מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שערה הפוכה השפעה על יציאהדני06/12/2016
עשיתי ניתוח בהרדמה מקומית לשערה הפוכה
האם ישנה השפעה על היציאות שלי כי יומיים אינני יכול לעשות יציאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים יש השפעה חולפת- בגלל כאבים, בגלל ההרדמה
ד''ר דני רוזין07/12/2016אפשר להעזר בחומר משלשל אם זה נמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושי שומן בגוף ובליטה בראשאחת06/12/2016
שלום רב
שאלות בבקשה.
אותרו אצלי שני גושי שומן אחד בכתף ימין ואחד בזרוע השמאלית שעל פי רופא העור גרם להתפוץץות כלי דם קטנים ולכן יש לי על העור מעל לגוש נקודות שחורות. האם צריך להסיר אותם? לפעמים גורמים לכאב מקומי או גרד.
שאלה שניה מאחורי אוזן שמאל יש לי בליטה מורגשת במישוש וגם בצד הראש המשאלי יש לי בליטה בעצם או מתחת לעור לא מאובחנת. הייתי אצל אף אוזן גרון ואצל פה ולסת ואצל נוירולוג כולם מישושו וראו שיש שני גושים (מאוחרי העצם ובליטה בצד הראש השמאלי) אך כולם אמרו לא במסגרת ההתמחות שלנו ולא נתנו לי מענה מה זה יכול להיות. לפעמים אני מרגישה לחץ עצום באוזן אך האוזן עצמה תקינה (לפי אף אוזן גרון). למי לפנות? ומה זה יכול להיות? אני מאוד חוששת שזה משהו מסוכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את גושי השומן ניתן להסיר אם מפריעים- אין חובה
ד''ר דני רוזין07/12/2016גם הבליטות האחרות לא נשמעות מסוכנות ולא נראה שיש בסיס לחששות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה הפוכה תפרים לאחר ניתוחדני05/12/2016
שלום
אתמול עברתי ניתוח שערה הפוכה
האם זה תיקני לתפור את המקום בגלל שיש לי סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, יש הרבה אופציות בטיפול הניתוחי.
ד''ר דני רוזין06/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרים תינוק לאחר ניתוח בקע טבורינוגה05/12/2016
דר רוזין שלום
אני עתידה לעבור אצלך ניתוח בקע טבורי בעוד שבוע. יש לי תינוק בן 7 חודשים
כמה זמן לאחר הניתוח אסור לי להרים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
נוגה05/12/2016בנוסף, קראתי קצת בפורום על ניתוח בקע טבורי והבנתי שאם מדובר בבקע טבורי של פחות מ 2 ס״מ פחות מומלץ ניתוח בשיטה הלפרוסקופית . האם נכון הדבר?
ואם אכן, מה כן מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אישית פחות תומך בכך
ד''ר דני רוזין05/12/2016ניתוח פתוח עם רשת נותן מענה מצויין בחתך קטן וקוסמטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום הפרשות ונקודות לבנותחיים דיין03/12/2016
בעצב הזנב אדום מסביב וישנם הפרשות עם ריח רע.. ונקודות לבנות מה עלי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה כמו תהליך דלקתי,
ד''ר דני רוזין03/12/2016אך קשה לקבוע אם מדובר על דלקת עורית שטחית או משנית לתהליך פילונידלי (״שערה הפוכה״). ממליץ לגשת לרופא שיבדוק ויתרשם כדי להחליט האם הטיפול במשחה בלבד, טיפול אנטיביוטי או הפניה לטיפול ניתוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו קצת מבלבל ומוזר מודאגיוסי30/11/2016
שלום
הייתי אצל גסטרו מומחה..שעבר ביסודיות על הבדיקות שלי שזה כולל סיטי אולטרסאנוד קולו וגסטרו ובדיקות דם
הפנה אותי לבדיקות דם נוספות
גולקז 104
A1c -5
נשלל סכרת מה שכן יש תסמינים ובדיקה נוספת חריגה
עמילאז שיצא 260
משהו לא מסתדר מצד אחד אין סכרת מצד שני לבלב גבוה
מה זה יכול להיות מה עלי לעשות האם זה משהו חריג
דואג מעט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין ממש קשר בין סכרת לבין עמילז
ד''ר דני רוזין17/12/2016ללבלב תפקידים שונים, סכרת קשורה לחלק ההורמונלי (אנדוקריני) וליצירת אינסולין, עמילז נובע מהחלק ההפרשתי (אקסוקריני) של הלבלב ביצור אנזימי עיכול. עליית עמילז יכולה להעיד על דלקת לבלב. בשלב ראשון כדאי לחזור על הבדיקה לראות מגמה, ולהתייעץ עם הרופא אם יש צורך בבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח כיס מרהדנה30/11/2016
לפני 4 ימים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה. יש לי עדיין כאבים נוראיים באזור החתכים. כמו כן, נאמר לי כי ניתן לחזור לתזונה רגילה, אך כאשר אכלתי טונה הרגשתי התקף בדיוק כמו שהייתי חווה לפני הניתוח- כאבי גב בשכמות למשך חצי שעה בלי יכולת לזוז. איך ייתכן שיש את הכאבים הנ”ל למרות שכיס המרה הוצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הימים הראשונים יכולים להיות קשים יותר,
ד''ר דני רוזין30/11/2016גם מבחינת כאבים וגם מבחינת מערכת העיכול, זה לרוב מסתדר תוך שבוע שבועיים. ניתן להעזר במשככי כאבים ולאכול ״קל״ יותר.
אם זה נמשך יהיה מקום לבדוק אם אין בעיה שקשורה לניתוח, כמו למשל אבן שנשארה בדרכי מרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפסס שלא מתנקז לבדקרן30/11/2016
לפני שלושה ימים יצא לי אפסס באזור למטה לא נעים אני עושה אמבטיות עם מים חמים ומורחת משחת היקומיצין בוקר וערב האפסס לא נפתח הוא רך אבל הוא לא מתנקז לבד מה עושים במקרים כאלה מה אני עושה ?
ממתינים אם לא מתנפח, לא מאד כואב, אין חום ואין אודם סביב
ד''ר דני רוזין30/11/2016אם כן מחמיר- ניתן לגשת למיון לפתיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות עם קורטקס מעובה בשני בתי השחימאנה28/11/2016
בממוגרפיה שגרתית נדרשתי לאולטראסאונד שם התברר שבשני הצדדים יש בלוטה עם קורטקס מעובה. בביופסיה (מחט- רק בצד ימין) כירורג לא ראה ממאירות אך בשל הימצאות מלנין הפנה לרופאת עור. רופאת עור אמרה שהמלנין לא מסביר את נקורטקס המעובה והפנתה להמטולוגית. המטולוגית חושבת שכדאי לחזור על בדיקה ואם יש שינוי בבלוטות לעשות ביופסיה פתוחה. מאז תחילת התהליך בחודש יוני חוויתי תחושות שונות בשחי. בשבוע האחרון זה נהיה כאבים רק השמאלי ויש תחושה של גוש במישוש. מה זה יכול להיות? האם יש לי סיבה לדאוג?!
קורטקס מעובה אינו ממצא ספציפי
ד''ר דני רוזין29/11/2016הוא יכול לנבוע מגורמים שונים, כמו סתם בלוטה פעילה ותגובתית (תקין) ועד מעורבות גידולית בבלוטה. המצאות מלנין מחשידה לתאי מלנומה אך אולי פשוט המחט ״סיבה״ איתה תאי עור לתוך הדגימה- לכן אי הבהירות. ברוב במקרים הממצא של קורטקס מעובה מוביל לתוצאה שלילית (תקינה), אל מסכים שבמצב הנוכחי כדאי להמשיך לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאנה29/11/2016תודה על התשובה. יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים עם נמקיעל20/11/2016
שלום
אישה בשנות החמישים, עם הרניה כבר שנים רבות.
כבר כמה ימים עם הקאות (בתחילה היה גם שלשול, לאחר מכן הפסיק לגמרי יציאות).
קיבלה נוזלים במרפאה קהילתית, לאחר שלא חל שיפור נשלחה למיון.
במיון קיבלה נוזלים, ורק למחרת בבוקר בוצע צילום בטן, ובשעות הערב לילה בוצע סיטי.
ואז הופנתה לניתוח דחוף עקב החסימה וכן נמק של חלק מהמעי.
1. כמה זמן לוקח עד שנוצר נמק?
2. אם בצילום רנטגן ראו ממצאים המחשידים לחסימת מעיים, האם זה תקין שחיכו עד הערב עם הסיטי?
3. כמו כן דרשו הכנה לסיטי עם השתיה המיוחדת, מה ההגיון בלשתות אצל מישהו עם מעיים חסומות?
4. כמו כן לא הגבילו אותה מבחינת מזון ושתיה, והיא קיבלה ארוחת צהרים כרגיל (כנראה לא אכלה כי לא רצתה ולא יכלה), האם זה נורמלי?
ובכלל, לאור הקליניקה של כמה ימים עם הקאות וללא יציאות, לא היו אמורים מיד לחשוד בכיוון של חסימת מעי ולהפסיק לתת לשתות, ואף לחבר לזונדה?
השאלות ענייניות- אבל זה מאד תלוי בהערכה הקלינית
ד''ר דני רוזין20/11/2016נמק נוצר תוך שעות עד ימים- תלוי במידת החסימה והלחץ על המעי.
כמובן שהיה רצוי לאבחן מהר ולנתח מוקדם לפני הנמק, אך לצערנו האבחנה לעתים לא פשוטה, חסימות הן שכיחות, וברובן הגדול נפתחות ללא ניתוח, ומקובל להשגיח. סיטי היא בדיקה מאד אבחנתית, וחומר הניגוד לעתים מתקדם למרות החסימה ומאד עוזר לפיענוח.
קשה לשפוט את המקרה בלי הנתונים המדוייקים. ברור שניתוח מוקדם יומר היה עדיף- אך קשה לומר מה היתה מידת החשד והאם ההתנהלות היתה סבירה או לא בהתאם לנתונים באותו הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה בבטן ילד בן 9.5יוסף19/11/2016
בעקבות כמה פעמים של כאבי בטן עשו לבני בן 9.5 בדיקת us הכל היה תקין חוץ מהכתוב" באיזור RLQ לטרלית לכלי דם הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת במבנה שמור בגודל כ 21*5 ממ ללא היפרמיה" מה זה אומר ? זה דבר מסוכן? מה עושים עם ממצא כזה? אני מאוד בלחץ לפני כמה חודשים אישתי נפטרה מסרטן בבקשה עזור להבין ומה לעשות בבקשה!!!!! תודה מראש
לא נשמע מסוכן
ד''ר דני רוזין20/11/2016מימדי הבלוטה קצת גדולים- בלוטות נוטות לגדול במצבים שונים מעצם תפקודן, למשל כשיש איזו דלקת שהגוף נלחם בה. האולטרסאונד מבחין לא רק בגודל אלא גם במבנה של הבלוטה- שהוא תקין ולא חשוד לגידול. גם אין ריבוי כלי דם באיזור (היפרארמיה), מה שתומך בכך שאין שם תהליך פעיל כרגע.
בכל מקרה ניתן לחזור על הבדיקה עוד 4-6 שבועות לוודא שאין דינמיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לשאלה על dalacin cעדי19/11/2016
שלום ד"ר רוזין -לפני שלושה ימים כתבתי אליך בקשר לניקוז אבצס בתנוך האוזן. להמשך קבלתי משחה ןכדורים אנטיביוטיים-dalacin c היום,אחרי יומיים וחצי ,יש לי כל הזמן טעם כאילו חלוד בפה. אני מקבלת גם הידראה לטיפול בפוליציטמיה ורה. האם ייתכן שיש ריאקציה בין השתיים?ואם כן-האם להמשיך?
בתודה מראש לתשובתך,עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להמשיך
ד''ר דני רוזין19/11/2016הטעם בא מהאנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
עדי19/11/2016תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בבית השחי כואביפית אברגיל18/11/2016
הבת שלי בת 19 יש לה כעת גולה בבית השחי כשאני
נוגעת במקום זה מאוד כואב
האם זה מסוכן?
נא עזרתך בבקשה בבקשה
לא נשמע מסוכן
ד''ר דני רוזין18/11/2016ככל הנראה דלקת בבלוטת חלב או זיעה של העור, אולי משנית לגילוח, ניתן לטפל מקומית במשחה אנטיביוטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אבצס בתנוך האוזןעדי ליפשיץ17/11/2016
שלוםרב-לפני כשבעה חדשים צמחה לי בליטה בגודל אפונה קטנה על סחוס תנוך האוזן,שנראתה כמו בליטה של הסחוס.לפני כמה ימים היא התנפחה נעשתה אדומה חומה.הופניתילכירורג, שניקז את האבצס בלחיצות, ונחבשתי עם משחה אנטיביוטית לשבוע,ואנטיביוטיקה לשבוע.אך הרופא אמר שאח"כ אצטרך לעבור ניתוח,כנראה בגלל הבליטה בעור. אחרי שקראתי על האבצסים, וגם בפורומים נזכרתי שהיו לי גם אבצסים בבית השחי,ובמפשעה בשלוש השנים האחרונות.גם כיום יש לי במפשעה שני גושים קטנים וקשים ללא כאב, וגם לעיתים בין שתי הירכיים גושים נוזליים צורבים ומשפשםים,אך מתנקזים מעצמם בד"כ. יש לי שתי שאלות בעניין-(א)מה הסיבה לריבי התופעות הנ"ל (ב)לאור תיאור העניין באוזן, האם חיוני לנתח אחרי הניקוז וההחלמה של האבצס. בודה מראש לתשובתכם
אבצס
ד''ר דני רוזין17/11/2016מדובר בציסטות של בלוטות עוריות,זו נטיה של העור ולעתים בשכיחות יתר אצל אנשים מסויימים. יש לדלקות נטיה לחזור ולכן ממליצים להסיר אחרי דלקת- אבל זה לא בגלל שמדובר במשהו מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי17/11/2016תודה רבה ד"ר רוזין, על תגובתך המהירה. אודה לך אם תוכל גם להתייחס לניקוז האבצס בתנוך האוזן מדוע בעצם מפנה אותי הכירורג לניתוח אחרי הטיפול במשחה ובאנטיביוטיקה? שכחתי לציין שאני סובלת מפוליציטמיה ורה,שאובחנה לפני כשנתיים. אני מאוזנת על רמת ההמוגלובין .
ושוב-הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למניעה.
ד''ר דני רוזין17/11/2016כי ניקוז האביב לא מסיר את הציסטה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
עדי17/11/2016שוב תודה רבה, גם על התשובות וגם להיענות המהירה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלב במרקם שומני בבדיקת USרפאל16/11/2016
בבדיקת us שעשיתי עלייה בתפקודי כבד גילו שיש לי לבלב במרקם שומני דבר שמאוד מלחיץ אותי מה זה? זה מסוכן? מה הטיפול ? האם חלילה זה קשור לסרטן? בבקשה תנו לי כמה שיותר מידע בבקשה!! תודה מראש
לבלב
ד''ר דני רוזין17/11/2016אין לכך כל משמעות ואין כל קשר לסרטן. זה פשוט מבנה הריקמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)