פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גרון
    ריטה
    05/11/2012

יש לי מזה מס' חודשים כאבי גרון לסירוגין. הכאב מופיע בעת הבליעה . הכאב הוא פנימי - וגם חיצוני (כשנוגעים/ לוחצים חלש זה כואב) ומיקומו - באיזור "הגרוגרת" - נדמה לי שזה השם...
    מה יתכנו הסיבות?
    יש לי הפניה מרופא משפחה לאולטרה סאונד צוואר ובלוטות לימפה, ותור לרופא אף אוזן גרון - אבל שניהם בעוד מס' שבועות.
    אשמח לקבל דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גרון

הוספת תגובה

• כאבי גרון - תגובה

ד''ר רועי הוד
    05/11/2012

סיבות רבות לכאבים בבליעה, לא הייתי מתחיל דווקא בסונאר אלא בבדיקה גופנית. פני לרופא א.א.ג לצורך כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה מהפה ולא מהאף
    לימור
    05/11/2012

שלום רב,
    בני בן ה-15 נושם דרך הפה. קשה לו לנשום מהאף הוא טוען שנושם רק דרך נחיר אחד והשני סתום.
    לפני כשנה וחצי בערך הוא עבר ניתוח אדנואיד , לפי דבריה של הרופאה זו הסיבה לנשימה מהפה ואחרי הניתוח העניין אמור להסתדר.
    הבעיה לא נפתרה ורציתי לדעת האם יש סיבה אחרת לנשימה מהפה ונחיר אחד כמעט סתום?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה מהפה ולא מהאף

הוספת תגובה

• נשימה מהפה ולא מהאף - תגובה

ד''ר רועי הוד
    05/11/2012

יכול להיות ומדבור בסטיית מחיצת אף הוא הגדלת קונכיות האף, יש צורך בבדיקה שלו ע"י רופא א.א.ג. בן כמה הוא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המסת פקקי אוזניים
    דורון
    04/11/2012

אני משתמש כבר מספר ימים בתרסיס "קלין אירס" להמסת פקקי אוזניים פעמיים ביום שני ריסוסים לכל אוזן. איך אני יכול לדעת אם התכשיר עשה את העבודה, כיצד סילוק/המסת הפקקים מתבטא בפועל?

לקביעת תור
    סגירה
    המסת פקקי אוזניים

הוספת תגובה

• המסת פקקי אוזניים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    05/11/2012

יכולה להיות הטבה אם לפני זה היתה הרגשת אוזן סתומה או ירידה בשמיעה. אם אין שיפור ומשהו מציק לך פנה לרופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים, גרון וראש
    עדי
    04/11/2012

שלום, אני לא מוצאת את התשובה שלך להודעה שלי בפורום שאני רוצה להגיב עליה ולכן פותחת הודעה חדשה:

מזכירה את ההודעה הראשונה שלי שלי:

מזה כחצי שנה התחלתי לסבול מכאבי גרון שמקרינים לאוזניים ובנוסף התחילו לי כאבי ראש.
    רופאת אף אוזן גרון לא ראתה ממצאים חשודים אך שלחה אותי לבדיקת US גרון שבו נמצא כי חשד לדלקת בבלוטת התריס.
    הופניתי לאנדוקרינולוג ששלח אותי לבצע בדיקות דם (שעדיין לא ביצעתי).
    הופניתי לנוירולוג שע"פ בדיקה נוירולוגית לא ראה סיבה לכאבי הראש ושלח אותי לCT ראש שטרם בוצע (מכיוון שהבנתי שאם יש דלקת בבלוטת התריס אסור לבצע CT).
    מאז ה-US ובדיקת רופאת האף אוזן גרון עברו חודשיים והכאבים לא פסקו. הכאבים הם פתאומיים וקצרים מאוד בכל מיני מקומות. לעיתים הכאב מלווה בכאבי ראש.
    כאבי הגרון הינם חדים ולעיתים לא מלווים בכאב אלא בחוסר נעימות. לעיתים גם יש עוויתות בלשון.
    אני כבר מודאגת מכיוון שהכאבים לא חולפים.
    במידה ותימצא דלקת בבלוטת התריס - האם דלקת בבלוטת תריס יכולה לגרום לכאבים הנ"ל? האם יכול להיות שמדובר בגידול חס וחלילה?
    האם מלבד הבדיקה אצת האנדוקרינולוג עליי לבצע בדיקות נוספות באיזור?

תשובתך הייתה כי מכיוון שלא ביצעתי את הבדיקות של רופאת אף אוזן גרון ושל הנוירולוג אין לך מספיק ממצאים לענות לי.

אני מזכירה כי לא רופאת האף אוזן גרון שלחה אותי לבדיקות אלא הנוירולוג (CT) והאנדוקרינולוג (בדיקות דם) שבשיחתי עמו ציין כי הוא לא מצליח לקשר בין דלקת בבלוטת התריס לכאבי ראש או גרון.
    שאלתי אליך היא - האם כדאי לי להמתין ולראות אם יש לי דלקת בבלוטת התריס (האם יכול להיות קשר בין הדלקת לכאבי גרון או אוזניים....) או שמא עליי לגשת כבר עכשיו לרופאת אף אוזן גרון לבדיקות חוזרות עמה או לבצע CT (שכרגע אינני יכולה לעשות בשל חשש לדלקת בבלוטת התריס...)?

אודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אוזניים, גרון וראש

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים, גרון וראש - תגובה

ד''ר רועי הוד
    05/11/2012

קשה לי לענות ללא בדיקה שלך. משום מה לא נשמע לי שמדובר בדלקת של בלוטת התריס, יכול להיות ומדבור במספר סיבות לכאביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים,גרון וראש
    עדי
    04/11/2012

שלום, אני בת 21.
    מזה כחצי שנה התחלתי לסבול מכאבי גרון שמקרינים לאוזניים ובנוסף התחילו לי כאבי ראש.
    רופאת אף אוזן גרון לא ראתה ממצאים חשודים אך שלחה אותי לבדיקת US גרון שבו נמצא כי חשד לדלקת בבלוטת התריס.
    הופניתי לאנדוקרינולוג ששלח אותי לבצע בדיקות דם (שעדיין לא ביצעתי).
    הופניתי לנוירולוג שע"פ בדיקה נוירולוגית לא ראה סיבה לכאבי הראש ושלח אותי לCT ראש שטרם בוצע (מכיוון שהבנתי שאם יש דלקת בבלוטת התריס אסור לבצע CT).
    מאז ה-US ובדיקת רופאת האף אוזן גרון עברו חודשיים והכאבים לא פסקו. הכאבים הם פתאומיים וקצרים מאוד בכל מיני מקומות. לעיתים הכאב מלווה בכאבי ראש.
    כאבי הגרון הינם חדים ולעיתים לא מלווים בכאב אלא בחוסר נעימות. לעיתים גם יש עוויתות בלשון.
    אני כבר מודאגת מכיוון שהכאבים לא חולפים.
    במידה ותימצא דלקת בבלוטת התריס - האם דלקת בבלוטת תריס יכולה לגרום לכאבים הנ"ל? האם יכול להיות שמדובר בגידול חס וחלילה?
    האם מלבד הבדיקה אצת האנדוקרינולוג עליי לבצע בדיקות נוספות באיזור?

אודה לייעוצך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אוזניים,גרון וראש

הוספת תגובה

• כאבי אוזן גרון - שכחתי לציין

עדי
    04/11/2012

שכחתי לציין שבגיל 4 הסירו לי את הפוליפים ולעיתים אני שומעת צלילים באוזניים (או צליל ארוך ומתמשך או צפצוף שבא והולך. זה קורה בדר"כ לפני השינה)

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים,גרון וראש - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

מכיוון שהייתי כבר אצל רופא א.א.ג ונוירולוג ששלחו אותך לבדיקות שונות שאת חלקן לא ביצעת- קשה לי לענות על שאלותייך ללא בדיקה שלך ושל הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בציד ימין בגרון
    שאלה
    04/11/2012

שלום דר,
    בשלושה שבועות האחרונים אני מרגיש כאב חד בגרון כשאני בולע רוק אין כאבים בזמן אכילת מזון. הכאב ממוקד ובצד ימין. זה בא והולך. אף פעם לא לא סבלתי מבעיות בגרון. כמו כן עשיתי בדיקות דם כלליות לפני שבוע (במסגרת מעקב תקופתי אחר רמת כולסטרול) ויצאו תקינות. מזה שנים לעתים יש לי צרבות ולעתים צינון אבל קשה לי לקשר את זה לכאב בגרון משום שבדרך כלל הגרון שורף יותר למטה ובאמצע.וכאמור, כאב מסוג זה זה משהו חדש שאני חווה.
    נבדקתי לפני שבועיים ע"י רופא אאג שלא מצא כלום בבדיקה שכללה החדרת צינורית לתוך הגרון.

האם יש הסבר נוסף לכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בציד ימין בגרון

הוספת תגובה

• כאב בציד ימין בגרון - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

ישנן הרבה סיבות לכאב אך ללא בדיקה שלך אני לא יכול לדעת במה מדובר אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרון יבש, תחושת צמא
    שירלי
    03/11/2012

שלום
    אני בת 34 בריאה בדכ. ספירת דם מלפני חודשיים תקינה.
    כבר חודש מרגישה טעם לא טוב בלשון, תחושת צמא, יובש בפה .
    הרופאת משפחה לא נתנה לי טיפול. למרות תחושת הצמא אני מרגישה שבשני צידי הפה פנימה יש לי רוק מוגבר מהרגיל .
    כל שניה אני מצחצחת שיניים אבל זה לא עוזר. הלשון מכוסה בשכבה לבנה אבל כשאני מצחצחת אז השכבה נעלמת והרופאה אמרה שאם זה המצב הרגיל של הלשון אז זו לא פטרייה. עכשיו יש לי אפטה בלשון אז בכלל אני בקושי פותחת את הפה.
    הרופאה הביאה לי בדיקות דם לסיוגרן כי אמרתי לה שיש לי קצת יובש בעיניים אבל עדיין לא עשיתי אותם.
    אנא ייעץ לי כי לא מרגישה נוח לחזור לרופאה שוב.
    האם יש צורך בא.א.ג? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרון יבש, תחושת צמא

הוספת תגובה

• גרון יבש, תחושת צמא - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

לא יכול לענות ללא בדיקה אך אם יש תלומות של יובש בפה ובעיניים בהחלט יש מקום לבצע בירור לסיורגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל משעווה באוזן
    שלומי
    03/11/2012

שלום לך דוקטור היתי מעוניין לדעת מה לעשות לגביי שעווה באוזן שמאל זה נמשך כבר שבוע אני מטופל ב leanears היתי אצל הרופא משפחה והוא אמר לי לחזור אליו אחרי שלושה ימים ואין לי ממש זמן ללכת לשם האם לחכות או פשוט לעזוב הכול ולחזור לרופא..?אשמח לקבל תשובה במהרה תודה! שבוע טוב ומבורך

לקביעת תור
    סגירה
    סובל משעווה באוזן

הוספת תגובה

• סובל משעווה באוזן - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

לכלוך או שיצא החוצה לאחר שימוש בטיפות ממיסות או שיצטרכו להוציא ע"י שאיבה או שטיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה
    מוריה
    03/11/2012

אני בת 28 בריאה לא מעשנת אמא לשלושה
    שאני צועקת על הילדים לפעמים
    אז קורה לי שאני חשה כאב וצרידות בגרון ומשתעלת קצת
    יש איזה סיבה לזה
    צריך לייחס חשיבות לזה?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מוזרה

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

כנראה ולא, ככה"נ מאמץ קולי לאחר צעקה, יכול לגרום לאי נוחות וגירוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לסיכום בדיקת רופא א.א.ג.
    יעל
    03/11/2012

שמי יעל, אני בת 31 סובלת מכאבי פנים וראש אוזנים סתומות נזלת אחורית ואף סתום.
    עברתי ניתוח כפתורים ב2 האוזניים בילדות וידוע לי כרגע על נסיגת עור התוף באוזן ימין וסטייה קטנה של מחיצת האף.
    מיואשת ואודה מאוד לקבלת הסבר ממצאי הרופא:

באוזן ימין:
    1. תופית באטלקטזיס בחלק אחורי
    2.טמפנוסקלרוזיס
    3.תופית אטרופית
    4.נתק של האינקוס מהסטפס

באוזן שמאל:
    1.טמפנוסקלרוזיס
    2.ניאוטמפנום קידמי

הוספת תגובה

• הסבר לסיכום בדיקת רופא א.א.ג. - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

אוזן ימין- עור תוף מעט שקוע בחלקו האחורי, כתמים לבנים על גביו (ככה"נ מדלקות חוזרות בעבר או כפתורים שהיו, לא גורם בעיה לרב), עור תוף מעט דק.
    אוזן שמאל- סה"כ תקין.
    מה לך מפריע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים מאוד נפוחים
    אביב
    03/11/2012

מאתמול אני סובל משקדים נפוחים מאוד שחוסמים לי את האוויר לנשימה קשה לי לבלוע כל דבר אפילו עם זה הרוק שלי ..
    הייתי אצל אחות (לא אצל רופא) לא היה מקום היא הביא לי כדורים להצטננות ואמרה לי לשתות תה וזה יעבור ..
    אבל כבר עבר יום והם התנפחו עוד יותר
    (שהיא בדקה לי את הגרון היא אאמרה שהיא לא רואה מוגלה )
    מה אפשר לעשות בשביל להוריד את ההתנפחות של השקדים ?

לקביעת תור
    סגירה
    שקדים מאוד נפוחים

הוספת תגובה

• שקדים מאוד נפוחים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2012

לפנות לבדיקת רופא,\ אם יש דלקת על רקע חיידקי- לטפל באנטיביוטיקה. אם חוסם נשימתית זה מצב קצת יותר מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו תרופא יותר טובה
    לאה
    03/11/2012

אני בת 56 ואתמול התגלה אצלי לאחר משטח גרון חיידק סטרפטוקוקום הרופא נתן לי רפפן 500מ"ג פעמים ביום ואז נגשתי לרופאת משפחה שלי והיא החליפה לי לאוגמנטין 500 שלוש פעמים ביום אני מבולבלת ומה גם שלא הרגשתי טוב לאחר נטילת האוגמנטין אני לא יודעת מה כדאי ומה יותר טוב בבקשה תענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    איזו תרופא יותר טובה

הוספת תגובה

• איזו תרופא יותר טובה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    05/11/2012

בדר"כ רפפן 1000 מ"ג פעמיים ביום טוב לדלקת גרון ןלא צריך לרוץ לאוגמנטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור למה החלפת

יעל
    07/11/2012

את סוג האינטיביוטיקה?
    בכל מקרה מציעה לנסות אבץ למציצה של סולגאר בטעם וניל. ואין קושי בבליעה כי מוצצים את זה. במקרה של דלקת גרון זה מאוד עוזר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעין+אוזן. הופנתי לאא"ג.
    איתי
    02/11/2012

שלום,

המקרה שלי הוא רב-מערכתי (עיניים, אוזניים, ראש) ולכן אפרט רקע קצר אך רלוונטי:

אני בן 28. לפני כחודשיים סבלתי מכאבי ראש חזקים, ראייה כפולה (דיפלופיה) וצפצוף באוזן שמאל.
    רופאת עיניים זיהתה פפילדמה (בצקת דיסקות משמעותית בשתי העיניים) והפנתה אותי למיון עקב לחץ תוך-גולגולתי מוגבר.
    אובחן אצלי (אחרי CT עם ובלי חומר ניגוד ו-MRI) קריש דם בוריד סינוס במוח (סינוס ויין תרומבוסיס).
    הייתי מאושפז כ-40 ימים במהלכם טופלתי בדילול דם ומעקב אחר הבצקות בעיניים.

לאורך תקופת האשפוז הצפצוף באוזן שמאל עבר אבולוציה: התחיל כשצפצוף רציף חלש, נחלש אך הפך להיות רגיש לצלילים (למשל - בהישמע טריקת דלת, היה מופיע צפצוף רציף כמו מוניטור לב) שהיה נחלש לאחר כמה שניות.

לבסוף נעלם הצפצוף באוזן שמאל לגמרי וחל שיפור בפפילדמה ובראייה הכפולה ולכן שוחררתי הביתה מאישפוז למעקב תקופתי.
    מהיום שהשתחררתי (לפני שבועיים) החלה שריקה מתמדת באוזן *ימין*, כאבי ראש פועמים לפרקי זמן קצרים (מתגברים בערב), ראייה כפולה אך ורק במבט קיצוני ימינה (כשהראש מכוון ישר והעיניים מביטות בקיצוניות לצד ימין),
    ואני רואה רוב הזמן נצנוצים/תזוזה מציקה בשדה הראייה הפריפלי.

עקב הסימפטומים הנ"ל, פניתי שוב לביה"ח:
    * נוירולוגים: בוצעה בדיקה נוירולוגית ובוצע CT נוסף. לא נמצאה כל סיבה לתסמינים ואמרו שימשיכו לעקוב.
    * נוירו-אופטלמולוגית: בדיקה מקיפה, כולל שדה ראייה, OCT וצילום דיסקות. שיפור בפפילדמה בעין שמאל, עין ימין ללא שינוי. אין הסבר מדוע אין שיפור. אין הסבר לכאבי הראש. אין הסבר לנצנוצים. אין הסבר לדיפלופיה במבט קיצוני.

זו הנקודה שהופניתי להסתכלות אף-אוזן-גרון.

רופא בדק לי את האוזניים (גם עם מכשיר הסתכלות כלשהו) וביצעתי בדיקת שמיעה שחזרה תקינה (הבדיקה נערכה כ-5 דקות ואחריה אמרו לי שאין טעם להמשיך כי השמיעה תקינה).
    הרופא הביט בתוצאות בדיקת השמיעה ואמר לי שהיא נראת בנורמה. יכול להיות שיש ירידה בשמיעה בצלילים מאוד נמוכים כי זה לא נבדק, אבל לא משהו שבגללו יתחילו טיפול בסטרואידים בעיקר עקב הפפילדמה ושאר הדברים.
    כעת, יומיים אחרי - אני מרגיש שהאטימות באוזן ימין יותר מציקה (בולט בעיקר כשאני מדבר ושומע את עצמי, או לועס).

נוצרה אצלי ההרגשה שבגלל כל הדברים מסביב, זלזלו קצת באספקט האא"גי ונותרתי עם תסמינים ללא הסבר (חוסר שיפור בבצקת עין ימין, אוזן ימין אטומה, תזוזה/נצנוצים מציקים בשדה הראייה הפריפלי, דיפלופיה במבט קיצוני, כאבי ראש).

האם יכול להיות משהו דווקא באוזן שגורם לסימפטומים הנ"ל (אוזן+ראייה)? קראתי באינטרנט שיש בעיות שמקורן באוזן הפנימית שיכולות להשפיע גם על ראייה. האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות?

אשמח לכל תגובה ועזרה, תודה רבה!

הוספת תגובה

• בעיה בעין+אוזן. הופנתי לאא"ג. - תגובה

ד''ר רועי הוד
    05/11/2012

מרב אינפורמציה הלכתי לאיבוד. מציע שתפנה לבדיקת א.א.ג מומחה לצורך בדיקה שלך ושל הבדיקות שכבר עשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש יומיומי באטמי אוזניים
    ירון
    01/11/2012

עקב בעיות שינה אני נוהג לשים אטמי אוזניים כל לילה,
    כשאני מוציא אותם בבוקר אני מרגיש מעט כאב ולחץ אך זה עובר כעבור זמן מה.
    האם ישנו סיכון כלשהוא בשימוש ארוך טווח (7 שעות כל לילה)באופן יומיומי באטמי אוזניים?

הוספת תגובה

• שימוש יומיומי באטמי אוזניים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    06/11/2012

בדר"כ אין בעיה בשימוש רב, צריך להקפיד שלא יתפוררו בתוך התעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• די דחוף!
    מושיקו
    31/10/2012

שלום,
    אני סובל מזה מספר שנים מקרע בעור התוף בכל אוזן.
    השבוע ביקרתי אצל רופא א.א.ג לצורך קבלת אישור לעבוד במקום עבודה רועש בניוחד ולעשות מטווחים.
    הרופא לא מכיר אותי ולכן אמר שאישור כזה יינתן רק לאחר בדיקת שמיעה.
    לאחר בדיקה ראשונית של מצב האזניים התברר כי ישנו "פקק" באוזן שמאל ולכן עלי לטפל באוזן ע"י טיפות.
    קיבלתי מהרופא מרשם לטיפות או יותר נכון תרסיס לאזניים CleanEars.
    לאחר שימוש אחד {אתמול בלילה} התעוררתי הבוקר עם כאבים מטורפים באוזן שמאל {המטופלת} שפחתו מעט מאוד אחרי שלקחתי אופטלגין.
    כמו-כן השמיעה ירדה באופן משמעותי באוזן המטופלת מה שגורם לסבל כפול ומכופל.
    בבוקר לאור הכאבים נחרדתי לגלות כי על האריזה מופיע שאין להשתמש בתכשיר במקרה של נקב בעור התוף.
    התקשרתי למרפאה אך הרופא נמצא רק יום אחד בשבוע, ביררתי עם האחות מה עלי לעשות והיא אמרה שאם זה גורם לכאב עלי להפסיק מיד את הטיפול.

להלן מספר שאלות:
    א. האם להתייחס ברצינות לאזהרה על האריזה או להתייחס אליה ככסת"ח?
    ב. אם זה לא כסת"ח איך ייתכן שרופא שמקבל ממני את כל המידע הדרוש בכל-זאת נותן מרשם לתכשיר שלא מיועד לשימוש על-ידי מי שעור התוף שלו מנוקב?
    ג. מה לעשות עכשיו, לחכות עד לתור הבא {יום ב' הקרוב} או לנסות לראות רופא אחר?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    די דחוף!

הוספת תגובה

• די דחוף! - תגובה

ד''ר רועי הוד
    31/10/2012

למיטב ידיעתי קלין אירס לא מומלץ שיש נקב. מציע שתיגש לבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה