פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלות כלליות
    אין שם
    24/04/2011

שלום ד"ר,

המון המון תודה על עזרתך בהודעה הקודמת.
    יש לי שתי שאלות כלליות : כשקבעתי תור לניתוח אמרו לי שצריך להגיע יום לפני הניתוח כדי לעשות הכנה לניתוח, אמרו לי גם שמשך ההכנה הוא שעתיים, מנסיונך עם מי בדרך כלל אני פוגש בהכנה לניתוח? כלומר מי עושה לי את ההכנה? הרופא המנתח? או הרופא שמבצע את ההרדמה? או אח מוסמך?
    ומה עושים בהכנה?

שאלה שנייה לא כל כך נעימה, אבל אני עדיין רוצה לשאול כדי להימנע מבלבול בדקה ה-90, הניתוח הוא ניתוח וריקוצל דו צדדי, האם אני צריך לגלח את המפשעה לפני הניתוח או שלפני הניתוח בבית חולים עצמו עושים את זה? אני התביישתי לשאול את הרופא כשהייתי אצלו במרפאה כי השאלה לא כל כך נעימה- אשמח לדעת מה נהוג לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות כלליות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות כלליות - תגובה

פרופ' מיכאל קראוס
    24/04/2011

לפני הניתוח יש לפגוש בנוסף למנתח גם את המרדים המברר את נתוני הבריאות הכלליים של המועמד לניתוח, מחלות מלוות, וכו'.
    צריך לגלח את האזור לפני ניתוח. הדבר מתבצע על ידי החולה בעצמו בבית או על ידי אח זמן מה לפני הניתוח
    פרופ' מ. קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ
    רחל ארבל
    22/04/2011

בת 30 בריאה בדרך כלל ברצוני לדעת מה זה כיס מרה הודגם צל אקוגני בגודל כ 0.3 סמ אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ

הוספת תגובה

• פוליפ - תגובה

פרופ' מיכאל קראוס
    22/04/2011

צל אקוגני בכיס המרה בגודל 0.3 ס"מ הוא לרוב פוליפ בדופן כיס המרה או אבן דבוקה לדופן. הגישה הנכונה היא מעקב כל 3 חודשים ע"י בדיקת אולטרסאונד ואם הממצא הולך וגדל יש הוראה לכרות את כיס המרה
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פופיק קרוע?
    מיה
    22/04/2011

מזה כמה ימים שכואבת לי הבטן באיזור הטבור, אחרי שעשיתי כושר. אז חשבתי שאולי נמתח לי שריר כשלא עשיתי כפיפות בטן זמן רב, אבל פתאום ראיתי שהטבור מפריש מוגלה. הכנסתי את האצבע לתוך הטבור וראיתי שהיא ממשיכה להיכנס מעבר למקום בו היא בדרך כלל נעצרת. לא ניסיתי להכניס אותה עד הסוף, אבל הטבור ממשיך להפריש מוגלה וכואב לפרקים.
    זה מקרה שדורש מיון? או שאפשר לחכות עד לתחילת השבוע שאלך לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    פופיק קרוע?

הוספת תגובה

• פופיק קרוע? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    22/04/2011

זה לא ממש ״קרוע״, אלא שכנראה התפתח זיהום ויש שם פתח מפריש. אם אין חום, אין כאבים מאד חזקים ואין אודם מתפשט אז ניתן לחכות, סביר להניח שתטופלי באנטיביוטיקה, אבל בינתיים ניתן להתחיל בחיטוי מקומי, למשל על ידי פולידין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיה
    22/04/2011

עכשיו אני יכולה להיות רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום במתן שתן+כאב בבטן תחתונה+ברחם
    לילך
    21/04/2011

שלום,
    אבקש עזרה ועצה דחופה.
    מהיום בבוקר לאמא שלי ,בת 57 , בריאה בד"כ.,(לא עם מחלות כרוניות,מלבד בעיות בכלי דם ) ,הופיעו דימומים משמעותיים בעת מתן שתן.
    זה לא כמה טיפות אלא זרימה.
    במקביל,ישנם כאבים חזקים בבטן תחתונה,לדברייה ברחם.
    יש לה תור רק למחר בבוקר. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    יש סיבה לדאגה משמעותית ? והאם יש טעם להילחץ ולגשת למיון בהקדם?
    אודה לעזרה / עצה מהירה,
    תודה וחג שמח !!!
    לילך.

הוספת תגובה

• דימום במתן שתן+כאב בבטן תחתונה+ברחם - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2011

השאלה כמובן מה זה ״משמעותי״, אם זה טיפות אז אולי מדובר בזיהום (שמסביר את הכאב (קשה לדייק ולהגיד שזה ברחם, אולי זה בשלפוחית), ואז סובל דיחוי עד הבוקר. אם זה ממש זרימת דם, וביחוד אם יש תופעות נילוות כמו חולשה או סחרחורת, כדאי לגשת כבר למיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תגובתך...

לילך
    21/04/2011

אני מצטערת שוב לשאול ,אז קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה.
    לגבי "משמעותי" - לדברייה זה לא כמה "טיפות" אלא כמות. ממש דימום.
    לא מלווה בסחרחורות/חולשה או כל תופעה אחרת מלבד הכאב והדימומים.
    הכאבים מופיעים בבטן התחתונה והרגישה אותם גם בגב התחתון.
    דבר נוסף (שכמובן ברור לי שלא תהיה אבחנה מדוייקת אלא רק לאחרבדיקת רופא, בדיקת שתן/דם) - מה לדעתך יכול להיות הגורם לכך, בהסתמך על כך שמדובר בדימום
    שהוא זרם , ובהחלט לא טיפות. ? האם סימן למשהו רציני ?
    שוב מצטערת על ששואלת שוב, זה פשוט קצת מדאיג,כי זה פעם ראשונה שזה מופיע.
    תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תגובתך... - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2011

עדיין במקום ראשון זה דלקת, אבל יכול להיות פוליפ או אבן... בכל מקרה בדימום פעיל כדאי לבדוק המוגלובין, וכמובן בדיקת שתן וולהיבדק על ידי אורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ רחל ארבל
    רחל ארבל
    21/04/2011

אני בת 30 בריאה בדרך כלל לפני חצי שנה עשיתי US בטן עליונה הכל תקין חוץ מכיס מרה שהודגם פוליפ בגודל 0.5 סמ עשיתי ביקורת אחרי חצי שנה של ביקורת שוב הודגם כיס מרה צל אקוגני בגודל כ 0.3 סמ המקרה ידוע של פוליפ אודה לך על המלצתך בכבוד רב רחל ארבל

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ רחל ארבל

הוספת תגובה

• פוליפ רחל ארבל - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2011

בכלל לא בטוח אם הממצאים הקטנים האלה הם פוליפים או משקעי כולסטרול, בכל מקרה ממצא קטן (פחות מסנטימטר), ובודאי כזה שנהיה קטן יותר, אינו דורש טיפול אלא מעקב בלבד, למשל US עוד שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה קלה במפשעה
    אין שם
    21/04/2011

שלום ד"ר,

אני רוצה להתייעץ איתך לגבי בעיה שכבר הצגתי בפניך לפני שבועיים בערך
    אני בן 25, ואני מועמד לניתוח וריקוצל דו צדדי, היה לי גם חשד לגבי בקע במפשעה בצד ימין, ולכן לא רציתי לבצע את הניתוח לפני שאני מתייעץ עם הרופאים לגבי תיקון הוריקוצל כאשר יש בקע, הרופא האורולוג בדק אותי ואמר לי שאין בקע, הלכתי לרופא כירורג כללי לפני 10 ימים ונבדקתי והוא גם אמר לי שאין בקע, אבל עדיין לא האמנתי להם כי יש בליטה קלה במפשעה, אני שמתי לב שיש בליטה לפני שנה וחצי ומאז אותו רגע אני מתפקד כרגיל, כלומר זה לא משהו מסוכן, אבל הרופאים עדיין אומרים שזה לא בקע ואני יכול לעשות את הניתוח, לציין כי הבליטה היא מאוד קלה והיא יכולה לגדול אם אני מנפח את הבטן, למשל שואב אוויר, ולפעמים יש כאבים בזמן מאמץ פיזי- אבל באופן כללי, הבליטה הזאת לא מפריעה לי. ולא האמנתי גם לבדיקת הכירורג, והלכתי לכירורג אחר, וגם הוא אמר שאין בקע, ושאלתי אותו אם ראה שיש בליטה, הוא אמר לי כן אבל אין לך בקע- והוא אמר שאני יכול לבצע את הניתוח (הוריקוצל).
    השאלה שלי היא - מה הבליטה הזאת? האם זה בקע מאוד קטן? ושאלה השניה היא האם הבליטה הזאת יכולה לסכן אותי בזמן הניתוח? (כי הניתוח הוא דו צדדי) ולכן הרופא יעשה חתך לתיקון הוריקוצל גם לצד שיש בו את הבליטה.
    רק לצורך סיכום, שני רופאים כירורגים אמרו שאין בקע ורופא אורולוג גם טען שאין בקע.
    אבל עדיין קיימת בליטה מאוד קלה שקשה לראות אותה - היא בולטת יותר רק אם אני מנפח את הבטן או בזמן שיעול, יש גם כאבים לא חזקים בזמן עבודה פיזית.
    אני מודאג אם הבליטה הזאת יכולה לגרום לסכנה בזמן הניתוח.
    אשמח לקבל את עזרתך-תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה קלה במפשעה

הוספת תגובה

• בליטה קלה במפשעה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2011

יתכן ויש שם רק רפיון קל של שרירי דופן הבטן, שהוא חסר משמעות וגם אינו מסוכן, לא בעצמו ולא בזמן הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש במפשעה
    רויטל
    21/04/2011

אני בת 31 + ולפני מס' חודשים גילתי גוש קטן בגודל 2 ס"מ או קצת פחות בצד ימין הוא לא כואב ולא זז מה זה יכל להיות ? בהתחלה חשבתי שזה פצע פנימי אבל זה לא . אודה לך על הידע שלך בנושא .

לקביעת תור
    סגירה
    גוש במפשעה

הוספת תגובה

• גוש במפשעה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2011

בלי בדיקה קשה לומר, ולפעמים גם בדיקה ידנית לא מספיקה וצריך בדיקת הדמיה כמו אולטרהסאונד.
    הגושים השכיחים במפשעות הם בקעים וקשרי לימפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת גין
    קרן
    20/04/2011

רציתי לדעת מה מחלת ג'ין או שאיך שהיא נקראת גיין

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת גין

הוספת תגובה

• מחלת גין - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2011

לא ברור- אולי אם יש לך איות באנגלית יהיה ברור למה הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרא סאונד
    ניל
    18/04/2011

עקב גידול לא ברור במצח נשלחתי ל - US ואילו הממצאים -

תת עורי הודגם מבנה סגלגל ממדיו 1.4*0.4*1.4 בעל הדיות גבוהה, אך לא לגברי אחידה, לחיץ אינו ווסקולרי. בסמוך אליו בהקף הודגם כלי דם לל הפרדה שומנית. סיכום - גוש תת עורי במראה סונגרפי שפיר -- ליפומה? אחר? מה אני אמור להבין מהסינית הזו:)

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אולטרא סאונד

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרא סאונד - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/04/2011

שזה כנראה גוש שומני שפיר ללא מאפיינים של גידול ממאיר. כדאי בנוסף לאולטרה סאונד גם להיבדק על ידי כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל כירורג הוא שלח אותי

ניל
    18/04/2011

לבדיקה ובמאי הוא מוריד לי את הגוש אני מעריך שהוא ישלח את זה לבדיקה.
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!
    נועוש (:
    15/04/2011

אני בת 12 ואני רוצה לעשות עגיל באף,זה מסוכן? (אמרו לי שכירורגיה זה הרופאים שיתאימו לשאלה שלי.)
    תודה נועה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה! - תגובה

ד''ר דני רוזין
    16/04/2011

לכל התערבות בגוף יש סכנות- ביחוד בעיות שקשורות בזיהום, אבל במקרה זה הסיכון מאד מאד נמוך, אז ההחלטה כן או לא עגיל באף היא לא ממש רפואית אלא יותר אישית/חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    קרולין
    10/04/2011

בת, 27, לפני כחודש הרגשתי גוש בצד ימין, בדק אותי רופא כירורג שהפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד
    להלן התוצאה:
    גושים סולידים:
    בשעה 4 כ- 0 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 4.30 ס"מ מוגדר, אקוגניות מעורבת מישושי.
    birads ממצא כנראה שפיר
    מומלץ trucut biopsy תחת סונר לגוש ימין.
    ברצוני לדעת למה שולחים לבדיקה מהסוג הזה?
    האם יש סיבה לדאגה?
    ברצוני לציין כי אני בהריון שבוע 21,
    מותר לעשות בדיקה כזו במהלך ההריון?

לתשובתך המהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• גוש בשד - תגובה

ד''ר דני רוזין
    11/04/2011

הביופסיה היא לקיחת דגימת רקמה לצורך אבחנה מדוייקת של מהות הגוש, ואין מניעה לבצע זאת בהריון. התהליך כנראה שפיר, אבל חייבים לשלול ממאירות, ובודאי בגודל כזה.
    עקרונית גוש בגודל כזה מצריך ניתוח להסרתו, אבל בהריון משתדלים להמנע מניתוח אם אפשר, ביחוד שיכול להיות שלאחר ההריון תהיה נסיגה בגודל הגוש. תשובה תקינה תאפשר להמשיך לעקוב בינתיים בלב שקט. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. חג שמח!

קרולין
    11/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית חזה שקוע.
    ינאי
    07/04/2011

שלום רב,
    שמי הוא ינאי ואני סובל מתסמונת החזה השקוע או חזה סנדלרים, אני בן כ-16 וחמישה חודשים. רציתי לטפל בעניין מגיל צעיר אך אמי חוששת מניתוחים ועל כן ציינה שאם עדיין ארצה - אעשה את הניתוח בגיל 18. בכל אופן, קראתי לאחרונה שהטיפול יכול להתבצע רק בין הגילאים 8-16, זה נכון? בנוסף אשמח לייעוץ כללי יותר בנושא.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בית חזה שקוע.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר דני רוזין
    08/04/2011

איני מספיק בקי, וכנראה שגם פרופ' קראוס לא.
    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_חזה_גידולי_סרטן_ריאות_גידולי_ריאה' id=link]כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולות קטנות משני צידי המפשעות
    אירנה
    05/04/2011

שלום רב, אני בת 29, אם לשניים. לאחרונה (כמה ימים) שמתי לב שבמפשעות (ממש על החיבור עם הרגליים) יש לי גולות עגלגלות וקטנות. הן לא כואבות ולא מציקות והן דינאמיות כאלו, כלומר אני יכולה להזיז אותן. הן לא בולטות אלא פנימיות.
    האם עלי להיות מודאגת?
    אני לא יודעת אם זה חשוב אבל אני מזה תקופה נוטלת סימבלטה נגד כאבי פיברומיאלגיה (הפרעות ניורולוגיות של שרירים, קפיצות וכאבים לוחצים על כל מערכת השרירים, חולשה בכל מערכת השרירים, כאבי ראש, בחילות, ירידה במשקל).כמו כן לאחרונה (שישי אחרון) טופלתי יומיים בפרוטוציד, בחשד לפרזיט למבליה, שיכול היה לגרום לי לתופעות אלו עקב גילוי מקדים לבני בן ה- 4 של פרזיט דומה.
    אודה לכם על חוות דעת רפואית בנושא.
    אחרי סיוט של חצי שנה של תסמינים מוזרים ואינספור בדיקות אולי נהייתי קצת פרנואידית
    בתודה רבה

הוספת תגובה

• גולות קטנות משני צידי המפשעות - תגובה

ד''ר דני רוזין
    06/04/2011

לפי התיאור את ממששת קשרי לימפה תקינים ונורמליים במפשעות.
    אם את לא משוכנעת- לכי להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס בבית שחי
    לילך
    03/04/2011

שלום,
    אשמח לעזרה והתייחסות רפואית למקרה שלי.
    אני בת 31, ללא הריונות, ללא היסטוריה ידועה של סרטן שד במשפחה. וטרינרית במקצועי.
    לפני כחודש חשתי בכאב באזור בית שחי שמאלי. לאחר שבוע ללא טיפול תרופתי וללא נפיחות נימושה הכאב התעצם והרגשתי נפיחות כואבת למישוש בעומק הבית שחי. אז פניתי לרופאת משפחה.
    רופאת המשפחה חשה בנפיחות העמוקה הזו והפנתה אותי לבדיקות דם (גורמים ויראלים שונים + מחלת שריטת החתול + ספירה כללית) + US בית שחי ושד.
    בדיקות הדם יצאו תקינות ושליליות לגורמים שנבדקו. ספירת דם ללא ממצאים.
    US שד ללא ממצאים - ב-16.3.11 בבית שחי הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות בגודל 1.5,1.1, 3.3 ס"מ ונרשם :"BIRADS ממצא חריג- דרגת חשד נמוכה"- לא יודעת מה משמעות המילים BIRADS?
    נשלחתי לייעוץ כירורגי (שד) + FNA > הכירורג קבע על פי מישוש כי מדובר בקשר לימפה שאינו קשור לניקוז רמת השד. ב-FNA הרדיולוגית ראתה קשר למפה נמקי ושאבה מוגלה בדיגום > המלצה לטיפול אנטיביוטי. טופלתי 10 ימים באוגמנטין 875 מ"ג BID. לא חל שיפור במצבי. עדיין כואב ונפוח > פניתי שוב לכירורג אשר שלח אותי שוב ל-US וCBC חוזר.לביופסיה.בנתיים חזרו תוצאות FNA - "דלקתי" + US חוזר של הבית שחי -הודגם גוש סולידי, בלתי הומוגני, עם גבולות בלתי סדירים 2.7X3.5 ס"מ, עם זרימת דם בתוכו (לא זיהו כי מדובר בקשר לימפה) > המליצו לקחת ביופסיה.
    שאלתי היא:
    1. מהי הדרך המהירה והטובה ביותר עבורי להקלה - אני סובלת מכאבים ומתרוצצת אחר מזכירות של רפואים והפניות כבר שבועיים שלושה. האם עלי לפנות למיון לניקוז האבצס? או עלי לפנות לכירורג לניקוז וביופסיה? האם ניתן להקדים את מועד הפרוצידורה באיזה שהוא אופן? האם יש סכנה לדימומים כי הודגמו כלי דם בUS ? האם סכנת הדימומים קטנה יותר אם הפרוצידורה תעשה בחדש ניתוח בהרדמה כללית? (לעומת הרדמה מקומית).
    2. האם יש דרך לשלוח את הביופסיה ולקבל תשובות תוך ימים ספורים ולא תוך שבועיים (מייסרים)?
    3. מהי האנטביוטיקה המומלצת לטיפול? אוגמנטין לא השפיע (אולי כי האבצס מבודד היטב והיא לא חדרה אליו?), האם כדאי להשתמש בצפורל + מטרונידזול? האם כדאי להשתמש בקלינדמיצין או ציפרופלוקצסין? האם כדאי בכל מקרה לשלוח לתרבית ורגישות את המוגלה שתנוקז? (גם זה ייקח הרבה זמן...).
    מודה מראש לכל עזרה בנושא (מצטערת על אורך המודעה)!
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס בבית שחי

הוספת תגובה

• אבצס בבית שחי - תגובה

פרופ' מיכאל קראוס
    03/04/2011

מציע לפנות לכירורג לביצוע ביאופסיה וניקוז של הגוש הדלקתי ובעיקר כדי לקבל בנוסף להיסטולוגיה גם תרבית ורגישות. בינתים הייתי מחליף את האנטיביוטיקה לצפורל למשל, ומתאים את הטיפול האנטיביוטי טוב יותר עם קבלת התרבית
    הסכנה לדימום קטנה מאד. עדיף לבצע בהרדמה כללית.
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לילך
    03/04/2011

תודה רבה על התגובה המהירה וההמלצות שניתנו, אעדכן בהמשך ההתפתחויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצל בשני צדדים+בקע
    אין שם
    01/04/2011

שלום ד"ר,

בהמשך להודעה שלי לפני שבוע בערך
    אני מועמד לניתוח וריקוצל דו צדדי, ויש לי בקע מפשעתי בצד ימין (לפי בדיקת כירורג כללי, אבל הבקע אינו גורם לכאבים אלא רק לאחר עבודה פיזית מאומצת והכאבים אינם חזקים, כך שהבקע כמעט ואינו מפריע לי), הרופא האורולוג אמר לי שניתן לעשות את שני הניתוחים ביחד, אבל לאחר מכן בדק אותי אמר לי שמבחינתו אין בקע, אמרתי לו שהבקע אובחן ע"י כירורג מומחה, אבל הוא לא התייחס לדבריי, והסתפק בכך שאמר לי שמבחינתו אין בקע וניתן לעשות את ניתוח הוריקוצל הדו צדדי, כשבדק אותי האורולוג לגבי הבקע הוא שם את היד שלו על שק האשכים אבל לא על האשך עצמו, קצת מעליו, (אולי האזור הזה נקרא אפדידמוס) או אולי מעל האפדידימוס, וביקש ממני לעשות "שיעול" ואז הוא אמר לי שמבחינתו אין בקע.
    עכשיו אני לא רוצה לקחת את הסיכון ואני מעוניין לבקר אצל כירורג כללי לפני ניתוח הוריקוצל.
    אבל אני לא הבנתי מה זה אומר כשהאורלוג טוען שאין לי בקע? ומצד שני הוא בדק אותי במקום אחר, כשהייתי בעבר אצל הכירורג הוא הסתכל על המפשעה- אם יש נפיחות במפשעה בזמן השיעול, הרופא האורלוג בדק במקום אחר לגמרי וטען שאין בקע.
    האורולוג אומר שיש צורך בהתערבות כירורגית בשני הצדדים ולא רק בצד שמאל, וגם הבקע נמצא בצד ימין ולכן אני חושש שזה יפריע לניתוח, יגרום לסיבוכים או לנזק בלתי הפיך.
    מה ניתן לעשות במקרה זה?
    האם זה גם כל כך מסוכן אם אני עשוה ניתוח וריקוצל דו צדדי ויש לי בקע? או שמדובר בשתי בעיות שאינם קשורים אחת לשניה וניתן כרגע לטפל בוריקוצל ולאחר מכן בבקע? איזו בעיות צפויות להיות בזמן הניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצל בשני צדדים+בקע

הוספת תגובה

• וריקוצל בשני צדדים+בקע - תגובה

ד''ר דני רוזין
    02/04/2011

כמו שעניתי, ניתן להפריד בין הניתוחים, ואפשר גם לשלב אותם בניתוח לפרוסקופי.
    אם הבקע אינו מפריע אז לא חובה לנתחו כעת- אבל זה נכון גם לגבי הוריקוצלה. אם יש ספירת זרע נמוכה אז יש סיבה לנתח. אם לא, ואין כאבים, אז אין חובה.
    אם אתה לא שקט לגבי האבחנה תתיעץ שוב עם כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה