מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחילת הריון וחשש לדלקת תוספתןג04/06/2010
שלום,
אני בתחילת ההריון, לפני 4 ימים התחילו לי כאבים בצד ימין של הבטן ועד היום לא הופסקו, חלק מהרופאים שבדקו חושבים שלא מדובר בדלקת תוספתן, הבנתי שאי אפשר לדעת בוודעות אני מאד מודאגת
האם בתחילת ההריון יכולים להופיע כאבים בבטן התחתונה והעליונה בצד ימין?
במקרה וזה באמת דלקת תוספתן, מה יקרה לעובר? הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחנת דלקת בתוספתן בכלל, ובהריון
ד''ר דני רוזין04/06/2010בפרט, אינה תמיד פשוטה. בהריון, כמו גם ללא הריון, יש סיבות רבות אחרות לכאבים. אם כבר עברו 4 ימים, ונבדקת על ידי מספר רופאים, ועברת את הבדיקות המתאימות- בדיקות דם, אולטרהסאונד- ללא ממצאים תומכים, אז יש סבירות גבוהה שאכן מדובר בגורם אחר. במצבים רבים פשוט מחכים שהכאב יחלוף אף אם לא יודעים את סיבתו- כל עוד אין החמרה וסימנים ברורים לבעיה הדורשת טיפול.
במקרים מיוחדים בהריון ניתן אף לבצע MRI, אך זו אינה בדיקה שבשגרה.
דלקת תוספתן לרוב תטופל בהצלחה בניתוח ללא סכנה לעובר- פרט למקרים קיצוניים של דלקת קשה ומוזנחת עם זיהום כללי בחלל הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי קצף בקשריתסיון04/06/2010
שלום. תאי קצף שנתגלו בFNA לקשרית בלוטת התריס, האם בהרכח מעיד על סרטן? או טרום סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממש לא! אין שום קשר לסרטן.
ד''ר דני רוזין04/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- בלוטת התריססיון02/06/2010
ראשית תודה על התגובה,
שאלתי בעניין בלוטת התריס. ציינת שבמידה ובדיקת TSH תקינה אזי אין תת פעילות . שאלתי היא- מחיפוש שערכתי באינטרנט עולה כי בדיקת TSH אינה מספיקה לקביעת פעילות בלוטת התריס. אלא כי יש צורך גם בבדיקת הורמוני T3 T4.
אז שאלותיי הן:
1- האם אני יכולה בוודאות לסמוך על בדיקת הTSH? האם היא אמינה?
2- בביופסיה שעשו לי-FNA- נראה מעט מאוד קולואיד, דבר המעיד כידוע לך על תת פעילות הבלוטה= האם ממצא זה לא סותר את הממצא שTSH תקין ??
כלומר, TSH תקין, אז לא אמורה להיות תת פעילות, אך מצד שני, מעט קולואיד. איך זה יתכן ??
ד"ר בבקשה התייחס לשאלותיי, אני מאוד מודאגת ומבולבלת מכל המידע שיש באינטרנט ומכל הסתירות בדברים. !! כל אחד אומר משהו אחר וזה מפחיד
אשמח שתבהיר לי דברים.
המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת התריס
פרופ' מיכאל קראוס02/06/2010בדיקת TSH היא בדיקה רגישה ביותר לתפקודי בלוטת התריס, והיא עולה כאשר יורדת הפרשת T3 ו-T4 ע"י בלוטת התריס. הוספת בדיקות של T3 ו-T4 משלימה את התמונה ולרוב בדיקות אלו הולכות באותו כיוון , דהיינו כאשר ערכי T3 -T4 יורדים עולה רמת TSH בדם.
לשאלותיך 1. עדיף לבדוק TSH וגם T3 ו-T4 כדי לקבל תמונה מלאה יותר. 2. הוסיפי גם בדיקות T3 ו-T4 להשלמת התמונה, והתייעצי עם אנדוקרינולוג.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהsarit02/06/2010
שלום רב,
אימי בת 58 אחרי ניתוח הסרת כיבים אשר נוצרו משימוש יתר בוולטרן ומשככי כאבים בכלל, היא סובלת מכאבים כרוניים בעיקר בכיבה המון הקאות ואי סדר ביציאות וכן מיגרנות יומיומיות, רזתה המון במיוחד בתקופה האחרונה, עכשיו כשיש לה חצי כיבה היא עדיין לוקחת המון כדורים הן למיגרנות והן לשאר בעיות כמו לחץ דם וכד', עברה לפני מס' חודשים בדיקה נוספת באיזור "ההשקה" של הניתוח אך נמסר שאין כיבים, אז..... מה כן יש ? כי היא מרזה מיום ליום יותר ויותר ובכאבים כל היום! מה עושים ? עם מי לדבר? להתייעץ? חייבת לעזור לה.
לקחתי אותה לשמוע " דעה נוספת " במרכז בהרצליה אך לא ממש עזרו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ןירידה במשקל
פרופ' מיכאל קראוס02/06/2010הבעיה נשמעת מסובכת. צריכה לעבור גסטרוסקופיה חוזרת ו-CT בטן והמשך יעוץ אצל גסטרואנטרולוג
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי-שאלה חשובהסיון01/06/2010
ראשית תודה על התגובה,
שאלתי בעניין בלוטת התריס. ציינת שבמידה ובדיקת TSH תקינה אזי אין תת פעילות . שאלתי היא- מחיפוש שערכתי באינטרנט עולה כי בדיקת TSH אינה מספיקה לקביעת פעילות בלוטת התריס. אלא כי יש צורך גם בבדיקת הורמוני T3 T4.
אז שאלותיי הן:
1- האם אני יכולה בוודאות לסמוך על בדיקת הTSH? האם היא אמינה?
2- בביופסיה שעשו לי-FNA- נראה מעט מאוד קולואיד, דבר המעיד כידוע לך על תת פעילות הבלוטה= האם ממצא זה לא סותר את הממצא שTSH תקין ??
כלומר, TSH תקין, אז לא אמורה להיות תת פעילות, אך מצד שני, מעט קולואיד. איך זה יתכן ??
ד"ר בבקשה התייחס לשאלותיי, אני מאוד מודאגת ומבולבלת מכל המידע שיש באינטרנט ומכל הסתירות בדברים. !! כל אחד אומר משהו אחר וזה מפחיד
אשמח שתבהיר לי דברים.
המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת ברשותך
סיון01/06/2010בFNA נראו תאי קצף. הבנתי שאלו תאים שבלעו כולסטרול שאלתי היא האם זהו סימן לסרטן חלילה?
מה משמעות של ממצא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא01/06/2010
שלום רב,
הרגשתי אצלי מתחת לברך (קצת יותר למעלה) מין גוש קטן. הייתי אצל רופאת משפחה שאמרה שזו לא בלוטת לימפה כי באזור הזה כי באזור הזה לא מחפשים אותם כי הן עמוק בפנים.
אני נורא מפחדת כי בצד השני אני לא מרגישה אותו דבר.
קראתי באחד האתרים שזה יכול להיות סימן ללימפומה.
ביצעתי ספירה וכימיה של הדם כולל LDH- הכל תקין.
אולטראסאונד של הבטן העליונה- תקין
אולטראסאונד צוואר רכמות רכות- תקין.
האם באמת לא מחפשים בלוטות לימפה במקום בו ציינתי?
אני נורא חוששת.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה אכן לא מקום טיפוסי לקשר לימפה
ד''ר דני רוזין01/06/2010ניתן להעזר באולטרהסאונד לבדוק את מהות הגוש, אך פעמים רבות בדיקת רופא מנוסה, בתוספת מעקב, מספיקה לאיבחון גושים שפירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסיון31/05/2010
שלום רב.
יש לי קשרית שפירה בבלוטת התריס.
שאלתי היא- TSH הוא תקין.
אך מצד שני בFNA שביצעתי יצא שיש מעט מאוד קולואיד, דבר שלפי מה שהבנתי, רומז על תת פעילות בלוטת התריס. שאלתי היא- במידה והTSH תקין האם זה אמור להרגיע אותי? האם זה בוודאות אומר שאין שום בעיה עם בלוטת התריס?
ושאלה נוספת חשובה מאוד- במידה ויש תת פעילות של בלוטת התריס, האם זה אומר שלא אוכל להכנס להריון בעתיד כשארצה?
האם ישנה השפעה על הביחוץ החודשי?
בבקשה תענה על שאלותיי אני מאוד מוטרדת !!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בבלוטת התריס
פרופ' מיכאל קראוס01/06/2010רמת TSH תקינה מורה על כך שאין לך תת פעילות משמעותית של בלוטת התריס.
אם יוכח שיש לך תתפעילות ל בלוטת התריס (דבר שאין לו הוכחה כרגע) ניתן לטפל במצב זה ע"י כדורים של אלטרוקסין שיאפשרו כניסה נורמלית להריון ללא הפרעה מצד בלוטת התריס.
תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להשפיע על הביוץ
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מעל לפי הטבעתלי31/05/2010
שלום
לפני יותר מחצי שנה היה לי פצע פנימי בפי הטבעת שהתפוצץ ויצאה מוגלה
רופא כירורג בדק ונתן לי אנטיביוטיקה וזה עבר- הכאב היה בלתי נסבל
בשבועיים האחרונים יש לי כאב קל מעל לפי הטבעת
מה זה יכול להיות?
קבעתי כבר תור לאותו כירורג אבל אני פוחדת שזה יכול להיות שוב זה והוא אמר שיש מצבים שזה לא מתפוצץ כמו שקרה לי וצריך לחתוך ולעשות ניתוח להוציא את זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מעל לפי הטבעת
פרופ' מיכאל קראוס31/05/2010לפי התאור שלך מדובר כנראה בפיסטולה (נצור) סביב פי הטבעת שהוא מחילה הנפתחת מצד אחד לחלל המעי ומצד שני לעור החיצוני סביב פי הטבעת. זהו לרוב מצב כרוני ממושך הדורש ברוב המקרים טיפןל ניתוחי. לעיתים הוא נסגר מעצמו לתקופת מה אך עלול לחזור בעתיד. הכאבים שהופיעו לאחרונה מורים כנראה שהפיסטולה חוזרת שוב ואז נראה שתזדקקי לטיפול ניתוחי
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,שאלהסיון31/05/2010
שלום, שאלה חשובה, במקרה בו יש קשרית בבלוטת התריס. ברשותכם מספר שאלות, בבקשה התייחסו לכולן :
1- מה זה תאי קצף? זה נורמלי?
2- מה זה אומר שיש מעט מאוד קולואיד? מה זה קולואיד? האם טוב שיש מעט מזה? או שלא?
3- מה זה COLIIED GOUITER ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' מיכאל קראוס31/05/20101. תאי קצף הם תאים שבלעו ליפופרוטאינים (LDL) ומראים מראה קצפי,אנם לכשעצמם מורים על מחלה קשה
2. קולואיד הוא חלבון המופרש ע"י תאי בלוטת התריס ומצטבר בתוכה, מיעוט קולואיג מורה לרוב על תתפעילות של הבלוטה ויצירה מופחתת של קולואיד וזה כמובן לא רצוי
3. קולואיד גויטר הוא הגדלה של בלוטת התריס שבה מצטבר הרבה חלבון הקולואיד בתוך הבלוטה
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בבטןעדי31/05/2010
אני בהריון בחודש רביעי עם תאומים.
לפני כשבועיים החל לי בוקר אחד כאב חד בבטן בצד ימין מעט מתחת לקו הפופיק שאני בטוחה שאינו קשור לרחם, מדובר בכאב חזק מאוד שלא יכולתי ללכת ישר ללא חום או הקאות ובמהלך היום נחלש עד שלקראת הערב נעלם כלא היה. דומה קצת לכאב של ביוץ שאצלי הוא מאוד חזק ונחלש משעה לשעה עד שנעלם לגמרי אבל במיקום גבוה יותר.
אתמול בבוקר קרה לי בדיוק אותו הדבר ובגלל שבפעם הקודמת זה עבר לא הלכתי למיון אלא רק לרופאת משפחה אחר הצהריים שנתנה לי הפניה לאולטראסאונד בטן עליונה ואפנדיקס אבל כמובן שהתור הפנוי הוא רק לעוד שבועיים.
בינתיים גם הפעם הכאב נחלש במהלך היום הפך למעין דקירות שמקרינות לגב עד שנעלם כמעט לגמרי.
ממה זה יכול להיות? אני מניחה שאם זה היה דלקת של התוספתן אז לא היה מפסיק הכאב.
אמרו לי שאולי זה מגזים כי כאבי גזים יכולים להיות מאוד חזקים, היו לי מעט אבל יותר אחה"צ אבל יש ימים שיש לי המון (כנראה מההריון) ולא כואב כלל.
האם זה מצריך בדיקה מיידית במיון או מוקד או שאפשר לחכות שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בבטן ימנית בהריון
פרופ' מיכאל קראוס31/05/2010כאב זה יכול להגרם ע"י סיבות הקשורות בהריון כגון סבב של שחלה, התכווצויות הרחם ועוד וכן ע"י סיבות שאינן קשורות ישירות בהריון כגון עווית כליתית התכווצויות המיעים וכו'. כל מקרה כזה צריך להיות מדווח לרופא הנשים העוקב אחר ההריון שלך
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
עדי01/06/2010עשיתי אולטראסאונד אצל רופא הנשים והכל תקין ב"ה מבחינת ההריון, כך שזה לא קשור לרחם ואמר לי שאולי קשור למערכת העיכול.
רופאת המשפחה נתנה לי הפניה לאולטראסאונד בטן עליוניה ואפנדיקס אבל התור הכי קרוב הוא לעוד שבועיים, האם זה בסדר בהתחשב בעובדה שהכאב נחלש משמעותית ויש לי רק דקירות מידי פעם?
אגב, הכאב בצד ימין מתחת לקו הפופיק, בין קו הפופיק לכפל של הבטן למטה, זה לא בטן תחתונה? כי היא נתנה לי הפניה לבטן עליונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סונר צוואר-בלוטת התריסכהנא ציפורה30/05/2010
שלום
בצילום סונר נאמר לי שבאונה השמאלית גודל רגיל לא אחיד הודגם מוקד בודד 0.5
מה הכונה והאם יש צורך בטפול או תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד בודד בבלוטת התריס
פרופ' מיכאל קראוס30/05/2010מוקד בודד בבלוטת התריס עלול גם להיות גידול לכן מומלץ לבצע ניקור במחט (FNA ) תחת אולטרסאונד (סונר) והמשך מעקב
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמקה- דחחוףבתי28/05/2010
אני סובלת מהסמקה שמעתי על תהליך כירוגי בשם ETS האם אכן קיים ניתוח כזה ? למי אני ניגשת בנושא? והאם זה כרוך בעלות יקרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Endoscopic Thoracic Sympathectomy
ד''ר דני רוזין28/05/2010זה פירוש ראשי התיבות, וזהו למעשה ניתוח לחיתוך העצבים הסימפטטים בבית החזה שנעשה בגישה "סגורה" בלי חתך גדול (תורקוסקופיה), ומשמש לרוב כניתוח עקב הזעת יתר. העצבים אחראים על פעולות לא רצוניות, כמו הרחבה וכיווץ כלי דם, או הזעה, וגם על קצב הלב, פעילות מעיים ועוד. החיתוך הוא של העצבים לחלק העליון של הגוף בלבד. למרות שהניתוח עשוי לעזור להסמקה, צריך לזכור שיש תופעות לואי הקשורות לניתוק העצבים האלו (יובש, או הזעה באיזורים אחרים), ולכן צריך לשמוע הסבר מלא מכירורג שעוסק בכך, ולהחליט אם זה שווה את העניין, מדובר באיכות חיים ולא בבעיה רפואית מסוכנת.
והערה קטנה למען הסדר הטוב- אין במצב שום דבר דחוף, ואין צורך בכותרות לא מתאימות, הפורום הזה הוא רציני ומשתדל לענות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסמקה
בתי28/05/2010אתה מכיר מישהו ספציפי להפנות אותי אליו בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באיזה איזור?
ד''ר דני רוזין28/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזור ת"א רמת גן
בתי29/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מי שבד"כ מבצע ניתוחי סימפטקטומיה הם
ד''ר דני רוזין29/05/2010מנתחי כלי דם. ניתן להתייעץ בנושא במחלקה בשיבא, למיטב ידיעתי סגן המנהל עוסק בכך. אם לא- בטח יוכל להפנות אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבית השחישרית26/05/2010
שלום רב שמי שרית בת 28 אמא ל4 ונמצאת בהריון החמישי. רופאת המשפחה שלחה אותי לאולטראסאונד בית שחי בעקבות גוש שנמצא שם כבר כארבעה חודשים ביצעתי אולטראסאונד ואלו היו התוצאות:
במשטח פנימי בשליש פרוקסימלי, הודגמו מספר מבנים היפואקוגניים, אווסקולריים, גודלם עד 20*5 מ"מ. ממצאים הנ"ל תת עוריים-קשרי לימפה? אחר? מומלץ מעקב קליני והמשך בירור.
פניתי לרופאה עם התוצאות והיא הפנתה אותי לרופא כירוג על מנת לבצע ביופסיה .
רציתי בבקשה לשאול על פי התוצאה של האולטראסאונד מה זה יכול להיות? והאם באמת כדאי לבצע ביופסיה או פשוט לחכות לסוף ההריון (כרגע אני בשבוע 31)?
רוב תודות. שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בבית השחי
פרופ' מיכאל קראוס26/05/2010גוש בבית השחי יכול להגרם ע"י סיבות אחדות ששכיחה שבינהן היא הגדלת בלוטות לימפה. גם להגדלת בלוטות לימפה בבית השחי סיבות אחדות בינהן בעיקר זיהומים וגרורות של גידול. למרות שאת בהריון הייתי ממליץ על התייעצות עם כירורג כללי וכן לקיחת ביאופסית מחט (FNA ) בהרדמה מקומית. אם התשובה שלילית לגידול ניתן לדחות את המשך הברור עד לאחר הלידה.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ כיס מרה ילד בן 4.5 שניםחלי23/05/2010
נמצא פוליפ בקוטר 1.5 מ"מ אצל בני בן ה- 4.5 שנים. הפוליפ נמצא בשתי בדיקות אולטרא סאונד שנערכו בשני מכונים שונים. הומלץ לנו ע"י כירורג ילדים להסיר את כיס המרה בניתוח לפרוסקופי. נאמר לנו שיש להסיר את כיס המרה מכיוון שמדובר בילד קטן ושהדבר חריג ביותר לילד בגילו.
אשמח לקבל חוות דעת שנייה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע בוצעה הבדיקה?
ד''ר דני רוזין23/05/2010חשוב לדעת את הרקע כדי לעזור בהחלטה. אכן פוליפים אינם שכיחים (בילדים ובכלל), אבל לא ידוע לי שפוליפ זעיר כזה (אם זה אכן פוליפ) מחייב ניתוח. אם את רוצה חוו"ד נוספת- כדאי להתייעץ עם כירורג ילדים, או עם גסטרואנטרולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד התלונן על כאבי בטן
חלי24/05/2010במשך שבוע לערך הילד התלונן על כאבי בטן באזור הטבור במלך הלילה למשך שעתיים כל פעם. פנינו לרופאת הילדים שלנו והיא נתנה לנו בין בדיקות, בין היתר אולטראסאונד בטן עליונה וכליות - בבדיקה זו התגלה הפוליפ במקרה. הכירורג ילדים שהתייעצנו איתו אמר שזה לא קשור לכאבי בטן שלו. יש לי תור נוסף לכירורג הזה וגם עם גסטרואנטרולוג ילדים.
בינתיים הכאבי בטן נעלמו.
אתה ממליץ להתייעץ עם עוד כירורג ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
ד''ר דני רוזין24/05/2010זה אכן לא שכיח, ובאמת כנראה לא קשור לכאבים שחלפו, ולא נראה שיש חובה לרוץ לנתח בלי לשקול זאת טוב ולעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר לימפה מזנטריאלי בקוטר 8 מ"מ.
חלי26/05/2010שכחתי לציין בהודעות הקודמות כי בבדיקה הראשונה צויין כי נמצא גם קשר לימפה מזנטריאלי בקוטר 8 מ"מ. מה המשמעות של הדבר? האם זה משפיע על השיקול לבצע ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
די חסר משמעות בפני עצמו,
ד''ר דני רוזין26/05/2010יש סיבות רבות ורובן המכריע שפירות, קשר קטן ובודד הוא לרוב תגובתי-תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וגבמיטל23/05/2010
לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת כיס המרה. אבל עדיין אני סובלת מכאבי בטן בחלק העליון שבאים והולכים ואשר גם מקרינים לגב, לא באותה עוצמה כמו שהיו, אבל עדיין...
האם ייתכן שכאב בטן שמקרין לגב קשור עם הלבלב בצורה כלשהי? ומדוע הכאב מקרין לגב בכלל?
אגב לפני כשנה עברתי צילום רנטגן גב עליון שיצא תקין.
יש לציין כי כאבי הבטן אינם מלווים בהקאות או שלשולים.
לתשובתך אודה!
כאב שמקרין לגב אכן טיפוסי
ד''ר דני רוזין23/05/2010לכאב ממקור של לבלב, אבל כמובן יש סיבות רבות אחרות.
כאבים שממשיכים אחרי כריתת כיס המרה כדאי לברר- הן בכיוון של מערכת המרה (אולטרהסאונד, בדיקות דם) והן בכיוונים אחרים, כגון כיב בתריסריון.
לבירור כאבי בטן ממליץ להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)