מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביופסיהרונן10/07/2012
שלום רב,
בביופסיה שנלקחה לאחר מעקף תריסריון עקב סתימת קיבה יצא ש:
בבדיקה מאקרוסקופית- התקבל קטע רקמה לבנה קצוות קרועים, שטוח במימדים: 1*1.5 ס"מ (-1/3)
בבדיקה מיקרוסקופית- SMALL INTESTINE NESENTHERY
רקמת שומן ורקמת חיבור קולגנית היאלינית וצלולרית יותר עם תאים כישוריים קטנים. יתכן ומדובר ב DESMOLD
מה הפעינוח של הרצ"ב?
אני מאוד במתח עד התור לרופא בעוד מספר ימים.
תודה,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/07/2012לא ברור מאיפה נלקחה הביופסיה ובאיזו דרך? בזמן הניתוח? מה גרם לחסימה? בכל מקרה דזמואיד הוא סוג של גידול שפיר שעלול לצמוח למימדים גדולים וללחוץ על רקמות סביבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות רשת ביולוגיתשרון09/07/2012
שלום רב. אולי מישהו כול לתת עצה טובה. רשת ביולוגית עולה עשרות אלפי שקלים. לצערי אי אפשר להשתיל רשת סינטטית עקב זיהומים חוזרים ונשנים מרשת כזו. מכיוון שלצערי אין ביטוח רפואי פרטי והרשת לא קיימת בסל הבריאות של מכבי- יש למישהו עצה איך ניתן לעזור בעלות של הדבר הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלות רשת ביולוגית - תגובה
ד''ר דני רוזין09/07/2012אם באמת יש סיבה מוצדקת להשתמש ברשת כזו ניתן לנסות לבצע הניתוח בבית חולים ציבורי, ואז המנתח דואג לאישור תקציבי של בית החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע אצל מבוגראביב09/07/2012
שלום דוקטור
אבא שלי בן 84 מתכוון לעבור ניתוח בקע מפשעתי גדול. אנחנו מן הסתם
מודאגים כי הרופא אמר שהניתוח מורכב יחסית לבקע.
אבא שלי סחב את הבקע במשך שנים. השאלה שלי מה קורה
אם חלל הבטן התמלא במשך הזמן ברקמת שומן..... כיצד יוצרים
מקום להחזרת המעיים למקום הטבעי שלהם?
הרופא המנתח לא התייחס לנושא אבל היו רופאיםשאמרו
לי שזה עשוי להוות בעיה. אבאשלי דיי בחרדות מהניתוח.
אשמח לקבל תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בקע אצל מבוגר - תגובה
ד''ר דני רוזין09/07/2012זה באמת תלוי בגודל הבקע, מה שאתה מתאר עלול להיות בעייתי בבקעים "ענקיים", אך זה נדיר, ולרוב יש מספיק מקום בחלל הבטן, ומספיק גמישות של דופן הבטן, להכיל חזרה את התוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביב12/07/2012שובשלום דוקטור
אז מנתח בכיר לא המליץ לאבא שלי לעשות את הניתוח
בטענה שהבקע גדול ככל שיהיה לא מהווה סיכון למרות
שמנתח אחר אמר שאין מניעה. אבי עבר cva לפני מספר
שנים אבל כל הבדיקות טרום ניתוח היו תקינות. המלצת
המנתח הפתיע אותנו אם כי את אבא שלי היא שימחה
כי הוא מאד מפחד. אנחנו יודעים שהבקע מפריע לאיכות
החיים שלו. בקיצור הופתעתישהמנתח לא קלט שאבא שלי
בסה"כ מפחד. ואולי גם המנתח מפחד מהסיכון.
מה דעתך? היית אתה מנתח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין13/07/2012תמיד אפשר לגשת לקבל עוד חוות דעת, אבל צריך להימנע מחוות דעת ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפסעתיגיא08/07/2012
האם בקע מפסעתי הוא דבר שהולך וגודל אם לא מנתחים ? ואם כן האם הוא בהכרך יהפוך
לכלוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפסעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין09/07/2012לא בהכרח גדל (אם כי פעמים רבות כן) ולא בהכרח יכלא (הסיכון קיים אך נמוך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע + השמנת יתר
גיא11/07/20121. האם זה קשור להשמנה ?
2. האם בהשמנת יתר כדאי יותר לעשות ניתוח פתוח ? ואם כן איפה בדיוק נעשה החתך
ותוך כמה זמן הוא מתרפא ? ובכל מקרה איזה סוג של הרדמה עדיפה בהשמנה ?
3. האם הורדה דרסטית במשקל (נגיד כ -25 ק"ג מתוך 100) יכולה ליתר את הניתוח ?
ואם לא האם אחרי הניתוח יש משמעות לירידה דרסטית במשקל משמע אולי הרשת כבר לא תתאים למשל או כל דבר אחר שקשור לניתוח ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקע + השמנת יתר - תגובה
ד''ר דני רוזין11/07/2012בקע יכול להופיע בעליית לחץ בתוך הבטן- וגם השמנה מעלה זאת, אך הקשר אינו ישיר.
ככלל שמנים מרוויחים יותר מניתוח לפרוסקופי כי הסיכוי לבעיות בהחלמה וזיהום בפצע נמוך יותר. ההרדמה דומה השמנים.
ירידה במשקל לא תרפא את הבקע. וגם לא תשפיע לרעה אם הניתוח כבר בוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בשיטה הפתוחה או לפרוסקופיה
גיא12/07/2012אז אני מבין שלשמנים אתה לא ממליץ על השיטה הפתוחה ? משמע עדיפה השיטה השנייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח בשיטה הפתוחה או לפרוסקופיה - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2012זה תלוי בהרבה גורמים, במנותח, בבקע, במנתח- כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בשיטה הלפרוסקופית
גיא13/07/2012היכן נעשים החתחים בשיטה הלפרוסקופית ? האם זה בקו המכנס כמו כמו שהבנתי שעושים בשיטה הפתוחה ?
האם יש סיכון לאיברים פנימיים בשיטה הלפרוסקופית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח בשיטה הלפרוסקופית - תגובה
ד''ר דני רוזין13/07/2012טבור ומטה.
סיכון קלוש ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתחים והחלמה
גיא13/07/2012האם נעשה חתך בטבור עצמו או שהתכוונת בגובה הטבור?
כמה חתכים נעשים בשיטה הלפרוסקופית ?
וכמה זמן לוקחת ההחלמה בשיטה זו ? (כמה זמן כאבים וכו') ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חתחים והחלמה - תגובה
ד''ר דני רוזין13/07/2012ממש מתחת לטבור.
3 חתכים.
כשבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים + סיכונים
גיא13/07/2012כל השבועיים זה אותם כאבים ? או שיש כמה ימים (אם כן כמה) עם כאבים חזקים ואחר כך הכאבים הרבה יותר חלשים ? כי לפי מה שהבנתי בשיטה השניה (הפתוחה) יש 4 ימים של כאבים חזקים ואחר כך זה הרבה פחות תקן אותי בבקשה אם אני טועה ותסביר לי למה לצפות בשיטה הפתוחה מבחינת כאבים אחרי הניתוח.
האם בשיטה הפתוחה יש גם סיכון לאיברים פנימיים כמו בשיטה הלקרוסקופית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים + סיכונים - תגובה
ד''ר דני רוזין13/07/2012תמיד הכאב פוחת בהדרגה. בלפרוסקופיה הוא פחות.
לכל ניתוח יש סיכונים, ניתוח בקע הוא עם סיכונים מעטים ונדירים.
יש לך הרבה שאלות פרטניות שלא על כולן קל לענות בתשובה חד משמעית, נראה שעדיף לך להיפגש עם רופא ולא לנסות להבין הכל מהאינטרנט - לעתים זה רק מבלבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים + סיכונים
גיא13/07/2012כל השבועיים זה אותם כאבים ? או שיש כמה ימים (אם כן כמה) עם כאבים חזקים ואחר כך הכאבים הרבה יותר חלשים ? כי לפי מה שהבנתי בשיטה השניה (הפתוחה) יש 4 ימים של כאבים חזקים ואחר כך זה הרבה פחות תקן אותי בבקשה אם אני טועה ותסביר לי למה לצפות בשיטה הפתוחה מבחינת כאבים אחרי הניתוח.
האם בשיטה הפתוחה יש גם סיכון לאיברים פנימיים כמו בשיטה הלקרוסקופית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש אחרי ניתוח עם כאבי בטן חזקיםיפעת07/07/2012
שלום רב,
לפני כחודש עברתי ניתוח כריתת מיומה על גבעול( גודל 11 ס"מ) בלאפראסקופעי, מאז הניתוח עם כאבי בטן מצד שמאל .
אפרט: בתחילה היו הכאבים ככאבים עמומים סביב הטבור , אחרי שבוע היתרכזו הכאבים ברביע שמאלי של בטן שמאל התחתונה, לאחר שבוע וחצי שבועיים הכאב היה תופס אותי ברמה של 9-10 של כאב ומשבית כל פעילות שלי, עד שמגיעה לספה מרימה רגליים, שוכבת לעיתים בתנוחה עוברית ואז אחרי 20 דקות נירגע וחזר לכאב העמום שהיה , וכך כבר שלושה שבועות, בשבוע האחרון הכאב החד כמו צביטה בדרגת ה10 שצינתי עבר וחזרתי לעבודה( אני גננת)ושוב יומיים אחרונים עם כאבי בטן ברמה של 5-6 כאב עמום בצד שמאל של הבטן.חשוב לי לציין שכשאכלתי ואו אכלתי ושתיתי יחד כמויות גדולות הכאב היה מחמיר לרמה של 9-10 כפי שצינתי- זה קרה כרבע שעה עם תחילת האכילה בערך.פניתי למנתח הגניקולוגי אמר לי לפנות למיון להתיעצות כי לא ניראה לו שזה קשור לניתוח, פניתי למיון בתל השומר- עשו לי צילום בטן ואולטרסאונד בטן ולא מצאו כלום.היו קצת לויקוציטים- 12.000 ועמילז בגבול הנורמה העליון.שוחררתי.כאמור ביומיים האחרונים אחרי שחזרתי לעבודה כגננת שוב חזרו הכאבים ברמה של 5-6 כאב עמום בצד שמאל ולעיתים כאב צובט.איני מקיאה או אחר.מה לדעתך אמורה לעשות?למי לפנות לדעתך?מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חודש אחרי ניתוח עם כאבי בטן חזקים - תגובה
ד''ר דני רוזין09/07/2012אם כבר נבדקת ולא נמצא כלום, והמגמה הכללית היא של שיפור,מציע להמתין, להעזר בתרופות נגד כאבים לפי הצורך ןראות אם אין הטבה תוך 6-8 שבועות מהניתוח- עד אז זה עדיין סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציט אצל בן 10?השואל07/07/2012
אחי הקטן, בן 10, סובל מדלקת התוספתן, אם כי הוא לא מראה סימפטומים של הקאות, בחילות, שלשול או חום גבוה, אם כי חום מעט מעל הממוצע. בדיקות הדם מאשרות נוכחות של דלקת קלה, אם כי האולטרה-סאונד לא ברור. ההמלצה כרגע היא 24 שעות של אנטיביוטיקה שהוא כבר החל, ולאחר מכן בדיקה לאישור דלקת. כמה יעילה האנטיביוטיקה אצל ילדים? מה הם הסיבות לכך? האם יתכן שזה באשמת גורם חיצוני? כמה בטוח הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדציט אצל בן 10? - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד07/07/2012בקר טוב ושבת שלום הטיפול המקובל בדלקת חריפה של התוספתן הינו ניתוח עם רמת סיכון נמוכה.ניתן כמובן להשגיח אך אין צורך באנטביוטיקה.. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בלבלב-דחוףמיכל06/07/2012
שלום,
אמי עברה c.t בעקבות ממצא בלבלב שהתגלה בסונר , להלן התוצאות:
ראש הלבלב נראה שמור
גוש היפודנסי בחלק הפרוקסימלי של גוף הלבלב במימדים אשצאאאשל 4.1*3.5 ס"מ. דיסטאלית לגוש הלבלב אטרופי.
צינור הלבלב מורחב רוחבו 6.2 מ"מ
הגוש משתרע אחורנית לאזור התפצלות עורק הצליאקה ונראה מקיף את העורקים באזור זה.
הגוש גורם להיצרות משמועתית של ה smv באזור החיבור עם הוריד הפורטלי.
קיימים ורידים קולטרליים מורחבים באזור שבין הטחול לקיבה ובין הורידים המזנטריאליים מיד מתחת לקיבה.
אין לזהות בוודאות את וריד הטחול.
כלי הדם הגדולים כולל האאורטה הודגמו תקינים
עורקי הצלאיקה והמזנטריקה הודגמו תקינים
אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות.
הכבד במימדים וצפיפות תקינים
דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות
הטחול במימדים תקינים ללא פגמי מילוי בתוכו.
לסיכום : תהליך שאתי גדול עם מעורבות כלי דם כמתואר . אין הגדלת קשריות לימפה ואין תהליך מישני בכבד.
רציתי לדעת האם כשמעורבים כלי דם כמתואר זה מצב נתיח? ואם כן
במה זה כרוך?
מה לדעתך השלב הבא ? האם ביופסיה או ניתוח?
לאיזה רופא צריך לפנות?
תודה מראש וסליחה על אורך הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בלבלב-דחוף - תגובה
ד''ר דני רוזין06/07/2012בדרך כלל גידולי לבלב שמערבים את כלי הדם אינם נחשבים נתיחים, אבל זו לא תשובה חד משמעית- לעתים מבצעים אפילו כריתה ושיחזור של כלי דם מעורב.
אני מניח שלאור התמונה הזו יהיה צורך בביופסיה- לרוב היום זה נעשה תחת אולטרה-סאונד אנדוסקופי, שממילא יעזור להבהיר את היחס לכלי הדם. אבחנה מדוייקת תיעזור גם להחלטה על טיפול אונקולוגי, ולעתים גידול שנראה לא נתיח בתחילה יכול להצטמק ולאפשר ניתוח לאחר טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוהמיכל06/07/2012
שלום, אני בת 28. היום ביצעתי בדיקות דם והתוצאה היא TSH-5.88, T3-5.2, T4-15.2.ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה.
האם יש צורך בבירור? קראתי דברים מפחדים באינטרנט, שחס וחלילה ממצאים אלו של הפרעה ביצור ההורמון TSH יכולים להעיד על גידול בבלוטת יותרת המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה - תגובה
ד''ר דני רוזין06/07/2012קשה להתמודד עם הפחדים שהאינטרנט מכניס- כל דבר הוא גידול...
אין פה שום סיבה לדאגה, ואין פה "הפרעה" ביצור TSH, הוא מעט מוגבר כדי להפעיל את הבלוטה, שכנראה עובדת קצת פחות מהצפוי אז צריכה יותר גרוי. מצבים כאלה נקראים "תת-פעילות תת-קלינית"- יש ירידה מסויימת בפעילות הבלוטה, אבל בזכות רמות TSH מוגברות היא מצליחה לשמור על ערכי הורמונים תקינים בדם, ולכן אין לזה שום ביטוי קליני ואין צורך בשום טיפול.
מצד שני כן מומלץ להגיע לאנדוקרינולוג לצורך מעקב, לעתים לאורך זמן יש הידרדרות תיפקוד בלוטת התריס ואז יש צורך להתחיל טיפול בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות ויראליותחגית05/07/2012
לפני בערך חצי שנה החלו להופיע לי כמה יבלות על כפות הידיים. ניגשתי לרופאת עור וטופלתי בורומאל, כשראיתי שזה לא ממש עוזר, ניגשתי שוב לרופאה, היא צרבה לי את היבלות, לאחר שבוע הכל הפך להיות מאוד דלקתי, חזרתי אלייה, היא נתנה לי משחה אנטיביוטית וביקשה שאחזור שוב. חזרתי אלייה כשביקשה, היא ראתה שהיבלות באותו מצב וצרבה לי שנית. לאחר שראיתי שהצריבה לא עוזרת לי פעמיים ואף גורמת לי לנזק בעור,ניגשתי אלייה שוב וביקשתי לא לצרוב לי יותר ושאלתי אם יש לה פתרון אחר בשבילי היא נתנה לי מרשם לאלדרה, השתמשתי במשחה הזו (לא סיימתי את כל הטיפול) כי ראיתי שאין שום שיפור. אני כבר אובדת עיצות, יש לי קרוב ל-20 יבלות בכפות ידיים, חלקן ממש גדולות. ומה שמטריד אותי זה שזה רק הולך ומחמיר, כל הזמן נולדות להן עוד יבלות. מה אני יכולה לעשות, חשבתי על ניתוח, דיברתי עם כירורג דרך ביטוח מושלם, הוא ציין שאם יש לי הרבה כל כך זה מראה על בעיה המערכת החיסונית והוא ציין שהוא לא יוכל לנתח אותי עד שלא אביא לך אישור מאימונלוג על כל שאין לי שום בעיה בריאותית. הרופאת משפחה שלי לא מעוניינת לתת לי הפנייה לאימונולוג כי לטענתה היא עשתה לי את הבדיקות דם וכולן תקינות. בבקשה ממך, מה אני יכולה לעשות???אני כבר מיואשת, אני בחורה בת 30, זה מאוד לא אסטתי להיות ככה, אני כבר ממש מתביישת שרואים לי את הידיים וחוץ מזה לאחרונה גם זה התחיל ממש לגרד לי ואני מרגישה ממש חוסר נוחות. האם יש עוד משהו שיכול לעזור??ממה זה בכלל נובע כמויות רציניות כאלו לא יבלות? האם אתם ממליצים על ניתוחים. סליחה שאני כותבת את זה אבל אני כבר לא סומכת על הרופאת עור שהלכתי אלייה. אז אני לא מוכנה לחזור אלייה יותר. אפשר להפנות אותי למישהו? אפילו באופן פרטי.
אני ממש צריכה עזרה
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלות ויראליות - תגובה
ד''ר דני רוזין05/07/2012הנושא שייך לרפואת עור, וממילא לא נתנות פה המלצות על רופאים מסויימים.
אם הרופאה לא נתנה לך פיתרון מספק ניתן כמובן לקבל חוות דעת פרטית מרופא עור אחר. יבלות ויראליות ניתן לצרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי מיחושים באיזור הבטן התחתונהיוסי04/07/2012
שלום לכם
יש לי מזה כשבועיים מיחושים (לפעמים דקירות קלות, לפעמים כאב קל) באיזור הבטן התחתונה, קצת קשה להסביר אבל זה כמו שלפעמים מרגישים שצריכים לעשות 'יציאה'. משהו דומה.
לאן לפנות , איזה רופא מטפל בעניין הזה.
אני מאוד חושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין אני בן 32
יוסי04/07/2012בריא בד"כ.
אין לי תופעות לוואי , כמו בחילות או הקאות או שלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לי מיחושים באיזור הבטן התחתונה - תגובה
ד''ר דני רוזין05/07/2012הבירור הראשוני של כאבי בטן הוא לרוב דרך רופא משפחה, בירור מעמיק יותר אם צריך יכול להיות על ידי רופא גסטרואנטרולוג.
אם יש ממצא שעלול להצריך ניתוח יש תופנה לכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רועי בלוטה בראשח04/07/2012
שלום שאלתי כאן כבר על בלוטה בראש שיש לי וענית לי שזה בנאלי ושפיר ושאם לא ניסוג ללכת להיבדק עברו שבוע שבועיים מההודעה האחרונה ועדיין לא נעלם אני כבר לא מוטרד מזה כל כך אבל רציתי לדעת תוך כמה זמן לתת לזה לחסוך לבד בלי תורך להיבדק ומתי לשים לזה גבול וללכת להיבדק תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני חודש וקצת
ח04/07/2012אם אפשר גם לדעת כמה זמן בממוצע לוקח לבליטה בראש שהיא במטלית בדר״כ ליסוג ומה הסימנים שמחייבים בדיקה של רופא משפחה לפחות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לבנאלית לא למטלית
ח04/07/2012התכוונתי לבנאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לבנאלית לא למטלית
ח04/07/2012התכוונתי לבנאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רועי בלוטה בראש - תגובה
ד''ר דני רוזין05/07/2012אם עבר מעל חודש כדאי לגשת להראות לרופא- גם כשאין חשד לבעיה משמעותית כדאי לאבחן- זה יפיג את החשש שעדיין קיים אצלך (לפי השאלות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ח05/07/2012הראיתי לאחות במרפאה היא אמרה שלדעתה זה פצע ושזה יעלם עכשיו לי הבלוטה לא כואבת האם זה אפשרי שפצע לא יכאב ותוך כמה זמן בממוצע פצע פנימי כזה ניסוג תודה רבה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין05/07/2012פצע לא חייב לכאוב. וזמן הריפוי קשה להערכה בלי לבדוק, לרוב כשישה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרועי בלוטה בראש - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד06/07/2012פשוט ביותר זה ללכת להבדק ולסיים את מסכת החרדות.שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וסיטוןגיני01/07/2012
שלום רב לרופאים.שמי גיני כתבתי לכם לפני חודש לאחר ניתוח סיטון עם מורסה פריאנלית עם SETON באופן דחוף.תשובת ביופסיה קטע עור ותת עור עם מורסה.בדיקה גופנית בדיקה ריקטלית סטון במקום.בדיקת אנוסקופיה סיטון במקום.רקטוסקופיה ב12.6.12 עד גובה 20 סמ תקינה.מחכה לבדיקת קולונוסקופיה .ביום חמיישי היתה לי עצירות סליחה על הביטויים הצואה מתקעה בפי הטבעת ולא יכולתי להוציאה.ביום שישי לקחתי נר גלצרין ועד היום יש לי 4 עד 5 יציאות מידי יום.אני לא יודעת עם זה בגלל השפעת הנר או ששתיתי המון ואכלתי פירות וירקות ללא מאכלים קשים.מה שן כשהתאמצתי היו לי כאבים בשני הצדדים האם זה מהמאמץ.הכאב היום פחות בצד שמאל אבל מקרין לאחור כך אני מרגישה .האם זה דלקת ממשהוא ? או מהמאמץ שהפעלתי.כל הכבוד לכם על הפורום.תודה גיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות וסיטון - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד04/07/2012שלום רב,
אני מציעה לך לגשת לרופא המנתח ושיבדוק אותך.
קשה מאוד להבין מה הבעיה וטוב מראה עיניים...!
בברכה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנעמי01/07/2012
לפני חודש עברתי ניתוח להסרת שומה בקרסול. הורידו לי את התפרים לפני שבועיים ואני מפחדת להתחיל לעשות פעילות גופנית ולפגוע במקום הניתוח , הפעילות הגופנית היא שעה הליכה ביום במהירות בינונית עד גבוהה .
מתי יהיה ניתן לחזור לפעילות גופנית ללא חשש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
ד''ר דני רוזין06/07/2012ניתן לחזור ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתירועי01/07/2012
שלום רב,
מזה כשנה פלוס שי לי בקע מפשעתי בהתחלה התגלה רק ב- US
ולפני כ- 8 חודשים רופא כירורג הרגיש ואמר בקע לא כלוא
בשבוע האחרון אחרי מאמץ התחיל לי כאבים במפשעה עם הקרנה לאשך הקרוב
האם בקע מפשעתי מקרין בכאב לאשך הקרוב?
האם יש ניתוחים בהרדמה מקומית?
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין01/07/2012לא נדיר שהכאב מקרין לאשך.
ניתן לנתח בהרדמה מקומית אך רוב הניתוחים נעשים בהרדמה כללית או חלקית (ספינלית, חצי גוף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רועי01/07/2012תודה רבה על התגובה
באם יש כאב במפשעה וכאב עמום באשך
מהי להערכתך יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין01/07/2012כנראה שהבקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רועי01/07/2012תודה רבה על התשובות הזריזות
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רועי10/07/2012שלום ד"ר
בהמשך להודעה הקודמת שלי על כאבים במפשעה ובקע מפשעתי עם כאב באשך ולאחר שלפני שנה אובחן באולטראסאונד בקע מפשעתי הלכתי לכירורג שלאחר בדיקה שלו פתאום טוען שאין לי בקע (נראה לי תמוה) ולאחר מכן הלכתי לאורולוג שלא מצא ממצא באשכים ואמר שהם תקינים... יש לי כאבים חזקים במפשעה היא קצת נפוחה (צד שמאל) יחסית לימין אך לא מרגיש משהו מיוחד... אני לא יודע מה לעשות יש לי כאבים גם מתחת לבטן תחתונה ליד המפשעה מה אתה ממליץ לעשות?
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רועי10/07/2012שלום ד"ר
בהמשך להודעה הקודמת שלי על כאבים במפשעה ובקע מפשעתי עם כאב באשך ולאחר שלפני שנה אובחן באולטראסאונד בקע מפשעתי הלכתי לכירורג שלאחר בדיקה שלו פתאום טוען שאין לי בקע (נראה לי תמוה) ולאחר מכן הלכתי לאורולוג שלא מצא ממצא באשכים ואמר שהם תקינים... יש לי כאבים חזקים במפשעה היא קצת נפוחה (צד שמאל) יחסית לימין אך לא מרגיש משהו מיוחד... אני לא יודע מה לעשות יש לי כאבים גם מתחת לבטן תחתונה ליד המפשעה מה אתה ממליץ לעשות?
תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן גם שאלה זו
רועי10/07/2012חשוב לציין ביצעתי US בטן כללי + תחתונה בצד שמאל
ללא ממצא פתולוגי, מה הסיכוי שהכאבים נובעים אולי מבלוטות לימפה במפשעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו כן גם שאלה זו - תגובה
ד''ר דני רוזין11/07/2012לא ברור ממה הכאבים, כאבים במפשעה אינם נדירים ואם לא נמצא הסבר ברור כגון בקע מומלץ לעקוב ללא התערבות, לנוח מבחינת פעילות גופנית ולהעזר במשככי כאבים לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רועי11/07/2012בוקר טוב,
הבוקר עקב כאבים הלכתי לכירורג שהפעם מצא בקע בשני הצדדים !
לא הצלחתי להבין איך כירורג מלפני שבוע לא מצא בקע למרות שאמרתי לו שאולטראסאונד לפני שנה וחצי בערך אימת בקע.... בכל אופן הופניתי לאולטראסאונד ולדברי הכירורג אם זה מפריע יש צורך בניתוח... האם ניתן לבצע ניתוח בהרדמה חלקית (חצי גוף)
תודה רבה רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין11/07/2012בקעים קטנים לא תמיד קל לאבחן. לרוב גם לא צריך להזדרז לניתוח אם יש כאבים בלי שיש בקע ברור.
אפזר לנתח בהרדמה איורית אם בוחרים בניתוח פתוח, בלפרוסקופיה זה לא מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח פיסטולה פריאנאליתלואי01/07/2012
שלום, עברתי ניתוח כריתת פיסטולה בתאריך 19/5 , הפיסטולה היתה שטחית ולא קרובה לסוגר לכן הרופאים הסתפקו רק בכריתה וצריבה של הפיסטולה עם השארת הפצע פתוח , כיום אחרי כמעט 6 שבועות מהניתוח אני יכול לראות בעין שאכן הפצע נרפא וכמעט נסגר סופית יחסית לפצע העמוק שהיה בהתחלה, אבל עד לרגע זה אני סובל מהפרשות בהמלך היום ודימום רק לאחר יציאות או שפשוף חזק של האזור באמצעות מגבונים או נייר (הדימום הוא בדיוק באזור איפה שהתחילו לכרות את הפיסטולה מפי הטבעת ולא מסביבו) . האם התופעה הזו נורמלית ומתי הצפי שהכל יתרפא ויחזור להיות תקין ללא הפרשות ודימום ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר ניתוח פיסטולה פריאנאלית - תגובה
ד''ר דני רוזין01/07/2012זה נורמלי כל עוד נמשך תהליך הריפוי ויש שם רקמת גירעון שהיא עשירה בכלי דם קטנים. זה צפוי להיסגר לגמרי בשבועות הקרובים
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)