פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח פתוח או לפרוסקופי עם הרדמה מלאה
    אדי
    06/09/2016

בן 73 סובל מכאב רצוף וממושך ולעתים חזק בבטן תחתונה בצד שמאל. יש בקע מפשעתי ברור בצד שמאל ובקע קטנטן מימין. רופא הציע לי לעבור ניתוח לפרוסקופי דו צדדי בהרדמה מלאה. האם בגיל זה רצוי שלא לעבור ניתוח בהרדמה מלאה? האם ניתוח לפרוסקופי יותר בטוח? אין לי בעיות רפואיות חמורות, אך בייעוץ עם הקרדיולוג הוא אמר בכללית שמבחינתו עדיף ללא הרדמה מלאה אם אפשר (יש לי היצרות קטנה באחד העורקים הגורמת לעתים רחוקות ל "שריפה בחזה"). האם רצוי לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי גדול על כל צרה של סיבוך ולא בבית חולים פרטי (כגון בפגיעה באברים סמוכים- ערמונית מ. שתן, מעי, בעיות בהרדמה ובהתאוששות ועוד)? תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פתוח או לפרוסקופי עם הרדמה מלאה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/09/2016

ככלל הרדמה כללית היא בטוחה מאד בימינו והחששות ממנה מוגזמים אלא אם יש מחלות רקע משמעותיות.
    יש בהחלט יתרון ללפרוסקופיה בתיקון בקע דו צדדי. מה שחשוב זה לא המיקום אלא המיומנות של המנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בישיבה לאחר ניתוח פילונדיל סינוס
    ל
    05/09/2016

שלום - עברתי ניתוח של פילונדיל סינוס בהרדמה אזורית ספינלית, בניתוח המנתח שם לי תפרים והתברר לי שרוצים להוריד לי את התפרים רק בעוד שבועיים אבל בינתיים אני ממש סובל מכאבים בזמן ישיבה כתוצאה מכך שאני צריך להישאר עם התפרים הרבה זמן.
    האם ניתן להוריד את התפרים אצל כירורג מטעם קופת החולים שלי? או שאני חייב להמתין לפגישה עם כירורג מטעם בית החולים שבו עברתי את הניתוח?

הוספת תגובה

• כאבים בישיבה לאחר ניתוח פילונדיל סינוס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    05/09/2016

העניין הוא לא מי יוציא את התפרים, אלא מה המועד הנכון ומה הסיכון שהאיזור יפתח. מציע לשמוע בקולו של הכירורג המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני מבין, אבל בינתיים זה ממש קשה

ל
    06/09/2016

לי לשבת וזה משבית לי את שגרת החיים, האם בימים הבאים הכאבים יחלשו מעט או שהכאבים ימשיכו כמו שהם כל עוד לא מוציאים לי את התפרים? אני מוכן להיות עם תחבושות לאחר שמוציאים לי את התפרים אבל אני ממש סובל מכאבים בזמן ישיבה והבנתי שזה בגלל שאני נמצא עם תפרים, הבעיה שהתפרים נמצאים לי באזור שהוא בין החשובים בגוף כי קשה לי לשבת בבית ובאוטובוס וגם קשה לי לישון שינה תקינה במהלך הלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני מבין, אבל בינתיים זה ממש קשה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    06/09/2016

הכאב קשור חלקית לתפרים אבל לא רק, זה גם מהפצע הניתוחי עצמו. מניח שבימים הקרובים זה ירגע, כפי שלרוב קורה- אלא אם יש דלקת או מוגלה בפצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רק שאלה אחרונה

ל
    06/09/2016

האם לאחר פעולת מעיים אפשר לנגב את האזור עם נייר טואלט? או שלאחר היציאה מהשירותים יש לשטוף את האזור במים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רק שאלה אחרונה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/09/2016

זה לא בדיוק בדיוק אותו איזור... אבל לאחר ניתוח עדיף (גם) לשטוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובות עזרת לי מאוד

ל
    08/09/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלחת זכוכית שנשברה והיה עליה מזון
    איציק
    04/09/2016

שלום
    היום אחר הצהריים גיליתי שבצלחת זכוכית אשר חיממתי בה היום פעמיים, מזון במיקרו, חסרה בשולי הצלחת ,בהיקף, חתיכת זכוכית שכנראה התפוררה, הבחנתי בזה רק כששטפתי את הצלחת, ואינני יודע מתי הצלחת נשברה, ואני בחשש שאולי השבר חדר למזון שאכלתי, כייצד אוכל להיות בטוח שלא בלעתי את השבר ? שיתכן והתערבב במזון
    מה עשוי לקרות במידה וכן, מה ארגיש ומה לעשות?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• צלחת זכוכית שנשברה והיה עליה מזון - תגובה

ד''ר דני רוזין
    05/09/2016

לא תוכל להיות בטוח, אין דרך טובה לגלות ולדעת, אבל לשמחתנו המעי מספיק ״חכם״ וחלק ניר מהגופים הזרים שנבלעים, אפילו או חדים, עוברים בלי לגרום נזק.
    דימום ביציאה, כאבי בטן או סימני זיהום יכולים להעיד על פגיעה. מציע להיות רגוע, הסיכוי הכולל שזה באמת קרה, ושאם כן אז יגרם נזק, הוא זעום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח טחורים ופיסורה כחודש
    לי
    29/08/2016

שלום רב
    אני אחרי ניתוח טחורים ופיסורה כחודש ימים
    וכמה ימים שאני ניכנסת לשירותים ואחרי יציאה יורד לי דם הרבה
    האם זה נורמלי ?

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח טחורים ופיסורה כחודש - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/08/2016

לא נדיר שיש דימום אחרי מספר שבועות, דם שנקרש מתפרק ומתנצל ומתחדש איזה דימום מפצעי הניתוח הפנימיים, שלרב פשוט נעצר. בכל מקרה כדאי לבדוק ספירת דם לוודא שאכן הדימום לא רב מדי (קשה להעריך לפי המראה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בעניין תרומת מח עצם בשיטה הכירורגית
    מיכל
    27/08/2016

שלו רב ד״ר יקר. אשמח אם תענה לי הכי אמיתי - תודה. זה מאוד חשוב לי לשמוע את עצתך. הבן שלי, חייל, מועמד לתרומת מח עצם. מתלבטים מאוד בשתי השיטות. הזריקות, לא מרגישות לי ״נכונות״ , תחושת בטן, הן מבחינת הזמן שלוקחים אותן והן מבחינת חוסר הוודאות לטווח הרחוק, באם יש להן השפעה שלילית. על כן, אנו נוטים לכיוון השאיבה בניתוח. אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי על התהליך, כולל סיכונים שישנם גם אם הם נדירים. אני ליוצה מאוד ולא יודעת מה הכי נכון לעשות. מודה לך מקרב לב. כל טוב

הוספת תגובה

• התייעצות בעניין תרומת מח עצם בשיטה הכירורגית - תגובה

ד''ר דני רוזין
    28/08/2016

שאיבת מח עצם היא פעולה פשוטה יחסית, לא ניתוח אבל זה כואב כי חודרים עם המחט דרך העצם אז זה נעשה בהרדמה. איסוף תאים נעשה דרך מחזור הדם והוא פשוט יותר אם כי אורך יותר זמן, ויעיל. אבל מה בדיוק מתאים למקרה שלכם חייב להיות מוחלט על ידי ההמטולוג. בכל מקרה לא מדובר על התערבות קשה או מסוכנת, וכל טכניקה יעילה- למטרתה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    15/09/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בבלוטת התריסו תחושת לחץ על הגרון כמו חנק כזה
    יניב
    25/08/2016

שלום ד'ר
    בן 57, עד לפני שנתיים עבדתי בסקרים טלפוניים,יום אחד עברתי מצב כמו התקררות,קיבלתי משאפים כמו QWAR100שלא עזרו לי ממש,תוך כדי זמן הופיעה אצלי צרידות והקול הישתנה ונחלש, עם הזמן הכל רק החמיר,נגשתי ל אאג בקופת חולים משם נשלחתי למרפאת בית חולים,בה אני בא למעקב כל חצי שנה, אין שיפור במצב הקול-האבחנה- DIAGNOSIS- LPRD DYSPHONIA VENTRICULARIS עברתי בדיקות US של הצוואר ,וזה מה שיצא-ממצא בבדיקה מתאריך1.12.14 בלוטת המגן:אונה שמאלית רוחב1.51 גובה1.59 עומק1.57 אינה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר0.57ס'מ בשליש העליון של האונה גבולותיה שמורים. בUSמתאריך 21.8.15 הממצא היה-הודגמה קשרית ידועה מבדיקה קודמת גודלה 0.73*0.53ס'מ גבולותיה שמורים. בUS מתאריך3.8.16 הממצא-אונה שמאלית- רוחב1.49 גובה1.58 עומק1.38 הודגמה קשרית הטרוגנית בגודל 0.87*0.46 גבולותיה שמורים אונה ימנית רוחב1.95גובה1.72עומק1.48 הודגמה קשרית איזואקואית בשליש התחתון של האונה בקוטר 0.45 גבולותיה שמורים סיכום-הודגמה קשרית ידועה באונה השמאלית של בלוטת המגן אשר גדלה במידה קלה ביותר בהשוואה לבדיקה קודמת קשרית איזואקואית באונה הימנית אשר מחקה את רקמת האונה ולא הודגמה בבדיקה קודמת TIRADS2 לפני כשבועיים מישהי הביאה לי חיבוק עוצמתי שהרגשתי שלוחץ לי מאוד על הגרון מאז אני מרגיש כל הזמן תחושת לחץ על הגרון תחושת חנק, בעבר ליפעמים הרגשתי כך אבל לא בעוצמה כזו ולא במשך ימים על ימים שאלותיי, מה פשר המימצאים?האם הקשריות האלה יכולות להביא לתחושת לחץ בגרון או תחושת חנק? כאילו שמישהו לופת לי את הצוואר את הגרון מה זה יכול להיות? ומה משמעות הקשריות האלה? מה זה DYSPHONIA VENTRICULARIS? איך מטפלים בזה במידה ויש טיפול?

מהו הגורם ליצירת הקשריות האלה? מה זה בעצם הקשרית הזו? גידול? האם שהיה בקרבת מקרו גל היא גורם לכך? באם יש דליפת קרינה מהמכשיר זה עשוי להביא להיווצרות קשרית כזו? במידה והיא גודלת מעל ל 1 ס'מ מה עושים אז? מוציאים אותה?
    תודה

הוספת תגובה

• ממצא בבלוטת התריסו תחושת לחץ על הגרון כמו חנק כזה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    28/08/2016

דיספוניה היא פשוט שינוי בקול והסוג הזה (ונטריקולריס) נובע מיצירת קול לא ממש במיתרי הקול אלא בקפל על יד, זו לא מחלה, אלא לעתים תוצאה של הפרעה במיתרי הקול עצמם או אימוץ יתר שלהם ולא דורש טיפול- אלא אם מאד מפריע ואז אפשר לטפל בתרפיית דיבור. טיפול ממש צריך רק אם יש מחלה של מיתרי הקול עצמם אבל זה לא המצב אצלך כי רופא אאג היה כבר מאבחן.
    גושים שונים בתירואיד הם מאד שכיחים, אלה שגדלים, גדולים מלכתחילה או חשודים ב-אולטרסאונד דורשים דגימה ולפעמים ניתוח, מה שאתה מתאר מצריך מעקב בלבד, לא מסוכן ולא גורם לשום תופעות כמו אלו שתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי לבנות בנות 4 ומתי ניתן להיכנס לבריכה
    ענבל
    21/08/2016

בנותי עברו ניתוח בקע טבורי נאמר לנו שאסור שבועיים להתאמץ והכל תקין חלפו הכאבים ומתנהגות כרגיל
    השאלה האם לאחר שבועים ניתן להכניס אותן לבריכה ציבורית כי הביקורת במרפאה זה במצטבר 4 שבועות ? ואנו מפחדים מזיהום
    תודה

הוספת תגובה

• ניתוח בקע

ד''ר דני רוזין
    23/10/2016

כעבור שבועיים האיחוי מספיק טוב ואטום למים אם המהלך תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח פיסורה אנאלית לפני שבוע
    אנונימי
    15/08/2016

אני חיילת בת 20 סבלתי זמן רב מפיסורה אנאלית אחורית כרונית ועברתי ניתוח פיסורה בשבוע השעבר . מאז בחור שנוצר עקב הניתוח (לא פי הטבעת ) נוצרה לי ממש מוגלה ויש לי כאבים . יצרתי קשר עם הרופא טלפונית הוא אמר שזה הפרשות ולשתוף עם מים וסבון וזה יעבור . הסברתי לו שזה לא בצורת הפרשה אלא מין בועה קטנה עם מוגלה ממש בפתח של החור והוא עדיין התעקש שזה יעבור עם שטיפה של מים וסבון. בנוסף הוא לא קבע לי ביקורת לאחר הניתוח כי הוא אמר שזה לא הכרחי . רציתי לדעת אם יש לי צורך ללכת לבדוק את המוגלה או שאין מה לדאוג כמו שהוא אומר .. ואם זה נכון שלא עושים ביקורת אחרי ניתוח של פיסורה?

הוספת תגובה

• פיסורה

ד''ר דני רוזין
    23/10/2016

לרוב מזמינים לביקורת- ובודאי אם יש חשש לבעיה או סיבוך, או סתם משהו לא ברור במהלך או בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן קטנה בצוואר כיס המרה
    לבנה
    15/08/2016

ד"ר רוזין שלום רב,
    אני בת 66. מעל לשנתיים יש לי אבן קטנה בכיס המרה. לאחרונה ביצעתי US ובתוצאה כתוב "כיס המרה - בעל דופן תקין עם אבן קטנה בצוואר. דרכי מרה - תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות". ב-US שעשיתי לפני שנתיים כתבו לי שקוטר האבן 0.5 סנטימטר.
    יש לי גם ציסטות קורטיקליות מרובות בשתי הכליות, וכן המינגיומות ומספר ציסטות זעירות בכבד.
    השאלה שלי - אינני מעוניינת להוציא את כל כיס המרה בגלל אבן קטנה. האם אפשר לשלוף אותה באנדוסקופ או בשיטה אחרת? (אני חושבת שאני רגישה לחומר ניגוד)
    אציין שאני מרגישה טוב ומעולם לא היו לי כאבים או לחץ באיזור הבטן.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבן קטנה בצוואר כיס המרה

הוספת תגובה

• אבן קטנה בצוואר כיס המרה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2016

אין צורך בניתוח אם אין כל תופעות מהאבן.
    אם יהיו- אין שליפה של האבן- רק כריתת הכיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לבנה
    17/08/2016

תודה ד"ר על תגובתך,
    קראתי שיש טיפול בגלים על קוליים לריסוק האבן כשאין הרבה אבנים, וכן ישנן שיטות להמסת האבן. במקום לחכות שאולי תהיינה בעיות ואח"כ צריך לכרות את כל כיס המרה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2016

קראת לא נכון. אין לכיס מרה. רק לכליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול לא סרטני בראש
    דנה
    15/08/2016

שלום
    סבתא שלי בת 80 פלוס,
    יש לה גידול לא סרטני בראש
    עברה טיפולי הקרנות במשך חמישה ימים רצוף
    וזה לא עזר,היא הגיעה למצב שהיא לא יכולה לזוז
    לא לשבת ולא לקום היא רק שוכבת והיא גם הפסיקה לדבר
    הרופא שלה(הניורוכירוג)לא מוכן לעשות לה ניתוח בגלל גילה
    מה ניתן לעשות,אני לא רוצה שהיא תישאר במצב כזה
    היא כבר לא מדברת
    האם יש פיתרון לזה?
    האם יש זכות לרופא לא לנתח אותה
    האם מותר לנתח בגיל כזה?

מחכה לתשובות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גידול לא סרטני בראש

הוספת תגובה

• גידול לא סרטני בראש

ד''ר דני רוזין
    15/08/2016

אפשר לנתח בכל גיל- אם יש הצדקה. זה לא עניין של זכות, וגם לא של רצון או לא- ההחלטה אם לנתח תלויה בסיכוי לעזור לעומת הסיכון בהתערבות עצמה. השיקול הוא רפואי מקצועי, ולא קשור לטוב ליבו של הרופא. כמובן שיש לעתים דיעות שונות וניתוח אחר של הנתונים, ואפשר לפנות לחוות דעת נוספת. לפעמים צריך לקבל את מגבלות הרפואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרדות בטנית בעקבות לידה קיסרית תאומים
    מאיה
    14/08/2016

היי, אני חודש וחצי אחרי ניתוח קיסרי תאומים. בטן של חודש שביעי למרות שכל המשקל ההריון ירד ואפילו יותר.
    יש לי היפרדות בטנית חמורה- כ 4 ס"מ
    אין בקע. מבחינה גניקולוגית הכל תקין.
    האם טיפול פיזיותרפי מיוחד (שניתן ע"י פיזיותרפיסט מיוחד לרצפת האגן) באמת יכול להואיל לסגירת ההיפרדות?
    אם לא, במה כרוך ניתוח לסגירת השריר האורכי? האם הוא מסובך? האם מסוכן? היכן ניתן לקרוא על ניתוח כזה?
    כמה זמן החלמה וכו'..

תודה

הוספת תגובה

• היפרדות בטנית בעקבות לידה קיסרית תאומים - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/08/2016

טוב לחזק את שרירי הבטן אך בספק אם ההיפרדות תצטמצם.
    צריך לשקול אם בכלל מתאים פיתרון ניתוחי בשלב הזה- חודש וחצי זה מוקדם- אבל מי שעוסק בזה זה כירורג פלסטי. תוכלי לחפש מידע בקלות תחת הערך מתיחת בטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאבצס מהעבר טיפול שיניים
    ח
    07/08/2016

שלום רב יש לי שאלה
    שהייתי ילד קטן לערך לפני כ 7 שנים היה לי אבצס גדול באזור הלסת שהתפנחה עקב סירוב לטיפול שיניים ועקב סירוב לניקוז נתנו לי אנטיביוטיקה היה חור גדול בשן והרגשתי בשלב מסויים שהאבצס התפוצץ והנפיחות ירדה
    רציתי לשאול האם עלי לעבור צילום או משהו כזה האם אבצס שלא עבר ניקוז וירד
    האם נישאר שם משהו או חיידקים שיכולים לגרום לבעיות וכדומה .
    עשיתי טיפול שיניים לפני כלערך 5 שנים שעשו לי עקירה באותה השן אבל אני לא יודע האם הוציאו כיס או משהו כזה . תודה לכל מענה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאבצס מהעבר טיפול שיניים - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/08/2016

אין צורך בבדיקת האיזור שכבר עבר עקירה לחפש אבצס ישן... יש צורך בבדיקה תקופתית רגילה אחת לשנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ח
    08/08/2016

תודה על המענה.
    האזור של השן הטוחנת שהייתה רקובה בלסת עצמה בחוץ ממש התנפח לי כמו בלון אחרכך זה ירד התפוצץ ונישאר לי צלקת קטנה במקום של עור חדש רציתי לדעת האם עלי לבדוק את האזור שם
    והאם זה אופיני שבאבצס מתנפח הלסת מבחוץ תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/08/2016

אופייני.
    ואחרי שהמקור טופל אין מה לבדוק כעבור שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג בשביל אמא
    מודאג
    06/08/2016

ד"ר רוזין שלום !
    אני בחור בן 31 ואני כותב כאן בפורום בשביל אמא שלי.
    אמא בת 55 וחולה במספר מחלות רגע (סכרת, לחץ דם, שחמת, דלקת בלבלב).
    אמא ביצעה ממוגרפיה ואני די מודאג.
    לפני מספר ימים היא קיבלה פענוח ודיסק שלצערי לא הצלחתי למצוא אותם על מנת להעלות לכאן צילום שתוכל לראות את הפענוח אך ממה שככה ראיתי בדיסק של הפיענוח זכור לי שראיתי מספר גושים זוהרים כאלה בצורת ספירלות/סלילים שצמודים לפטמה. נכון שזה תיאור די כללי ושוב טכנית לא יכולתי לצערי למצוא ולהעלות לכאן לפורום את הפענוח.
    דבר שני, מדבריה הבנתי שמדובר בבלוטות לימפה מוגדלות.

האם לאור התיאור הכללי שלי, לפי מיטב הבנתך יש ממה לדאוג?

אודה לתשובתך.
    משה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג בשביל אמא

הוספת תגובה

• מודאג בשביל אמא - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/08/2016

אין שום דרך לדעת. פיענוח צילומים זה תחום מקצועי, לא משהו שמי שלא בתחום יכול לתאר. מציע לחכות לתשוב הפיענוח הכתובה, אליה אפשר להתייחס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי, כאבים בעצם הירך ואזור האגן
    מיכאל
    05/08/2016

שלום לד״ר דני רוזין,

אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות. לפני כמה שנים הרמתי דברים כבדים מאוד, וכתוצאה מכך יצאו ל 5 דיסקים בגב.
    בזמן הפציעה הרגשתי כאבים באזור האגן, עצם הירך שהקרינו לאזור המפשעה בצד ימין ופחות מצד שמאל.
    הכאב היה בינוני, ואם הזמן הכאב התגבר. בבירור שביצעתי (צילום אגן/emg) צילום mri של האגן יצא תקין וemg הראה רדיוקלופטיה באזור S1 דו״צ, את הבירור ביצעתי לפני הרבה זמן.
    הרופא שהפנה אותי, אמר שהכאבים באזור האגן, הם כתוצאה מרדיוקלופטיה שאמורה לעבור אם הזמן.

כיום הכאבים באזור הירך, המפשעה משני הצדיים והאגן (איני בטוח אם הכאבים מגיעים מאזור האגן) התגברו מאוד! איני מרגיש בליטה, אך האזור רגיש וכואב למגע.

בבדיקת סי.טי שביצעתי, נמצאו בלטי דיסק מרובים וממצא של ״אדנופתיה מזנטריאלית קלה מסיבה לא ידועה״ הממצא די ישן. ממה שהבנתי, אדנופתיה מזנטריאלית זה בלוטת לימפה מוגדלת.

השאלות שלי:

1. אדנופתיה מזנטריאלית - מה זה אומר והאם יש קשר או חשד לבקע מפשעתי?
    2. האם כתוצאה מהרמת דברים כבדים, יכול להווצר בקע מפשעתי עם כאבים בינוניים, ולאחר פרק זמן ארוך (שנתיים) הכאבים התגברו?
    3. כאשר אני מתעטש, לעיתים קרובות, אני מרגיש כאבים חזקים באזור המפשעה והבטן התחתונה מצד ימין.
    4. האם לבקע מפשעתי או לכל סוג של בקע, יש קשר לסימנים נוירולוגים, כמו זרמי חשמל וקפיצות שרירים?

איני מסוגל לשבת בצורה עם רגליים צמודות (נורא כואב לי ולא נוח), חייב לשבת עם רגלים מפוסקות.
    בזמן התכופפות וחזרה למצב עמידה, נורא קשה לי לקום, אני מרגיש את האוזר רועד וקשה להזזה (כמו רובוט שלא עבר שימון טוב).
    בזמן הליכה אני מרגיש את האוזר רועד. ֿ
    לאחרונה הופיעו קליקים באזור עצם הירך, וזרמי חשמל באזור הבטן והמפשעה.

בכבוד רב ותודה רבה,

מיכאל

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי, כאבים בעצם הירך ואזור האגן - תגובה

ד''ר דני רוזין
    05/08/2016

אדנופתיה מזנטריאלית זו הגדלת בלוטות לימפה בסמוך לכלי הדם שמזינים את המעיים, כפי שמתואר זה כנראה חסר משמעות, ולא קשור לכאבים. אבל לפעמים ממליצים על מעקב, לראות מה קורה בהמשך עם הבלוטות האלה - אם כי לפי התיאור לא נראה שיש סיבה לדאגה.
    מאמצים יכולים להיות טריגר לפריצת בקע, או לפחות להתבטאות בקע שהיה קטן ולא מורגש קודם. תופעות נוירולוגיות אינן שכיחות בבקעים, אם כי לעתים יש לחץ על עצב. התיאור שלך מאד לא טיפוסי לבקע- אבל קשה לשלול לחלוטין. כדאי להשלים אולטרסאונד מכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

מיכאל
    05/08/2016

הבנתי אותך ד''ר, תודה רבה על תשובתך המנומקת.

הרופא שבדק אותי (אורתופד מומחה) חשד להרניה מפשעתית, והביא לי הפניה לכירורג.

במידה והיה מדובר בכאב רדיוקלופטי באזור S1 דו״צ, לפי הטענה של הרופא (ראומטולוג), מדוע זה נמשך כל כךהרבה זמן, ולא עובר.
    אני מקווה שימצאו את הסיבה והפתרון לכאב שממנו אני סובל, תקופה די ארוכה.

נשאר לי לחכות רק, לתור שקבעתי אצל הכירורג.

תודה רבה ד״ר דני רוזין, שיהיה שבת שלום וסוף שבוע שקט.

בברכה,

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בטחול - תהליך היפואקואי
    רונן
    03/08/2016

שלום רב, לפני כשנה בבדיקה שגרתית של US בטן ( פעם ראשונה שאני מבצע - בן 43 ) התגלה "טחול אינו מוגדל ,בחלק אמצעי של הטחול תהליך היפואקואי בגודל 1.6 ס"מ
    בפתיחת דופלר צבע טיבו אינו ברור "מאז ביצעתי כל ארבעה חודשים בדיקת מעקב (סה"כ שלושה US )ולא היו שינויים ובבדיקה האחרונה
    נרשם "בחלק אמצעי של הטחול תהליך היפואקואי ידוע בגודל 1.1 ס"מ "בנוסף ביצעתי CT בטן שלא ראו את הממצא של התהליך ההיפואקואי ונרשם "טחול תקין בגודל ובמרקם ".
    ברצוני לשאול מה יכול להיות הממצא של התהליך היפואקואי בגודל 1.6 ס"מ והמשמעויות ?? האם יש צורך בהמשך מעקב ?? מומלץ MRI ??אשמח לכל המלצה .

הוספת תגובה

• ממצא בטחול - תהליך היפואקואי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    03/08/2016

ממצא קטן כזה, שאפילו קטן תוך מעקב במשך שנה, ואינו נראה בסיטי, הוא בסבירות גבוהה מאד שפיר (למשל המנגיומה קטנה) אינו דורש התייחסות. הייתי ממליץ המשך מעקב ב-us עוד 6 חודשים ואם ללא שינוי אפר אחת לשנה או אפילו יותר, איני רואה צורך בהדמיות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה