מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש ברגלטניה31/08/2011
שלום רופאים יקרים
לפני כמה חודשים הרגשתי ברגל גושון קטן מתחת לעור שזז כזה מתחת ליד שלי שאני מזיזה אותו,הלכתי לכירורג , אמר שזה בסדר ואין צורך לגעת בזה במידה וזה לא מפריע לי.
כעבור כמה שבועות שמתי לב עכשיו שהוא התנפח ,העור מעליו נהיה אדום והוא ממש ממש כואב, הרופא שלי בחופשה עד 20.09 , הייתי שמחה לקבל עד אז איזה מידע קטן מה זה יכול להיות כי אני בלחץ
הנפיחות הזו והכאב דומה לחצ'קון פנימי כזה..לא יודעת ממש מוזר כי לפני זה זה היה עגול קטן וחמוד שלא הפריע כלל , תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש ברגל - תגובה
ד''ר דני רוזין31/08/2011סביר להניח שמדובר בבלוטת חלב שנסתמה ויצרה ציסטה (עגולה וחמודה), וזו הזדהמה ולכן הפכה לדלקתית.
בשלב ראשון ניתן לנסות אנטיביוטיקה ואם לא מסתדר או שנוצרת מוגלה (אבצס) יש לפתוח ולנקז. אם נרגע עם אנטיביוטיקה מומלץ לרוב לחזור לניתוח שבו הציסטה מוסרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחויות תת עוריותדוד א30/08/2011
ד"ר שלום!
שמי מרים ואני בת 58 אני סובלת מ c.o.p.d - אסטמה- ו r.p (מחלת ענייםץ)
אני משתמשת במשאפים- spiriva - seretide - לפעמים אנלציות וינטולין.
כמו כן כדורים לל"ד-דילול דם-שומנים-ומשתנים(דיזותיאזיד).
ליפניי חודש אושפזתי בבית חולים עם סימנים לדלקת ראות, טופלתי באנטיביותיקה ואנלציות ושוחררתי עם המשך טיפול אנטיביותי. כעבור עשרה ימים אושפזתי שנית עם קוצר נשימה בחילות והקאות,בבדיקות במיון ניתגלה אשלגן נמוך,טופלתי באנלציות חמצן וב אומפרדקס 40 ,סלו-ק 600 .שוחררתי כעבור שלושה ימים ולהמשך מעכב אשלגן אצל רופא משפחה.
מיד לאחר השיחרור לפתע החלו להיתגלות נפיחויות במיספר מקומות בגוף, בראש ,
ברגליים,וליד עצם הזנב עם כאבים עזים, פניתי לרופא המישפחה ולא ידע להסביר
וביקש להוריד את האומפרדקס,הכאבים המשיכו ופניתי שוב לבית חולים עקב הנפיחויות ולחצים בחזה, ניבדקתי ואושפזתי במחלקה קרדיאולוגית, בוצע אקו לב דובותמין, c.t ראש וצילום ברגליים בצילומים רואים את הנפיחויות אך לא ניתן מענה,
אקו לב תקין. חזרה לרופא המישפחה לבירור הנפיחויות והופנתי לכירורג,לדברו אלה גושי שומן תת עוריים אך אינם צריכים ליכאוב. כרגע אני עדיין סובלת מכאבים
ומבקשת את עזרתך, או לאיזה תחום רפואה עליי ליפנות. כרגע ישנן שני המלצות לביצוע ביופסיה מרופאים שונים בפורום. האים לדעתך ישנו חשש לגידולים,למרות שבוצעו צילומים וראה אותי כירורג מומחה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחויות תת עוריות - תגובה
ד''ר דני רוזין31/08/2011הסיכוי לגידולים שהתפתחו כל כך מהר הוא נמוך, לרוב מדובר על תהליכים דלקתיים או שפירים אחרים, אבל הביופסיה אכן מומלצת כדי לאבחן בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס אצל תינוקת בת שנהיסמין29/08/2011
יש לי תינוקת כבת שנה שיש לה אבצס ליד פי הטבעת יש לציין שהוא ניפתח במיון ילדים היא היתה מאושפזת וקיבלה אוגמנטין דרך הוריד כיום היא בבית והמקום עדיין פתוח וניראה כי המוגלה ניראת אך לא מופרשת היא ניראת מעט גושית וכמו תקועה בפנים הפתח דיי גדול היא התחילה לשלשל וזה גורם לה לצרחות של כאב אינני יודעת מה לעשות כדי להפחית את הכאבים ואיך לטפל זה בצורה טובה כדי שזה יתרפא הסבירו לי שכמעט בכל המיקרים זה בא והולך ולפעמים צריך טיפול כירוגי אני ממש אובדת עצות רק אתמול היא השתחררה ממיון החום ירד לה במיון אבל בליליה היא עלתה לשוב לכ40 מעלות חום ראיתי שני פצעים שיצאו לה בברכיים ניראה כמו עקיצה גדולה של יתוש והפחד שלי שזה גם אבצס אני אובדת עצות אני ישמח לדעת אים יש טיפול שאני יכולה לעשות בשבילה לאן לפנות ואת מי לשאול בשביל לעזור לה אים יש מומחה לזה אני ישמח ללכת האים יש בדיקת דם מסוימת שהיא צריכה לעשות?
עשו לה בדיקות של :תפקודי קרישת דם G6PD
מבדלת שקיעת דם
תפקודי כליה אלקטרוליטים
האים יש עוד בדיקה שהיא אמורה לעשות?
יש לציין שהילדה לפני כ3 שבועות סבלה ממחלת הנשיקה האים יש הקשר לאבצס שהיא חטפה ? אני ישמח לתשובה מיידית תודה מראש יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס אצל תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר דני רוזין29/08/2011לא חושב שיש קשר למחלת הנשיקה.
ניקוז האבצס מאפשר למוגלה לצאת אבל עד שהדלקת חולפת לגמרי, עם אנטיביוטיקה, יכול לקחת עוד מס' ימים.
יש לטפל להורדת החום והכאב (אקמול), ולהמתין יום יומיים, ואם אין הטבה- לפנות לרופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי ניתוח הרניה וההחלמהאורית29/08/2011
לפני כחודש בערך עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בצד ימין. כל איזור הניתוח ומתחת לו עדיין רדום ונפוח וקצת כואב. רציתי לדעת אם אחרי כל-כך הרבה זמן זה עדיין נורמאלי?! כמו כן, מאז הניתוח יש לי בעיה עם היציאות: מאוד כואב לי ועל כן אני לא כל-כך מצליחה להתפנות (3 פעמים בחודש) ובפעם האחרונה שמתי לב למעין אבנים קטנות קטנות בעניין שם. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות לגבי ניתוח הרניה וההחלמה - תגובה
ד''ר דני רוזין29/08/2011גם אחרי חודש מעט נפיחות כאב וחוסר תחושה הם נורמליים.
כדי להעזר במרכך יציאות, יש מיגוון רחב לבחירתך בבתי המרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומה פלנטריתדוד28/08/2011
לפני שנים נתגלה אצלי הגוש ונותחתי.לפני כשנה שוב הופיע אבל הפעם בכף רגל ימין{קודם היה ברגל שמאל}.בדיקת AMI אישרה שוב שזה גוש פיברומה פלנטרית.לא נותחתי כי לא מפריע לי אבל אני במעקב. כעת אני חש שוב גוש מתחת לברך בשריר הרך.כעת בגלל המיקום זה מפריע תנועתית ולפעמים מופיעים כאבים.האם ייתכן ששוב מדובר בפיברומה .רוצה לציין שאני בן 78 ולפני 4שנים עברתי 4מעקפים.האם ללכת על לנתח. תודה מראש דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיברומה פלנטרית - תגובה
ד''ר דני רוזין28/08/2011לא בטוח שמדובר באותו תהליך- מציע להיבדק. אם זה נראה לרופא כתהליך דומה, ואינו מאד מפריע, לרוב לא מנתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתחסוי לוי27/08/2011
שלום לכל המומחים!
אני בת 18.
לפני שנה בערך היו לי כאבים בבוהן ואובחן כי יש לי ציפורן חודרנית. אמרו לי שהסיבה כנראה גזירה לא נכונה של הציפורן... בחרתי לעשות ניתוח להסרה של החלק הבעייתי של הציפורן ולא לחכות שאולי זה יסתדר לבד. אחרי שנה החלק שהוסר צמח ואני שוב חשה בכאב הנורא שהיה לי בהתחלה. כל מהלומה קטנה בבוהן כואבת לי, אני מרגישה שמכניסים לי סכין! יש כרגע נפיחות קטנה, ואדמומיות. אני לא מבינה איך עוד לפני שזה צמח לגמרי זה שוב עושה לי בעיות. אני אצטרך לעבור שוב ניתוח? יש לי קצת טראומה מהמחט של ההרדמה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורן חודרנית - תגובה
ד''ר דני רוזין27/08/2011סימני הדלקת עכשיו ניתנים לטיפול מקומי במשחה אנטיביוטית, והשרייתו כף הרגל המי סבון פושרים לריכוך האיזור והקלה. הניתוח למצב דלקתי פעיל הוא הסרת חלק מהציפורן, אך מניסיונך את רואה שזה עלול לחזור השאלה היא מה לעשות לאורך זמן אם יש נטיה לציפורן חודרנית. ישנו ניתוח רדיקלי יותר שבו הורסים את תאי הציפורן ומונעים צמיחה מחדש- אבל זה לא אסתטי.
לדעתי הטיפול הנכון הוא מניעה, על ידי גזירה דוקא הפוך ממה שלרוב מומלץ- כן להיכנס עם המספריים לפינה ולהסיר אותה, אבל להקפיד לעשות זאת לעתים תכופות יחסית ולא לתת לציפורן לצמוח שוב לתוך הבשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת
חסוי לוי27/08/2011שאני אצטרך לגזור פעם בשבוע את הפינה כדי שהציפורן לא תגדל? ותמיד תהיה לה נטייה להכנס לבשר? וכשאתה אומר שהטיפול בשורש לא אסתטי אתה מתכוון בגלל שהציפורן לא תגדל שוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זאת אומרת - תגובה
ד''ר דני רוזין27/08/2011כן, תנסי תקופה לשמור על פינה גזורה, לדעתי זה עדיף על הוצאת קטע ציפורן, ואם הורסים את תאי מיטת הציפורן אז באמת נשארים עם קטע חסר לתמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. תודה!!
חסוי לוי27/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליון בשורש כף הידשרה25/08/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים שמתי לב לגולה בשורש כף היד שכאבה לאחר 3 ימים זזה עבר אבל חזר לאחר כחודש ונהיה יותר גדול , רופאת המשפחה העיפה מבט חטוף ומיד נתנה הפניה לכירורג להוצאת הגולה , אמרה שלא לוקחים סיכונים בדברים האלו כמו נקודות חן ועדיף פשוט להוציא.
הגולה אינה כואבת ולא גדלה מאז... כמה דחו להוציא אותה ?
אני חוששת מאוד מניתוח לא מוצלח שיגרום לבעיה בתפקוד היד ...
ראיתי באינטרנט שיש 2 שיטות לניצוח באזור זה ניתוח רגיל עם חתך וניתוח אנדוסקופי שלא מצריך חתך .
האם אוכל לבחור בניתוח אנדוסקופי שממה שהבנתי ההחלמה ממנו יותר טובה + תוצאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גנגליון בשורש כף היד - תגובה
ד''ר דני רוזין26/08/2011אם זה אכן גנגליון זה לא מסוכן כלל, ורק אם מפריע אז אפשר לנתח, הניתוח יחסית קטן ופשוט. מציע להתייעץ עם אורטופד, במידה ותחליטי שזה מפריע ומצדיק ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן האם זה טוב או רע .יעל 00025/08/2011
ד"ר אני סובלת מפיסורה שלוש שנים וכשאני הולכת לשירותים אני מרגישה כאב עצום ביציאות ,הלכתי לרופא מסתבר שיש לי פסורה הביא לי משחה משחה מאוד יקרה ISDNO 2 nifedipine0.2% אבל זה לא עוזר ליצאות ולא משחרר קצת מרגיע את המקום אבל לא משחרר, אז אני נאלצת לעשות חוקן עצמי בשירותים עם בקבוקון קטן עם מים וזה מקל עלי ואז אני עושה את צרכיי, בלי החוקן אני פשוט זועקת לשמים וגם מדממת טיפה והפיסורה פשוט נפתחת ואז מתחיל האכאב וזה סבל של יום וחצי יומיים האם להכניס מים לגוף בכמות של 133 מלגרם בשירותים יכולה לפגוע במשהו בגוף שלי? ואם זה מותר להכניס מים לרקטום כל בוקר אם זה לא יוצא בקלות? אשמח את תייעץ לי כי לגשת לרופא אני כבר לא אגש פוחדת מהבדיקה היה לי מספיק פעם אחת ואני מטפלת בעצמי כבר שנה לבד. האם ענבים ירוקים פותרים את הבעיה ?
חוקן האם זה טוב או רע . - תגובה
ד''ר דני רוזין26/08/2011חוקן זה לא רע או מסוכן, אבל זה לא בדיוק הטיפול לפיסורה, ואם אין הטבה בטיפול במשחה אז כדאי לשקול ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ מניתוח יש עוד משחת פלא להרגעה .
יעל 00029/08/2011האם יש משחה שמרגיעה מידית אולי מחו"ל או בארץ אם ידוע ? ומה ניתן לאכול בכדי שיהיו לי יציאות קלות במיוחד בבוקר מים לא עוזר ענבים פרות עושה לי כאבי בטן , באוכל רגיל אני פשוט לא מסתדרת,אני שותה נס קפה בבוקר ופוחדת לאכול פרוסה עם גבינה או כל דבר אחר. כי אחרי זה קשה לי ואז אני עושה חוקן, לגבי החוקן לא הבנתי ,האם מותר או אסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוץ מניתוח יש עוד משחת פלא להרגעה . - תגובה
ד''ר דני רוזין29/08/2011לא מכיר משחת פלא... רצוי להרבות בסיבים תזונתיים.
לגבי החוקן- כתבתי, לא שאסור, ואם זה טוב לך אז לבריאות, אבל זה לא הטיפול לפיסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני תודה רבה לך על העזרה.
יעל 00030/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת סיליקון לבלוטות הלימפה - בהולקרן23/08/2011
שלום רב,בת 36 .עברתי ניתוח להגדלת חזה בשנת 2003.לפני שנה אובחן קרע
אינטרקפסולרי בשתל צד ימין.המנתח אמר שאני יכולה להישאר במצב כזה עוד המון זמן אך לאחר שנה הוברר לי היום שהשתל דלף והגיע לבלוטות הלימפה.
הסיבה שאני כותבת את שאלתי פה היא שיש איזושהיא תחושה שהכתבות באינטרנט חלוקות-עורכי הדין מספרים על מקרים בהם אובן סרטן כתוצאה מדליפה והמנתחים הפלסטיים טוענים שזהו חומר לא רעיל.אני ממש אובדת עצות ולא יודעת למי להאמין.אני מתכוונת לעבור כמובן את הניתוח ורציתי לדעת האם מאוחר מידיי.האם דליפה לבלוטות תגרום לסרטן בבלוטות הלימפה או בשד?
האם החומר רעיל?
האם בניתוח הוא יוציא לי את הסיליקון מהבלוטות?ואם הוא יסרב מה עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דליפת סיליקון לבלוטות הלימפה - בהול - תגובה
ד''ר דני רוזין23/08/2011לא רעיל, ולא מסרטן, ובענייני רפואה עורכי הדין אינם המקור האמין למידע.
יש להחליף את השתל, אך אין כל צורך לגעת בבלוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד,גוש תתעורי בצואר.נטלי פריג'23/08/2011
שלום וברכה.
לפני כחודש הבחנתי ב"גוש" תת עורי מתחת ללסת ימין בערך במרכז הצוואר מימין.
יש לציין כי הגוש נייד, רך, ומעט אדמדם על העור. (מעט מאוד משום שהוא פנימי).
כירורג פלסטי מומחה הפנה אותי לביצוע אולטרסאונד ושם נאמר לי בעלפה שהגוש הוא נוזלי, ומדובר בציסטה. (אמר לי זאת בעלפה המפענח שנכח בחדר הבדיקה).
היום קיבלתי את תוצאות האולטרסאונד בכתב וכך רשום:
הודגמו שתי קשריות לימפה באיזור,בצורה רגילה עם קורטקס מעובה,נמצאות בעומק 2 מ"מ, הגדולה מביניהן כ0.3*0.7 ס"מ, ללא הגברת זרימת דם בתוכה.
לסיכום: שתי קשריות לימפה בצורה רגילה.
שאלתי היא: האם קשריות היא מילה נרדפת אכן לציסטה???
התבלבלתי משום שבבוקר אמרו לי שזו ציסטה ואילו עכשיו מה שכתוב בפענוח האולטרסאונד מעט מבלבל אותי. אודה לכם מאוד על עזרתכם והבהרת התמונה.
חשוב לי לציין שהכירורג הפנה אותי להוציא את ה"גושון" הזה בבית חולים קרוב,אך טען שזה לא "בהול" אבל כדאי להוציא שלא יזדהם.
אודה לכם על תשובתכם. (אם אכן עדיין מדובר בציסטה, הרי שאהיה פחות מודאגת חלילה ממשהו אחר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות אולטרסאונד,גוש תתעורי בצואר. - תגובה
ד''ר דני רוזין23/08/2011ציסטה זה תהליך נוזלי, וקשרית (או קשר) לימפה זה השם הנכון ל"בלוטת לימפה".
שתי הבלוטות המתוארות תקינות, השאלה אם התשובה מדוייקת ואם אכן נראתה ציסטה שאינה מוזכרת בתשובה.
בכל מקרה לא נראה שמדובר במשהו מדאיג שמחייב ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר, התשובה
נטלי פריג'23/08/2011הכתובה אינה מעידה על ציסטה??? אם כן, במה מדובר? (בהנחה כפי שאמרת ש2 הבלוטות הללו תקינות...)
יש לי תור כמובן לכירורג פלסטי בבית החולים שערי צדק, משום שהבנתי שייתכן וצריך להוציא את זה.
אני בהחלט נוטה להסתמך על התשובה הכתובה שנכתבה ע"י דר. מפענח מוסמך ולא על התשובה הנאמרה בעלפה. תודה רבה על התייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר, התשובה - תגובה
ד''ר דני רוזין24/08/2011אבל צריך לזכור שהמבצע הוא הטכנאי,והרופא, במרבית המכונים, רואה רק את הצילומים אחר כך ולא בעת הבדיקה, כך שיש לעתים אפשרות לטעות בפיענוח. קשרי לימפה לרוב מעט בעומק ולא ממש תת עוריים. הייתי שוקל בדיקה חוזרת לוודא את אי ההתאמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדציט בהריוןרות22/08/2011
ביום שישי הרגשתי כאבים חדים בצד ימין של הבטן למטה ויותר הקאות בעקבותם ניגשתי למיון. אני בהריון שבוע 11 לאחר טיפולי פוריות. ביצעתי בדיקה גניקולוגית שלא הראתה בעיה. (הריון תקין), בדיקת שטן ודם- הראו כדוריות לבנות קצת יותר מהמקובל. בבדיקה ידנית (לחיצות) הייתה רגישות גבוהה ממוקדת בנקודה מסויימת בבטן, בבדיקת אולטראסאונד בטן לא התגלו ממצאים חריגים. השאירו אותי עד יום ראשון בצהריים לאשפוז, השגחה עם אנטיביוטיקה- אוגמנטין. לא ביצעו סיטי בגלל ההריון. כעבור יום עם האנטביוטיקה היה שיפור, כאב פחות חד אך עדיין כואב במיוחד בתנועה (מרגיש כמו פצע פתוח בעור ששמים עליו אנטיביוטיקה, לא כאב חד ובלתי נסבל, אך צריבה שלא משתנה). כאמור לאור השיפור שחררו אותי הביתה עם הנחיות להמשך אנטיביוטיקה במשך 4 ימים. השאלה שלי: האם לא מסוכן להסתמך על תחושת הכאב שהיא סובייקטיבית, כיצד אדע מתי זה מגיע לשלב שמסכן אותי ואני צריכה לפנות שוב למיון?
האם ניתן לבצע בדיקת mri כדי לאבחן מצב של דלקת מסוכנת והאם לבדיקה הנ"ל יש סיכון כל שהוא בהריון? אני חוששת שיש דלקת מסוכנת שאינה מטופלת כראוי, כיצד אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתונים חשובים
רות22/08/2011בהמשך לנתונים לעיל יש לציין שמתחילת התסמינים לא עלה חום, הקאות רק ביום הראשון ולאחר מכן פסקו. כמו-כן ביום הראשון קיבה רכה מלווה בריבוי גזים ללא שלשול ובהמשך ללא יציאה עקב הצום, היום לאחר אוכל יציאה קצת קשה.
תוצאות בדיקות המעבדה: לאוקוציטוזיס 12.3 המוגלובין 11.2 טסיות 273, בשטן 25 כדוריות לבנות, אצטון שלילי.
אשמח לחוות דעת שלכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד נתונים חשובים - תגובה
ד''ר דני רוזין22/08/2011לא מסתמכים רק על הכאב, אלא על מכלול נתונים שיחד מאפשרים להעריך את הסיכוי שאכן מדובר באפנדיציטיס שמחייבת ניתוח. יש לזכור שחלק מהדלקות בתוספתן בכלל חולפות מעצמן, ואחרות מגיבות לאנטיביוטיקה ללא צורך בניתוח.
א התמונה בכללותה, כולל העדר דינמיקה במהלך ההשגחה, אינה משכנעת- מקובל להמתין ולא לרוץ לניתוח ברניון.
נכון ש-MRI ניתן לביצוע בבטיחות בהריון, ושלעתים משתמשים בו לאבחנת אפנדיציטיס בהריון, אך זו אינה בדיקה שתמיד ובכל מקום זמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רות28/08/2011תודה על התשובה, כעת עבר שבוע מהאשפוז וסיימתי 7 ימים עם אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 פעמיים ביום (סיימתי ביום חמישי) כאמור הכאב פחת ועכשיו עדיין יש כאב אך הוא חלש יחסית ורק אם אני נוגעת בנקודה הכואבת או אחרי שרותים אני מרגישה כאב חזק יותר, הייתי אצל רופאת משפחה, הבנתי שהכאב היה אמור כבר להעלם ואין טעם להמשיך אנטיביוטיקה (עד מתי?). היא אמרה שלמעשה אין אבחנה מה יש לי וגם היא לא יודעת כיצד להתייחס לזה, היא אמרה שאם ימשיך לכאוב בימים הקרובים אפנה שוב למיון. אני לא יודעת מה לעשות מכיון שגם במיון אין להם דרך לאבחן מה הבעיה ואני לא רוצה שיגיעו להחלטות חפוזות על סיטי או ניתוח רק בגלל ש"אם כבר הגעתי שוב למיון, צריך להחליט מה לעשות איתי". מה דעתך? נניח שזה אפנדציט- האם זה תקין שעדיין יש כאב חלש? האם זה מצריך פניה למיון? ואם לא יעבור בימים הקרובים, מה עוד ניתן לעשות? האם יש דרך להגיע בתור מהיר לרופא כרורג בלי הפניה מרופא משפחה (אני בקו"ח כללית) והאם רופא כרורג יוכל לתת מענה ולבחון בעיה זו בדרכים נוספות? תודה. (ההריון הזה מאוד יקר, אחרי טיפולים של 5 שנים, ואני לא רוצה להגיע להחלטות שגויות/ חפוזות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלתי - תגובה
ד''ר דני רוזין28/08/2011לא יודע לגבי פניה ישירה לכירורג בכללית, אני מניח שאפשר.
אם הכאב חלש ואין סימני דלקת ניתן אחרי שבוע להפסיק אנטיביוטיקה ולהמתין. הסיכוי שמדובר באפנדיציטיס מסוכנת לך או לעובר הוא נמוך, כאב חלש ותו לא מצדיק מעקב בלבד. תני לזה עוד מספר ימים ותראי מה קורה, במידה ואין החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות ע21/08/2011
אם הבנתי נכון ביקורת ובדיקה אצלך פעם בחצי שנה נכון???מה זה מלאות.
בהמשך - תגובה
ד''ר דני רוזין21/08/2011כן.
ריכוז של רקמה שהיא בעצמה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזיןרעות ע21/08/2011
שלום רב!
לפי בקשתך ביצעתי אולטראסאונד שדיים ונכתבו התוצאות הבאות
מלאות נמושה מימין רביע עליון חיצוני מצב לאחר למפקטומיה מימין יתכן בשלfa
לא ניראה גוש סולידי או ציסטי
בבתי הזמן דו"צ בלוטות בגודל ויחסים שמורים
גם מימין ברביע עליון. עליון חיצוני באזור הממצא המישושי נראתה רקמה בלבד ללא גוש
לסיכום בדיקה תקינה birads1
המלצות:להמשך ברור בשל גוש נמוש ע"פ שיקול הכירורג המטפל
מה דעתך
ומה ההמשך אם בכלל
בכבוד רב
רעות ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לד"ר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין21/08/2011התשובה תקינה.
למעקב תקופתי בלבד במישוש חצי שנה לאחר הביקורת הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהרוני20/08/2011
שלום רב
לפני שבוע נכותי מהשמש
דרגה 1_ 2 הייתי לילה בבית חולים עם כאבי תופת הבבית טופלתי עם תראולן היו לי שלפוחיות אני נוטלת אספירין ובחודש האחרון נטלתי אנטביוטיקה אופלודקס השאלה ובבקשה תשתדלו תשובה מלאה שני השוקיים בצבע כחול אדום ארגמן האם זה יחל
יחלוף או צריך לעשות משהו
יש גם קצת כאבים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כוויה - תגובה
ד''ר דני רוזין20/08/2011כוויות דרגה 1-2 אינן עמוקות ולכן אינן משאירות צלקות, יצמח עור חדש בריא. אין צורך בטיפול מיוחד למעט מה שכבר ניתן- משחה מקומית וטיפול נגד כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כוויה
רוני21/08/2011תודה על התשובה
שאלה נוספת האם נימים פצועים שנותרו לי כואבים האם דרכם יכול לחדור זיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך כוויה - תגובה
ד''ר דני רוזין21/08/2011עקרונית יכול, אך לרוב בזכות שמירה על היגיינה- מים וסבון, ובעזרת המשחה, ניתן למנוע זיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבקעשוש17/08/2011
שלום
לפני כחודשיים ילדתי תינוקת מקסימה בניתוח קיסרי (רביעי שלי), יום למחרת הניתוח התפשט שטף דם גדול על הבטן שנעלם לאחר כשבועיים, אבל נשארה נפיחות בבטן מתחת לטבור שיצרה אי סימטריות בין צד ימין לשמאל.
נשלחתי ע"י הכירורג לבצע סונר דופן הבטן אשר חשד לבקע. בסונר נכתב כי הודגם שטף דם בקו האמצעי מתחת לאפונארוזיס באורך כ 2.31 ס"מ עם המשכיות של שטף דם כ 4.44 ס"מ לתוך השרירים פרימידאליס ורקטוס אפדומיניס מצד שמאל הגורם בחלק בשמאלי של הבטן להרחבת השרירים.
בנוסף הודגמו שטפי דם בחלקם נוזליים בחלקם עם קרישי דם.
רציתי לדעת מה הפירוש של תוצאות בדיקה זו? האם יש טיפול לבעיה או שהיא אמורה להעלם עם הזמן? האם אני אצרך לעבור ניתוח או איזושהי התערבות כירורגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד לבקע - תגובה
ד''ר דני רוזין18/08/2011לעתים לוקח לשטפי דם נרחבים מן רב, חודשים, עד ספיגה מלאה. סבלנות. אין מה לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לבקע
שוש18/08/2011תודה לך על תשובתך המהירה.
רציתי לדעת, האם מבחינה פיזית אני יכולה לחזור לפעילות מלאה? להרים דברים כבדים וכו'.....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד לבקע - תגובה
ד''ר דני רוזין18/08/2011אם את לא מרגישה מגבלות או כאב אז אין בעיה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)