מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטה פרוטיסשרה13/05/2008
שלום! שמי שרה אמא ל2 ילדים בני-2 ו-11 חודשים .לבני בן ה-2 התנפח חצי פנים וקשים הרופא אומרת שזה חזרת . בני בן -2 קיבל חיסון נגד חזרת ובמשרד הבריאות אומרים שאין פריצה של חזרת וביקשו בדיקת דם.הייתי שוב אצל הרופא שלו והיא גם לא חושבת שזה חזרת ושלחה אותי ל.א.א.ג.. שם הרופא נתן הבחנה של:שקדים מוגדלים. בלוטה פרוטיס משמאל מוגדלה.קונסיסנציה אלסטי צוואר בלוטות לימפה מוגדלות יותר משמואל
השאלה האים חתול שלפני 4 חודש יכולה להבאי אותו למצב הזה?
בתודה שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד13/05/2008מה שאת מתארת נשמע יותר כדלקת של בלוטת הרוק מאשר תגובה לשריטת חתול. יש להבדיל בין חזרת לבין דלקת של הבלוטה שנובעת לעיתים מצינורית מוצרת בתוך הבלוטה. אני מניחה שנתנו לו טיפול אנטיביוטי. אם זו דלקת עקב הצרות צינוריות בבלוטה היא עלולה לחזור מדי פעם. במקרים כאלה יש לפעמים טיפול בהרחבת הצינוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטה פרוטיס
שרה20/05/2008ברצוני להודות לך על תשובתך זה עזר לי כי רופא א.א.ג שהיינו אצלו לא ידע איך בדיוק להסביר לנו..
טיפול הנטביוטיקה הוא לא קיבל כי אחרי יומים זה התחל פשוט לרדת כאילו כלום לא קרה חוץ מידי פעם כאב וזהו ללא חום אפילו..הוא רק כתב במיכתב לרופאת ילדים שהו ממליץ על בדיקות דם.וקמובן שהם זה לא ירד אחרי יומים לקבל טיפול אנטביוטיקה אבל הרופא לא ראתה לנכון לעשות לו בדיקות דם .
השאלה האם אתה חושב שאנחנו צרכים לדרוש ממינה בכול זאת בדיקות דם?למרות שזה כבר ירד לו.
האם צריך לעשות לו בדיקות אחרות כדי שזה לא יחזור על אצמו?
האם זה יחזור על אצמו איפשר לקבל ממך טיפול ?תודה מראש!
ואני מקוה שאני לא מציקה אם השאלות שלי~לא כל רופא עונה על השאלות כמו שאנחנו מחפשים!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך :)
שרה22/05/2008
ברצוני להודות לך על תשובתך זה עזר לי כי רופא א.א.ג שהיינו אצלו לא ידע איך בדיוק להסביר לנו..
טיפול הנטביוטיקה הוא לא קיבל כי אחרי יומים זה התחל פשוט לרדת כאילו כלום לא קרה חוץ מידי פעם כאב וזהו ללא חום אפילו..הוא רק כתב במיכתב לרופאת ילדים שהו ממליץ על בדיקות דם.וקמובן שהם זה לא ירד אחרי יומים לקבל טיפול אנטביוטיקה אבל הרופא לא ראתה לנכון לעשות לו בדיקות דם .
השאלה האם אתה חושב שאנחנו צרכים לדרוש ממינה בכול זאת בדיקות דם?למרות שזה כבר ירד לו.
האם צריך לעשות לו בדיקות אחרות כדי שזה לא יחזור על אצמו?
האם זה יחזור על אצמו איפשר לקבל ממך טיפול ?תודה מראש!
ואני מקוה שאני לא מציקה אם השאלות שלי~לא כל רופא עונה על השאלות כמו שאנחנו מחפשים!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת העוברלילוש12/05/2008
שלום
בשבוע 19+5 ( ביום העצמאות) להריוני נחשפתי לרעש חזק מאוד, שהיתי ליד במה מרכזית שהופיעה בה להקת רוק, המוזיקה הייתה חזק לי מאוד ולאחר 10 דקות לערך זזתי ,חששתי שזה מזיק לעוברים מכיוון שבשבוע זה מתפתחת השמיעה! מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן13/05/2008גם אם בשבוע הזה מתפתחת השמיעה קשה לדעת מה ערכה של חשיפה לרעש בשבוע זה מה גם שיש הנחתה משמעותית של הדציבלים בשל ההגנה של הבטון הרחם והנוזל שהעובר שרוי בתוכו. כך שבכול אופן הרעש המגיע לעובר נמוך בהרבה מהרעש הסביבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסמגי12/05/2008
שלום רב
ביצעתי צילום רנטגן בשל תלונותי :ריח מהאף לא נעים ,וגם יוצא לי נזלת מימית מידי פעם מאף.
התשובות של הצילום להלן :
התעבות רירית קלה בסינוס המקסילרי השמאלי.
1. מה זה אומר האם זה מתעבה הרירית משך הזמן ?
2. האם יש קשר לריח שנודף לי מהאףלא נעים.
3. האם צריך לקחת כדורים ?
4. האם זה חוסם את מעבר הנשימה ?ומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד12/05/2008ריח רע מהאף יכול לנבוע מזהום בחלל האף או הסינוסים. צילום סינוסים שלך מראה עיבוי קל של הרירית שהוא לא ממצא ספציפי במיוחד. יש עוד סינוסים שלא נראים היטב בצילום רגיל ואם הבעיה תימשך אולי כדאי לעשות CT של הסינוסים. חשובה גם הבדיקה שלך. רצוי עם סיב אופטי שמוחדר לאף. האם נראית הפרשה מוגלתית?? האם בלע האפי או באף יש ממצא כלשהו שמסביר את הריח?? שווה בדיקה מעמיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיםגלי11/05/2008
שלום רב !
עשיתי צילום של מערות הפנים והגיע הפענוח, רופא א.א.ג שלי נמצא רק בעוד שבוע וחצי לכן אני אשמח אם תוכל במילים פשוטות להסביר לי מה אומר הפיענוח ומה יהיה המשך הטיפול , ציינתי בהודעה הקודמת שקיבלתי ציפוויט ויש רק שיפור קל.
הפיענוח הוא : תפיחות רירית פוליפוידית בבסיס של סינוס מקסילרי הימני. ערפול של סינוס מקסילרי השמאלי.
המלצות : ייעוץ א.א.ג.
אשמח אם תשיב לי בהקדם מה הפיענוח אומר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2008הצילום עצמו אינו אומר דבר ללא בדיקה והתיחסות למה שאת מרגישה האם יש הפרשה מוגלתית מהאף האם קיימים כאבי ראש? בגדול מה שאומר הצילום שקיימת מלאות בסינוסים שיכולה להיות סינוזיטיס חריפה או פוליפים הנמצאים בחלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה עם פצעים בן 26one10/05/2008
לאחרונה שמתי לב שהלשון שלי מאד לבנה למרות שאני מקפיד מאד על הגיינה ומנקה את הלשון המצב לא ממש משתנה והיא נשארת לבנה עם פצעים אדומים קטנים ובינוניים, כמו כן לאחרונה סבלתי מקיבה רכה תופעה שבאה והולכת , הרופא נתן לי טיפול לקיבה ששיר את המצב אך לא פתר אותו ,מה יכול להית הגורם ללשון הלבנה האם זה קשור לבעיות בעיכול???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד''ר אביגיל ארד12/05/2008לובן על הלשון יכולה להיות פטריה. הנקודות האדומות אינם פצעים אלא אברי הטעם של הלשון. גש לבדיקת רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצופים באוזניים--10/05/2008
שלום
יש לי בעיה של צפצוף בצליל גבוהה מאוד שמציק תמידית וללא הפסקה.
האם ניתן לבטל את זה בצורה כל שהיא?
בעבר (לפני שש שנים) הייתה לי "חירשות פתאומית" בצד ימין ונפגמה השמיע בצורה משמעותית בצד זה.
כיום המצב לא השתפר ,הצפצופים נמצאים בשני הצדדים ,בצד הפגיע יש ציפצוץ הרבה יותר חריף.
אפילו ליקרו ספר זה התגר לאחרונה ,כמה שיותר רגוע המצב יותר מציק ומטריף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד10/05/2008לצערי אין לי הרבה מה להציע. אני מניחה שהבירור המלא נעשה כשזה קרה. כיום אני יכולה להמליץ על אוזניה עם קצת מוסיקה בזמן הקריאה או כשרוצים להרדם, אשר תמסך את הרעש הפנימי. ישנם שני מכונים אשר מציעים טיפולים מסויימים לטינטון, אפשר למצוא זאת באינטרנט. אין לי ממש ניסיון עם התוצאות, וגם העלות לא נמוכה, אבל אולי כדאי לנסות אם זה כבר במצב שמעצבן מאד ומפריע. העיקרון זה ללמוד איך להתנתק ולהתעלם מהרעש. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
--11/05/2008אחפש את אשר הצעתה ,וגם הוריד ציפיות בעניין השיפור.
תודה רבה על התגובה וההסבר הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בגרוןגלי09/05/2008
שלום רב !
מזה כשבועיים אני סובלת מקושי בבליעה , כאבים איומים, באוזן בגרון ובחזה ורק בצד השמאלי יש לי בלוטה בצד שמאל של הצוואר כואבת במגע ולקראת ערב היא כואבת יותר וגם הגרון שלי בצד השמאלי מתנפח, הייתי אצל רופא א.א.ג הוא אמר שיש לי סינוסיטיס ונתן לי לעשות צילומים אחרי האנטיביוטיקה שקיבלתי (צפוויט) שאותה אני לוקחת כבר 4 ימים ועדיין אין שיפור.
רציתי לשאול האם יש קשר בין הבלוטה שיצאה לי בצוואר לסינוסיטיס ?
ואם לא מה זה יכול להיות אני מאוד סובלת ודואגת האם יש סיבה לדאגה ?
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גילית מזה?
.10/01/2011לחברה שלי יש מצב מאוד דומה רציתי לדעת האם גילית מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטה בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד10/01/2011קשה לענות ללא בדיקה. אין צורך לרוץ לבצע צילום אם יש אבחנה קלינית. צפוויט לא הכי מתאימה לסינוסיטיס. לא בטוח שיש קשר בין הסינוסיטיס לבלוטה הצווארית. גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטון וסחרחורתדן08/05/2008
שלום
בן 33, בגלל צפצופים באוזניים פניתי לרופא א.א.ג. ונשלחתי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידת שמיעה עיצבית (בתחתית הנורמה) ובצד שמאל משמעותי יותר.
הרופא המליץ על נטילת אביטול (ויטמין E) למשך חודש, בביקור חוזר אמרתי לרופא שלפעמים אני סובל מסחרחורת, והוא נתן לי הפנייה לבדיקת ENG (התור בעוד חודש וחצי) ולהמשיך עם האביטול לחודש נוסף.
קראתי קצת באינטרנט על הבדיקה, והבנתי שהיא מיועדת לסחרחורת סיבובית, ואין לי אותה, התופעות שאני מרגיש זה עירפול, כבדות, טשטוש.
האם הבדיקה טובה גם לזה ? והאם יש קשר בין הטינטון,ירידה עצבית בשמיעה,וסחרחורת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008יש פעמים רבות קשר בין טינטון לירידה בשמיעה. לעיתים גם סחרחורת קשורה. אבל לרב זו סחרחורת אמיתית, כלומר סיבובית. כדאי להמשיך את הבירור בצורה של בדיקת BERA או MRI. כדאי להיבדק גם על ידי נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, ושאלה נוספת ברשותך
דן09/05/2008אני מרגיש שאני קצת נופל בין הכיסאות ואולי משהו בבירור שלי מתפספס, ואסביר מדוע.
יש סיפור שבגללו אני ביקרתי אצל נוירולוגית.
אנסה לכתוב את השתלשלות העניינים
בן 33 ללא מחלות רקע.
לפני כ 10 חודשים זו היתה הפעם הראשונה שהלכתי לנוירולוג, וזה היה לאחר תקופה של כאבי ראש ממושכים, וכן עקב כך שקרה לי יותר מפעם אחת שהרגשתי חולשה ומעט חוסר שליטה ביד שמאל לזמן קצר.
הביקור לא היה בסמיכות לאירועים של החולשה, לא היתה לי מודעות גדולה לעניין החולשה, והסיבה העיקרית שבגללה פניתי לנוירולוגית זה בגלל כאבי הראש.
בבדיקה נוירולוגית : חולשה מינמלית בכף יד שמאל BAB חיובי משמאל.
ונשלחתי לבדיקת סיטי מח בלי ועם חומר ניגוד, וכן דופלר עורקי צוואר במסגרת קופ"ח, וכן בדיקות דם כלליות.
בדיקת הסיטי היתה תקינה, וכן עורקי הצוואר, ובדיקות דם כלליות תקינות.
קיבלתי הפניה לבצע תפקודי קרישת דם, והתגלה קרדיוליפין חיובי (שאומת גם בבדיקות חוזרות), והנוירולוגית המליצה לי לקחת אספירין במינון של 100 מ"ג. וכן אלטרולט לכאב הראש.
בביקור חוזר לאחר 3 חודשים, אין חולשה, יש ארפלקסיה, אין הפרעות תחושה.
בפעם האחרונה שהייתי אצל הנוירולוגית וציינתי בפניה את עניין הטינטון והסחרחורת והבינה שאני בבירור אצל א.א.ג. היא לא התעניינה יותר לגבי זה.
וכעת לאור הדברים אני לא יודע האם יש קשר בין הסיפורים, ואם כן אולי משהו בבירור מתפספס ?
והאם זה שיש ירידת שמיעה עיצבית משמעותית יותר בצד שמאל זה קשור לתופעות הנוירולוגיות שהיו לי דווקא בצד שמאל ? ואם כן מה זה דורש ?
תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
ד''ר אביגיל ארד09/05/2008עכשיו הכל קצת יותר ברור. אני לא יכולה לומר במאה אחוז כי יש קשר בין התסמינים השונים, אבל קרדיוליפין חיובי ידוע שיכול לגרום לאוטמים זעירים במח, לכן גם הומלץ לך על נטילת אספירין. אם אכן יש סימנים נוירולוגיים, גם אם זעירים, אני הייתי ממליצה לבצע בדיקת MRI ולהראות אותה לנוירולוג. זה יותר בקטע האקדמי כמעט, כי זה שאין לך איזה גידול גדול במח רואים כבר ב CT עם חומר ניגוד. אבל לדעתי יש לזה איזו חשיבות. אולי לא מבחינת הטיפול, כי למניעה אתה כבר מקבל, אלא כדי לדעת אם יש הסבר לתופעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושבת שלום
דן09/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטותא08/05/2008
שאלה נוספת בבקשה!
הצוואר יש הרבה שרירים עצבים וכו'. איך להבדיל בין בלוטה נפוחה לסתם שריר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008בלוטה היא לרב בעלת צורה עגלגלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה או פצעוןא08/05/2008
שלום רב,
היום בבוקר יצא לי גוש קטן קצן מעל האוזן. הוא כואב כמו פצעון אך נמצע מתחת לעור .
איך אפשר להבדיל האם זה פצעון ( כי קיימים פצעונין מחתחת לעור) או בלוטת לימפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008אכן, או זה או זה. צריך לבדוק אם ממשיך להציק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים בולטותלילך07/05/2008
שלום אשמח ליעוץ
לבני יש אוזניים בולטות ואני מאוד חוששת
מאיזה גיל ניתן לעשות ניתוח אוזניים והאם זה מסוכן לגילו הצעיר, הוא בן5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים בולטות
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008עלייך להתייעץ עם מנתח פלסטי. הם אלה שלרב עושים ניתוח זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- stapedotomyJK07/05/2008
אני בת 46 ובחדשים האחרונים הרגשתי בעיות שמיעה באוזן אחת. אחרי בדיקה אמרו שיש לי OTOSCHLEROSIS וכדאי לעבור ניתוח STAPEDOTOMY . אחי בחו"ל כבר עבר אותו ניתוח בשנה האחרונה. מה הסיכונים של ניתוח זו, האם יש יתרון בלעבור אותו כמה שיותר מוקדם או האם כדאי לדחות אותו עד שהירידה בשמיעה יותר גדול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008סיכוני הניתוח, אם כי בידיים טובות ומנוסות הסיכון נמוך, הם פגיעה בעצב הפנים או איבוד שמיעה. תיתכן סחרחורת לאחר הניתוח, לרב לזמן קצר. את הניתוח כדאי לעבור כשהירידה בשמיעה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSTAPEDOTOMY & STAPEDOCTOMY
JK09/05/2008מה ההבדל בין STAPEDOTOMY & STAPEDOCTOMY
ומה יותר נפוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSTAPEDOTOMY & STAPEDOCTOMY
חל23/05/2008מה ההבדל בין STAPEDOTOMY & STAPEDOCTOMY
ומה יותר נפוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTדנה06/05/2008
שלום,
עקב כאב בלתי מוסבר באוזן ימין נשלחתי לבדיקת CT רקמות צוואר רכות ועצמות טמפורליות. בתוצאה של הצוואר כתוב ללא ממצאים ובתוצאה של הטמפורליות כתוב "ג'וגולאר בלב רחב וגבוה, ללא מחיצה גרמית בינו לבין חלל האוזן התיכונה".
מה המשמעות? הממצא באוזן ימין, כמו הכאב...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008ג'וגולר באלב גבוה הוא וריאציה אנטומית. יכול לגרום לתחושת פעימות באוזן. לא בטוחה שזה הגורם לכאב. התייעצי עם מומחה לאזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור קשר הפרוטיסשושי06/05/2008
שלום רב
אני בת 31 וצריכה לעבור דיקור קשר הפרוטיס תחת אולטרסנ אני נורא מפחדת המבדיקה אמרו לי שהיא נורא כואבת
שאלתי איך אני יכולה להפחית את הכאב בזמן הבדיקה? יש משהו לקחת או משחה?
או שנותנים אילחוש או הרדמה לפני ביצוע הבדיקה?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור.
ד''ר אביגיל ארד08/05/2008לא מאלחשים, עד כמה שידוע לי. את יכולה למרוח קצת משחת "אמלה". לא עוזר במיוחד לדעתי. קחי כדור נגד כאבים שעה קודם. למשל אופטלגין. אולי זה קצת יעזור. כל הסיפור זה דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מהאףמגי05/05/2008
שלום רב
אני בת 40 ויש לי בעיה נודף מהאף שלי ריח לא נעים
לפעמים יש לי נזלת מימית שאני אוכלת חם או שאני קמה בבוקר ופתאום יש לי נזלת מימית
האם זה קשור לריח ?
יש לי ריח שנודף מהאף ולא מהפה
מה אני צריכה לעשות למי לפנות ?
אם אני הולכת לרופא אף אוזן וגרון איזו בדיקה הוא עושה ?
האם יש לרופא מכשיר הלימטר שהוא יכול לבדוק ?
איזה בדיקות עושים במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
ד''ר אביגיל ארד05/05/2008ריח רע מהאף יכול לנבוע מדלקת באף או בסינוסים. כדאי לעשות צילום או CT של הסינוסים וכמובן לפני כן בדיקה של האף באמצעות סיב אופטי. ריח רע מהאף אצל ילדים הוא לעיתים מגוף זר שדחפו לאף. אצל מבוגרים יכול לנבוע מזהום ממקור שיניים עליונות העושות דלקת בסינוס. יש עוד כמה דברים פחות שכיחים וכדאי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)