פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שאלה
    27/08/2012

איך אני יודע אם אני מכור לחומר בשם פתידין שקיבלתי אחרי הליך כירורגי pethidine

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    31/08/2012

אתה לא. לא מתמכרים משימוש רגיל לאחר ניתוח.
    התמכרות מתאפיינת בצריכה מתמשכת עם תופעות לוואי קשות כשרמת החומר בגוף יורדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע מוגלתי
    אורטל
    26/08/2012

שלום, רציתי לדעת לבקש הכוונת רופא לגבי פצע מוגלתי מתחת לחזה, פצע שהחל כקטן אך גדל למיידי ענק !!! הוא קשה, גדול ואדום ואחד וזה שתי פצעים אחד אחריי השני זה ממש נראה כמו גוש מתחת לחזה והוא מאוד כואב וישנה הגבלה בתנועה ובלבוש.
    שאלתי אם הרופא המטפל בסוג כזה של פצע הוא כירורג/ כירורג פלסטי/ רופא עור .
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    פצע מוגלתי

הוספת תגובה

• פצע מוגלתי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    31/08/2012

כל אחד מהנ״ל יכול לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירסינג- עגיל בתנוך האוזן התייעצות
    גל
    22/08/2012

עשיתי לפני שנתיים עגיל נוסף בתנוך של האוזן (היו לי כבר זוג חורים, מאז שהייתי ילדה, אבל עשיתי עוד אחד)
    שמו לי עגיל טיטניום רפואי, ונשארתי איתו שנה שלמה (במקום להוריד אחרי חודש) שנה שבו טיפלתי בו עם מי מלח, וויטה מרפן.
    כעבור שנה הורדתי אותו, ושמתי בו רק עגיל זהב טהור כי אני רגישה.
    החור בכל זאת כאב לי ונאלצתי להוריד את העגיל כדי שהאוזן "תנוח", בינתיים נוצא לי נפיחות ממש קלה בחור הזה (סוג של אינפקציה קלה) ולא הצלחתי להכניס את העגיל, אלא אם כן זה היה בכח, וזה נורא כאב. (הכנסתי בכח לפעמים רק בשביל שהחור לא ייסתם אבל זה כאב מאוד)
    אמש הלכתי לסקין ליין בכפ"ס שם עשו לי את החור לפני שנתיים, וביקשתי שהאיש שם ישים לי בחור עגיל טיטניום רפואי כמו שהיה לי, כי כשהיה לי לא היו בעיות.
    הוא חיטא לי בעזרת ספריי את העגיל, והחל להכניס אותו בחוזקה לאוזן, ונורא כאב לי, הרבה יותר מאשר שעשיתי את העגיל.
    הוא עשה את זה בכוח ואני התפתלתי מכאבים, ובסוף הפסקתי אותו מכאב, וביקשתי שאני לא רוצה. זה אחרי 2 דקות של כאב שהעגיל לא הצליח להיכנס. (הוא גם אמר שזה לא נכנס כי עגיל טיטניום הוא עבה יותר, ושביקשתי דק הוא לא נענה לזה)
    ירד לי הרבה דם והוא ניקה עם פד אלכוהול.
    אני לא יודעת למה, אבל אחרי שיצאתי בכיתי בטירוף. הרגשתי כאילו מישהו הכאיב לי בלי שום טיפת רגישות.
    היום, אחרי שהייתי אצלו, האיזור נפוח מאוד וכואב (פי כמה ממה שהיה כאשר באתי אליו).
    בנוסף על כך, יש לי כאבי ראש מאוד חזקים. ואין לי נטיה לכאבי ראש.
    יכול להיות שזה בגלל ה"טראומה" שנגרמה לי לגוף? או שמא מדובר בזיהום?

ודבר נוסף, האם הפירסר או האיש שם נהג בצורה נכונה? לא מדובר רק בחור סתום, אלא בחור שכואב לגעת בו.
    אני יכולה ללכת לים ולבריכה או שיש חשש לזיהום? הפירסינג בן שנה וחצי, אבל בכל מקרה הפירסר "קרע לי את העור" בחזרה היום...

(מה שבטוח נפשית הוא גרם לנזק ואני לא הולכת להתקרב לסקין לייו בחיים שלי יותר! טיפה של רגישות וסבלנות אליי לא הייתה לו)

הוספת תגובה

• פירסינג- עגיל בתנוך האוזן התייעצות - תגובה

ד''ר דני רוזין
    22/08/2012

מציע לעקוב עוד יומיים שלושה, אם הכאב והנפיחות לא חולפים (כמו קורה בשטף דם או כל נזק מקומי) יש אולי מקום לטיפול אנטיביוטי. בכל מקרה משחה אנטיביוטית מקומית עשויה לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון בקע מפשעתי
    יפית
    20/08/2012

יש לי תור לכירוג בעוד 3 שבועות עקב חשד לבקע מפשעת. העניין הוא שמידי פעם הבליטה נעלמת או יורדת, האם הרופא יוכל לאבחן את הבקע גם אם כשאהיה אצלו הוא יהיה פחות בולט? יצויין כי אני רזה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון בקע מפשעתי

הוספת תגובה

• אבחון בקע מפשעתי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/08/2012

סביר להניח שכן, פעמים רבות ניתן לגרום לבקע להתבלט תוך שיעול.
    אם יש ספק נעזרים באולטרה סאונד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    20/08/2012

אם מה בדרך כלל מנקים פצע לאחר הוצאת תפרים אחרי ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/08/2012

מים וסבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרד
    איציק
    19/08/2012

אני בן 37 ולאחרונה הופיעו במפשעה שני " גולות קטנות " חשבתי שאלו סתם פצעים חולפים כמו פצעי בגרות אך הם לא עברו ניגשתי לרופא עור אשר נתן לי אנטיביוטיקה בשם רוליד וגם משחה מסויימת לאחר 10 ימים אלו לא עזרו חזרתי לרופא והוא נתן לי משחה חזקה יותר לדבריו בשם טרידרם אני משתמש בה כבר 6 ימים ולא רק שאין שום שינוי לטובה אלא נראה שיצאו עוד כמה "גולות " חדשות שם וכעת יש שם בערך 6 כאלו וממש קטנים אני מאוד מפוחד מהעניין שאלתי באחד הפורומים ואיזו פרופסור אחת אמרה שלדעתה אני לא מקבל טיפול נכון מעוניין לדעת למה יש לי את הבעיה הזו והאם באמת הטיפול שאני מקבל אינו נכון ? מה הטיפול הנכון אם כן ? והאם זו בעיה מסוכנת ? לדברי הרופא זה לא נראה "מסובך " הוא אמר לי שאם הציסטות מתנפחות לקחת שוב רוליד 10 ימים .... אני לא יודע אם כדאי לי לקחת שוב אנטיביוטיקה שבעבר לא עזרה בכלל מה הטעם ? מה עליי לעשות ולמי לפנות ? זה מתסכל מאוד תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרד

הוספת תגובה

• מוטרד - תגובה

ד''ר דני רוזין
    23/08/2012

קשה לדעת בלי לבדוק על מה בדיוק מדובר, אך אם אין תהליך דלקתי פעיל ואלו רק ציסטות קטנות של העור זה לא מסוכן ולא מחייב טיפול. אם יש התלקחות דלקתית לעתים צריך לנקז מוגלה או לטפל אנטיביוטית- לא נשמע שזה המצב. למה לא פשוט לעזוב את זה אם זה לא מאד מפריע? אין ממש סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים
    גיני
    19/08/2012

שלום רב לרופאים ,בת 50 בשבוע שעבר עברתי בדיקת קולונוסקופיה.ממצאים המעי נבדק עד גובה הצקום הכנה בינונית נמצאו טחורים. הבדיקה תקינה נאמר לי לבוא בעוד 10 שנים. כרגע עם חוט סיטון רפוי שהבנתי מהרופא שאמור לרדת לבד.חוט הסיטון מ3.5.12 ועדיין לא ירד.האם חוט סיטון רפוי שלא ירד (כבר 3 חודשים זה הזמן לחוט סיטון שכל רופא קובע להוריד*.שאלה שניה האם אצטרך ניתוח לטחורים
    קשירה או בקרני ליזר קראתי שיש מכשיר שמרפא עם קרני לייזר.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים

הוספת תגובה

• טחורים - תגובה

ד''ר דני רוזין
    19/08/2012

בטחורים שאינם מפריעים לא צריך לטפל.
    לגבי הפיסטולה- אם הסיטון לא נפל כדאי לחזור לפרוקטולוג- אולי יהיה צורך בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני ניתוח מתיחת בטן
    מיקה
    19/08/2012

שלום לרופאים,

האם ניתן להמשיך וליטול כדור קלונקס אשר הנני נוטלת במשך שנה לקראת ניתוח
    מתיחת בטן שאני אמורה לעבור?
    האם הכדור "בטוח" לקראת הרדמה מלאה או שיש לעבור תהליך גמילה ממנו לפני הניתוח?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח מתיחת בטן

הוספת תגובה

• לפני ניתוח מתיחת בטן - תגובה

ד''ר דני רוזין
    19/08/2012

אין צורך להפסיק קלונקס לפני הרדמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

מיקה
    20/08/2012

נטלתי גם כדור בשם RAZIN שהפסקתי ליטול כשבוע לפני מועד הניתוח המשוער
    על דעת עצמי, לא נפגשתי עם המרדים.
    האם זמן זה הינו מספיק לפני הניתוח?
    האם ייתכן כי הניתוח יידחה לאור הפסקת הכדור רק כשבוע לפני הניתוח?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך - תגובה

ד''ר דני רוזין
    20/08/2012

סביר להניח שהניתוח לא ידחה- הפסקה של שבוע מספיקה, אבל כדאי בעניינים אלה לדון עם המרדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עוד שבוע!!!
    אוסי
    18/08/2012

שלום, אני עומדת לעבור ניתוח מתקן (=הצמדת הרירית דרך פי הטבעת) בשבוע הבא ומכיוון שהייתה לי בעיה עם המחזור (בדר"כ המחזור שלי סדיר וכבר חודשיים שאין לי מחזור), לקחתי גלולות למניעת הריון בכדי שאוכל להסדיר את המחזור ולא יהיה דימום בזמן הניתוח. בזמן שקראתי את העלון המצורף בקופסת התרופה, קלטתי שעליי להתייעץ עם רופא 6 שבועות לפני הניתוח ואולי להפסיק ליטול את הגלולות. אך היום תהיה זו הגלולה הרביעית בסך הכל ואינני מרגישה בינתיים כל תופעת לוואי. מה עליי לעשות?!??! האם אני יכולה לגשת לניתוח ללא חשש?!?

בתודה מראש,

אוסי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עוד שבוע!!!

הוספת תגובה

• ניתוח עוד שבוע!!! - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/08/2012

כן, אין בעיה לעבור ניתוח עם גלולות, ולמעשה גם אין בעיה לעבור ניתוח עם מחזור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המרכיבים-חשש

אוסי
    18/08/2012

תודה על המענה המהיר. אבל הגלולות האלה אינן רגילות. המרכיבים: Cyproterone acetate ו- Ethinyloestradiol.
    שם הגלולה: Estelle-35.
    הבנתי שאחד המרכיבים גורם לדילול הדם, לכן רשום בעלון הסבר התרופה, שרצוי להפסיק להשתמש בגלולה שישה שבועות לפני ניתוח ולהתייעץ עם רופא.

האם זה משנה כעת את תשובתך?

בתודה מראש,
    אוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המרכיבים-חשש - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/08/2012

לא דילול הדם- דוקא להפך, קרישיות יתר, ואני מאד מקווה שאת לא מעשנת כי עישון וגלולות יחד זה מסוכן.
    לגופו של עניין, הניתוח המתוכנן הוא קצר והסיכון לתרומבוזה נמוך מאד ולכן הגלולות לא ממש משנות. לעומת זאת, כפי שאמרתי, אין שום בעיה לעבור ניתוח בזמן מחזור אז לא ברור לי מי יזם את נטילת הגלילות ומדוע. האם זו המלצת המנתח?
    אם כן- מוטב שתתייעצי איתו על כל הפרטים.
    מבחינתי- אין כל צורך בגלולות האלה אם הן רק לכבוד הניתוח, אבל אם יש להן סיבה מוגדרת הן לא ימנעו את ביצועו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות ניתוח בבקע טבורי
    אריק
    18/08/2012

יש לי בקע טבורי (לא כלוא) אני בן 68 מעט שמן באזור הבטן ורציתי לדעת מהי שיטת הניתוח המועדפת -פתיחת דופן הבטן ,או בשיטת הלפרסקופיה? רציתי לשאול גם ,משך האישפוז באסותא והאם יתכנו סיבוכים לאחר האשפוז.

לקביעת תור
    סגירה
    שיטות ניתוח בבקע טבורי

הוספת תגובה

• שיטות ניתוח בבקע טבורי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/08/2012

התיקון מבוסס על רשת. שתי הטכניקות הקיימות הן הכנסת הרשת דרך חתך באיזור הטבור או באמצעות לפרוסקופיה.
    אני לרוב ממליץ על הניתוח עם חתך, כי גודלו דומה לחתך הלפרוסקופי, מיקום הרשת הדופן הבטן ולא המגע עם המעיים, וההחלמה היא פשוטה וקלה- לעתים אפילו יותר מלפרוסקופיה.
    למקרים מסויימים כמו בקע חוזר או בקע גדול יותר או מספר בקעים סמוכים- אני ממליץ על לפרוסקופיה שנותנת פיתרון טוב יותר.
    משך האישפוז קצר- לרוב לילה אחד.
    הסיבוכים העיקריים הם דמם באיזור הניתוח שלרוב נעצר ונספג ללא צורך בטיפול, וזיהום שמצריך טיפול אנטיביוטי, ברוב המקרים זה מסתדר ורק לעתים נדירות מוביל לזיהום עקשני שמחייב הוצאת הרשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת ציפורן, בוהן נפוחה מאוד
    חגי
    17/08/2012

יש לי דלקת בבהונות הרגליים מזה כשנה שלא ברור מה גורם לה. כל הסיפור התחיל מזה שהיו לי נעליים צבאיות שלחצו לי מאוד על הבהונות ואז הן התנפחו ונראו דלקתיות . במהלך השנה החולפת הציפורניים הפכו לצהובות ומתו לגמרי עד שעקרו לי אותן (לא מהשורש). לפני חודשיים כל העניין חזר כאשר הציפורניים גדלו - צהובות ועבות. וגם היתה נפיחות קלה ואודם בעור איפה שהציפורן מתחילה לגדול.

פניתי לרופא עור שאמר שאין לי שום בעית פטריה (שלחתי גם דגימה מהציפורן לתרבית והבדיקה חזרה בלי סימן לפטריות).
    פניתי לרופא כירורג שעקר לי את כל הציפורן (בבוהן שמאל) לפני 4 ימים.
    מאז ההבוהן התנפחה ונהיתה אדומה ואני לא יודע אם זה מצב תקין...
    הלכתי גם אתמול לכירורג שעשה לי את העקירה והוא אמר שזה בסדר .
    זה נראה מאוד מוזר ואני סובל גם מכאבים בגלל לחץ באיזור (נפיחות גדולה).
    כמו כן עקרו לי את הציפורן בבוהן ימין אתמול והיא לא נפוחה וגם הרבה פחות כואבת.
    מה אני צריך לעשות ?
    איך אני מטפל בציפורן אחרי שעקרו אותה? לחבוש אותה או לא? לשים משחת דרמקומבין ? לעשות אמבטיות עם סבון?
    בינתיים אני לא חובש את הציפורן ועשיתי לה כמה אמבטיות עם סבון אבל זה לא השתפר. מרחתי גם פעמיים את המשחה דרמקומבין (הכירורג רשם לי את המשחה הזאת כטיפול מונע).
    תודה, חגי

הוספת תגובה

• הסרת ציפורן, בוהן נפוחה מאוד - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2012

אם הכירורג ראה ולא חשב שיש דלקת המצריכה אנטיביוטיקה אז הנפיחות היא בתגובה לפעולה- וצפוייה לרדת תןך שבוע- שבועיים.
    תחבוש אם יש הפרשה או שהאיזור רגיש ודורש הגנה, לא חובה אם משתפר ולא מפריע.
    המשחה אולי קצת תורמת לריפוי, אבל בכל מקרה הגורם העיקרי בריפוי הוא זמן וסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חגי
    17/08/2012

אני באמת מקווה שהזמן יעשה את שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בזרת
    MMAYA
    17/08/2012

שלום,
    בני בן ה-8 שבר את האצבע והיא זזה מקומה אתמול בערב היינו בבית חולים והרופא עשה לו זריקת הרדמה ויישר את האצבע כרגע הוא קיבע את הזרת עם האצבע בפלסטרים ופד באמצע ומסר שהוא צריך להישאר ככה למשך שבועיים ימים.
    בשבוע הבא אנחנו מתעדתים לנסוע לחופשה ובני לא רוצה לפספס את הבריכה האם ישנה אפשרות להשים לו כפפה שהוא יוכל להנות ולהיכנס למים? אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בזרת

הוספת תגובה

• שבר בזרת - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2012

כן כל עוד זה נשמר בכיוון הנכון אין בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בכילייה
    שולה
    16/08/2012

שלום
    בUS אברי בטן ממצא בכילייה ימין בולטת רקמה של 1.5 סמ לכיוון הסינוס
    מה זה אומר והאם זה גידול סרטני ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא בכילייה

הוספת תגובה

• ממצא בכילייה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2012

לא ברור בדיוק מה זה לפי התירור אבל עלול להיות סרטני, יש להתייעץ עם אורולוג ולשקול המשך בירור למשל על ידי CT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורקוס
    דן
    16/08/2012

בגלל הפרשות וריח רע מהטבור וההפרשות אם דם קצת ניגשתי לכירוג ונתן לי םולידין וגם אוטראסונד אם שאלה למבצע אורקום פתוח מה זה אומר והאם חלילה יכול להיות משהו מסוכן הבנתי שיכול להיות ציסטה ממה שקראתי האם זה תמיד שפיר אני בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    אורקוס

הוספת תגובה

• אורקוס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2012

לא מדובר על שום דבר מסוכן או גידולי. לרוב דלקות בטבור, המלוות בהפרשה ולעתים קצת דם, נובעות מהתאספות תאי עור מתים או שיער בתוך הטבור וזיהום בחיידקים, והפיתרון הוא ברמת ההיגיינה והחיטוי.
    לעתים יש ציסטה מתחת לטבור שמזדהמת- זה די נדיר אבל יכול להיות שארית מהחיים העובריים בהם היה חיבור בין הטבור לכיוון שלפוחית השתן (שנקרא אוראכוס). אם זה אכן קיים ניתן להסיר את זה בניתוח לא גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בבטן התחתונה
    אשר
    14/08/2012

שלום, לאמי כאבי בטן חזקים מאד מזה כמה חודשים בבטן התחתונה. הכאבים מופיעים בהתקפים עזים כמה פעמים ביום. הבטן נפוחה ולרוב יש גם עצירות. היא עברה סדרה ארוכה של בדיקות: US וגינאלי, CT קיבה, קולונוסקופיה, אנדוסקפיה. הדבר היחיד שנמצא הוא דלקת בדופן הקיבה. נלקחה ביופסיה אך הרופאים טוענים שזה לא המקור לכאב. לאחרונה היא אף אושפזה במחלקה כירורגית לאחר שהגיעה לאפיסת כוחות (חוסר יכולת לאכול, משככי כאבים וכו'). היא מטופלת לכאב בלבד: מדבקות פנטיל עם אופטלגין וסרוקסט. הרופאים במחלקה הכירורגית "הרימו ידיים" - הם לא מוצאים את המקור לכאב והיא שוחררה הביתה. מה הלאה? מה עוד אפשר לבדוק ולמי ניתן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים בבטן התחתונה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בבטן התחתונה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2012

נשמע שהבירור די אינטנסיבי אבל אולי ניתן לקבל יעוץ נוסף מכירורג שיעבור שוב על כל החומר. תמיד שווה לחשוב שוב על מקרה שהגיע ל"מבוי סתום", ורצוי על ידי מישהו רענן שעשוי לראות את הנתונים באור אחר. לזה נוצר המוסד של "חוות דעת שניה", שמוכר גם על ידי הביטוחים ואולי גם קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה