מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטות לימפה נפוחותאסף28/06/2012
לבני בן ה 16 יש בלוטות לימפה נפוחות כבר כמה שני רופא המשפחה אמר כי זה שום דבר ושלא בטוח שירדו בנפיחותם רציתי לברר האם הדבר מרמז על משהו מסוכן או שלא אני סומך על הרופא אך אני אשמח לקבל חוות דעת שניה נ.ב. כל בלוטות הלימפה שלו נפוחות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
אסף28/06/2012כנו כן רציתי לציין בני אלרגי והוא בן 18 לא 16 זו הייתה טעות כתיב הוא גם מעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
אסף28/06/2012כנו כן רציתי לציין בני אלרגי והוא בן 18 לא 16 זו הייתה טעות כתיב הוא גם מעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבלוטות יותר נפוחות גם בצד ימין
אסף28/06/2012הבלוטות בצד ימין יותר נפוחות הבלוטות נמצאות במפשעה מאחורי האוזן ליד הלסת ( רק בצד ימין) בצוואר צד ימין יותר גדול בהרבה הבלוטות ככה באותו מצב כמה שנים ובני הוא גם אסמטי אני מאוד מתחיל להיבהל אני אשמח לעצה ותובנות חדשות שירגיעו אותי אם יש כאלה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלוטות לימפה נפוחות - תגובה
ד''ר דני רוזין29/06/2012נפיחות שנמשכת שנים היא כמעט בודאות לא גידולית, אלא תגובתית-שפירה. היותו אלרגי מרמזת שאולי הנפיחות נובעת מפעילות של מערכת החיסון. אין צורך לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה נפוחות - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד29/06/2012שבת שלום אסף האם לביגך תלונות אחרות? העובדה שמדובר במספר שנים מפחיתה את הדאגה.אולי כדאי להוסיף בדיקות דם כמו שקיעת דם ספירת דם וכו. הרבה בריאות ולא לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה
אסף30/06/2012אסטמה קלה ואין עוד משהו מיוחד ותודה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציטאושרית27/06/2012
ערב טוב.
אני סובלת מכאבי בטן שהולכים וחוזרים מאתמול בשעות הצהריים-ערב והכאב מקרין לרגל ימין, הכאב התחיל ממרכז הבטן והתמקם בצד ימין (שוב, הוא הולך וחוזר).
היציאות שלי לא סדירות, היום בבוקר הייתה לי "עצירות" ובצהריים שלשול (משהו שחוזר על עצמו גם כבר כמה חודשים). אני סובלת מבחילות וכל פעם שאני באה לאכול משהו, אני מרגישה כאילו הכל עולה לי ואני לא מסוגלת להכניס כלום לפה.
הייתי אצל רופא בביקורופא עכשיו והוא אומר שהבטן טובה (בדיקות שתן - לויקוציטים רשום 2+ ומסומן ב* )
השאלה שלי היא האם הבטן חייבת להיות קשה כשיש דלקת אפנדציט? איך ניתן לזהות אותה? קראתי המון מאמרים שנאמר בהם שהגילוי מאוד קשה ולרוב הרופאים טועים וזה מגיע למצב של ניתוח קריטי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפנדציט - תגובה
ד''ר דני רוזין27/06/2012לרוב הרופאים צודקים, אבל נכון שיש אחוז מסויים של טעות או לפחות קושי באבחנה. מצפים למצוא סימני דלקת בסיפור, בבדיקה הגופנית ובבדיקות הדם, ואם אין אז לרוב זה לא אפנדיציטיס. אם יש החמרה תמיד ניתן להיבדק שוב.
ככלל- הגישה שלרוב הרופאים טועים אינה מועילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מודאגרועי 227/06/2012
יש לי בלוטה בראש שנוצרה לאחר שחבשתי קסדה במשך שבוע ( אולי הלחץ של הקסדה השפיע) הבליטה נמצאת כבר חודש ולאחרונה גידלה מעין זרוע לכיוון מטה שכחתי לציין הבליטה היא בראש בצד ימין קורב לקודקוד אז רציתי לדעת האם זה חייב להיות משהו מסוכן כגון גידול או שיכול להיות שמדובר סתם במשהו שאני יכול להיות רגוע כי כרגע אני מאוד מוטרד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציון מוסף
רועי 227/06/2012שכחתי גם לציין הבליטה בוקעת מהעור היא מורגשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין27/06/2012הכי סביר שזה משהו בנאלי ושפיר, ולא גידול.
אם לא יסוג לבד כדאי ללכת להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציטגליה26/06/2012
שלום
עברתי לפני שבועיים ניתוח להוצאת אפנדציט בלפרסקופיה.הניתוח וההחלמה תקינים .
מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית מלאה כולל חיזוק שרירי בטן (אימון מסודר 3 פעמים בשבוע)ללא פחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפנדציט - תגובה
ד''ר דני רוזין27/06/2012אם מרגישה טוב- ניתן לחזור, כדאי בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה או משהוא אחריצחק21/06/2012
שלום.אני בן חמישים וחמש סובל מזה עשר שנים מכאב חזק בצורה שלא ניתן להעלות על הדעת באזור הבטן התחתונה מעל הפין עם הקרנה לגב התחתון ולאחרונה גם לרגל ימין(הכאב ברגל מזכיר לי כאב שנובע מחסימת זרימת דם).ההתקפים באים בתדירות של אחת לחצי שנה בממוצע ונמשכים כשעה שעתיים כל פעם.אני מסוגל להבחין בשינויים מקדימים להתקף, יש תחושה בהתחלה של לחץ כאילו גזים ואי נוחות שהולכת ומתגברת וכעבור כחצי שעה זה הופך לכאב שיוצר תחושה של סף עילפון מרוב עוצמתו.לקראת הסיום כ5 דקות לפני הסוף יש שינו מהיר בעוצמת הכאב עדין ממשיך לכאוב אבל אני יודע בוודאות שתוך כמה דקות זה יעלם ללא כל זכר.נולדתי עם הרניה במפשעה השמאלית שהפריעה לי מעט בצעירותי אך עם השנים זה הפסיק לבלוט וכבר שנים אין לי שם בכלל כאבים. לפני הרבה שנים התפתחה הרניה במפשעה הימנית לפעמים בולטת מעט אבל זה לא מלווה בכאב אני לא זוכר אם ההרניה בצד ימין התחילה לפני ההתקפים או אחריהם.בכל המקרים שהגעתי לבית החולים עד שטופלתי זה כבר חלף מעצמו למעט הפעם האחרונה שרופא בית חולים בדק אותי בחמש דקות האחרונות אחרי שכבר זיהיתי שהתהליך בסיום ולטענתו מכיוון שההרניה הימנית הייתה בחוץ והוא החזירה למקום ואחרי מספר דקות מההחזרה פסק הכאב, היא הגורם להתקפים.ברור לי שהכאב היה פוסק גם אם לא היה נוגע בהרניה כמו כן בדיקות הדם שבוצעו היו בתחום הנורמאלי למעט סמן מסוים המעיד על חוסר בזרמת דם באיזה מקום בגוף אבל החריגה הייתה קטנה ולדברי הרופא לא משמעותית.בדיקת שתן הייתה תקינה ללא סימני דם אז הוא שלל גם אבן בדרכי השתן. הייתה אינפקציה קלה בבדיקת השתן שגם אליה הרופא לא התייחס.לאור התחושה שלי שכאילו יש לחץ של גזים באזור הבטן המאוד תחתונה כולל בהתקף האחרון תחושה של תנועת גזים או משהוא דומה והיא מוקשית בזמן ההתקף ומפסיקה להיות מוקשית בסיום והכאב בכלל לא ממוקד בצד הימני האם זאת אכן ההרניה שגורמת להתקפים?או שאולי משהוא אחר האם יתכן שזה פיתול מעיים שלא כלוא בהרניה ומשתחרר בעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרניה או משהוא אחר - תגובה
ד''ר דני רוזין21/06/2012מרוב פרטים קשה לומר מה בדיוק קורה, בהחלט יכול להיות שהבקע הוא הגורם לכאבים, אבל קשה לאמת זאת בלי לבדוק. למה להסתפק בתיאורים ותיאוריה ולא פשוט ללכת
להיבדק אצל כירורג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים???אלון20/06/2012
שלום רב,
אני בחור בן 23. ברקע חשד ל- carcinoid tumor עקב כרומוגרנין A מוגבר, התקפי "פלאשינג" בבטן, צוואר וחזה, אנמיה עקב חוסר ברזל, לעיתים היפרעמילאזמיה קלה, חוסר תיאבון משמעותי וירידה במשקל וכו'.
במהלך השבועיים האחרונים היו לי מספר אפיזודות של הקאות מרובות בעלות תוכן צואתי, טכיקרדיה ול"ד מעט נמוך, כאבי בטן עוויתיים, פרסטלטיקה ערה, שלשולים מימיים, רגישות אפיגסטרית, צמרמורות וחום עד 39 מ"צ בפה. לפני כשבועיים הייתי בחדר מיון, שם ניתן לי עירוי נוזלים תוך וורידי ובנוסף ניתן לי פראמין ופרפברין. בנוסף על כך, ניתן לי אנטיביוטיקה למשך שבוע: ציפרודקס ומוקסיפן פורטה (עקב נויטרופיליה ו- CRP מוגבר). לאחר מס' שעות מאז קבלת העירוי הרגשתי הקלה משמעותית בתסמינים, אך ביומיים האחרונים שוב תקף אותי גל של הקאות, שלשולים וכאבי בטן עוויתיים הפעם ללא חום. הייתי היום בקופ"ח שם ניתן לי שוב עירוי נוזלים תוך וורידי, פראמין ופרפברין. יש לציין כי אתמול עברתי צילום בריום של המעי הדק שיצא ללא ממצא פתולוגי מיוחד. כעת אני מרגיש מעט יותר טוב, אך עדיין יש לי חוסר תיאבון משמעותי ובחילות!!!
מה משמעות התופעה והאם ייתכן והקליניקה שציינתי אופיינית לחסימת מעי דק בנוכחות פרסטלטיקה מוגברת??? האם זה אופייני לבעיה אחרת כגון גסטרואנטריטיס חריפה??? כיצד עליי להשלים את הבירור בנוכחות צילום מעי דק תקין??? האם מומלץ לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית למעי הדק??? האם מיפוי אוקרטאוסקן???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסימת מעיים??? - תגובה
ד''ר דני רוזין20/06/2012מצטער אבל כל הסיטואציה לא ברורה לי. אתה מתאר פה בשפה ומינוחים רפואיים סיטואציה מורכבת, מצד אחד לא ברור לי אם יש לך הכשרה רפואית כלשהי (בן 23), ומצד שני תמוה שברמת אינפורמציה כזו אין לך רופא מטפל שמנהל את הבירור וניתן להתייעץ איתו- קרצינואיד זה לא דבר יום יומי. ומה פתאום צילום מעי דק עם בריום- בדיקה שכמעט עבר זמנה? מה עם CT?
אם השאלה רצינית ולא ניסיון ״לבחון את הפורום״- מציע שתמצא מישהו שירכז את הבירור ואת הבדיקות הנדרשות, ובהתאם לממצאים את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קטן שנתפר ובריכהאלי19/06/2012
אתמול בבוקר יום ג נלקחה ממני ביופסיה מכתם דלקתי בעור בירך. בן 55 נוטל אספירין יומי 75.האם אני יכול ביום ה' לבקר בבריכה מסודרת לשחיה חצי שעה וליבש שם מייד לאחר מכן בסאונת יובש למשל?
פלסטר "עמיד מים" יועיל?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצע קטן שנתפר ובריכה - תגובה
ד''ר דני רוזין20/06/2012אחרי יומיים,למרות שעקרונית הפצע כבר אטום, לבריכה ציבורית הייתי ממליץ פלסטר אטום למים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן להוריד תפרים מרגע תפירה
אלי27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בתחולכרמלה16/06/2012
שלום רב,
לפני כשנה נתגלה אצלי בבדיקת אולטרה סאונד גוש בטחול ונתבקשתי לחזור על הבדיקה מידי 6-8 חודשים.
לפני כשבוע בהמלצת רופא המשפחה שלי ערכתי בדיקת דם ובה נתגלה שבערכים של RBC, HB ו HCT
התקבלו מספרים קצת יותר נמוכים מהערכים המינימלים.
האם יש קשר בין הממצאים ומה מומלץ לעשות ?
בתודה מראש
אברהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בתחול - תגובה
ד''ר דני רוזין17/06/2012ככל הנראה אין קשר ישיר בין הממצא בטחול לבין הספירה, אך קשה להתחייב בודאות, ביחוד שלא ידועים הערכים המדוייקים.
ניתן לחזור על הבדיקה כעבור זמן ולראות אם יש שינוי- בכל מקרה ממליץ לחזור לרופא- בין אם זה רופא המשפחה או המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה15/06/2012
מכובדיי שלום,
תודה מראש על העזרה!
להלן שאלתי:
כבר זמן מה אני מרגיש במימוש בלוטה מאחוריי אוזן ימין, מתחת לקן השיעור בעורף מאחור. המימוש התבצע שהראש במצב רגיל ולא מכופף....לפי התחושה שלי אין חס וחלילה נפיחות, גוש או מן גולה כזו.
שאני רואה במראה את האזור המדובר לא נראה שיש נפיחות או גולה שיוצאת מהעור...הדבר היחידי שאני מרגיש חוץ מהבלוטה המדוברת זה מן דבר קשה כזה שלדעתי זה השרירים....
האם צריך להיות מודאג מעניין הבלוטה?
(רק לציין שאני בחור בן 27)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רועי16/06/2012שלום ,
אני סטודנט לרפואה , כמובן אם מנהל הפורום יסיכים איתי על התשובה שעניתי .
אי אפשר לאבחן דרך הפורום , גש לרופא המטפל שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שאלה16/06/2012היי רועי,.
תודה על התשובה.
בעבר לפני מספר שבועות שאלתי את אותה שאלה וד"ר רוזין ענה לי שזה מצב נורמלי לחלוטין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רועי16/06/2012שלום לך אח יקר .
אולי זה משהו חס וחלילה שלא נורמלי אבל אתה לא ידעת איך לתאר ואז ד"ר אמר לך שזה נורמלי לפי מה שאת תיארת שזה לא נכון .. !
עדיף לגשת לרופא המטפל על מנת לראות ולהיות יותר רגע .
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין17/06/2012אמנם מה שאתה מתאר אינו נשמע מדאיג, אך אתה חוזר על שאלה שכבר נשאלה ונענתה, זאת אומרת שאינך רגוע- לכן לא ברור למה אינך הולך להיבדק. האם אתה מצפה שחזרה על השאלה תביא לתשובה אחרת? יש גבול ליכולת האיבחון ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס פילונידליזהבה15/06/2012
שלום,
הנני בת 22 ולפני כשבוע התגלה לי אבסס פילונידלי מעל עצם הזנב.
לאחר התייעצות עם כירורג הומלץ לי על ניקוז האבסס אך רק כשיהיה מוכן לכך כי בינתיים הוא במצב קשה.
רצתי לברר מה הוא הזמן שיכול לקחת לאבסס להבשיל בשילוב אנטיביוטיקה (כבר 5 ימים)
ומה גורר אחריו הניקוז מבחינת הגבלת פעילות וטיפול בהמשך.
ובנוסף האם ישנה מניע להמשיך בפעילות גופנים טרם ולאחר הניקוז (מלבד הכאב שנגרם כתוצאה מכך).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבסס פילונידלי - תגובה
ד''ר דני רוזין15/06/2012לעתים תוך מספר ימים האבצס "מבשיל", לעתים אפילו מתנקז ספונטנית, ובחלק מהמקרים יש אפילו נסיגה ורגיעה בתגובה לאנטיביוטיקה- אז אולי ניתן לחסוך את הניקוז ולהתקדם ישר לניתוח מתוכנן של הסינוס הפילונידלי שיהיה אפקטיבי יותר עם פחות סיכוי לחזרה.
מלבד הכאב המקומי אין סכנה או מניעה לביצוע פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצוואר מעל עצם הבריחד``ר דני רוזין15/06/2012
שלום רב
בת 44 לפני שנתיים שמתי לב לנפיחות מעל עצם הבריח בצד ימין וגם בצד שמאל כאשר בצד שמאל הנפיחות מורגשת יותר גם ויזואלית וגם כשממששים אין גוש מוגדר פשוט נפיחות,עברתי שני אולטראסאונדים של עצמות רכות של הצוואר ואולטראסאונד בלוטת תריס כאשר לא היה ממצא חריג רק עיבוי שומני או רקמה שומנית למעקב,שאלתי האם הדבר הזה יכול להתפתח למשהו רציני יותר במשך השנים? ממה זה נוצר האם זה שייך לשומן בגוף? האם אני צריכה לערוך שוב אולטראסאונד אם האחרון היה לפני שנה?ח תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות בצוואר - תגובה
ד''ר דני רוזין15/06/2012אין צורך לדאוג ואין צורך בבדיקות נוספות אם מדובר רק ברקמה שומנית, לעתים הבליטה נובעת מאסימטריה מסויימת עקב עקמת קלה בחוליות, ולעתים אין לזה הסבר טוב מדוע מצטבר שומן באיזור. אם זה יחמיר- ניתן לבדוק שוב, אך זה לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מינימלי בטבורשרה15/06/2012
איך להתייחס לבקע בטבור לאחר שעברתי ניתוח לפני כ 6 שנים לתיקון הבקע בשיטת הלפרסקופיה. לפני כשבועיים אובחן אצלי בקע מינימלי וחופשי (לא כלוא) בטבור.אני כיום בת 52, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לתיקון בקע במפשעה בצד ימין בשיטת "הישנה".
מה עלי לעשות עכשיו? האם עלי לבצע שוב ניתוח? האם יש קשר בין הבקע בטבור לבקע במפשעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מינימלי בטבור - תגובה
ד''ר דני רוזין15/06/2012אין קשר ישיר בין הטבור למפשעה, אולי קיימת חולשת רקמות מסויימת, אך זה לא דבר שניתן לבדוק או לטפל בו, הוא יותר תיאורטי.
לגבי הבקע הקיים- אם הוא קטן ולא מפריע ניתן לעקוב, הסיכוי לבעיה משמעותית וצורך בניתוח דחוף הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסננה של שומןדור15/06/2012
לאחרונה ביצעתי C.T מוח וצוואר בשל רדימות ביד אך גילו לי בC.T הסננה קלה של שומן סופרה קלוויקולרית משמאל צמודה לווריד גחגולרי עם צבר של בלוטות קטנות. נשלחתי לאולטרה סאונד לבדיקה מקיפה יותר אך התור נקבע לעוד זמן רב ואשמח לדעת מה זה יכול להיות האם זה עלול להיות מסוכן או סרטני? תודה.
הסננה של שומן - תגובה
ד''ר דני רוזין15/06/2012הסננה יכולה להיות דלקתית או גידולית, לא ניתן לקבוע בוודאות על סמך מה שתארת, אם כי ההרגשה שלי שזה לא תהליך גידולי. לא מדובר על דחיפות גבוהה, אך השאלה היא מה זה ״זמן רב״, טווח של שבועיים שלושה הוא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בדופן הבטןנמרוד11/06/2012
שלום
לפני כ-3 חודשים+ הרגשתי תחושת צריבה בקדמת הבטן (כסנטימטר מתחת לגובה הטבור מצד שמאל, במותניים היכן שהחגורה בד"כ), כאשר מיששתי את המקום הרגשתי בלוטה עגולה.
הבלוטה לא כאבה לרוב, לפעמים רק בעת נגיעה ולחיצה מעט כאבה.
כשהלכתי לרופא המשפחה הוא מישש ואמר שהוא מרגיש עוד אחת קטנה ליד זו שאני הרגשתי ולדבריו אין בכך כל בעיה מאחר ואינן כואבות לרוב, עפ"י המישוש הן נראות לו בסדר ולהמתין שיעלמו.
עם הזמן הבלוטה הקטנה גדלה כך שהרגשתי גם אותה ללא בעיה אך היא לא הגיעה לגודל של המקורית (אחת בגודל של כסנטימטר בערך והשניה חצי ממנה לערך).
עם הזמן הפסקתי למשש אותן והנושא כמעט ונשכח, אך לפני כשבועיים שלושה שמתי לב שאני לא מצליח למשש אותן יותר (נעלמו ?).
מאז שנעלמו יש לי מידי פעם מן כאב כמו של צריבה קצרה באזור שבו הן היו (פחות או יותר).
רציתי לדעת:
* האם יתכן כי אלו בלוטות שומן ? האם יכולות אכן להיעלם ? והאם יכולות לכאוב ?
* האם יתכן ומדובר בבקע ? הן היו מאוד עגולות וסימטריות.
* מה זה יכול להיות בנוסף ומה משמעות הכאבים החלשים/צריבות מידי פעם ?
* האם יש מקום לדאגה עפ"י התיאור ?
תודה רבה למענה במגבלות המדיה
נ.ב.
בן כ-40, לא מעשן, לא שותה, לא שמן, ערכי סוכר בסביבות 140 עם טיפול, קולסטרול וטריגליצרידים גבוהים בטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בדופן הבטן - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד12/06/2012ערב טוב נמרוד,הזמן פועל לטובתך כנראה שהחלמת ממשהוא שלא נדע מה טיבו.בלוטות שומן ליפומות בדך כלל לא נעלמות.יתכן שמדובר בבלוטות לימפה מוגדלות. על מנת להרגע פנה לרופא המשפחה שיפנה אותך לאולטראסאונד.אגב גם בקע ניתן לשלול בבדיקה זו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש במפשעהליאת11/06/2012
שלום,
כבר חצי שנה שיש לי מין גוש קטן במפשעה, שאינו כואב. אני בת 22.
עשיתי אולטרסאונד ותוצאותיו:
"באיזור מישושי הודגם מוקד היפואקואי עדין ברוחב 0.2 ס"מ,
יכול להתאים לבלוטת לימפה
כלי דם מפשעתיים- ב.מ.פ
בסריקת המפשעה במנוחה ובולסלוה לא הודגם בקע"
מה המשמעות של התוצאות?
יש לי תור לרופא משפחה רק בשבוע הבא, ואני קצת מודאגת, האם יש סיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2012אין סיבה לדאגה, ממצא קטן ולא חשוד להיות בעייתי.
גוש במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2012אין סיבה לדאגה, ממצא קטן ולא חשוד להיות בעייתי.
לכי להיבדק אבל בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאת11/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)