מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפברק23/10/2012
שלום רב.
לפני כשנה-שנתיים, התגלה אצלי בצילום רנטגן פוליפ גדול בחלל הפנים, באזור שמימן לאף. כשהייתי אצל הרופא הוא לא דיבר על ניתוח כאופציה ואמר שרק שימוש בתרסיס שנקרא Avamis, יכול לעזור.
חשוב לציין כי אני סובל מכמה אלרגיות שכנראה הובילו להיווצרות הפוליפ ובנוסף פוקדים אותי מדי כמה זמן, כאבי ראש טורדניים...לעתים אני חש תחושה מוזרה בחללי הפנים, אך מכמה ביקורים אצל רופאים שונים שביצעו בדיקת הקשה על הפנים, נשלל החשד לסינוסיטיס.
שאלתי היא האם באמת שימוש בתרסיס המיועד לטיפול באלרגיה יכול לרפא את הפוליפ? מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה בפוליפ?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ - תגובה
ד''ר רועי הוד27/10/2012ניתן לטפל בפוליפים אפיים בעזרת טיפול תרופתי ובמדית הצורך טיפול ניתוחי. אם לא מפריע לך ביום יום תנסה טיפול תרופתי בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד גודש ואף סתוםירון23/10/2012
שלום
אני סובל מספר חודשים מגירוד באף עם גודש ואף סתום לסרוגין
מה הגורמים ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד גודש ואף סתום - תגובה
ד''ר רועי הוד27/10/2012להבדק ע"י רופא, קשה לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים?אור23/10/2012
שלום רב
ביתי בת שנתיים וחצי, לאחרונה כשהיא ישנה היא נושמת בכבדות, נשמע שאפה סתום בשל נזלת. למרות שלאחרונה היא איננה סובלת מנזלת, או לפחות כזאת שניתן להבחין בה.
לעיתים קרובות היא אף נוחרת, היא גם מתעוררת משנתה מפעם לפעם, נראה כי העניין מפריע לה.
יש לציין שברגעים מסויימים בלילה היא ישנה רגועה ולא נשמע כי אפה סתום והיא אינה נוחרת, אך לרוב זה לא כך.
כשהיא מתעוררת היא נושמת כרגיל, היא פעילה ואנרגתית.
האם מדובר בהתקררות, או בשל המזגנים שמופעלים ברוב שעות היום, שגורמים לה לגודש באף?
והאם יש לשקול בדיקה של פוליפים באף?
מה הסימפטומים לפוליפים באף? וכיצד מתבצעת בדיקה כזו, האם היא כואבת או פולשנית ?
תודה מראש
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים? - תגובה
ד''ר רועי הוד27/10/2012יכול להיות ומדובר בפוליפים אפיים (שקד שלישי), כדי לבדוק יש צורך בבדיקה עם סיב אופטי במרפאה. לא כואב בדר"כ. אם זאת אכן הבעיה, ניתוח לכריתתם יכול לשפר משמעותית את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזר בגרוןנועם22/10/2012
שלום רב,
בשבוע האחרון שמתי לב לכאב בתוך הגרון שלי. אני מרגיש כאב כמו שריטה בתוך הגרון כאשר אני מנסה להוציא רוק מהגרון ולירוק. רופא משפחה בדק אותי ואמר שאינו רואה כלום וביצעתי בדיקת משטח גרון שיצאה שלילית גם כן. כרגע אני מנסה לקבוע תור לרופא אף- אוזן-גרון וקיוויתי שאתם תדעו מה הבעיה.
תודה רבה,
נועם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מוזר בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד27/10/2012קשה לדעת מה הבעיה ללא בדיקה, יכול להיות ומדובר בדלקת, שריטה מאוכל, גוף זר וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתניק22/10/2012
אני בן27 מתחילת חודש9התחלתי לסבול מסחרחורת וגם ורטיגו שנמשכה כ3שבועות הייתי אצל רופא עיניים אאג ונורולוג הם בינתיים לא מצאו כלום אחרי כ3שבועות הכול חזר להיות תקין.ואחרי עוד3שבועות הסחרחורת חזרה עוד הפעם רק בעוצמה קצת יותר חלשה. אני רוצה לציין שפעמיים הסחרחורת התחילה אצלי זה כשישבתי מול המחשב כמה שעות.האם יש קשר לזה אוו שזה סתם צירוף מקרים.וגם אני רואה שהאישונים שלי גדולים ואחרי כמה שעות הם קטנים ואז עוד הפעם גדלים האם יש לזה קשר לסחרחורת .וגם כשאני שוכב ומזיז תראש לצד שמאל הסחרחורת מתחזקת וכשאני מזיז תראש לצד ימין היא לא ממש מתחזקת.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת - תגובה
ד''ר אביגיל ארד29/10/2012נשמע כמו בעיה עם הקריסטלים באוזן פנימית. בהתקף הבא או אם התקף זה לא נעלם ובשינוי תנוחה יש סחרחורת עדיין, יש פיזיותרפיה מיוחדת לטיול בבעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת בזמן אוכלדורית22/10/2012
שלום רב
בשנים האחרונות החלה אצלי תופעה מוזרה: בכל פעם שאני אוכלת ולא חשוב מה,אני מתחילה להיות מנוזלת. כאשר אני מסיימת את הארוחה נפסקת גם הנזלת.
אני מציינת שוב שלא חשוב מה אני אוכלת אלא עצם פעולת האכילה.
אני מבינה שכנראה פעולת הבליעה גורמת לגרוי " מערכת הנזלת". האם יש סיבה שונה לתופעה והאם יש מה לעשות נגדה כי זה מאד מאד מטריד!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת בזמן אוכל - תגובה
ד''ר אביגיל ארד29/10/2012זוהי תופעה הנקראת נזלת ״וזומוטורית״. ניתן לנסות טיפול על ידי תרסיס סטרואידים לאף פעם או פעמיים ביום. גשי לבדיקת אאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר חדשני לטיפול בסינוסיטיסלביא22/10/2012
שלום,
לטיפול בסינוסיטיס הומלץ לנו לרכוש את המכשיר שנקרא
neaild Sinus Rinse
היכן ניתן לרכוש את המכשיר הנ"ל בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר חדשני לטיפול בסינוסיטיס - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012לא מכיר את המכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבת עם אףחן22/10/2012
שלום
אני הלכתי לרופא אף אוזן גרון
הרופא אמר שיש לי גודש באף קצת סטיה במחיצה של אף
לא יעשו ניתוח בגלל זה
הכדוראים שהביאו לי נקראיםטלפסט פקסופנאדין הידרוכלוריד
אני מרגיש באף באזור העיינים והמצח כאב קל
האם ללכת אליה שוב לחכות?
ושם לב אני מריח פחות טוב מפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מורכבת עם אף - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012יש לתת סיכוי לטיפול למספר שבועות ואם לא יעזור יש לגשת לבדיקה מחודשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיר סתוםרוני21/10/2012
ד"ר שלום. הנני סובל מזה מספר שנים מנחיר סתום (שמאלי) דבר אשר מפריע לי מאוד בשינה, ובמהלך היום. כמו -כן, יש לי קשיים בנשימה ואני מרגיש עייפות גדולה במשך היום.
הלכתי לייעוץ והמליצו לי לנתח. האם יש פתרון אחר? דרך טיפול אחרת, מאשר ניתוח?
בברכה ותודה מראש,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיר סתום - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012קשה לומר מה הפיתרון ללא בדיקה מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות חוזרות בחיךעידו21/10/2012
שלום
אני גבר בן 27 בריא בדרך כלל
בחצי שנה האחרונה מופיאות לי בליטות שנראות כמו חצ'קונים על החיך
הבליטות נעלמות בערך אחרי יום או יומיים
וגם ניתן לנקז אותן עם מחט ויוצא נוזל שקוף צלול
מה זה יכול להיות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות חוזרות בחיך - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012יש לגשת לפה ולסת למרפאת נגעים בחלל הפה לשם אבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בגרוןאיילת20/10/2012
אני בת 35 בריאה בד"כ . שבוע עם כאבי בטן ושלשולים ושלושה ימים הגרון יבש. קיבלתי תרופות לבטן אך לא ליובש. האם יש קשר? ברצוני לציין שכבר חודשיים אני עם עיניים יבשות ורופאת עיניים הביאה לי טיפות לטיפול בדלקת עפעפיים. האם יש קשר לתסמונת סיוגרן? או שאני מערבבת דברים..
אודה לתשובה לגביי היובש בעיקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012בהחלט יש קשר לתסמונת ע"ש סיודרן ולשם אבחנה יש לגשת לרופא עיניים ופה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסינגולאייר בילד בן 3לירון20/10/2012
היי לפני חודשש וחצי הייתי עם בבני בבדיקה במעבדה שינה מאחר ובני סובל מנחירות אומנם לא כבדות וקשות אבל הילד נושם מהפה וכמו כן יש לו שקדים מוגדלים +שקד 3 בתוצאות הבדיקה לא נמצאה הפרעה נשימה חסימתית משמעותית בשינה והמליצו לי טיפול בסינגולאייר ופליקסונאז למשך 3 חודשים...
הלכתי ורכשתי את הכדורים וקבלתי טיפול ל- 14 ימים עכשיו השאלות שלי עם כאלה
1. האם הטיפול הזה באמת יהיה יעיל עבורו מאחר והשקדים שלו מוגדלים ושהוא נושם דרךך הפה ???
2. אם הטיפול הזה יכול למנוע מאיתנו את הצורך לנתח ??? אני מאוד חרדה לניתוחים אומנם זה ניתוח קצר ולא מורכב אבל קרו דברים מעולם ..
3.האם במשך הזמן ובמשך הגדילה של הילד השקדים יכולו לחזור לגודלם הטבעי ??
אשמח אם יהיה מענה לשאלות אלו למה אני מאוד דואגת לבריאותו של בני ומאוד חוששת מלנתח אותו
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסינגולאייר בילד בן 3 - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012שקדים ושקד שלישי נסוגים לאורך השנים עם הגדילה של הילד אולם אם הילד חסום בשל כך אננו מחכים עד לנסיגה הדרגתית אלא ממליצים כן לנתח.
תשובה ודאית איני יכול לתת לא בדיקת הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר דלקת אוזניים בהריון, דחוףיעל20/10/2012
שלום רב,
אני בשבוע ה-22 להריוני. לפני כשבועיים אובחנה אצלי דלקת אוזניים חריפה ביותר (ע"י רופא במיון, לאחר כאבים חריפים ביותר). בשל ההריון, נרשם לי מוקסיפן פורטה למשך 10 ימים + תרסיס מי מלח להקלת הצינון.
הכאבים אמנם חלפו, אך אוזן ימין עדיין מרגישה "סתומה" (כאילו יש צורך לשחרר לחץ) - ובנוסף, הצינון לא חלף לחלוטין.
הבעיה: עוד שבוע בדיוק אני אמורה לטוס, וחוששת מאוד מהטיסה והלחץ הנלווה בהמראה ובנחיתה. האם יש בסיס לחשש שלי, או שלאחר הטיפול לא צפויה בעיה?
בנוסף, האם בהריון ניתן ליטול תרופות כלשהן להקלה על צינון?
אשמח לתשובה בדחיפות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר דלקת אוזניים בהריון, דחוף - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012בהחלט אם האוזן עדיין מלאה בנוזלים צפוי להיות בעית כאב בעיקר בנחיתה. תרופות להקלה על גודש אינם מומלצות בהריון ויש להוועץ בגניקולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיסה לאחר דלקת בהריון - דחוף!!
יעל22/10/2012ד"ר גוטמן שלום, ותודה רבה על תשובתך המהירה.
מתשובתך אני מבינה שככל הנראה יש באוזניי הצטברות נוזלים (ביקרתי אצל אא"ג שלא שלל זאת, אך גם לא הצליח לאמת נוכחות נוזלים).
קראתי במספר אתרים על פתרון אפשרי שנקרא נרות הופי, אשר ככל הנראה עשוי להועיל במקרים של הריון - שבהם לא ניתן ליטול תרופות להקלה בגודש.
האם פתרון זה מוכר? מומלץ על ידי רופאי אא"ג לטיפול בנשים בהריון?
אשמח לתשובה מהירה, הואיל והטיסה בעוד מספר ימים...
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיסה לאחר דלקת בהריון - דחוף!! - תגובה
ד''ר אביגיל ארד29/10/2012נרות הופי טובים לניקוי האוזן אולם לרוב אינם יכולים להוציא נוזל שנמצא מעבר לעור התוף. אפשר לקחת טיפות אף כגון אלרין להורדת גודש מספר ימים והכי חשוב חצי שעה לפני ההמראה וחצי שעה לפני הנחיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנשמת בכבדותשירה20/10/2012
שלום, אני בת 23 ויש לי בעיה - אני מתנשמת בכבדות.
הרבה פעמים אני נתקלת בשאלה "יש לך אסטמה?" - אין לי אסטמה ואין לי שום אלרגיה שאני מכירה.
גם בלילה אני מתנשמת בכבדות.
מה יכול להיות מקור הבעיה? ועוד יותר חשוב - איך מספיקים את זה?
אשמח לתשובה.
תודה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנשמת בכבדות - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012צריך להבדק יסודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחודשים האחרונים אני כל הזמןדנית20/10/2012
מצוננת ומנוזלת..חוששת שאני אלרגית ואלך להבדק. בינתיים הרופא נתן לי ספריי שנקרא אבאמיס . רציתי לדעת האם הוא עוזר נקודתית או מונע לעתיד את האף הסתום גם כשאפסיק להשתמש? מפחדת שהגוף שלי יתמכר לזה ובלי זה אהיה מנוזלת כל הזמן ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחודשים האחרונים אני כל הזמן - תגובה
ד''ר דן גוטמן22/10/2012ספריי אוומיס אינו ממכר וניתן במצבים של נזלת אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה...
גדי16/03/2013תשובה מתחמקת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה... - תגובה
ד''ר דן גוטמן18/03/2013ובכל זאת כשיש נזלת אלרגית ניתן משאף כזה או אחר לשימוש ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)