פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שארית בלוטת תריס אחרי כריתה מלאה
    רמי
    28/04/2010

שלום,

עברתי ניתוח כריתתת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי דו מוקדי . בבדיקת אפטייק הסתבר כי אחוז השארית הוא 3.8% רציתי לדעת האם זה נקרא אחוז גבוה אחרי ניתוח כריתה ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה לא אחוז גבוה,

ד''ר דני רוזין
    28/04/2010

וטיפול ביוד רדיואקטיבי ישלים את מה שהניתוח עשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בכיס מרה.
    נורית א'
    26/04/2010

לאחר ביצוע בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה התגלתה אבן גדולה בכיס המרה שלי שאר האיברים היו תקינים.
    בהתייעצות עם כירורג המליץ על ניתוח לכריתת כיס המרה.(שציין כי זהו הטיפול המומלץ והיחיד.)
    שאלתי היא : האם זהו באמת הטיפול היחיד או שישנם גם טיפולים אחרים שניתן לבצע?
    והאם אבן בכיס המרה יכולה להתפורר לבד או להשתחרר ולהגיע למעיים ?
    בתודה מראש נורית :-)

לקביעת תור
    סגירה
    אבן בכיס מרה.

הוספת תגובה

• בתוספת לשאלתי

נורית א'
    26/04/2010

גילי הוא 45 ואני אמא לחמישה ילדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בכיס המרה(המשך)

פרופ' מיכאל קראוס
    27/04/2010

גילך ומצבך המשפחתי אינם משנים את מה שכתבתי
    פרופ מ. קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בכיס המרה

פרופ' מיכאל קראוס
    27/04/2010

אבן בכיס המרה מהווה הוראה לניתוח אם היא סימטומטית, כלומר אם גורמת למיחושים כגון התקפי כאב בטן, דלקת בכיס המרה וכו'. באם מתקיימים שני תנאים אלו מומלץ לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה יחד עם האבן. ניתוח זה מבוצע כיום ברוב המקרים בשיטה לפרוסקופית ואין למעשה כיום שיטה אחרת המומלצת לכריתת כיס מרה סימפטומטי.
    פרופ מ. קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

נורית א'
    27/04/2010

יש לי שאלה נוספת אבן בכיס המרה יכולה להשתחרר ולהגיע אל המעיים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפומה בפרינאום ממצא תת עורי
    אלי
    21/04/2010

בן 53 בדיקה US של פרינאום מימנית קובעת: "ממצא קליני הודגם תהליך שטחי היפואקוגני,הומוגני מוגדר היטב בגודל 2.0X 0.5 ס"מ,לא חודר לתוך השריר,ללא היפרמיה בדופלר צבע,מראה סונוגרפי שפיר-יתכן ליפומה"

שאלתי, האם יש טעם להסיר?
    תודה

הוספת תגובה

• אם זה לא מפריע אין שום חובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2010

להסיר כעת, ניתן לעקוב, ורק אם זה גדל או מתחיל להפריע להוציא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףףףףףףףףףף לחץץץץץץץץץץץץץ
    מורן
    20/04/2010

בעלי לאחר סרטן אשך עבר טיפולים כימוטרפיים וכרגע נישארו מוקדים בכבד שלא יודעים מה יש בהם ולכן פרופסור אנקולוג המליץ לאחר ברורים כי אכן כדאי לנתח את הכבד ולהוציא את המוקדים האלה בחוץ שאולי בעתיד יהיו סרטנים וכך זה יהיה יותר מסובך
    הייתי רוצה לדעת מימה מורכב ניתוח להסרת אונה ימנית בכבד אם זה מסובך ואיך ההחלמה בעלי הוא אדם בריא בדרך כלל הוא בן 28 וסיים כבר את הטיפולים לפני 4 חודשים אני ממממממששש בלחץ ולא יודעת מה יהיה אז אני מבקשת שמשהוא יענה לי ויגיד לי אם הוא יוכל לסרוד ניתוח כזה ?

הוספת תגובה

• קודם כל הערה קטנה-

ד''ר דני רוזין
    20/04/2010

פרופ' קראוס ואני משתדלים לענות מהר על כל השאלות כמיטב יכולתנו, וכדי לשמור על מסגרת תרבותית בפורום רצוי להימנע מכותרות צעקניות.
    אם האונקולוג המליץ על ניתוח נראה שזה הצעד הנכון לעשותו, כריתת כבד בימינו הוא ניתוח יחסית נפוץ, יש הרבה מרכזים עם ניסיון רב ותוצאות טובות, ולמרות שזה ניתוח מורכב עם אפשרות לסיבוכים הסיכויים טובים מאד, ביחוד לגבר צעיר, לעבור אותו בשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה

מורן
    20/04/2010

תודה רבה פשוט אנחנו מאוד לחוצים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך להתנצל, שיהיה בהצלחה!

ד''ר דני רוזין
    20/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת DERMACOMBIN CREAM
    יניב
    19/04/2010

שלום,

ברצוני לשאול האם שימוש במשחת DERMACOMBIN CREAM במריחה בפי הטבעת עלול להזיק?

פשוט מאוד יש לי פיסורה הגורמת להיצרות בפי הטבעת שאף טיפול עבורה לא עזר וכשניסיתי למרוח מעט ממשחה זו הרגשתי הקלה!. האם טיפול ממושך במשחה זו בפי הטבעת יכול להזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    משחת DERMACOMBIN CREAM

הוספת תגובה

• אין במשחה נזק, אך מעבר להקלה

ד''ר דני רוזין
    20/04/2010

אין למשחה הזו תרומה משמעותית לריפוי הבעיה, השאלה אם אכן טופלת במשחות היעודיות המקובלות, כמו ניפדיפין, ואם הן נכשלו- האם לא הגיע הזמן לשקול ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - Pilonidal Sinus
    -
    19/04/2010

אני סובל ממחלת ה- Pilonidal Sinus. על המחלה הודעתי לצבא עוד מהצו הראשון. עברתי ניתוח להסרת הסינוס, עברתי טיפולים שמרניים רבים להסדרת הבעיה, אך היא נשארה אותו הדבר ללא שיפור כלל.
    הצבא הגדיר את המחלה תחת הסעיף הרפואי:
    "פתולוגיה של ה- Rectum או ה- Anus עם הפרעה תפקודית קלה".
    מבירור שערכתי עם רופאים בתחום הכירורגיה נאמר לי שאין כל קשר בין ה- Rectum או
    ה- Anus למחלה, מה גם שמבדיקה שערכתי בספרות המקצועית הבחנתי כי ה- Rectum וה- Anus קשורים בכלל למערכת העיכול ולתחום הפרוקטולוגיה, ולא לתחום הכירורגיה.
    גם הרופא שביצע לי את הניתוח סבר כי אין כל קשר בין האיברים הנ"ל לבעית ה- Pilonidal Sinus, שהרי המחלה מצויה בכלל בעצם הזנב.
    אציין כי לא הבנתי כלל כיצד הצבא קישר את הסעיף הרפואי שלו עם הבעיה שלי.
    כמו כן ההגדרה "הפרעה תפקודית קלה" גם היא איננה נכונה, כיוון שהבעיה מפריעה לי קשות בישיבה רגילה, בפעילויות ספורטיביות שונות כמו כפיפות בטן וכן בשכיבה על הגב.
    לפי מיטב הבנתי, לא מדובר ב"קוד" של הצבא להגדרת הבעיה, שכן נאמר לי ע"י גורם צבאי כי הצבא מחויב לדייק בסעיפיו הרפואיים כדי שיהיה ניתן לערער עליהם.
    רציתי לשמוע את חוות דעתכם, כרופאים מומחים בתחום הכירורגיה, בנוגע להחלטת הצבא.
    אדגיש כי קביעתם יכולה להשפיע באופן משמעותי על אופי שירותי הצבאי.
    האם יש צדק בהחלטת הסעיף הזה? האם הוא אכן מתאר במדויק את הבעיה שממנה אני סובל? אם כן, איך בדיוק?
    אם אתם סוברים כי אין קשר בין הסעיף הרפואי הנ"ל לבעיה שלי, מה אתם ממליצים לי לעשות בנדון?
    האם אין אתם חושבים כי מדובר ברשלנות רפואית, כאשר הצבא מפרסם סעיף רפואי שמסלף את האמת, בזמן שהצהרה על הבעיה ניתנה לו זה מכבר (לפני מספר רב של חודשים)?
    אשמח אם תוכלו להסביר לי את דעתכם האובייקטיבית בעניין.

אני מודה לכם מאוד על תשובתכם הכנה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה - Pilonidal Sinus

הוספת תגובה

• עקב סמיכות אזורית הרבה פעמים

ד''ר דני רוזין
    19/04/2010

"מצרפים" את בעית הסינוס הפילונידלי לבעיות פריאנליות, וגם פעמים רבות זהו תחום העיסוק של כירורג פרוקטולוג. זה כנראה המקור לקידוד שהזכרת, אך עקרונית אתה צודק. איני בטוח שזה נעשה במזיד, אני לא חושב שמדובר ב"רשלנות" אבל בהחלט תוכל לבדוק אפשרות עירעור אם זה משפיע משמעותית על השירות שלך. איני בקיא מספיק בנהלי הצבא בעניין- אולי פרופ' קראוס יוכל לעזור בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

-
    19/04/2010

תודה רבה על התגובה. אשמח לקבל גם את חוות דעתו של ד"ר קראוס בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך עדיין לא הבנתי... - המשך השאלה

-
    19/04/2010

כיצד התיאור הצבאי מתאים לבעיה שלי.
    איני מאמין שאם הייתי הולך לכירורג, הוא היה מנמק הגדרתו הרפואית כשם שהצבא נימק.
    אבחנה רפואית היא אבסולוטית, לכן רפואה איננה פילוסופיה.
    איני מאמין שההגדרה משקפת את בעיתי האמיתית, ולכן לא מצאתי את הקשר בין התיאור הצבאי למקרה בפועל.
    זה כמו שלאדם מסוים יהיו בעיות בכתף, אך הרופא יגדיר כי בעיתו נמצאת ביד עצמה.
    נכון שיש קרבה מסוימת בין הכתף ליד, אך הכתף הוא איבר אחד והיד היא איבר אחר.
    כאשר מתארים אבחנה רפואית, יש לשייכה לתחום ספציפי, ואין מקום לעסוק ב"ניחושים" של לאן הבעיה צריכה להשתייך.
    אני מאמין שכל אחד שעיסוקו רפואה צריך להיות בעל הבנה מסוימת כדי לשייך את הבעיה למקום המתאים לה.
    האם אתם, כרופאים כירורגיים מומחים, הייתם מגדירים את הבעיה Pilonidal Sinus כפתולוגיה של ה- Rectum או ה- Anus עם הפרעה תפקודית קלה?
    אם כן, כיצד הייתם יכולים לנמק זאת למטופל, שנאמר לו בפירוש כי סינוס פילונידלי אינו מחלה פרוקטולוגית.
    צר לי, אך אינני רואה כיצד עצם הזנב מתקשרת לאזורים הנמצאים הרבה מתחתיה, שהרי עצם הזנב היא חלק מעמוד השדרה, וה- Rectum וה- Anus קשורים למערכת העיכול.
    כאמור, בין שתי המערכות הללו פער עצום!

האם קושי רב בעשיית פעולה הבסיסית ביותר כמו ישיבה רגילה, שהיא הפעולה האוטומטית של כל בן אדם, נחשבת כהפרעה תפקודית קלה?

אציין כי איני בא כלל בטענות נגדכם, חלילה - כל בקשתי היא לשמוע חוות דעת אובייקטיבית
    מרופאים שתחומם הוא כירורגיה בנוגע למצב המתואר.

שוב תודה רבה על תשובתכם באשר תהיה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אתה לא מדייק בשיוך האנטומי

ד''ר דני רוזין
    20/04/2010

של הבעיה- אין לה שום קשר עם עצם הזנב או עם עמוד השדרה, זוהי בעיה של העור והרקמות הרכות.
    וכמו שהסברתי לך- הסמיכות האיזורית מביאה לכך שזו נחשבת בעיה "פרוקטולוגית"- גם אם זה לא עונה להגדרה של מערכת העיכול. אז תבין שאין פה קנוניה נגדך, והדקדקנות שלך אינה חושפת שחיתות או רשלנות, זה הכל עניין של הגדרות.
    מבחינת ההפרעה התפקודית- יש פה קצת פער בין הסובייקטיבי לאובייקטיבי, עם כל ההשתתפות בסבל שלך אם צריך להשוות זאת למגבלות תפקודיות אחרות מוכרות (הפרעות עצביות, מאורע מוחי, סתימת כלי דם, קטיעה)- אז בסקלה זו המגבלה שלך אינה מאד חמורה. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להיכנס להריון אחרי ניתוח
    לימור
    18/04/2010

האם ניתן להיכנס להריון לאחר ניתוח בלבלב כרתו 80 אחוז עקב גידול וציסטה ניאואנדוקיני
    החתך הוא אורכי מהחזה ועד הפופיק

הוספת תגובה

• כן, עקרונית אין שום סיבה שלא.

ד''ר דני רוזין
    19/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב הרבה זמן
    דוד
    18/04/2010

שלום רציתי לברר אני היתיי אצל רופא כרוגי לפני חצי שנה אני בן 30 בצעתי צולם חזה

ומיפוי עצמות ובדקת מאמץ הכל תקין

בגלל כאב מעל החזה האו אמר לי אני רזה מאוד ולכן גם כואב לא עובר לי חלפו 9 חודש

הוא אמר לי נעשה סי טי או AMR

או משוה כעת חזרתי אליו הוא טוען שלא תחום שלא בכלל זה פתאום אין לי איך לעזור לך וכו רופא ריאות מטפל בזה אז לפני חצי שנה הוא בדק אותי סתם מזה התשבות האלה

קצור העיף אותי בנימוס האם זה ככה כירוגי לא קשרו לחזה<

מצב רופאים לא משהו בכלל בארץ

לקביעת תור
    סגירה
    כאב הרבה זמן

הוספת תגובה

• הרופא המקצועי שיתן לך את המענה הטוב

ד''ר דני רוזין
    19/04/2010

הוא כירורג חזה. יתכן ולא ימצא כלום בסוף הבירור- ישנם לא מעט כאבים שהסיבה להם אינה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בקצה התוספתן?
    ברכה
    17/04/2010

ביום א' 11.4 ביתי (בת 18) חשה בכאבי בטן חזקים פונתה לבית חולים בבדיקת דם WBC 15770 בבדיקת אולטרהסאונד תקניה בדיקת הCT - "האפנדיקס רטרוצקלי בחוחב 8 מ"מ ללא הסננה סביבו בלוטות לימפה מזטריות קטנות מ10 מ"מ ב RLO בצמוד לקצה האפנדיקס , ישנה לוטת לימפה הנמדת AP כ 11 מ"מ אושפזה להשגחה טופלה ע"י אנטיביוטיקה בוריד ושוחררה לאחר 3 ימים עם טיפול אנטיביוטי FLAGYL 250 , OFLODEXבמהלך האשפוז נבדקה 3 פעמים ע"י רופא נשים ובבדיקה הכל תקין , חלף כמעט שבוע ועדין מתלוננת על כאבי בטן חזקים מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בקצה התוספתן?

הוספת תגובה

• היא צריכה להיבדק שוב.

ד''ר דני רוזין
    19/04/2010

למרות שהתוספתן לא נראה מודלק ב-CT, דלקת תוספתן לעתים קשה לאיבחון, האנטיביוטיקה יכולה לעזור אבל לעתים חלקית בלבד, ויכול להתפתח תהליך דלקתי סביב ואפילו אבצס. אם עבר שבוע ואין הטבה יש לחזור על הבדיקות, עולל ספירת דם ואולי הדמיה חוזרת. וכמובן בדיקת כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שבוע של כאב בטן - המשך שאלה

ברכה
    20/04/2010

שלום דר' רוזין
    לאחר שבוע שוב היו כאבי בטן חזקים נבדקה ע"י כירוג שטען שיש חשד ל- PID וביקש שוב בדיקת רופא נשים ,נבדקה ע"י שני רופאי נשים ונמסר לנו שהכל תקין ,בדיקת הדם יצאה תקינה HGB14 , WBC 7.5 מה עושים??

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כעת שתי גישות לגיטימיות-

ד''ר דני רוזין
    20/04/2010

האקטיבית והפסיבית. ברור שהיה איזשהו תהליך דלקתי, עם כאבים ועליית לויקוציטים, אך כרגע פרט לכאב אין עדות מעבדתית או הדמייתית לתהליך פעיל. הדרך האקטיבית היא להמשיך בעוד ועוד בדיקות- כגון עוד CT, קולונוסקופיה, וכו'- לחפש הסבר (שאולי לא ימצא) במחיר של בדיקות פולשניות או חשיפה לקרינה.
    הדרך הפסיבית, שעליה אני ממליץ כרגע, היא להמתין, להעזר בתרופות נגד כאבים ומנוחה לעוד מס' ימים (ללא אנטיביוטיקה)- גם אם היתה דלקת כלשהי יש מספיק נתונים שהמצב בכללותו בשיפור, או לפחות שאין משהו מסוכן כרגע. תוך המתנה הכל יכול להרגע, או שמשהו בכל זאת יתעורר ויראה את עצמו.
    עדיין קיימת אפשרות שהיה מדובר באפנדיציטיס, עם תגובה לאנטיביוטיקה- זה יכול להתעורר בעתיד או לא לחזור בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר 11 יום

ברכה
    21/04/2010

תודה רבה דר' רוזין
    החלטנו ללכת לפי המלצתך בדרך הפסיבית , הכאב אומנם פחת אך תוקף אותה מידי פעם כאב חד באותה נקדה בבטן (מעל לאגן בצד ימין)האם לשלול גם את החשד ל- PID ??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם PID זו מחלה דלקתית, כך שאם אין

ד''ר דני רוזין
    21/04/2010

כרגע סימני דלקת משמעותיים (חום, ספירת דם גבוהה) ניתן להמתין גם אם היה מדובר ב-PID.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה גדולה בגב
    or
    14/04/2010

שלום ד"ר
    ראשית, תודה רבה על המידע הרב שיש כאן ובכלל על האופציה הזאת שניתן לשאול ועונים מהר וברצינות...
    כבר למעלמה משנה יש לי בלוטה בגב, בהטחלה היתה קטנה הלכתי לרופא, הוא אמר שזה ציסטה שומנית או משהו כזה. לפני יומיים היא פתאום התנפחה בטירוף וכרגע היא בגודל של אגרוף של ילד בן שנה. זה די כואב כשנוגעים ובכל תזוזה של היד.
    מה עושים(צילום,ניתוח)? והאם עליי לדאוג?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה גדולה בגב

הוספת תגובה

• בלוטה מזוהמת בגב

פרופ' מיכאל קראוס
    14/04/2010

המדובר קרוב לודאי בבלוטת חלב מזוהמת (INFECTED SEBACEOUS CYST). הטיפול הראשוני במצב זה הוא טיפול אנטיביוטי רחב טווח המביא בחלק מהחולים להבראה מלאה שלהזיהום החריף. אם המצב מחמיר למרות טיפול אנטיביוטי, מדובר בהתפתחות של מורסה באותו אזור, ואותה יש לנקז ניקוז כירורגי ע"י חיתוך, ניקוז המוגלה , וטיפול אנטיביוטי עד להבראה מלאה של המצב החריף.
    לאחר ריפוי מלא של הזיהום ע"י טיפול אנטיביוטי בלבד, או ע"י ניקוז כירורגי בשילוב עם טיפול אנטיביוטי, יש לחזור אחרי מספר ימים, לנתח שוב את האזור, ולכרות באופן מלא את הבלוטה אשר כרגע נמצאת במצב "שקט" ואיננה מזוהמת, כדי למנוע זיהום חוזר שוב בעתיד , כי לבלוטה זו נטייה לזיהומים חוזרים.
    פרופ מ. קראוס,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד איזואקוגני קטן
    מייק
    12/04/2010

שלום. בן 37 לפני 10 שנים חליתי בנונסמינומה כולל הגדלת בלוטות ברטרופרינאום. עברתי כריתת אשך שמאל וכימוטרפיה. מאז 10 שנים אין עדות למחלה. לאחרונה עברתי א.ס. בטן לביקורת שנתית וקיים הממצא הבא: טחול בגודל תקין, הודגם מוקד איזואקוגני קטן בקוטר 0.7 ס"מ עם האלו קל מסביב. ללא זרימה בתוכו. יתר האיברים ללא ממצא.
    העברתי את הממצא לאונקולוג המטפל בי ולשמחתי טען שאין קשר למחלה שהייתה לי. כמובן שהממצא מטריד אותי. מה יכול להיות ממצא שכזה (בא.ס. שנה לפני לא ציינו אותו) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוקד איזואקוגני קטן

הוספת תגובה

• מוקד בטחול

פרופ' מיכאל קראוס
    13/04/2010

הופעת מוקד חדש בטחול צריכה לעורר ברור נוסף. הייתי מתייעץ עם מומחה לCT ובכל מקרה יש לעקוב אחריו בקפדנות ע"י בדיקה חוזרת אחרי 3 חודשים. אם איננו משתנה להמשיך במעקב בלבד
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד איזואקוגני בטחול - עדכון

מייק
    22/04/2010

שלום פרופסור.
    בצעתי סי טי והממצא מסתבר שהיה גם לפני שנתיים באותה המידה. בפענוח כתוב סביר להניח המנגיומה.
    בכל מקרה רציתי לעדכן ותודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד בטחול

פרופ' מיכאל קראוס
    22/04/2010

תשובת הCT משמחת רק הקפד להשאר במעקב
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור כאב בטן ללא ממצא..
    מיקי
    09/04/2010

שלום ! אני בת 50+,סובלת זה 5 שנים מכאב בטן שבא ונעלם כל כמה חודשים.הכאב לא מגיב לשום טיפול תרופתי ואחרי 3 שבועות נעלם כלא היה וחוזר חלילה.
    יש לציין שבשעת התקף אין שום ממצא מעבדתי צילום או בדיקות אחרות שיסבירו את העניין,ולמותר לציין שבשעת ההתקף איכות החיים היא ירודה ביותר (עייפותבחילות כאב ראש וכו..)
    לאיזו כיוון היית ממליץ לי ללכת ?? גם ההגדרות של "מעי רגיז" לא מתאימות פה.(אין שילשולים ואין יציאות ריריות).התלונה היחידה היא : כאב בטן. תןדה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בירור כאב בטן ללא ממצא..

הוספת תגובה

• כאב בטן חוזר

פרופ' מיכאל קראוס
    09/04/2010

כאב בטן מהסוג שאת מתארת קשה מאד לאבחנה. העובדה שנעלם מעצמו והמצב נמשך כבר 5 שנים מורה שכנראה לא מדובר במצב מסוכן. הייתי מציע רק להשאר עירנית וכאשר מופיע הכאב לבצע בדיקות (CT בטן, בדיקות הורמונליות, קולונוסקופיה וכו') כדי לא להחמיץ מצב חדש שעלול להיות מסוכן
    פרופ מ קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס במפשה ?
    איריס
    08/04/2010

שלום רב!

לפעמים כמה ימים לפני המחזור יוצא לי פצע במפשעה . כבר פעמיים ניקזו לי אותו.
    עכשיו יצא לי שוב פעם אבל אני לא יודעת עם יש בתוכו מוגלה.שלשום מרוב טיפשותי ניקבתי אותו
    בעזרת מספריים קטנות ויצא לי משם דם. אני יודעת שעשיתי טעות אבל זה היה מתוך לחץ.
    שאלתי היא למה התופעה הזאת חוזרת על עצמה ? מה אפשר לעשות חוץ מללכת לכירוג לניקוז
    הפצע ? האם יש משחה כלשהיא שיכולה לעזור ?
    בינתיים שמתי משחה אנטביוטית שיש לי בבית (לא זוכרת את השם ) כדי שחס וחלילה לא יהיה
    זיהום. וגם נראה לי שהפצע קטן.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס במפשה ?

הוספת תגובה

• מורסה במפשעה

פרופ' מיכאל קראוס
    08/04/2010

מאחר ו"טפלת" בעצמך במורסה עליך לפנות לכירורג באופן דחוף לפני שיתפתח זיהום נרחב מסוכן.
    למורסות בעור ובעיקר במפשעה סיבות רבות, את צריכה להכנס למעקב מסודר אצל כירורג שיטפל במצב, יבדוק את הסיבות, וינסה לפתור את הבעייה שלעיתים איננה פשוטה.
    פרופ. מ. קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    רונית
    06/04/2010

אני בת 28 לאחר כאבי בטן מוזרים החלטתי לעבור לפרסקופיה.שם נצמא רחם מוגדל עם שרירן ואדנו מיוזיס.פרט לכך שיש תכיפות במתן שתן וכאבי בטן מוזרים אין לי שום בעיה של מחזור קשה או כאבים קשים.אני מעוניינת לדעת האם אבחנה של אנדומיוזיס היא וודאית בלפרסקופיה ,כי באולטראסאונד לא ראו זאת(תלת מימד) עם מיטב הרופאים. נראה לי גם מוזר שיכול להיות לי דבר שקורה לאישה בגילי.פרט לכך נראה לי שהשרירן הוא זה שמכאיב.כיצד ניתן לטפל בו?הערכה שיש לי אדנומ מיוזס לפי הנחת הרופא כי יש לי רחם מוגדל ורך.האם ניתן לקבוע על סמך זה?אולי זה בעצם השרירן?יש לציין כי בשבועיים האחרונים אני סובלת כל יום מכאבי בטן.אשמח לתשובה..ממש אשמח לדעת מה יש לי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שרירן ברחם

פרופ' מיכאל קראוס
    06/04/2010

כדי לקבל יעוץ הולם פני לרופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברקומה במעי הדק
    יואב
    05/04/2010

שלום רב,

ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.

גודל הגידול: 13.5 ס"מ
    מדד מיטוטוני: 30/50 HPF

גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
    בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".

כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.

כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
    ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?

ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ברקומה במעי הדק

הוספת תגובה

• סרקומה במעי הדק

פרופ' מיכאל קראוס
    08/04/2010

גידול זה מקבוצת GIST הוא גידול ממאיר מאד. העובדה שהגידול "הוצא בשלמותו" משפרת את תוחלת החיים של החולה אך עדיין הוא בסכנה קרובה ל-5% ויותר שהגידול בגודל זה עלול לחזור, ולכן על החולה לקבל טיפול מונע ב(GLIVEC(IMATINIB כפי שאכן נעשה, ולפי התפתחות המחלה והמעקב אחריה, יוחלט כמה זמן יצטרך לקחת את התרופה .
    פרופ. מיכאל קראוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה