מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשה של חנק וגוש בגרון כבר שנתייםסיגל23/06/2008
שלום ,
היתי רוצה לקבל את עזרתך.
אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים.
עשיתי בדיקות הבאות :
גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון .
CT גרון - תקין
אולטרסאונד גרון - תקין
רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס .
צילום חזה/ ריאות - תקין
אקג - תקין
א.א.ג. - בדיקהעם סיב אופטי - תקינה
בדיקות דם תקינות .
אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ...
רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ...
מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל
לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן
בתודה מראש ,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר אביגיל ארד29/06/2008עם כל הבדיקות נשמע כמו רפלוקס. את הלנטון או בני משפחתו יש לקחת במינון המתאים כולל דיאטה מתאימה במשך חודש רצוף לפחות. אם יש שיפור כדאי להמשיך שלושה חדשים. זה שלא רואים רפלוקס בבליעת בריום לא אומר שאין. התגובה לטיפול היא עדות להימצאות הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשקד ימיןאיריס23/06/2008
שלום
לפני כשבועים הרגשתי מחנק בגרון ללא כאבים וכאילו לחה שלא יכולה לצאת.
בקרתי אצל רופא המשפחה והוא עשה לי משטח גרון שיצא ללא חיידק, נתן לי כדורים לכייח, לקחתי ולא עזר.
חזרתי עליו שוב אחרי מספר ימים הוא ראה נפיחות בשקד ונתן לי אנטיביוטיקה.
אני אחרי 4 ימיים ועדין ישנה נפיחות בשקד הימיני.
אשמח לקבל תשובה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר אביגיל ארד29/06/2008סבלנות. דלקת בגרון ונפיחות בשקדים כתוצאה מכך - אורכים זמן. נכון שקיבלת אנטיביוטיקה אבל הנפיחות תרד בהדרגה. אם הזיהום הוא ויראלי ולא חיידקי אז האנטיביוטיקה לא תקצר את מהלך המחלה וגם אז זה ייקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פוליפ בגרוןמשה21/06/2008
בתי, בת 31, סובלת מעל לחודשיים מכאבי גרון. היא טופלה תחילה באנטיביוטיקה ולאחר מכן באומפרדקס ע"י 2 רופאי א.א.ג אשר היפנו אותה לבסוף לחוו"ד נוספת בבי"ח. מאחר שהתורים ארוכים ביותר (בין 6 שבועות ל-3 חודשים) אבקש לדעת אם הכרחי לזרז את הטיפול. .
להלן האבחנה: לוע - אודם אחורי קל, אף- גודש ריריות קל, לרינקס- אודם אחורי ניכר, בצקת קלה באריטנואידים, אנדוסקופיה- אודם אחורי ניכר, מיתרים תקינים, תחילת פוליפ על אריטנואיד שמאל, בדיקה אנדוסקופית - אודם אחורי ממוקד לאיזור אריטנואיד שמאל, תפיחות הרירית מעל האריטנואיד עם התבלטות לכיוון החלל, מעט פיברין בחלק התחתון.
בתי אינה מעשנת, אינה מורה או זמרת. האם יש לזרז את הטיפול? האם דרושה ביופסיה? האם יש צורך ב- MRI? האם חייבים להסיר את הפוליפ בניתוח? אנא הסברכם לאבחנה הנ"ל בשפה פשוטה. בתודה מראש משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד29/06/2008הממצא של "פוליפ" (ותיכף אסביר שזה לא פוליפ) באזור האריטנואיד השמאלי ושאר הדברים המצויינים שם הם עדות לרפלוקס. הממצא נקרא "contact granuloma" . בעבר חשבו שזה תלוי בצורת הדיבור. כיום יודעים שזה נגרם כתוצאה מעליה של מיצי קיבה לגרון. אין צורך ואין טעם לכרות את הגרנולומה אם היא לא גדולה מאד, היות והיא תחזור. הטיפול הוא טיפול יחסית ממושך ובמינון גבוה של תרופות כגון לוסק, לנטון וכד'. המקטינות הפרשת חומצה בקיבה, וכן הימנעות מכל מזון שמגביר חומציות. כדאי לטפל מהר וביסודיות לפני שהגרנולומה תגדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באובדן חוש ריחנינה19/06/2008
שלום רב,
אני בת 40 ובעבר עברתי שני ניתוחי FESS - האחרון לפני כשנתיים. למרות שאני לא סובלת מאף "סתום" אני סובלת מאובדן חוש הריח אשר מטופל בזריקות betamethasone אחת ל-3 עד 6 חודשים.
טיפול ב flexonaze מונע את תופעת האף הנוזל בבוקר, אבל לא את בעיית אובדן חוש הריח.
שאלותיי:
1. האם ישנו טיפול אחר שיכול לפתור בעיה זו.
2. האם זריקות betamethasone לעיתים תכופות יכולות לעודד התפתחות סוכרת מסוג 2, או בעייה בריאותית אחרת?
תודה,
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008כנראה שאבדן חוש הריח אצלך קשור באלרגיה. הסטרואידים מורידים את הנפיחות האלרגית ואז חוש הריח משתפר. סטרואידים הם תרופה נפלאה אולם זוהי חרב פיפיות. יש להם תופעות לואי ושימוש תכוף אינו מומלץ. מה שחשוב זה האם יש פוליפים באף שוב? האם ה CT תקין? האם יש צורך ב FESS נוסף? על כך יענה הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והבהרה
נינה20/06/2008תודה על תשובתך.
על פי הבדיקה האחרונה, אין פוליפים נוספים באף, ואין צורך או תועלת בניתוח נוסף.
אני מקבלת זריקת DIPROSPAN AMP 1CC פעם ב-3 עד 6 חודשים. האם המינון/ תכיפות בעיתיים?? לצערי שום דבר אחר לא עוזר, ואני מוצאת את עצמי עם 0 יכולת הרחה, וכתוצאה מזה אובדן ניכר בחוש הטעם.
תודה,
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמיים-שלוש בשנה זה לא נורא.
ד''ר אביגיל ארד21/06/2008החומר נותר בגוף כחודש. אם את בריאה ואין לך סוכרת, יתר לחץ דם או מחלת כיב או שחפת....ואם זה הדבר היחיד שמועיל....אז בינתיים המשיכי בטיפול תוך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים כושל......יעל בס19/06/2008
לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח כריתת שקדים לאחר שנתיים שבהן הייתי חולה בלי סוף.
ההחלטה לבצע את הניתוח בגיל יחסית מאוחר (27) הוכרעה לאחר שלא הצלחתי להבריא מהדלקות כלל, כלומר עוד לא סיימתי מכסה של האנטיביוטיקה הנדרשת כבר החלה דלקת חדשה.
הניתוח עבר בהצלחה (כל חשבתי בעבר) ולאחר החלמה ארוכה וקשה ממנו חשבתי שנרפאתי וקרוב ל-6 שנים לא סבלתי בכלל.
לפני כחצי שנה אובחנה אצלי שוב דלקת שבעקבותיה אילץ אותי רופא המשפחה לסור לבית החולים לקבלת טיפול דרך הוריד כיוון שיש לי דלקת בשקד.....
לפי דבריו ולפי דברי מומחי אאג בבית החולים, שכחו אצלי חלק מהשקד בניתוח האחרון והוא מתחיל לעורר אצלי נשכחות.
לשאלתי אם אצטרך לעבור שוב ניתוח נאמר לי שזה יכול להיות חד פעמי ולכן אין צורך להעיר דובים.
שתקתי...
היום, חצי שנה אחר, ואחרי קרוב ל-10דלקות גרון שרובן הפילו אותי למשכב עם כל המשתמע מכך, חום כאבים וכולי אני נמצאת במצב שאני לא יודעת מה להחליט, האם גם עכשיו ניתוח הוא בלתי נמנע?
אני אמא לשלושה ילדים ומפחיד אותי להיקלע להריון נוסף עם אילוץ רפואי לעבור ניתוח תוך כדי הריון, מעדיפה לקבל החלטה שקולה כל עוד אני לא בהריון.
שני דברים חשובים:
1.בבדיקה מהשבוע האחרון עלה כי לי חיידק
2. ברור לי שמאלה כללית זו לא ניתן לכוון אותי חד משמעית אבל אולי נשמע כבר כדבר ההזוי הזה במחוזותיכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גרון.
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008השקדים מתחברים בבסיסם לשקד הלשוני. גם אם לא "שוכחים" חתיכת שקד, אז הדלקות עלולות לחזור, אצל מיעוט מהמנותחים אמנם, בשקד הלשוני. זה בחלק האחורי של הלשון ואין לזה טיפול ממש טוב בניתוח. לפני ניתוח - אני מבינה שיש ילדים בבית, האם כולם, כולל בן הזוג, עשו משטחי גרון לודא שאין נשא בבית? הנשא אינו חולה אבל הוא מדבק. לעיתים טיפול בו יכול להיות פיתרון לבעיה שלך, היות ואת חולה כי את נדבקת. עובדה ששש שנים לא היית חולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר ארד
יעל בס23/06/2008תודה על תגובתך המהירה.
, בהמשך לתגובתך, האם למרות ששבדיקות משטח שנעשות לי אין ממצא של חיידק כלשהו, עלי לבצע בדיקות ליתר בני הבית.
כלומר האם ניתן להידבק מנשא אך לא לשאת את החיידק בעת המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד29/06/2008אם משטחי הגרון שלך שליליים כנראה שהדלקות לא מסטרפטוקוק או אם מדובר במשטח בודד, אולי לא איתר את הסטרפ. אם יהיה סטרפ. במשטח כדאי לעשות משטח לכולם. בכלל, אני הייתי עושה להם משטח . הסימפטומים שאת מתארת היו מרשימים אם הצריכו אישפוז. משטח גרון הוא בדיקה קלה ושווה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון ויראליתדג19/06/2008
שלום רב
לפני כשבועיים הופיעו לי סימנים של דלקת גרון חום וכאבי גרון
לאחר 3 ינמים ירד החום וכאב הגרון התחזק
לאחר לקיחת משטח והמתנה של 3 ימים קיבלתי תשובה כי אין חיידק
אולם כאב הגרון נישאר ואף התחזק.
היום בבקר התעטשתי וכאב חד הורגש בגרוני
ובעקבותיו ירדה לחה לחלל הגרון לאחר מכן יצא לי לחה מהגרון מלווה בדם.
אבקש להתיחס לעניין ומה עלי לעשות .
מודה מראש על כל תגובה !!!!
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון וליחה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008ניתן לקחת מרככי ליחה. אם הכאבים והליחה נמשכים כדאי לגשת שוב לרופא. זה שלא צמח סטרפטוקוק בגרון לא אומר שאין זיהום , למשל , בסינוסים, היורד בצורת ליחה לגרון. אם הליחה מוגלתית אולי יהיה כדאי לקבל טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דג22/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מאוזן מנותחת מסטואידחלי19/06/2008
שלום,
לפני כ-30 שנה עברתי ניתוח מסטואיד בעקבות כולסטאטומה. האוזן עדיין פתוחה.
בתקופה האחרונה (מספר חודשים) יש לי הרבה הפרשות (דלקתיות) מהאוזן וגם גירודים באוזן, מה שלא היה לי שנים. בתרבית לא נמצא דבר. הוצע לי לשים טיפות סילוקסאן אולם במקרה הזה של ההפרשות (בניגוד לדלקת רגילה) זה עושה לי יותר גרוע - האוזן מתמלאת יותר בנוזל וזה עוד יותר מגרד לי ולכן הפסקתי לשים טיפות.
גם אחרי אבקה של חומצה בורית באוזן שהרופא שם לי - לא משפיע.
כרגע בעצם אני לא מקבלת שום טיפול חוץ מניקוי האוזן אצל הרופא כשאני מגיעה אליו.
יש לי תור לC.T עוד 3 שבועות.
אני סובלת מזה מאוד, אין לי כח לרוץ כל פעם לרופא. איך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטאטומה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008ה CT נועד כנראה לברר אם יש הישנות של הכולסטאטומה. לרב הטיפול המקומי בטיפות מועיל במקרה שמדובר בזיהום בלבד. תרבית יש לעשות כשהאוזן נקיה מטיפות. האם את שומרת היטב שלא יכנסו מים לאוזן?? משתמשת באטם מתאים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפות
חלי22/06/2008אני לא יכולה לשים את הטיפות (סילוקסאן) כי אז האוזן עוד יותר מתמלאת בנוזל ועוד יותר מגרד לי ומציק.
אני כרגע לא שמה כלום, רק הרופא מנקה ושם אבקה.
יש לי גם נזלת אלרגית. יכול להיות שקשור?
אני שומרת שלא ייכנסו מים אולם בחודשים האחרונים נראה שדלקת מתחילה מכל דבר קטן, אפילו רוח קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ולחה בגרוןחגית18/06/2008
שלום רב,
אני בת 37. לא מעשנת ולא עישנתי.
לפני כחודשיים הגרון החל לגרד לי, כאילו היה בו משהו. למרות שכחכחתי בגרון, הגרוד נשאר. הקול שלי נהייה יותר עבה וקצת צרוד. ויש לי כל הזמן לחה.
אין לי הרגשה של צרבת. יש לי בבית כלב מזה כשנה וחודשיים (אולי נתקעה בגרון שערה?).
מה זה יכול להיות? האם זה עלול להיות סרטן בגרון? (יש בעיתון כתבה על כך, שצרידות עלולה להראות על סרטן)
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008גרוד בגרון עלול להיגרם מאלרגיה או מרפלוקס. שערה של בעל חיים לא יושבת סתם בגרון. במקום לחשוש גשי לרופא א.א.ג שיבדוק את הגרון שלך לעומק, כולל אזור מיתרי הקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטוות לימפהאורי17/06/2008
שלום, יש לי בעיה בבלוטות הלימפה. כל מספר חודשים הבלוטות בצוואר מתנפחות לי וקצת כואבות. אין לי כאבי שיניים או כאבים כל שהם באזור כשהתופעה מתרחשת. בנוס לפני מספר חודשים התנפחה לי בלוטת לימפה במפשעה. חשוב לציין כי אחרי כשבועיים הבלוטה חוזרת לגודלה ברגיל והיא כלל לא מורגשת.
מה יכולת להיות הסיבות להתנפחות...?
קבעתי תור לבדיקות דם ולאולטרסאונד- האם יכולים לגלות דרך בדיקות אלו מה גורם לכך...?
האם זה יכול להיות תופעת לוואי לעישון קל (כחצי קופסא בסופי שבוע)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד17/06/2008בלוטות לימפה מתנפחות כשיש זיהום באזור מסוים. בלוטה במפשעה יכולה להתנפח כשיש זהום איפשהו ברגל או באזור המפשעה. בלוטות בצואר- באזור הלע, למשל. נפיחות בצואר פעם במספר חדשים אינה מדאיגה. זה יכול להיות כל זהום ויראלי באזור. עליך להיבדק בזמן שהתופעה מופיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון ונפיחות בשקדיםנריק17/06/2008
יש לי כבר 3 ימים דלקת בגרון, קיבלתי מהרופא אנטיביוטיקה- רפאפן
אתמול התחילה נפיחות משמעותית בשקדים ללא חום (37.3 הכי גבוה )
האם להמשיך כרגיל בטיפול או לגשת שוב לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת..
נריק17/06/2008היה לי גם ליחה עם ממש טיפת דם
והשקדים עכשיו נפוחים יותר
פשוט לא ברור לי אם לחזור לרופא או למיון או שזה רגיל
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד17/06/2008אם יש החמרה או אין שיפור תוך יומיים , גש שנית לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אביגיל ארדנעם16/06/2008
שלום רב
בהמשך לעבר רציתי להוסיף ולשאול.
אציין את שאלתי מהעבר בכדי שיהיה אפשר להבין במה מדובר.
הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל טנטון ותחושת סחרחורת, נשלחתי לבדיקות :
בדיקת שמיעה הראתה ירידת שמיעה עצבית בתדרים הגבוהים, ובעיקר באוזן שמאל.
בדיקת ברה - תקינה.
בדיקת ENG (אני מציין את המסקנות, כי קשה להעתיק את כל התרשים עם המספרים)
נשלחתי לבדיקת ENG.
ואלו התוצאות :
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
ואכן הלכתי לרופא א.א.ג שמיד כשראה את התוצאות (הוא ראה גם את התרשים עם המספרים) אמר שישנה בעיה, וכתב הפניה לנוירולוג לבירור נוירולוגי עקב פתולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל.
בלי קשר לזה אני בבירור נוירולוגי עקב כאבי ראש וחולשת יד, והגעתי לנוירולוג עם תוצאות הMRI ו MRA , והראיתי לו את ההפניה של ה א.א.ג. והוא לא ייחס לזה חשיבות ואמר מאחר ותוצאות הMRI תקינות . (הMRI נועד לצורך שלילה של חסימת כלי דם ושלילת דמאינלזיציה)
נראה לי קצת תמוה שיש פתולוגיה במערכת שיווי משקל ואין לזה הסבר או ממצא בMRI, מה יכול להיות ?
כמו כן הוא שלח אותי לבדיקת VEP, ואין לי כל כך מושג מדוע.
אני מצרף בכל מקרה את פיענוח ה MRI, במקרה ומשהו רלוונטי :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
אודה לך על הסבלנות והתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד17/06/2008בתשובת ה MRI שלך לא מתיחסים כלל לאוזן פנימית. אבל אם היה שם למשל גידול שלוחץ וגורם לסחרחורת ודאי היו רואים. אגב, הם מציינים משהו בבלוטת יותר המח (PITUITARY) וכדאי לפנות לאנדוקרינולוג לבירור הורמונלי כי זה מה שבלוטה זו עושה. בטינטון מה שאנחנו רוצים לשלול זה גידול על עצב השמיעה, וזה נשלל. לגבי תשובת ה ENG - היא כאמור לא מכוונת ולא ספציפית ואני לא מכירה הרבה מקרים בהם הבדיקה הזו הובילה למשהו, ויסלחו לי המצדדים בה. מה שחשוב זה שאין ממצא משמעותי ב MRI המצריך טיפול . יש לנסות להבין טוב יותר את הסחרחורת שלך. מתי היא מופיעה. מה בדיוק התחושה (סחרחורת זו מילה בעברית לסימפטומים מגוונים). מתי ואיך החל כל העניין ואיך זה מתקדם. יש באיכילוב מרפאת סחרחורת וכדאי להתייעץ שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ארד, והמשך ברשותך
נעם18/06/2008אם אני מבין נכון, מאחר ובתשובת ה MRI, אין התייחסות לבעיות כלשהן מלבד עניין הבלוטה, זה שולל אפשרות של בעיה באוזן או בעצב השמיעה או במערכת שיווי המשקל אף שזה לא היה חלק מהשאלות לבדיקת והפיענוח ה MRI ?
הבנתי שהממצא הלא תקין ב ENG, היה משהו שקשור לתנועות העיניים, האם זה בעיה בפני עצמה או שיש לה משמעות רק בהקשר של הסחרחורת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד20/06/2008תנועות העיניים בבדיקה קשורות לפעילות מערכת שווי המשקל של האוזן ומשמשות לצורך זיהוי בעיות. MRI יכול לראות גידולים , אוטמים או דמילניזציה, למשל, אבל לא כל הפרעה נגרמת בגלל הנ"ל . היות ויש עוד סימפטומים אצלך כדאי להמשיך במקביל בבירור נוירולוגי. הנוירולוגים עם העוסקים בדקויות של מערכת העצבים שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום ושטליאור16/06/2008
ושט: תקינה מעבר ללא הפרעה
הודגם דיברטיקול בגודל 18ממ בדופן השמאלי של שליש פרוקסימלי של הושט בגובה קשת האאורטה.
אין עדול לסימני לחץ מבחוץ על הוושט או קנה הנשימה הגבולות חלקים גמישות תקינה.
קיבה תקינה
אבקש חוות דעתך
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקול
ד''ר אביגיל ארד16/06/2008דיברטיקול, או "סעיף" של הושט, הוא שק של רירית הושט הבולט מבין סיבי השריר. שכיח בעיקר בגיל המבוגר. אם הוא לא סימפטומתי, כלומר, אינו גורם לבעיות, לא חייבים לגעת. אם הוא גדול או גורם לבעיות, יש לעיתים צורך לנתח כדי לפתור את הבעיה במקרה שהוא לוחץ או גורם לאגירת מזון ישן בתוכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום ןשט
ליאור16/06/2008תודה לך
איך יודעים שהוא גורם לאגירה של מזון,או ללחץ לפי הצילום אין לחץ בושט
הרי עשיתי את הצילום בגלל בעיות בליעה של הרוק ולא של מזון התיעצתי איתך בעבר אני רק בת 40 זה נורמלי?????
כשעשיתיצ ילום חזה ראו שהסרעפת בצד ימין מורמת מעט רופא ראות אמר שנעקוב אחרי זה כל שנה בסיטי הראה נוזל פלורלי בצילום לא הראה ואז רופא ראותאמר שזה עיבוי של העלה ולא נוזל ,ויש נוזל פלורלי זעיר בחזה יכול להיות שיש קשר בין הממצאים????
על איזה המשך טיפול או בירור היית ממליץ אני מאד סומכת על חוות דעתך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד17/06/2008ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג. סעיף בושט הוא איפשהו על הגבול בין א.א.ג לגסטרו. מי שמוביל בדרך כלל את הטיפולים ומחליט על הצורך הוא גסטרואנטרולוג. לא נראה לי שהנוזל בריאה קשור. סעיף בגודל 18 מ"מ לא אמור להפריע בבליעה, אבל לגסטרו יש יותר ניסיון בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה18 ממ זה גדול אני לא מבוגרת רק 40
ליאור16/06/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TonsilliitisHofa16/06/2008
שלום,
בשלושת החודשים האחרונים חליתי בדלקת גרון סטרפטקוקית פעמיים, בפעם הראשונה לקחתי אנטיביוטיקה די בתחילתה של המחלה (לכן לא הגעתי גם למצב של חום וכאבים קשים) ולאחר כחודש חליתי שוב הפעם סרבתי לקחת אנטיביוטיקה מיד (בשל חיידק בקיבה חודשיים לפני זו היתה הפעם השלישית שהצטרכתי לקחת אנטי' ולכן דרשתי לעשות משטח לפני) לאחר שני משטחים (שיצאו שלילייים) וכאבים בלתי נתפסים (מצב של tonsillitis נגיעה מוחלטת של השקדים אחד בשני כמעט ללא מעבר) הגעתי לבי"ח החולים במצב פיזי גרוע ועם אבססט רציני, לאחר שניקזו את האבססט 3 פעמים וכמה ימים באשפוז עם אנטי' לוריד ועירוי ועוד שמונה ימים של אנטיביוטיקה דרך הפה נסגר העניין. כעת בערך שבועיים אח"כ שוב יש לי כאבי גרון, בלוטות הלימפה באזור נפוחות וכך גם השקדים, באופן טבעי השקדים שלי מוגדלים אך מעולם לא סבלתי מדלקות גרון כך (אולי פעם ב5-6 שנים לפני כן) ולכן אולי גם המשטחים יוצאים שליליים.
אני מאוד חרדה לחזור שוב למצב של דלקת גרון וללקיחת אנטי' משום שהיא גורמת לי להתפרצות של קנדידה ולהחלשות, וגם משום שהרגשת החוסר אונים שתוקפת אותי כאילו אין לי שום דרך להתגונן מפני הדבר.
שאלתי היא: א.האם הורדת השקדים תוכל להועיל/לשפר את מצבי?
ב.האם ישנו סיכוי שאחד מהקרובים אליי נושא את הסטרפטקוק וכך מדביק אותי, העניין הוא שאני לא סומכת על משטחי גרון בשל המקרה שלי (ששניהם יצאו שלילים ואחכ במשטח מהאבססט התברר שאכן היה סטרפטקוק).
ג. האם עישון סגריות אחת ל יכול לגרום לכאבי הגרון?
בכל מקרה יש לציין שמאז המקרה אני נוטלת 1000 מג של ויטמין סי ועכשיו גם התחלתי עם נטילת ויטמין אי (לא ממש ברור לי אם זה יכול לעזור...)
אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד16/06/2008אם לא סבלת מסטרפ. ולאחרונה יש דלקות חוזרות כדאי לבדוק את בני הבית או הקרובים לכך כדי לודא שאין נשא המדביק אותך ואינו חולה בעצמו . משטחי הגרון, אם נלקחים כראוי, ואם עבר יותר משבוע מאז שסיימת אנטיביוטיקה, אמורים להיות די אבחנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בגרון?שי14/06/2008
שלום,
אימי, בת 63, חשה מזה כשבוע בסימפטומים הבאים:
חום גבוה (עד 40 מעלות) עולה ויורד, כאבי גרון, נפיחות בצאוור בצד שמאל (נפיחות בולטת היטב לעין).
ב- 3 הימים האחרונים אושפזה בבי"ח שם היא מקבלת אנטיביוטיקה ישירות לווריד (אוגמנטין ו-זינט).
אתמול (לאחר 2 ימי טיפול בביה"ח) הופיעה נפיחות נוספת בחזה העליון. הרופאים טענו שזו ירידת בצקת (מכיוון שהיא ישבה ולא שכבה). למחרת (היום) אימי קמה היא נפיחות בשני צידי הצאוור ובנוסף הנפיחות בחזה העליון לא ירדה. כמו כן היא מרגישה רע יותר.
האבחנה הראשונה בבית החולים היתה חידק טורף.
לאחר בדיקת אולטא סאונד הוחלט שאין צורך בניתוח והאבחנה כרגע היא זיהום (לא ידוע איזה בדיוק).
אשמח לקבל חוות דעת נוספת
נ.ב. אימי חלתה לפני מספר שנים בדלקת ריאות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד14/06/2008אינני בטוחה שיש כאן מקום לתשובה על נושא כל כך אקוטי בפורום כזה. ישנם זיהומים מחלל הפה על ידי חידקים אלימים למדי. מה שחשוב זה טיפול אנטיביוטי אגרסיבי וניתוח רק אם לא משתלטים על הזיהום ויש חשש לנמק רקמות עמוק או צורך בניקוז אבצס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותתומר14/06/2008
לפני שנה עשיתי לבן שלי צילום שקד שלישי ושקדים ונמצא שהם מוגדלים.הרופא אמר שלא צריך לנתח כי הם לא חוסמים את מעברי האוויר.
מה עושים בבעית הנחירות.הוא נוחר.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד14/06/2008לא ציינת בן כמה הילד. מובן שצריך לראות אותו כדי לתת תשובה טובה יותר. גם מעברי האף עצמם תורמים לנחרות. השאלה היא גם אם הילד נושם כל היום בפה פתוח או לא וכן אם בלילה בנוסף לנחרות יש גם הפסקות נשימה. כל הדברים האלה תורמים להחלטה אם צריך לנתח או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)