מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי רגיזלירן24/09/2007
יש לי שאלה שלא בטוח שיהיה לך תשובה עלייה אבל בכל זאת ננסה,
אני משרתת בצבא כבר מעל חודש..סובלת מחרדות ומתחים שמובילים לשלשולים וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט והגעתי למסקנה שזה מעי רגיז בגלל שזה קורה בעיקר כשאני בדיכאון ובמתח,
השאלה שלי היא אם אני פונה לטיפול [כרגע נותנים לי סתם כדורים נגד שלשולים] אצל רופא,ומגלים לי בודאות מעי רגיז האם זה נחשב כסעיף נפשי? וגם איזה טיפול יכולים לתת לי [תרופתי?\נפשי?]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007לא זה איננו סעיף נפשי (לחלוטין לא). כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג - יש מספר תרופות היכולות לעזור תלוי באופי הסמפטומים.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירן25/09/2007:]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת הצפקענת24/09/2007
האם יתכן שיחלפו מספר ימים בין ניקוב המעי עקב דלקת בסעיף עד התפתחות תסמינים של דלקת הצפק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת הצפק
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007כן. יתכן שבלב ראשות ההתנקבות מכוסה בשומן או במעי ולאחר מספר ימים יש פריצה של התוכן המזוהם לחלל הבטן.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה ריריתלוני24/09/2007
מהן הסיבות ליציאה רירית? שקןף ללא דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה רירית
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007זיהומי מעיים או פוליפ ברקטום מסוג מסוים שעלול להפריש ריר.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקוליטיסענת23/09/2007
האם אנטיביוטיקה זינת הניתנת דרך הפה יעילה לטיפול בדיברטיקוליטיס או שיש חובה להתאשפז ולקבל אנטיביוטיקה תוך ורידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקוליטיס
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007במידה ומדובר בדיברטיקוליטיס קלה ניתן בהחלט לטפל בקהילה עם אנטיביוטיקה דרך הפה ללא אישפוז אישית אני מעדיף לתת אוגמנטין.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגחסוי20/09/2007
שלום ד'ר.
מזה 3 ימים אני מריש כאבי בטן מוזרים זה התחיל כשבבית הספר הרגשתי תחושת כאב אחרי שלא אוכלים הרבה זמן אך למרות שאכלתי והייתי שוואה הכאב המשיך ליום שלמחרת.
אני מאוד מודאג שזה קשור לסרטן המעי הגס
אני בן 15 וחצי .
הודע על תשובתך אם יש חשש ומאיזה גיל בדר"כ יכולים לחלות במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007אני משוכנע שאין לך סיבה לדאגה! גש לרופא המשפחה.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול ב- T2 סרטן רקטוםאיגור20/09/2007
לאבא שלי בן 70 הוציאו T2 גידול ברקטום נמוך דרך TEM. גידול הוא WELL_DIFFERENTIATED ואין סיבוכים לפי תוצאות פטולוגיות. יש לציין שבמקרה של ניתוח גדול יהיה עם סטומה כל החיים. הנני מבקש ערכה סטטיסטית לגבי סיכון במידה ונחליף לאופציה של טיפול RT. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן T2
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007אין סטטיסטיקה ברורה לגבי השאלה שלך. במידה והיו מבצעים את הניתוח הגדול והתשובה היתה T2 אזי באופן חד משמעי אין צורך בהוספת קרינה וסיכויי החזרה נמוכים ביותר (אחוזים בודדים ). כאשר מבצעים כריתה מקומית (עם או ללא TEM) כמו במקרה הזה יש מאמרים שהראו ששיעור החזרה גבוה בהשוואה לניתוח הרדיקלי (במאמרים מסוימים 10-20%) ולכן יש נטייה להוסיף קרינה. במקרה הזה ההיסטולוגיה של הגידול היא טובה (WELL DIFFRENTIATED) וסביר שסיכויי החזרה יותר נמוכים עם זאת לדעתי על מנת לתת את הטיפול המיטבי כדאי להוסיף קרינה.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכים לאחר ניתוחטובי19/09/2007
שלום רב
אצל אמי אובחן לפני כשנה דיבירטיקוליטיס במעי הגס. טיפול אנטיביוטי ממושך בבית חולים לא הועיל. לאחר בדיקת קולנוסקופיה התברר שהמעי הגס דלקתי בצורה קשה ויש צורך בניתוח להסרת האזור הדלקתי.
הניתוח התבצע לפני כחודשיים וחצי. במהלך הניתוח התברר שכל המעי הגס נגוע בדלקת מלבד 8 ס"מ בסופו. כתוצאה מכך הוסר כל האזור הנגוע מלבד אותו קטע תקין שחובר למעי הדק.
במהלך שלב ההחלמה הראשוני התלוו אל כאבי הבטן העזים יציאות בתדירות של 6 פעמים ביום לערך. לאחר מכן הכאבים החלו להחלש (לקראת חודשיים לאחר הניתוח) ומספר היציאות לא פחת.
לפני כשבוע אמא שלי ביצעה מאמץ גופני (התכופפה לנקות את השטיח) והרגישה שהמאמץ שינה את התחושה בבטן והכאבים התחילו לחזור. הכאבים ממשיכים גם עכשיו. אתמול אפילו החום שלה עלה למשך יממה ל-37.5 מעלות וירד.
כמו כן כל פעם שהיא יוצאת מהשירותים היא מרגישה סחוטה מעייפות.
מה כדאי לה לעשות על מנת לטפל בכאבים שהתחזקו? האם זה יכול להיות נזק מקומי וזמני כתוצאה מהמאמץ שהיא אחרי השיא שלו ופשוט מאריך את תקופת ההחלמה או שזה יכול להצביע על בעיה חמורה יותר- התפתחות של דלקת כתוצאה מהניתוח עצמו?
והאם יש דרך להקל על מספר היציאות ווהרגשה לאחר כל יציאה באמצעים כלשהם (תזונתיים וכו')?
בכבוד רב
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ממושכים אחרי ניתוח
ד''ר שמואל אביטל23/09/2007ראשית לא אמורים להיות כאבים משמעותיים חודשיים וחצי אחרי ניתוח. כדאי להיבדק שוב ע"י הרופא המנתח ואולי לשקול CT של הבטן. לגבי שלשולים - זה מאוד צפוי אחרי ניתוח מסוג כזה ולוקח זמן עד שזה מסתדר. כדאי להיוועץ בדיאטנית - המשחק עם כמות הסיבים יכול לעזור . בנוסף אם השלשולים עקביים מאוד ניתן להשתמש לתקופת מה באימודיום באופן קבוע.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וריפלוקסעידו19/09/2007
שלום רב.
האם מי שסובל מריפלוקס וזקוק לבדיקת קולונסקופיה צפויי לסיבוכים או קשיים?
האם ניפוח המעי לא יהיה בעייתי משום חוסר תפקוד השוער?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה ורפלקס
ד''ר שמואל אביטל23/09/2007לא. אין שום קשר. בין המעי הגס לבין השוער של הקיבה מפרידים מספר מטרים של מעי דק..
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקים ושלשוליםיורי18/09/2007
בשבוע האחרון אני סובל מכאבי בטן חזקים מאוד כל פעם שאני אוכל, לפעמים עם שלשולים. נתתי בדיקת צואה אבל יש עוד זמן בטח עד שיבדקו אותה. מה אני יכול לעשות בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ושלשולים
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007שתיה מרובה בעיקר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוציות מעיים עקב דלקת מעיים ?יאיר16/09/2007
ד.נ.
אני סובל מהתקפה של דלקת במעי הגס והעדין כולל קיבה יש לי התכווציות נוראות הן שצריך ללכת לשירותים והן בכלל ההתקפה כוללת הקאות שילשולים מימים עד כדאי אובדן שליטה
הרופא בקופ"ח כללית רופא משפחה נתן פפברין ופרמין מה שלכתחילה לא עבד ההתקפה ריקה אותי כר ארבע ימים לבית עשיתי בשנת 2000 קולוסקופיה נמצאה תקינה הרופא הגסטרו מסרב לחזור על הבדיקה בטענה שלא יכול להיות שבמשך שמונה שנים התפטח גידול או פולים והד"ר הוא מהל מרפאת איזורית מה שכן נמצא גסטריטיס דיראה כבד שומני דרגב שלול לא ממצא פתולגי לא ניתן טיפול וערכים מעט גבוהים של כולסטרול גם לזה לא ניתן טיפול לגבי תזונה אני משתדל לשמור
אך כרגע אני בבעיה אקוטית מה אתה מציע אני מודע לאורך השאלה אך אנא השב נא לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות במעי
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007יתכן ואתה סובל מתסמונת המעי העצבני. כדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה לגבי טיפול תרופתי.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שתן חוזרות וכאבים בצד הגוףלילי14/09/2007
שלום דוקטור!
בחודשים האחרונים התעוררה בעיה כאשר ישנה תופעה של דלקת שתן חוזרת שנעלמת אחרי טיפול אנטיביוטי אך שוב חוזרת אחרי מספר ימים , השתן לא צורב אך יש חום שעולה ויורד ובעיקר כאבים חדים בצד הגוף קרוב למותן (סביבות המעיין אני חושבת) . יש לציין שלפני כשבועיים וחצי עשיתי בדיקות דם כולל צילום אולטרסאונד של החזה ולא נתגלה כל בעיה כולל במעיין.........
המצב ממש מתסכל אותי ....... ממה זה יכול להיות?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות שתן
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007כדאי להתייעץ עם פנימאי או אורולוג. זה פורום המוקדש למחלות כירורגיות של המעי הגס
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוף זרשרה13/09/2007
ביום שני האחרון בלעתי חלק מתכתי שנשבר מפלטת שיניים. גודל החלק כ-7/1 מ"מ שבקצהו האחר חוד. הייתי במעקב בבית חולים כיומיים ושוחררתי בערב חג כאשר הגוף היה בצד הימני של הבטן התחתונה. שאלתי האם הגוף הזר אמור להפלט בצואה ואם לא האם זה מהווה סכנה מיידית ביום שני הקרוב אני אמורה לנסוע לחו"ל לשבוע ואני מודאגת. לציין שבדקתי ביציאות וככל הנראה הגוף הזר לא נפלט עד כה.
אודה לתשובתך.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007זה אמור להיפלט במעי. כדאי לבצע צילום בטן חוזר. זה אמור תוך 3-5 ימים להיות בחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקת פסאג' (צילום מעבר מעי)caspii12/09/2007
"פיתולי המעיים בעלי דוגמת רירית ורוחב תקינים מלבד האיליום הטרמינלי שהודגם עם רירירת הרוסה,כיבים ואיבוד אנטומיה תקינה.לסיכום התמונה המתוארת לעיל יכולה להתאים למחלה ע"ש קרוהן."
דקטור רציתי לשאול אותך מה זה אומר כי עד שהתור לגאסטרו יגיע אני מודאג.. מה זה אומר שבדוק אני חולה? מזאת אומרת רירית הרוסה ועוד פרטים לגבי מה שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של גיא
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007גיא שלום,
לפי התשובה מדובר בסבירות גבוהה במחלת קרון. נראה לי שהשלב הבא הוא ביצוע קולונוסקופיה וטיפול תרופתי לפי המלצת הגסטרואנטרולוג.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
caspii20/09/2007ואם אני לא מעוניין לעבור קולנסקופיה הוא יכול גם להמליץ על טיפול תרופתי על סמך הפסאז'? או שהוא יכול להשאיר תמצב כמו שהוא ולהגיד שסירבתי טיפול...?
כי אמא שלי עברה קוללנסקפיה והסתבר שהיא חולת קרהון וגרמו לה נזק בלתי הפיך במהלך הבדיקה לכן אין מצב בעולם שאני לוקח תסיכון פה גם אם מדובר בקטע של להזניח ולהמשיך לסבול משלשולים כל ימי חיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר שמואל אביטל25/09/2007אין חובה היסטרית למרות שעדיף. ניתן גם לטפל על סמך הצילום. ניתן אגב להסתכל על האזור בעזרת וידיאו-קפסולה.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן?אייל11/09/2007
שלום.
לפני כחודש וחצי הופיעו בחילות חזקות מלוות בחוסר תיאבון, כאב בטן בצד ימין תחתון וחום 37.5. לאחר שנשלל אפנדציט בוצעו בדיקות דם ושתן, אולטרה סאונד בטן עליונה וסי טי - כולם תקינים ואפילו התייעצתי אתכם באתר- למעט ממצאים קטנים מידי לאפיון בכבד שהבנתי שבד"כ זה חסר חשיבות.
רופא הגסטרו' שלי חשב שמדובר בזיהום כל שהוא מאחר והחום לא יורד, לכן רשם לי דוקסילין 100 למשך 10 ימים. יש לציין שירדתי במשקל כ4 ק"ג ועדיין לא הצלחתי לעלות במשקל למרות שהתיאבון חזר ואני אוכל כרגיל.
כיום לאחר שסיימתי עם האנטיב' אין שום שינויי, מאחר ואני טס הרבה למקומות טרופיים פניתי למומחה למח' טרופיות והוא חושב שיתכן ומדובר בטפיל כל שהוא והמליץ לי לקחת אסקזול 400 מג' פעמיים ביום למשך שבוע. סיפרתי לו שאני חושש מקרוהן והוא טען שלא יתכן שמדובר בקרוהן משום תוצאות בדיקות הדם הטובות שלי.
שאלותי הן:
1. האם באמת אין חשש לקרוהן לאור ב.הדם או שלא מחייב?
2. האם אני יכול להתחיל מייד אם האסקוזול או שעליי להמתין מס' ימים לאחר האנטיביוטיקה?ובכלל מה דעתכם על אופצ' הטפילית?
3.אני בן 38 סובל מרפלוקס כשנה וחצי אך לא נוטל תרופות. האם לאדם הסובל מרפלוקס ניתן להשתמש באסקזול? האם יתכן והצרבות נגרמות למעשה מטפיל ולא מרפלוקס?
4. בעוד כשבוע עלי לטוס למזרח הרחוק ושבוע אח"כ לדרום אפריקה. בהנחה שאתחיל בטיפול(אסקזול) האם בטוח לטוס או שעליי לבטל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ?
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007הסבירות לקרון היא נמוכה מאחר ואין עדות לדלקת המעי ב CT . עם זאת שום דבר ברפואה הוא לא 100% .
אני לא מכיר מחלת רפלקס הנגרמת ע"י טפילים.
לגבי הטיפול באסקזול כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.
לגבי הטיול - לפי הרגשתך הכללית. אני לא רואה מניעה רפואית משמעותי בהנחה שתה מרגיש סביר.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ותורשהדולב11/09/2007
שלום. האם מחלת הקרוהן היא מחלה תורשתית? אם כן, מה הסיכוי שלילד שאחד מהוריו (האבא) עם קרוהן יהיה קרוהן גם כן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרון ותורשה
ד''ר שמואל אביטל19/09/2007יש אלמנט תורשתי בקרון. בתאומים זהים במידה והאחד חולה הסיכוי שהשני יפתח קרון מגיע ל 60% . לגבי קרובים מדרגה ראשונה (ילד והורים או אחים לא תאומים) כמו במקרה הזה הסיכוי נמוך בהרבה והוא כנראה נע בין 3 ל 8%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)