מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלושה חודשים עם סטרפטוקוקס?יעלי01/07/2012
שלום, אני בת 37 ומצאו אצלי אתמול סטרפקוקוס נון גרופ A בגרון.
אני כבר שלושה חודשים מרגישה חולשה כללית, חום של כ- 37 מעלות כל יום, כאבי שרירים, עייפות וכאבי גרון
בחודש האחרון יש לי כאבים איומים באוזן שמאל.
שאלותי היא:
מה זה בדיוק הסטרפקוקוס הזה? מה זה נון גרופ A ?
האם עצם העובדה שרק עכשיו גילו אותו יכולה לגרום לנזק?
האם לפי משטח הגרון ניתן לדעת כמה זמן הוא נמצא אצלי בגרון ?
והאם הכאבים באוזן קשורים לכך? האם זה אומר שהחיידק התפשט?
מציינת גם שנעשו לי בדיקות אחרות מקיפות, לא נמצא מחלת הנשיקה או דברים אחרים.
אודה מאוד על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה חודשים עם סטרפטוקוקס? - תגובה
ד''ר רועי הוד02/07/2012יש אנשים נשאים לחיידקים שונים אך בהחלט יכול להיות שהחיידק קיים באזור השקדים וגורם לחלק מתלונותיך. לא ניתן לדעת כמה זמן הוא שם. האם קיבלת טיפול אנטיביוטי? הייתי ניגש לבדיקת א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף.
יעלי02/07/2012תודה על תשובתך המהירה.
אתמול התחלתי טיפול אנטיביוטי.
פן רפא 500,
2 כדורים ליום.
כבר היום אני חשב בהטבה משמעותית בקשיחות באיזור הצוואר, והכאבים באוזן פחתו גם הם משמעותית.
וזה אחרי חודש של סבל גדול!
האם זה מוכיח שהכאבים מהאוזן מהחיידק הנ"ל? או בכלל הטבה עם אנטיביוטיקה מוכיחה שהבעיה היא בחיידק בגוף?
הייתי ביום רביעי האחרון אצל רופא אף אוזן גרון.
אמר שלא רואה שום ממצאים חריגים בבדיקה כללית, שום אדמומיות באוזן, באולטרסאונד צוואר מצאו קישוריות (הבנתי שזה דברי שכיח? ) בדיקות דם לא מצאה שום ממצא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף. - תגובה
ד''ר רועי הוד02/07/2012כנראה וכל הבעיה היא בשקדים ולכן רפפן יכול לעזור להרגשה המקומית והכללית. הכאב באוזן הוא כנראה כאב שמוקרן מהגרון לאוזן ולא בעיה מקומית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בצאורשלמה29/06/2012
שלום רב
בעקבות הופעת גוש בצאור נשלחתי לבצע CT צאור להלן התשובה- נגע היפודנסי בפרוטיס שמאל
עם דופן היפרדנסי בגדלים של 1.1*1.5 ס"מ לציין ארטיפקטים של השיניים באותו אזור-תת"מ בפרוטיס השמאל להמשך ברור.
לאחר מכן נשלחי לUS צאור ולהלן התשובה: בלוטת המגן בגודל והדיות תקנות.
אונה ימנית -קשר מעורב מוצק וציסטי 9 מ"מ.
איסטמוס במפ, אונה שמאלית קשרים בודדים מוצקים וציסטיים בקוטר עד 8 מ"מ.
קנה מרכזי - ללא לימפדנופתיה בתחנות הצאוריות.
בלוטת הרוק- פרוטיס שמאלי -בקוטב הפנמי תחתון מודגם תהליך היפואקוגוני אובלי סדיר
1.6*1.1 ס"מ בפתיחת הדופלר צבע צביעה הקפית עדינה , קשר לימפה שטחי 9 מ"מ בשולי הבלוטה.
פרוטיס ימני במפ בשוליה קשר לימפה עם סינוס שמור 11 מ"מ.
בלוטות רוק תת לסתיות -במפ.
בסיכום ממצא כמתואר בפרןטיס השמאלי - ליעוץ קליני מתאים.
קשרים בבלוטת המגן- לביקורת בעוד חצי שנה.
אני מאד לחוץ ולא מבין משמעות התוצאה.
אודה להסבר
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בצאור - תגובה
ד''ר רועי הוד29/06/2012לאחר ביצוע הסונאר יש צורך בניקור של הממצא בבלוטת הפרוטיס משמאל, רק לאחר מכן יהיה אפשר לדעת על מה מדובר ולהחליט אם יש מקום לטיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באוזניים.בר טאוב28/06/2012
שלום לכולם אני בר ,חייל בן 21 .
לפני כחצי שנה החלו האזניים שלי לצרום בעת שמיעה של רעשים חזקים ואפילו בשמיעה רציפה של מוזיקה בווליום חלש. עשיתי בדיקת שמיעה ונמצא כי שמיעתי תקינה . לעומת זאת בעיית הצרימה עדיין מפריעה לי. לא הייתה לי רגישות לצללים חזקים עד לפני כחצי שנה . ואנא עיזרו לי להבין את מקור הבעיה על מנת שאוכל לטפל בה
תודה רבנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה באוזניים. - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012בר שלום
יש לבצע בדיקת שמיעה מקיפה על מנת לראות מה קרה. ללא בדיקת שמיעה קשה לומר מה הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה מקיפה?
בר29/06/2012האם בדיקת שמיעה מקיפה,שונה מבדיקת השמיעה שאני עברתי?
שכללה זיהוי של צילילים ומילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה מקיפה? - תגובה
ד''ר רועי הוד29/06/2012ישנן מספר בדיקות כולל שמיעה, BERA וכו'. יכול להיות שמה שיש לך זה טנטון (רעש שרק החולה שומע). גש לבדיקת א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי באוזניים?אריאל28/06/2012
שלום,
באוקטובר 2011 הייתי בטיול בסקוטלנד, ובאחד הלילות שישנתי באכסניה, התחילו לי תוך כדי שינה הפרשות וגירודים באוזן.
בהתחלה חיכיתי שזה יעבור מעצמו, ואחרי חודש וחצי שזה לא קרה, הגעתי לרופאת אוזניים. וקיבלתי מי חמצן ומשחה אחרי משחה אחרי משחה שלא עזרו. (כל פעם בזמן מריחת המשחה זה עבר, וביום אחרי שהפסקתי למרוח אותה זה חזר).
היא גם הפנתה אותי לרופא עור, שהחזיר אותי לרופא אוזן שהחזיר אותי לרופא עור.
עד שדרשתי הפניה למיון.
שם ניקו לי את האוזניים (כי זה כבר התפתח בשניהם), ולקחו משטח.
מצאו שם חיידק ששכחתי את שמו, אבל הבנתי שהוא נמצא קבוע באוזן ותוקף אם מערכת החיסון חלשה.
[יש לציין, שהייתה לי נטייה אובססיבית לגרד באוזן, אז אולי גרמתי שם משהו לעצמי..]
הביאו לי רשימה של אנטיביוטיקות שהחיידק חסין בפניהן, ומה אמור להרוג אותו. מרחתי את המשחה שאמורה להרוג אותו, ועדיין לא היה שינוי במצב.
האוזן מגרדת מאוד, ומפרישה חומר צהוב-חרדל ומסריח שמתקשה וממש חוסר לי את השמיעה, וגם פוצע לי את האוזן, ומכביד לי על הראש..
זה גם כואב ומדי פעם.
אחרי המיון הייתי אצל רופא א.א.ג בבית החולים - מרפאות חוץ, שהתנער מכל אחריות ושלח אותי לרופא עור.
אצל רופאת העור במרפאות חוץ בבית החולים, היא הסתכלה ולא ממש ידעה, היא לקחה שוב משטחים גם מהאזוניים וגם מהאף.. ואחרי התוצאות אמרה לי למרוח את המשחה שאמורה הייתה להרוג את החיידק, גם באוזניים וגם באף כי הוא נמצא גם שם. (עשיתי - לא עזר).
ושלחה אותי לעשות טסטים לאלרגיה לכל התרופות שכבר מרחתי באוזן.
העניין הוא - שהפצע התחיל גם לפני המשחות.
ובזמן המשחות הוא דווקא עבר עד לרגע שהפסקתי למרוח אותן.
אז אני לא ממש יודעת מה קשור אלרגיה?
בכל אופן, הבדיקות יהיו ביולי (ולא יודעת עד כמה התוצאה תועיל לי).
אני בינתיים מתחרפנת!
אני לא שומעת כלום וזה לגמרי מוציא אותי מאיזון נפשי!
ואני מפתחת חרדות, שאני אהיה חרשת, וזה הופך להיות כרוני ולא ייפתר לעולם.
מה זה יכול להיות?
מישהו יודע איך אפשר לשים סוף לסיפור הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי באוזניים? - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012אפשר לשים לזה סוף אולם יש להגיע לבדיקה. אם את לא שומעת ככל הנראה יש פקק שעווה או הפרשות חוסמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לי באוזניים?
אריאל03/07/2012תודה רבה. אבדוק מולו את הנושא :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס בחילה וסחרחורתדני27/06/2012
שלום רב,
אני סובלת מסינוסיטיס בערך פעם בשנה -שנתיים.
לפניי חמישה חודשים בהיותי בחודש תשיעי,חליתי בסינוסטיס קשה ביותר שכלל טיפול של עשרים יום באוגמנטין.
הרגשתי טוב יותר אבלהסתימות באף והתחושה שהמערותנפוחות נותרה בעיניה.
לפניי שבועיים ניגשת לאף אוזן גרון לאחר שירקתי ליחה ירוקה)(סליחה על התיאורים...) במשך כשבועיים ואוזניי נסתמו ופשוט בכל קינוח אף היו יוצאות ליכמויות אדירות של נזלת שלא שיפרו את הרגשתי וגם החלו כאבי ראש ב עיניים.
קיבלתי שוב אוגמנטין לעשרה ימים ועוד טיפות להורדת נפיחות מערות האף לחודש ימים-הרופא אמר שהנפיחות גדולה ביותר.
במקביל החלו לי תחושות של בחילה קלה מדיי פעם ותחושה של כמו סחרחורת קלה ביותר אבל שמגיעה בעיקר לאחר שאני מקנחת את האף חזק.
היום למשל, קינחתי את האף חזק ושוב נפתחו ונסגרו לי האוזניים והרגשתי סחרחורת וכאילו שאני עומדת ליפול.
אני ממש מפחדת.האם יכול להיות שהסחרחורת והבחילות הקלות קשורות לליחה הרבה,לקינוחים שלי ולזה שהאוזניים נפתחות ונסגרות לי כל הזמן?
ממש ממש מתה מפחד.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס בחילה וסחרחורת - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012הסחרחורת קשורה לגירוי האוזן הפנימית בעת קינוח חזק של האף.
העלאת הלחץ בתוך האוזן עלולה לגרום לסחרחורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מונעים חנק מאוכל או מים?דניאלה27/06/2012
שלום
אכלתי לבד.
לקחתי לגימה מהמים וכאילו בלעתי אותם מוקדם מידי, לפני שהגיעו לגרון והיתה הרגשה שהקדמתי קנה לושט והשתעלתי נורא וזה היה מפחיד נורא.
איך אני יכולה מזה לקרות עוד פעם? זה יכול להרוג אותי בפעם הבאה?
אני יודעת שאסור לדבר או לצחוק בזמן הארוחה אבל יותר אולי עוד טריק\טכניקה? למשל לאכול בפה סגור כדי שבשום אופן הגוף לא יחשוב שהוא עכשיו נושם מהפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מונעים חנק מאוכל או מים? - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012אין דרך למנוע וזה למרות שמפחיד אינו מסוכן. אם הבעיה נמשכת שוב ושוב יש להגיע לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילהזיגי27/06/2012
שלום, כשאני שוחה אני צריך להשתמש באטמי אוזניים, אחרת הפעולה של המים שחוזרים ונכנסים לאוזן לא נותנת לשחות. האם זה יפריע לי לצלול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילה - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012בעת צלילה לעומק מעל 10 מטר יש לחץ רב ושימוש באטמים עלול להזיק מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלילה
זיגי29/06/2012כן, אני יודע שלא צוללים עם אטמים. השאלה שלי היא האם אני יכול לצלול (ללא אטמים), למרות הבעיה שלי בשחייה. אם זה עניין של כל מקרה לגופו, רופא אף אוזן גרון יוכללהגיד לי אם בטוח בשבילי לצלול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בגרוןאור27/06/2012
שלום,יש לי גירוי לא נעים בגרון וכתוצאה מכך אני משתעל ומרגיש כאב בזמן השיעול בגרון [השיעול לא חזק] כבר במשך יומיים.אשמח לדעת מהי התופעה ,מחכה לתשובה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012גירוי בגרון כזה יכול לנבוע מאלרגיה או מרפלוקס שזה חזרת מיצי קיבה מעלה לגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאבים חדים בצוואר מתחת ללסתיעקב27/06/2012
שלום ד"ר,
אחייני בן תורה בגיל 24 סובל כחודש מהתקפי כאבים - בחלקם חדים - בצוואר שמאל מתחת ללסת בקו האוזן. ההתקפים לא סדירים והתחושה דומה להתכווצות שריר ונמשכת כ - 30-60 שניות ובמהלכה יש לעיתים קושי בדיבור.תדירות הכאבים הלכה וגדלה והגיעה לפעמים לקצב של כל 5-10 דקות. כרגע, התדירות פחתה למספר פעמים ביום. הכאב מגיע לרוב, בזמן תנועה של הראש. התופעה התחילה לפני כ- 3 שנים עם הפסקות של רגיעה . נבדק כבר (כולל בבי"ח) ע"י: נוירולוג, אורטופד וא.א.ג + C.T ולא איתרו את הגורם לכאבים.
לאחרונה, הציעו מספר רופאים, בדיקה חוזרת ע"י א.א.ג.
נודה מאד על קבלת אבחנה משוערת והצעה לבדיקה/וטיפול בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאבים חדים בצוואר מתחת ללסת - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012אבחנה משוערת רק לאחר בדיקה מדוקדקת א.א.ג מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת רוק מעט בולטת מתחת לאוזן ימיןמיכל26/06/2012
שלום, אני בחורה בת 28. כבר כמה חודשים שאני חשה בבלוטת הרוק מתחת לאוזן ימין מעט בולטת.
לפי מה שהבנתי המיקום הוא של בלוטת הרוק. היא לא כואבת לי. אבל כאשר נוגעים בה היא מעט בולטת והיא דיי קשה. לא מבחינים בבליטה בהסתכלות רק במישוש האזור. אני ממש לחוצה מהעניין
האם זה יכול להיות חס וחלילה סרטן בבלוטת הרוק הנפיחות הקלה קיימת כבר מספר חודשיים ,
הבלוטה לא המשיכה לגדול אך עדיין מעט בולטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת רוק מעט בולטת מתחת לאוזן ימין - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012קשה לומר מה יש ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגואלי25/06/2012
בורטיגו, כאשר הקריסטלים לא במקום.
במידה ולא מטפלים בכך בזמן האם זה יכול לגרום לנפיחות או דלקת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012לא, לא יכול לגרום לנפיחות או דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות וטינטוןאריק25/06/2012
שלום ד"ר אני סובל מסחרסחורת מזה כשלושה שבועות ולפני כשבוע החלו לי צלצולים באוזן יכול להיות כתוצאה משטיפה באף במיי מלח או שמשהו אחר לא יודע. עשיתי בדיקת שמיעה ובדיקת ברה אתמול,לדברי הבודקת בדיקת שמיעה תקינה ומצויינת ובדיקת ברה מראה על ליקויי מסויים היא טוענת שזה דו צדדי ולא חד צדדי ושזה פחות מטריד.מה חשוב הבדיקת שמיעה או הברה ומתי נונתנים MRI ולמה , מה בעצם מחפשים ב MRI לראות מה הבעייה באוזניים או לראות אם יש גידול במוח.יש לציין שאני מרגיש באופן כללי רע מאוד חלש,דקירות בבטן,עקצוצים ברגליים ובבידיים קוצר נשימה ברקע אסטמה קלה הייתי אצל הנורולוג ומחר אני נגש לבדיקה EEG .מה דעתך ובנוסף רופאת המשפחה נתנה לי מודל ואגיסרק כרגע אני מנסה את האגיסרק זה יכול לעזור להעלים את הצפצופים?אם כן כמה זמן זה פשוט מתסכל אותי נורא הרעש וגם לחץ נוראי בכל הראש, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות וטינטון - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012MRI מבצעים בכל פעם שמאבחנים ירידת שמיעה עיצבית חד צדדית.
מטרת ה MRI לשלול גידול בשם אקוסטיק נוירינומה הנמצא על עצב השמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק ושיפור יכולת הבליעה?שלומי24/06/2012
היי
אני בן 36 ולתחושתי יכולת הבליעה שלי ירדה עם השנים.
לא נמצאו ממצאים בבדיקת שיקוף ושט או גסטרוסקופיה.
האם אפשר לחזק לשפר יכולת הבליעה? תרגילים? פיזיוטרפיה למערכת הבליעה ? לימוד טכנקות בליעה וכ"ו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק ושיפור יכולת הבליעה? - תגובה
ד''ר אביגיל ארד24/06/2012ניתן לטפל בבעיות בליעה על ידי קלינאית תקשורת המומחית בכך. לשם כל יש לעשות איבחון הפרעות בליעה על ידי בדיקת בליעה באמצעות סיב אופטי ומזון צבוע בצבע מאכל (בדיקת fees) או על ידי וידאופלואורוסקופיה. לעיתים תחושה של קושי בבליעה נובעת מבעיה כמו רפלוקס וטיפול בכך נותן הקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה עושים את הבדיקות וממי הפנייה?
שלומי27/06/2012היי
מי מפנה לבדיקות שציינת?
האם הבדיקות שאני עשיתי (צילום ושט עם נוזל בריום, וגאסטרוסקופיה) לא מספיקים לצורך העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ושט וקיבה לא מובנים ליעומרי22/06/2012
היי
עשיתי בדיקת ושט וקיבה עקב קושי בבליעה.
בתוצאות לא נמצא שום דבר לא כשורה חוץ מהערה אחת:
"יש לציין הצרות מרווח בגסמנט C7-6 כביטוי שינויים ניווניים בגסמנט הנ"ל של ע"ש צווארי."
מה זה אומר ההערה הזאת ומה הקשר שלה לבליעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ושט וקיבה לא מובנים לי - תגובה
ד''ר אביגיל ארד24/06/2012מדובר בשינויים ניווניים בחוליה צווארית. זהו ממצא נלווה שנצפה בבדיקה. לא תמיד יש קשר לבליעה אולם לעיתים כשישנן בליטות קדמיות מהחוליות הן לוחצות על אזור הבליעה. לא נכתב על כך שום דבר כך שאני מאמינה שזה צויין רק כממצא נלווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בפהמישהי21/06/2012
שלום,
אני בת 24, ושמתי לב בזמן אכילה שיש לי גולה בולטת בצד הלחי בתוך הפה, ובאמצע יש לבן כמו שמופיע באפטות, אבל אפטות היו לי ואני יודעת לזהות אותן.
הגולה הזו ממש נפרדת מהשטח ואפשר להזיז אותה עם הלשון.
פעם ראשונה שיש לי דבר כזה, מזה יכול להיות? לא זכור לי שנשכתי את הלחי או משהו כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בפה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד24/06/2012קשה לדעת בלי לראות מה פשר הנגע בפה. לעיתים זו פיברומה או בלוטת ריר שנסתמה,אבל רק בבדיקה אפשר לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגולה בפה - תגובה
ד''ר דן גוטמן29/06/2012זה בד"כ בלוטת רוק קטנה שנסתמה ונוצרת ציסטה עגולה ברירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)