מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות סונר בטן עליונה??? אנא תשובהשירי31/05/2011
בוקר טוב,
בת 31 לאחר סונר בטן עליונה:
כבד: אינו מוגדל. ללא גושים. עם הסננה שומנית.
סמוך למיטת כיס מרה אזור היפואקואי בגודל 2.5 ס"מ.
יכול להתאים לרקמה בריאה בתוך ההסננה שומנית.
טחול: אינו מוגדל. מירקם אחיד.
כיס מרה: בגודל תקין, עם אבן בתוכו. דופן לא מעובה.
דרכי מרה חוץ ותוך כבדיות אינן מורחבות.
כליה ימין: בגודל תקין. פרינכימה שמורה. ללא אבנים.
מערכת מאספת והשופכן אינם מוגדלים.
כליה שמאלית: בגודל תקין. פרינכימה שמורה. ללא אבנים.
מערכת מאספת והשופכן אינם מוגדלים.
אאורטה ביטנית ללא הרחבה מיפרצתית.
לבלב: ללא גושים.
רטרופריטונאום: אין בלוטות לימפה מוגדלות.
אבקש לדעת מה אופן הטיפול בכבד עם הסננה שומנית?
מהו אזור היפואקואי בגודל 2.5 ס"מ??? (שם קצת מלחיץ)
מה השיטות טיפול באבן בכיס מרה?
אודה על תשובתכם
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות סונר בטן עליונה??? אנא תשובה - תגובה
ד''ר דני רוזין31/05/2011הסננה שומנית היא מצב ולא מחלה, זה תלוי במידה ובחומרה, לעתים מטפלים בתרופות אם זה משני לרמה חריגה של שומנים בדם. לרוב פשוט חיים עם זה.
היפואקואי משמעותו שבאולטרה סאונד הוא מחזיר פחות הדים, זה לרוב מאפיין רקמה רכה או נוזלית יותר, וזה מונח תיאורי, שאינו קשור לפתולוגיה טובה או רעה. לפי התיאור בתשובה זו כנראה רקמה בריאה, שמודגשת פשוט כי סביבה יש הסננה שומנית אז המבנה הוא אחר וכך גם המראה באולטרה סאונד. שוב- לא מדאיג ולא דורש טיפול.
לגבי האבן- תלוי אם היא גורמת לתופעות כגון כאבים, אז צריך לטפל, והטיפול הוא בניתוח לכריתת כיס המרה. אם האבן לא מפריעה (אסימפטומטית) אין צורך לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! יעוץ דחוף לגבי דלקת תת עוריתיוסי29/05/2011
לפי איבחון רופא כרורגי דלקת כרונית תת עורית התקשות של העור לכמו בלוטה קטנה אין זיהום עדין האם כדאי לעשות ניתוח בהרדמה מקומית להוצאת בגוש הקטן האמת זה לא מפריע ולא כואב זה כבר למעלה משנה נמצא בישבן בהקשר לניתוח מאוד לחוץ מהחומר ההרדמה המקומית האם אפשר באלחוש לא בזריקה לבצע את הניתוח כירורגי? והאם יש בכלל מושג כזה דלקת תת עורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף!! יעוץ דחוף לגבי דלקת תת עורית - תגובה
ד''ר דני רוזין29/05/2011את המושג הספציפי הזה איני מכיר, יתכן והכוונה לדלקת בציסטה תת עורית, אך אם אין סימני דלקת (אודם, חום, כאב, הפרשה) והממצא אינו מפריע זה לא מחייב ניתוח.
אם מנתחים- זה דורש זריקת הרדמה מקומית, אך מדובר בפעולה קלה ופשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים?אנה29/05/2011
שלום,
מזה כשבוע וחצי יש לי בפי הטבעת כמו מין ג'ולה (האזור התנפתח) וגירוד. הלכתי לרופא משפחה וקיבלתי משחה נגד טחורים (בלי שנבדקתי). כבר שבוע אני מורחת רקטוצורין אך אין שיפור. האם זה אכן טחורים? תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
בנוסף, בשבוע זה אני סובלת גם משלשולים. האם יש קשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טחורים? - תגובה
ד''ר דני רוזין29/05/2011למרות שלפי התיאור זה יכול להיות טחור חיצוני, טיפול ללא בדיקה ואבחנה אינו רצוי- ממליץ להיבדק אצל כירורג.
לא ברור אם יש קשר לשילשול, לרוב טחורים אינם גורמים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה.מורכבתגלי28/05/2011
בן.משפחה.בגיל.41.עם.פיסטולה.מפותלת.צריך.לנתח.
עבר.לפני.10.שנים.כריתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה.מורכבת - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס28/05/2011פיסטולה מפותלת דורשת ברור שיקבע את מהלכה המדויק וטיפול ניתוחי ע"י כירורג קולורקטלי
פרופ' מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה.מעיין25/05/2011
אני בת 20.
ללא מחלות כרוניות, ברקע סובלת מחרדה, לא נוטלת תרופות מסוימות..
לפני כ 5 ימים קיבלתי מכה באזור הבטן ויומיים לאחר מכן התחילו לי כאבים, חשבתי שזה בגלל המכה וערכו לי US + צילום צלעות - תקינים.
מה שכן, ההומגלובין שלי במגמת ירידה.
מ 13 , הוא ירד ל 12.6 , לאחר מכן 12.2 ובבדיקה אחרונה 11.5
בנוסף, כאבים שבאים בצורת דקירות וכשאני נושמת זה דוקר וכואב.
הכאבים מחריפים בלילה . ערכתי אולטרה סאונד אז ניתן לשלול אבנים בכיס מרה.
חשבתי שאולי מדובר בכיב בכיבה\בתרסריון כי יש לי אנמיה קלה,וכאבים, וגם בזמן האחרון אני אוכלת מאוד לא טוב -- אני עובדת בחנות של קטניות ופירות יבשים ואני אוכלת רק פירות יבשים וכשמגיעה הביתה אוכלת טוסט \ פיצה וזהו !!
איך ניתן לשלול דימום? היכן צריך להיבדק ? אשמח לעזרה והכוונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה. - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס26/05/2011צריך להמשיך ולעקוב אחרי הירידה האיטית המתונה בהמוגלובין. לא צריך עדין טיפול אלא רק מעקב ובדיקת בטן ע"יכירורג. רצוי לבדוק גם דם סמוי בצואה, ואם ההמוגלובין ימשיך לרדת גם בדיקות של מערכת העיכול, ואולי אף CT בטן
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין26/05/2011הרופא שלי נתן לי לעשות 2 בדיקות:
בדיקת נשפיה וגסטרוסקופיה ...
אני מאוד חוששת מבדיקת הגסטרוסקופיה כי קראתי שהיא עלולה לגרום לקרע ולאיבוד דם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס27/05/2011בכל בדיקה יש סיכונים. בגסטרוסקופיה הסיכון קטן ביותר כך שלא הייתי נמנע מהבדיקה בגלל סיכון קטן זה
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על CTערן25/05/2011
אני צריך לעבור בדיקת CT וצריך רק לשתות את החומר ניגוד, בלי הזריקה, האם יש לזה תופעות לוואי? כי שמעתי שזה עושה שלשולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על CT - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס26/05/2011חומר הניגוד ששותים לפני בדיקת CT אכן גורם לשלשולים, ולעיתים לאיבוד נוזלים רב, ונדיר מאד יש גם רגישות לחומר
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לקחת תרופה נגד?
ערן27/05/2011כלומר, מותר נניח לקחת קלבטן אחרי ששותים או תרופה אחרת שעוצרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר לקחת תרופה נגד? - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס27/05/2011לאחר גמר הבדיקה מותר לקחת תרופה עוצרת
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, שיהיה שבוע טוב!
ערן29/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פילונידלגיא גורדון24/05/2011
שלום רב,
אני בן 25 ומזה כבר שנתיים סובל מפילונידל שמתבטא ע"י חריץ שמיקומו ככמה ס"מ מאיזור פי הטבעת וגם ציסטה בחלקו העליון של אחד מלחיי הישבן שלי. הלכתי לרופא כירורג שהיה אמור לעשות את הניתוח והוא הסביר לי שהציסטה ניזונה מהשערות שנכנסות דרך החריץ המדובר והסביר לי שצריך לכרות את הסינוסים באיזור של החריץ ע"י חתך אחד וע"י חתך אחר צריך להוציא את הציסטה.
חקרתי לא מעט לגבי המחלה הזאת וידוע לי שהיא חוזרת ונשנית בחלק גדול מאוכלוסיית החולים ושלא מעט ניתוחים יוצאים כלא מוצלחים במיוחד. אני הלכתי לכירורג שהמליצו לי עליו מאוד, אבל מאחר והיה מחוץ לקופ"ח וגילה את כמות הניירת הנדרשת לעשות את הניתוח באסותא (אני חבר מכבי), הוא פשוט לא המשיך ואני נאלץ עתה לחפש כירורג אחר.
אני טס לחו"ל לשהות ממושכת שיכולה להימשך כמספר שנים ומאחר ואני לא רוצה להתעסק עם הבעיה בחו"ל, אני רוצה לפתור אותה כמה שיותר מהר וביעילות.
שמעתי על פרוקטולוגיה כירורגית, שמעתי על כירורגים כלליים, על כירורגים פלסטיים. יש מספר מקורות שחשבו שכל אחד מהמומחים הנ"ל אמור דווקא הוא לטפל בניתוח הזה. אני כבר מבולבל לחלוטין מהחיפושים שלי ואני מבקש תשובה למספר שאלות :
1. הכי חשוב : איפה אני יכול למצוא רופא מומלץ ואנושי שעובד בקופ"ח מכבי ושיכול לבצע את הניתוח הזה?
(אם מסיבות כלשהן לא ניתן לענות על שאלה כזו בפורום, איפה כן אוכל למצוא המלצה? ביקשתי מרופא משפחה המלצה כשהבעיה החלה לפני שנתיים. הרופא אולי היה מומחה אבל גם מאוד מאוד לא סימפטי ולא הרגשתי את הביטחון הריגשי המינימלי שאני צריך בכדי לעבור מתחת לסכינו של הרופא הזה)
2. איזה סוג של רופא מתאים לבצע ניתוח כזה?
3. איך אוכל לבצע את הניתוח בצורה הכי יעילה בכדי להעלות את הסיכויים שהבעיה לא תשוב?
4. יש לי שאלה לגבי כירורג ספיציפי - האם אפשר לשאול כאן או שזה לא אתי?
אני מודה לכם מראש. כל עצה תעזור כי אני אובד עיצות והניתוח הזה מעכב את החיים שלי כבר מספר מכובד של חודשים.
ג.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פילונידל - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס26/05/2011מתאים ביותר לפנות לכירורג כללי פרוקטולוג שיפתור את הבעיה. יש כאלה בכל בית חולים גדול ואף במרפאות קופת חולים מקצועיות. שם ממש אינני יכול למסור
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה נפוחהגלי24/05/2011
ד"ר שלום רב,
מזה קרוב לשנה יש לי בלוטת לימפה מוגדלת באיזור הלסת. מעין כדור קטן שניתן להזיז. כירורג שבדק אמר שנראה לו חסר משמעות אך שלח אותי לרופא המשפחה למעקב ולספירה שיצאה תקינה. גם רופא המשפחה שבדק את העניין כבר פעמיים, אמר שזה חסר משמעות, (הבדיקה האחרונה לפני כשבוע.)
אתמול המקום גם החל לכאוב במגע ויש לי רושם כאילו הבלוטה גדלה מעט.
לפני כשבועיים,ללא כל קשר , ערכתי בדיקות דם כלליות, כולל ספירה שיצאו תקינות.
רציתי לדעת האם הדבר יכול להעיד על דלקת בבלוטה? חלילה על לימפומה?
אודה לתשובתך.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה נפוחה - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס26/05/2011לפי תאורך מדובר בבלוטת לימפה מוגדרת ורגישה. אם הדבר מדאיג מאד ניתן לבצע ניקור במחט (FNA ) של הגוש כדי לקבל תשובה סופית.
להתיעץ גם ברופא שינים
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעותלילי17/05/2011
שלום רב,
איני יודעת אם זה הפורום הנכון.
אני שמונה חודשים אחרי לידה, וכבר כמה חודשים שיש לי כאבים כמו דקירות שבאות והולכות במפשעה. זה יכול גם חודש לא לכאוב, וכשזה כואב זה מאוד עמום לכן לא התייחסתי כל כך. במישוש גיליתי שיש לי בלוטה קטנטנה בצד שמאל. הרופאה אמרה שזה גוש קטן מתחת לסנטימטר, נייד, ושאעשה אולטרסאונד ואלך לרופא נשים. כשאני המשכתי למשש גם בצד השני נראה לי שיש לי גם גושים בצד השני, קטנים ועמוקים. יש לי נסיון עם בלוטות בבית שחי. התגלתה לי באולטרסאונד חזה גולה בבית שחי שמאל גם בימין, שתיהן לא נראו חשודות ולשתיהן עשיתי ניקור שהניב תוצאות טובות שזה לא גידול אבל גרם לי לדאגה רבה. עשיתי בדיקת מעקב אצל כירורג מומחה לפני חודש שבדק שהכל בסדר. שאלתי היא- מכיין שהבלוטות הקטנות מלוות בכאב (הן עצמן לא רגישות במגע אבל האזור כואב) בשני הצדדים מה זה יכול להיות? האם במקרה של משהו ממאיר חלילה יש כאב? האם בדיקות דם שעשיתי לפני כמה ימים שהיו תקינות לחלוטין יכולות להרגיע? אני מאוד בחרדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעות - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס18/05/2011כאבים במפשעה ובעיקר הופעת גוש יכולים לנבוע בעיקר מבקע מפשעתי (הרניה), או בלוטות לימפה מוגדלות במפשעה, או לעיתים כאבים שמקורם בשרירים או בעצמות.
בשלב ראשון מציע בדיקה ע"י כירורג כללי ורופא נשים וכן לבצע בדיקת אולטרסאונד לאיתור בקע או בלוטות לימפה. אם בדיקות אלו שליליות להתייעץ גם באורטופד.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מפי הטבעתמאיר17/05/2011
אני בן 44 בבוקר שנכנסתי לשרותים ראיתי באסלה דם נלחצתי לאחר ניגוב גם על המגבון היה דם
בצהריים נכנסתי שוב לשרותים ושוב היה דם
התקשרתי לרופא וסיפרתי לו את המצב נקבע לי תור אצל הרופא שאמר לי שישלח אותי לרופא מומחה
השאלה למה אני צריך לצפות ממה זה קורה
אנא עזרו לי אני בלחץ אדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מפי הטבעת - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס18/05/2011דם מפי הטבעת יכול לנבוע ממספר מקורות שהשכיחים בהם הם טחורים וסדק (פיסורה)וכן סיבות נדירות יותר אך חשובות מאד כגון פוליפ או סרטן המעי הגס.
ולכן חשוב מאד לפנות לברור הסיבה לדימום וזאת ע"י בדיקה של כירורג כללי , פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג.
הברור כולל בדיקה גופנית כולל בדיקה רקטלית, אנוסקופיה רקטוסקופיה וקולונוסקופיה ולעיתים גם CT של הבטן.
לאחר איתור הסיבה לדימום יטפל הרופא טיפולים שמרניים בשלב ראשון בחולים עם טחורים או פיסורה ובהמשך גם טיפול ניתוחי.
במקרה של פוליפ אפשרית כריתה בקולונוסקופיה או רקטוסקופיה, ובמקרה של סרטן המעי הגס דרוש ניתוח מידי
שורה תחתונה, דרוש ברור מידי וטיפול בהתאם לבעייה
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר הניתוחצעיר16/05/2011
שלום,
אני עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי לפני שבועיים, (במכתב השחרור שקיבלתי היה רשום "מהלך הניתוח ואחריו תקינים). באותו יום חזרתי לבית, ומספר שעות לאחר מכן התנפח שק האשכים, הנפיחות הייתה מאוד גדולה, רצתי מיד למיון ושם נבדקתי ע"י כירורג כללי, ואמר שמדובר בנוזלים (הידרוצל) ומצב זה אינו מסוכן ושכיח, אמר לי שעליי לבקר אצל הרופא האורולוג שעשה לי את הניתוח, ביקרתי לאחר 5 ימים, כי גם ככה היה לי תור להוצאת קליפסים.
הבעיה היא שבצד ימין של שק האשכים, יש כאבים אם אני עושה תנועות מסויימות ברגל, לא מדובר על תנועות שעושים ספורטאים אלא על תנועות רגילות שכל אחד עושה , למשל אם אני קם מהכסא בצורה זריזה או אם אני יושב על כסא, בזמן החלפת בגדים, ככל שאני עושה תנועות ברגל ימין, אני מרגיש כאבים בצד ימין של שק האשכים, והכאבים נמצאים מעל האשך ולא באשך עצמו, הכאבים מורגשים גם בזמן הליכה שהיא במהירות קצת יותר גבוהה מהמהירות "הטבעית", גם בזמן ירידה או עליית מדרגות, לא מדובר על כאבים חזקים, ואני מרגיש בכאבים רק למשך רגע, לא מדובר על כאבים שמתחילים בנקודת זמן מסויימת ולוקחים מספר דקות או יותר עד שהם נעלמים, אלא על כאבים שאני מרגיש בהם רק בזמן ביצוע התנועה ולאחר מכן הכאב נעלם.
קורה גם כן שאם אני לוחץ בעדינות על האשך הימני ודוחף אותו כלפי מעלה, אני מרגיש באותם כאבים באזור שמעל האשך, אפילו לפני שאשך עולה קצת (בגלל שאני דוחף אותו) אני מתחיל להרגיש בכאבים. ושבוע אחד לאחר הניתוח קרה שעשיתי הליכה מחוץ לבית, וכשחזרתי כל הצד הימני התנפח , והנפיחות חלפה לאחר כרבע שעה מנוחה . לציין כי הצד השמאלי לא התנפח!
כביקרתי אצל הרופא בפעם האחרונה, כדי להוציא את הקליפסים, לא יכולתי לספר לו על הכאבים האלו, כי בגלל שאמרתי לו שהייתי במיון, הוא התחיל לצעוק עליי, בטענה שהוא אמר לי לפני הניתוח שנפיחות זה דבר שיכול לקרות לאחר הניתוח, ובטענה שאני מאוד אובססיבי. הוא אפילו לא בדק את שק האשכים. הוא כנראה כל כך בטוח בעצמו שהוא עשה את הכל בצורה תקינה ולא רוצה לשמוע "הערות". רק ביקש שאני אבקר אצלו בעוד 3 חודשים.
ברצוני לציין גם כי יש שיפור בנפיחות שקיימת בשק האשכים (הידרוצל).
אשמח לקבל את עזרתך בנוגע לכאבים – האם יש סכנה? או בעיה? או שזה יכול לקרות לאחר ניתוח? וגם למה הייתה נפיחות למשך זמן קצר בגלל המאמץ שעשיתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר הניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין17/05/2011נפיחות וכאבים הם מאד שכיחים ולכן נחשבים "תקינים"לאחר ניתוחים מסןג זה, במפשעות או בשק האשכים. לעתים לוקח 4-6 שבועות עד שהכל חוזר למצב תקין, ולכן אין מה לחשוש.
כדי לברר מה מתנפח ניתן לעשות אולטרהסאונד, אך לרוב זה מיותר בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש כואב במפשעהציפי16/05/2011
הבת שלי בת 15 מתאמנת באופן קבוע בטייקוונדו, אתמול בעקבות החוג קבלה התכווצות שרירים חזקה והבוקר גילתה שיש לה גוש במפשעה, המקום מאוד כואב ומגביל את התנועה, קשה לה לעלות מדרגות, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש כואב במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין16/05/2011כדאי להיבדק, ואולי אף להשלים אולטרה סאונד. בעקבות פעילות מאומצת זה יכול להיות שטף דם שיספג לבד, אך גם אולי בקע שיצריך ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר כריתת כיס המרהאורה15/05/2011
שלום!
עברתי לפני כ3 שנים כריתת כיס מרה בשיטה הלפרוסקופית, לאחר שסבלתי בהריוני הראשון ממספר התקפים קשים של אבנים בכיס המרה, וכ3 חודשים לאחר הלידה נותחתי.
כעת אני בהריון בשבוע 32, וכבר זמן רב מרגישה באיזור שהיה בו כיס המרה (בטן עליונה בצד ימין) מיחושים, הרגשת נימול כזו, כאילו המקום נרדם, ולפעמים כאב ממש מציק (עד שאני שוקלת לקחת משכך כאבים), זה קורה בעיקר אחרי ארוחות, וככל שהרחם גדל תחושת אי הנוחות מתגברת,
רציתי לשאול מה המקור להרגשות אלו והאם זה נורמלי? האם ייתכן שיש במקום איזושהי צלקת או שהתפר בין הקיבה והתרסריון הוא שיוצר את חוסר הנעימות?
וכן האם יש צורך להבדק בשל כך והאם יש מה לעשות כדי שהמיחושים יחלפו?
בתודה מראש על התשובה,
אורה.
אגב אני בת 30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר כריתת כיס המרה - תגובה
ד''ר דני רוזין16/05/2011יש סיבות לא מעטות לכאבים כאלה, מיעוטם קשור לניתוח (למשל אבן שנשארה בצינור המרה הראשי), ורובן לא- למשל דלקת בקיבה אן בתרסריון, או כיב (אולקוס). כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו, ניתן יהיה להשלים בירור כעת או לאחר הלידה- למשל אולטרהסאונד, גסטרוסקופיה- עכשיו או לאחר הלידה, תלוי בחומרת המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במהלך ניתוחיוסי15/05/2011
שלום ד"ר לפני קצת יותר מ 48 שעות עברתי ניתוח פיסורה בהרדמה כללית ידוע לי שהניתוח הצליח על אף שיש עדיין כאבים ביציאות עם הרבה דימום והמציק מכל כאבים אחרי היציאות שהבנתי שזה תהליך שיגרתי.
ידוע לי שבמהלך הניתוח נוצר דימום וובמהלך התאוששותי הבנתי שיש לי טמפון בגלל זה אבל יום למחרת הפצעים היו תקינים והשתחררתי.
שאלתי היא האם בגלל הדימום שנוצר יכול להיות השלכות למהלך ההחלמה?
כמה זמן כאבים אלו ימשיכו?
יש לציין שאני בן 33 ללא מחלות וללא בעיות בריאותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום במהלך ניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין15/05/2011אם הדימום כבר פסק אין לך מה לדאוג לגבי מהלך ההחלמה או הצלחת הניתוח.
הכאבים בד"כ נמשכים מס' ימים אך לעתים יותר עד שבוע-שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
יוסי16/05/2011תודה על התשובה,רציתי לשאול למה ומה הסיבות שנוצר דימום במהלך ניתוח שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום - תגובה
ד''ר דני רוזין16/05/2011האיזור עשיר בכלי דם ודימום מסויים אינו נדיר, לרוב אינו משמעותי ונעצר כמו אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתיסרגיי14/05/2011
דר' נכבד שלום,
אני בן 33 ואובחנתי לפני 8 חודשים כסובל מבקע סרעפתי בינוני בגודלו על פי הגדרת הגסטרואנטרולוג (אבחנה דרך אנדוסקופיה). הבקע גורם לי לכאבים עזים ביותר באזור הצלעות מאחורה ולאחרונה אני גם חש איזה שהוא לחתץ בבית החזה. יש לציין כי כאבים אלה חוזרים כ 2-3 בשבוע בצורה out of the blue מבלי שעשיתי משהו חריג שיכול היה לעורר אותם. התעניינתי בספרות מקצועית אודות ניתוחים לטיפול בבקע סרעפתי ולא מצאתי תשובה חד-משמעית א. לגבי יעילות הטיפול לאורך זמן, ב. עד כמה בארץ יודעים לעשות אותו ולאיזה כירורג כדאי לפנות. בהתחשב בעובדה שכאבים אלה די מעיבים על איכות החיים הייתי מעוניין בהמלצתך הכנה אודות - האם נכון לעבור ניתוח כזה? ולמי לפנות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע סרעפתי - תגובה
ד''ר דני רוזין14/05/2011קודם כל צריך לדעת מה סוג הבקע, כי הכאבים שאתה מתאר לא טיפוסיים לבקע ״רגיל״ (גולש), אז התופעות הן יותר רפלוקס וצרבת. לעומת זה בקע פרא-אזופאגיאלי כן יכול לגרום לכליאת הקיבה וכאבים.
אם אכן הוחלט שזה הגורם ויש לנתח- לא מעט מנתחים בארץ מיומנים בכך, צריך לפנות לכירורג בעל ניסיון בלפרוסקופיה. התוצאות לטווח ארוך הן טובות אך אין הצלחה מלאה, אך גם אם יש חזרת הבקע לרוב היא מטופלת תרופתית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)