מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע חוזר אחרי 33 שנים?שנה טובה14/09/2012
שלום,
כתיונוקת, בגיל מס' חודשים עברתי ניתוח בקע מפשעתי.
כיום (33 שנים לאחר מכן...) לאחר הרמת דבר כבד,
איזור הניתוח כואב מזה מס' ימים ללא הפסקה (כאב של צביטה/שריר תפוס).
האם ייתכן שיש קשר לניתוח?
אודה להנחייתכם להמשך טיפול.
תודה!
שנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע חוזר אחרי 33 שנים? - תגובה
ד''ר דני רוזין14/09/2012בקע יכול לחזור אחרי שנים רבות, נשארת באיזור התיקון נקודת חולשה. אך הכאב לא בהכרח מלמד על הישנות, יתכן סתם מתיחה, אם זה לא יחלוף כדאי יהיה להיבדק ואם עדיין לא ברור- לבצע אולטרהסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשד ימיןשיראל13/09/2012
שלום רב,
אני בת 24, עברתי הריון אחד שאחריו הנקתי במשך שנתיים וחצי (הפסקתי להניק לפני 3 שנים כמעט).
לפני כמה חודשים שמתי לב שהשד הימני שלי קיבל צורה משונה בגלל גוש שנמצא מאחורי הפטמה (הפטמה שקעה כלפי פנים ומסביבה הופיעו הפרשות לבנות) ובנוסף חשתי מין דקירות של כאב בשד שהיו חזקות במיוחד בימים שלפני המחזור.
לפני כחודש בזמן המחזור הרגשתי כאבים חזקים במיוחד בשד ומשום מה נוצר ליד הפטמה פצע שממנו יצא מוגלה וקצת דם.
כמובן שהלכתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי לכירורג וזו האבחנה שלו:
"סיבת ההפניה: כאב בשד ימין. הותנקזה ספונטנית מורסה בשד ימין.
בדיקה גופנית: שדיים ובתי שחי תקינים. צלקת מכוסה בגלד בסמוך לפטמה ימין.
סכום והמלצות: להמנע מקפה תה שוקולד ועישון, משככי כאבים לפי צורך, בקורת כירורגית בעוד 3 חודשים."
את האבחנה הזו הכירורג קבע לאחר שהעיף מבט חטוף על השד והפצע, נגע מתחת לבתי השחי והחליט שאין צורך לנקז. (בדיקת האולטראסאונד שלי נקבעה לאחרי החגים)
במהלך הבדיקה שאלתי אותו אם צריך לנקז את המוגלה או הגוש הזה מתוך השד והוא אמר שהוא לא מאמין בניקוז במקרים כאלה שזה בא ועובר מעצמו. הסברתי לו שזה ממש מפריע לי וכואב ושאלתי שוב אם כדאי לנקז והוא ענה שלא כדאי כי אם ננקז זה ישאיר סימן שבעתיד יגרום להפרשות.
אני שואלת אם המצב הנוכחי (השד הכואב, ההפרשות המסריחות והפצע המוגלתי) לא מחייב טיפול תרופתי או ניקוז? ללכת לאבחנה נוספת או שהכירורג הנ"ל צדק באבחנה ובהמלצות שהמליץ?
תודה רבה מראש על כל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בשד ימין - תגובה
ד''ר דני רוזין14/09/2012אם כל האב ס התנקז והאיזור רגוע אז ניתן להמתין, אבל אם יש עדיין גוש והפרשות אז או שיש שארית דלקת שדורשת אנטיביוטיקה, או שהניקוז היה חלקי בלבד ויש עדיין חלל מוגלתי.
מומלץ להשלים אולטרה סאונד, כדי לדייק באבחנה- ותחת האולטרה סאונד ניתן גם לנקז בשאיבה אם צריך- בלי חתך שישאיר סימן.
כיום רוב האב סים בשד מטופלים באנטיביוטיקה עם או בלי שאיבה, לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת קטנה מרסיס זכוכיתדור09/09/2012
לפני שלושה חודשים נחתכתי מרסיס זכוכית ונשארה לי צלקת ממש קטנה באצבע, שבקושי מבחינים בה. אבל יש כאב ברגע שלוחצים עליה.
במידה ויש שם רסיס זכוכית, אם עברו שלושה חודשים והרסיס לא יצא עם מוגלה... יש צורך בהתערבות כירורגית? או שאין בעיה שאחיה עם הרסיס הזה? הוא לא יכל לצאת איכשהו ממערכת עיכול?
ושאלה אחרונה, יש אפשרות לעשות אולטרה סאונד לכל כף היד כדי למצוא רסיסים נוספים שאולי נלכדו? זה די מציק לי העניין הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רסיס זכוכית - תגובה
ד''ר דני רוזין09/09/2012אם לא מפריע זה לא מסוכן ולא מחייב הוצאה, ולכן אין טעם לעשות אולטרה סאונד ולחפש. אם מה שקיים מציק- ניתן להוציא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דור10/09/2012זה מפריע לי מדי פעם, גם אחרי כמה שנים הגיוני שהוא ישאר שמה? הוא לא יכול להתפרק או איכשהו לצאת ממערכת העיכול?
ושאלה נוספת, האם קיים צילום כולל של כל כף היד למציאת רסיסים נוספים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין11/09/2012זכוכית לא מתפרקת.
אין שום קשר למערכת העיכול מהיד- למה אתה חושב כך בכלל?
אין שום צורך לנסות לחפש רסיסים שקשים לגילוי אם אינן גורמים שום הפרעה.
אם האחד החשוד כקיים מפריע ניתן לחפשו ולנסות להוציאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ממוגרפיהשירלי08/09/2012
שלום רב
עשיתי ממוגרפיה
ובתוצאה רשם בשני הצדדים:
2: BIRADS -ממצא שפיר
1: BIRADS -בדיקה תקינה
מה המשמעות? האם זה תקין או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת ממוגרפיה - תגובה
ד''ר דני רוזין08/09/2012תקין לגמרי.
1- כשאין כל ממצא
2- כשיש ממצא שאינו חשוד כממאיר ולכן הוא חסר משמעות (צלקת ישנה, ציסטה וכו׳)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס שהזדהם -ניתוח הוצאה בזמן הריוןשירלי08/09/2012
פתחו לי אבסס שהזדהם והומלץ לי לעשות ניתוח על מנת להוציאו
שאלתי היא האם ניתן לעשות ניתוח כזה בזמן הריון ? אני יודעת שההרדמה הינה מקומית ובכל זאת?
האם מומלץ לעשות קודם את הניתוח ורק אחכ לנסות להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבסס שהזדהם -ניתוח הוצאה בזמן הריון - תגובה
ד''ר דני רוזין08/09/2012עקרונית אין בעיה לבצע זאת בהריון, מעשית מעדיפים להימנע מכל מה שאינו חיוני.
אם עדיין אינך בהריון- עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שירלי09/09/2012המקום עדיין פתוח וייקח אני מעריכה בין חודש לחודשיים עד שיהיה אפשר לנתח ולהוציאו ( היה לי אבסס באותו מקום לפני 4 שנים וזה הזמן שלקח בין הפתיחה לניתוח שעשיתי ...) האם בזמן הזה עדיף שלא אכנס להריון?אני בצם שואלת אם לחומר ההרדמה י המקומית יש השפעה על ההריון (בחודשים ראשונים - חודש חודשיים ראשונים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין09/09/2012אין טעם לדחות הריון בגלל זה, אם כבר אז לדחות את הניתוח לאחריו או לפחות לשליש האמצעי שלו. לחומרי ההרשמה המקומית אין השפעה מסוכנת, אבל כפי שאמרתי- מנסים להימנע ככל האפשר מפעולות ומתרופות, בייחוד בתחילת ההריון בעת יצירת העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפרחל ארבל07/09/2012
אני בת 32 שנה גילו לי פוליפ בכיס מרה בגודל 0.4 ממ העים צריך ניתוח או שעדיין מוקדם אודה לך על המלצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ - תגובה
ד''ר דני רוזין08/09/2012עד סנטימטר הסיכוי לבעיה כמו השתנות סרטנית הוא כה נמוך כך שאין צורך לדאוג ובוודאי לא לנתח. מקובל לעקוב אחרי מס' חודשים ולראות אם יש גדילה של הפוליפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן שגדלה לתוך העורשלי07/09/2012
מזה זמן רב הציפורן בבוהן נראית לא טוב בפינה, טיפלתי בטיפות לפטרת אך לא עזר והיא מעט מתרומת וליד העור נראה שהעור דבוק לציפורן, לאחר שחשתי בכאב חד הפדיקוריסטית שלי שלפה בעדינות חתיכת ציפורן שגדלה לתוך העור והכאב חלף
אולם היא אומרת שהדבר יחזור על עצמו
מה עליי לעשות והאם יש טיפולים שונים לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורן שגדלה לתוך העור - תגובה
ד''ר דני רוזין07/09/2012ציפורן חודרנית היא מצב לא נדיר, ויש אכן נטיה להישנות. נעליים מרווחות או הפרדה בין האצבעות עשויה אולי למנוע לחץ על הציפורן וחזרת המצב.
במקרים של דלקת לעתים צריך לכרות חלק מהציפורן או את כולה, ולעתים אפילו צורבים את המיטה שלה כדי שלא תצמח שוב. אבל זה נדיר, לרוב טיפול מקומי מספיק.
יש דעות שונות לגבי הגזירה הנכונה- ישר או עם עיגול הפינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לקבוע תור קודם לרופא עור?
שלי11/09/2012שיאבחן את הציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז לקבוע תור קודם לרופא עור? - תגובה
ד''ר דני רוזין12/09/2012איש המקצוע המתאים ביותר הוא פודיאטר- מומחה לכף הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בעכוזרינת05/09/2012
שלום מצאו לי גוש בעכוז השמאלי גוש מעורב נוזלי בחלקו אינו ווסקולרי בגודל 6-7 ס"מ
תיב אינו ברור זהו הממצא של בדיקת רקמות רכות שטחיות US שביצעתי
הרופא שלח אותי לעוד בדיקה שנקראת FNA תחת סונר.
1. רציתי לדעת מהי הבדיקה הזאת ומה משך ההחלמה שלה מאחר ואני טסה לתיאלנד בעוד כשבועיים.
2. רופא המשפחה אומר שנראה לו שזה גוש שומן אבל אני די מודאגת
האם זה מסוכן ? האם כדאי לבצע את הבדיקה הנ"ל לפני הטיסה או אחרי הטיסה ? האם יש לזה השפעה כלשהיא בטיסה ?
טסה לשבועיים לתאילנד (בנקוק וקוסומוי בלי כל מיני כפרים לא מיושבים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בעכוז - תגובה
ד''ר דני רוזין06/09/2012זוהי בדיקה פשוטה ל לקיחת דגימה במחט עדינה, אין כל בעיה לבצע ולטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונה צד ימיןליזטה04/09/2012
שלום לרופאים בת 33 בריאה. ביומיים האחרונים החלו אצלי כאבים ממש מתחת לחזה, בטן עליונה רק בצד ימין.הלכתי לרופא משפחה והראתי לו בדיוק איפה כואב לי .
הוא רשם לי כדורי זרידקס 150 פעמיים ביום לפני האוכל.ואסר עלי לאכול מאכלים מטוגנים,מלוחים וחריפים.
יש לציין שלפני 5 חודשים התחלתי להשתמש בכדורים נגד פטריה שיצאה לי בציפורן בבוהן
שנקראים למיסיל.עברתי כל כמה שבועות בדיקות דם והרופא בדק וראה שהתוצאות תקינות.מה לעשות האם הכדורי זרדיקס יעזרו לי?
והם צריך לעבור עוד בדיקות?? אני חוששת מאוד שחלילה לא נפגע לי הכבד וכו'..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בבטן עליונה צד ימין - תגובה
ד''ר דני רוזין08/09/2012החשש מפגיעה בכבד מוגזם, מה גם שכאבים זה לא הסימן המאפיין.
הרופא חשב על כיב (אולקוס) או נטיה לכך, כגון דלקת בקיבה או בתרסריון. אם הטיפול לא יעזור כדאי להמשיך בבירור, לבצע אולטרה סאונד לשלול אבני מרה, ולפנות לרופא גסטרו להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיבים בכבה.
מוטי ביטון03/09/2013יש משהו שאני יכול לאכול בלי לחשוש.ירדתי 10 קג בשלושים יום.כרגע אני מקבל זניטק 300מג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש סולידי בשדמירי03/09/2012
שלום היה לי גוש בצד שמאל atypical lobular hyperplasia, intraductal hyperplasia עם תעלה atypical idhy and volumnar idhy , apocrine metaplasia, papillary apocrine metaplasia' fragment of papilloma - בעיקבות זה נותחתי והגוש הוצא - בשד ימין אני במעקב כבר כ- 6 שנים גם אם גוש סולידי שעד לפני מספר חודשים ראו אותו רק באולטרסאון ובממוגרפיה לא ראו אותו . הרופא שלח אותי שוב לביאופסיה - ברצוני להוציא גוש זה
האם אני יכולה לקבוע עם רופא לנתח ללא ביאופסיה חוזרת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש סולידי בשד - תגובה
ד''ר דני רוזין08/09/2012עדיף לבצע ביופסיה קודם- התוצאה יכולה להשפיע על סוג הניתוח והיקפו. חבל להוציא יותר מדי אם שפיר, ואם לא יש צורך בניתוח רחב יותר, ואולי אף דגימה של בלוטה מבית השחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיהנטע03/09/2012
שלום,
הייתי אתמול אצל כירוג שד ומאחר והוא לא ענה לי על שאולתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
אני בת 39, עברתי בעבר 2 הריונות,
אחד כתוצאה מהזרעה עם מינון מאד נמוך של גונאל F (המינימום 75).
והשני לאחר 2 הזרעות, שוב עם המינון הנמוך ביותר.
כעת אני מתכננת הריון שלישי, גם הוא בהזרעה.
רופא הפריון שלח אותי לבדיקת שד, הכירוג עוד לפני שבדק אותי, אמר שהוא רוצה שאעשה ממוגרפיה. חשוב לי לציין אין לי היסטוריה של מחלה זו במשפחה, ואני רק בת 39.
כמו כן, אני עדין מניקה את בני ולכן רופא הפריון החליט לעשות לי הזרעה בלי הזרקת הורמונים כדי שלא אצטרך להפסיק להניק.
בשביל ממוגרפיה, אני מבינה שצריך להפסיק להניק ואני לא רוצה להפסיק עדין.
כמו כן, חשוב לי להדגיש, לאחר מכן הוא בדק אותי וראה שאין שום ממצא פתלוגי ובכל זאת שלח אותי.
קראתי באינטרנט שחבל סתם ללכת לבדיקה הזו כי יש קרינה, אני מרגישה שהוא סתם שלח אותי, ואם אצטרך ללכת לבדיקה הזו, אצטרך להפסיק להניק, אז זה יקח עוד המון זמן וזה סתם מעכב אותי לגבי ההריון השלישי שמאד דחוף לי בגלל גילי.
האם כדאי לראות רופא אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממוגרפיה - תגובה
ד''ר דני רוזין03/09/2012יש פה כמה נקודות:
1. האם בכלל צריך ממוגרפיה?
הגיל המקובל לתחילת בדיקות סקירה הוא 40, אם אין גורמי סיכון מיוחדים. פה זו לא בדיוק בדיקת סקירה, אלא בדיקה לקראת טיפול הורמונלי- גם אם במינון נמוך: אם יש ממצא (ויש גם גידולים בגיל כזה) הטיפול ההורמונלי אסור. כך שזו לא טעות לבצע ממוגרפיה, והחשש מקרינה לגמרי מוגזם.
2. הפסקת הנקה?- אין צורך. נכון שהשד גדוש יותר והבדיקה אולי לא אופטימלית, אבל במכונות הדיגיטליות המודרניות עדיין ניתן להבחין בפרטים גם במצב זה, וזו לא סיבה להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לא צריך להפסיק להניק, אין בעיה
נטע03/09/2012עניתי לי- תודה רבה
אלך לבדיקה אם לא צריך להפסיק להניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית וריח רע מהטאבורלוי אלון31/08/2012
לאחר ירידה במשקל כ-40 קילו בטאבור יוצאת הפרשה דמית עם ריח רע מהטאבור הרגשה לא נעימה אני מתקרב לגיל 30 באם עלי לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשה דמית וריח רע מהטאבור - תגובה
ד''ר דני רוזין31/08/2012זה לא עניין של דאגה- אלא שיש צורך לטפל בעניין עקב אי הנעימות הכרוכה בכך.
הסיבה הכי שכיחה היא הצטברות תאים מתים או אף שערות בעומק הטבור, והפירוק על ידי חיידקים גורם לריח הרע. הטיפול הוא בהיגיינה מקסימלית- ניקיון יסודי ועמוק שכולל בסופו חיטוי על ידי מקלון עם פולידין (תמיסת יוד) או אלכוהול, לפחות פעם ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה ואולראסאונד שדמירי29/08/2012
שלום , ביצעתי ממוגרפיה ואולטראסאונד שד , תוצאות הבדיקה הינה :
ממוגרפיה: גוש 1 2.6 ס"מ ברביע תחתון חיצוני-LOQ,בגבול-מוגדר היטב ,שליש קדמי
BIRADS 4A -ממצא חריג-דרגת חשד נמוך.
בבדיקת US(סונר):
תבנית סונוגרפית תקינה.
גןשים סולידים: בשעה 4 כ-2 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 2.00 ס"מ ,אובלי,מוגדר,היפואקוגני,תואם לממצא הממוגרפי ,מישושי.
BIRSDS: 4A -ממצא חריג-דרגת חשד נמוך.
בית שחי תקין
המלצות: מומלץ TRUCUT BIOPSY תחת סונר לגוש שמאל
פרט ללחץ ולחרדה שבו אני נמצאת ,אשמח לשמוע את חוות דעתך , האם יש סיכוי שהממצא הינו ממאיר ואם כן מהו שעור הסיכון? תודה ,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממוגרפיה ואולראסאונד שד - תגובה
ד''ר דני רוזין29/08/2012סיכון נמוך לממאירות- אך חייבים לוודא בביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להידרוצלה.מ.ל .28/08/2012
לפני 4 שנים עברתי ניתוח קל לסדר הידרוצלה.
לאחרונה אני חש כאב (דקירות חזקות) באיזור מהמפשעה עד האשך.
האם התופעה חוזרת (בפעם הקודמת לא היו כאלה כאבים)?? ואם חוזרת
האם יש טעם לנתח שוב שהרי זה חוזר א"כ מה התועלת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בקשר להידרוצלה. - תגובה
ד''ר דני רוזין29/08/2012זה לא נשמע כמו הידרוצלה חוזר, אך אולי מתאים לבקע.
מציע להיבדק אצל כירורג, יתכן וישלח ל-US אם הממצא אינו ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ביד שלא נעלם - סרטן?א27/08/2012
בן 26, ללא מחלות ידועות.
לפני כשלוש שבועות מצאתי גוש/גולה באמה, בין המרפק לשורש כף היד, יותר לכיוון שורש כף היד. זה נמצא ממש על עצם הגומד נראה לי. בשבוע הראשון זה כאב קצת במגע בדומה למכה ולאחר מכן הכאב נעלם. לא זכור לי שקיבלתי מכה ביד. אני סבור שהגוש הופיע בבת אחת כי לא הרגשתי בשום דבר לפני שלוש שבועות.
הגוש לערכתי בגודל של עד 2 ס"מ והוא די קשה אבל פחות קשה מעצם נראה לי. נראה לי גם שהוא נייד (מובילי). הגוש לא נראה לעין ואין סימנים על העור.
הייתי לפני שבועיים אצל רופאת המשפחה שמיששה את זה.
מה עושים מכאן: אורטופד או כיררוג? מספיק בדיקה מישישית שלהם? או שצריך בדיקות הדמייה בכל מקרה? אולטרהסאונד ורנטגן מספקים? או צריך לעבור גם CT ו-MRI? התור שלי לאורטופד רק בעוד שבועיים ולכירורג בעוד שלושה שבועות.
יש לציין שלפני כחצי שנה גיליתי כ-3-4 קשריות לימפה בעורף שלא נעלמו מאז או קטנו, חששתי מלימפומה ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, ו-3 בדיקות אולטרהסאונד שמצאו ששתי הקישריות הגדולות משני צידי העורף בגודל של עד 1.5x0.3 ס"מ עם מראה סונוגרפי תקין ובאחת הבדיקות היה כתוב שיכול להיות מדובר באפידרמואיד-ציסט.
זה יכול להיות גנגליון? כי זה לא קרוב לשורש כף היד.
האם זה יכול להיות קשריות לימפה? כי הבנתי שאין שם קשריות באיזור הזה.
מה הסבירות שמדובר בסרקומה של העצמות? או סרקומה של רכמות רכות? גרורה?
מה זה עוד יכול להיות? לא נראה לי שזה גוש שומני, כי הבנתי שהם גדלים לאט מאוד ולא מופעים בבת-אחת כמו שנראה לי שקרה אצלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש ביד שלא נעלם - סרטן? - תגובה
ד''ר דני רוזין29/08/2012רמת הלחץ והחששות גבוהה בצורה בלתי סבירה לגוש כזה. תתחיל בבדיקה אצל האורטופד, והמשך בירור לפי מה שימליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות האולטרהסאונד
א03/09/2012תת עורי בתוך רקמת השומן בלבד הודגם תהליך היפואקוגני בגודל 0.6 ס"מ, מוגדר, ייתכן ממצא ציסטי.
מה זה אומר שזה? ליפומה?
זה שולל גנגילון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)