מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזלים באוזנייםגלי03/06/2008
שלום,
בתי בת 7 חודשים סובלת כבר כ- 4 חודשים מנוזלים באוזניים, הילדה סובלת מאוד ומושכת כל הזמן באוזניים ואף פוצעת אותם.
לאחר בדיקות אצל רופאים רבים ואנטיביוטיקה שבוע כן ושבוע לא, בשל דלקות אוזניים, ובדיקת שמיעה (שיצאה תקינה, אך התגלו נוזלים רבים), רופא א.א.ג הציע לבצע ניתוח צינוריות בתינוקת.
גם אביה של התינוקת סבל מנוזלים כשהיה ילד ועבר ניתוח להחדרת צינוריות.
שאלותי הן, האם התינוקת לא קטנה מידי לניתוח שכזה?, האם יש פיתרונות נוספים חוץ מניתוח על מנת שלא תסבול כל כך?, אולי כדאי להמתין ולראות עם חודשי הקיץ ישפרו משהו במצבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/06/2008גיל 7 חדשים הוא אכן גיל די מוקדם לצינוריות. אני חייבת לציין כי רב הילדים שיש להם נוזלים באזניים לא ממש סובלים מהנוזלים. הנוזלים אמנם מורידים את השמיעה (לא יתכן שהשמיעה תקינה ויש נוזלים), אולם לא גורמים לכאבים. דלקות חוזרות זה סיפור אחר. הכפתורים הכי מוקדמים שיוצא לי לעשות זה באמת בילדים עם דלקות אזניים כל שבועיים שלושה. היות ואנחנו לפני קיץ אני הייתי מנסה להתאפק קצת ולראות אם יש שיפור, אם לא בנוזלים אז לפחות בדלקות. אם הנוזלים עכורים ויש דלקות חוזרות אפשר לתת חודש טיפול מונע. זה טיפול של מנה חד יומית באנטיביוטיקה במינון לא גדול. עדיף על שבוע כן שבוע לא. הרבה פעמים יש שקט אחרי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים באוזניים
גלי03/06/2008תודה על תשובתך הקודמת.
התינוקת קיבלה במשך ארבעת החודשים האחרונים תרופות רבות לייבוש הנוזלים ולייבוש הנזלת, הנוזלים נשארו עדין רבים מאוד אחרי כל טיפול, הדלקות באזניים חוזרות כל שבועים שלושה ולכן היא מקבלת אנטיביוטיקה כל הזמן, רציתי לדעת מה הכוונה בנוזלים עכורים וכיצד מזהים כאלו? והאם הצינוריות גם יפחיתו את הדלקות באוזניים?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים עכורים
ד''ר אביגיל ארד07/06/2008רופא א.א.ג יודע להבדיל בין נוזל עכור לנוזל צלול. דלקות כל שבועיים שלושה עם חום וכל הבלאגן זו סיבה לצינוריות אוורור. מרבית הדלקות פשוט לא יקרו. מצד שני - אנחנו לפני קיץ, כפי שאמרתי, הייתי נותנת לה צ'אנס לראות מה קורה בקיץ. מכסימום אפשר לעשות את הכפתורים בתחילת הסתיו אם המצב נורא כל כך. בינתיים היא תגדל קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזניים וכאב בבליעהאמיר03/06/2008
היי, הייתי ביום שישי האחרון בפארק מים (אני בן 24) ונראה לי שמאז כואב לי האוזן הימנית, הכאב הוא נמצא באזור האוזן אך יותר נוטה לכיוון השקדים והצד הימני של הגרון
כל פעם שאני בולע כואב לי וגם ההרגשה הכללית בגרון זה כאב קל
האם זו דלקת אוזניים? מה אפשר לעשות כדי להרגיע עד שאוכל לראות רופא? כמה זמן צריך להמתין בשביל להחליט אם זה מקרה שצריך רופא או שזה יעבור לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/06/2008כאב גרון יכול להקרין לאוזן. אחרי בריכה יתכן ויש דלקת אוזן חיצונית שאופיינית לבריכות. אם הכאב נמשך או מחמיר גש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידאופלואורוסקופיהליאור03/06/2008
שלום ותודה על התשובה
רק איזה רופא אמור לתת לי את הבדיקה שציינת כי בכללית זה בעיה רופא משפחה אם לא איזה רופא מקצועי ?
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אוזן גרון
ד''ר אביגיל ארד03/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה בהרדמה מלאה?תודה
ליאור03/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום הרדמה
ד''ר אביגיל ארד07/06/2008זה שיקוף ושט בו נותנים לך לאכול. מתבצע ברנטגן. לא כואב כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני נודניקית קיבלתי צילום ו
ליאור09/06/2008צילום ושט וקיבה זו אותה בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאור12/06/2008תודה ד"ר אביגיל
אני מאד מעריכה את התשובות כי אני קצת נודניקית בת 40 היום ביצעתי את השיקוף ושט ברגע שתהיה לי תשובה אכתוב לך
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון בצד שמאלאביב02/06/2008
שלום.
מזה כשנה אני חש בכאבים בלתי נסבלים, בצד שמאל של הגרון.
הכאב הוא קבוע אך מורגש במיוחד בדיבור.
ברצוני לציין כי באותה תקופה גם גילתי אדומים שבאים ונעלמים וגם חיפוי לבן על הלשון שבא ונעלם.
אשמח לקבל תשובה כי זה ממש מציק.
תודה,
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/06/2008כאבים בלתי נסבלים במשך שנה הגורמים לכאב בזמן דיבור זו סיבה מספיק טובה ללכת להיבדק אצל א.א.ג כולל בדיקת הגרון ומיתרי הקול. במקום להילחץ גש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך ל"דלקת חריפה בגרון"עמעמי02/06/2008
ברצוני להוסיף שבשעות האחרונות יש גם סימני דם במוגלה ובכיח שיוצאת מהגרון
נראה מפחיד....
האם באמת לחכות 3-4 ימים או לגשת למיון ?
יש לציין שהאבחנה לחיידק נעשתה ללא משטח גרון אלא רק ע"פ התסמינים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/06/2008כיח מוגלתי ודמי מקורו לא בשקדים, שזה האזור שבודק משטח גרון. לסוג כזה של כיח הייתי נותנת אנטיביוטיקה מתקדמת יותר כגון מוקסיפן או אוגמנטין. מיון אינו הכתובת . אם אין שיפור חזור לרופא שלך או לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרותאברי02/06/2008
שלום רב
אני סובל מבלוטות לימפה נפוחות וגרון כואב במבט על הגרון לא נראה כלל שהוא אדום ,בזמן בליעה יש כאב ובדיבור מורגש שיש איזה שהוא גוש או כאב בגרון.מופיעה חולשה וגם קושיי בנשימה לא חס וחלילה כמו של חולה אסתמה.התחלתי לקחת אנטיבוטיקה לטיפול מאתמול בבוקר בהוראת רופא.האם יש צורך לחזור לרופא משפחה להגיד לו על ההרגשת קשיי נשימה ושהכאב גרון הוחמר / לא חל שיפור.החום אתמול היה במשך כמה שעות 37.8 וירד והיום הוא 37.2 .מופיעים כאבים בנחריי האף.להמשיך את הטיפול בלי להתייחס לקשיים אלא אם קורה משהו ממש דרגסטי חס וחלילה?
במהלך השנה האחרונה יותר מדיי דלקות ומוגלות גרון חזרו לי כולל היו לי בלוטות נפוחות תקופה ארוכה .. ואני רואה שלא השתנה.האם יש צורך בבדיקות מסויימות?
משטח גרון עשיתי בעבר כמה פעמים גם שהיה מוגלה ודלקות גרון ויצא תקין.
אודה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008חוץ מהסטרפטוקוק אותו בודקים במשטח דלקת גרון יכולה להיגרם על ידי וירוסים שונים ואותם לא מגלים במשטח. בדלקות גרון חוזרות עם סטרפ כדאי לבדוק אם מישהו מהקרובים אליך נשא. יש גם מחלה הנקראת PFAPA בה אין חידק, נראה ומרגיש כמו דלקת גרון אמיתית אבל הטיפול הוא סטרואידים היות וזה מצב שהגוף תוקף את עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונכה בולוזהבן02/06/2008
האם תתכן התופעה ללא ממצאים ב CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונה בולוזה
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008לרב ניתן לראות ב CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חריפה בגרוןעמעמי02/06/2008
שלום רב.
לאחר 4 ימי חום (וקצת הזנחה יש לומר...) הגעתי לרופא עם גרון מלא מוגלה
קיבלתי מיד לאחר האבחנה ראפאפן 500X2 והוראות לגרגר ולחטא עם מלח וסודה לשתייה.
היום, 24 שעות לאחר מכן חלה החמרה והרופא העלה מינון ל1000X2
החום הממוצע ירד במעלה מ38.5 ל37.5.
המצב הוא כרגע שכמעט ואין לי יכולת לבלוע, והכאבים ממש קשים.
מתי אני אמור להרגיש שיפור בגרון ובכאבים הנוראים?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008המינון לדלקת גרון הוא 1000X2 רפאפן. לעיתים צריך להחליף לאנטיביוטיקה יותר רחבת טווח. אם המצב מחמיר צריך לבדוק שנית אם חלילה לא התפתח אבצס ליד השקד. שיפור אמור לחול תוך 3-4 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן לגידול בגרון??ליאור02/06/2008
כאב צרידות וקושי בבליעה יכולים להיות סימן לגידול בגרון לפי מה שקראתי בתשובותיך הקודמות שאלתי היא קושי בבליעה של אוכל או הרוק?
לי יש קושי בבליעת הרוק עברתי בדיקה חודרנית אצל אף אוזן גרון אם מכישר דרך האף שאמר שהכל בסדר אנא ממך קושי ברוק או באוכל מוצק תודה?
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008קושי בבליעת רוק או מוצקים יכול להיגרם מבעיה פשוטה כמו רפלוקס של חומצה מהקיבה לגרון , אולם גם מבעיות חמורות יותר, החל מבעיות נוירולוגיות וכלה בגידולים. אם רופא א.א.ג לא מצא כלום כדאי להתיעץ עם רופא גסטרואנטרולוג. יש אפשרות גם לעבור בדיקת בליעה כגון "וידאופלואורוסקופיה" שתדגים את מנגנון הבליעה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאור03/06/2008קיבלתי לעשות צילום של הושט זה יכול לעלות על הבעיה?
והבדיקה של הבליעה איזה רופא אמור לתת לי אותה תודה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רושט יכול להצביע על בעיה ?
ליאור03/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום ושט
ד''ר אביגיל ארד03/06/2008צילום ושט יכול להצביע על חלק מהבעיות. לא ציינת בת כמה את. זה טוב בתור התחלה. אם לא ימצאו כלום כדאי להיבדק על ידי א.א.ג. שמומחה לבעיות בליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ותודה
ליאור03/06/2008תודה לך
אני בת 40 א.א.ג בדק אותי אם סיב אופטי והכל תקין,יש לו חשד לריפלוקס הפוך אך הסברתי לו שאין לי צרבות,לכן נתן לי לעשות צילום ושט.
בבוקר אני קמה אם מוגלה לא נעימה כאילו משהו מצטבר שם משך הלילה ואני לא מעשנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד07/06/2008זה שאין צרבת לא אומר שאין לך רפלוקס. צילום ושט לא מוכיח רפלוקס. ליחה מוגלתית יכולה לבוא מהאף או הסינוסים או קנה הנשימה. האם ראית את הליחה או שרק הרגשה שיש ליחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבוקר אני רואה שזה מוגלה ירוקה ומשך
ליאור09/06/2008היום רק מרגישה בזמן הבליעה ואז יש כיוך ובליעה של הרוק ,נשלחתי לרנטגן ושט מקוה שלא יהיה משהו מיוחד אך אם יש בעיה קטנה שגורמת לי לאי נוחות מקוה שיראו בצילום הרנטגן
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מור02/06/2008
האוזניים שלי סתומות כבר יותר משנה!! ומיום ליום זה ניהיה יותר ויותר גרוע... הלכתי לרופא אאג שבדק כמה פעמים ועשיתי בדיקת שמיעה והוא אמר שאין כלום. הלכתי גם לרופא פה ולסת שאמר שכנראה יש לי בעיה בשרירים והוא הביא לי כדורים שבכלל לא עוזרים..
יש לך רעיון מה אפשר לעשותץ??
תודה ויום טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008בעיה במפרק הלסת יכולה לגרום לתחושת לחץ באזנים. אם בדיקות השמיעה תקינות סימן שאין בעיה של נוזלים או אוורור האוזן התיכונה. תתיעצי שוב עם פה ולסת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח גרוןליאור02/06/2008
שלום
מזה תקופה ארוכה יש לי קושי בבליעת הרוק לא באוכל,בתקופה אחרונה אני קמה אם גודש בגרון ומוגלה ירוקה רק בבוקר יש לציין שאני לא מעשנת
עשיתי הבוקר משטח גרום האם המשטח יכול לגלות דברים חריגיםמלבד חיידקים????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח גרון
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008משטח גרון מגלה את חידק הסטרפטוקוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- chronic otitis mediatomer01/06/2008
why Is it not possible to use water for the caloric test in chrinic otits media? How can we examine the vestibulospinal tract? Thanks
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר answer
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008If there is a perforation in the tympanic membrane it is forbidden to irrigate water into the ear because it will cause an infection
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים ופוליפים לבתי בת 3 וחצדורית31/05/2008
מגיל שנה לערך התחילו דלקות חוזרות ונישנות . אף סתום רוב הזמן. בשנה האחרונה בעיות בשינה .נחירות קשות והפסקות נשימה.
יש תוצאות ממעבדת שינה חסם נשימתי חמור. יש המלצה לנתח פוליפים ושקדים בהקדם.
מה הסיכונים בניתוח כזה? מה כדאי לדעת לפני הניתוח לגבי הצוות הרפואי (מרדים אחיות וכו' או מה כדאי לשאול את הצוות הרפואי שינתח?)
האם יש כיום טיפול אלטרנטיבי שהוכיח את עצמו במקום ניתוח?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008אתחיל מהסוף - מנסיוני אין טיפול אלטרנטיבי שיכול לכווץ רקמות חוסמות. לפי תשובת מעבדת השינה כדאי לכרות את השקדים והאדנואידים. זה ניתוח שסיכונו העיקרי הוא דימום, לכן אנחנו מאשפזים ללילה אחד וצריך להשגיח על הילדה בימים לאחר מכן. אם חלילה מתחיל דימום יש למהר לבית החולים. כריתת שקדים גם מכאיבה. אבל אם אין ברירה צריך לעשות זאת. את הניתוח יעשה רופא א.א.ג מומחה. רובנו מנתחים, כך אני מקווה, במקומות שיש מרדימים טובים ומנוסים בהרדמת ילדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זימון לניתוחאבא של איתן31/05/2008
דוקטור שלום.
בני בן 2.5 שנים נולד פג בשבוע 36.עקב עיכוב התפתחותי נמצא במעקב במכון להתפתחות הילד.נושם בכבדות (דרך הפה)עבר צילום גולגולת צדדי בו ניראת כרית ADE מעט מוגדלת.
בבדיקת שמיעה ב 01/04/07 סף 15 דו צדדית עם טיפנו B מימין וC בשמאל.כשהוא מדבר ישנה תחושה שהוא מתאמץ להוציא קול.איתן יורד במשקל ואוכל מאוד מאוד לאט.שוקל 10 קילו
בעל שקדים מוגדלים ,חוסמים חלקית,נזלת מעטה דו צדדית נוזל מאחורי התופית בכמות קטנה.בבדיקת שמיעה נוספת ב 04/05/08-סף 25 עם טיפנו C דו צדדית.
איתן זומן לניתוח עקב האבחנה המפורטת - OTTIS MEDIA CHRONUC WITH EFFUSION
TONSIL AND ADENOID HYPERTROPHY
DWVELOPMENT SLOW
לאור הממצאים הללו איזה ניתוח בני צריך לעבור-הסרת שקדים או פוליפים.
מתי מחליטים על כריתת שקדים - האם במהלך ניתוח להסרת הפוליפים.
מהי תקופת ההחלמה ואילו בעיות עלולות חלילה להתפתח לאחר ניתוח כזכזה?
הופנינו ע”י רופאת המשפחה לבית חולים שניידר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד02/06/2008שקדים ואדנואידים מוגדלים עלולים לגרום לתסמינים שציינת. השיקול האם לכרות גם את השקדים קשור בגודל השקדים ומידת החסימה וכן האם לילד יש הפסקות נשימה בשינה, דבר שניתן לברר במעבדת שינה. אם השקדים לא מאד מוגדלים הרבה פעמים אפשר לקבל שיפור אפילו מעצם כריתת האדנואידים בלבד, מה שיאפשר לו לנשום בלילה דרך האף כפי שצריך להיות. לפי בדיקת השמיעה שציינת אין כרגע נוזלים באזנים אלא רק לחץ שלילי. גם זה מושפע מהאדנואידים, אולם אם אין נוזל לא חייבים להכניס צינוריות אוורור לאזניים. ניתוח אדנואידים הוא ניתוח קל להחלמה. ניתוח שקדים מסוכן יותר מבחינת סכנת דמם וגם כואב יותר. לכן ההחלטה צריכה להעשות בצורה עניינית ולגופו של עניין. בבית חולים שניידר יש מח' א.א.ג מצויינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטה בגרון?רועי30/05/2008
מזה כשבועיים מופיע בגרון כתם לבן בעל צורה מוגדרת. בתחילה לווה בכאבים כולל כאב אוזן אולם כעת הכאב נעלם כמעט לגמרי.
עפ"י רופא משפחה מדובר באפטה (משטח גרון שלל חיידק).
מהו משך הזמן הצפוי שלוקח לאפטה להיעלם?
האם זוהי אפטה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטה
ד''ר אביגיל ארד01/06/2008אפטה היא כיב ברירית הפה. לא ידוע בדיוק מה הסיבה ויש השערות רבות כולל ויראלית, הורמונלית, חסר ויטמינים, stress ועוד. לעיתים האפטות קטנות ולעיתים ענקיות. יש אנשים עם נטיה לאפטות חוזרות ולעיתים זה תורשתי. עד שבועיים זה משך ההחלמה המקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)