מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעשים באוזן בזמן בליעהחן10/03/2009
שלום, אני בת 26 ומזה כשנתיים סובלת מרעשים בזמן הבליעה. הרעשים הם מעין התפוצצויות של בלונים ומורגשים בעיקר באוזן שמאל. הייתי אצל מספר רופאי אא"ג אולם הם לא הצליחו להצביע על הבעיה. אציין שעברתי גם בדיקת שמיעה והיא יצאה תקינה. כמו כן, בשנה שעברה עברתי ניתוח להוצאת אדנואיד (נבדקתי ע"י רופא אא"ג והוא המליץ על ניתוח זה). האם ניתן לטפל ברעשים אלו? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/03/2009ככל הנראה שקיימים נוזלים באוזניים וחסימה של התעלה המקשרת בין האוזן לבין הלוע האפי ( שם ישב האדנואיד)
יש לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וליחה שלא עובריםלילי10/03/2009
שלום ד"ר, מזה כמה חודשים שיש לי שיעול וליחה שלא עוברים. זה התחיל זמן קצר אחרי שעשיתי ניתוח אף להסרת הקונכות ולכן חשבתי שזה קשור איכשהו. הרופא אאג שאצלו נותחתי נתן לי כל מיני דברים שלא עזרו, כולל זריקה לאלרגיה שלא עזרה. הוא אמר לי ללכת לבירור לרופא ריאות מכיוון שאולי מדובר בדלקת ריאות אטיפית. אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות. בינתיים אני סובלת ואני מתקשה להאמין שמה שיש לי זה דלקת ריאות. רציתי לקבל את חוות דעתך אם יכולים להיות גורמים אחרים למצב הזה? ראיתי שבאחת התשובות ענית למישהי שיש קשר לחיידק ההליקובקטר? אשמח לדעת מה לפי דעתך עלי לעשות. תודה, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול וליחה
ד''ר דן גוטמן12/03/2009השיעול יכול לנבוע מרפלוקס שזה עליית מיצי קיבה מהקיבה ללוע. השיעול יכול לנבוע מבעיה ראתית שאינה דלקת ריאות. יש לגשת ולהבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה פשוטהשושנה10/03/2009
שלום, האם יכול להיות שאוזנים סתומות (בחומר הדביק הזה שהאוזן מפרישה) יגרמו לסחרחורות? איך רצוי לנקות את האוזן על ידי טיפות, או שטיפה עם מים או אצל רופא א.א.ג.? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/03/2009אין קשר בין הסחרחורות לבין הצטברות שעווה. יש לטפטף טיפות ממיסות ולגשת לרופא א.א.ג לניקוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף זז מהמקוםבדוי09/03/2009
שלום האף שלי זז מהמקום לפני שנה בערך האף עקום ועדין רואים את זה הרופאה לא חיבר לי אותו טוב אני עדיין לא בן 18 ואני לא יכול לעשות ניתוח פלסטי ואני מרגיש ממש מכוער יש אולי איזה דרך לשנות את האף ?? תודה לעוזרים
ד''ר דן גוטמן12/03/2009לא כתבת בן כמה אתה אולם מגיל 16 בערך אתה יכול לעבור את הניתוח. רק ניתוח ישפר את צורתו של האף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן שמאל אטומה לחלוטיןאני09/03/2009
שלום לאחר התקררות קלה מאד התחילו לי כאבי אוזנים התחיל באוזן ימין ולאחר שימוש באוטידין נרגע לי המקום והכאב עבר לאוזן שמאל שגם שם נעשה שימוש באוטידין שכנראה מאז אוזן שמאל אטומה לחלוטין פניתי לאאג שעל פי בדיקתו המהירה אמר כי יכול להיות שיש לי חוסר אוורור או נוזלים שלח אותי לבדיקת טימפנומטריה שתהיה לי בעוד שבועיים יש לציין שאני בהריון מתחיל ולכן לא לקחתי שום כדור שאאג רצה לתת לי שאלתי היא : מה ניתן לעשות ? האטימות הזו גרמה לי לירידה בשמיעה ואיני מתפקדת כראוי בעבודה איך אאג יכול לאבחן נוזלים באוזן ? יש לכך מכשיר ? פשוט אני אובדת עצות כמה זמן לוקח לאוזן להפתח ? האם יכול להגרם נזק לשמיעה אם אני לא מטפלת בכדורים אלא בדרך טבעית אנא תשובתכם המהירה סה"כ 5 ימים של אוזן אטומה לגמרי
ד''ר דן גוטמן12/03/2009ככל הנראה קיימים נוזלים באוזניים. זה סיבוך של שפעת או אף חסום. ניתן בבדיקה לראות אם ז\ה המצב ויש טיפול המקצר את המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזנייםאבי09/03/2009
לפעמים יש לי צפצופים בעוזניים לעיטים זה רק בעוזן אחת זה קורה אחת לכמה חודשים למספר שניות. ונדמה לי שלפעמים אני מרגיש לחץ באוזניים. מה זה?
ד''ר דן גוטמן12/03/2009לעיתים מדובר בתופעה די שכיחה שאינה מסוכנת. אם ימשיך יש לגשת לבדיקת א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפתורים או אדנואידיונה09/03/2009
שלום. אנו גרים זמנית בפריז ולאחרונה התייעצנו עם שני רופאי אא"ג לגבי ירידה בשמיעה של בננו בן ה-5.5. הרופא הראשון אמר שעור התוף שלו קעור, יש בעיית נוזלים והוא ממליץ על ניתוח באדנואיד. אם זה לא יעזור אזי לעשות כפתורים. הרופא השני בדק את השמיעה. מסתבר שיש איבוד של 40 אחוז שמיעה. הוא ממליץ לעשות כפתורים. הוא השתמש במינוח (אני מקווה שני לא טועה) SERIOUS CHRONIC OTITIS MEDIA על מי משניהם לסמוך? נודה על כל מידע נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי גם לשאול האם כדאי לנסות קודם
יונה10/03/2009את האירפופר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן12/03/2009אם קיימת ירידת שמיעה של 40 ד"ב רצוי להכניס כפתורים. באותו ניתוח אם קיים שקד שלישי ( אדנואיד) אז מסירים גם אותו באותו ניתוח.
ולכן רצוי לשלב בן השניים
לגבי האייר פופר אנני חושב שהמכשיר באמת עוזר אם קיימת חסימה מכנית של האדנואיד החוסם. גם אם יעזור לתקופה קצרה הבעיה תחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבהדס08/03/2009
אני מורה במקצועי ומה שקורה זה שכל ארבעה חודשים בערך , תוקפים אותי כאבי גרון ,חולשה כללית והקול נעלם לשבוע וחצי. אני לא מסוגלת לדבר , אני לאיכולה לבלוע כי זה מלווה בכאבים עזים בבליעה. כאשר אני ניגשת לרופא הוא אומר שזו לא דלקת גרון אלא בעיות במיתרי הקול. הוא אומר שאני לא יודעת להפעיל נכון את מיתרי הקול.מה הכוונה ? כמו כן כאשר אני מסתכלתבראי אני רואה שתי בלוטות נפוחות ומוגדלות וזה מפחד אותי. ההרגשה הכללית בסדר למעט כאבים עזים בגרון עד שזה חולף כעבור שבוע - שבועיים. מה לגבי הנפיחות בבלוטות ? אני די דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא ניתן לומר ללא בדיקה מקיפה
ד''ר דן גוטמן09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאת מתארת
ד''ר אביגיל ארד24/03/2009יכול להתאים לדלקת של מיתרי הקול ולא לשימוש לא נכון במיתרים. זה מופיע בצורת מחלה. השנה היו כמה גלים של הדלקת הזו. צריך לשתות הרבה ולנוח ולא לדבר וזה יחלוף מעצמו בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בעור התוףנעה08/03/2009
מה עושים עם גירוד חוזר ונשנה בתוך האוזן (כפי הנראה בעור התוף) - בעיקר כאשר אני שותה אני מרגישה שנכנסים לי נוזלים לאוזן ואז מגרד מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנה משחה מסויימת שמאוד עוזרת
ד''ר דן גוטמן09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מחיצות וקונכיותחווי08/03/2009
היי אני צריכה לעבור ניתוח יישור מחיצה וכריתת קונכיות אבקש לקבל מענה על סיכון הניתוח אני מעוניינת לעשות זאת באופן פרטי אשמח לקבל מענה. תודה
ד''ר דן גוטמן09/03/2009את הסיכונים הניתוחיים רצוי שיפרט לך הרופא שעתיד לנתח אותך לאחר בדיקה מקיפה. לא רצוי לפרט אותם כאן.
אשמח לעזור בברכה ד"ר גוטמן דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת ורגישות חזקה לאור בילדזיוה08/03/2009
בני בן 6 סובל מזה זמן רב מתופעה של רגישות חזקה בעניים לאור מלווה בסחרחורת וחוסר יציבות כאשר מתעורר בבוקר משינה .מסוגל לפתוח עניים רק בחושך ובהדרגה מתרגל לאור. במהלך היום לעיתים מתלונן על סחרחורת קלה. התופעה קוראת מדי חודש חודשיים למשך יום יומיים. בדיקת עניים תקינה בדיקות דם תקינות. חשבנו שמדובר באלרגיה לאור אך התלונות על סחרחורת מדי פעם גרמה לי לחשוב שאולי קימת בעיה אחרת. האם הבעיה קשורה לאוזן אוו בעיה נוירולוגית. טרם ראינו רופא מומחה בנושא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שרצוי לפנות לנוירולוג
ד''ר דן גוטמן09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס שהוביל לאלרגיה קשה-דחוףטלי07/03/2009
אני בת 30 ואובחן בפעם הראשונה סינוסיטיס אקוטית לפי הגדרת הרופא (התחיל מהצטננות ושיעול קל אך שלא מקל על השינה) ולכך נתן לי מוקסיפן 500 מג ותרסיס לאף "פליקסונז". לאחר יום של נטילת 3 כדורים לפי המרשם ובנוסף לבוקר, הופיעה לי מאודם בפלג גוף העליון ומעט על המפנים שזה לא נראה כמו פריחה אלא צבע אחיד כשהגוף חם מאוד. ראוי לציין שהיה לי חום מאוד גבוה (39) עוד לפני נטילת האנטיביוטיקה. מיד פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון ועוד באותו יום האודם התפשט לאזור הירכיים. הוצע לאשפז אותי ושם נערכו לי בדיקות דם חוזרות אך ללא אבחנה מדוייקת . הייתי אז חולה אך האודם לא כאב ולא גירד. כעת אני ללא חום ,הנפיחות ירדה לי מהפנים אך הצבע נשאר בגבול אדום חום אך כל הגוף שלי אדום יותר ואפילו התשטט לאזור כל הרגלים בצבע אדום-סגול וכל הגוף מגרד לי. האם טיפול בפרדינזון יעיל למצבי (הנני בריאה ואין לי אסטמה אך היה לי בעבר קל) או שהתרסיס מספיק מה לדעתך האלרגיה הזאת? האם שמעת על מקרה דומה? אודה לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
טלי07/03/2009עשרה ימים אינני עייפה ולא מצליחה להרדם לרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן09/03/2009בוודאי ששמענו על האלרגיה הזו הנפוצה בחולים האלרגים לפניצילין
הסטרואידים ( הפרדניזון) משמש לטיפול באלרגיה. בפעם הבאה אסור לך לקחת טיפול עם תרופוןת המכילות פניצילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים וחיךמשה07/03/2009
בן 5 עם שקדים מוגבלים ואינפוף בעבר נותח חיך שסוע (רך וקשה) יש אי ספיקת חיך , אין נחירות או קשיי נשימה כלל. 1.האם לילד במצב הנ"ל יש היגיון בהוצאת השקדים? 2.האם מותר לשלב באותו הזמן כאשר יעבור ניתוח מתלה לועי (בעוד כשנה אולי) גם את הוצאת השקדים באותו ניתוח ו/או לעשות 2 ניתוחים נפרדים בפרקי זמן שונים. 3.מה לעשות קודם, האם בכלל זה משנה?סכנות דימום?. תודה רבה
ד''ר דן גוטמן09/03/2009אם קיימת אי ספיקת חיך יש להזהר בניתוחים נוספים בחלל הפה ובכללותם הוצאת השקדים. יש לגשת למומחה חלל הפה והחיך שניתח אותו ושעתיד לנתח אותו ולהתיעץ עימו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףמירית06/03/2009
מזה כשנה בעלי סובל מדימום אינטנסיבי באף. סוף סוף לפני כשבוע הוא הלך לרופא אף אוזן גרון שיצרוב לו כלי דם כלשהו באף, ונאמר לו שזה אמור להיפסק ויתכן בגלל שהוא מצונן שזה ימשיך טיפה. אבל אנחנו כבר שבוע לאחר הצריבה והדימום לא פוסק בכלל (מדי יום), נשאלת השאלה האם זה בסדר? ואם לא על מה זה יכול להצביע? איזה בדיקות אתה ממליץ לי לדרוש מהרופא? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף
ד''ר אביגיל ארד08/03/2009לעיתים הצריבה לא מספיקה כדי לסגור את כלי הדם כולו ויש לצרוב שנית. אחרי הצריבה מומלץ למרוח באף משחה אנטיביוטית כגון סינטומיצין ובשום פנים לא לחטט באף ולקלף את הגלד שנוצר. זה מה שרב האנשים עושים ולכן הדימום חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירית, יש פיתרון טבעי לדימום
יעקב14/12/2009היי מירית,
חבל שביצעתם צריבה,
אפשר לפתור את בעיית הדימום מהאף בהרבה פחות כאב,
ובצורה טבעית. מה שהגוף זקוק לו זה אומגה 3.
תרימי אלי טלפון ואשמח לעזור לכם
יעקב 054-5750702* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מבעיהמישהו05/03/2009
חבר שלי אוהב להכניס לי לשון לתוך חלל האוזן ו"למצוץ" עד ליצירת ואקום חזק. קצת אחרי הפעולה כאבו לי קצת האזניים (ממש כאב זניח - יתכן אפילו פסיכולוגי) 1. האם יש חשש לפגיעה בעקבות פעולה זו במבוך / שבלול /מערכת שיווי המשקל או השמיעה? 2. שאלת תיאורטית: בהנחה סתמית שהוא מצונן או משהו כזה, האם יש חשש לזיהום חיידקי/נגיפי במקום? 3. האם קיים חשש בהמשך פעילות זו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעדינות עם האזנים
ד''ר אביגיל ארד08/03/2009את לא יכולה להידבק בהצטננות דרך האוזן. יש להיזהר קצת עם הלחצים באזניים. סטירה על האוזן יכולה לגרום לנקב בעור התוף. צריך להיות פשוט עדינים ותמשיכו להנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)