מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשש לבקע מפשעתישמואל26/07/2012
לאחרונה אני חש כאבים עמומים ולפעמים דוגמת שריפה, באיזור צד ימין של הבטן התחתונה, אני אדם שמנמן בעל כרס, אפשר לומר שהכאבים בחיבור בין המפשעה לכרס. האם יתכן שמדובר בבקע? האם הדבר מאובחן בבדיקה ידנית? אציין שלפני כ17 שנים, נבדקתי ע"י רופא מומחה בעקבות כאבים, והוא טען שהוא מרגיש "שפיץ של הרניה". אני בן 33 .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה חשובה-
שמואל26/07/2012אני חושב שכשאני שוכב לא חש בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוספה חשובה- - תגובה
ד''ר דני רוזין27/07/2012בהחלט יתכן, לפעמים קל לאבחן בבדיקה ולכן כדאי לגשת לכירורג, אם יש התלבטות אולטרה סאונד יכול לעזור באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 65 שוקלת 100 קילונילי25/07/2012
יש לי הרניה בטבור. המנתח הודיע לי שהוא מנתח בשיטת חתך מלא. האם לא עדיף לפרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 65 שוקלת 100 קילו - תגובה
ד''ר דני רוזין26/07/2012בתיקון בקע טבורי אין יתרון ברור לתיקון לפרוסקופי, אני אפילו מעדיף ניתוח פתוח לצורך זה.
אבל זה גם תלוי בגורמים מקומיים כגון גודל הבקע, כמות עודף העור וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותגיני23/07/2012
שלום רב היתה לי עצירות ביום חמישי שעבר הצואה היתה קשה (סליחה על הביטוי) כמו אבן .הרופאה נתנה לי בנייפיבר סיביים תזונתיים בשקיות בוקר וערב.מאתמול בלילה והיום היו לי יציאות רכות יותר.אך שמתי לב שהצואה היתה קשה יש גריר בגודל זית שיצא עם הצואה ממש קשה.וגם היום יצא לי שוב גרגיר בצורת זית.בדיקות דם שעששיתי יצאו תיקניות.האם אלה אבנים בצואה ואם זה מסוכן.יש לציין שאני אחרי ניתוח סיטון רפוי לפני חודשים.בדיקת סיגמיד של פי הטבעת עד 20 סמ תקינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות - תגובה
ד''ר דני רוזין24/07/2012לא מסוכן, כדאי להמשיך עם מרככי הצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר כשנהיניב22/07/2012
שלום רב ד"ר,
אני בחור צעיר בן 23, שנה לאחר כריתת אדרנל שמאלי ע"ר פיאוכרומוציטומה.
מרגיש מעולה מאז. סיוט חיי נגמר!
הכריתה בוצעה בגישה לפרסקופית.
מזה שבועיים חש כאבים במותן שמאל, אי נוחות שלא חודלת את תפקודי היומיומי, אך מטרידה אותי.
האם יש מקום לבירור כירורגי בטווח כזה ארוך של כשנה לאחר הניתוח?
תודה מראש ובברכת שבוע טוב,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובתך לשאלתי הנ"ל
יניב25/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים לאחר כשנה - תגובה
ד''ר דני רוזין26/07/2012סבירות נמוכה לבעיה הקשורה לניתוח, אך אם זה מתמיד שווה לברר- מהקל אל הכבד, הייתי מתחיל באולטרה סאונד של האיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומניאלכס19/07/2012
שלום, יש לי גוש שומני תת עורי ללא זרימה בתוכו בגודל 11X3 מ"מ בבסיס הצוואר מצד ימין שאובחן גם ע"י האולטטראסאונד. הבנתי שבמקום הזה יכולים להיות שני סוגים של גוש שומני. אחד - כל הגוש נמצא בתוך השקיק כדורי ולכן ניתן להוציא אותו עם סיכוי טוב שהוא לא יגדל שוב. שני - הגוש מורכב מהרבה כדוריות ולכן אם מוצאים את הגוש אז סיכוי גדול שהוא יגדל שוב. רציתי לשאול - האם יש בדיקה שיכולה לזהות מאיזה סוג הגוש? למשל, האם בדיקת MRI יכולה לזהות מאיזה משני הסוגים הגוש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש שומני - תגובה
ד''ר דני רוזין19/07/2012נשמע קצת מוגזם לבצע MRI בשביל גושיש של 3 מ״מ בעובי. האם הוא מפריע? בולט?
אם לא אז מעקב קליני (בדיקת רופא) או בעזרת אולטרה-סאונד בהחלט מספיקים.
ואם זה באמת מפריע אז אפשר להסיר אותו וזה לא ממש משנה איזה ״סוג״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס21/07/2012זה לא כל כך מפריע, אבל אני מרגיש בליטה כאשר מעביר את היד על האזור, וזאת הרגשה לא הכי נעימה. אם הייתי יכול לברר שזה מהסוג עם סיכוי קטן לגדול שוב אחרי ניתוח אז הייתי שוקל ניתוח. לעומת זאת אם הייתי יודע שזה מהסוג שסיכוי גדול לגדול שוב אחרי ניתוח אז לא הייתי בוחר בניתוח. לכן שאלתי לגבי אפשרות לדעת מאיזה סוג זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירורג?יוסי מלול18/07/2012
שלום רב, היום במקלחת בזמן שניקיתי את הישבן עם סבון הרגשתי שיש לי משהו תלוי כזה מן החריץ, הלכתי למראה ובדקתי וראיתי שזה בצבע לבן ותלוי כזה, ניסיתי למשוך את זה החוצה אבל זה כאב זה לא יוצא, מה עליי לעשות? האם ידוע לכם מה זה?
כירורג? - תגובה
ד''ר דני רוזין19/07/2012יתכן שזה מין בליטה עורית (skin tag), שהיא חסרת משמעות. בהזדמנות תוכל להתייעץ עם רופא (גם רופא משפחה ודאי ידע מה זה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהרחל ארבל18/07/2012
שלום אני בת 31 בריאה בדרך כלל
לפני מספר חודשים גילו בUS פוליפ בכיס מרה בגודל 0.5 סמ העים מצריך ניתוח או שנחכה
מה המלצתך תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיס מרה - תגובה
ד''ר דני רוזין24/07/2012אחרי פוליפ בגודל כזה מקובל לעקוב, בעזרת us תקופתי, לראות אם גדל.
אחרי חצי שנה זה סביר לחזור, בהמשך אם לא גדל אפשר אחת לשנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מסביב לתוספתןתדאוהד17/07/2012
שלום רב, בעלי אופשז לפני כ-3 שנים עם כאבי בטן תחתונה חזקים. בתחילה רופא משפחה שלח אותנו עם חשש לאבנים בכליות. בסופו של דבר לפי בדיקות CT ואולטרסואנד הסתבר שזה היה דלקת מסביב לתוספתן והוא טופל בבית החולים כשבוע ימים ע"י אנטיביוטיקה. מאז כמעט כל שנה הוא חש בכאבים בבטן התחתונה, לפעמים באזור החזה, במהלך כל שנים הללו רופא המטפל שלו שלח אותו לכל הבדיקות האפשריות: גאסרטו, קולנוסוקופיה, אקו לב במאמץ. לפני כ-9 חודשים הוא גם התחיל לסבול מחלץ דם גבוה - כנראה כתוצאה ממתח רב. בעלי מציין שהוא נמצא במתח וחוסר וודאות שמה יום אחד התוספתן יתפוצץ וכל הזמן מרגיש לא טוב בזמן אחרון. לפני יומים שוב היה אצל הרופא המטפל והוא שלח אותו הביתה שזה לא סימנים של תוסתפתן. השאלה שלנו מה כן יכול להיות ההסבר לכאבים חוזרים בבטן? איזה רופאה ממוחה אחר אנחנו יכולים ללכת להארכה מחודשת של מצ"ב? חשוב לציין שעקב לחץ מתמיד הרופא גם נתן לו כדורים נגד חרדה (התחיל ליטול אותם לפני כשבוע ימים. )
דלקת מסביב לתוספתן - תגובה
ד''ר דני רוזין17/07/2012בכלל לא ברור אם יש קשר למה שהיה לפני כמה שנים, אך ניתן לפות לכירורג לבדיקת הבטן, ולהחלטה האם יש צורך בבירור נוסף, אולי CT חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה17/07/2012
שלום ד"ר רוזין, להלן שאלתי
תודה מראש על העזרה.
לפני כחודשיים בעקבות כאבים, ביצעתי בדיקת US בבית שחי ימין.
תוצאות הבדיקה הייתה שנמצאה בלוטה שומנית מנוונת.
אתמול התחלתי להרגיש כאב כאשר אני נוגע באותו בית שחי בנקודה ספציפית וגם שאני מבצע תנועות מסוימות יש כאב.
יש לציין שההרגשה הכללית טובה, וביצעתי בדיקות דם לפני כ3 שבועות למקרה אחר שהתוצאות בה היו תקינות.
ממה הכאב לדעתך יכול לנבוע? דלקת?
תודה שוב
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין17/07/2012קשה לומר ממה הכאב, יתכן איזשהו גרוי דלקתי, בכל מקרה הממצא תקין ולא הייתי מקדיש יותר מדי אנרגיה להבנה של כל פרט ופרט, עדיף להמשיך הלאה ולא לדאוג כל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעפייםאמיר17/07/2012
האם ניתוח הרמת עפעפיים לא מומלץ מגיל מסויים ומעלה ? אבא שלי בן 60 סובל מצניחת עפעפיים, זה הפתרון המתאים ביותר שיש ?
צניחת עפעפיים - תגובה
ד''ר דני רוזין17/07/2012נראה שתקבל תשובה מתאימה בפורום ניתוחים פלסטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולרונה15/07/2012
שנה וחודש לאחר ניתוח שרוול עם ירידה ענקית במשקל (שוקלת היום 56 ק"ג) ושנה בדיוק לאחר ניתוח כיס מרה.
בזמן האוכל ולאחריו יש לי כאבים חזקים במקום הניתוח של כיס המרה. חשבתי שזה יעבור, אבל זה רק מתחזק. ולפעמים גם כאבים בצד שמאל של הבטן העליונה .
במקביל מרגישה מאוד חלשה, רעד ברגליים ,נושמת בכבדות והמון המון סחרחורות. מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח שרוול - תגובה
ד''ר דני רוזין15/07/2012זה באמת יכול להיות הרבה דברים... תלונות לא מאד מכוונות, תיתכן הפרעה במערכת העיכול, יתכן חוסר תזונתי. מציע לפנות לבירור, ניתן על ידי רופא גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמשיך טיפול במחלקה שעושה טעויות ?אבי15/07/2012
אבקש את את עצתכם. אישתי עברה ניתוח סרטן ראקטום ביולי שנה שעברה,באחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ. בגמר הניתוח התברר לנו : שעצב שלפוחית השתן נפגע והיא נשארה מחוברת לקטטר עד היום.
הפרשות מוגלתיות וסיכות יצאו ממקום הניתוח.
כעבור חודשיים עוד היו כאבים ונשאר פתח במעי שלא נסגר . .
תוך כדי האישפוז של הניתוח (שהתארך במקום שבוע ל3 שבועות)הבחנו בצואה שחורה מהסטומה ואז התברר שיש דימום מהתרסריון.
בעקבות כך הופסקו זריקות הקלקסן ולא ניתנו כל מדללי דם ,חדשיים לאחר מכן אישתי עברה אירוע מוחי ,שאת תוצאותיו אני חשים יום יום.(שיתוק פלג גוף ימין ואפזיה)
לפני חודש הוזמנה להערכה מחדש ,לבדיקה קולונוסקופית כדי לסגור את הסטומה.
שאלתי , האם בעקבות את כל מה שעברנו במחלקה הכרורוגית הזאת כדאי להמשיך בה את הטיפול -סגירת הסטומה . או שכדאי לעבור למחלקה הכירורגית המקבילה או לעזוב בכלל את בית החולים הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמשיך טיפול במחלקה שעושה טעויות ? - תגובה
ד''ר דני רוזין15/07/2012כל מה שקרה, עם כל הצער ואי הנעימות, הוא רצף של סיבוכים ידועים ומוכרים בניתוח גדול מסוג זה. בלי לדעת את הפרטים (גיל, גורמי סיכון כגון סכרת וכו׳), מהלך כזה עלול לקרות בכל מחלקה מרכזית שעושה ניתוחים רבים, באחוז מסויים. זה לא בהכרח סימן ל״טעויות״ כפי שמשתמע מהכותרת.
אם אתה מרגיש חוסר כימיה עם המחלקה והצוות אפשר לשקול המשך טיפול המקום אחר, אך סיבוכים עלולים לקרות גם במקום אחר, וככלל רצוי שיהיה רצף טיפולי במקום שמכיר את הפרטים עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?עדי15/07/2012
הגעתי אל רופא המשפחה ביום שישי בבוקר עם חום-סביב 39 , בחילה וכאב בטן חזק מאד. הוא הפנה אותי לחדר מיון עם חשש לאפנדיציטיס. בחדר המיון ביצעו אולטרסאונד והגיעו למסקנה ברורה שזה לא אפנדיציטיס, לעומת זאת לא אמרו מה זה כן ושחררו אותי הביתה עם טיפול אנטיביוטי. לאחר מספר שעות כשהכאב רק החמיר חזרתי למיון ושוב שוחררתי ועדיין אין שום הטבה.
ממש לא איכפת לי איך קוראים לזה.... אני רק רוצה פתרון.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עושים? - תגובה
ד''ר דני רוזין15/07/2012מה עשו בפעם השניה? אם כבר יומיים אין הטבה תחת טיפול אנטיביוטי (לא ברור לאיזו אבחנה) כדאי לשוב- פניה שלישית בדרך כלל מובילה לאישפוז והשלמת בירור, יתכן ויהיה מקום לביצוע CT.
אם בכל זאת יש הטבה- ניתן לחכות ולחזור לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקל בבית השחי?????12/07/2012
ביום שני רופאת משפחה איבחנה אצלי פרונקל בבית השחי בעקבות נפיחות וכאב שנמשכו והתגברו במשך מספר ימים. כטיפול קיבלתי אנטיביוטיקה (צפוויט 500 - 3 פעמים ביום למשך שבוע) ומשחת אפלומצין למריחה פעמיים ביום לעשרה ימים. הרופאה אמרה כי במידה והמצב לא משתפר יש לנקז את הפרונקל אצל כירורג. לאחר 3 ימי טיפול המצב השתפר - הכאב פחת והנפיחות פחתה. האם עדיין יש לפנות לכירורג לניקוז או שמא הפרונקל יכול לחלוף ללא הניקוז? כמו כן, במידה ויש לבצע ניקוז, כיצד הדבר מתבצע והאם הכירורג מבצע את זה ישירות במשרדו?
פרונקל בבית השחי - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2012יכול לחלוף גם ללא ניקוז לפעמים.
הניקוז- במיון או במרפאה או חדר טיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מוטרדרועי11/07/2012
לפני שבוע בערך שאלתי פה על בליטה שיש לי בראש ואמרתי שהיא גדלה קצת כמו מעין זרוע לכיוון למטה עכשיו עשיתי בעצתכם והראיתי את הבליטה לאחות שאמרה שלדעתה מדובר בפצע פנימי ולאחר מכן הראיתי את הבליטה לרופא ביחידה שלי מדובר ברופא צעיר יחסית מידי פעם כואב לי הראש לדתי בגלל שאני מוטרד הכאבי ראש הללו הם פסיכולוגיים התיאבון שלי בריא לחלוטין וחוץ מהלחץ אצלי ואולי הכאבי ראש שכבר אמרתי לדעתי הם פסיכולוגיים הכל תקין אצלי השאלה שלי היא כזאת : 1. האן יש לי סיבה לדאגה? 2. על סמך מה דוקטור יכול לשלול לפי הרגשה בלבד שלא מדובר בגידול ממאיר ועד כמה אפשר להאמין בשלילה לפי מבט והרגשה בלבד ? סליחה על הפסקה הארוכה ותודה רבה מראש
עדיין מוטרד - תגובה
ד''ר דני רוזין11/07/2012עם מספיק ניסיון, ניתן לשלול בקלות באמינות גבוהה.
אבל להרגיע חרדות מסרטן קשה דרך האינטרנט. אם אתה לא סומך על מי ששאלת- מצא מישהו שתסמןך עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)