מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב/רגישות בלוע בעקבות ריפלוקסדורון16/03/2009
בעקבות ריפלוקס לפני כשבועיים, הקיבה חומצית, מרגיש כאב/רגישות בלוע. מה לעשות? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם אני לא רופאה
רותי23/03/2009שלום לך בתור אחת שסובלת מהכאב הנוראי הזה, מידי פעם... ישנה תרופה בשם מיטיליום שיכולה לעזור, ולשים לב מאוד למה שאוכלים, מלבד זה ייתכן ויש דלקת בוושט תפנה לגסטרואנטרולוג... לי עוזר מאוד עיסוי באזור הקידמי נגד כיוון השעון מקדימה, באזור הוושט. בריאות טובה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול ב רפלוקס
ד''ר אביגיל ארד24/03/2009הוא על ידי תרופות המקטינות הפרשת חומצה בקיבה, הימנעות ממזונות המגבירים חומציות, לא לשכב עם בטן מלאה, חלוקת הארוחות לארוחות קטנות רבות במקום גדולות, הרמת מראשות המיטה. לפירוט ראה תשובות קודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתרי הקולאסף16/03/2009
שלום רב, בן 32, לא מעשן. אני מתעסק בשירה כתחביב ובשנה האחרונה שמתי לב שאחרי מספר שירים אני לא יכול לשיר יותר. אני מרגיש שצד שמאל (המיתר השמאלי) "נתקע" ואני משתעל כתוצאה מחנק של ממש (כאילו יש שם חור שנסתם ולא מאפשר לי להמשיך לשיר או לדקה שתיים אפילו לדבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתרי קול
ד''ר אביגיל ארד31/03/2009יש לבדוק ישירות את מיתרי הקול שלך לראות אם יש נפיחות או סימנים של רפלוקס או ממצא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהאוזן לאחר ניתוח כפתוריםeve16/03/2009
שלום רב, בני בן השלוש עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי לפני כשלושה חודשים. לפני כשבועיים החלה הפרשה באזן שמאל, ללא חום או כאבים. רופא הילדים המליץ על טיפול במי חמצן למשך שלושה ימים. הבעייה לא נפתרה ואחרי כשמונה ימים החלה הפרשה באוזן ימין (עדיין ללא חום, הילד מתפקד כרגיל מלבד ירידת בשמיעה למיטב אבחנתינו), פנינו לרופא א.א.ג אשר המליץ על המשך טיפול במי חמצן, וללא הערכת זמן, מהבדיקה שלו עלה כי הכפתורים במקום ומתפקדים. כיום שבועיים אחרי, ההפרשה באוזן שמאל עדיין ממשיכה והפכה דמית - עכורה מלווה בריח לא טוב. האם הגיע הזמן לאנטיביוטיקה ? תודה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2009לאחר הטיפול במי חמצן חייבים לטפטף טיפות אנטיביוטייות למניעת דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול צורמני- ממושךמרגלית זכותא15/03/2009
לפני 3 חודשים חליתי בשפעת שלאחריה החל שיעול שאובחן כברונכיטיס , קבלתי אנטיביטיקה במשך כ3 שבועות ללא הטבה , צילום ריאות היה תקין , צילום תפקודי ריאות תקין, א.א.ג צילום מערות האף הראה דלקת בסינוסים אנטיביטיקה במשך שבועיים לא עזרה , בדיקת סיב אופטי תקינה. שוב צילום מערותץ האף הראה דלקת ברירית האף , שוב אנטיביטיקה , עדיין ללא שום הטבה בשיעול . כמובן שבמשך כל התקופה קבלתי סטרואידים וטיפול אנטיהיסטמיני ללא הטבה , רופא ריאות אומר שהריאות נקיות ומחזיר אותי לטיפול א.א.ג. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לגשת לבדיקת א.א.ג
ד''ר דן גוטמן16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומהאלונה15/03/2009
שלום ד"ר אובחנה לי גרנולומה בלוע, אולי כתוצאה מרפלוקס. היא לא עוברת כבר כמה חודשים ומאוד מציקה לי.האם ניתן להוציאה באופן כירורגי? האם זה כואב או מסובך? (אגב,הריפלוקס בטיפול) בתודה מראש...אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2009ניתן להוציא גנולומה אולם יש לה נטיה לחזור. קשה לומר ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרנולומה
ד''ר אביגיל ארד24/03/2009אם אכן מדובר בגנולומה ליד מיתרי הקול עקב רפלוקס, רצוי טיפול תרופתי אגרסיבי נגד רפלוקס ושינוי תזונתי והתנהגותי. לא למהר לגעת בזה כירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהאביב15/03/2009
שלום, אני סובלת מזה שנים רבות מדלקות אוזניים ובעיות אוזניים שונות כולל נקב עור תוף והשתלת עור תוף באוזן אחת בלבד (בשניה יש עדיין נקב) לאחרונה שוב היתה לי דלקת אוזניים והייתי מקוררת (עדיין טיפה מקוררת) טופלתי ע"י רופא אוזניים שהוציא לי את המוגלה מהאוזן ואני מטופלת ע"י טיפות אוזניים אך מאז שכל הסיפור הזה התחיל יש לי ירידה חריפה ביותר בשמיעה יש לציין שבכל הפעמים בעבר היתה ירידה רק בזמן שהיתה דלקת ואח"כ חזרה השמיעה לקדמותה ועכשיו למרות שהאוזן כבר יבשה אני לא שומעת טוב בכלל וזה די מדאיג אותי מה יכולה להיות הסיבה ולאן עלי לפנות? (יש לי מין תחושה כאילו יש איזה פקק שחוסם את השמיעה למרות שהאוזן יבשה). בבקשה עיזרו לי בדחיפות אני ממש מיואשת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לרופא א.א.ג לבדיקה
ד''ר דן גוטמן16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון ואוזניים בהריוןלירון15/03/2009
שלום רב, בת 24 בהריון שבוע 29. בעלת עבר עשיר של דלקות גרון חוזרות וסינוסיטיס. כרגע מקבלת טיפול אנטיביוטי לאחר כאב קל ממושך בגרון (שבועיים), נלקח משטח גרון ונמצא חיידק. התחלתי את האנטיביוטיקה והמצב החמיר לכאבי אוזניים וסחרחורות וקשיי נשימה בלילה. חזרתי לרופא והוא בדק את האוזניים ואמר שיש אינפקציה ומים. יום אחרי התחילו לי סימני מוגלה על השקדים (נקודות לבנות) וכל זה לאחר 3 ימים של אנטיביוטיקה,. לאוזניים הרופא נתן לי סאדפד ואני ממשיכה עם האנטיביוטיקה אזיטרומיצין (רק 5 כדורים). נכון לעכשיו הכאבים עוד מציקים לי ובמהלך ההריון זאת כבר פעם שניה שאני נוטלת אנטיביוטיקה בגלל דלקות גרון. רציתי לדעת ממה הסתבך כל העיניין עם האוזניים? למה קשה לי לנשום בלילה? מה אתה ממליץ לעשות כדי שלא אצטרך לקבל שוב טיפול אנטיביוטי במהלך ההריון? הרופא אמר שיכולל היות שיש רגישות לאוכל..., אני כבר חסרת אונים ומפחדת שיגרם נ זק לעובר בגלל שבדלקת האחרונה לא טיפלתי בזמן. תודה על ההקשבה ואשמך לשמוע את עצתך
ד''ר דן גוטמן16/03/2009אין ברירה אם הדלקות לא חולפות יש לטפל באנטיביוטיקה בכל פעם שיש דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערות אאגליוי לוי14/03/2009
שלום רב יש לי מזה זמן מעל ארובות העינים (מערות האף) במצח בולט אבל לא בצורה שווה בתחילה חשבו שמדובר בסינוסיטיס דלקתי אלא ששום תרופה אנטיביוטית לא השפיעה ולא ניכר כאב מסויים באזור אחרי התייעצות עם פרופסור מסוים הוא גילה אחרי חמישה אחרים שזוהי לא תוצאה של דלקת אלא מחלה של אי השוואת לחצים המיקרים שהוא נתקל בהם היו טייסים וצוללנים העם יש סיכון בניתוח פלסטי שכזה שלא יתאפשר לי לצלול או מקרים אחרים הוא הסביר משהו על שיחזור או שיוף מועט והאם יש מנתחים שמומחים בניתוח שכזה שתוכלו לייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מי שמנתח סינוסים מנתח את זה
ד''ר דן גוטמן16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים וכאבים באוזנייםאלעד14/03/2009
שלום ד"ר, בחודש האחרון אני מתעורר כל בוקר עם רעשים עמומים באוזן שמאל, שנמשכים מהיקיצה, עד הרגע שאני קם מהמיטה. שמתי לב שהרעשים האלה הם בעצם הדים (echo) לרעש הסביבתי. בנוסף, השבוע סבלתי מכאבים בשתי האוזניים. הייתי אצל א.א.ג שהציג עצמו כרופא מומחה ומנתח, אך לדבריו אוזניי תקינות ואין לי דלקת או נוזלים, והדבר נובע מנזלת. הוא שלח אותי לדרכי עם אוטידין ותרופה נגד אלרגיה . (אני לא סובל מאלרגיה). מהי עצתך בנושא? בברכה , אלעד.
ד''ר דן גוטמן16/03/2009האמת שלגבי רעשים באוזניים ללא ממצא אין הרבה מה לעשות. יש לקוות שיחלוף לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מטיפות אגיספור באזניייםפונץ14/03/2009
באבחנה של פטריה באוזן קיבלתי טיפות אגיספור. הטיפות גורמות לכאב עז ואינני יכולה לעמוד בטיפטופן פעמים ביום. האם כך אמור להיות? האם יש תחליף?
ד''ר דן גוטמן16/03/2009הטיפות מכילות אלכהול שגורם לצריבה חזקה באוזן. יש להשתמש מספר בודד של ימים ולחזור לרופא א.א.ג לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון.13/03/2009
שלום אני בן 17 וחצי אני אלרגי לאבק ואני סובל המון מסינוסיטיס שמלווה בכאבי ראש ונזלת שקופה בדרך כלל אני שבועיים וחצי מטפל בדיקור סיני עם צמחים והאף שלי יותר נתח אני נושם מהאף כמעט כל הזמן ופתאום יש לי ממש כאבי גרון כואבים וסינוסיטים והנזלת היא ירוקה קצת מה עושים? זה הכלי שלי אני נורא חושש ממש תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד''ר דן גוטמן16/03/2009ישנו תרסיס שמאוד עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת שקדיםלילך12/03/2009
שלום רב בני בן 4 וסובל מחסימה של שקדים בדרגה קשה, ולכן סובל מדום נשימתי בלילה ויקיצות מרובות, רציתי לדעת האם מיד לאחר ניתוח כריתת השקדים ישנו שיפור והקלה בנשימה בזמן השינה, או שיש בצקות וצריך להמתין לירידת נפיחות, גם עקב החדרת צינור ההנשמה?
ד''ר דן גוטמן12/03/2009הקלה מורגשת לאחר הניתוח שבוא כוללים בנוסף לכריתת השקדים גם את השקד השלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהלך הצטננות / שפעתשירה11/03/2009
אביגיל שלום, בעייתי היא כזו - בכל פעם שיש לי שפעת, התפתחות המחלה היא כזו: כאבי ראש בהתחלה, נזלת צהובה, וכאשר אני כבר מרגישה יותר טוב פיזית, אני מסיימת בצרידות של כמה ימים וכאבים ממש בקנה נשימה / לע, כאשר גם משם יוצאת ליחה צהובה. בקיצור התחושה היא שהליחה שלי יורדת לאט מהראש לאף ומסיימת בלוע. יש איזושהיא דרך שאוכל להימנע מזה? משהו שאפשר לעשות? אני פשוט שרה גם וזה נורא מפריע לי פעמיים בחורף עד 4 פעמים בשנה. שלא לדבר על זה שזה ממש קשה וכואב לדבר במצב כזה. האם יש דרך לקצר את משך הצרידות? תרופות / תרופות סבתא? האם יכול להיות שהצרידות היא לא מהמחלה אלא מהרבה לימון שאני שותה במהלך המחלה?
ד''ר דן גוטמן12/03/2009מדובר על דלקת של דרכי הנשימה העליונות הגולשת לאזור מיתרי הקול. אין דרך להמנע אולם בעת הצרידות רצוי להמנע מדיבור מאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון לאחר ביצוע מין אוראליעדי11/03/2009
שלום רב, שמתי לך שיום לאחר ביצוע מין אוראלי בבן זוגי (הטרי), אני חשה בכאבי גרון עזים. כמו כן הבחנתי גם בפצעים בחלל הפה, חולשה ומעט בחילות. האם יתכן וקיים קשר בין הדברים? קראתי מעט על מחלת הזיבה, אך אינני חשה בכל תופעה אחרת הקשורה במחלה זו. אודה על תשובתכם המהירה, אני אם חד הורית המגדלת תינוקת לבדי ואני חוששת להדביקה. רב תודות וחג שמח, עדי
ד''ר דן גוטמן12/03/2009לא נראה לי שמדובר במחלת מין מאחר והתופעות החלו יום אחרי. בד"כ כל המחלות המדבקות מופיעות לאחר מספר ימים.
אם לא יחלוף בכל אופן יש לגשת לרופאת המשפחה לביצוע בדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין אנדוסקופיה לבקע סרעפדניאל10/03/2009
שלום ד"ר יקר... עברתי במאי 2007 ניתוח אנדוסקופיה לשליפת עצם מהגרון והוחדר לגרוני אנדוסקופ שאני לא ממש יודע כמה עמוק החדירו אותו. האם ייתכן כי החדירו אותו עד לסרעפת ושבגללו גילו לי בבדיקת סי-טי וגם בבדיקת גסטרוסקופיה בקע סרעפתי גולש קטן - של שני ס"מ ושמאז אני כל כך סובל מכאבי בטן? האם בקע סרעפתי זה חלר מהסיכונים האפשריים להתרחשות דפורמציה ועיוותים לאחר החדרת האנדוסקוס לגרון? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין קשר בן הדברים
ד''ר דן גוטמן12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)