פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרופלוקסצין
    שירי
    27/09/2012

שלום רב,
    התחלתי לקחת את התרופה ציפרופלוקסצין (פעמיים ביום למשך 20 ימים), בעקבות חיידקים שנמצאו אצלי בקיבה.
    רציתי לדעת האם התרופה יכולה לגרום לרעש (דומה לדופק, גלים) באוזן ?
    אשמח לקבל תשובתך בהקדם,
    תודה וחג שמח
    שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרופלוקסצין

הוספת תגובה

• ציפרופלוקסצין - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

טינטון נדיר כתופעת לוואי לציפרוקסין. בין 1:1000 ל 1:10000. אולם מוזכר כאפשרות נדירה. כדאי להפסיק את הטיפול אם יש חשד ולהחליף לתרופה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות גרון חוזרות
    אייל
    26/09/2012

הנני בן 39 ומזה כ-4 שנים הנני סובל מדלקות גרון (בערך פעמיים בשנה) אשר נמשכות כמספר ימים ומלוות בחום גבוה - מעל 39 "בשיא". כמובן שמטופל באנטיביוטיקה.

קראתי על האפשרות להוציא את השקדים אבל גם כי בשנים האחרונות לא ממהרים לעשות זאת.
    מצד שני הבנתי כי גם דלקות חוזרות מסוכנות בשלב מאוחר יותר ללב וכו'.

מהם הסיכונים בהשארת השקדים ובהוצאתם מול היתרונות כי לחיות עם זה פעמיים בשנה קצת מציק בעיקר עם ילדים קטנים שנוטים להדבק בקלות

תודה,
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות גרון חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות גרון חוזרות - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

דלקת גרון פעמיים בשנה לרוב אינה מצדיקה כריתת שקדים. מה שכן, חשוב לטפל באנטיביוטיקה אם מדובר בדלקת עם חיידק ולהשתדל לא להדביק את שאר בני המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון שלא עוברת - בדיקת מעבדה ש
    עינב
    25/09/2012

שלום,
    לפני כשבוע וחצי התעוררתי עם כאב גרון חזק וצינון.
    טיפלתי בזה כמו התקררות רגילה ואכן כאב הגרון עבר.

לעומת זאת, הצינון לא ממש עבר וגם הבחנתי שיש לי כתמים לבנים על השקדים וגם תחושה של הצטברות ליחה בגרון.

הלכתי לרופאת משפחה שעשתה לי משטח גרון, היא אמרה שזה נראה חיידקי ולכן התחלתי טיפול באנטיביוטיקה. עברו יומיים ומצב הגרון לא משתפר - עדין כתמים לבנים, עדין הצטברות ליחה ועדין נזלת. עכשיו גם קיבלתי את תוצאות משטח הגרון שמציינות כי זה לא חיידקי.

מה עליי לעשות? לפי תוצאת הבדיקה עליי להפסיק את הטיפול האנטיביוטי, אבל אם זה לא חיידקי זה לא היה אמור לעבור כבר? אני מרגיש מאוד חלש אבל יתכן וזה בגלל האנטיביוטיקה (אני לוקח 2000 מ"ג ביום עפ"י הוראת הרופאה ועפ"י ההוראות בעלון התרופה - פן-רפא וי-ק 500)

עכשיו יום כיפור וכבר אין רופא ללכת אליו, אשמח לעזרה.

הוספת תגובה

• דלקת גרון שלא עוברת - בדיקת מעבדה ש - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

יתכן שכבר לא רלוונטי אולם יש גם דלקות ויראליות שנראות ככה. למשל זו המכונה מחלת הנשיקה. במקרה כזה אין צורף באנטיביוטיקה. המחלה גורמת חולשה ועוד תסמינים וניתן לאבחן בבדיקת דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליטים חוזרים- טונזוליטיס כרונית
    אביטל
    25/09/2012

בת 29 (אחות במקצועי).מזה כשנה וחצי סובלת מתפליטים חוזרים על גבי הלקונות וכן מנוזלים באוזניים ומדלקות אוזניים. הייתי אצל מס' רופאי א.א.ג בגלל התפליטים הללו ותמיד נאמר לי על ידם כי "זה אוכל שנתקע". חלק מהרופאים אמרו שזה לא מזון אלא צברי חיידקים וכו'. יש לציין שבד"כ זה מתחיל בנפיחות של בלוטות לימפה תת לסתיות, כאבי גרון ואם התפליטים גדולים מעין הרגשה של משהו תקוע בגרון. מס' פעמים עשיתי משטח גרון שיצא חיובי לסטרפטוקוק ומס' פעמים שלילי. היום הייתי אצל רופא נוסף שאמר שאני סובלת מטונסוליטיס כרונית ושיש 2 אופציות: 1. טיפול אנטיביוטי מונע (זריקת דיורבטיק אחת לחודש) או מוקסיפן. 2. במידה והטיפול המונע לא יעזור צריך ללכת על ניתוח לכריתת השקדים.

רופא ה א.א.ג נתן לי מכתב לרופא המטפל בו הוא ממליץ על טיפול מונע אך לא כתב את שמות התרופות והמינונים. אני יודעת שזריקות הדיורבטיק לא נעימות כלל.

רציתי לשאול: 1.האם אכן יש מקום לטיפול מונע?

2. האם אלו אכן התרופות שניתנות ומה מינון המוקסיפן שצריך

לקחת לצורך מניעה? (אני לוקחת בסירופ ולא בכדורים- לטיפול בדלקות לוקחת 10 סיסי 3 פעמים ביום. וכמה למניעה?

3. האם לא מסוכן/ מזיק ליטול אנטיביוטיקה על בסיס קבוע?

הוספת תגובה

• תפליטים חוזרים- טונזוליטיס כרונית - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

לא ברור לי עדיין מהתיאור אם מדובר בטונסילוליטים שהם באמת שאריות מזון ותאים מתים הנתקעים בכיסים בשקדים אולם אינם גורמים חום או נפיחות בלוטות, או זיהומים חוזרים בסטרפטוקוק, ובאיזו תכיפות, או בכלל מדובר בבעיה בשם PFAPA שהטיפול בה סטרואידים במינון חד פעמי בכל התלקחות. המינון לטיפול מוני במוקסיפן הוא 500 מג ליום (10 cc בסירופ). אבל זה רק במקרה שמדובר בסטרפ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונזוליוטיס כרונית- בהמשך לשאלתך

אביטל א
    10/10/2012

אני לא יודעת האם כל פעם שישנה התפרצות זה אכן סטרפ אבל 5 פעמים בשנה שעשיתי משטחי גרון זה יצא חיובי. לא כל פעם שיוצאים תפליטים אני נבדקת אבל כשהולכת לרופאי א.א.ג הם אומרים לי שזה לא מזון תקוע.
    התפליטים מופיעים אצלי הרבה מאד פעמים בשנה(לפחות 10 פעמים) בהפרשי זמן מאד קצרים של בערך כל חודש וחצי.
    כעת התחלתי טיפול מונע במוקסיפן.האם זה בסדר? האם יש דרך לבדוק את סוג התפליטים כגון האם זה מזון או חיידקי חוץ ממשטחים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות סילוקסן לאחר ניתוח כפתורים
    רותי
    25/09/2012

ביתי בת ה6, עברה לפני פחות משנתיים ניתוח כפתורים ב2 האוזניים ופוליפים. ומאז ברוך השם מרגישה מצוין. אתמול התלוננה עלה כאב אוזן חזק ובעקבות זה הגענו לרופא שזיהה דלקת ב2 האוזניים, עם חסימה של מוגלה על הכפתור. והכפתורים במקומם. הוא נתן לה טיפות סילוקסן פעמיים ביום 2 טיפות. השאלה שלי היא, האם מותר לשים טיפות אלה, למרות שעדיין יש צינורית. לי אמר הרופא ילדים שאסור לשים שום טיפות!!!! כל עוד הצינוריות במקומם, כי יש נקב. והמוגלה יוצאת מעצמה, רק לתת משכך כאבים. אודה מאוד על תשובה לפני יום כיפור, כי לא אוכל לבדוק במחשב ביום כיפור. ונתתי לה כבר פעם אחת. אך אני מאוד חוששת להמשיך...
    תודה!
    רותי

הוספת תגובה

• טיפות סילוקסן לאחר ניתוח כפתורים - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

יתכן ותשובתי כבר לא רלוונטית. מותר לשים טיפות מסוימות כגון סילוקסן או לקרומיצין גם כשיש כפתור. פעמיים ביום לא מספיק. צריך 3-4 פעמים ביום ולהקפיד על אטימת האוזן ממים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

רותי
    10/10/2012

אכן, כבר סיימתי את ה8 ימים. פעמיים ביום. אך תודה רבה שענית לי, עכשיו אהיה רגועה ואדע שעשיתי את הדבר הנכון. וזה הרבה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס או בלוטה??
    גלי
    24/09/2012

מזה כחודשיים סובלת מהרגשת מחנק בגרון בכל בליעה
    מלווה לעיתים בלחץ בחזה
    בביקור אצל אף אוזן גרון מאופן התלונות איבחן ריפלוקס ,קיבלתי אומפרדקס
    לאחר טיפול ההרגשה לא השתפרה
    בנוסף בבדיקת TSH גילו תת פעילות של בלוטת התריס
    היה חשש לבלוטה מוגדלת בביצוע סי.טי נמצא גודל בלוטה תקין אך לימפה מוגדלות
    בנתיים מטופלת באלטרוקסין כבר חודש
    ההרגשה עדיין לא השתנתה
    אשמח לחוות דעתכם?? להמשך טיפול איבחון..........
    ???!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס או בלוטה??

הוספת תגובה

• ריפלוקס או בלוטה?? - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

תיפקוד לא תקין של הבלוטה לא אמור לגרום תחושה כזו ובכל אופן עם איזון התפקוד תוכלי לדעת אם יש קשר. דווקא ריפלוקס מתבטא כך פעמים רבות. יש לקחת טיפול באומפרדקס ארבעים מיליגרם למשך חוד ושן שינוי תזונתי ושתית מים מספקת כדי לדעת אם יש שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה טינטון סומטי
    איציק
    23/09/2012

שלום דר'
    רציתי לדעת מה זה טינטון סומטי?נראה לי שזה מה שיש לי כל שינוי בתנוחת הראש הטינטון מתגבר משתנה גם כשאני בסובב צוואר שמאלה או בהרכנת ראש בנקודה מסויימת בנוסף לכאבי ראש
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה טינטון סומטי

הוספת תגובה

• טינטון - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

טינטון הינו רעש באוזן. לא מכירה את המושג טינטון סומטי. טינטון המשתנה עם תנוחת הראש עלול להיות קשור בכלי דם של הצוואר וכדאי לבדוק גם בכוון זה בנוסף לבדיקת שמיעה ו BERA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה באוזן
    אלי
    23/09/2012

היי
    נדקרתי עמוק באוזן תוך כדי שטיפה להוצאת פקקי שעווה,הייתה נפיחות והתפתחה לדלקת
    ונאלצתי לעבור ניתוח שבסיומו הוצא פוליף מהאוזן ומאז אני סובל מיטנטונים [רחש] בלתי
    פוסק האם זה מקרה בלתי הפיך ?

לקביעת תור
    סגירה
    דקירה באוזן

הוספת תגובה

• דקירה באוזן - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

לא ברור לי איך דלקת גרמה לטנטון אלא אם יש פגיעה בעור התוף או עצמות השמע וכדומה. רצוי לעשות בדיקת שמיעה ולהתייעץ עם רופא אאג שיראה את האוזן ואת הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטמים בהתאמה אישית
    טל אליאס
    22/09/2012

שלום רב,
    אני סובלת מרגישות יתר לרעשים, שכנראה הבסיס שלה הוא רגשי (נעשתה לי בדיקת שמיעה לבדוק אם יש לי ירידה בשמיעה, לאחר שהוסבר לי על ידי רופאת אא"ג, כי לעתים רגישות היתר נגרמת מירידה בשמיעה, ונמצא כי אין לי ירידה בשמיעה).
    אני משתמשת למעלה מעשור באטמים נגד רעש מסיליקון.
    אני יודעת כי יש אטמים בהתאמה אישית. חיפשתי קצת חומר בנושא באינטרנט, ולפי הכתוב מבחינת איכות- הם מפחיתים רעשים יותר מאטמים רגילים. מצד שני, אחד הגולשים בפורומים רשם כי רכש אטמים בהתאמה אישית, שלא התאימו לו לאוזן, וכול הנסיונות לתקן לו אותם לא צלחו. מבחינת מחיר- אטמים בהתאמה אישית עולים כ400-600 ₪. הוצאה שהיא גדולה יותר מההוצאה של רכישת אטמים שאינם בהתאמה אישית, אך מצד שני, היא בהוצאה חד פעמית.
    אני מנסה להבין אם כדאי לי לרכוש אותם, ומתקשה להחליט.אני חוששת שלא אוציא את הסכום הזה, ולבסוף האטמים לא יתאימו לאוזן שלי.
    רציתי לדעת, לכמה זמן משמשים אטמים מסוג זה? מתי צריך להחליף אותם? האם אינם מתכלים עם הזמן? מה עושים אם הם מתלכלכים?
    האם הם משמשים רק לגבי רעשים חזקים או גם לדיבורים?
    האם יש בהם כדי להפחית יותר רעשים מאטמים רגילים?
    האם האטימה שלהם מוחלטת, כך שלא שומעים דבר, או שמדובר באטימה חלקית?
    אני מבינה כי קהל היעד של האטמים בהתאמה אישית הם מוסיקאים. האם אטמים אלה נועדו גם לסובלים מבעיה כשלי?
    ולסיכום- מהי המלצתכם לי: להישאר עם האטמים שלי או לעבור לאטמים בהתאמה אישית?

לקביעת תור
    סגירה
    אטמים בהתאמה אישית

הוספת תגובה

• אטמים בהתאמה אישית - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

בדרך כלל ההתאמה האישית היא טובה. את שאר השאלות עליך להפנות למכון שעושה אטמים כאלה. יש דרגות סינון שונות לפי המצבים בהם תרצי להשתמש באטמים. אם זה כל כך מפריע לך שווה להשקיע והאטמים יוכלו לשמש תקופה ממושכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום כרונית
    מישהו
    21/09/2012

שלום רב,
    אני סובל מאף סתום כבר תקופה ארוכה (כמה וכמה שנים)ומהתופעות הבאות:

1. עייפות ותשישות ברוב הזמן
    2. חוש ריח שכמעט ולא מתפקד
    3. חוסר ריכוז במשך כל שעות היום
    4. נחירות חזקות (כך אומרים לי) בחלקים מסויימים בזמן השינה.

משום מה אני לא נושם כראוי באופן טבעי מהפה..

רציתי לדעת האם התופעות שתיארתי למעלה יכולות להיות חלק מבעיה של אף סתום כרוני.
    אם כן מה הן הסיבות להיווצרות מצב זה ואיך ניתן לטפל בזה?..

אני רק רוצה להעיר שכשאני מתאמץ לנשום מהאף בכוח התופעות האלו נעלמות אך הנשימה
    מהאף היא מאומצת ואינה באה באופן טבעי..

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום כרונית

הוספת תגובה

• אף סתום כרונית - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

יש לבדוק את האף ולראות אם מדוב ר באלרגיה, מחיצה עקומה או כל בעיה אחרת שיש לה פיתרון תרופתי או כירורגי. כשהאף סתום זה גורם לנחרה ופוגע באיכות החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בסי פאפ
    שרית
    21/09/2012

שלום רב, בעלי משתמש בסי פאפ בשנתו. בגיחות קצרות לחו"ל אינו לוקח איתו את המכשיר היות ואסור להעלותו למטוס בתיק היד. הוא ישן לא טוב וסובל מכאבי גרון לאחר לילה שכזה. האם יש פתרון אחר זמני? נייד? תודה. שרית

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בסי פאפ

הוספת תגובה

• שימוש בסי פאפ - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

לא ברור לי למה אי אפשר להעלות את המכשיר בתיק יד. יתכן ויש להביא אישור כי זה ציוד רפואי. אפשר גם לארוז במזוודה. חשוב להמשיך להשתמש במכשיר בכל עת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובההה
    מודאגת
    21/09/2012

יש לי בעיה ענקית לפני הצום בבקשה תעזרו לי...יש לי סוג של ציסטה ענקית בגרון בגלל שעישנתי סיגריות. וזה מה זה כואב לי וצורב כזה. לפעמים אם אני לא שותה כוס מים אני יכולה חס וחלילה להתעלף מרוב כאבים. איך אני יצום ככה ביום כיפור? אני מפחדת
    וגם לא הספקתי לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון לפני הצום שיעריך מה המצב עם הגרון שלי..מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובההה

הוספת תגובה

• שאלה חשובההה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

אני מניחה שכבר לא רלוונטי. סליחה על האיחור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לעגיל..
    ערן
    20/09/2012

עשיתי הליקס (עגיל שעושים באפרכסת של האוזן) לפני חודש ושבועיים ואני עדיין מחטא מסביב לעגיל באופן יומיומי עם משחה לחיטוי (ויטה מרפן) כדי שזה לא יזדהם ואני עדיין עם העגיל הרפואי.. השאלה שלי היא מתי אני יכול להפסיק לחטא את העגיל?.. כאילו איך אני יכול לדעת שהחור נרפא ואין סכנה כבר לזיהום? (ואז אני יוכל כבר להחליף גם את העגיל) .. יש איזו דרך לבדוק את זה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לעגיל..

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לעגיל.. - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

אם המקום לא נראה מודלק או אדום או כואב כנראה אין דלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון
    אמא
    20/09/2012

שלום ד"ר,
    בת 30.לפני 4 ימים הופיע כאב גרון וחום פתאומי שהגיע עד 39 מעלות במשך יומיים מלווה בהרגשה כללית רעה מאוד,כאבי שרירים וכו'. לאחר יומיים החום ירד,כרגע כבר יומיים ללא חום בכלל אך כאב גרון נוראי שלא מרפה ורק מתגבר.לא מדובר בצריבה אלא בכאב של ממש בשקדים,כל בליעת רוק מלווה בכאב חד שמקרין עד לאוזניים.מעט צרידות. לא פניתי לרופא כי אחרי שהחום ירד הייתי בטוחה שיחלוף אך היום כשראיתי שהכאב רק מחמיר ומאחר וסופ"ש עכשיו,קרוב משפחה (שהוא רופא מתחום אחר) הציץ ואמר שהשקדים והגרון נפוחים אדומים ויש נקודות לבנות על השקדים והציע לרשום אוגמנטין. האם על פי התיאור סביר שמדובר בדלקת על רקע חיידקי? האם יתכן שבדלקת מהסוג הזה החום ירד אחרי יומיים? האם כדאי להתחיל בינתיים טיפול באוגמנטין וביום ראשון לגשת לרופא לבדיקה מעמיקה יותר/משטח גרון ומקסימום להפסיק עם האנטיביוטיקה? אני ממש סובלת..אשמח לתשובתך! סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון

הוספת תגובה

• דלקת גרון - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

אני מניחה שתשובה כבר לא רלוונטית. סליחה על האיחור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וטיסה- תינוק
    דנה
    20/09/2012

שלום,

לבן שלי בן שנה ו9 אובחנו נוזלים באוזניים והומלץ על ניתוח כפתורים, כיוון שהאיבחון התבצע ממש בימים האחרונים אנחנו רוצים לשמוע עוד חוות דעת וללמוד יותר על הניתוח.
    הבעיה כרגע היא שאנחנו מתכננים לטוס לתאילנד בעוד כשבועיים, האם מותר לטוס עם נוזלים באוזניים? האם יכול להיגרם איזשהו נזק? או כאבים? האם מומלץ לוותר על הנסיעה?
    ואולי יש איזשהו פיתרון זמני להוצאת הנוזלים עד לאחרי החזרה.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים וטיסה- תינוק - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

אפשר לטוס עם נוזלים באוזניים. לרוב לא נעשית כמעט השוואת לחצים במקרה כזה. אין הרבה מה לעשות בטווח קצר ובכל מקרה רצוי לתת לתינוק לשתות בזמן הנחיתה כך שיבלע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה