מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוףסמדר04/10/2012
שלום וחג שמח
נערה אמורה לעבור ניתוח להסרת גוש בשד .ובמשפחה יש רקע גנטי למחלת אפלא
האם חשוב לעבור בירור ולישלול המצאות מחלת אפלא לפני שתבצע את הניתוח?
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף - תגובה
ד''ר דני רוזין07/10/2012כן - רצוי מאד למרות שמדובר בניתוח קטן. כל הפרעה קרישה היא מידע חשוב לפני ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה ברמת אנזימי כבד לאחר ניתוח בקעיוסף03/10/2012
שלום. לפני כ 10 ימים עברתי ניתוח לתיקון בקע טבורי בצלקת ניתוח. במהלך הניתוח הרופא היה צריך להזיז קצת את הכבד שהיה דבוק לבקע. בבדיקת דם שבוצעה בבית החולים מספר שעות לאחר הניתוח היתה עלייה גדולה ברמת אנזימי הכבד - עליה של פי 3 מבדיקה שהיתה לי לפני שבועיים ורמת ה AST ו ALT לדוגמה היתה מעל 400. שאלתי: האם זה תקין שיהיו ערכים גבוהים מיד לאחר ניתוח? האם מדובר אותי על סטרס של הגוף לאחר ניתוח בהרדמה מלאה בו הוזז גם הכבד? האם תפקויד הכבד ישתפרו עם הזמן? מתי כדאי לבצע בדיקת דם נוספת לבדיקה חוזרת של תפקודי הכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליה ברמת אנזימי כבד לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין07/10/2012עליית האנזימים אינה תקינה, אך לרוב חולפת ואינה סימן לבעיה רצינית. היא יכולה להיות למשל בתגובה לתרופה או חומר הרדמה, ולעתים מקרית ואינה קשורה כלל לניתוח אלא לגורם אחר (אבני מרה? אלכוהול?). נגיעה בכבד לרוב אינה גורמת לעליה משמעותית, אך לא ברור לי מה בדיוק נעשה בניתוח, הכבד אינו נמצא באיזור הטבור.
אם יש ירידה ספונטנית עד לנורמה (תוך שבועות ספורים) אין מקום לדאגה ולרוב גם לא לבירור נוסף. אם יש עדיין סימני שאלה כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו מומחה לכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת אילחוש בניתוח מניסקוסח. אלפשה02/10/2012
חבר שעומד בפני ניתוח מיניסקוס שיתף אותי בלבטים שיש לו, (לאחר שהתבקש ע"י הצוות שאמור לנתח אותו לבחור את צורת האילחוש שהוא מעדיף להיות מנותח בה מבין שתי אפשרויות שהאחת שבהן היא הרדמה מלאה והשניה - זריקת אפידורל לעמוד השדרה). שאלתי אני למומחי הפורום היא: האם לא קיימת אפשרות נוספת (שאם אכן קיימת היא עדיפה בעיני על פני השתיים הקודמות) והיא זריקת הרדמה מקומית לאזור המנותח (מהסוג שמקובל בטיפול שיניים ממושך כמו טיפול שורש, למשל). תודה מראש למי שיאיר את עיני בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צורת אילחוש בניתוח מניסקוס - תגובה
ד''ר דני רוזין02/10/2012ההחלטה על סוג ההרדמה מורכבת ממספר גורמים שצריך לשקלל, כולל האפשרות הטכנית לבצע הרדמה שאינה כללית, כמות חומר ההרדמה המקומית שנדרשת (שלא תגיע לגבול רעילות), היכולת להשיג הרדמה מספיק טובה על שטח או חלל גדול, משך הפעולה, והעדפת המנתח- לא כולם אוהבים ורגילים לעבוד בהרדמה מקומית, זה לפעמים מאתגר יותר, ועלול להוביל לתנועות לא רצויות של המנותח בזמן הפעולה, ולבסוף- מצב הבריאות הכללי של המנותח והעדפתו האישית. אבל צריך לזכור שהחשש מהרדמה כללית הוא לרוב מופרז וחסר היגיון, באנשים צעירים ובריאים זו אחת הפעולות הבטוחות, הרבה יותר מפעילות יומיומית כמו לחצות את הכביש.
הכי טוב- לשאול ישירות את המנתח אם זה בכלל בא בחשבון מבחינתו, ואם זה מתאים בכלל לפעולה הספציפית המתוכננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עור צהובשובל01/10/2012
עשיתי ביופסיה בשד לפני שבוע, תוך כמה זמן אמורה להיות תשובה? והאם שינויי בצבע העור לצהוב זה בגלל הביופסיה? מתי זה יעלם?
צבע עור צהוב - תגובה
ד''ר דני רוזין02/10/2012מהירות התשובה תלויה במעבדה, זה לרוב נע בין שבוע לשלושה, תלוי איפה.
הצהוב הוא שארית שטף דם מהדקירה, שמתפרק ונספג, תוך שבועיים שלושה תלוי בגודל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שובל02/10/2012תודה,
האם נפיחות בשד זה גם חלק מהתופעות של הביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר דני רוזין02/10/2012כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליון ציסטא30/09/2012
האם יכול להיות גנגליון ציסט באמה שרחוק משורש כף היד?
למשל באמה על עצם הגומד, כמעט באמצע בין המרפק לשורש כך היד. שזה משהו כמו 10 ס"מ משורש כף היד.
גם מישוש וגם אלטרהסאונד (בתוך רקמות השומן תהליך היפואקוגני בגדול 0.6 ס"מ, מגודר, ייתכן ממצא ציסטי) מתאמים לגנגליון.
האם יכול להיות שם גנגילון? נתקלתם במקרים כאלה של גנגליון במקום כזה?
כי חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי מקרים דומים או תמונות. כל התמונות והמקרים שמצאתי הגנגליון נמצא בכף ביד, בשורש כף היד או קרוב אליו, באצבעות או בכף הרגל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גנגליון ציסט - תגובה
ד''ר דני רוזין02/10/2012אני מניח שיכול להיות גנגליון בכל מקום שיש בו גיד, גם במקומות פחות שכיחים, ולא הכל כתוב בסיפרות המקצועית או באינטרנט... וגם האבחנה משוערת של האולטרה סאונד אינה בהכרח נכונה.
הכי טוב יהיה להתייעץ עם אורטופד (מי שלרוב מטפל בגנגליון), בכל מקרה זה לא נשמע משהו מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי לאחר לידהמיכל29/09/2012
שלום רב,
ילדתי לפני שנה. במהלך ההריון הבחנתי כי קיים בקע טבורי, ולאחר הלידה הבקע היה מאוד רחב למשך מספר שבועות. במהלך השנה האחרונה הבקע מעט הצטמצם וכעת באזורים שמעל ומתחת לטבור אפשר לשים אצבע אחת(מעל הטבור) ושתי אצבעות מתחת לטבור. לפני ימים מספר סחבתי והתאמצתי מעל לרגיל ובמהלך המאמץ התחלתי להרגיש דקירות במרכז הבטן באזור שמעל לטבור. מאז הדקירות הללו באות והולכות. לצערי אני נמצאת בחו"ל לתקופה ממושכת ויש לי כרגע בעיה עם הביטוח הרפואי ולא אוכל לראות רופא בחודשים הקרובים. רציתי בבקשה לדעת מתי ואם יש לפנות למיון או שיש מקום להתערבות ניתוחית. כעיקרון אין לי בלט באזורים שבהם יש את ההפרדות , לעומת זאת קיים מעין שקע באזור שמעל לטבור. האם אני יכולה לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן הרחביים והאלכסוניים ולנסות לצמצם את המרווח שקיים?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע טבורי לאחר לידה - תגובה
ד''ר דני רוזין30/09/2012יש סבירות גבוהה שלא מדובר בבקע אלא בהיפרדות השרירים. אין דרך טובה להחזיר אותם למקומם אם כי חיזוקם ודאי לא יזיק, אבל לא כדאי לפתח ציפיות. לעתים במקרים קשים יותר הפיתרון הוא בניתוח פלסטי למתיחת הבטן.
אם באמת יש בקע (צריך לבדוק כדי לאבחן) ולא רק היפרדות אז הפיתרון הוא בניתוח- אם כי הוא לא מחוייב המציאות אם הבקע קטן ולא מפריע. מעט דקירות או אי נוחות יכולים להיות, וזה לא הופק את המצב לדחוף. למיון יש לגשת רק במצב החשוד לכליאת הבקע- כשיש בלט כואב שאינו ניתן להחזרה בדחיפה פשוטה פנימה, ויש חשש שאולי נכלאו בו מעיים ונחסמו. זה לרוב מלווה בכאב עז וסימני חסימה, כגון הקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר הוצאת ציפורן חודרניתליאור27/09/2012
שלום,
היום עברתי הוצאה של ציפורן חודרנית (אצל כירורג) ע"י חיתוך כשליש מהציפורן.
לאחר ההליך הרופא מרח פולידין על המקום החשוף וחבש עם פד וגזה.
מרוב בלבול לא שאלתי אותו כיצד להמשיך ולטפל בציפורן.. מתי להחליף תחבושת? האם למרוח פולידין? מתי יהיה ניתן ללכת לא התחבושת?
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול לאחר הוצאת ציפורן חודרנית - תגובה
ד''ר דני רוזין28/09/2012חשוב לשמור על המקום נקי ולא ספוג בהפרשה. מיים וסבון מספיקים. אם החבישה רטובה להחליף, ולפחות פעם ביום- כשזה יבש ולא רגיש אין בעיה ללכת ללא חבישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם יש צורך למרוח פולידין?
ליאור28/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. האם יש צורך למרוח פולידין? - תגובה
ד''ר דני רוזין28/09/2012אפשר, לא יזיק, לא חובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהאלירן26/09/2012
שלום רב,
לפני כחצי שנה עזרתי לחבר לעבור דירה וכשהרמתי לבד את הטלויזיה שלו הרגשתי כאב בבטן התחתונה בצד שמאל. בכל זאת המשכתי להעביר דברים. למחרת כשקמתי הלכתי כמעט 10 פעמים לשירותים בגלל שילשולים. בתקופה שלאחר מכן כל כמה ימים היו לי כמה יציאות ביום ואחר כך מסתדר לסרוגין. עשיתי בדיקות דם וצואה והכל יצא טוב. (חשוב לציין שהכאב בצד שמאל של הבטן התחתונה נשאר.
בחודש האחרון זה הסתדר וכבר לא היו יציאות רכות. שבוע שעבר שוב עזרתי בהעברה של דירה לקרוב משפחה והפעם השתדלתי לא להרים כבד ושוב למחרת היו לי שילשולים וכאבי בטן עזים במיוחד בצד שמאל בבטן תחתונה.
האם יש הסבר לדבר הזה???
תודה וגמר חתימה טובה לכל בית ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט שחשוב לציין
אלירן26/09/2012היה לי חשוב לציין שההרגשה בצד שמאל היא כמו של שריר תפוס או משהו כזה. גם כשאני מישר את הרגל כשאני שוכב אני מרגיש כאילו יש שם משהו. קשה לי קצת להסביר, לפעמים אני מרגיש גם גבעה כזאת קטנה כשאני נוגע שם. (זה בדר"כ לפני שאני צריך לשירותים אבל לרוב גם אם אני לא צריך לשירותים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים בבטן תחתונה - תגובה
ד''ר דני רוזין26/09/2012אין לי הסבר טוב לקשר בין מאמץ לשילשולים, אבל מכיוון שזה חוזר ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג לשקול המשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך.
אלירן26/09/2012תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר.
האם שריר באיזור הזה שנתפס יכול להשפיע על המעיים? כי אני מרגיש מן תחושה של שריר תפוס וגם קצת קשה למגע. כשאני שוכב או יושב שעיקר. אגב גם אחרי עמידה ממושכת.
ושוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אולטראסאונדאזרזר סוזן24/09/2012
שלום,
רציתי לשאול לגבי ממצאי בדיקה על קולית של אמה ימין אספקט פרוקסימאלי ולטרלי, הודגם תהליך סולידי תת עורי שמכיל הסתיידות עד כ-8X6X10 מ"מ, סונוגרפי שפיר, מעט ווסקולארי, האם זה ממצא מדאיג, שמצריך התייעצות רפואית דחופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי אולטראסאונד - תגובה
ד''ר דני רוזין25/09/2012לא מדאיג (שפיר זה לא סרטני) ובטח לא דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד ושורף תחת השכמה הימניתvered.gr1974@23/09/2012
כאב נקודתי שורף תחת שכמה ימין, כואב גם במנוחה כלום לא מעביר אותו כאב חד ומציק. מה זה יכול להיות??
כאב חד ושורף תחת השכמה הימנית - תגובה
ד''ר דני רוזין23/09/2012לא מעט דברים...סביר להניח שמקורו בשרירי הגב, אבל יכול להיות גם עמוק יותר, למשל מקרום הריאה. חסרים הרבה פרטים שיעזרו לאבחן, כגון משך, קשר לפעילות כמו תנועה או נשימה ועוד...
אם זה משהו חדש הייתי מציע לחכות מס׳ ימים, ואולי להעזר במשכך כאבים.
אם זה מתמשך- לגשת לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכוכיתמור23/09/2012
אם יש לי איזשהוא רסיס זכוכית שנכנס לי, אז האם יכול להיות שהפצע יגליד ואז הרסיס ישאר תקוע מתחת לעור? או שיש מנגנונים טבעיים שיפלטו אותו לבד.
יש לי חתך באצבע שהגליד, ועברו כבר כמעט שלושה חודשים, ועדיין אני מרגיש שמשהו לכוד שמה... יכול להיות שזו רק תחושה וזה יעבור?
ישנה צלקת, ובזמן האחרון האזור מגרד לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זכוכית - תגובה
ד''ר דני רוזין23/09/2012רסיס יכול להישאר, ולא לגרום לתגובה דלקתית (שזה המנגנון להילחם ואף לפלוט גוף זר). אם עדיין יש תחושת גוף זר ניתן לנסות להוציאו בהרדמה מקומית. ניתן להעזר באולטרה סאונד לוודא אם קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלה נוספת
מור25/09/2012אם עברו שלושה חודשים ולא יצאה מוגלה עם הרסיס, הגיוני שעוד תצא אחת?
ויש סיכוי שמדובר רק בתחושה ואין באמת שמה כלום? ושתעבור עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין25/09/2012הסיכוי לזיהום מאוחר קיים אבל נמוך מאד.
בהחלט יתכן שיש תחושת גוף זר עקב צלקת או פגיעה בעצב, זה עשוי לחלוף תוך מס׳ חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
מור27/09/2012עשיתי בדיקת דם ויצא שיש לי חוסר בחומצה פולית
רציתי לדעתך אם זה יש לזה קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת דם - תגובה
ד''ר דני רוזין28/09/2012אין כל קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח תוספתןמאיר20/09/2012
לפני כשבוע עברתי ניתוח להוצאת התוספתן. המנתח אמר שהיתה לי דלקת חריפה... עבר שבוע ועדיין סובל מכאבים. יש ממה לחשוש?
כאבים לאחר ניתוח תוספתן - תגובה
ד''ר דני רוזין20/09/2012כאבים צפויים להיות, אך אם הם עזים, או מלווים בחום, או הפרעות במערכת העיכול (הקאות, שלשולים), כדאי לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בשד שמאלשובל19/09/2012
שלום, אני בת 35 נשואה עם 2 ילדים, לידה אחרונה לפני 6 שנים, אני כבר 5 שנים לאחר הנקה.
כבר חודש שיש לי כתם אדום על חצי מהשד השמאלי, בבדיקת אולטרסאונד נכתב כי: בשעה 2 ישנו תהליך היפואקוגני שקוטרו 12 מ"מ ובמרכזו הכחידות, בנוסף בלוטת לימפה מוגדלת עד 2 ס"מ בבית שחי שמאלי.
נאמר כי דרושה ביופסיה בשד.
מה ניתן להבין מכך? אני בלחץ נוראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודם בשד שמאל - תגובה
ד''ר דני רוזין19/09/2012לא יודע אם הכתם קשור או לא, אבל הממצא מחייב אכן ביופסיה כדי לאבחן מהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שובל19/09/2012מה יכולל להיות האודם?
והאם הממצא כרגע במימדים גדולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר דני רוזין19/09/2012האודם יכול להיות דלקתי, אך קשה לומר בלי לבדוק.
הממצא אינו גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שובל20/09/2012או-קי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקטואציהרחל19/09/2012
בני בן ה-18 היה היום אצל כירורג שביצע פתיחת מורסה.
הכירורוג אמר שהיתה פלוקטואציה בעצם הזנב שנבעה משערה שגדלה הפןך.
בנוסף אמר שיתכן ויזדקק לניתוח. על איזה ניתוח מדובר?
האם הבעיה הנ"ל יכולה לחזור על עצמה?
בתודה
ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלוקטואציה - תגובה
ד''ר דני רוזין19/09/2012פלוקטואציה היא פשוט תנועת נוזל בתוך חלל- זו המוגלה בחלל האבצס.
ניקוז המוגלה אינו פותר בהכרח את הבעיה של שערות שחודרות מתחת לעור- ולעתים צריך ניתוח נוסף לנקות אותן אם אין החלמה מלאה.
יש לזה נטיה לחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רחל19/09/2012תודה על המידע. האם הסרת שיער בלייזר תפתןר את הבעיה-כלומר שזה לא יחזור על עצמו?
איך אפשר למנוע את חזרת הבעיה?
האם עושים את הניתוח בביח בהרדמה מלאה?
מה ההליך לגבי חילים?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין19/09/2012הסרת שיער אכן מונעת ביעילות גבוהה.
הניתוח בכללית או במקומית- תלוי בטכניקה ובמנתח.
חיילים הם גם בני אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומנית17/09/2012
שלום, יש לי גוש שומני בבסיס הצוואר מצד ימין. הומלץ לי ע"י כירורג לחכות ולראות אם הגוש גדל. בדקתי שוב את הגוש וראיתי שהוא נעשה גדול יותר. הגוש התרחב וממש נוגע בעמוד השידרה. האם במצב שנוצר הניתוח להוצאת הגוש יהיה יותר מסובך בגלל קירבתו לעמוד השידרה? תודה
גוש שומני - תגובה
ד''ר דני רוזין18/09/2012סביר להניח שמבחינת המיקום האנטומי של הגוש הוא תת עורי ולא ממש קרוב לעמוד השידרה למרות שזה נראה כך- יש עוד שכבות הפרדה ביניהם. רוב הכריתות של גושים שמניים הן פשוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)