פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ אכוניאלי באף
    יוליה
    11/04/2008

שלום רב!
    בתי בת ה-8 כמעט סובלת מזה כשבוע מפוליפ שלדעת הרופאה שלנו "נפל" מתוך הסינוס אל הנחיר.
    הפוליפ הינו בגודל רב, חוסם את כל הנחיר. בנחיר השני אין ממצא נכון לעכשיו. הפוליפ מפריש נוזל שקוף שיורד גם בגרון וגפ מופרש החוצה. הומלץ על ניתוח כריתה. מה דעתכם? מהו הניתוח ומהלכו? האם זה בהרדמה כללית ומצריך אישפוז? היכן מומלץ לבצעו, ז"א למי יש ניסיון הכי גדול בעניין? אני גרה בלוד.
    אשמח מאוד לתשובתכם המהירה עד כמה שניתן.
    בתודה, יוליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ אכוניאלי באף

הוספת תגובה

• פוליפ

ד''ר אביגיל ארד
    11/04/2008

קודם כל יש לבצע CT כדי לראות אם אכן מדובר בפוליפ כואנלי שלרב באמת מקורו בסינוס המקסילרי. בעבר היה מדובר בניתוח די גדול, כיום זה לרב נעשה בדרך אנדוסקופית, דרך הנחיריים, ללא שום חתכים חיצוניים. החלמה די קלה. הניתוח נעשה בהרדמה כללית. גם ב"דנה" (איכילוב) וגם ב"שניידר" יש מומחי א.א.ג ילדים שמבצעים זאת בילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה
    ש.
    10/04/2008

שלום רב.

הנני בת 38. מזה מספר חודשים (ואף שנים) אני סובלת מירידה בשמיעה (ירידה הדרגתית) שלאחרונה מטרידה אותי מאוד (עליי להתקרב מאוד לאיש שיחי בכדי לשמוע את מוצא פיו...מאוד קשה לי לשמוע את בנזוגי לשיחה אם איני עומדת מאוד סמוך אליו או מטה אוזני לעבר פיו).
    2 בדיקות שמיעה שבוצעו במכונים שונים הדגימו ירידה בשמיעה בתדרים הנמוכים (הבנתי שנתון זה מצביע יותר על בעיה באוזן התיכונה. רופא א.א.ג. אמר שייתכן והמצב אופייני לאוטוסקלרוזיס) והיפנה אותי לביצוע CT אוזן.
    אני לא מעוניינת לבצע את הבדיקה (מה גם שרופא נוסף טוען שאינה מוסיפה אינפורמציה מיוחדת ואין טעם רב בביצועה).

שאלותיי:
    1. האם יש טעם בביצוע הבדיקה או שאכן אינה מוסיפה אינפורמציה מיוחדת ?
    2. האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע ?
    3. מהן אפשרויות הטיפול העומדות בפניי ? עליי לציין שאני חשה שהירידה בשמיעה הינה הדרגתית באופן כללי, אך בנוסף הינה התקפית (יש ימים שבהם השמיעה טובה יותר ויש ימים שהיא מאוד בעייתית). בנוסף, לעיתים יש לי באוזן מעין שמיעה מעורפת רגעית (מעין ערפול שמיעתי) שמופיע לאחריו מיד צפצוף ארוך. הערפול והצפצוף חולפים די מהר, וגם מופיעים לעיתים, ולא תמיד. מה זה יכול להיות ?האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע מלבד בדיקת שמיעה ?
    4. האם קיים מכשיר שמיעה בלתי נראה ? (אני חוששת מאוד ממכשיר מגושם ובולט על פני האוזן) והאם קופות החולים (ובפרט מכבי) משתתפות בעלות רכישת מכשיר שמיעה ?

אשמח לשמוע חוות דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי שמיעה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

אם אכן קיימת מחלה הקרויה אוטוסקלרוזיס אז כדאי לנתח ובכך לשפר מאוד את השמיעה ללא צורך במכשירי שמיעה. CT אינו הכרחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות להסרת שקדים/אדנואיד
    shian
    10/04/2008

אשמח לקבל פירוט על הדרכים להסרת שקדים ואדנואיד - לייזר ואחרות.
    תופעות לוואי, חסרונות, יתרונות, מספר שנים בשימוש וכל מידע רלוונטי אחר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

קיימות שיטות רבות מהפשוטה והרגילה ( והטובה ביותר לדעתי) לבין שימוש בסכין חשמלית או COBLATION או ע"י לייזר.
    כאחד שביצע כריתות שקדים בכל אחת מהשיטות הנ"ל לא נראה לי שיש יתרון לשיטה אחת על פני השניה לא בסיכון לדימומים ולא בכאבים לאחר הניתוח אם כי החברות שמשווקות את המיכשור הנ"ל כל אחת טוענת שהשיטה שלה הכי טובה. במציאות אין זה כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בגרון
    שיר
    10/04/2008

שלום,
    רציתי לדעת מהם התסמינים לסרטן בגרון, וכיצד ניתן לאבחן אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בגרון

הוספת תגובה

• כאב צרידות קושי בבליעה

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להימנע מניתוח כפתורים
    אילן
    08/04/2008

הבת שלי בת 1.3 שנים ורופא באסף הרופא קבע לאחר 2 בדיקות שצריך ניתוח כפתורים
    אני כמובן מעדיף להימנע מכך. איזה פתרון לא קונבנציונלי קיים לפתור את הבעיה והאם זה באמת עוזר ? שמעתי עם הומאותפיה ורפלקסולוגיה !

הוספת תגובה

• שמעתי שיש מה שנקרא אייר פופר, רק

סיונה
    08/04/2008

חבל ששמעתי המון המלצות רק לאחר הניתוח. לא שהייתה חס וחלילה בעיה עם הניתוח אבל תמיד עדיף לנסות למצוא פיתרון חלופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הימנעות בניתוח כפתורים

אילן
    09/04/2008

תודה על הצעה
    אייר פופר מיועד לילד מגיל 2.5 ומעלה וביתי בת 1.3 שנים , דיברתי איתם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

גם איר פופר אינו פתרון קסם למניעת ניתוח.
    ניתן להמתין מספר חודשים. אין תרופות פלא המונעות ניתוח כולל התרופות המיבשות נזלת שאינן פותרות את הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזליים באוזן מזה 4 חודשים
    שרון
    07/04/2008

אני בת 25, סובלת מנוזלים באוזן ימין וירידה בשמיעה מזה 4 חודשים, טיפול בסילוקסן לא הועיל. טיפול בשאיבה/נר הופי משחחר את הסתימה באופן חלקי/מלא אך לאחר שבוע-שבועיים זה חוזר
    מה יכולה להיות הסיבה והאם יש טיפול שכדאי לנסות?

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

לאחר 4 חודשים מה שצריך לעשות זה לשים כפתור באוזן ימין בניתוח קטן וכן לקחת ביופסיה מאחורי האף באזור הקרוי נזופרינקס על מנת לראות מה הסיבה לנוזלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.
    שואל
    06/04/2008

שלום, אני כעת כבן 18 וסובל מטנטון כבר הרבה מאוד זמן באוזן ימין. פניתי לרופא מוסמך שהפנה אותי לבדיקת שמייעה, וכעת אני לפני פגישה חוזרת עם הרופא המומחה עם תוצאות הבדיקה, ומכיוון שאני קצת חסר סבלנות אשמח אם יאירו את עיני
    מקריאה נרחבת הבנתי שהגורם המרכזי לטנטון הוא פגיעה בעצב השמיעה, אך איני בטוח.
    הבחורה שעשתה לי את בדיקת השמיעה אמרה שעצב השמיעה שלי לא נפגע. האם ישנה אפשרות לטפל בזה אם הכל תקין? היא אמרה שישנה אפשרות שישנם נוזלים שנספגו באוזן [?] וישנה אפשרות לטפל. אני לא חושב שזה קשור אבל לאחרונה הרגשתי מין לחץ במפרק הלסת בצד ימין, תחושה של בועות אוויר או משהו בסגנון..יכול להיות שזה מה שגורם/גרם לכך? אני שואל את זה מכיוון שקראתי שלעיתים הטנטון נגרם מבעיה בשרירים או כלי דם בקרבת האוזן וישנה אפשרות לנתח ולהעלים קליל את הטינטון.

אני מצטער על הפסקה המבלוגנת ובתקווה שתוכלו להתייחס לכל מה שרשמתי.
    תודה ולילה טוב!!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה מראש.

שואל
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

תראה טינטון הוא אחד הדברים המתסכלים אותנו הרופאים הקונבנציונלים מאחר ואין לנו באמת טיפול יעיל לתפועה המטרידה הזו. קודם כל צריך לבדוק באופן מקיף אותך כולל לראות מה קורה באוזניים ואיך הם נראות. במקרה של טינטון באיש צעיר אנחנו שולחים להדמיה של המוח MRI ורק אחר כך נוכל לומר מה ניתן לעשות ואם ניתן לעשות משהוא. ישנם טיפולים אלטרנטיבים לטינטון יעילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגילים באוזניים
    ירדן
    06/04/2008

אני בת 14 ועשיתי חורים בגיל חמש שנסתמו מחוסר שימוש... רציתי לדעת אם אעשה עכשיו האם יכאב לי פחות (עדיין רואים חור קטן).
    אם אמא שלי אלרגית לעגילים שאינם מזהב זה אומר שגם אני?
    עגילים מזהב שלא עושה אלרגיה יקרים בהרבה מעגילים פשוטים?
    יש לך איזה כיוון לתת לי איפה עושים? אין לי מושג!
    בקופות חולים עושים עגילים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגילים באוזניים

הוספת תגובה

• עגילים

ד''ר אביגיל ארד
    06/04/2008

לא תמיד החורים נסתמים ממש. אפשר לנסות לקחת עגיל קטן ישר, למרוח את המוט הקטן במשחה אנטיביוטית ולהחדיר בעדינות לנקב. אם זה לא הולך יש לעשות חורים מחדש. בקופת חולים לא עושים. הולכים לחנות תכשיטים קרובה והם עושים זאת לרב עם "אקדח". בהתחלה יש עגיל זמני היפואלרגי ואחרי זמן קצר מחליפים לעגיל שלך. לא להצמיד את העגיל יותר מדי. זהב לרוב לא גורם אלרגיה והוא ודאי יותר יקר, אבל עגיל קטן - לא בשמיים. הכאבים לא שונים, אבל את התבגרת מאז גיל 5.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ואני מוסיפה משהו קטנטן..

ירדן
    06/04/2008

אם החורים שלי נראים לעין ואני אף יכולה להרגיש אותם האם אני יכולה לנסות " לחורר " אותם מחדש, זה לא גורם לבעיות?
    מה הכוונת במשחה אנטיביוטית?
    לא הבנתי - האם זה עגילים פשוטים (ב-10 ש"ח) גורמים לאלרגיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לעשות ניתוח אוזניים..
    חסוי
    05/04/2008

ואני מפחדת נורא מהזריקת הרדמה הזריקה כואבת בכלל?
    (יש לי אוזניים בולטות).

תודה מראש.

הוספת תגובה

• הרדמה

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

הרדמה כללית במבוגרים נעשית על ידי ערוי. צינורית עדינה המוחדרת לזרוע. מדובר בדקירה קלה וזהו . כל החמרים מוזרקים משם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אני צעירה בת 13

חסוי
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

הרדמה כללית במבוגרים נעשית על ידי ערוי. צינורית עדינה המוחדרת לזרוע. מדובר בדקירה קלה וזהו . כל החמרים מוזרקים משם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים וגרון ,שיעול נובחני
    לינור אשכנזי
    05/04/2008

שלום רב, יש לי תינוק בן 7 חודשים יש לו דלקות אוזניים חוזרות ושיעול כמו של סטרידו אני כול הזמן רצה איתו לקופת חולים והרופאים אינם מאבחנים את הדלקות החוזרות ונשנות עכשיו לדוגמה יש לו שיעול חריף מאוד ההייתי רוצה את דעתכם בנושא אני מאוכזבת מאוד ונימאס לי שהרופאים לא יודעים לתת טיפול נכון אשמח לקבל תשובה או איזה שהוא טיפ תודה מראש : אשכנזי לינור

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

אין לי טיפ. הטיפול בדלקות אזניים הוא אנטיביוטיקה, לפי מצב הילד. לפעמים, אם מדובר בדלקות ממש במרווחים קטנים, נותנים טיפול מונע אנטיביוטי. לעיתים במקרים קשים מגיעים לניתוח הכנסת צינוריות. הטיפול בסטרידור יכול להעשות או באינהלציה או בכדורים, תלוי בחומרת המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לפקק באוזניים
    עדי
    05/04/2008

שלום,

ביומיים האחרונים אני חשה שיש מין משהוא באוזן שמקשה עליי לשמוע..
    כמו כן, זה מן פקק כזה שלא נפתח וישנו לחץ על האוזן..
    שמתי טיפות אוטידין אך זה לא עזר ועדיין הקיר הזה קיים...
    האם ישנו טיפול לעניין?

תודה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לפקק באוזניים

הוספת תגובה

• פקק

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

אם מדובר בפקק של שעווה באוזן החיצונית כדאי לרככך אותו עם טיפות שמן או אוטידין ולגשת לא.א.ג שינקה לך. אם מדובר בנוזל באוזן תיכונה הטיפול הוא מורידי גודש. לעיתים צריך אנטיביוטיקה. גש להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגרון
    ליה
    05/04/2008

לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בגרון, אבל לא כאבים כמו של הצטננות אלא מן כאבים חיצוניים כאלה בצד ימין. אני מאוד חוששת מסרטן הגרון, האם זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגרון

הוספת תגובה

• כאב גרון

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

סרטן הגרון אינו גורם כאב חיצוני בצואר. מצד שני, אי אפשר לומר לך מה כן יש לך בלי לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה ?!
    אבי
    04/04/2008

לילה טוב

היום בשעות הערב החלו מעט כאבים מטרידים באוזניים (בעיקר בימנית), הכאב הוקל מעט בנגיעה בפתח האוזן בתחילת התעלה.
    פימפמתי מעט ומספר פעמים עם האצבע בפתח האוזן כי זה היה מרגיע מעט את הכאב אך לאחר מספר דקות, האוזן פשוט נסתמה לי, תחושה של כאילו נכנסו לי מים לאוזן או שיש שם משהו שחוסם אותה.
    תחושת האוזן הסתומה לא חלפה עדיין (כ-6 שעות) והתופעה מאוד מטרידה ומעצבנת אותי, אני שומע באוזן את הצעדים שאני הולך ולפעמים גם רחש חלש כמו של גלי ים.
    היה נדמה לי מספר פעמים כאילו כל הצד הימני של האוזן נרדם לי, מסביב לאוזן, רקה ימנית וכו', במגעע עם היד התחושה מעט קהה אך מורגשת, בנגיעה עם חפץ קר או חם באזורים אלה אני מרגיש את החום/קור.

ניסית כמעט הכל כדי לשחרר את האוזן, לעיסת מסטיק למספר דקות, פיהוקים חזקים מס' פעמים, מילוי אויר תוך סתימת האף, התכופפות קדימה, אך ללא הואיל.

- האם הנ"ל אכן אוזן סתומה ? כיצד אפשר לשחרר, האם יש לפנות לרופא ומתי זה אמור לעבור מעצמו.
    - האם יתכן כי אכן יש לי חסימה בכלי דם באזור הימני שגורם בעיקר לתחושת האוזן הסתומה ?
    - האם יש לכם עוד המלצות בבקשה ?!

(לציין כי אני בסופה של מחלה ויראלית כנראה שהחלה ביום שלישי בערב עם חום ליום אחד, כאבי שרירים וראש שנמשכו כיומיים וכאב גרון, כאשר היום נותר מעט כאב ראש, וכאבי גרון (לא חזקים אך מטרידים)

תודה על כל עיצה ועזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה ?!

הוספת תגובה

• סתומה

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

או שיש פקק בתעלת האוזן ואז הטיפול הוא ניקוי על ידי רופא א.א.ג, או שמדובר בדלקת או נוזלים באוזן תיכונה לאחר הצטננות, ואז הטיפול הוא מורידי גודש, לעיתים אנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמימות וכאבים אחרי טיסות
    יפעת
    04/04/2008

היום סיימתי 8 ימים של אנטיביוטיקה שניתנו לי בעקבות דלקת חריפה עם הרבה מאוד נוזלים באוזן התיכונה. רופא א.א.ג שראה אותי לפני יומיים בארץ אמר שעדיין יש הרבה נוזלים באוזן ושקיים נקב "יפה" בעור התוף (שבוצע לשם ניקוז הנוזלים ע"י רופא בארה"ב לפני שבוע) ושעלי להמתין עוד 10 ימים.

אני עדיין חשה עמימות בשמיעה וכאבים מעת לעת ולמעשה כבר לא מטופלת בשום תרופה. זה הגיוני?
    אציין שאני בת 34, בהריון מתקדם, שמעולם לא סבלתי קודם מדלקת אוזניים ושכל "הסיפור" התחיל לפני כ-10 ימים לאחר 2 טיסות (נחיתות) קשות.

לקביעת תור
    סגירה
    עמימות וכאבים אחרי טיסות

הוספת תגובה

• אזן

ד''ר אביגיל ארד
    05/04/2008

מה שמוזר הוא שיש נוזלים ונקב באותו זמן. לרב אם יש נקב הנוזלים מתנקזים דרכו. אולי יש הפרשות רק בתעלה, ואז מומלץ לנקות במי חמצן ולשים טיפות אנטיביוטיות באוזן. מצד שני - אם הנוזלים מעבר לעור התוף, כמו שקורה אחרי דלקת, אז צריך רק סבלנות. לוקח עד מספר שבועות לעיתים לנוזלים להיספג כי זה תהליך ספיגה ואין להם לאן ללכת. בהריון יש יותר גודש באף ולכן הכל לוקח יותר זמן. יתכן שזו הסיבה שהיה קושי בהשוואת לחצים בטיסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש נמוש בזנב הפרוטיס.
    רפי
    04/04/2008

לאחר שיחות עם מיטב המומחים נאמרו הדברים שונים.
    על ידי
    פרופסור בכיר נאמרה אבחנה אחת ובכירים נוספים הערכה אחרת כאמור אין מחשבה זהה שיכולה להצביע על אחדות דעים.
    להלן האבחנה לפי FNA.
    1 MOBERATE CELLULARITY ASPIRATE COMPOSED OF MIXED.MATURE LYMPHOID CELLS.
    2 MANY ISOLATED AND GROUPS OF LARGE EPITHELIAL CELLS.
    3 CYTLOGICAL FE ATURES SUGGESTIVE OF EPITHELIAL TUMOR WITH LARGE CELLS OF LOW NUCLEAR GRADE
    4 FEW BENIGN ACINIC CELLS SALIVARY GLAND ARE SEEN. בעקרון לפי עידכונים והסברים שקיבלתי ניתן להסיק רק דבר אחד שיתכן שאותה אבחנה מדברת על גוש שאינו אלים במיוחד .גם על ביצוע הניתוח נאמרו הסברים לגבי אופן הביצוע. בכיר אחד דיבר על להוציא את הגוש בלבד ולישלוח לפתולוג ולפי התוצאה להחליט על המשך טיפול.
    לעומת זאת בכיר נוסף דיבר על ניתוח שמתחיל מהאוזן ונימשך עד לגוש על ליבדוק את כל האזור . אני לא מבין כלום אחרי כל ההסברים.אני רק בטוח שאני עומד ליקרוס המתח הפחד וחוסר הודאות פשוט קשים מינשוא.אני מצטער אין לי ברירה ולהמשיך ליבדוק שלחתי בעבר את הרקע
    שלום ביתי בת 19 בריאה בדרך כלל.
    מזה נמספר חודשים גוש מתחת לזוית הלסת מימין.בחודשים האחרונים הגדלת הגוש.
    בבדיקה-מצב כללי טוב.
    באזור מתחת לזוית הלסת מימין נמוש גוש בקוטר כ2 ס"מ ללא רגישות ללא פלוקטואציה ללא אודם מקומי.
    פה ולוע -הגדלת שקדים ללא אודם. ללא תפליט. ללא pnd.
    ct צוואר-גוש באזור זנב הפרוטיס מימין.
    בוצע fna
    ביקורת במרפאה אאג בעוד כשבועים.
    בבקשה תגובה ומהר ככל האפשר. תודה רפי

לקביעת תור
    סגירה
    גוש נמוש בזנב הפרוטיס.

הוספת תגובה

• גוש נמוש

רפי
    06/04/2008

לאחר שיחות עם מיטב המומחים נאמרו הדברים שונים.
    על ידי
    פרופסור בכיר נאמרה אבחנה אחת ובכירים נוספים הערכה אחרת כאמור אין מחשבה זהה שיכולה להצביע על אחדות דעים.
    להלן האבחנה לפי FNA.
    1 MOBERATE CELLULARITY ASPIRATE COMPOSED OF MIXED.MATURE LYMPHOID CELLS.
    2 MANY ISOLATED AND GROUPS OF LARGE EPITHELIAL CELLS.
    3 CYTLOGICAL FE ATURES SUGGESTIVE OF EPITHELIAL TUMOR WITH LARGE CELLS OF LOW NUCLEAR GRADE
    4 FEW BENIGN ACINIC CELLS SALIVARY GLAND ARE SEEN. בעקרון לפי עידכונים והסברים שקיבלתי ניתן להסיק רק דבר אחד שיתכן שאותה אבחנה מדברת על גוש שאינו אלים במיוחד .גם על ביצוע הניתוח נאמרו הסברים לגבי אופן הביצוע. בכיר אחד דיבר על להוציא את הגוש בלבד ולישלוח לפתולוג ולפי התוצאה להחליט על המשך טיפול.
    לעומת זאת בכיר נוסף דיבר על ניתוח שמתחיל מהאוזן ונימשך עד לגוש על ליבדוק את כל האזור . אני לא מבין כלום אחרי כל ההסברים.אני רק בטוח שאני עומד ליקרוס המתח הפחד וחוסר הודאות פשוט קשים מינשוא.אני מצטער אין לי ברירה ולהמשיך ליבדוק שלחתי בעבר את הרקע
    שלום ביתי בת 19 בריאה בדרך כלל.
    מזה נמספר חודשים גוש מתחת לזוית הלסת מימין.בחודשים האחרונים הגדלת הגוש.
    בבדיקה-מצב כללי טוב.
    באזור מתחת לזוית הלסת מימין נמוש גוש בקוטר כ2 ס"מ ללא רגישות ללא פלוקטואציה ללא אודם מקומי.
    פה ולוע -הגדלת שקדים ללא אודם. ללא תפליט. ללא pnd.
    ct צוואר-גוש באזור זנב הפרוטיס מימין.
    בוצע fna
    ביקורת במרפאה אאג בעוד כשבועים.
    בבקשה תגובה ומהר ככל האפשר. תודה רפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    11/04/2008

קודם כל סליחה על העיכוב במתן התשובה.
    תראה קיים גוש בפרוטיס שב FNA קיים חשד גבוה על כך שהינו ממאיר.
    מה שצריך לעשות הינו ניתוח שבו תוצא בלוטת הפרוטיס עם הגוש בתוכה. רק לאחר ההוצאה הסופית הבלוטה תשלח לבדיקה מקיפה ואז נוכל לדעת מה קיים שם. עד אז הכול ספקולציות אבל על דבר אחד אין עוררין. על כך שצריך להוצע הביסודיות את כל הבלוטה ולכן לדעתי אין כאן מקום להתלבטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה