מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע מפשעתי גולשיונית04/07/2011
שלום שוב
קבלתי במייל את תוצאות האולטראסאונד והן:
בקע מפשעתי גולש מסוג בלתי ישיר מצד ימין
מה זה אומר?? האם הבקע נוצר בגלל ניתוח המעי מלפני שנה? האם יש סכנה להמשיך לחיות עם בקע כזה ודרוש ניתוח דחוף?מותר להמשיך בפעילות רגילה? אנא תשובתך
תודה תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי גולש - תגובה
ד''ר דני רוזין04/07/2011כמו שכבר עניתי, הבקע כנראה לא קשור לניתוח המעי, אינו מסוכן, אינו דורש ניתוח דחוף ואין מניעה לבצע פעילות רגילה. אם יהיו כאבים משמעותיים יהיה צורך לשקול ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה - הרגעת אותי
יונית04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס פילונידלידנה04/07/2011
שלום ד"ר.. אני בת 22 בשבוע 16 להריוני. אתמול בלילה נסעתי למיון משום שגילתי פצע באזור עצם הזנב שהיה מלווה בכאבים עזים כבר ארבעה ימים (היה גם חום). שם הרופא עשה לי הרדמה מקומית ובעזרת סכין יצר פתח והוציא את המוגלה ע"י לחיצה על הפצע (פתיחה מקומית של אבצס פילונידלי).
שאלתי היא האם זה מספיק? או שאצטרך בעתיד ניתוח שוב? קראתי שאם לא מורידים את זה עד הסוף ממש אז זה חוזר..
אשמח לתשובה.. תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס פילונידלי - תגובה
ד''ר דני רוזין04/07/2011ניקוז האבצס אינו פותר את הבעיה מהשורש, אך לעתים בכל זאת מאפשר לאזור להחלים ולהרגע לתקופות ממושכות, ביחוד אם הגורם, שערות, הוצא בזמן הניקוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי- מודאגת!יוני03/07/2011
שלום
עשיתי היום אולטרסאונד עקב כאבים במפשעה ובירך,כמו כן עשיתי מיפוי עצמות,ששם מסתבר גילו דלקת פעילה במפרק הירך, הטכנאי של האולטראסאונד אמר לי שכנראה יש לי בקע,(התשובה תיהיה בעוד יומיים)לפני שנה נותחתי במעי הוצאת גידול בפתיחה מלאה, לשאלתי - האם יש דחיפות לבצע ניתוח בקע? האם ניתן לעשות זאת בשיטה לפרסקופיה? כמו כן ידוע לי שיש לי גם בקע טבורי קטן.
מודאגת ואודה לכם על התשובה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי- מודאגת! - תגובה
ד''ר דני רוזין03/07/2011אין דחיפות, וגם עדיף לברר קודם האם מקור הכאבים הוא אכן בקע או בכל זאת המפרק או כאב אורטופדי אחר.
עקרונית יש אופציה ללפרוסקופיה, אך צריך לוודא שהצלקת הקודמת אינה מפריעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
יונית03/07/2011האם ניתן להמשיך לחיות עם הבקע ללא ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין04/07/2011עקרונית כן, היום יותר מקובל שבקעים קטנים שאינם מפריעים או כואבים ואינם גדלים משמעותית אינם מחייבים ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב שלא יראו בקע באולטרסאונדאנני03/07/2011
הכירורג שבדק מצא שיש לי בקע ושלח אותי לאולטרסאונט.
באולטרסאונד טוענים שלא רואים כלום.
האם זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש מצב שלא יראו בקע באולטרסאונד - תגובה
ד''ר דני רוזין03/07/2011כן- בדיקת האולטרסאונד דורשת מיומנות, וגם הפעלת לחץ או תנוחה מסויימת לעתים כדי להדגים את הבקע. למרות שהבדיקה נחשבת לרגישה כבר ראיתי "פיספוסים". אם הכירורג משוכנע אז זה בעיני אמין, ואפילו לא דורש אימות של אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלבלבבת 2701/07/2011
ערב טוב,
עברתי לפני כשלוש שנים "גסטרוקטומי" והמצב הבריאותי שלי השתפר ...
הבעיה היא כבר שני אני סובלת מדלקת בלבלב כמעט כל 40-50 יום ומתאשפזת בב"ח לכמה ימים בכל פעם .
זה תוקף אותי בכאבים עזים , הקאות , בחילות , חוסר במלחים בדם , ירידה במשקל ...
שאלותי הן ? האם יש קשר בין הניתוח שעברתי לבין הדלקת ?
איך אפשר להפחית את ההתקיפים ? והאם יש טיפול לדלקת חוץ מתרופות לכאבים ונוזלים ןלפעמים מכניסים זונדה ?
תודה ושבת שלום
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בלבלב - תגובה
ד''ר דני רוזין02/07/2011אני מניח שאת מתכוונת לניתוח כריתת קיבה מסוג שרוול עקב משקל יתר, זה לא ברור ממה שכתבת כי גסטרקטומי זה מילה כללית לכריתת קיבה מסיבות שונות.
בכל מקרה- לא בטוח שזה קשור, אומנם ירידה במשקל יכולה לגרום ליצירת אבני מרה שעלולות לגרום לדלקת לבלב, אבל אני מניח שאת זה כבר היו מגלים באישפוזים חוזרים. הטיפול בכל התקף הוא מה שעושים לך, אבל השאלה העיקרית היא הגורם, יש מספר בדיקות רלבנטיות ולא ברור מה עברת עד כה, כדאי לפנות להתייעצות אצל גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניתוח היה...
בת 2702/07/2011בוקר טוב ותודה על תשובתך ,
סליחה שלא הסברתי היטב את משעברתי - זה ניתוח כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים שהיו מדממים ולא הגיבו לטיפול ....
בקשר לבדיקות - רק עושיים לי בכל פעם בדיקות דם ושתן ,צילומי בטן בשכיבה ובעמידה וצילום חזה ... וזיהו...
ולכן אני שואלת שוב מהן הבדיקות באמורות לעזור לי לגלות את הסיבה ?
מה , אין אפשרות להמנע מהתקפים כאלה ?
תודה מראש על כל עזרה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הניתוח היה... - תגובה
ד''ר דני רוזין02/07/2011לפי התיאור שלך בהחלט שלא עברת בירור מספיק, שצריך לכלול גם אולטרה סאונד, ואולי אף CT, וכן צילומים יותר מכוונים לדרכי המרה והלבלב, כגון אולטרה סאונד אנדוסקופי או MRI.
ניתן לדבר על מניעת התקפים אם מצליחים להגדיר את הסיבה להם- אין ספק שאת זקוקה לבירור יותר מעמיק, לא ברור לי איפה אושפזת ולמה לא נעשו שם בדיקות יותר מקיפות, אבל חוזר על המלצתי לפנות ליעוץ מסודר אצל כירורג או גסטרואנטרולוג, ולהביא איתך את כל החומר ממה שעברת עד כה, כדי להחליט על קו פעולה לבירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, מורסה אצבסליהיא29/06/2011
שלום,
יש לי מורסה כבר כמה ימים באיזור הגב התחתון (הזנב) ענקי עם כאבים, אני משתמשת באיכטמול כדי לנקז את המוגלה . רציתי רק לדעת האם מורסה יכולה לעלות למוח ולגרום לדלקת קרום המוח? בבקשה תענו לי כי אני חוששת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב, מורסה אצבס - תגובה
ד''ר דני רוזין29/06/2011עקרונית מורסה דורשת טיפול וניקוז המוגלה, כי הזיהום עלול להתפשט לאזורים סמוכים, או מרוחקים דרך הדם. אבל מעשית אבצס בגב מרוחק משמעותית מחוט השדרה (מופרד בכמה שכבות) ולכן אין סכנה משמעותית לזיהום בחוט השדרה או במוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביטות בחזה לאחר ניתוח מעקפיםלאוש28/06/2011
בעלי עבר ניתוח מעקפים לפני 4 חודשים, הוא עושה פעילות גופנית ולא התלונן עד כה, בשבועיים האחרונים מתלונן על צביטה באזור חזה ימין בשד, וזה קורה בעת הפעלת מאמץ קטן בידו הימנית כמו גרירת חלון ויטרינה, התכופפות , או כל מאמץ קטן שנעשה בידו, בזמן פעילות הליכה מהירה הוא לא מתלונן על כך,
שאלתי, לאיזה רופא עליו לפנות קרדיולוג או כירוגי , האם לפי דבריו /תלונותיו זה נראה קשור לניתוח מעקפים שעבר או שריר/עצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צביטות בחזה לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד''ר דני רוזין29/06/2011מציע להתייעץ קודם עם המנתח שניתח אותו, שיתרשם וימליץ למי ללכת אם אין לו הסבר או פיתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחהסובלת28/06/2011
דר נכבד שלום רב,
אני בת 27 בריאה בד"כ.
יש לי במשך 5 שנים HYDROADENITIS חוזר בבית שחי ימין. זה קורה כל שנה. אני לוקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג X 2 למשך 10 ימין ואז זה מתפוצץ, יוצאת מוגלה ודם (סליחה על התיאור). אני שמה גזה גדולה על המקום עם משחת פוסידין שיש לי בכמויות מסחריות בבית....
בלוטה הלימפה בזרוע ימין- קרוב למרפק מתנפחת ממש והכאבים לא נסבלים -לא ישנה בלילות. החלטתי לשים סוף לעניין. ניגשתי לכירורג ככלי. הכירורג הפנה אותי לרופא עור כי אמר שזה חוזר וזה נראה כמו אבצס. נבדקתי אצל רופא עור ידוע ששמו הולך לפניו, אשר קבע שאני צריכה לעשות ניתוח בבית השחי בהרדמה מקומית עם תפרים ולהוציא את ה"שק" הזה שמתמלא במוגלה כל פעם וגורם לי לזיהום קשה.
רופא העור הציע לי לעשות את הניתוח אצלו.
שאלתי- האם רופא עור יכול לנתח ניתוח עם תפרים??? האם מותר לרופא עור לבצע פרוצדורה כירורגית? הרי לא מדובר בהסרת נקודת חן.....
האם אני צריכה ללכת לכירורג או כירורוג פלסטי? בבקשה עיזרו לי, אני סובלת 5 שנים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה למומחה - תגובה
ד''ר דני רוזין29/06/2011יש אכן רופאי עור שמבצעים פרוצדורות כירורגיות של העור, אבל זה פחות שכיח ופחות מקובל, לא יודע ספציפית כמובן לגבי הרופא הזה והכשרתו, אך ככלל זה תחום שמתעסקים בו מנתח פלסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
מישהי03/07/2011תודה רבה לך ד"ר על תשובתך.
שאלתה נוספת- כמה זמן ייקח עד להחלמת הניתוח? כלומר אמרו לי שזה עם תפרים, האם זה מקובל לתפור את המקום- את בית השחי? וכן האם זה יעבור לי לצמיתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוסף - תגובה
ד''ר דני רוזין03/07/2011תפרים זה לא הבעיה- למרות שזה נשמע מרתיע, מה שקובע את ההחלמה זה היקף הניתוח, תלוי כמה רקמה צריך להסיר ואיזה איזור מעורב. ההחלמה לרוב נמשכת מספר שבועות, מציע להפנות את השאלה ישירות למנתח המיועד, לאחר שיבחן את מצבך ויחליט מה יש לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שני של בקע אבורי
חנה12/10/2015ברצוני לשאול
אני בת 44 בריאה עברתי לפני כחודשיים וחצי ניתוח בקע טבורי פתוח חוזר לאחר שעברתי שלושה חודשים קודם לכן ניתוח בקע טבורי לפרסקופי שלצערי, נכשל
אני מתחילה להרגיש רגישות במקום הניתוח
האם זה תקין?
האם זה אומר שהבקע חלילה ,חזר?
מחכה לתשובתך בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח שני של בקע אבורי - תגובה
ד''ר דני רוזין14/10/2015רגישות יכולה לנבוע מתהליכי החלמה והצטלקות- ולאו דוקא מהישנות הבקע.
מציע להיבדק על ידי הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפי הטבעתיצחק27/06/2011
לפני כשבוע בזמן יציאה בשירותים חשתי כאב חד כסכין.
לא ראיתי דימום אבל הכאבים קיימים לסירוגין מאז .
קניתי משחת פרוקטו גליבנול שקצת מקילה אבל לא העלימה את הבעייה ועדיים כואב ומציק כאחד.
למי כדאי לפנות ?
אני צריך להיות אצל אורולוג בעניין אחר . האם זה בתחום התמחותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דני רוזין28/06/2011אתה צריך להיבדק על ידי כירורג או פרוקטולוג: יתכן ומדובר בפיסורה (סדק) ואז הטיפול שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ממצא?אלון24/06/2011
שלום רב ד"ר!
אני בחור צעיר, בן 22, הופניתי ל-CT פרוטוקול אבנים לאחר כאבים כשבוע במותן ובאגן, באולטרא סאונד חשדו באבן באגן הקטן משמאל. יש גם חום לסירוגין מזה כחודש.
האם הקובץ המצורף ייתכן שמדובר באבן?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש ממצא? - תגובה
ד''ר דני רוזין25/06/2011בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על שלפוחית השתן עקב בקעאנני24/06/2011
בבדיקה אצל כירורג אובחן אצלי בקע מפשעתי ונשלחתי לאולטראסאונד.
האם ייתכן שעקב כך יש לחץ על שלפוחית השתן?
מזה שבועות שאני כל הזמן מרגישה צורך ללכת להתפנות למרות שהשלפוחית לא מלאה.
בדיקות שתן ותפקודי כליות שללו דלקת במערכת השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ על שלפוחית השתן עקב בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין24/06/2011יתכן- השלפוחית סמוכה ולפעמים גולשת לתוך הבקע או מושפעת ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתימרי24/06/2011
שלום ! אני מספר שנים סובלת מבקע סרעפתי - בקע 7 ס"מ (לפי גסטרו לפני חצי שנה)- מנומטריה תקינה . ניתור PH עם 2 לוסק תקין .צילום כיבה תקין . אני סובלת מאוד מרפלוקס במיוחד בלילה במקרה עם נרדמתי ולא לקחתי לוסק, במשך היום אם לא אכלתי כמה שעות רע לי ואם אוכלת יש לי גרפסים וקשיי נשימה אחרי האוכל (אם אכלתי לא הרבה - לדוגמה בייגלה או פיתה). האם במצב שלי מומלץ ניתוח (אני בשבועות הקרובים צריכה לעבור ניתוח לה פולסקופיה בתחום הנשים ) והאם מומלץ לשלב שני ניתוחים ביחד. עודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע סרעפתי - תגובה
ד''ר דני רוזין24/06/2011אם יש סימפטומים למרות נטילת טיפול תרופתי בהחלט ניתן לשקול ניתוח. השילוב עם הניתוח הגינקולוגי תלוי בהיקפו- אם זו פעולה קטנה ניתן לשלב (לא כל המנתחים יתלהבו מזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת מתחת לתפרים.חסוי23/06/2011
שלום,
לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח במרפק להעברת העצב האולנרי.
בסיום הניתוח נסגר החתך ע"י תפרים נמסים מיתחת לעור כאשר בקצוות בולט החוט.
לפני כיומיים הייתי אמור ליהיות בביקורת אבל בעקבות השביתה הגעתי לאורטופד באיזור. האורטופד הסיר את שני הקצוות שבלטו.חשוב לציין שבמשך שבוע לפני שהגעתי לרופא היד הייתה בתנוחה ישרה ללא יכולת להזיז אותה. לאחר הסרת הקצוות התעוררה בעיה-בעקבות חוסר התנועה אמר לי האורטופד שעליי להזיז את היד אחרת אצתרך פיזוטרפיה. מיד כשיצאתי מהבדיקה התחלתי לנסות להזיז את היד כמה שיותר אבל החלק העליון של החתך ממוקם מעל בצקת שיש לי מהניתוח(נאמר לי שהיא תרד עם הזמן) וכתוצאה מכך כשאני מנסה להזיז את היד קצת יותר,להגדיל את טווח התזוזה, מתחיל לצאת מעט דם.
מה לעשות? לחכות עם הניסיונות להזיז את היד? להתעלם מהדימום הקל ובכול זאת לנסות להזיז את היד עם יותר כוח? יש סיכוי שכול החתך יפתח לי עם אני יתאמץ יותר מידי?
בנוסף הייתי רוצה לדעת עם קיימת איזו שיטה שתעזור לי להוריד את הבצקת ללא טיפול רפואי מקצועי,בבית?הבצקת הזו מעקבת באופן משמעותי את תהליך ההחלמה ועד עכשיו נאמר לי שזה יירד עם הזמן אך כמו שאמרתי זה מאוד מקשה עליי.הבצקת נמצאת במרפק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצקת מתחת לתפרים. - תגובה
ד''ר דני רוזין24/06/2011תתעלם מהחתך ותפעיל את היד.
הבצקת תיסוג לבד, צריך להתאזר בסבלנןת בתהליכי החלמה לאחר ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת שקדים - התלבטותזוהר23/06/2011
שלום, הייתי אצל רופא א.א.ג עקב בעיית ריח פה (לא נובע מהשיניים - נבדקתי). הרופא המליץ על הסרת שקדים. נראה לי אבחנה רדיקלית למדי. קיבלתי גם טיפול בכדורי מטרוג'יל ל- 10 ימים (פתרון זמני כך ציין הרופא). אשמח לחוות דעת נוספת.
ניתוח להסרת שקדים - התלבטות - תגובה
ד''ר דני רוזין25/06/2011לא בדיוק התחום שלי, אבל מכיוון שפרופ׳ קראוס לא ענה אנסה בכל זאת:
אחוז מסויים לא גבוה ממקרי ההליטוזיס (ריח פה רע) מקורו בשקדים, ביחוד אם יש ״אבני שקדים״ בתוך הקריפטות (חריצים) של השקד. במקרים אלה אכן הניתוח עשוי לעזור- אבל צריך לוודא שזה אכן המקור. אולי כדאי להתייעץ עם רופא אאג נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בעניין תפריםמיה22/06/2011
שלום הייתי היום אצל רופא כירורג בעקבות צ'יסטה שצמחה לי במפשעה השמאלית לפני 3 ימים גולה מאוד גדולה ואדומה הרופא הרדים לי את המקום חתך והוציא את המוגלה וסגר עם תחבושת ללא תפרים. רק לאחר מכן ראיתי את החתך והוא עמוק וגדול ומסבייב עור רפוי מת זה נראה בהחלט לא טוב. השאלה שלי האם באמת אין צורך בתפרים שיתאחה מהר יותר ולא יהיה צלקת? הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת תודה
דחוף בעניין תפרים - תגובה
ד''ר דני רוזין23/06/2011תפרים אינם מונעים צלקת. בכל מקרה פצע מזוהם עם מוגלה לא תופרים וסוגרים אלא משאירים ל"ריפוי משני" ז"א איחוי עצמי, אחרת הזיהום יכול להימשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)