מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- strep.Aאביה05/03/2009
שלום רב, לפני כשבועיים היו לי קשיים לבלוע,כאבי שרירים וקצת חום.כשפניתי למרפאה לאחר הסתכלות בגרון הרופאה אמרה כי מדובר בדלקת גרון אך לא נלקח משטח,הרופאה נתנה לי פאן רפא וי-ק 500 אך לאחר יום המצב החמיר ואף היו לי נקודות לבנות ליד השקדים-הרופאה החליפה לאוגמנטין 875 למשך 7 ימים והכל עבר.העניין הוא ש-6 ימים לאחר שסיימתי ליטול את האוגמנטין חזר לי אותו הסיפור,הפעם נלקח משטח ונמצא כי יש לי strep.A הפעם היא נתנה לי רפאפן 500 למשך 10 ימים. אני נוטלת כבר 4 ימים את האנטיביוטיקה אך מה שמטריד אותי זה שאיך יכול להיות שפעמיים באותו חודש יש דלקת ועוד אחרי שימוש באוגמנטין 875,יכול להיות שרפאפן יעזור יותר מאוגמנטין? האם זה אומר שמעכשיו אני נשאית של strep.A לכל החיים או שיש תקווה שזה יכול לעבור? והאם החיידק הזה יכול לתקוף מתי שהוא "רוצה" וכמה פעמים בשנה שהוא "רוצה"? אודה לתשובה במהרה,עוד מעט אפסיק לישון בלילה בגלל זה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד05/03/2009הסטרפטוקוק לא תוקף, נדבקים בו. נכון שלא הגיוני שאחרי אוגמנטין ישארו סטרפטוקוקים, לרב הוא מחסל אותם. רפאפן לא יעיל יותר מאוגמנטין בדרך כלל. השאלה היא אם אין מישהו בבית שמדביק אותך, ואפילו ללא ידיעתו . לעיתים יש מצבי נשאות בהם הנשא לא חש חולה אולם יכול להדביק. כדאי שבני הבית, בן זוג, ילדים, וכו' יעשו משטח גרון . מי שחיובי- צריך אנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של רוליד וזינטאורן נדב03/03/2009
ההצטננות שלי הסתבכה והתפתחו סינוסיטיס וברונכיטיס - אז הרופא המשפחה רשם לי זינט אבל עוד לא נטלתי. למחרת התפתחה לי גם דלקת אוזניים עם כאבים - רופא אא"ג רשם לי רוליד. רוקחת אמרה לי שלא לקחת את שניהם -רופא האא"ג אמר שאפשר. להלן הפרטים המלאים: הניחוש שלי היה דווקא רוליד - כי רופא האא"ג אמר שמה שיש לי באוזן יכול להתפתח לדלקת ריאות. יתכן שלא נתתי מספיק פרטים, להלן פרטים מלאים: אני בן 32, בריא בדרך כלל. סיכום ביקור רופא משפחה מיום שני: אבחנות משוערות: SINUSITIS ACUTE 461 BRONCHITIS ACUTE 4660 CERUMEN LT EAR 3804 סיכום ביקור אא"ג מהיום: אבחנות משוערות: RHINITIS VASOMOTOR 4779 MYRINGITIS BULLOUS lt 3840 תלונות: כאב אטימות שמאל מצונן כאבי שיניים שמאל ממצאים בבדיקה: אף - רירית וזומוטורית היפרטרופיה של קונכיות תחתונות הפרשה מימית. נזופארינקס - חופשי, פה ולוע -רירית תקינה, ללא PND, רוק צלול מפתחי בלוטות רוק, אוזניים - תעלות תקינות בולוס מירינגיטיס שמאל בוצעה מירינגוטומיה תופית ימנית תקינה בוצעה שאיבת צרומן דו צדדית צואר חופשי - קנה מרכזי. טירואיד לא נמוש ללא לימפאדנופתיאה. האם לקחת את שניהם? כרגע אני לקחתי רק את הרוליד. מה לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיטיס, סינוסיטיס, מירינגיטיס
ד''ר אביגיל ארד05/03/2009שילוב של זינט ורוליד הוא מצויין. הרוליד בלבד גם כן יועיל לדלקת סימפונות . אם יש גם סינוסיטיס כדאי להישאר עם השילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברונכי/סינוסי/מירינגי/טיס -זה מדבק?
אורן נדב06/03/2009תודה דר' אביגיל ארד, אקח את שני הכדורים. בנוסף, הייתי רוצה להתייעץ בך בנושא ההדבקה, אני לא נוגע בבני בן השנה ובאשתי שבהריון שליש ראשון מחשש שידבקו - וזה די קשה לי. האם שלוש הדלקות שאני סובל מהן כרגע מדבקות או חלק מהן? אם אכן הדלקות מדבקות - איך להיזהר מלהדביק? האם מספיק לשטוף ידיים? האם גם אסור לחבק אותם? מותר להתנשק? מותר להתחבק? האם אסור לחלוק איתם אוכל? קראתי במספר מקומות שדלקת אוזניים היא לא מחלה מדבקת, זה נכון? אני ממש לא יודע מה לעשות, וגם הבנתי שזה יכול לקחת בסביבות 3 שבועות עד שיחלוף, וזה הרבה זמן לבידוד שכזה. תוכלי לתת בבקשה דגשים אופרטיביים וברורים שאוכל ליישם? חוץ מזה יש לי צפצוף תמידי כבר 5 ימים באוזן עם הדלקת שזה קצת מציק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד08/03/2009הציפצוף באוזן הוא עקב הנוזלים. סבלנות . תוך 2-3 שבועות זה אמור להעלם. הדלקת מדבקת כמו כל המחלות של דרכי אויר עליונות. ברוק, שעול וכד'. בחלק החיידקי האנטיביוטיקה מכסה החל מהיום השלישי. אם יש אלמנט ויראלי - נו, תיזהר קצת. בסך הכל אנחנו חיים יחד עם יקירנו ולא כל פעם שמישהו חולה כל בני הבית נדבקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסום בשינה.יעל03/03/2009
שלום רב, קיבלנו את תוצאות מעבדת השינה של בני בן ה-5 ובהן נכתב כי הוא חסום במידה בינונית. הדבר ניכר בשינויי תנוחה רבים, נחירות רמות וכן עייפות במהלך היום. אלו היו הסיבות בעטין ביצענו בדיקה זו. שאלתי היא: בבדיקת רופא אאג לא ניצפו שקדים מוגדלים וכן בוצע לפני כשנתיים ניתוח להכריתת האדנואידים. מה אם כן יכולה להיות הסיבה? בתודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
ד''ר אביגיל ארד08/03/2009לעיתים בניתוח אדנואידים לא מוציאים הכל או שיש שוב שיגשוג של הריקמה. שווה לעשות שוב צילום צדדי או בדיקה בסיב אופטי. החסימה יכולה להיות גם חסימה אפית על רקע קונכיות אף גדושות ומוגדלות. כדאי לבדוק שוב גם את הלע. שקדים יכולים לא להראות ענקיים בפה ולגלוש אחורה לכוון בסיס הלשון. גם מזה אפשר להתרשם בצילום ובבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ואודם והרגשת שריפהמירים01/03/2009
שלום דוקטור אני ממש נבוכה לשאול אבל אני סובלת ממש ליד פי הטבעת בשביל יש לי מין אודם וגירוד עז אני פשוט יוצאת מדעתי וכשאני נוגעת במקום המקום ממש חם ומאוד מאוד חם. הגירוד ממש משגע אותי. מהי התופעה הזו? איזה טיפול עלי לקבל? מאוד אודה להתיחוסתךלשאלתי. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פורום א.א.ג יש לשאול בפורום אחר
ד''ר דן גוטמן02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באףניר.ח01/03/2009
שלום רב אני משחק כדוריד ולאחרונה שברתי את האף. רציתי לדעת אם יש בשוק איזה מסכה שיכולה להגן על האף בעת משחק בשבועות הראשונים של ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/03/2009אין בשוק מסכה כזו אבל אפשר להשתמש בקסדה של בייסבול המגינה על כל הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ניתוח כריתת גרון,איל01/03/2009
לפני שש עשרה שנים, כריתה מלאה. מאז אני "מדבר" בקול ושטי ,הטכניקה הישנה, האם היום יש חידושים או טכניקות חדשות לדיבור למנותחי גרון, שניתן לעשות כדי לשפר את איכות הדיבור.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתור דיבור
ד''ר דן גוטמן02/03/2009הטכניקה הכי טובה נכון להיום הוא כפתור דיבור בן הושט לבן הקנה שזה מה שלעתי יש לך. אין טכניקות טובות יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, לי אין כלום.
איל03/03/2009בשנת 1992 ,השיטה הזאת היתה בחיתוליה. השאלה, אם יש אפשרות לבצע תהליך כזה היום, בנפרד כך כך מהניתוח המקורי. מה היתרונות, ומה החסרונות? אם בכלל היא אפשרית כמובן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן03/03/2009את הכפתור אנחנו משתילים או בניתוח הראשון או בניתוח בנפרד ואם עדיין אין לך כפתור כזה מאוד מאוד כדאי לך לעבור את הניתוח. איכות הדיבור תשתפר להפליא. גש למרפאה שעוקבת אחריך או לבית החולים שבו נותחת וברר איתם על הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולרונית27/02/2009
שלום רב, אני בת 50, לא מעשנת, בריאה (לחץ דם לעיתים מעט גבוה אך אינני מטופלת בתרופות לשם כך), משקל תקין. במשך זמן רב אני נתקפת שיעול וחנק חזקים ופתאומיים עד כדי הקאה למשך כמה דקות, בכל יוםואפילו מספר פעמים ביום. שאלתי היא אילו בדיקות אני צריכה לעשות ומה זה יכול להיות? האם זו תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד28/02/2009שעול כזה יכול להיות עקב רפלוקס, עליית מיצי קיבה לגרון. זה לא תמיד מלווה בצרבת. אבל כשהחומצה נוגעת במיתרים יש שעול עד כדי הרגשת חנק. חשוב להיבדק על ידי א.א.ג שמבין בזה. להקפיד על המזון, ולעיתים אף צריך טיפול תרופתי. מובן שיש לברר אם את מקבלת תרופה כשלהי היכולה לגרום לשעול וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיווי משקל והקאותחלי27/02/2009
אבי בן 82 החל לפני ימים ספורים להרגיש סחרחורות איומות בחילות הקאות ואף נפילה אבי טוען שכאשר הוא שוכב במיטה הוא מיד מרגיש סחרחורת ובחילה עזה ורצון להקיא וטוען שהמיטה מסתובבת לו ושוקעת גם בקימה מהמיטה הוא מרגיש סחרחורת שנמשכת 4,5 ק' וחולפת רופאת המשפחה הפנתה אותנו לבירור הבעיה במכון שמיעה וא.א.ג וטענה שיכול להיות שזהו וירוס וזה דבר חולף. ברצוני לציין שאבי חולה אי ספיקת לב קשה שאובחנה לפני כ-8 חודשים ומאז ההתדרדרויות שלו רבות א. ברצוני לדעת מה יכולה להיות הבעיה. ב. אם תופעה זו תחלוף לו? תודה מראש הבת המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009קשה לי מדבריך וללא בדיקה להבדיל בין שני המצבים. אבל מדובר, כנראה, או בוסטיבולר נויריניטיס, המכונה גם וירוס של מערכת שווי משקל. זה חולף תוך ימים אחדים ואחר כך ישנה עוד תקופה של סחרחורת קלה. או שמדובר בבעית אוזן פנימית עם בעיה באוטוליטים שהם "קריסטלים" המצויים בנוזל של מערכת שווי משקל. אם זו הבעיה יש לה פיתרון בסוג מיוחד של פיזיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפהאליהו27/02/2009
שלום לפני כחודשיים נמצאו אצלי בלסת תחתונה שתי בלוטות גדולות יחסית (אחת מימין בגודל 1.5 ואחת משמאל בגודל 2.1) כאשר רופא אא"ג אמר שהן מורגשות בסדר דבר שהוכח גם ב-US. לפני כשבועיים היה נראה לי שהבלוטה בצד שמאל קטנה , אך היום הרגשתי במישוש שנראה כי היא אכן קטנה במקצת אבל השניה נראה לי גדלה קצת יותר. יש לציין שהייתי חולה בשבוע האחרון (התחיל בכאבי גרון, אח"כ הצטרף מידי פעם שיעול די חזק ותחושת חולי כללית אך ללא חום בכלל), ביום אני נמצא לפי הסימנים בסיומה של המחלה. אני מוטרד מהבלוטות, האם העובדה כי אחת נראה לי שקטנה והשניה גדלה מהווה אינדיקציה שהן תקינות ורק ראקטיביות ? האם יתכן כי הבלוטה הימנית גדלה בעקבות המחלה, גם אם היא לא היתה מלווה בחום בכלל וגם אם זה קרה לקראות סוף המחלה לאחר שבוע ולא בשיאה ? האם יש בכלל טעם ללכת לבדוק את גודלן שוב כרגע או שבגלל המחלה שמסתיימת הנ"ל יכול להטעות ולהיות לא אמין ולכן מומלץ להמתין עוד כמה זמן עד בדיקה חדשה ? כמה זמן ? לציין כי ראיתי מהתשובות כאן שבלוטות בעייתיות מאפיינות גם בירידה במשקל והזעות לילה - וזה אין לי. תודה רבה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009אחרי או בזמן דלקת בלוטות הלימפה האזוריות גדלות. לוקח זמן עד שהן מתכווצות חזרה לגדלן המקורי הקטן. יש אנשים שכל הזמן יש להם בלוטות קצת מוגדלות. אם סונוגרפית הן תקינות , לא צריך למדוד כל פעם. הן יגדלו ויקטנו בזמני זיהום ומחלה. אם יש חשד קליני למשהו אחר, ניתן לנקר את הבלוטה כדי לדעת אילו תאים יש בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת תירואיד ושמיעהסטודנטית27/02/2009
ברצוני לדעת אם יכול להיות שכריתת טירואיד ו\או בלוטות לימפה צוואריות כתוצאה מגידול פפלירי פוליקולרי יכולה לגרום לירידה בשמיעה, ואם כן, איך זה קורה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009נדמה לי שכבר עניתי על שאלה זו. לא ידוע לי קשר בין שמיעה לניתוח צואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסרטןשירי27/02/2009
שלום אישתי בת 33 בריאה וחודש לאחר לידה עקב בליטה בגרון בצד שמאל בין החיבור של הגרון לחזה הופנתה לאולטרהסאונד. המימצאים בבדיקת סונר של הצואר הודגמו בלוטות לימפה ללא הילוס שומני. הגדולה 11 מ"מ מימין. בשני צדי הצואר הודגמו מבניים סולידיים לא הומוגניים, הגדול כ-4 ס"מ בצד שמאל, עם זרימת דם בתוכם. יש לציין מספר גדול של המבניים הנ"ל. הופננו בהמשך ל-CT. מספר שאלות: האם ייתכן כי זהו לא סרטן? מהו הילוס שומני? במידה וזה סרטן מהו הסוג ועד כמה הוא מסוכן? תודה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009מה שבדיקה זו אומרת זה שיש צורך להמשיך בבירור. CT יתן תשובה לגבי גודל ומספר בלוטות ומיקומן. אבל כדי לדעת אם יש סרטן או לא - מומלץ לבצע ניקור מחט של הבלוטה ולבדוק את התאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס מוגדלת וחללים צסיטייםיעל26/02/2009
שלום, בבדיקת אולטרסאונד (לבלוטת המגן) שעשיתי קיבלתי התוצאות הבאות: אונה ימנית מוגדלת, הודגמה קישרית במרקם ריקמתי עם חללים ציסטים בתוכה בגודל 3.9*2.3 ס"מ. שבוע הבא אני הולכת לרופא אך עד אז אשמח אם תוכלו להבהיר לי עד כמה שאפשר למה הכוונה. מה זה חללים ציסטיים? יש לציין כי מלבד התחושה במישוש כי הבלוטה גדולה אין לי סימפטומים אחרים. כמו כן, במהלך היום היא קטנה וגדלה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009בלוטת התריס מורכבת מהמון בלוטיות קטנות המפרישות את הורמוני בלוטת התריס. לעיתים בלוטיות אלו, או חלקן, גדלות ולפעמים בתוך זה יש נוזל ואז זה נראה כחללים ציסטיים (מכילי נוזל). ניקור מחט של אזור הקשרית יתן תשובה סופית אם אכן זו הגדלה שפירה, מה שבדרך כלל קורה. ואז יש לעקוב רק באולטרסאונדים חוזרים ולהחליט על כריתה רק אם יש הגדלה של הקשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח השתלת עור תוףרותם26/02/2009
שלום. קוראים לי עדי, אני כמעט בת 14. מגיל 3 חודשים יש לי בעיות אוזניים הכוללות הרבה דלקות, ניתוח כפתורים בגיל שנה, ניתוח הוצאת כפתורים בגיל 5, וניתוח כפתורים שני ושקד שלישי בגיל 8. מהניתוח כפתורים האחרון הכפתורים יצאו בעצמם, אך נשאר לי נקב בעור התוף בשתי האוזניים. בגיל 10 או 11 תכננו לעשות לי שני ניתוחים לסגירת עור התוף בכל אוזן, אך נפשית לא הייתי מוכנה ולכן לא עשיתי את הניתוח. היום חזרתי מביקורת של רופא א.א.ג., אני הולכת לביקורת פעם בחודשיים-שלושה. הוא אמר לי שעכשיו האוזן יבשה וזאת הזדמנות טובה לבצע את הניתוח, ורצה לקבוע לי ניתוח ראשון כבר באמצע-סוף מרץ. יש לי כמה שאלות שרציתי לשאול, אז אם מישהו יוכל להגיב לי לפחות על חלק מהשאלות (רופאים או מישהו שעבר ניתוח כזה) אני אשמח.. 1. מה בדיוק קורה בניתוח הזה? 2. ההרדמה מתבצעת במסיכה או בזריקת הרדמה, והאם היא הרדמה כללית או מקומית? 3. מה הסיכויים שאחרי 6 שנים הנקבים (שנשארו קטנים מאוד) ייסגרו בכל מקרה? 4. כמה זמן התאוששות ועל אילו הרגלים צריך לשמור אחרי הניתוח (גם בתקופה של ההתאוששות וגם לאחר מכן)? 5. עד עכשיו אסור היה לי להרטיב את האוזן בכלל. אני מתקלחת רק עם אטמי אוזניים מיוחדים ואני נכנסת לבריכה רק עם אטמים וכובע ים, אסור לי לצלול. האם זה ישתנה לאחר הניתוח? 6. מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח בגילי? 7. משתילים עור תוף. אני בשלב שהגוף גדל. האם ההשתלה לא יכולה להקרע כתוצאה מהגדילה? 8. כמה זמן אפשר לחכות עם זה (אני לא מרגישה שאני במצב נפשי המאפשר לי לעשות את הניתוח הזה) וכיצד זה ישפיע על סיכויי ההצלחה של הניתוח? 9. כמה זמן מחכים בין הניתוח הראשון לשני? 10. קראתי על תופעה שנקראת כולסטאטומה. מהי תופעה זו ומה הסיכויים שזה יקרה.? תודה, עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009קודם כל, אם האוזן יבשה, נצלי את ההזדמנות והתחילי בניתוחים לסגירה. את בת 14. אל תתלונני על מצב נפשי כמו פולניה זקנה. חישבי על איכות החיים הטובה שתהיה לך כשתוכלי ללכת לבריכה ולים בלי אטמי אזניים. אל תחכי שיהיו עוד דלקות והחורים יגדלו. אם הם קטנים סיכויי הצלחת הניתוח גדולים. השתל לא יקרע כשאת גדלה. השתל נלקח מכיסוי של אחד השרירים באזור האוזן ועור התוף החדש צומח עליו. הניתוח נעשה בהרדמה כללית. אפשר להרדים בזריקה או במסיכה. את זה תצטרכי להחליט עם המרדים. ההתאוששות לא קשה. לרב משתחררים באותו יום או למחרת. צריך לשמור בקפדנות שלא יכנסו מים לאוזן, אך לזה את מורגלת.כשהרופא שלך יאמר שהשתל נקלט, תוכלי להתחיל להרטיב. לגבי צלילה לעומק גדול, אני לא בטוחה שכדאי, אך תוכלי להרטיב את האזניים. כשהאוזן הראשונה תהיה נקיה ויראו שהשתל נקלט, אפשר יהיה לנתח את האוזן השניה. כולסאטומה זה משהו אחר. לא לעניין עכשיו. אם היתה קיימת יש סיכוי טוב שהאוזן שלך היתה מפרישה כל הזמן . בהצלחה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים-נרות הופימירי26/02/2009
הבת שלי בת שנה ותשע עברה 3 דלקות אוזניים תוך 4 חודשים בכולם טופלה באנטיביוטיקה. יש נוזלים באוזניים שמעתי על טיפול בנרות הופי לצורך הוצאת הנוזלים האם זה אכן יכול לעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירות הופי
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009נירות הופי משמשים עבורי בעיקר לניקוי שעווה באזניים בעיתיות. אני יודעת שהמטפלים טוענים שאפשר ליבש נוזלים. מניסיוני - לא כל כך. אבל היות ומדובר בטיפול נעים, לא פולשני, ולרב לא יקר במיוחד, אפשר לנסות. תמיד יש זמן להחליט אחר כך כך ניתוח כפתורים אם זה לא עוזר. בינתיים יגיע הקיץ ואולי לא יהיו דלקות ולא נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד אחד של האףיעל צורן26/02/2009
הבת שלי בת ה-17 מתלוננת על כאב בצד אחד של האף. לא בעצם אלא בחלק הרך. בלוטת הלימפה בגרון שלה קצת מוגדלת. האם זו דלקת ומה כדאי לעשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אף
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009באזור זה יש לפעמים פצעים. אפשר לנסות למרוח עם האצבע משחה אנטיביוטית כגון סינטומיצין בתוך האף, שלוש פעמים ביום לחמישה ימים. אם אין שיפור יש לגשת לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)