מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר ניתוח עש ניסן ובקע סערפתיירושלמי28/08/2023
היי
היום אחרי 12 ימים מהניתוח, עדיין סובל מההרגשה של רפלוקוס, השיעול והליחה בקיצור הרגשה הנוראית שהייתה לפני זה - אבל רק בערב / לילה.
כמובן שבגלל זה הניתוח נעשה. האם הדבר נורמלי? אודה לתשובתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לומר בשלב זה אם הניתוח נכשל כי יש מגוון שינויים שקורים בעקבות הניתוח ומרביתם מסתדר תוך מספר שבועות. בהם נמשך תהליך ההחלמה.
ד''ר דני רוזין29/08/2023כדאי להעריך אחרי 4-6 שבועות מה המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח עש ניסן ובקע סערפתי
ירושלמי30/08/2023שלום,
שאתה אומר נכשל - למה אתה מתכוון? האם יש טעם לעשות צילום בריום על מנת להעריך את המצב כעת או לא המתין לפחות חודש?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף לחכות. תהליכי החלמה לוקחים זמן וממילא לא מדברים על התערבות חוזרת בשלב כל כך מוקדם
ד''ר דני רוזין30/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרנית - למי ללכת?חיפאי28/08/2023
לא כואב, אבל יש קצת נפיחות. האם זה משנה אם אני פונה לכירורג כללי או לכירורג מומחה לכף הרגל (בלין אפשר להגיע בלי תור - כירורג כללי ניסר לי ציפורן אחרת שם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא משנה. מי שעוסק בזה יכול לעזור.
ד''ר דני רוזין28/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערה הפוכה במפשעהנופר27/08/2023
היי, יצאה לי שיערה הפוכה במפשעה וסביבה גוש מוגלתי יחסית גדול. מה עליי לעשות במקרה כזה? האם יש טיפולים בייתים עד שאגיע לרופא? וגם, לאיזה רופא לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לטפל בינתיים במשפחה אנטיביוטית, אולי בתוספת ״משחה שחורה״ (איכטמול)
ד''ר דני רוזין27/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס מרהצליל26/08/2023
שלום עברתי 3בדיקות של אולטרסאונד בטן עליונה כולל כליות ובדיקות דם. רופא הכירוג אמר יש דלקת בבטן אז כרבע עדיף לא לעדות כי חבל לפתוח את הבטן רופאת המשפחה לא רואה שעש דחקת. ישלים כאבים לא מתן כלום לדלקת צורכת לפעמים ספסגלמין מה עושים עם המצב הזה?
אם לא ממש רואים סימני דלקת אפשר להתקדם לניתוח
ד''ר דני רוזין26/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שערה הפוכהברק26/08/2023
שלום. רציתי לדעת אם מותר לקחת נורומולקס לעצירות אני לוקח עכשיו אבילק סירופ אבל הוא לא עוזר
כן
ד''ר דני רוזין26/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערה הפוכה
ברק26/08/2023גם אחרי הניתוח מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן
ד''ר דני רוזין26/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח כיס מרהאילן26/08/2023
שלום רב, לפני שבוע עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה, היו לי כאבים של הניתוח שחלפו אחרי 3 ימים, לאחר 5 ימים פתאם התחילו לי כאבי בטן בצד ימין
לא כאב קבוע אלא בזמן נשימה עמוקה אני מרגיש כאב בבטן התחתונה בצד ימין
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, להחלמה של איזור ניתוח יש כמה שלבים כך שיכול להיות כאב מאוחר יותר.
ד''ר דני רוזין26/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה במפשעה נפוחהעדי25/08/2023
היי, יש לאחי חתונה שבוע הבא בחמישי ויש לי בלוטת לימפה נפוחה אדומה וכואבת מאוד. ברמה שקשה לי לשכב ולקום מהמיטה וללכת נהייה מאוד כואב ובצורה מאוד מוזרה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות? שיעביר את זה הכי מהר שניתן לפני החתונה.
קצת פרטים אין לי שום דבר עורי/ברגליים מה שכן בשבוע האחרון התקררתי ואני מנוזלת ושיכולים רבים. בלי כאבי גרון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור לי אם זו באמת בלוטת לימפה או רק ציסטה עורית דלקתית שטחית-
ד''ר דני רוזין25/08/2023יותר סביר.
אפשר למרוח משחה אנטיביוטית לכמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויות במעי הגספולינה24/08/2023
שלום ד"ר רוזין
האם הסיכוי להידבקויות בניתוחי בטן בגישה הפתוחה גבוהים יותר מגישה לפרוסקופית?
במידה ועברתי ניתוח חירום לשטיפות וניקוז בצורה לפרסוקופית לאחר חצי שנה ניתוח לכריתת הסיגמואיד בצורה לפרסוקופית
וכיום 4 חודשים ניתוח לפקרוסקופי לכריתת תוספתן האם הסיכוי שלי להדבקויות גבוה יותר במהלך הניתוח?
האם הסיכוי לחסימות מעי ביתיד תלוי רק במזון או תלוי כמות הניתוחים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נמוך יותר אחרי לפרוסקופיה. לא תלוי באוכל.
ד''ר דני רוזין24/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
פולינה24/08/2023תודה על המענה המהיר
במידה וישנן הידבקויות האם זה פתיר בעתיד?
מה הדרך הטיפולית ?
מה ניתן לעשות בכדי למנוע חסימות מעי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מה לעשות וגם לא צריך לדאוג מזה יותר מדי
ד''ר דני רוזין24/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקויןת
פולינה24/08/2023ושאלה אחרונה
האם ישנן שיטות במהלך הניתוח שיכולות למנוע הידבקויות , חומרי שטיפה , רשת וכיוב
שניתן לבקש מראש מהמנתח
גם אם אינן כלולות בסל הבריאות כמובן הכוונה בכל תשלום נדרש
אני מנותחת בציבורי עקב רקע רפואי ומן הסתם אף אחד לא יציע מעבר לקיים אך ממידע שקיים בספרות הרפואית ובכתבי עת רפואיים ניתן לסייע מראש למניעת הידבקויות אם לא באופן מלא אז לפחות לנסות
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגדול -אין, למרות טענות של חברות שונות על מוצרים שונים
ד''ר דני רוזין24/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
פולינה25/08/2023תודה לך על המענה
כן ירבו רופאים כמוך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
פולינה26/08/2023שלום דוקטור רוזין
האם מבחינה אנטומית שהצקום נמצא בבסיס האגן יכול להקשות
על ניתוח בגישה לפרוסקופית כאשר מתבצעת כריתת תוספתן ?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא
ד''ר דני רוזין26/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שערה הפוכה שאלהיוסי23/08/2023
שלום.אחרי ניתוח שערה הפוכה שעשיתי לפני שבוע רציתי לדעת אם מותר ללכת אם גינס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עשיתי ניתוח שערה הפוכהברק23/08/2023
שלום. עשיתי ניתוח של שערה הפוכה ותפרו לי את המקום הבעיה שאני לוקח כדור פסיכאטרי בשם קווטאפין תחליף של סרקוול וזה עושה לי עצירות קשה. האם מותר לקחת תרופות נגד עצירות.אני לוקח את הסירופ אבילאק זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שערה הפוכה
ברק23/08/2023עשיתי את הניתוח ב15.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן מותר אין בעיה עם אבילאק
ד''ר דני רוזין23/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיפים בבדיקת מעי הגסאפרת23/08/2023
בוקר טוב ד"ר רוזין
בבדיקת mre אנטרוגרפיה נרשם שישנה דיברקוליטה בכפף הכבד
היכן זה ממוקם מבחינה אנטומית?
במידה והסעיף אינו מודלק כרגע ישנו צורך להוציאו תוך כדי ניתוח לכריתת תוספתן?
האם ישנה קירבה לתוספתן ?
והאם ממצא זה יכול להסביר כאב בבטן תחתונה בימין בנוסף לדלקת כרונית בתוספתן?
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הריון חודש 3 עם אומטומהיסמין21/08/2023
אני נמצאת בהריון בשבוע 11+3 יש לי אומטומה בגדול 41×62 שיושב על צוואר הרחם
לא נספגת מה אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה שצריך להפנות לרופא נשים
ד''ר דני רוזין21/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ כיס מרה- עד 0.58אבי20/08/2023
שלום ד"ר אשמח לשמוע את דעתך אם ניתן להמשיך במעקב או נדרש ניתוח.
כיס מרה- בגודל תקין ללא עדות לאבנים דופן לא מעובה בדופן הפנימית הודגמו מספר ממצאים היפראקוגניים בגודל עד 0.58 ס"מ ממצאים יכולים לפוליפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב
ד''ר דני רוזין20/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מרובה בבית שחי בצד ימין בלבדאבי19/08/2023
עד היום הייתי מזיע מעט ורק שחם ממש
אבל בחודש האחרון אני מזיע הרבה בבית שחי בצד ימין.
ובית השחי בצד שמאל נשאר יבש
מה גורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים יש הפרעה במערכת העצבים האוטונומית, ששולטת על תופעות פיזיולוגיות כמו הזעה
ד''ר דני רוזין19/08/2023שגורמת להזעה חד צדדית.
אבל יש גם מצבים חולפים, אם זה לא יסתדר בקרוב כדאי להתייעץ עם נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה
אבי19/08/2023קצת הפחדת אותי האמת
זה משהו מסוכן? או יכול לגרום למשהו מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מסוכן פשוט מציק. אם ימשיך להפריע ניתן לבדוק במה מדובר ולהציע פיתרון
ד''ר דני רוזין19/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת מעירות18/08/2023
שבת שלום דוקטור רוזין
שמי רות בת 34 חולת קרוהן
דתייה
צריכה לעבור ניתוח
מדוע אני שואלת פה מכיוון שהתביישתי לשאול את המנתח
האם בניתוח לכריתת מעי המטופל נשאר עם החלוק או שמא עירום לחלוטין ?
אני יודעת שזו שאלה מוזרה אך מכיוון שהנני דתייה הדבר מביך מכיוון שאין מדובר במנתחת אלא במנתח
מקווה שזה הפורום לקבל את התשובה
תודה
בשורות טובות
שבת שלום ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאירים עם החלוק עד סיום ההרדמה, אז מסירים ומכסים בכיסויים סטריליים. יש בתי חולים בהם נותנים
ד''ר דני רוזין18/08/2023תחתונים חד פעמיים איתם ניתן להישאר.
במאמר מוסגר, ובלי כוונה לפגוע, מציע להבין שהרפואה מנותקת לחלוטין מכל הקשר אישי או דתי וכולם שווים לפניה, מטרתה טהורה לעזור לכל מטופל ולכן כל ערבוב של בושה או רגשות דתיים אינו מוצדק ועדיף לא להיכנס לפינה הזו בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)