פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• מתי כדאי לעשות בדיקת שד לאישה מניקה?
    ויקי
    12/11/2016

שלום,
    מתי מומלץ לבדוק שדיים לאישה מניקה? כמה זמן אחרי לידה כדאי לעשות את זה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלוי מה משך ההנקה...

ד''ר דני רוזין
    12/11/2016

לא הגיוני לא להיבדק שנתיים או יותר אם מניקים לאורך זמן. נכון שבעת הנקה השד גדוש וגבשושי יותר- אך עדיין ניתן לבדוק. מציע לא לחרוג משיגרת הבדיקה הרגילה, ובודאי להיבדק אם יש ספק כלשהו לגבי ממצא בשד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת אנטיביוטיקה לפני ניתוח בקע
    אייל מרמת גן
    11/11/2016

שלום
    אני בן 48

לפני 10 שנים עקב קצת אקנה בגב, הפנה אותי רופא עור לבדיקת תרבית אף.
    בבדיקה יצא שיש לי סטפילוקוקוס אוראוס באף.
    הוא המליץ שאקח אנטיביוטיקה אבל רופא המשפחה אמר שחבל על הזמן ולא לקחתי כלום.
    מאז לא ביצעתי שוב את התרבית.

יש לי הפניה לביצוע ניתוח בקע מפשעתי.
    קראתי אתמול כתבה על הנחיות חדשות למניעת זיהומים לקראת ניתוחים וכתוב שם שמי שיש לו סטפ. אוראוס באף צריך לשים משחת מופירוצין באף לפני הניתוח כדי להקטין סיכון לזיהומים.

רציתי לשאול
    1. האם הסטפ אוראוס מהאף עלול להפוך אצלי בעקבות ניתוח ל MRSA הידוע לשימצה או שאין קשר?
    והאם בגלל החשש מ MRSA מומלץ לשים את המשחה או עקב חשש מזיהום סטפ. אוראוס "רגיל" ? זה מסוכן?
    2. כמה ימים לפני ניתוח כדאי לשים את המשחת מופירוצין וכמה פעמים ביום?
    3. אם יש ניתוח בחירום עקב חלילה כליאת בקע, האם צריך להגיד למנתח שיצא לי בתרבית אף סטפ אוראוס ומה אפשר לעשות עם זה ?

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר דני רוזין
    12/11/2016

1. למעשה לא ידועה לנו הרגישות של החיידק שצמח אצלך, אם כי סביר יותר שזה סטפילוקוקוס רגיש לאנטיביוטיקה ולא MRSA, שפחות שכיח מחוץ לבתי החולים. לא ברורה לנו תמיד איך מתפתחת העמידות- והאם חידק קיים משתנה או שנדבקים בחידק אחר
    2. הגיוני לתת טיפול מונע- גם לטפל בנשאות, וגם לפני ניתוח. כדאי ליידע את המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר בטחורים טרומבוזיים?
    יאיר
    08/11/2016

שלום

לפני יומיים התחילו לי כאבים עזים בפי הטבעת
    ניתן לממש במקום מה שנראה כמו טחורים.
    יש גם בליטה בחוץ, משהו שמרגיש (אני לא יכול לראות) כמו טחור טרומבוזי.
    אלא שזה לא רק שם, אלא גם קצת בפנים אני ממשש ואני חש עוד לפחות בליטה אחת נוקשה כזו שמרגישה כמו טחור טרומבוזי.
    היציאות רכות, ויש דימום קל מדי פעם.
    אני מניח שהכאבים העזים הם לא רק מהטחור הנוקשה החיצוני, אלא גם מאלו שקצת יותר בפנים, וככל הנראה השילוב של המתח השרירי שעליהם, יוצר כאב רציף.
    בעבר סבלתי מפיסורה, ולאחר שנים של סבל עברתי ניתוח, ומאז זה לא חזר. כך שלא נראה לי שיש מעורבות של פיסורה.
    כ"כ פעם בכמה זמן סבלתי מטחורים, ובעבר אף בוצע ניקוז של טחור טרומבוזי חיצוני, וזה כלל לא היה נעים, לא בזמן הפעולה ולא בימים שלאחר מכן.

1. האם יש חובה/צורך ללכת להיבדק או שאני יכול לצאת מנקודת הנחה שמדובר בטחורים?
    2. האם יכול להיות שיש טחורים טרומבוזיים לא רק בחוץ אלא גם כאלו שקצת יותר בפנים (אני מכניס טיפה את האצבע עם המשחה, וחש גושים נפוחים ונוקשים), ויש עליהם לחץ של השריר?
    3. כמה זמן להמתין לשיפור מבלי ללכת לבדיקה?
    4. אני נוטל אספירין במינון מניעתי, בימים האחרונים לא נטלתי, האם יכול להיות קשר כלשהו לכך שהתפתחו הטחורים הטרומבוזיים? (יש לי המוגלובין והמטוקריט מוגברים)

תודה

הוספת תגובה

• התאור נשמע מתאים.

ד''ר דני רוזין
    09/11/2016

ניתן לחכות מס׳ ימים אם יש שיפור תחת טיפול מקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולות קטנות בבית השחי
    חנית
    07/11/2016

הי
    לקראת סוף ההריון יצאו לי גולות בבית השחי (בשתיהן) וזה נעלם
    עכשיו כשאני אחרי הלידה ומניקה בימים האחרונים יש לי תחושת צריבה בבית השחי.
    כמעט חודשיים אחרי לידה.

לקביעת תור
    סגירה
    גולות קטנות בבית השחי

הוספת תגובה

• כנראה שגשוג של רקמת השד באיזור

ד''ר דני רוזין
    07/11/2016

לא דבר חריג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נושא בקע מפשעתי ספורטאים
    אלי שלו
    06/11/2016

שלום רב בני איתי שלו בן 16 שחקן כדורגל בליגה לפני חודשיים וחצי התלונן על כאבים במפשעה ובטן תחתונה אובחן בבדיקה אולטרסאונד ע"י בודקת מוסמכת שיש לו בקע ספורטאים להלן התשובה מפשעה ימנית - ללא בקע מפשעתי צד בצד שמאל בקע מפשעתי קטן המכיל שומן אומנטלי ללא מעי ללא סימני כליאה וללא סימני קרע בשריר הבדיקה בוצעה במנוחה ובמאמץ. במהלך החודשיים איתי היה במנוחה של בערך חודש ולאחר מכן נעשה ניסיון לחזור לפעילות בהדרגה ע"י ליווי של המעסה שמבין בפציעות מהסוג הזה איתי קיבל הדרכה של מס רב של תרגילים שעליו לבצע כמה פעמים בשבוע כדי לחזק את השרירים באזור הפציעה כתוצאה יש שיפור קל אך בניסיון של איתי לחזור לאימונים בהדרגה יש קושי רב איתי לא מצליח להאיץ בריצה שינויי כיוון בעיטה וכו' וזה מחזיר אותו אחורה אני רוצה להדגיש שכל הזמן נאמר לאיתי שברגע שיש כאב בזמן תרגילים או באימון עליו להפסיק את התרגיל כרגע איתי הפסיק כל פעילות . פניתי לפרופ דודאי אך נאמר לי שהוא לא מקבל ממכבי שרותי בריאות וכל הטיפול באופן פרטי אני מחפש רופא מומחה בתחום שיכול לעזור לאיתי ונוכל ולקבל החזר ממכבי או שהוא רופא במסגרת מכבי .

לקביעת תור
    סגירה
    נושא בקע מפשעתי ספורטאים

הוספת תגובה

• מצאת

ד''ר דני רוזין
    06/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי איזה ניתוח מומלץ?
    יעל
    04/11/2016

שלום

בשנות השלושים, סובלת כבר זמן מכאבים באזור הטבור כתוצאה מבקע.
    בביקור אצל כירורג אובחן בקע טבורי לא כלוא, והופניתי לניתוח.
    האם ניתן לבצע את זה הן בשיטה רגילה והן בשיטה לפרסקופית?
    מה הייתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות?
    והאם במקרה של בקע טבורי ניתן לבצע זאת באמצעות כירורגיה אנדוסקופית? (כלומר דרך הפתח הטבעי של הטבור)

ולגבי הרדמה, האם זה נתון לבחירתי? ניתן לבצע בכלל הרדמה ספינלית במקרה של בקע בטבור?
    והאם יש הבדל מוחלט בין אם מדובר בהרדמה לניתוח לפרסקופי או רגיל?

תודה רבה

הוספת תגובה

• כל התשובות נכונות :-)

ד''ר דני רוזין
    04/11/2016

בקעים קטנים בטבור ניתן לתקן דרך חתך קטן בטבור עצמו- זה לא דורש אנדוסקופיה, קל יחסית ופשוט עם תוצאות טובות. לרוב נעשה בהרדמה כללית אבל אפשר באיזורית (בגב) ואפילו מקומית אם מתעקשים.
    לפרוסקופיה אפשרית ויש הדוגלים בכך- אבל דורש הרדמה כללית תמיד, 3 נקבים, ורשת שלרוב יושבת במגע עם המעי- שזה פחות רצוי.
    לכן לבקעים כמו אצלך (מניח שלא גדול ולא נותח כבר בעבר) אני ממליץ על ניתוח ״רגיל״.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרה כירורגית של ציפורן ברגל
    אסתי
    02/11/2016

שלום רב,

עקירה כירורגית של ציפורן מבצעים בבית חולים או בקופ"ח?

הוספת תגובה

• גם וגם.

ד''ר דני רוזין
    02/11/2016

מניח שרוב הפעולות מתבצעות במרפאות הקופה, אבל יש גם פעולות באישפוז יום בבתי החולים. לא ממש משנה איפה, הפעולה דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם במיטת ציפורן בבוהן
    קרן
    30/10/2016

שלום, רציתי לשאול אם הופיע כתם במיטת הציפורן בבוהן ברגל האם פונים לרופא כירורג כללי או לרופא עור?

לקביעת תור
    סגירה
    כתם במיטת ציפורן בבוהן

הוספת תגובה

• קודם רופא עור

ד''ר דני רוזין
    30/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ct מיון מאז בחילות ובעיות נוספות ללא תשובות ברורות דואג מאוד
    יוסי
    27/10/2016

שלום לפני כשנה הגעתי למיון עקב כאב
    בטן והרגשה כללית לא טובה עברתי רוטינה של בדיקות מורחבות כולל הדמיות בחשש לתוספתן יש לציין שלפני כמה שנים עברתי קולו וגסטרו קולו פעם אחת וגסטרו 3 פעמים שנמצא ריפלוקס ובקע נלקח ביופסיה לצליק מלמעלה תקין קולו תקין בסיטי במיון לפני כשנה נמצא כך בבטן ימין תחתונה הודגם מבנה טומבלרי עם תבנית של מעי מוצאו מהצקום ועם קצה עיוור מתאים לתוספתן רוחבו מקסמילימנמדד עד 0.4 ס"מ נסרק נוזל חופש בכמות קטנה בבטן ימין תחתונה וגודש קל באגנון כליה ימנית טופלתי באוגמנטין אולטרסאנוד חוזר בקופה היה תקין לחלוטין הכול נעלם יש לציין שתמיד שאני ניגש למיון יש חשש לתוספתן בדיקות מורחבות בקופה בדיקות דם תקין בדיקה חוזרת אצל רופא המשפחה לא מזמן רשמה רגישות ודווקא עם ניע מוגבר שלחה אותי לאבחון דחוף שרשם ניע מוגבר מאוד ואמר לא שולל תוספתן אבל מנסיוני ידעתי שזה לא זה יש לציין שבמיון היה לי טשטוש נוראי בעניים אולי בעקבות הדלקת אנא מימך מימך בבקשה עם תוכל להגיד לי במה מדובר האם זה משהו מסוכן ? אני בחור צעיר ודואג מאוד ועברתי המון המון בדיקות יחסית לבחור צעיר עקב מה שקרא לפני כשנה אני כול הזמן לא מרגיש טוב רמות ויטמנים מעט נמוכים כמו בי 12 ויטמין d וחומצה פולית הכול בגבול הקו התחתון שאר הספירות אנדו וסרו והמון המון בדיקות הכול תקין לאחרונה התחיל אצלי יובש בעור ..שהרגשה שהיא יובש פנימי גם סכרת נשלל מה הכיון לאיזה רופא לפנות אני מאוד מודאג אשמח לתשובה עזרה ןכיון תודה רבה ושנה טובה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר דני רוזין
    29/10/2016

קשה לתת אבחנה, בודאי שלא נראה שמדובר במשהו ״מסוכן״ אבל יתכן בכל זאת מחלת מעי דלקתית כלשהי.
    ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג שירכז את הבירור והמעקב.
    במידה ותגיע שוב למצב שמצריך מיון- יתכן ויהיה מקום, אם לא תהיה אבחנה מובהקת, לכריתת התוספתן בכל זאת, שלעתים נותן תמונה דלקתית כרונית ולא ברורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ct מיון המשך לתשובתך

ct מיון המשך לתשובתך
    29/10/2016

בהמשך לתשובתך זה נראה כמו שהיה דלקת תוספתן כרונית מה זה אומר!? אמרת דלקת במעי כמו מה נראה כי עברתי קולנוסקפיה וגסטרו פעמיים וגם ct ןאלטרסאנוד שהוא אמר לי יש טיפה גסטיריסט שלא הבנתי מה זה
    מה שמעניין מה זה הנוזל הזה שהיה ונעלם הייתי אצל הרבה רופא גסטרו אחד אומר אבנים איפה בדיוק ואיך לא מצאו אינני יודע אבחנה שלי זה מעי רגיז שלא נראה לי הבדיקות של הויטמנים זה היה
    B12 -244
    B9-7.1
    D-70
    אני לא משלשל מה שכן יש לי טחורים פנימיפ מדממים שנבדקתי אצל פרוקטו לוג
    אני ממש לא יודע מה לעשות סובל ממש יש לציין שאני סובל ממיופתיה תורושתית
    מה שכן ניהיה לי רעשים במפרקים הרופא משפחה אומר שכאילו נראה שיש בעית ספיגה של עצם עברתי בדיקות מקיפות מאוד אשמח לתשובתך אולי תוכל להמליץ על כיון בדיקה וכמו מה זה נשמע
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר דני רוזין
    29/10/2016

התמונה מורכבת, נוזל הוא לפעמים תגובה לדלקת, אבל לא ברור במה מדובר וקשה לקבוע אבחנה כך על פי התיאור. זה לא נראה בתחום הכירורגיה, ומציע לרכז את הטיפול אצל רופא פנימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך ct

המשך ct לגבי
    30/10/2016

תודה בהמשך לתשובתך..רציתי לציין שעשיתי אולטרסאנוד אחרי הטיפול באוגמנטין שקיבלתי והכול היה תקין ללא נוזל אבל עדיין סובל ..יעצת לי גסטראנולוג..ואמרת לי בהודעה השניה פנימאי האם זה אותו דבר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ולא...

ד''ר דני רוזין
    30/10/2016

גסטרואנטרולוג הוא רופא פנימי שהתמקצע במערכת העיכול. לרופא פנימי לעתים יש ראיה רחבה יותר על בעיות דלקתיות, חיסוניות, ולגבי מערכות שונות בגוף.
    בכל מקרה מה שחשוב זה רופא אחד שירכז את הבירור ובטיפול- ולא סתם ״לאסוף בדיקות״

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

ct מיון
    30/10/2016

מה זאת אומרת לאסוף את הבדיקות..יש לי את כול הבדיקות גם שעשיתי מזמן זה רופא המשפחה ריכז לי עבור הגסטראנולוג
    העניין שהכאב בכמה אזורים במיוחד באיזור מתחת לצלעות ממש בימין ובאיזור אפנדציט כול הזמן יש לי הרבה גזים באיזורים אלו רופא המשפחה שבדק אותי אמר שזה מאוד מוזר מצד אחד יש ניע מוגבר מאוד ומצד שני יש כאבים כמו תוספתן האם לדעתך זה מצריך מיון שוב עם אני סובל מי זה זמן רב יש לי תור לגסטרו פחות מחודש .מה שכן עכשיו לאחרונה סובל הרבה מבחילות..אני מטופל בנקסיום אבל לא לוקח תמיד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי משהו נוסף

המשך שחכתי
    30/10/2016

אתה אומר שהמצב מורכב וזה קצת הרבה מדאיג אותי..האם תוכל להיות יותר ספציפית מבחינת אבחנה בערך למה שנראה לך!?האם קיים טיפול לדלקת זאת
    יש לציין שבאלטרסאנוד החוזר נעלם הנוזל אבל מאז מרגיש רע האם אתה ממליץ להתאשפז בבית חולים או לחכות לרופא גסטרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דני רוזין
    30/10/2016

המצב ״מורכב״- לא במובן מסוכן אלא מבחינה זו שיש לך הרבה תלונות ותחושות ולא תמיד קל למצוא מהן את האבחנה.
    לא בטוח שיש טעם במיון כעת אבל אם כרגע יש כאבים חזקים אז יכול לגשת. אם לא- הבירור הוא לא דרך מיון. מציע שתחזור לרופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

בהמשך לתשובה
    30/10/2016

כעת אין כאבים אבל מה שיש המון זה גזים בצד שציינתי כול הזמן שאני ניגש לרופא רושם ניע מוגבר בצד הזה יכול להיות שיש פיספוס של אבן?
    דעתך יש בעית ספיגה לפי רמות הויטמנים?
    מה שהכי מפריע לי ואולי תוכל לתת לי כיון בנתיים מה לנסות זה שיש לי סוג של קו ונקודה צף כזה בעין ויובש בעור זה הדבר שהכי מפריע לי באמת ומכניסה אותי לחרדה ודכאון פוגע ממש באיכות חיי חשבתי שזה אולי בגלל ספיגה לא טובה של איזה ויטמין שקשור לראיה וליובש יש לציין שרופא עניים לפני שנה אבחן אלרגיה וטופלתי באופטליסט זה אחרי שהייתי במיון שאז לגמרי היה לי כמו חול ממש בעניים לא יכלתי לפתוח אותם שחזרתי אחרי כמה חודשים לבדיקה שוב אצל עניים הכול היה תקין לחלוטין כולל מבחן דמע יש קשר בין עניים למערכת העיכול !? עם אשתה מוקסיפן עם סותר חומצה זה יכול לעויל? כי גם בבדיקות דם מדדי דלקת היו תקינים אני ממש מיואש
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלות מחוץ לתחום התמחותי. חוזר על ההצעה לפנות לרופא פנימי

ד''ר דני רוזין
    30/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ באזור הצלעות-גב מותן
    יאיר
    20/10/2016

שלום

לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל)
    כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד).
    שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות.
    נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי.

1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב?
    2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל?
    3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות?
    4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה?
    5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם?
    6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל?

תודה

הוספת תגובה

• ליפומה

ד''ר דני רוזין
    20/10/2016

גושים שומניים כאלה אינם נדירים, לרוב אינם מפריעים אך לעתים לוחצים וגורמים לאי נוחות. הגדילה היא לרוב איטית עד שמורגשים. לא תמיד חייבים להסיר- אלא אם מפריע פיזית או קוסמטית או שמתחיל לגדול, או שנראה לרופא לא כסתם ליפומה. אז ניתן להעזר באולטרסאונד לאיפיון ולעתים גם בביופסיה.
    ההסרה לרוב פשוטה, דרך חתך בהרדמה מקומית., לרוב על ידי כירורג, לעתים פלסטיקאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אולטראסאונד

יאיר
    28/10/2016

שלום

בצעתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה:

בשכבה התת-עורית ניתן לזהות תהליך היפר-איקואי סולידי כ-34x12 מ"מ. הממצא לא וסקולארי, לא חודרני, תומך
    בליפומה.

התוצאות מלמדות שמדובר חד משמעית בליפומה?

לגבי ההסרה, זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, גם לא מבחינת כאבים, רק כשאני נוגע שם אני חש כאב.
    העניין הוא שמזה כמה שבועות, בכל פעם שאני מפעיל לחץ בטני, אם זה בשיעול, התעטשות וכדו', אני חש כאב מיידי במותן בצד שמאל.
    אין לי מושג ממה זה נובע.
    אני לא יודע אם יכול להיות קשר בין הדברים, כי בכל זאת הנקודה בה אני חש את הכאב רחוקה כמה ס"מ מהליפומה.
    בתוצאות הבדיקה כתוב שלא מדובר במשהו חודרני, האם זה שולל אפשרות של קשר בין הדברים?

אם הייתי יודע בוודאות שיש קשר, אז בוודאי שזו סיבה להסיר את הליפומה. ואם אין קשר, איך מחפשים את הסיבה לכאב בצד שמאל במותן בזמן מאמץ בטני (מה שלכאורה מראה על משהו שקשור לשריר ולא לאיבר פנימי?)

מה דעת הרופא בעניין?

תודה רבה

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה

ד''ר דני רוזין
    28/10/2016

כמעט חד משמעי. אין מאה אחוז.
    כנראה לא הסיבה לכאב אבל אני בספק אם צריך לברר הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שחוץ מהליפומה יש בקע מותני?

יאיר
    30/10/2016

שלום

בהנחה ואין קשר בין הליפומה לכאב שיש לי בזמן מאמץ בטני, האם יכול להיות שמדובר בבקע מותני?
    המיקום של הכאב בזמן המאמץ הבטני (שיעול,עיטוש,קינוח אף וכדו'), ורק בזמן המאמץ, הוא בחלק הצידי של המותן, מתחת לצלעות.
    זה דבר שדורש בירור? טיפול? ניתן לראות בUS?

ושאלה לגבי הליפומה
    הבנתי שמבחינה רפואית אין חובה להסיר את זה.
    זה לא מציק לי, זה לא מפריע אסתטית. השאלה אם העובדה שזה רגיש למגע זה מצביע על בעיה או שכל ליפומה אם נוגעים בה זה כואב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה

ד''ר דני רוזין
    30/10/2016

לא כל ליפומה כואבת- אבל אם היא רגישה זה עדיין לא ״בעיה״, זה רק לפעמים דוחף לניתוח בגלל שזה מפריע.
    בקע רואים באולטרסאונד לרוב- רק צריך לחפש. לגבי טיפול- לא כל כאב דורש טיפול, ואפילו לא כל בקע. תלוי במידת ההפרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתה סינוס פילונידלי
    יוסי
    11/10/2016

כחודשיים סובל מכאבים באזור הגב התחתון,רופא משפחה אבחן סינוס פילונידלי.
    בפגישה עם כירורג נאמר לי שייש שתי סוגי ניתוחים, אחד כריתה מלאה ושני ניתוח מצומצם.
    והומלץ לי להתחיל עם הניתוח המצומצם.

האם חייבים ניתוח? ואין פתרון אחר?
    באיזה בתי חולים ניתן לעבור את הניתוח המצומצם?

הוספת תגובה

• סינוס פילונידלי

ד''ר דני רוזין
    11/10/2016

אין פיתרון טוב אחר, לפעמים גילוח האיזור ושמירה על הגיינה משאירים את התהליך על אש קטנה לאורך זמן... אבל זה יכול להימשך זמן רב עם כאבים, הפרשות ולעתים מוגלה ואבצס.
    אני ממליץ היום על הניתוח המצומצם במרבית המקרים, שהוא קל הרבה יותר. הוא נכנס ליותר ויותר מקומות, מקובל בשיבא ובהשרון (שם פותח), אבל מניח שבהרבה מקומות אחרים, תוכל לשאול.
    צריך לזכור שיש לעתים חזרה של התהליך- אפשר עדיין לחזור על הניתוח הקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצד השמאלי של הגוף מתחת לצלעות
    דן
    08/10/2016

שלום

בכמה ימים האחרונים אני סובל (כנראה צינון) מנזלת רבה, כאב ראש לעיתים, חולשה, ועוד.
    מאתמול יש לי כאב בחלק הצידי של הגוף, באזור שתחת הצלעות מצד שמאל.
    לא מדובר בכאב ספונטני, אלא כאב בכל פעם שאני מתעטש, מקנח את האף (וזה קורה הרבה), נשימה עמוקה וכדו'.

מה זה יכול להיות? האם יש צורך להיבדק או שזה יעבור לבד?

בלי (או עם?) קשר לזה, שמתי לב שיש לי גוש קטן שניתן להרגיש אותו במגע באזור של הצלעות התחתונות, גם בצד שמאל, אך באזור הצידי של הגב. זה כואב במגע.

מה עלי לעשות בקשר לזה? האם זה מצביע על משהו פנימי יותר או אולי רק ציסטה תת עורית? אין לי מושג ממתי זה, שמתי לב לזה רק אתמול.

נ.ב. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אך אציין שיש לי המטוקריט והמוגלובין מעל הנורמה, ככל הנראה כתוצאה מטיפול הורמונלי.

תודה

הוספת תגובה

• כאב בצד השמאלי של הגוף מתחת לצלעות - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/10/2016

יעבור לבד. או מהשרירים כתוצאה מהצינון, או לפעמים עקב עיטושים ושיכולים חזקים אפילו סדק קטן בצלע.
    הגושים לא נשמעים מדאיגים. בהזדמנות שרופא יציץ על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן תחתונה בזמן הליכה ועמידה
    גילה
    08/10/2016

לפני 7 חודשים ניתוח בקע פמורלי דו צדדי. לאחרונה כאב בטן תחתונה אמצעי לאחר עמידה או הליכה ממושכים. ללא כאב במפשעה.
    האם יתכן שחזר הבקע?
    לפני הניתוח היו לי כאבים דומים בנוסף לכאבי מפשעה

הוספת תגובה

• כאב בטן תחתונה בזמן הליכה ועמידה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/10/2016

יתכן, אבל אולי סתם כאבי שרירים בדופן הבטן עקב המאמץ.
    אפשר להשלים אולטרסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה האם מולד או כתוצאה מגורם אחר.
    יני
    19/09/2016

שלום רב,

כיצד נוצר וולוולוס? האם זה נוצר כתוצאה מעצירות חוזרת, מולד... מה הם הגורמים לכך. מדובר באדם בן 43, לא נמצא בקע סרעפתי.

בבדיקת רנטגן וגסטרוסקופיה אשר בוצעה לפני כשנה לא ראו וולוולוס, במשך שנים סבל של כאבי בטן, ובטן תפוחה והפעם לפני כחודשיים, בבדיקת רנטגן נמצא וולוולוס.

מלבד רנטגן, האם בבדיקת אולטרא סאונד ניתן לראות וולוולוס? קולונוסקופיה?

תודה רבה,

הוספת תגובה

• וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה האם מולד או כתוצאה מגורם אחר. - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/09/2016

יש קצת בלבול מושגים- וולוולוס זה מסביב שיכול להיות של כל איבר שאינו מקובע היטב, לפי הצילום מניח שמדובר על וולוולוס של המעי הגס ולא של הקיבה ולכן אין קשר לבקע סרעפתי או גסטרוסקופיה, ואולטרסאונד בודאי לא עוזר.
    במעי הגס זה נובע משילוב של הרחבת מעי, לרוב עקב הפרעות תפקוד ועצירות, והיותו ארוך וחופשי. לעתים זה מולד- אבל נדיר, לרוב מתפתח עם החיים וטיפוסי יותר למבוגרים עם הפרעות התרוקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה

יני
    21/09/2016

שלום רב,

תודה רבה על התשובה. מאחר ואמרו לי לפני כחודשיים שהתהפכה לי הקיבה ואז אמרו לי גם וולוולוס, אז בטוח שאני לא הבנתי.

אני מבין שלפי הצילום רואים שיש וולוולוס במעי הגס.

האם קולונוסקפיה, ובזמן, היתה מגלה את נושא הוולוולוס?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/09/2016

בצילום רואים מעי גס מורחב- לא בהכרח במצב המסובב. גם קולונוסקופיה יכולה להראות מעי רחב ומפותל- אבל תדגים תסביר רק כשהוא מסובב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולוולוס

יני
    21/09/2016

מאוד מודה לך על התשובות. זה מסביר לי יותר ממה שהבנתי עד כה.

לאחר גילוי הוולוולוס, מדוע אמרו לי שיש צורך ניתוח? האם לא אוכל למנוע את ההתפרצות באמצעות מניעה של העצירות.

מה זה תדגים, כאשר יש התקף של וולוולוס?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך דר' רוזין

יני
    22/09/2016

תודה רבה על כל התשובות המקצועיות והמועילות.

כל טוב, שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולוולוס

ד''ר דני רוזין
    23/10/2016

קולונוסקופיה היתה כנראה מראה מעי רחב ומפותל, אבל מכיוון שוולוולוס הוא מצב אינטרמיטנטי הרי שקולונוסקופיה תדגים את הפיתוח במעי רק אם היא נעשית בזמן שהפיתול קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטות גושים מע עצם הבריח מעל שנה אולטראסאונד האם צריך עוד בדיקות ?
    סאמר
    14/09/2016

להלן ממצאי סריקת אולטרסאונד: הבדיקה בוצעה עקב חשש של הנבדק על גוש באספקטים מדיאליים של עצמות הבריח משני הצדדים. נסרק איזור של מפרקים סטרנוקלווייקולרים ואיזור של ידית עצם הבריח. כמו כן איזורים מעל ברכיים צו"צ. לא הודגם שום ממצא סונוגרפי חריג. ממצא הנמוש ע"י הנבדק שייך למפרק סטרנוקלוויקולרי אשר נראה שמור, ללא עדות להגברת זרימת דם באיזור. כמו כן, לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באיזורית מעל ברכיים. שאלה : לפי הבדיקה אין לראות גושים , הגושים מורגשים גם רופא משפחה הרגיש אותם האם להסתפק בבדיקה זו ? או לעשות סיטי או אמראי? האם יש מקום להמשך בירור מול כירורג מומחה ? אני קצת לחוץ מהעניין למרות שהבדיקה תקינה אבל מורגש הגוש מעל עצם הבריח אשמח להתייעצותך איך מתקדמים מפה או שהבירור שעשיתי מספיק תודה מראש

הוספת תגובה

• בליטות גושים מע עצם הבריח מעל שנה אולטראסאונד האם צריך עוד בדיקות ? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/09/2016

תשובת האולטרסאונד תקינה ומרגיעה ולא נראה שצריך הדמיה נוספת, זה כנראה עניין מבני. אם יהיה שינוי בתקופה הקרובה אפשר יהיה להעריך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סאמר
    14/09/2016

תודה רב דר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה