פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה קטנה מתחת לשקד
    ליאת
    06/04/2009

שלום יש לי כבר הרבה זמן שקדים מוגדלים ולעיתים גם אודם בגרון. היום כשהסתכלתי לתוך הלוע ראיתי בליטה קטנה מתחת לשקד שמאל עם לבן. האם לגשת לרופא או שזה יעבור.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה קטנה מתחת לשקד

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    07/04/2009

בד"כ מדובר בשיירי אוכל שנתקע בשקד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בליחה
    פליקס
    05/04/2009

שלום, אני בן25 והיתי רוצה שתעזרו לי לגבי עניין שמאוד מטריד אותי.
    לפני כחודשיים הבחנתי אצלי בליחה במעט דם, המשכתי לעקוב אחרי העניין וזה חזר מספר פעמים.
    אני עברתי בדיקות דם והן יצאו תקינות, עשיתי צילום חזה וזה גם יצא תקין. ובעצם עד היום אני לא יודע במה מדובר. אני מעט היפוכונדרי ולכן זה נורא מדאיג אותי. הרופא שלי אמר שזה כנירא שריטה בגרון, אבל התשובה הזאת לא ניראת לי מספקת כי זה כבר נמשך כחודשיים. אני מעשן כ-10 שנים, אין לי שיעול,אני מרגיש בסדר, לא יורד במשקל, מעט כואב בעצם החזה, חוץ מזה שום דבר חריג לא קורה. אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי כיוון מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות עוד אני יכול לעבור כדי להיות בטוח שלא מדובר במשהו רציני ואם יש סיכוי שמדובר בסרטן?

לקביעת תור
    סגירה
    דם בליחה

הוספת תגובה

• ליחה דמית

ד''ר דן גוטמן
    07/04/2009

תחילה יש לבצע בדיקת א.א.ג ואם לא נמצא הגורם אז יש לבצע בירור של הראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    03/04/2009

שלום !! יש לי בעיה אני אחרי ניתוח ישור מחיצה וכריתה חלקית של הקונכיות אני כחודש אחרי הניתוח, אין שום שיפור נשמתי דרך האף עברתי את הניתוח בירושלים אצל מנהל המחלקה אאג, עכשיו לא מספיק שאיני מצליח לנשום דרך האף שאני מנסה לישון אני מרגיש שיש לי משהו בגרון שמפריע שאני נושם וגם כאבי גרון קלים בבליעה זה התחיל לי כשבוע אחרי הניתוח אני עדיין מצטער שעברתי את הניתוח, נשמתי הרבה הרבה יותר טוב דרך האף לפני הניתוח המקולל הזה ,הפרופסור אמר שזה ניתוח לאיכות נשימה רק גרוע נהיה מזה, רציתי לדעת מהם הסיבות לכאבים בגרון ? יכול להיות שמתחיל להית בלגן בשקדים מעולם לא סבלתי מזה, ואם יש פה איזה שהוא סוג של תביעה רשלנית ? תודה ולהתראות !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    07/04/2009

כיצד ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה??
    לא נראה שיש קשר בן הגרון לניתוח שעברת באף
    בד"כ לאחר הניתוח חל שיפור רב בנשימה האפית. נויש להמתין עוד קצת ולגשת כמובן לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק באוזן
    משה
    03/04/2009

שלום רב,
    מזה מספר חודשים אני מרגישה אטימות באוזניים, ובנוסף דופק הולם באוזן שמאל. בדיקת רופא אא"ג נמצאה תקינה. הרופא הפנה אותי לבדיקת שמיעה ולבדיקת דופלר עורקי צואר. שתי הבדיקות נמצאו תקינות, אולם התופעה לא נעלמה. מה עלי לעשות?
    בתודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק באוזן

הוספת תגובה

• יש לבצע CT אוזניים עם חומר ניגוד

ד''ר דן גוטמן
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה אסימטרית בשמיעה
    גילי
    02/04/2009

שלום,

לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים קלה (רכב פגע בנו מאחור במהירות איטית), היה לי כאב קל בצוואר שעבר עוד באותו יום וכאב בגב תחתון. בן זוגי טען ששמיעתי נפגעה מאז. רק לאחר כחודשיים בעת שנשענתי על אוזן אחת הבחנתי שאכן יש פגיעה בשמיעה באוזן השניה.

ניגשתי לרופא אף אוזן גרון שנתן לי הפניה לבדיקת שמיעה וטימפנומטריה. הטימפנומטריה היתה תקינה אך היתה פגיעה אסימטרית באוזן ימין. חזרתי לרופא שאמר שאין מה לעשות, יתכן שיפור וסביר שלא תהיה החמרה ורק לאחר שכנועים מצידי נתן לי הפניה לבדיקה חוזרת לאחר מספר חודשים.

בבדיקה השניה נמצאה החמרה משמעותית באוזן ימין. האודיולוג היה מופתע שהרופא לא הפנה אותי לברורים נוספים לאחר תוצאות הבדיקה הקודמת.

הגעתי לרופא אחר שנתן לי הפניה לבדיקת Bera. הבדיקה תתבצע רק בעוד שבועיים.

ברור לי שאין ביכולתך לתת לי אבחנה ללא תוצאות הבדיקה אך האם יתכן שאם הייתי מופנית לבדיקה מוקדם יותר ניתן היה למנוע את ההחמרה הנוספת?

מה יכולות הסיבות לבעייתי? והאם יתכן שהבעיה הפיכה או שתמשיך להחמיר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה אסימטרית בשמיעה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לא נראה לי שהיה ניתן למנוע החמרה אולם בכל פעם שיש ]פגיעה אסימטרית בשמיעה יש לשלוח את החולה בסופו של דבר ל MRI מח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יעל
    02/04/2009

אני ממש לא מרגישה טוב לאחרונה..ולא מוצאים את הסיבה לכך
    רציתי לדעת האם ב"מכון לסקר רפואי" בתל השומר יכולים לעשות סקירה ואולי בתקווה לעלו על ה"בעייה". האם יש סיבסוד של ביטוח כללית מושלם והאם יש מכונים דומים נוספים...
    תודה רבה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

כשלא מרגישים טוב הכי נכון לפנות לרופא המשפחה לבדיקה מקיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה קורה אם עשיתי את זה כבר :( ...

יעל
    03/04/2009

הייתי אצל מספר רופאים שונים (המתמחים בתחומים שונים) ואף אחד לא העיד על בעיה קונקרטית.
    ואני באמת לא מרגישה טוב... :(
    מפחדת להסתמך על התשובות שלהם...ואני רוצה לעשות בדיקות כמה שיותר מקיפות (כמובן שיהיו רלוונטיות לכאבים שלי)

באיזה מכון אני יכולה לבצע בדיקות כלליות ביום אחד?

אודה לכם אם תעזרו לי

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    07/04/2009

קיימים מספר מכוני סקר אבל הם לא ממש יעזרו לך
    הדבר נובע מהעובדה שמכוני הסקר מבצעים בדיקות שכיחות שאני בטוח שאת רובם עשית לאיתור מחלות לב- יתר לחץ דם וכו
    זה לא ממש יפתור לך את הבעיה
    שוב יש לגשת לרופא המשפחה שירכז את כל הטיפול בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך!

יעל
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם מהאוזן ואוזן סתומה
    מיכה
    02/04/2009

לפני כחודש היתה לי הפרשה דמית באוזן שמאל. טופלתי במשחת אפלומיצין 3 פעמים ביום X שבוע (כבר ביום השלישי הדימום הפסיק נבדקתי ע"י אאג ואמר שהכל בסדר) לאחר חמישה ימים טסתי לחו"ל.
    לאחר כשבועיים חזר הדימום (חזרתי למרוח את המישחה. הדימום פחת אך לא הפסיק).בנוסף נוצר באוזן ואקום שאינו ניתן לשחרור באמצעות פמפום.
    האם לפנות לרופא מקומי או להמתין כעשרה ימים עד לחזרתי ארצה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דם מהאוזן ואוזן סתומה

הוספת תגובה

• כדאי להגיע לבדיקה וטיפול

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות שינה
    אהרון
    02/04/2009

שלום,
    האם רופא אאג יכול לתת תרופות שינה כגון מלטונין? ואם לא, איזה מן רופא מתעסק בזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות שינה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

יכול, אם כי מלטונין אינו מצוי בארץ בשימוש מסחרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש באוזן
    ציפי
    01/04/2009

שלום רב!
    לפני חצי שנה עברתי ניתוח כריתה חצי אונה בתירואיד(עקב גילוי קרצינומה פפילרי בגודל 13 ")
    לפי שבוע קיבלתי תוצאות בדיקות דם בהם הtsh 8.4 t4 10.1 רופא המשפחה שלי ראה את התוצאות והחליט לתת לי 50 מק'ג אלטרוקסין.
    שבוע אני נוטלת אותם ולפני יומיים התחלתי להרגיש מאין דפיקות המומות כאוזן ,בדק אותי רופא א.א.ג. ושאל אם אני סובל מיתר ל.ד?(אכן אני סובלת ומאוזנת 10 מ'ג אנלפריל)
    שאלותי הם:1. האם ידוע על תופעות דומות בעקבות נטילת אלטרוקסין?
    2.האם ידוע על רעשים באוזן מאין אלה שאני חשה בעקבות לץד גבוה?
    3.מה ניתן לעשות במצב זה ? כי הרעשים של מאין דופק באוזן ממש לא נותנים לי מנוחה.

מודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    רעש באוזן

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לא נראה לי שזה קשור לאלטרוקסין אולם יש סיבות אחרות רבות שיכולות לגרום לרעש זה כדאי להגיע לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה !!
    רן
    01/04/2009

שלום !! רציתי לדעת היכן אני יכול למצוא מידע מפורט עם תמונות של הקונכיות של האף !! תודה להתראות !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה !!

הוספת תגובה

• נסי לחפש ב GOOGLE יש שם הכל

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון וסטפילוקוקוס אוראוס
    גלעד
    01/04/2009

שלום רב,
    גיל 45. בריא.

מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון.
    הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם.
    היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV.

התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים.
    עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40.
    רציתי לשאול:
    1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד.

אגב, אחותי עשתה לי שלשום משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס שהיה לפני שנה.המשטח יצא שלילי.

2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי.
    האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים?

תודה

הוספת תגובה

• בתשוןבה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

אין דבר כזה חיסון ל EBV
    אולם אם השקדים מלאים במוגלה מקובל לתת אנטיביוטיקה קלה למניעת זיהום משני
    אם אתה ממש חושש מנטילת אנטיביוטיקה ניתן לקחת משטח דם לראות האם מדובר במחלה חידקית או שלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסים
    רותי
    01/04/2009

שלום לכם

קיבלתי תוצאות שחיכיתי להן כבר למעלה משבועיים. אשמח מאוד מאוד אם תוכלי לחוות דעתך.
    מה שנראה תקין ורשום שתקין, פשוט ארשום תקין, על מנת לא להכביד עלייך.

הסינוס הפרונטאלי: מפותח היטב, אוורור מלא, הרירית מעובה במקצת. אוסטאומה בגודל של כ-2 ס"מ חלקה בסינוס הפרונטלי וחלקה בתאים האתמואידיים. (יש לציין כי לפני שנתיים עברתי סי.טי. שבו נראתה האוסטאומה אבל בגודל 1 ס"מ ורק בסינוס הפרונטלי), האם היא גדלה?? והאם היא גורמת לכאבי ראש? והאם צריך להוציא את זה? זה לא יכול להפוך חלילה לגידול מסוג אחר??
    הסינוסים המאקסילריים הימני והשמאלי, מפותחים היטב, איוורור חלקי, גבולות גרמיים שמורים ורירית מעובה.
    קומפלסים אוסטיו-מאטליים: צד ימין וצד שמאל נראים סתומים, אין הדגמה של הזיז האונצינאטי.
    תאים האתמואידיים: ימין ושמאל מפותחים היטב, איוורור חלקי, גבולות עצם שמורים ורירית מעובה בשניהם.
    סינוס ספנואידי: מפותח היטב, איורור חלקי, גבולות עצם תקינים,רירית מעובה.
    חלל האף:
    צד ימין: מאוורר היטב, המאטוס התיכון תקין ורירית תקינה. המאטוס התחתון פתוח. הקונכה התחתונה בעלת ציפוי ורירית תקינים.
    צד שמאל: מאוורר חלקית. המאטוס התיכון: סתום. הקונכה התיכונה בעלת ציפוי ורירית מעובה. המאטוס התחתון פתוח. הקונכה התחתונה תקינה.
    בקיצור הכל סתום... ככל הנראה מזה נובעים כאבי הראש שלי, והם בצד השמאלי בעיקר.גם אני לא שומעת כל כך טוב באוזן השמאלית... יכול להיות שזה נובע מכך שכל הבעיה בצד השמאלי??
    תודה עבור תשומת הלב
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסים

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

מה שצריך הוא ככל הנראה לעבור ניתוח אנדוסקופי של הסינוסים
    אולם לא רציני הוא לומר ללא בדיקה מקיפה של האף ולא רק על פי תשובת CT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עבור התשובה

רותי
    03/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לסינוסים

רותי
    03/04/2009

שלום לך

בעקבות ניתוח אנדוסקופי, למעשה פותחים את האיוורורים של הסינוסים ובכך הנשימה תהיה קלה יותר ויחזור לי חוש הריח?? וכיצד ההתאוששות מהניתוח??
    ומה לגבי האוסטאומה, האם היא הגורם לכאבי ראש,? והאם ניתוח של הוצאת אוסטאומה שייך לרופא בתחום א.א.ג. או נוירולוגיה?? או שמא זה הסינוסים מפני שהכל ככל הנראה קצת סתום ולא מאוורר מספיק...
    תודה לך
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    07/04/2009

קשה לומר אם חוש הריח יחזור לאחר הניתוח
    לגבי האוסטאומה בד"כ א.א.ג המיומן בניתוחי סינוסים יודע להוצא את האוסטיאומה בשלמותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האף זז מהמקום מבוקס
    חיים
    01/04/2009

האף זז לי מהמקום והרופאה חיבר לי אותו חזרה אבל לא טוב וזה היה לפני שנה וכבר כולם מאירים לי שהוא עקום כזה עכשיו השאלה שלי אם יש ניתוח כזה שיכולים לפתוח לי את האף ולחבר אותו שהיה בסדר או שאני חייב לעשות ניתוח פלסטי ולהשים אף חדש ?? אני בן 15

לקביעת תור
    סגירה
    האף זז מהמקום מבוקס

הוספת תגובה

• לאחר שנתיים רק ניתוח פלסטי יתקן

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה ודלקת גרון
    גלעד
    31/03/2009

שלום
    לאחר משטח גרון חיובי לסטרפטוקוקוס וכמה ימים של כאבי גרון וחום
    קיבלתי מוקסיפן 3 ביום של 500 מג. בחור בן 44.
    רציתי לשאול כמה ימים רצוי לקחת את המוקסיפן?
    הרופא נתן לי 7 ימים ואמר שאפשר להפסיק אחרי 5 ימים אם עובר החום
    אבל הרוקחת אמרה לי שרצוי 10 ימים.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה ודלקת גרון

הוספת תגובה

• אכן רצוי ל 10 ימים לא פחות

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום חיידקי בגרון ממקור לא ברור
    גלעד
    31/03/2009

שלום רב,

אני בן 35. ללא בעיות ידועות.
    מזה 3 ימים יש חום גבוה עד 39 וכאבים בגרון בבליעה עם סימנים לבנים
    בצד הגרון שהלכו וגדלו מ 1 ל 4-5. יש כאבים גם בגוף ותחושה שחולה. אין לי נזלת. קצת ליחה.

הייתי שלשום אצל רופא בקופ"ח שאמר לי שזה אולי חיידק סטרפטוקוקוס לפי הסימנים הלבנים. אמר שהשקדים לא נפוחים אבל הגרון אדום ויש נקודות לבנות על השקד. אמר לחכות יומיים ואם לא יעבור אז לקחת מוקסיפן.

הרופא ביצע לי משטח גרון ונתן לי ספירת דם.
    קיבלתי היום משטח גרון שיצא שלילי! לסטרפטוקוקוס.

כמו כן תוצאות ספירת דם:
    WBC=12.7 ( נורמה 4.8-10.8 )
    NEUT =74.2 ( הנורמה 50-70 )
    LYMP=13.4 ( הנורמה 20-50 )
    MONO=10.3 ( הנורמה 2-9 )
    BASO=0.3 LUC=1.4 EOS=0.4
    NEUT ABS=9.4 ( הנורמה 1.9-8.0 )
    LYMP ABS=1.7 ( הנורמה 0.9-4.5 )
    MONO ABS=1.3 ( מעל הנורמה שהיא 0.2-1.0 )
    PLT=348
    HB=13.7 ( דומה לעבר )
    MCV=85 ( דומה לעבר )

הרופא אמר לי שספירת הדם מראה שיש זיהום חיידקי ושאקח את המוקסיפן.
    מנגד כאמור המשטח גרון יצא תקין. קניתי גם משטח פרטי וגם הוא יצא שלילי.
    אין מגמת שיפור לאחר שלושה ימים.

קראתי שדלקת גרון חיידקית היא בדרך כלל סטרפטוקוקוס. אבל המשטח יצא תקין.
    אני חושש מאוד שזה אומר שנדבקתי באיזה שהוא חיידק אחר משהו מערכתי
    אציין שהייתי לפני 5 ימים בביקור ממושך של חולה במחלקה פנימית בבי"ח.
    לא הייתי בחול בשנה האחרונה.

ברצוני לשאול
    1. האם העובדה שיש עדות לזיהום חיידקי בספירת הדם אבל המשטח שלילי פעמיים
    מעידה על כך שאני סובל מזיהום אחר קשה יותר או משהו מערכתי / חס וחלילה עמיד לתרופות?
    2. בספירת הדם המונוציטים מוגבר. קראתי באתר של הכללית שמונוציטים עולה בנגיף ולא בזיהום חיידקי. ואם עולה זה יכול להיות זיהום בלב, שחפת, זאבת, או מחלות בעייתיות אחרות. מה דעתך?
    3. האם המונוציטים הגבוה יכול להיות ממחלת הנשיקה? אם כן אז המוקסיפן שהתחלתי היום בצהריים יכול לגרום לפריחה כמו שקרה לבת שלי לפני שנתיים ( היה לה שילוב של מוקסיפןומחלת הנשיקה )

מה דעתך? אני מאוד מוטרד מהעובדה של דלקחת גרון חיידקית ולא סטרפטוקוקוס
    והחשש שזה משהו הרבה יותר רציני
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תוצאת EBV

גלעד
    31/03/2009

תודה על תשובתך
    אציין כי בדיקה לפני שנתיים היו לי תוצאות הבאות
    ebv igm=negative
    ebv igg=positive 46
    CMV IGM + IGG = NEGATIVE
    האם לאור זאת זה אומר שלא סביר שאני חולה במחלת הנשיקה שגרמה לדלקת בגרון עם נקודות לבנות בשקדים? האם אני מחוסן?
    אם כך מה יכול להסביר את המונוציטים המוגברים וגם ניוטרופילים וWBC מוגברים?
    ודלקת גרון אבל משטח שלילי החום הולך וגובר והיום נוספו נקודות על שני השקדים.
    מוקסיפן התחלתי בצהריים.
    חושש מאוד מאיזה חיידק אגרסיבי ולא סטרפטוקוקוס רגיל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    03/04/2009

גם אם משטח הגרון יצא שלילי זה לא אומר כלום
    ב 99% מהמיקרים לאחר סיום האנטיביוטיקה המחלה תעבור
    אל חשש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה