מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלהאורנה12/04/2016
דר יקר ותודה מראש שוב,
סליחה שאני בעוד שאלה שחשובה לי ואתה ממש עוזר לי.
הייתי היום אצל רופאה כללית בשביל בדיקות דם שלא עשיתי המון המון זמן, והתייעצתי איתה לגבי הציסטה בשד אם כדאי להוציא או לא כי ביופסיה אין מצב שאני עושה. היא ביקשה שאראה לה ואז אמרה לי רק את דעתה, שזה לא נראה לה טוב ועדיף להוציא, זאת אומרת בתקווה שזה התאגדות פיברוטית ולא סרטן חס וחלילה, עדיף שיהיה בחוץ מאשר בתוך השד, כי זה לא אמור להיות שם.
ועכשיו השאלה שלי, אם לפני שנה בערך זה התחיל לגדול ונניח שזה לא סרטן וישאר או שימשיך לגדול או לא אין לי מושג, זה יכול במשך הזמן לההיפך לסרטן? או שיכול להישאר שם עוד הרבה שנים בצורה כזאת? אני מתלבטת אם להוציא או לא כי הרופא אמר לי שרצוי ביופסיה ומכיוון שאני ממש לא רוצה אמר שזה הגוף שלי ואני מחליטה. ועכשיו אני בדילמה אם להוציא.
ועוד שאלה, נניח שהוצאתי וזה לא סרטן יכול להיגרם נזק מזה שהוצאתי? יש סיכונים בניתוח כזה שביקשתי הרדמה מקומית?
תודה רבה לך על התשובה והסבלנות,,, אורנה,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין13/04/2016ככלל גוש שפיר לא הופך לסרטן, והוצאתו אינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לבוא אליך להתייעצות, השאלה שליאורנה11/04/2016
במכבי אפשרי 3 יועצים בשנה ומקבלים החזר. אתה בין הרופאים היועצים? אם כן מה הכתובת שלך ואיך קובעים אליך תור? תודה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני רוצה לבוא אליך להתייעצות, השאלה שלי - תגובה
ד''ר דני רוזין13/04/2016לא משתמש בפורום לצורך זה. הפרטים שלי זמינים במכבי וברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולראסאונד בשד, ממצא בשד שמאל BIR ADS : כנראה שפיראורנה10/04/2016
דר' דני רוזין היקר שלום רב,
בינואר כתבתי לך וענית לי. יש לי שאלה ואני מתלבטת קשות אודה לכך מקרב לב אם תענה לי ותדריך אותי מה לעשות.
ביולי 2015 עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד והיה לי גוש קטן. הממוגרפיה יצאה תקינה רק אולטראסאונד באסותא תל אביב היה כתוב - BIR ADS : 2ממצא שפיר. הרופא אמר לי לעשות שוב לאחר כמה חודשים, עשיתי u.s בפברואר השנה לא בתל אביב אלא בראשון לציון והיה כתוב ??BIRADS????1. הכל תקין.... מוזר כי אני מרגישה גוש ולא קטן בכלל. אגב, כשאני עומדת הגוש בשעה 1 וכשאני בשכיבה הגוש צונח למטה זאת אומרת שהוא זז לא במקום אחד. הרופא אמר לי לעשות שוב בעוד כמה חודשים והחלטתי על דעת עצמי לעשות החודש. עשיתי השבוע והפעם בתל אביב באסותא וקיבלתי שוק. היה כתוב" BIR ADS : 3 התאגדות פיברוטית בשעה 1-2 באזור המישוש כנראה שפיר. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. ולמטה כתבו ילמרות שלא חל שינוי מומלץ ביופסיה trucut מחט עבה." הייתי היום אצל הכירורג שיעץ לי לעשות ביופסיה. סרבתי בתוקף כי קראתי מאמר שאם חלילה יש סרטן זה יכול לפזר את זה. הרופא טען שממש לא. אמרתי לו שאני רוצה ניתוח להוציא את זה אמר מה שאת רוצה. אבל אם הייתי בת 90 היה ממליץ להוציא אך מכיוון שאני יחסית צעירה למה סתם לעשות ניתוח. ביקשתי גם שהניתוח יעשה במקומי ולא בהרדמה מלאה אמר שאפשרי. הוא גם אמר שלדעתו זה לא סרטן אבל הוא לא אלוהים. בנוסף שאלתי למה ביופסיה ולא ניתוח אמר שהוא הולך לפי מה שצריך ישר.
השאלה שלי, אני לא מוכנה ביופסיה משתי סיבות, אחד למה אני צריכה את הגוש והוא לא קטן בכלל די גדול בשד, שנית הפחד שלי שזה יכול להתפתח לסרטן גם אם כרגע זה לא, למרות שהרופא טען שציסטה לא מתפתחת לסרטן. ואם הביופסיה תהיה בסדר אז לא נוציא רק נהיה במעקב פעם בחצי שנה אם זה לא גדל ואם יגדל יצטרכו להוציא.
אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, תעזור לי לעשות סדר בבלאגן. מה לעשות? אולי כדאי לא לעשות כלום, לא ביופסיה ולא ניתוח ולחכות עוד חצי שנה מה יהיה יהיה. מה אתה חושב ואומר, סליחה על האורך של השאלה, תעזור לי בבקשה. המוןןן תודה לך דר יקר,,, מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולראסאונד בשד, ממצא בשד שמאל BIR ADS : כנראה שפיר - תגובה
ד''ר דני רוזין10/04/2016יש הרבה לחץ- שאינן מוצדק ומוביל סתם לבילבול ולהחלטות לא הגיוניות.
העובדות:
1. ביופסיה אינה גורמת לפיזור גם אם מדובר בסרטן שד
2. השד הוא רקמה דינמית ויכולה להשתנות עם הזמן- ולכן אין מה להתפלא שיש שינוי בבדיקות
3. BIRADS זה בסה״כ פענוח של רופא הרנטגן, זה לא מדע מדוייק, ובכל מקרה גם 3 אינו מדאיג ונחשב לשפיר- אין שום בעיה לעקוב, אבל ההמלצה לדגום היא גם לגיטימית, ביחיד אם יש לחץ וחששות.
באמת שלא מוצדק סתם לנתח גוש, שיתכן והוא פשוט חלק ממבנה השד.
אם את בלחץ- לכי לביופסיה שתוכיח שהממצא שפיר. אם את פחות בלחץ- ניתן לעקוב בטווח של חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית אני כ"כ מודה לך אתה ממש עוזר
אורנה10/04/2016לי. בנוסף כתבת משפט: "ההמלצה לדגום היא גם לגיטימית," מה הפירוש "לדגום" לא הבנתי. ועוד שאלה אם אחליט ללכת לניתוח וזה לא סרטן זה ניתוח מסוכן שאני יכולה להסתבך סתם. כי הגוש הזה היה ביולי קטן ממש ונהיה יותר גדול. כדאי לחכות עוד חצי שנה ולראות מה יקרה, בכל מקרה ניתוח תמיד אפשר לעשות נכון? גם שאלתי את הרופא שיש לי מדי פעם ולעיתים כל יום כאבים בשד ובבית השחי אמר שלא יודע ממה זה.
ועוד שאלה אחרונה, הטכנאית באולטראסאונד עשתה לי נורא נורא חזק עם המטמר/ המכשיר שכאב לי איימים האם כשעושים ממש חזק זה יכול לעורר את הבלוטות ?
שוב המון תודה, מחכה לתשובתך ,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית אני כ"כ מודה לך אתה ממש עוזר - תגובה
ד''ר דני רוזין10/04/2016לדגום זה לקחת דגימה, לעשות ביופסיה.
הניתוח לא מסוכן אבל לא רצוי לעשות ניתוחים מיותרים, סיבוכים תמיד יכולים להיות.
כאבים בשד זה דבר שכיח, נדיר שמרמז על סרטן, ונובע לרוב ממבנה השד ושינויים שפירים.
לחץ על השד לא ״מעורר את הבלוטות״, ובטח לא מעורר סרטן.
אני מציע לא ללחוץ לביצוע פעולות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוןןן תודה, עזרת לי והרגעת אותי.
אורנה11/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בטחול וכאבי בטן- האם קשורשיר03/04/2016
שלום. לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה כולל כליות עקב עליית אנזימי הכבד בבדיקת דם. הכל היה תקין מלבד ממצא בטחול: הטחול אינו מוגדל. מכיל מספר תהליכים ציסטיים. הגדול ביותר בממדים 2.0*2.3 עם מחיצות מסוידות. ההמלצה היתה: התאמה מעבדתית והמשך בירור לפני הנחייה קלינית. הרופא שלי אמר שיש פשוט לעשות מעקב עוד חצי שנה. לא נבדקתי שוב בבדיקות דם או משהו לגבי אנזימי הכבד. בחודש וחצי האחרונים אני מרגישה שיש לי שינוי ביציאות , הן נהיו מרובות יותר מהרגיל, יכול להיות גם 2-3 פעמים ביום וכן היציאות גם רכות יותר בוודאות. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם אני צריכה לפנות לרופא או פשוט לחכות למעקב כעבור חצי שנה כמו שאמר לי? חוץ מזה, האם כדאי לעשות בדיקת דם של תפקודי הכבד על מנת לראות אם השתנה משהו או חזר לנורמה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא בטחול וכאבי בטן- האם קשור - תגובה
ד''ר דני רוזין03/04/2016לא רואה את הקשר הישיר- אבל ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג שירכז את הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע שאלות שאין לי את מי לשאול..ליבי28/03/2016
שלום רב, מקווה שזה המקום הנכון לשאול..
מאז שהייתי בהריון שני יש לי כאבים שבאים והולכים בערך 2-3 ס"מ מתחת לצלעות בצד שמאל.
בהריון זה התבטא בכך שהיו לי מידיי פעם כאבי תופת שלא יכולתי לזוז עד שהיה חולף ועכשיו 3 שנים אחרי אני מרגישה את זה לפעמים כשאני צוחקת, כשאני נרדמת בתנוחה מסויימת (שאני לא בטוחה מה היא אבל אני מתעוררת בכאבים) ואפילו לפעמים סתם ככה תוקף אותי כאב בלי סיבה..האם יכול להיות שזה בקע? איך בודקים? איך מטפלים ואצל מי ? כירוג?
יש לי הרבה שאלות ואני לא יודעת אם זה בקע או לו ואצל מי לבדוק.. האם זה יכול לפגוע בהריון הבא שאני מתכננת?..
אנא עזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע שאלות שאין לי את מי לשאול.. - תגובה
ד''ר דני רוזין28/03/2016מאד לא סביר שזה בקע, כי זה לא מקום טיפוסי.
ניתן לברר על ידי בדיקות הדמיה, כמו אולטרסאונד וסיטי, ניתן להתחיל דרך רופא משפחה, או אצל כירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה! יש לי הפרשות, אודם, דם - מהטבור..חייל2127/03/2016
היי אני בן 21.
בשבועות האחרונים היה לי אדום סביב הטבור... התעלמתי ואיר כך זה נעשה קריש דם בטבור.. קילפתי את זה ואחרי שבוע נעלם. עכשיו אחרי כמה ימים נעשה לי הפרשות של ריח לא נעים מהטבור.. אז הכנסתי מקל אוזניים לטבור (רגעיל כמו באוזן.. לא בצורה פוצעת או לא נכונה) ושהוצאתי אותו כל הצמר גפן התמלא בדם. עשיתי זאת כמה פעמים לבדוק שזה באמת מהטבור. חשבתי שזה דבר שכיח וסיפרתי למישהו שבדק על עצמו מקל אוזניים בטבור ולא יצא דם (או כמוני שהצמר גפן נצבע באדום)
אני חייל ואני לא אוהב ללכת לרפואה הצבאית כי מפרשים כל דבר ברפואה הצבאית כמצאה של החיילים ואין התייחסות מקצועית לרוב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה! יש לי הפרשות, אודם, דם - מהטבור.. - תגובה
ד''ר דני רוזין27/03/2016זה נקרא אומפליטיס, דלקת של הטבור, והגורם הכי שכיח לזה הוא תוכן שנכלא בעומק הטבור כמו שערות או סיבי בד- שכיח יותר בצעירים שעירים עם טבור עמוק.
הפיתרון הוא היגיינה קבועה של הטבור עם חומר מחטא כמו אלכוהול או פולידין, והקפדה של ניקוי והוצאת שאריות מתוכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואג
חייל2127/03/2016אין מה לדאוג מסרטן או משהו פנימי לא תקין? אחרי הכל המקל אוזניים הוציא דם ולא קצת.. וגם קצת שורף לי ביום האחרון הטבור.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דואג - תגובה
ד''ר דני רוזין28/03/2016אין שום קשר לסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן עליונה לאחר ניתוח בקעממפשעתיאביבית27/03/2016
עברתי לפני שבועיים ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי.
אני מרגיש בימים האחרונים כאבים פתאומיים בבטן בצד ימין
למעלה וגם במותן,
אפנה למנתח . אך האם יכול להיות קשר לניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בטן עליונה לאחר ניתוח בקעממפשעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין27/03/2016אחרי לפרוסקופיה יכולים להיות מיחושים שונים בשרירי דופן הבטן. אבל שווה להתייעץ עם המנתח כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת לחץ בבטן והרגשה לא נעימה אחרי שהופעל משקל..אבירם26/03/2016
שלום ד'ר
לפני 9 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי,לבקע מיפשעתי
עדיין יש לי מאז תחושת אי נוחות מסוימת בבטן,
הערב אני וחברים ביקרנו אצל חברים שלא ראינו הרבה זמן, הייתה שם ידידה טובה שלי שגם אותה לא ראיתי מזמן, בעודי יושב על הספה ,הידידה שלי באה לספה,נשכבה עלייה ושמה רגלים על הרגליים שלי וביקשה מאסז' לכפות רגליה, זה נחמד אבל היא שוקלת הרבה, ומישקל רגליה ממש "מחץ" לי את הרגליים, [ איך לתאר את זה ,כמו למשל שאתה יושב ומניחים לך על הרגליים טלויזיה גדולה וכבדה ,ואתה צריך להחזיק בה ככה כרבע שעה] קמתי משם אחרי כרבע שעה ואז התחלתי להרגיש שלא נוח לי בבטן , תחושת לחץ מסוימת בבטן , ובאיזור הניתוח במיפשעות,
אני שואל האם משקל גבוה שלוחץ על הרגליים במצב ישיבה, עשוי ללחוץ על איזור המיפשעות. עשוי למתוח את הרקמות שם באיזור הרשתות? עלול לגרום שם משהו? לשנות לרעה מצב שלאחר ניתוח? כי ההרגשה שלי כרגע לא נעימה ונוחה, ואני כמובן חושש, האם אני חושש בצדק? אם אני טועה , ממה התחושה הלא נעימה בבטן? תחושת הלחץ האי נוחות הזו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת לחץ בבטן והרגשה לא נעימה אחרי שהופעל משקל.. - תגובה
ד''ר דני רוזין26/03/2016לחץ או מתח על איזור שנותח עלול להיות מורגש ולא נעים, אך אינו גורם לנזק ואין ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של זרמים בבטן התחתונה באמצעגילה24/03/2016
מה הסיבה לתחושה של זרמים בבטן .? זו לא תחושה של גזים
אני לא גיל הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושה של זרמים בבטן התחתונה באמצע - תגובה
ד''ר דני רוזין24/03/2016האפשרויות כה רבות והנתונים כה מעטים כך שאין לי אפשרות לענות.
מציע להתייעץ פנים אל פנים עם רופא שיעמיק קצת בשאלות והבנת התלונות, יבדוק את הבטן ואז אולי יחשוב על אבחנה אפשרית ואולי יבקש להשלים עוד בדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת אפשרות להדבק ממישהו עם נגעי עור בידיים..יעקב23/03/2016
ד'ר שלום
אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב
הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם קיימת אפשרות להדבק ממישהו עם נגעי עור בידיים.. - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2016לא.
אין צורך לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כללית לאחר ניתוח בקע פמורליגילה23/03/2016
האם תופעה זו היא תופעת לוואי ידועה? עבר שבוע מהניתוח. החולשה החלה רק לפני 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולשה כללית לאחר ניתוח בקע פמורלי - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2016כן- חלק מתגובות הגוף להתערבות ניתוחית, והפניית אנרגיה לתהליכי ריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת שמגרדת אחרי פתיחה וניקוז מורסהטל23/03/2016
שלום ד"ר,
לפני כ- 3 וחצי חודשים עברתי פתיחה וניקוז של מורסה.
נשארה לי צלקת סגולה שלעיתים קרובות ממש ממש מגרדת לי. האם זו תופעה ידועה? אם כן, תוך כמה זמן בערך זה אמור להיפסק?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת שמגרדת אחרי פתיחה וניקוז מורסה
טל23/03/2016המיקום של הצלקת בירך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צלקת שמגרדת אחרי פתיחה וניקוז מורסה - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2016תופעה ידועה, הבשלה של צלקת יכלה לארוך שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום 39 לאחר ניתוח בכע חוזר מי צד ימיןשמואל כהן22/03/2016
שלום דר גיל 50 בצתי ניתוח של בכע חוזר בשיתה הפתוחה ומי הז יחום נפיחות מעל השך אופנתי למיון שם נאמר שליש לי דלקת ריאות מחדר ניתוח רופה מישפחה לא היה שקת ויחלי לשלוך שוב לבדיקה של USבטן ואגן וזה מה שכתוב האזור הניתוח עכב הרניה מימין יש הסננה של שומן תתעורי שטחי לעור הודגם רקמה היפואקוגנית מוגדרת היטב בגודל 1.80סמ על 0.8 אין לשלול קולקציה נוזלית שטחית לעור עם תןכן בלתי צלול דלקת מתחת לצלקת פוסט ניתוחית בעומק 1.2 סמ משטח העור הודגם ר קים היפראקוגנית יתכן קליפסים פוסט ניתוחית ומבנה מאורך על רקע של הסננה שומנית פריטונאלית דר מה זה אומר היפוקוגנית אפשר לכבל הסבר בבקשה דר תודה דר חג שמח
חום 39 לאחר ניתוח בכע חוזר מי צד ימין - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2016היפואקוגני זה משהו שנראה יותר נוזלי באולטרהסאונד, יתכן קצת נוזלים או בצקת באיזור הניתוח- לא משהו מאד חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה לאחר ניתוח בקע מפשעתיאביבית19/03/2016
עברתי לפני מספר ימים ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. אני אוכלת מאז מעט.
לאחר שאני אוכלת יש לי קשיי נשימה. האם זה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה לאחר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין19/03/2016תלוי כמובן בחומרה, אבל אם זה מתון זה יכול להיות קשור בתפיחות בטנית שנפוצה אחרי ניתוחי בטן, ולאחר אוכל כשהיא קצת גוברת ויש לחץ על הסרעפות זה יכול לגרום לתחושה כזו. אם תוך מספר ימים לא יחלוף תתייעצי עם המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר הוצאת ציפורן חודרניתמור17/03/2016
שלום, לפני 5 ימים הוצאתי ציפורן חודרנית בבוהן. מאז אני עם כאבים חזקים שמוקלים בעת מנוחה אך עדיין כל צעד קטן גורם לכאב שנרגע לאחר זמן ממושך. אני מקפידה על כל הוראות ההגיינה וההנעלה.. האם עדיין סביר שיש כאב? מתי יחלןף? תודה!
כאבים לאחר הוצאת ציפורן חודרנית - תגובה
ד''ר דני רוזין17/03/2016כן, יכול להימשך עוד כמה ימים עד שהתגובה הדלקתית תחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)