מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים מאחורי אשך שמאלי שלא פוסקיםעודד08/05/2016
שלום ד"ר-מזה חצי שנה אני סובל מכאבים באיזור אשך שמאלי בעיקר בעמידה ממושכת/הליכה ממושכת-נשללה בעיה אורולוגית (US אשכים,בדיקה פיזית)
ונשללה בעיה של בקע (US מפסעות)ובדיקה פיזית של כירורג.הכאבים לא פסקו ואף לסרוגין מתגברים.בנוסף נשלחתי ע"י רופא משפחה ל- US דרכי השתן שיצא תקין-האם יש לאדוני המלצות נוספות ? הנושא מאוד מטריד אותי ביום יום ומגביל אותי מפעילויות שבעבר ביצעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים מאחורי אשך שמאלי שלא פוסקים - תגובה
ד''ר דני רוזין08/05/2016הכיוון שאולי ואם נבדק הוא אורטופדי. שווה להשלים הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ומטרידים באזור מעל הטבורמשה08/05/2016
שלום.
לאחרונה כשבועיים.אני חש כאבים דיי מציקים באזור מכל הטבור.
אפילו בנגיעה קלה,אני חש כאבים.
תודה,משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים חזקים ומטרידים באזור מעל הטבור - תגובה
ד''ר דני רוזין08/05/2016מתחילים בבדיקת רופא- אולי ימשש בקע, והא יכוון הלאה את הבדיקות הנדרשות, למשל אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר בשד ימין בהריון תאומיםמאיה04/05/2016
שלום
אני בת 31 כרגע בהריון תאומים שבוע 32 (IVF)
לפני 3 שנים גילתי גוש שפיר בשד ימין ומאז במעקב כל חצי שנה עושה בדיקת אולטרא'.
הגוש סטטי עם גבולות סדירים תמיד. היום עשיתי שוב את הבדיקה וראו שהגוש גדל קצת.. עדיין עם גבולות סדירים. האם זה בגלל ההריון? האם זה מסוכן שזה גדל? האם הגוש יחזור למימדיו הרגילים לאחר ההריון? האם מותר להניק עם גוש שפיר? ההנקה יכולה להחמיר את המצב?
מתי יהיה אפשר להסיר את הגוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש שפיר בשד ימין בהריון - תגובה
ד''ר דני רוזין04/05/2016אין סכנה, יתכן השפעה הורמונלית, תיתכן נסיגה אחרי ההריון- קשה לנבא וצריך פשוט להמשיך לעקוב. אין בעיה להניק.
הסרה- שיקול של הכירורג, לאחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשד המנותחעפרה03/05/2016
גיל 58. 10 שני לאחר סרטן שד- למפקטומי+כימותרפיה והקרנות.
בריאה לחלוטין.
בשד ימין שנותח יש לי כאב בחלק הפנימי שלו למעלה במגע יד.
בדצמבר עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד. והכל הייה תקין.
יתכן כאב כזה הוא חשוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בשד המנותח - תגובה
ד''ר דני רוזין03/05/2016לא- כאב אינו גורם מחשיד בד״כ. מרגיע שההדמיה תקינה, כדאי גם להיבדק על ידי כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה לאחר ניתוח אפנדציטאבי30/04/2016
שלום.
לפניי כמעט 3 שבועות עברתי ניתוח אפנדציט בשיטה לפרוסקופית.
הניתוח היה תקין ואשפוז מאוד קצר ולאחריו הייתה לי נפיחות לא נוחה בבטן כתוצאה מהגז,
שעברה תוך 2-3 ימים.
עכשיו כ-3 שבועות כמעט אח"כ עדיין אני מבחין במעט נפיחות בבטן וזאת לא ההרגשה שהייתה לגז, נראה כאילו מבנה הבטן קצת השתנה באיזור שבין הטבור ומטה, מבטן מאוד שטוחה וחטובה (שאני בחור מאוד רזה ומתאמן בן 23) למן קרס-בלון קטן ומעט קשה באותו איזור, בעיקר באמצע (אותו מצב כבר שבועיים אחרי שהגז נעלם).
יש לציין שירדתי כמה קילו מאז הניתוח שבמשקל הנ"ל הבטן שלי בד"כ קעורה מעט.
אין ממש כאבים, מעט מאוד אי נוחות באיזור ומגע מרגיש מעט קשה ובולט,
שהאיזור אמור להיות רך ועמוק..
דיאטה, יציאות וגזים סדירים לגמריי, עדיין בהפסקה מפעילות גופנית מהניתוח.
ממה עוד יכולה לנבוע הנפיחות ?
האם יש סיכוי והדבר בלתי הפיך מבחינת מבנה הבטן ?
אני יודע שאולי מעט זמן עבר יחסית אבל בשבועיים אחרונים המצב נשאר סטטי ללא שיפור אחרי שהכאבים עברו מזמן.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן נפוחה לאחר ניתוח אפנדציט - תגובה
ד''ר דני רוזין02/05/2016זה הפיך- זו מתיחה מסויימת של שרירי הבטן שיחזרו לטונוס שלהם, נפיחות מסויימת של המעיים לאחר ניתוח בטן, ונפיחות ונוקשות מקומיים באיזורי החתכים. כל אלה יחד משפיעים על המבנה, ותוך 4-6 שבועות חולפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. - זיהום?גילה26/04/2016
לפני 6 שבועות עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. 3 הפתחים החלימו יפה. לפני שבוע אחד הפתחים החל מדמם טיפה וכואב. יש אודם מסביב.האם זה זיהום?
לא היו סיכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. - זיהום? - תגובה
ד''ר דני רוזין26/04/2016קשה להתחייב בלי לראות- אבל לא נשמע כזיהום, אולי התנקזות של שטף דם קטן באיזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שואל עבור הדוד שלי,שהיה לו ניתוח בקעשמוליק26/04/2016
שלום לרופא
הדוד שלי שהוא בן 61 עבר ניתוח בקע בשיטה לפרוסקופית , ניתוח אותו ב2 הצדדים של המיפשעות, בערך לפני7 חודשים, הוא עדיין מתלונן על מיחושים בבטן שמשהו לא נוח לו שם,ולפעמים הוא מרגיש איזה כאב בצד ימין במיפשעה ששם היה למעשה הבקע, הייתי איתו ועם אחותי היום בסופר, והיא ביקשה שהוא יביא לה 2 שקיות חלב מהמקרר, כשעמדנו כבר בקופה,ראיתי שלא נעים לו לסרב והוא הלך והביא, אני דואג לו כי הוא איש דיי לא חזק עם בעיות בריאות,האם זה שהוא הרים את השקיות האלה ששוקלות כ2.5 קילו אולי יותר, זה יכול להזיק לו לניתוח שהוא עבר? זה יכול לחזור לו עכשיו?זה נשמע שזה רק 2-3 קילו אבל הוא מאוד שמר על עצמו מאז הניתוח, והוא לא הרים משקלים כאלה עד עכשיו ואני דואג לו בגלל זה,אני חושב שהוא לא צריך היה להתאמץ וצריך היה לסרב האם המשקל שהרים, יש סיכוי שהזיק לו, שהשפיע לא טוב? כי הוא התחיל להגיד שלא טוב לו בבטן הרגשה לא נוחה תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני שואל עבור הדוד שלי,שהיה לו ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין26/04/2016אין הרבה משמעות למשקל כזה, ואם הניתוח עבר כשורה און צורך בהגבלה בפעילות- אם כי יתכנו מיחושים פה ושם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמת מהיום, אני שואל דבר נוסף וחשוביעקב26/04/2016
כן דוקטור, קראתי את תשובתך וארצה להוסיף שאלה ברשותך האדיבה
לאחר המאמץ שהזכרתי, אני מרגיש בבטן תחושת מלאות כמו לחץ ואי נוחות, ממה זה יכול לנבוע?ואותה דקירה שהזכרתי, שהופיעה כשאש התאמצתי עם צביעת התקרה, האם זה מהשתחררות של הרשת מהקיבוע שלה? קשור לסיכה כלשהיא?האם זה יכול להעיד שמשהו קרה שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלתי הקודמת מהיום, אני שואל דבר נוסף וחשוב - תגובה
ד''ר דני רוזין26/04/2016לא השתחרר דבר- וזה לא מסיכה- זו תחושת העומס על השריר באיזור בו בוצע הניתוח והונחה הרשת- יש שם הצטלקות ואיחוי של הרשת לשריר ולעתים זה מורגש.
לא סיבה לדאגה מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ משמעותי של הבטן זמן מסוים לאחר ניתוח בקעיעקב25/04/2016
שלום ד'ר
לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי
בימים אלה עבדתי קצת בבית,סיידתי את תקרת המטבח, בשימוש ברולר, מחובר למוט,
צביעה כזו היא לא נוחה כי צריך להרים את הרולר אל התקרה וללחוץ עליו כשהידיים מורמות, אני התחלתי להרגיש ששריריי הבטן מיתאמצים, ואז באיזור המיפשעה, הרגשתי מספר פעמים, דקירה, לא ממש חשבתי שהבטן תיתאמץ משמעותית אבל מסתבר שכן,וכן תוך כדי הצביעה הרגשתי דקירה באחת המיפשעות מספר פעמים,המאמץ הזה עשוי להביא לחזרת הבקע? עלול לגרום בעיה או נזק למקום הבקע? היות והרגשתי דקערה אני מניח שמשהו לא ממש היה כשורה, מה זה היה יכול להיות?בקיצור קיים סיכוי שנגרמה או תגרם בעיה בעקבות היתאמצות כזו?
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאמץ משמעותי של הבטן זמן מסוים לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין25/04/2016הסיכוי שפעילות מאומצת תגרום לחזרת הבקע הוא קלוש, אבל בהחלט זה עלול לגרום למיחושים בנקודות החיבור והמגע של הרשת לשרירי דופן הבטן- גם חודשים אח״כ.
זה לא מסוכן ולא בעייתי- לעתים גורם לאי נוחות מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי רוחב צווארו 0.36 ס"מעודד20/04/2016
שלום רב - בני בן שמונה ובבדיקת אולטרא סאונט דופן בטן הודגם בקע טבורי רוחב צווארו 0.36 ס"מ עם מרכיב נוזלי .
האם המשמעות הינה ניתוח ??האם ניתן לחיות עם זה במידה ואין כאבים ללא ניתוח ?? תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע טבורי רוחב צווארו 0.36 ס"מ - תגובה
ד''ר דני רוזין21/04/2016בקע קטן מאד- אם לא מפריע אפשר להמתין ולעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי בעיה כירוגית?תמי19/04/2016
סובלת מכאבי בטן ומותן שמאל
בבדיקת הדמיה של ct ראו טחולון או AVM
בציסטה באספקט התחתון של הטחול.
האם ניראה לך זאת הסיבה לכאב?
האם ניראה שיש לי בעיה כירוגית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש לי בעיה כירוגית? - תגובה
ד''ר דני רוזין21/04/2016לא בטוח שזו סיבת הכאב
טחולון זה דבר שכיח וחסר משמעות.
לגבי avm- זה דורש עוד בירור כי עלול לגרום לדימום- צריך להשלים אולטרסאונד עם דופלר, אם יש שם מפרצת היא דורשת טיפול, אם זה AVM אולי זה דורש טיפול אנגיוגרפי, תצטרכי יעוץ כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן טחולון ? avm?
תמי21/04/2016עשו לי mri
בבדיקה הטחול בגודל תקין ובמרקם הומוגני
אינפרירוית לטחול. טחולון בקוטר 16 מילמטר
האם צריך להמשיך לברר לגבי avm?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבי בטן טחולון ? avm? - תגובה
ד''ר דני רוזין21/04/2016לדאוג לא צריך...
לגבי הטחולון- חסר משמעות.
אם זה לא MRA (שזה MRI של כלי דם) אני לא בטוח כמה התשובה רלבנטית לשאלה.
מציע בכל זאת להשלים אולטרסאונד דופלר.
ככל הנראה זה חסר משמעות, וגם לא מסביר את הכאב- אבל שווה בירור מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת אם סופית להוציא ועוד שאלהאורנה19/04/2016
דר שלום והמוןןן תודה מראש,
שאלתי אותך כמה שאלות ובאחד התשובות ענית לי "באמת שלא מוצדק סתם לנתח גוש", הייתי אתמול אצל הרופא שייעץ לי או לדגום או להוציא ולא להמתין חצי שנה. שאלתי אותו עם זה סרטן אמר שלא !!! גם טען שבעוד שנה זה יכול לגדול ל-6 ס"מ.
באחד הפעמים גם כתבת לי:"הניתוח לא מסוכן אבל לא רצוי לעשות ניתוחים מיותרים, סיבוכים תמיד יכולים להיות.". אני יודעת שרופאים בד"כ כירורגים (לא כולם) אוהבים לחתוך. גם ייעצת לי: "אני מציע לא ללחוץ לביצוע פעולות מיותרות". אני צריכה להחליט עד יום ראשון אם לבצע את הניתוח או לא.
השאלה,וחשוב לי מנסיונך לדעת בבקשה,
1. האם הגוש יכול לגדול?
2. האם יש מצב שהגוש יכול להיעלם גם?????
3. אם זה לא סרטן כדאי להמתין ולא למהר? או להוציא ולהתפטר מזה מכיוון שזה לא אמור להיות בשד.
תודה רבה רבה וחג שמח,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתלבטת אם סופית להוציא ועוד שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין19/04/2016בלי לבדוק בעצמי אותך ואת כל החומר לא יכול לתת תשובה חד משמעית, רק קוים מנחים. גושים יכולים לגדול, וגם לסגת- תלוי על מה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומות שגדלו ב 5 חודשים וכאלו שנוספו...גלי19/04/2016
שלום רב,
אני בת 44 בשנה האחרונה התלוננתי על גוש מוזר שצץ..הראשון בירך ימין אספקט פרוקסימלי ממצא נמוש עשיתי אולטרסאונד שבוע שעבר : הודגמה ליפומה תוך שרירית א-ווסקולרית במימדים של 37 מ"מ על 18 מ"מ..
יש לציין אולטרסאונד קודם שנה שעברה רשמו לי לא הודגמה פתולוגיה כלשהיא ברכות רכות...
תוך שנה הודגמה.
בנוסף לפני 5 חודשים נתקלתי בגוש מוזר נוסף הפעם בדופן בטן שמאל תחתונה..us קודם (23.11.15) הודגמה ליפומה שטחית מוגדרת א-ווסקולרית בגודל 41 מ"מ על 21 מ"מ
ב US שעשיתי שבוע שעבר (בעקבות הכנה לביקורת לרופא כירורג)..אותו נוסח רק שהפעם הגודל הוא 47 מ"מ על 27 מ"מ.
בנוסף לשני הגושים הללו גיליתי בשנה האחרונה עוד גוש בבטן שמאלית עליונה ..תקופה ארוכה הרופא משפחה טען שזה לדעתו דלקת בסחוס .אך מכיוון שהגוש גדל וממשיך לכאוב בטירוף החליט לשלוח לבדיקת US... כמובן אותו נוסח ליפומה... במימדים של 30 מ"מ על 10 מ"מ...
מוזר אני סובלת מכאבים חזקים ולפעמים עד כדי בכי באזור של הבטן בכל הצד השמאלי בגב תחתון שמאלי ובירך שמאלית...
יש סיבה לדאגה? אקמול/אופטלגין לא עוזר בשיכוך הכאבים...לא מאמינה שיש קשר אבל סבתא נפטרה מסרטן במעי..ואימא שלי מסרטן שחלות...
בביקורת הראשונה אצל כירורג לפני 5 חודשים (לממצא בדופן בטן שמאל תחתון)אמר שאין טעם להוציא והכאב יעבור... נכון להיום ממש לא אפילו מחמיר
מה ניתן לעשות במצב זה?
סליחה על ההודעה הארוכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפומות שגדלו ב 5 חודשים וכאלו שנוספו... - תגובה
ד''ר דני רוזין19/04/2016ליפומות שגדלות ומכאיבות ניתן להסיר בניתוח- אם שטחי ניתן בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול: בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולריעודד18/04/2016
בבדיקת אולטראסאונד בטן שגרתית מלפני חצי שנה התקבלו הממצאים הבאים
טחול: אינו מוגדל, בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי בפתיחת דופלר צבע
טיבו אינו ברור
- בשער הטחול טחולון 0.8 ס"מ .
בבדיקת מעקב מהשבוע האחרון ( לאחר חצי שנה ) - אותם ממצאים ללא שינוי .
בדיקת CT בטן שביצעתי בין לבין נראה הטחולון אבל ממצא היפואקואי לא נראה .
שאלתי הינה אין יתכן שהממצא ההיפואקואי לא נראה ב- CT ובאולטראסאונד רואים בבירור ?
המלצות לגבי בדיקות נוספות ?
מה ההתמחות המתאימה להמשך טיפול - הומוטולוג ?כירוג ? פנימאי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טחול: בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי - תג
ד''ר דני רוזין18/04/2016אולטרסאונד וסיטי הן בדיקות שונות בעקרונות פיזיקליים שונים ולכן לא בהכרח כל דבר שיראה בבדיקה אחת יהיה גם באחרת.
היפואקואי הוא תיאור ספציפי לאולטרסאונד (שיש לו הדיון נמוכה ואינו מחזיר גלי קול), בסיטי מדברים על סמיכות- density- ולכן ממצא יכול להיות היפודנסי או היפרדנסי.
ממצא קטן ולא חשוד דורש רק מעקב- ממש לא משנה מי הרופא מבין ההתמחויות שהזכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה במעקב
עודד18/04/2016ד"ר תודה רבה על התשובה המהירה - במעקב מה הכוונה ?? איזה מעקב אני אמור לבצע ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טחול: בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי - תג - תגובה
ד''ר דני רוזין18/04/2016בדיקת הדמיה חוזרת (אולטרסאונד) עוד תקופה מסויימת
( נגיד עוד חצי שנה) לראות אם יש התפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מעל הטבור בעקבות ניתוח בקעגילה14/04/2016
חודש לאחר ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי בלפרסקופייה.
ביומיים האחרונים חשה כאבים לא חזקים מעל הטבור. האם זה יכול להיות קשור לניתוח? או שאיין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב מעל הטבור בעקבות ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין15/04/2016יכול להיות קשור- כי נקודת הכניסה היא באיזור הטבור. אם זה מתון מציע פשוט לחכות עוד שבוע-שבועיים לראות אם חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)