פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• אבצס במותן לאחר ניקוז
    דייויד
    10/03/2010

שלום ,
    לפני כחודש היה לי פצע במותן בקוו המכנסיים כנראה הוא הזדהם מגירוד ומשפשוף המכנסיים ונהיה אבצס,
    לאחר מספר ימים של אנטיביוטיקה ושטיםות המקום האבצס עבר .
    לפני כשבוע הופיע אבצס אחד חדש לידו ולפני כ 4 ימים עברתי ניקוס אצל כירורג אשר "חתך את כל איזור הזיהום כולל האיזור של האבצס הישן.

הכאבים פחתו אבל מדי פעם יש כאבים והמקום קצת שורף אני מקפיד על שטיפה בסבון 2-3 ביום ולאחר מקלחת חובש את המקום.

אבקש לדעת:
    1.מתי זה אמור להיסגר כרגע זה נראה כאילו המקום לא נסגר ,זה בסדר ? אין צורך בתפרים?
    2.האם להמשיך לחבוש את המקום בפדים?
    3.האם יש טיפול נוסף אן שפשוט צריך לשטוף ולהמשיך עם אנטיביוטיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבצס במותן לאחר ניקוז

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע מזוהם לרוב לא תופרים, מחשש

ד''ר דני רוזין
    10/03/2010

שהזיהום יתחדש. הסגירה היא עצמונית, והמשך תלוי גם באופי הפצע- אם הוא קטן ויחסית כבר נקי אז לרוב שבוע שבועיים מספיקים. בינתיים יש לשמור על ניקיון, לרוב מיים וסבון מספיקים, וחבישה פשוטה כדי שהמקום יהיה מוגן ושלא יתפזרו הפרשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• rou en y
    גל
    08/03/2010

שלום- יש לי מבחן בכירורגיה בקרוב ואשמח לתשובה לגבי השאלה הבאה-
    כשמדברים על אנסטומוזה מסוג rou en y - שני החיבורים שנעשים הם בצורה של end to side? למשל gastro jejunostomy + jejunojejunostomy- ובשניהם לפי קצה לצד או שאפשר חלק ראשון בקצה אל קצה וחלק שני בקצה אל צד (בדוגמה אחרת של ושט למעי בקצה אל קצה ואז מעי אל מעי בקצה אל צד)?
    לסיכום השאלה היא אם roo en y זה ספציפי רק צד לקצה או יכול להיות גם קצה אל קצה וחלק שני קצה אל צד?

תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    rou en y

הוספת תגובה

• קודם כל, Roux היה קצת נעלב שהשמטת

ד''ר דני רוזין
    09/03/2010

לו את ה-x, לא כדאי להסתבך עם הצרפתים.
    בהגדרה, ה-jejuno-jejunostomy חייב להיות קצה לצד, כי זה מה שיוצר את צורת ה-Y.
    הזרוע החופשית שנוצרת, של המעי הדק, יכולה להתחבר לאברים שונים (ושט, קיבה, דרכי מרה) ואז זה תלוי למה בדיוק מתחברים- ושט זה יהיה קצה לקצה כי הוא מנותק, קיבה זה יכול להיות קצה לקצה אם היא נחתכה, או צד לקצה אם זה סתם מעקף (וכך גם דרכי מרה).וצריך לזכור שגם אם פונקציונלית זה קצה לקצה (כמו ושט למעי), טכנית זה נראה לפעמים כמו קצה לצד- די נהוג לסגור את קצה המעי ולהתחבר עם קצה הושט בסמוך לקצה (המעי נראה כמו מקל הליכה מעוקל, והחיבור לחלקו העליון (איפה שמחזיקים...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו....

גל
    09/03/2010

דני היקר,
    חבל שאתה לא המרצה לכירורגיה שלנו! הכל נראה עכשיו הרבה יותר ברור!!!
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

גל
    19/03/2010

מכיוון שהמבחן שלי ביום ראשון, יש לי שאלות אחרונות ויותר אני לא אציק!!
    תודה שוב!!

1. לאחר ניתוחי בטן- הסיבוך הריאתי הכי שכיח הוא:
    א) דלקת ריאות ב)אטלקטזיס ג)אמבוליה בריאות ד)פנאומוטורקס
    אני חושבת שדלקת ריאות ובגלל זה חשוב לעשות להם פיזיותרםיה כמה שיותר מהר נכון?

2. אינדיקציה לניתוח דחוף במצב של diverticulitis?
    א)אוויר בצפק ב) חוזר 3 פעמים ג)38.5 חום ד)לויקוציטים ברמה גבוהה
    בעיקרון גם ג וגם ד מעידים על דלקת אז מה נכון?

נראה לי שזהו :)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שאעבור:

ד''ר דני רוזין
    19/03/2010

1. אטלקטזיס, הפיזיותרפיה היא כדי לטפל בתמט אוניות הריאה, כי על בסיס זה יכולה להתפתח דלקת- אבל לא תמיד (ולכן דלקת ריאות היא פחות שכיחה).
    2. אוויר חופשי מעיד על פרפורציה, ולכן צריך לנתח (כמעט בכל המקרים... גם פה אין מאה אחוז...)
    סימני דלקת יהיו כשיש דלקת (ברור...) אבל זה לא סיבה לנתח בדחיפות, שזה מוקד השאלה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים במרה
    יעל
    08/03/2010

אני בת 21 לפני מס' שבועות התגלו אצלי אבנים במרה ואני מועמדת לניתוח השאלה שלי היא כיצד יתכן שיש לי אבנים אני לא מבוגרת ולא שמנהובביתי לא אוכלים בכלל מטוגן או שומני?

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים במרה

הוספת תגובה

• גורמי הסיכון ליצירת אבני מרה הם

ד''ר דני רוזין
    08/03/2010

בדיוק זה: גורמי סיכון. זאת אומרת שאין ודאות שמי שהיא שמנה או מבוגרת יהיו לה אבנים, ואין חובה שמי שיהיו לו אבנים יהיה בהכרח בקבוצת סיכון. זה במידה מסויימת עניין סטטיסטי- וככל שיש יותר גורמי סיכון עולה הסיכוי שהדבר עצמו יקרה (במקרה זה - היווצרות אבנים).
    האבנים נוצרות מבעיה מטבולית- חוסר איזון במסיסות של מרכיבי המרה בתוך נוזל המרה, ולכן נוצרת התגבשות (של מלחי מרה, של סידן, של בילירובין). מה בדיוק גורם לעליית הריכוזים או לשינוי במסיסות לא תמיד ברור, יש כמה גורמים מוכרים (כמו אסטרוגן), ויש כנראה גורמים פחות ברורים. יש אולי גם גורמים תורשתיים. לא כל דבר מושפע בהכרח מתזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה להודעה

גל
    19/03/2010

אבל בעיקרון רוב אבני המרה הם מכולסטרול נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב האבנים מכילות כולסטרול- אבל יש

ד''ר דני רוזין
    19/03/2010

עוד מרכיבים בתוכן, כמו סידן או מלחי מרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס שאלה
    דביר
    02/03/2010

לצוות שלום רב,
    במשך 4-5 חודשים שהיה לי גוש בירך ,שהלך וגדל עם הזמן.ניסיתי כל הזמן לפוצץ אותו
    אבל לא ראיתי שיש חור יציאה,כמו שיש בפצע אם מוגלה או בפצע חום.והנחתי לו.
    במשך שבוע שעבר הרגשתי אותו כנוקשה וכבר שגדל מאד.שריפה וכאבים.אודם היה גם כן.
    ניגשתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי כבר ישירות לרופא כירוג,שהגעתי לכירוג הוא אמר שיש מוגלה,וזיהום וחייבים לנזקז .עשה לי את הניקוז ואמר שאין צורך באנטיבוטיקה,לשתוף את האזור ,וכל יום למרוח פולידין ולחבוש.עשיתי ככה ביום שישי בערב,ויום שבת.יום ראשון ניגשתי לאחיות הם החליפו לי וגם אתמול .היום בבוקר שהגעתי לאחיות הם ראו שעדיין נוקשה מסביב לפתח
    ושאלו אם יוצא לי בזמן השטיפה ציינתי שלא.ואז הם כבר לא ידעו מה לעשות.הרופאה משפחה גם לא ידעה והפנתה אותי שוב לכירוג רק שכבר הגעתי הוא לא היה נמצא ונקבע לי תור רק לשבוע הבא.
    אני לא יודע מה לעשות כעת.האזור אדום לי,ופתוח,מסביב נוקשה.לא נראה כאילו הכל יצא.
    הרופאת משפחה המליצה למרוח משחה בשם פוסידין (משחה אנטיבוטית) על האזור.ולחבוש.
    רוצה לדעת האם אני צריך כן לקחת אנטיבוטיקה? האחיות חושבות ככה.והרופאת משפחה מציינת שזה שיקול של הכירוג כי הוא עשה לי את זה והוא יודע מה הכי לנכון.מה כדאי לעשות?
    רק למרוח פוסידין,ולחבוש כל פעם ,או ליטול גם כדור אנטיבוטיקה?
    בתודה אייל

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס שאלה

הוספת תגובה

• בד"כ כשיש אבצס "בשל" ניקוז המוגלה

ד''ר דני רוזין
    02/03/2010

באמת מספיק, אבל אם יש סביב תהליך דלקתי (אודם,נוקשות) פעמים רבות מוסיפים טיפול אנטיביוטי. אם אין חום והאודם לא מתפשט נראה שאפשר להמתין מספר ימים עד בדיקת הכירורג, ובינתיים אולי לטפל באנטיביוטיקה המקומית שקיבלת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיסרי,בקע,מתיחות בטן ועור נפול
    עירית
    02/03/2010

שלום שמי עירית אני בת 33

אני כחודשיים אחרי לידה שניה הפעם בלידה רגילה.

לפני 3 שנים ילדתי בקיסרי ובטן שלא ירדה לי גם שנתיים אחרי, נשארה לי בטן גדולה שלא ניתן להתבלבל שאני שוב בהריון , מתחילה מלמעלה גבוהה ועגולה לפחות חודש 5-6 ,אני רזה כך שזה מאוד בולט, פניתי לכרורג בזמנו שאמר לי, מותק תסיימי את הלידות ואז נכניס לך רשת, הסתובבתי כך שנתיים לא השתנה גם אחרי פעילום פעמיים בשבוע חזק על הבטן וספורט. כלום

בהריון העכשוי הבטן היתה עוד יותר עצומה העור מאוד מאוד נמתח נשארו סימנים זוועה ועור נפול והבטן ממש למעלה גבוהה וגדולה.

זה מתסכל שאני מדוכאת מזה מאוד, לא לדבר על אנשים שמציקים לי, כי אני ממש רזה.

מה לעשות? שמעתי קראתי כתבה על ניתוח לבקע מסוג ביולוגי?

מה לגבי העור שנשאר זה באותה הזדמנות? אני עוד מתכוונת ללדת בעתיד , זה לא יהרוס הכל? ההחלמה כואבת וקשה?

המון תודה!

הוספת תגובה

• מה שאת מתארת זו חולשה משמעותית של

ד''ר דני רוזין
    02/03/2010

דופן הבטן, ולא בהכרח בקע, ולכן בכלל לא ברור שכירורג זה הכתובת, וגם לא נראה שיש מקום לרשת (או לתחליף ביולוגי כלשהו). מציע להתייעץ עם פלסטיקאי, לגבי מתיחת הבטן- שמשלבת גם הסרת עור עודף. אם אכן יש גם בקע שדורש תיקון- ניתן לשלב את הניתוחים, הפלסטיקאי יעזר בכירורג לחלק הזה.
    לגבי "רשת ביולוגית"- יקר, לא מוכח לטווח ארוך ועדיין לא מפותח מספיק להחליף רשת סינטתית.
    ניתן להרות אחרי ניתוח מתיחה- אבל יש אכן סיכון של "קילקול" התוצאה, ולכן בד"כ ממליצים להמתין עד סיום תוכנית הילודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

עירית
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופלר ורידי כבד
    משה
    02/03/2010

שלום דוקטור

ביצעתי דופלר כבד בעקבות טחול שהיה קצת מוגדל , תוצאות בדיקת כבד תקינות וגם US תקין
    בבדיקת דופלר ורידי כבד , שלושת ורידי הכבד פתוחים אך עם היצרויות באזור הקונפלואנס בעלי זרימה בי פולרית , אין דליות , אין מיימת , הרופא כתב שיכול להיות שם בצקת קלה בריקמה ,

האם התופעה של היצרות הורידים עוברת לבד ללא טיפול וגם כך הבצקת ?

האם אין צורך במתן תרופה במקרה הנ"ל ?

תודה משה

לקביעת תור
    סגירה
    דופלר ורידי כבד

הוספת תגובה

• זה לא נשמע כחריגה משמעותית מהנורמה,

ד''ר דני רוזין
    02/03/2010

ובכלל לא ברור לי אם יש לממצאים האלה משמעות, ולאור תקינות כל יתר הבדיקות ודאי שאינו דורש טיפול- אבל אולי מעקב עוד מס' חודשים, ממליץ להתייעץ עם מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס חוזר
    רחלי
    01/03/2010

שלום, לפני כחודשיים יצא לי אבצס במפשעה ,נותחתי וניקזו לי את המוגלה,
    לאחר חודש בדיוק יצאו לי 5 אבציסים בו זמנית ברגלים ואחד ביד נותחתי שוב רק ביד כי שם זה היה ממש כואב, נתנו לי אנטיביוטיקה גם משחה וגם כדורים, ולפני יומיים יצא לי שוב בירך..
    רציתי לדעת איך אפשר למנוע את ההיווצרות של זה,ואם אנטיביוטיקה רק מרגיעה ולא עוזרת אז איך מטפלים בזה שלא יחזור יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס חוזר

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק שאינך נשאית של חיידק

ד''ר דני רוזין
    01/03/2010

שגורם לכך, מציע להתייעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא CT
    אורון לוי
    26/02/2010

שלום דר'
    בממצא CT חזה-בטן-אגן נמצא:" הסרעפת שמאל בלתי סדיר עם תהליך מעוגל נוזלית במידה של 4*5.4 ס"מ בחלק הקדמי היכול להתאים בין היתר: ציסטה נוזלית הבולט לחלל הבטן בחלק התחתון ובחלק העליון לבסיס הריאה".

שאר הממצאים נמצאו תקינים. בסיכום הבדיקה נכתב: הסרעפת משמאל עם תהליך נוזלית שלא עובר האדרה לאחר מתן חומר ניגוד היכול להתאים לציסטה נוזלית. פרט לכך ללא ממצא מיוחד אחר".

מה דעתך על ממצא זה? מה הטיפול הנהוג במקרים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא CT

הוספת תגובה

• זה מאד תלוי ברקע, ובסיבה לביצוע

ד''ר דני רוזין
    26/02/2010

ה-CT.
    ככלל ציסטות המתגלות מקרית במקרים רבים אינן דורשות שום התערבות, המקום שאתה מתאר אינו שכיח, אבל עדיין זו יכולה להיות ציסטה שפירה וחסרת משמעות, ובמקרה כזה נהוג לעקוב לראות אם יש שינוי בגודל לאורך זמן. אבל המידע הנוסף מאד חשוב- מחלה ברקע? תאונה בעבר? ניתוח קודם? בדיקות קודמות להשוואה? אז אפשר להתייחס יותר נקודתית, ולהחליט לגבי המשך- מעקב? ניקור אבחנתי? בדיקות עזר נוספות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לממצוא CT עבור דר,' רוזין

אורון לוי
    26/02/2010

שלום דר'
    בדיקת CT נערכה בשל ביופסיה שנלקחה מהעור ותוצאתה הייתה: high suspiciuos of Mycosis fungoides . רופאת העור, נתנה בדיקות CT של חזה-אגן-בטן. תוצאת הCT : "בממצא CT נמצא: הסרעפת שמאל בלתי סדיר עם תהליך מעוגל נוזלית במידה של 4*5.4 ס"מ בחלק הקדמי היכול להתאים בין היתר: ציסטה נוזלית הבולט לחלל הבטן בחלק התחתון ובחלק העליון לבסיס הריאה."

אין בדיקות להשוואה עם העבר.

מעבר לכך, לא נרשם ממצא בעייתי. כך גם רופאת העור טענה: לימפה תקינה.

מה דעתך? האם מנתחים במקרה כזה? מהו סוג הטיפול בד"כ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שלא רצים לנתח,

ד''ר דני רוזין
    26/02/2010

וכמו שאמרתי לרוב לא מטפלים אלא עוקבים. העובדה שיש חשד למיקוזיס ברקע, שהיא למעשה לימפומה עורית, מצריכה אולי התייעצות נוספת מעבר לרופאת העור- אולי המטולוג, ויכול להיות שבנסיבות אלו יהיה נכון לעשות PET-CT לראות אם לממצא החריג יש מאפיינים המחשידים לתהליך גידולי. אם זו אכן באמת ציסטה פשוטה (לא ברורה לי מידת הביטחון בכך של הרנטגנולוג המפענח, ואפשר גם לשקול חוו"ד נוספת על הפיענוח), אז הסבירות שהיא גידולית היא נמוכה. צריך לשלול גם ציסטות מסיבות אחרות, כגון מחלה טפילית- אבל גם זה לא מיקום טיפוסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעצה מאובדת עצות
    איילת שחר
    19/02/2010

שבת שלום, אבקש את עזרתכם בזוית ראייה נוספת ,אימי מאושפזת בבית החולים כבר כמעט חודשיים בעיקבות מה שהחל בדימום בבטן לפי מה שהוסבר לנו לחלל הפריטוניאלי{ די רציני -קיבלה 3 מנות דם רצו לתת רביעית אבל המצב היה רגיש מידי} והייתה בסכנת חיים כשלושה שבועות.היה חשד לפלאו שנתמך בבדיקות דם ואיסוף שתן אולם בגלל שאי אפשר לעשות ביופסיה אין אפשרות לדעת בוודאות כי מצבה רגיש מידי. 2 ה CT הראשונים + MRI ראשון הראו גוש בגודל 17*12*9 וב CT שנעשה לפני הניתוח ניראו רק 2 גושים ולכן לא ניתחו. MRI שנעשה אתמול הצביע על 2 גושים הנראים כדם ולא רואים מאיפה דיממה ומה הפריש ומפריש את הטוקסינים.היא סובלת מכאבים בבטן ,רגישות,לחץ דם שעולה ללא התרופות הניתנות בבית החולים{ שוחררה ביום ב' בצהריים ואושפזה חזרה ביום ג'בבוקר בעיקבות כאבי בטן עזים,ועליית לחץ הדם.} גם ה CT שנעסה לה ביום ד' הראה את ממצאי ה MRI הוסבר לנו שהיות ועדיין לא עלו על הגורם למצב היא עדיין לא יצאה מכלל סכנה. ניבדקה ע"י אינדוקרינולוג שהורה רק לעקוב אחרי מצבה,בוצעה גסטרוסקופייה-תקינה, שאר הבדיקות מראות בערך את מה שהיה בהתחלה.אנו כבר לא יודעים לאן ולמי עלינו לפנות ונודה על כל עזרה. בתודה מראש ושבת שלום איילת וכל משפחת שחר.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעצה מאובדת עצות

הוספת תגובה

• הערה

איילת שחר
    19/02/2010

שכחתי לציין שהיא מאושפזת במחלקה ה4103כירורגית בבית החולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בטוח שהתמונה ברורה לי

ד''ר דני רוזין
    19/02/2010

מהתיאור שלך, לא ציינת את גילה, ולא ממש ברור מה הכוונה ב"המצב רגיש". אם אני מבין נכון יש חשד לפיאוכרומוציטומה, ונוצר דימום עקב קפיצת לחץ דם. לגבי הגוש/גושים, קשה להבין איפה בדיוק רואים אותם, בלי לראות את ההדמיה, ולא ברור לי אם מדובר בשטף דם או בגוש אמיתי.
    כדי להבין יותר טוב מה מצבה הנוכחי ומהן האפשרויות לטיפול (ומה מתוכנן בפועל), אני מציע לבקש פגישה מסודרת עם הרופא המטפל בה במחלקה או עם מנהל המחלקה, ואם זה לא מקדם את הנושא יש לכם זכות ואפשרות להביא יועץ חיצוני שיעבור על כל החומר והממצאים, ישוחח עם רופאי המחלקה, ויעזור לכם להבין ולהחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרנייה
    רווית רייכמן
    18/02/2010

שלום לך שמי רוית בת 41 מפתח תקווה ביום ראשון 14/2/10 עברתי ניתוח לפלרוסקופיה אצל ד ר סורינאו במהלך הניתוח הבנתי שהתגלה אצלי הרנייה בצד ימין הבנתי מדר סורינאו שהיהחלטה לא לנתח בשלב זה לצערי הכאבים אחרי הניתוח עדין לא פסקו .רציתי לדעת האם אני יצטרך בעתיד ניתוח לפי דעתי הכאבים האלה היו לי 7 חודשיים ואף אחד לא ידע להגיד מה זה .
    אני ישמח מאוד לקבל ממך תשובה.
    .

לקביעת תור
    סגירה
    הרנייה

הוספת תגובה

• הרניה

פרופ' מיכאל קראוס
    18/02/2010

רוית שלום רב
    לא ברורה הסיבה בגללה עברת ניתוח בשיטה לפרוסקופית. אך אם גילו אצלך הרניה (בקע) בעת הניתוח ולא תקנו אותו, יהיה צורך לתקן את הבקע בעתיד
    פרופ' מיכאל קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוית,

ד''ר דני רוזין
    19/02/2010

ראיתי את הבקע, קטן מאד, לא ברור אם הוא מסביר את כאבי האגן הממושכים שלך ואם בכלל יש חובה לתקנו, ולכן חשבתי שמן הראוי להימנע מהתערבות נוספת באותו מעמד, כדי לדון איתך, להסביר לך את הסיכויים והסיכונים, ולקבל החלטה משותפת יחד איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רנטגן
    לימור
    18/02/2010

ד"ר שלום
    אני מסיפור הרנטגן האם זה תקין?? ולמה רשום צל הלב בגדר הנורמה? זה תקין???

*סיבת ההפניה:
    משמאל  כאבי
    :
    *ממצאי
    צלעות משמאל:
    ===========
    לראות נגע גרמי.  אי

חזה 1 צילו
    *סיבת ההפניה:
    משמאל  כאבי
    :
    *ממצאי
    ש בלבד P  צילו
    ==========
    . עדות לתסני  . אי  ציור ריאתי תקי
    עדות לתפליט פלוירלי.  אי
    . והשערי  עדות להרחבת המדיאסטינו  אי
    צל הלב בגדר הנורמה.
    הסרעפת בעמדה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה
    רנטגן

הוספת תגובה

• אין נגע גרמי ז"א שאין ממצא חריג

ד''ר דני רוזין
    19/02/2010

בצלע.
    בגדר הנורמה משמעו תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רוזין
    עינבר
    16/02/2010

שלום

שכחתי לשאול אותך משהו נוסף האם מותר לגלח באיזור איפה שהיה האבצס למרות שהאיזור מאוד נוקשה ?

רופאת מישפחה טוענת שזהומולוג לא יעזור לי בבעית האבצסים

דבר אחרון שבוע הבא יש לי ניתוח בהרדמה כללית האם עליי לדווח על הנפיחות בירך או שלא צריך ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר רוזין

הוספת תגובה

• אפשר לגלח. לא צריך לדווח.

ד''ר דני רוזין
    16/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה קרוהן
    אלעד
    15/02/2010

אני חולה קורהן, ומתאמן בחדר כושר.
    השאלה שלי, האם אני יכול לצרוך אבקת חלבונים?

לקביעת תור
    סגירה
    חולה קרוהן

הוספת תגובה

• צריכת חלבונים בחולה קרוהן

פרופ' מיכאל קראוס
    15/02/2010

אין מניעה לצרוך אבקת חלבונים, אך מדוע לא לצרוך חלבונים מן החי (דגים, עופות) או מן הצומח(קינואה)
    פרופ' מ. קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לאחר ניתוח במעיים
    חיים
    14/02/2010

שלום לך ד"ר דני
    אני עברתי לפני שנה וחצי ניתוח עקב פציעה ובניתוח כרתו לי את הטחול וחלק ממעי הגס אך לאחר הניתוח היו לי זהומים ועשו לי שוב שני נתוחים שבניתוח השלישי עשו לי סטומה למשך ארבעה חודשים לאחר ארבעה חודשים סגרו לי את הסטומה עם רשת בבטן ומאז הכל בסדר איתי
    שאלתי היא אם אני יכול לטוס לארה"ב ללא חשש או שזה מסוכן
    אודה לתשובתך
    חיים

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לאחר ניתוח במעיים

הוספת תגובה

• עקרונית אין חשש, ואתה יכול לטוס.

ד''ר דני רוזין
    15/02/2010

קיים בכל זאת חשש קטן למצב נדיר של התפתחות חסימת מעיים- כשיש הדבקויות בבטן לאחר ניתוחים קודמים, שינויי הלחץ עלולים לגרום לנפיחות מעי ולהוביל למצב של חסימה. זה אמנם תואר- אבל מאד נדיר, ולא מצדיק המנעות מטיסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן המשך...
    לימור
    14/02/2010

האם תלונותי מצריכות בדיקה מעמיקה יותר??
    בגלל שזה לסירוגין כמעט שנה
    להזכירך בדיקה ידנית כירוג תקינה אולסטרסאונד בטן עליונה שד ובית שחי תקין???

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן המשך...

הוספת תגובה

• קצת קשה לענות בלי התרשמות ישירה.

ד''ר דני רוזין
    14/02/2010

עקרונית, תלונות מתונות, שנמשכות זמן רב לסירוגין, הן לרוב ממקור בעל אופי שפיר ולרוב גם אין הרבה מה להציע כטיפול (חוץ ממשככי כאבים). אבל בודאי שאי אפשר דרך האינטרנט לתת עצה להתעלם ממשהו, בלי בדיקה. מציע לפנות שוב לרופא משפחה שיקבל החלטה האם מוצדק להימנע כעת מבירור נוסף או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה