי בדיקת שמיעה ובדיקת רופא אף אוזן גרון-------- כל המדדים תקינים.

במשך חמשת החודשים האחרונים אירעו לי מספר אירועי סחרחורות כאשר מאירוע לאירוע יש החמרה(תחושה כאילו הכל "זז ומתהפך") ומתלווים בחילות רבות. ביצעתי בעקבות זאת עוד בדיקת שמיעה ובירור רופא א.א.ג----------------כל המדדים תקינים.

ביצעתי בירור נוירולוגי(CT,EEG) וקרדיולוגי(אקו לב+הולטר)---------מדדים תקינים.

רופא נוסף שבדק אותי הבחין שאינני שומע אותו טוב(כל פעם אמרתי לו "מה" "מה") והוא התעקש שהבעיה אצלי נעוצה אך ורק ב א.א.ג וכי עלי לעבור שם בירור מקיף יותר. הוא ציין שזה מוזר שבדיקות השמיעה שלי תקינות ולמרות זאת עדיין אינני שומע טוב. הסתבר שרופא זה צדק מאד וקלע בדיוק לבעיה.

ביצעתי שוב בדיקת שמיעה----שוב תקין.

לאחר בדיקת השמיעה,ביצעתי בדיקת ברה שהקלינאית ציינה בפניי כי יצאה איננה תקינה. להלן הסיכום של מכתבה:

בשתי האוזניים התקבל דגם רישום עם כל הגלים המצופים,בזמני חביון תקינים וללא עדות להאטה בזמן ההולכה העצבית המרכזית דו צדדית.
    הגברת קצב הגירוי ל-55 לשניה,באוזן ימין גרמה להארכה משמעותית בחביון גל V ללא שינוי בדגם הרישום וללא שינוי משמעותי ב-BBT, באוזן שמאל הגברת קצב הגירוי גרמה לשינוי משמעותי בדגם הרישום ללא שינוי משמעותי ב-BBT.להמשך טיפולו של רופא א.א.ג.

1.מה אפשר להסיק מהתוצאה?
    2.האם מדובר במשהו מסוכן עבורי?
    3.מדובר במשהו בלתי הפיך? האם מדובר בפגיעת שמיעה למרות שבדיקות השמיעה הרגילות יצאו תקינות?
    4. אודה מאד אם תוכלו לפרט לגבי המשמעויות.

נ.ב. יש לציין שהרופא א.א.ג התלבט מאד לגבי התוצאות והפנה אותי למרפאת סחרחורות(VERTIGO) כדי להציג למומחה שם את התוצאה.כמו כן, המליץ גם על בדיקת ENG.

אודה מאד לתשובתכם... זו עבודת קודש שהנכם עושים.תבורכו!!!!!!!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

אני מסכימה שהשלב הבא הוא אכן בדיקת ENG ויעוץ מרפאת סחרחורת שם יושבים מומחים לנושא שיענו לך על השאלות הנוספות לגבי ה BERA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות אחורי האוזן
    דנה
    30/12/2009

שלום רב

לפני יומיים הרגשתי במישוש הבדלים מאחורי האוזן בעצם עצמה כאשר צד ימין נפוח , לא כואב אלא ממש בלחיצה חזקה

האם זה מבנה גולגולת? או בלוטת לימפה נפוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות אחורי האוזן

הוספת תגובה

• לא יודעת

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

פשוט צריך לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אזניים והוצאת השקד ה"שלישי"
    שירי
    30/12/2009

שלום,

בני היום בן 3. מאז היותו תינוק הוא סבל מדלקות אוזנים בלתי פוסקות - אנטיביוטיקה בלתי פוסקת.
    לאחר הרבה התייעצויות עם הרופא הכללי ורופא א.א.ג. במאי 2008 הוא עבר ניתוח כפתורים.

ההקלה הייתה מיידית - פסקו דלקות האזניים - עד לפני חודשיים. הוא חלה בדלקות אזניים מספר פעמים בחודשים האלה.

בבדיקה אצל א.א.ג. התברר כי הכפתור באוזן הימנית יצא מהמקום אך הוא עדיין מאד קרוב למקום שבו היה בתוך תעלת האוזן ולכן אי אפשר למשוך אותו - אלא להמתין שייצא לבד.

הבעיה - בני סובל מזה מאד. הוא מושך את האוזן הימנית ללא הפסקה וממש רואים שמשהו מציק לו.

עצת הרופא - לנתח שוב ולהכניס כפתור רק בצד הימני. באותה נשימה הוא אמר - אם אנחנו מרדימים אז אולי נוציא גם את השקד ה"שלישי" - האנדואיד. הרופא אמר זאת כי בנוסף לדלקות האזניים בני נוחר כל לילה. הוא נושם מהפה.

הרופא לא ציין שהאנדואיד מוגדל אלא אמר שבעקבות ההיסטוריה של בני כדאי כבר להקל עליו ולהסיר את השקד.

את האוזן אני מבינה שצריך לנתח.

שאלותיי : מה מידת הסיכון בניתוח משולב של כפתורים והסרת שקד? כמו כן - מה יקרה אם לא אנתח את השקד - האם מצבו הנשימתי של בני יחמיר?
    ואם כן אנתח - האם זו פגיעה לעתיד? האם יחסר לו השקד לתפקוד כלשהו?

תודה, שירי

הוספת תגובה

• אדנואידים וכפתורים

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

מתוך מחקרים גדולים שבוצעו ידוע שהשילוב של ניתוח הכנסת צינוריות יחד עם הסרת השקד השלישי, טובה ויעילה לשיפור מצב האזניים. האדנואים המוגדלים מפריעים לתיפקוד חצוצרת האוזן, אותו צינור המחבר את האוזן לאף. כריתת האדנואיד המוגדל תשפר את מצבו הנשימתי. האדנואיד לא יחסר לו כלל, יש לנו מספיק ריקמה מהסוג הזה במערכת א.א.ג. חשוב שהוא ינשום דרך האף וזה גם ישפר את הנזלת . לסיכום - אם האדנואידים מוגדלים (אפשר לאמת זאת בצילום) זה מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזן תיכונה
    אמא מודאגת
    29/12/2009

הבת שלי בת אוטוטו 3...לפני כחודש וחצי סבלה מאוטיטיס מדיה שפוספסה ע"י שני רופאי ילדים שככל הנראה חשדו שמדובר במשהו ויראלי פשוט, טענו גם שיש שעווה וקשה לראות ונתנו טיפות "אנסטתיק" שזה די כדי להשתיק את הסובבים...
    רק רופא אאג זיהה את הדלקת החריפה ומייד קיבלה אוגמנטין 10 ימים.
    היום בביקור חוזר אצל אותו אאג לאור תלונה חוזרת על אותה אוזן אובחנה שוב אוטיטיס מדיה אך הפעם ביקש הרופא להשהות את תחילת הטיפול ולעקוב במשך 72 שעות, כרגע אין חום ובמהלך היום כמעט ולא התלוננה.(בניגוד לאתמול בלילה שהתלוננה. חום לא היה כלל).
    הרופא אמר שלא כדאי לשולחה לגן כי היא חולה. אני בעד, אינני מהאימהות ששולחות עם נורופן. ברור שהיא תישאר בבית. השאלה כמה זמן להשאירה במידה ואין חום? הרי איך אדע שהמצב הסתדר? אין לי בעיה להשאירה בבית גם שבוע , יש סבתות שתמיד עוזרות.

דבר נוסף, כמה פעמים עליה לחלות שוב ושוב עד שתישקל האופציה לניתוח כפתורים או בדיקת שמיעה? מהם הקריטריונים?

תודה.
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזן תיכונה

הוספת תגובה

• דלקות אזניים

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

שתי דלקות אזניים אינן אינדיקציה לניתוח. הגישה של הרופא שלך נכונה בעיני ואם לילדה אין חום והיא מרגישה טוב, ניתן להשהות את הטיפול האנטיביוטי שמיועד בעיקר למנוע סיבוכים. לגבי הגן - אם היא מרגישה טוב ובמצב רוח טוב ואין חום, אפשר לשלוח אותה לגן. לגבי האינדיקציות לניתוח - ישנם קריטריונים אולם בסופו של דבר לכל רופא יש את הגישה שלו לגבי מתי לנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים
    צפון
    29/12/2009

שלום ד"ר
    לי יש תינוק עם בעיה ניורולוגית, עקב נשימה מהפה,והפרעות נשימה בשינה, בצע לו ניתוח כריתת שקד שלישי, אך לא בוצע לו כריתת שקדים למרות שהם מוגדלים
    הייתה הטבה של 4 חודשים, אך כעת שוב נשימה מהפה והפסקות נשימה
    השאלה היא
    האם הסיבה לחזרת הפסקות הנשימה הוא שלא כרתו השקדים אז? או פשוט שהשקד השלישי שוב גדל? האם התוצאות יותר טובות שכורתים את השקד השלישי וגם השקדים ביחד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקדים

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    29/12/2009

קשה לומר ממה נובעת החסימה ללא בדיקה והתרשמות מגודל השקדים. שקדים מוגדלים ומאוד חוסמים אכן יכולים לגרום לחסימה כזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תיקון אסתטי בניתוח רפואי
    אלון
    29/12/2009

שלום,

אני באמצע שנות העשרים ולאחר אי נוחות בנשימה לאחרונה, פניתי לרופא והבירור העלה שיש לי סטייה קשה שמאלה של מחיצת האף. אני די לא מתלהבת מניתוח אבל לאחרונה זה מפריע לי יותר ויותר ופוגע לי באיכות החיים והחלטתי לעשות את ניתוח התיקון בכל זאת.

בלי כל קשר לזה, יש לי בעיה אסתטית עם הצורה של האף, שלא הייתה קשורה לסטייה במחיצה, אף קצת גדול וקצת "נשרי" כזה. זה אף פעם לא הטריד אותי עד כדי כך שאשקול ניתוח בגלל זה ואני חיה עם זה בשלום.

עכשיו כשהחלטתי ללכת על הניתוח מהסיבה הרפואית אז חשבתי אולי כבר לנצל את העובדה שאני "מכניסה את האף לניתוח" ואני שוקלת גם לתקן אותו אסתטית באותה הזדמנות.

השאלה שלי היא כזאת: האם הניתוח לתיקון המחיצה נוגע לאותם חלקים שבהם התיקון האסתטי יגע ? או שמדובר אולי בניתוח שהוא שונה לגמרי ? האם אני לוקחת על עצמי סיכונים נוספים בניתוח או שבעצם יעשו את אותה פעולה ורק יתחייסו אליה גם בהיבט האסתטי ?

במידה ואכן מדובר בפעולות זהות או קרובות, האם במקרה כזה מנתח פלסטי כבר יכול לעשות את התיקון הרפואי או שאין לו את הכישורים האלה ? את התיקון הרפואי בלבד אמרו לי שרופא אא"ג עושה.

מקווה שהבנתם את כוונתי.

אודה לתשובות ועיצות.

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    29/12/2009

בחלט ניתן לשלב ניתוח רפואי להקלת נשימה דרך האף בניתוח אסטטי קוסמטי. ישנם רופאי א.א.ג המבצעים ניתוחי אף משולבים וישנם רופאים פלסטיקאים שיודעים גם איך לעשות ניתוח משולב אם כי לא כולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת תת חריפה
    אליסה
    29/12/2009

שלום, האוזן שלי סתומה כבר 5 ימים. הרופה אמר שיש לי דלקת תת חריפה סירוטית. אין לי כאבים או חום. זה רק מפריע מאוד. השאלה האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת תת חריפה

הוספת תגובה

• בתשבוה

ד''ר דן גוטמן
    29/12/2009

יש מספר תרופות הניתנות לקיצור משך הדלקת. יש לגשת לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה?

אליסה
    30/12/2009

הרופא נתן לי אנטיביוטיקה (מוקסיפן) ל10 ימים. האם זה הכרחי? או שעדיף לקחת סינופד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

אם יש גודש באף הסינופד יכול להועיל. אם הנזלת מוגלתית או הנוזל באוזן מוגלתי - הטיפול האנטיביוטי יכול לזרז את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס והליקובקטר
    מאיה
    28/12/2009

שלום ד"ר
    לפני חצי שנה רופא א.א.ג גילה אצלי ריפלוקס- טופלתי באומפרדקס חודש
    השבוע תבחין נשימה גילה גם את החידק הליקובקטור
    שאלותיי הן:
    האם יש קשר בין ריפלוקס להליקובקטר??
    האם אומפרדקס פותר את הבעייה של הריפלוקס או רק מוריד את החומציות מהקיבה??
    האם יש אפשרות להוריד בכמות האנטיביוטיקה שקיבלתי בעקבות ההליקובקטר?? זה 6 כדורים כל יום - זה יכול לגרום לעוד בעיות??
    תודה ראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס והליקובקטר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    29/12/2009

לגבי ההליקובקטר יש לטפל בכל הטיפול שהינו קצר טווח ללא הורדת המינון. לגבי הרפלוקס- האומפרודקס מוריד את החומציות ולכן מקל על סימני הרפלוקס- הוא אינו פותר את הבעיה אולם הוא הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שנים ו-5 חודשים
    Tאוקסנה
    28/12/2009

שלום. ילד שלי בן 3 שנים ו-5 חודשים. כל שבועיים חולה (אוזניים גרון ואף). מה אפשר לעשות? מי שה סובל זה הוא. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שנים ו-5 חודשים

הוספת תגובה

• לפנות לרופא א.א.ג

ד''ר דן גוטמן
    29/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

ילד הסובל מדלקות אזניים חוזרות יש לבדוק. אפשר לטפל באנטיביוטיקה במינון קטן לתקופה יותר ממושכת או לעשות ניתוח קטן ולהכניס צינוריות אוורור לאזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה