מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר רוזין -המשך..ברשותך...מיכל04/04/2010
את הפרדת ההתדבקויות ביצעו כיוון שדופן המעי היה דבוק (צאקום?) (לפי C.T.) וכפי הנראה הסיבה לכאבים היתה זו. ובנוסף להפרדת ההתדבקויות הרופא גם הפריד את הצלקת הניתוחית שגם נראה היה כי עשתה "צרות" ....מהו לדעתך זמן החלמה, ולגבי עצב שדי "משגע" אותי ... האם עצב שמציק סופו יגיע מתי שהו? ת ו ד ה בעבור התייחסותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אכן ההדבקות היתה הגורם לכאב
ד''ר דני רוזין05/04/2010אז זה היה אמור לעזור מהר, וזמן ההחלמה נמדד בימים עד שבועות ספורים. אחרי חודש- יתכן והסיבה לכאבים אחרת.
כאב ממקור עצבי יכול להימשך זמן רב, חודשים עד שנים, אך לעתים מסיבות שאינן ברורות חולף מעצמו. אם יש אכן כאב לא מוסבר- מומלץ להתייעץ עם מומחה כאב- ישנן מרפאות כאב ברוב המרכזים הרפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מכאיב מתחת לצלעות בצד ימיןמ04/04/2010
אני בת 34, איתרתי לפני כשנה גוש קשה קטן בבטן,( של מס' סנטימטרים, אולי 2-3) מתחת לקו הצלעות מימין.
רופא משפחה הפנה אותי לאולטראסאונד ושם הבודק לא מצא דבר.
עברה כמעט שנה, ביומיים האחרונים אני מרגישה שם, באיזור הגוש ואף בצלעות עצמן, כאב בכל שינוי תנוחה ובזמן השינה.
הלכתי שוב לרופא המשפחה וקיבלתי הפניה לצילום צלעות ולאולרטאסאונד בטן.
אני יודעת שתורים ניתנים מספר חודשים קדימה, ובגלל הכאב שאני מרגישה בפתאומיות,רציתי לדעת איך ניתן לזרז את הבדיקות?
והאם זה נשמע כמשהו מדאיג? (האיזור שבו נמצא הגוש הוא כנראה באיזור הכבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התור לצילום חזה, וגם לאולטרהסאונד,
ד''ר דני רוזין05/04/2010הוא מהיר, ובודאי אינו נמדד בחודשים.
לפי התיאור זה לא נשמע מדאיג, אך יש להשלים את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כלליתאלה03/04/2010
האם יש קשר בין משך ההרדמה הכללית לבין עוצמת תופאות הלוואי שלאחריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי לאילו תופעות את מתייחסת-
ד''ר דני רוזין04/04/2010אם הכוונה לתופעות לואי כמו בחילות אז יכול להיות קשר- לחומרים שמצטברים בגוף, כגון תרופות נרקוטיות, לוקח לעתים זמן להתפנות- הם יכולים להיקשר לרקמת השומן בגוף ולהשתחרר לאט. זה אולי משפיע יותר על המשך ולא על העוצמה, אך אני לא משוכנע שאפשר להגדיר במדוייק את ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ניתוח להפרדת התדבקויות בבטןמיכל03/04/2010
שלום. לפני כחודש נותחתי בניתוח לאפאראסקופי להפרדת התדבקויות בדופן הבטן (לאחר ניתוח למתיחת בטן שבוצע לפני כ-3 שנים) - רציתי לשאול בדחיפות בתוך כמה זמן אוכל להרגיש שיפור בכאבים !!!! תודהההההההה - אשמח לשמוע ממי שעברה כזה ניתוח.
לא ממש ברור- מה היתה הסיבה לניתוח?
ד''ר דני רוזין04/04/2010רק כאבים? חסימת מעיים?
כי הפרדת הדבקויות אינה יעד בפני עצמו, והן עלולות לחזור, ובכלל- אחרי מתיחת בטן לא אמורות להיות הדבקויות כי זה ניתוח מחוץ לחלל הבטן (אלא אם היו גם ניתוחים קודמים). אז אם הסיבה היתה כאבים- לא ברור אם אכן ההדבקויות היו הגורם, ומה השפעת ההפרדה שלהם על המשך הכאבים.
עקרונית חודש אחרי לפרוסקופיה כבר לא אמורים להיות כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה חשובה...מודאגת02/04/2010
שלום, יכול להיות אני סובלת מעצירות קשה מאוד (אין יציאות ללא משלשלים, והקפדה על תזונה נכונה) היום הלכתי לשירותים והאסלה הייתה די שבורה והישיבה עליה הייתה די עקומה, וכשלחצתי כדי לנסות להוציא משהו, הרגשתי שריר כלשהו בבטן התחתונה כאילו לוחץ עליה מלמטה, והרגשתי כאב בבטן התחתונה. לאחר שנעמדתי הרגשתי ממש כאב בכל הבטן השמאלית וכאילו "ואקום" הפוך- בכל נשימה שלי שמעתי ממש קולות חזקים של מים שהיו לי בבטן (במעיים כנראה, אני שותה הרבה בגלל העצירות) כאילו "מתחכחים" בבטן, עם כל שאיפה ונשיפה, והרגשתי מין ואקום כזה וכאב.
מאז אחרי ארוחות כואבת לי הבטן ויש לי בחילה, ואני לא מצליחה וכואב לי אפילו לנסות ללחוץ כדי להוציא משהו בשירותים.
השאלה שלי- מה זה יכול להיות? האם יש אפשרות של תזוזה/ סיבוך של המעיים? והאם יש סיכוי שיש לי הידבקויות במעיים ולא עברתי ניתוח בטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
מודאגת02/04/2010כשכתבתי בתחילת ההודעה "יכול להיות" נמחק לי ההמשך של המשפט- התכוונתי לכך שיכול להיות ששאלתי לא מתאימה לפורום זה... בכל מקרה מקווה שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי שיש הדבקויות
ד''ר דני רוזין03/04/2010ללא ניתוח קודם הוא נמוך מאד, אך ממילא המצאות הדבקויות אינה משמעותית ברוב המקרים- מה שחשוב היא תוצאה אפשרית שלהן, חסימת מעיים- וזה לפי התיאור ודאי שאין לך. גם נזק למעיים בתוצאה מלחץ בשירותים הוא לגמרי בלתי סביר. יתכן שמדובר בכאב משריר בדופן הבטן, או אולי הפרעה אחרת המעיים הקשורה לעצירות- קשה לאבחן חד משמעית לפי התיאור, אבל לא נראה שיש מקום לחשש, מציע להמתין, ואולי להעזר במשכך כאבים לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט מבצבץ מאגודלאני01/04/2010
שלום רב,
לפני כחודשיים חתכתי את אגודל שמאל בסכין ואובחן לי ע''י אורטופד קרע בגיד המיישר של האגודל של 50%-60% . הוא תפר את הגיד והאגודל קובע. כיום האצבע מתפקדת כמעט כמו בעבר חוץ מבעיה אחת. חוט לבן אחד מבצבץ מתוך אמצע הצלקת. במהלך החודשיים האלה ניסו אחיות ואפילו כירורג כף יד להוציאו בכח ובכל פעם היה דימום ממקום סמוך למיקומו של החוט. נאמר לי לחכות עד שיצא לבד, אבל זה לא קורה. לפני שלושה ימים נוצרה מוגלה סמוך לחוט. ניקזתי אותה לחלוטין אבל החוט עדיין תקוע באותו מקום ולא ניתן למשוך אותו, הוא חזק וכואב.למרות שימוש במשחת אכטיול הוא לא יצא.
שאלתי היא, האם חוט מתכלה יכול שלא להתכלות לפעמים ? האם יש דרך לא ניתוחית להוציא את החוט ? ובמידה ולא , אם החוט לא התכלה והוא עדיין מחובר לגיד, האם הוא יכול לגרום לזיהומים חוזרים ובעיות בעתיד ואיך מונעים את זה ?
תודה, וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט מבצבץ מפצע ניתוח
פרופ' מיכאל קראוס01/04/2010חוט זה עשוי לרוב מחומר בלתי נספג והוא קשור לגיד שנתפר. חוט זה עלול לגרום לזיהום ולכן הייתי ממליץ לפנות לאורטופד שביצע את הניתוח כדי שישלוף את החוט ללא צורך בניתוח
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מעל החזה המון זמןשחף28/03/2010
שלום אני בחור בן 30
יש לי כבר שנה כאב מעל החזה כאב מורגש בעיקר בלילה
או מתי אני ממש מתאמץ
הייתי אצל רופא משפחה 3 פעמים
עשית צלום חזה,מיפוי עצמות
בעקרון לא מצאו כלום במיפוי עצמות קליטת יתר קלה צלע 6
כל הורפאיםן אמרו לי זה כלום אבל לא עובר עשתי המון צלומים אמרו לי זה כלום
גם רופא כרוגי מה יכול להיות שם בכל זאת
אני מאוד רזה אולי זה קשור יש לי שם איזה משהו כמו שבר מה יכול להיות בכל זאת?<? מאוד מודאג?
הורפא מאר לי אין לכם כלום מחלה רצינית אני מבטיח
על סמך מה הוא יוכל לומר לי את זה
?
וגם רוםא משפחה אמר לי שאין כלום שם אני לא מבין פשוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
פרופ' מיכאל קראוס28/03/2010כאב בחזה יכול להגרם ע"י גורמים שונים ולא תמיד ניתן למצוא את הסיבה. העובדה שצילומי חזה ומיפוי עצמות תקינים שוללת חלק מן הסיבות אך גם באדם צעיר כמוך יש לשלול סיבה לבבית ע"י ביצוע ECG וכן מבחן מאמץ. כמו כן הייתי מציע גם לבצע CT עם ובלי חלונות עצם כדי לשלול סיבות נוספות. אם כל אלו יהיו ללא ממצא סביר להניח שאין לכאב סיבה רצינית ואז יש להמשיך במעקב וטיפול ע"י רופא משפחה
פרופ מיכאל קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שומניאבי ויס25/03/2010
יש לי גידול שומני בבסיס הצואר-עמוד השידרה. הגידול בגודל 4X4 ס"מ וסטטי. לפני כמה שנים עמדו לנתח אבל הכרורג אמר שהניתוח מסוכן ולכן דחיתי. השאלה: האם ניתן לשאוב את תוכן הגידול, ללא ניתוח.
מה מידת הסיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שומני בצוואר
פרופ' מיכאל קראוס26/03/2010גידול שומני בבסיס הצוואר בגודל זה רצוי שיצא בניתוח ולא בשאיבה, כך שנקבל תשובה מלאה על טיבו. שאיבה של חלק מהגידול היא אפשרית אך לא תשיג כריתה שלמה של הגידול. אם הגידול לא השתנה בגודלו ואיננו מפריע אפשר לשקול להמשיך ולעקוב אחריו.
פרופ מ. קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת קטנה-
ד''ר דני רוזין26/03/2010המונח "עמוד השידרה" מפחיד, אבל לרוב בשימוש מוטעה, האם אתה בטוח שזה קרוב לעמוד השידרה? רוב הגידולים השומניים בצואר (אני מבין שבעורף?) הם תת עוריים, וקלים להסרה ללא סיבוכים מיוחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלהשולי23/03/2010
אני חולה דיאליזה מזה כשנה ומאז הרבה פעמים נסתמו לי גרפטים, שוקלים כרגע דיאליזה ציפקית שאני חושש ממנה מאד בגלל בעיות זיהומים ובגלל שאינני מאוזן כלל בסכרת, כמו כן עברתי לפני כ12 שנים 2 ארועים מוחיים כתוצאה אנימשותק ביד ורגל שמאל הולך מאד מאד לאט, רציתי לבדוק התלת כליה אבל הנפרולוגית שלי אמרה שאני לא מתאים , האם לדעתכם יש טעם לבדיקה נוספת או בשל הבעיות שציינתי הארועים המוחיים והסכרת שלא מאוזנת כבר הרבה שנים מאד קשה לי לאזן אותה. וכן מה דעתכם על דיאליזה ציפקית ומה עדיף כלומר האם זה שאני לא מאוזן בסכרת וכן בעיית הזיהומים קשה לי נפשית ולכן אני לא שומר כל כך על היגיינה.
קשה מאד לענות- הערכת הסיכון
ד''ר דני רוזין23/03/2010בהשתלת כליה אינה פשוטה, והנפרולוג המטפל שמכיר אותך הוא כנראה בעל היכולת הטובה ביותר להעריך. עקרונית דיאליזה פריטוניאלית היא טובה למצבים רבים, כדאי שוב להתייעץ עם הנפרולוגית שלך לגבי התאמתך. הכירורגיה במקרה זה נותנת את השירות הטכני, אבל את קבלת ההחלטות אנחנו לרוב משאירים לבעלי המקצוע- הנפרולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ל-GISTאורן21/03/2010
שלום למלאכים שמנהלים את הפורום:
רציתי לשאול שאלה ולקבל תשובה הכנה ביותר גם אם היא קשה.
מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???
כמה פרטים נוספים שידועים:
בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.
ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).
המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.
מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.
כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.
האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??
האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?
מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?
מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??
למעט העובדה שמדובר
ד''ר דני רוזין21/03/2010בנתונים עם צפי פחות טוב, איני יכול לתת מספרים מדוייקים. אם הממצאים הכבדיים הם גרורות או לא קשה לדעת- הם די קטנים לאיפיון מדוייק והתשובה תינתן בעיקר תוך מעקב.
הגליבק יעיל מאד- אבל יש היום התפתחות גם בתחום זה של טיפול תרופתי ואיפיון מדוייק של הגידולים ורגישותם לתרופות.
אני מציע להתייעץ עם אונקולוג, אני אנסה לשאול את האונקולוג שלנו אם יש לו תשובות יותר "מדוייקות" לשאלותיך, אבל ככלל אנחנו היום הרבה יותר אופטימיים לגבי היכולת לשרוד זמן רב גם עם GIST בדרגת סיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת החמרה...שי19/03/2010
שלום רב
אני בן 51 מטופל בין היתר בסיבסטטין 20
קיימת היצרות 25% בעורק תרדמני ימני ולכן מקבל מיקרופירין0.75
לפני חודש וחצי עברתי גסטרוסקופיה שלפנייה הפסקתי ל7 ימים את נטילת האספירין
כעת אני לפני קולונוסקופיה ושוב מפסיק את נטילת האספירין
שאלותי: עקב הפסקה זו של 14 ימים מצטברים,מה רמת ההחמרה שעלולה להיות במצב ההיצרות בעורק,ההחמרה במצב הטרשת. באיזו מידה? האם ניתן לאמוד את ההחמרה הזו באחוזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול באספירין
פרופ' מיכאל קראוס19/03/2010הטיפול באספירין הוא מניעתי. הפסקות בטיפול לא רצויות. לא ניתן לאמוד באחוזים את ההשפעה של הפסקות קצרות כפי שאתה מתאר. לא נראה לי שלהפסקות קצרות אלו השפעה משמעותית על מהלך הטרשת, בעיקר אם ההפסקה היא לצוך בצוע בדיקה רפואית חיונית
פרופ. מ. קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בתוספת למה שכתב
ד''ר דני רוזין19/03/2010פרופ' קראוס, חשוב להבין מה בעצם עושה אספירין: הוא פוגם במנגנון הקרישה על ידי הפרעה להיצמדות הטסיות, אל איזור בעייתי כמו איזור הטרשת, וזו לזו. כך שמטרתו אינה כל כך מניעה של הטרשת עצמה, אלא מניעת היווצרות קריש על טרשת קיימת. לכן הפסקות קצרות, אצל מישהו שאין אצלו סכנה מיידית ומאיימת של סתימת העורק בקריש (למשל היצרות מאד קריטית מעל 90%), אינן כל כך מסוכנות, ואין כל בעיה לעצור זמנית את הטיפול לתקופה, וזה אפילו לא ממש "נזק מצטבר".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר רוזן
פרופ' מיכאל קראוס01/04/2010לפני שאתה מגיב על תשובותי כדאי לך לך להכיר את החומר טוב יותר.
פלקים רכים
(ULNERABLE PLAQUES) בונים חלק מן האטרומה המתפתחת בכלי הדם פלקים אלו נשברים בקלות (PLAQUE RUPTURE) כתוצאה ממתחים שונים ,כתוצאה מכך נוצר על פניהם קריש דם אשר מתרפא בהדרגה ומביא להגדלה הדרגתית של האטרומה ולהצרות הולכת וגדלה של כלי הדם.
אחת המטרות של טיפול מונע קרישה הוא למנוע הגדלת אטרומות אלו במנגנון זה, והפסקת הטיפול עלולה לעודד תהליך זה- מסקנה יש להמנע במידת האפשר מהפסקת טיפול מונע קרישה בחולים אלו.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכוכית ברגליוסף18/03/2010
לפני שנתיים דרכתי על זכוכית הוצאתי אותה אבל אני לא בטוח אים הכול יצא הרגשתי כאבים קלים ומדי פעם אני מרגיש אותה ברגל מה הסיכונים ואיך אני מטפל בזה כי עבר הרבה זמן מאז והפצע נסגר אחריי כמה ימים
הסיכון הוא אפסי-
ד''ר דני רוזין18/03/2010למרות שמדובר בגוף זר (אם אכן קיים) הסיכוי לזיהום אחרי זמן כה רב נמוך מאד, אנשים לפעמים חיים עם גופים זרים כל חייהם ללא בעיה. אם זה מאד מפריע וגורם לכאבים או הפרעה אחרת כמו הפרעה בהליכה- יש להתייעץ עם כירורג או אורטופד לגבי הוצאת הזכוכית, אבל זה יכול להיות לא פשוט לאתר אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר חדש שהופיע אחרי הניתוח בשנה וחצבת 2716/03/2010
ערב טוב ,
קרה לי משהו מוזר לפני כשבועיים – הופיע (יצא) לי תפר ליד הטבור שחור באורך כ 3מ"מ ....
נסיתי למשוך אותו , אבל הוא ממש תפוס פנימה ולא יוצא - - הוא כן דוקר (רוב הזמן) , אבל לפעמיים מרגישה מין כאבים סביבו שממש מקשים לי לזוז – הכאבים לפעמים קלים עד בינוניים ....
כמובן עכשיו בא מהו הניתוח שעברתי ?!!!
אוקי , אז כה לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח בשם DISTAL GASTRECTOMY + VAGOTOMY אחרי הניתוח היו סיכות והוצאו אחרי כשבועיים ...
בנתיים קבעתי תור למרפאה כירורגית מקום שנותחתי וזה עוד שבועיים .
אז, בבקשה אם אפשר הרגעה !
מה התפר הזה ? ולמה יצא אחר כשנה וחצי ? האם יש אפשרות להוציא אותו ? ואם כן , אז איך ? האם כמו הוצאת תפר אחרי חתך או שזה משהו אחר ?
שאלה אחרת שלא קשורה למצב , האם תפרים פנימיים (כמו שבניתוח שעברתי) נמסים ואם כן? אז כמה זמן לוקח להם ?
תודה ולילה טוב
השימוש בתפרים אינו קבוע-
ד''ר דני רוזין17/03/2010לעתים הסגירה הפנימית של הבטן נעשית בתפרים נמסים ולפעמים בתפרים קבועים. אם חלפה שנה וחצי- מדובר בתפר שאינו נספג, ולפעמים, ביחוד באנשים רזים, הוא עלול לבצבץ דרך העור. אין בזה סכנה ממשית, לעתים זה מלווה בזיהום מקומי- אבל בכל מקרה הוצאת התפר פותרת את העניין, ולרב היא נעשית די בקלות על ידי הכירורג. לעתים יש צורך בקצת הרדמה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך דלקתי זיהומי או לוקרוזיסיוליה14/03/2010
שלום. בת שלי, בת 4.5 עברה לפני חודש ניתוך כריתת כיליה אחרי שהתגלה אצלה WILMS TUMOR.
לפני 4 ימים סיימנו טיפולים קרינתיים (6 ס"כ). אתמול סמתי לב על נפיחות ורגישות אצלה סביב התבור. בUS גילו בצקת רקמות רכות- שומן בעיקר העמוק לדופן הבטן. רשמו לנו CEFORAL. האם מדובר בדלקת שהתחילה כתוצאה של הקרנות? האם זה דבר שכיח? האם לפי תוצאת US אפשר לקבוע שזאת דלקת ואנטביותיקה תעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ורגישות אחרי ניתוח
פרופ' מיכאל קראוס14/03/2010הופעת נפיחות ורגישות באזור ניתוח שעבר הקרנות יכול להיות סימן להתפתחות דלקת מקומית והטיפול בצפורל נראה מתאים למצב. אין בטחון מלא שהמדובר בדלקת, וההתפתחות של המצב תעזור לקבוע אם אכן זה המצב. אם תחת טיפול זה הסמנים יחלפו , לא יופיע חום והרגישות תיעלם, זה אכן היה טיפול מתאים. אם לעומת זאת הסמנים יתגברו הרי שצריך לשקול מחדש אם זה הטיפול המתאים
פרופ. מ. קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא תמיד קל לדעת מה הגורם...
ד''ר דני רוזין14/03/2010מדובר בתהליך דלקתי אבל לא ברור אם הגורם הוא זיהומי או לא, אולי רק תגובה לקרינה, לא תמיד פשוט לאבחן ולעתים הדרך הפשוטה ביותר היא לנסות טיפול אנטיביוטי ולראות אם יש תגובה, זה מקובל, לגיטימי וללא סכנה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואחרי ששלחתי שמתי לב שפרופ' קראוס
ד''ר דני רוזין14/03/2010כבר ענה- ולמזלנו התשובות זהות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בכף הרגלבת 2611/03/2010
עשיתי בדיקות דם במחלקת אישפוז בפנימית (קבלת דם ולא בגלל הרגל) וסימני הדלקת היו גבוהים כמו :
ESR=116
CRP=15.33
WBC=22.2
חום גוף עולה לפעמיים בלילה ומגיע עד 39.5
ולכן לקחו תרבית מהפצע שיצא חיובי
שם החיידק PSEUD. AERUGINOSA
האנטיביוטיקה ( CEFTAZIDIME , GENTAMICIN , AMIKACIN , OFLOXACIN , PIPERACILLIN , TAZOCIN , LMIPENEM , COLIISTIN )
שרגישים ל- ( S...)
לא קיבלתי אינטוביוטיקה לך למרות שיש לי פצע פתוח ומפריש ... מה החיידק הזה ? והאם צריך לקבל אינטוביוטיקה לך ?
מיפוי עצמות לפני שבועיים היה :
סיכום ומסקנות :
מיפוי עצמות - כל גופי .
חומר TC-MDP
בשלב הדינמי הודגמה פרפוזיה מוגברת לכף הרגל משמאל , בעיקר לאיזור הטרזלי המדיאלי ולאיזור המלאולוס הלטרלי .
במיפוי הסטטי המיידי (שלב ה- BLOOD POOL ) הודגמו קליטות מוגברות באיזור העצמות הקוניפורמית המיאלית , בבסיס המטטרזוס 1 ובמלאולוס הלטרלי של הפיבולה משמאל .
המימצאים מתאימים לתהליך דלקתי גרמי פעיל .
פרט לך לא הודגמו מימצאים פתולוגיים משמעותיים נוספים בשאר עצמות השלד שנסקרו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בכף הרגל
פרופ' מיכאל קראוס11/03/2010לך פצע מזוהם בכף הרגל ממנו צומח החידק פסאודומונס שהוא לעיתים קרובות מזהם משני הבעיקר בפצעים כרוניים וכוויות. הטיפול בפצע זה הוא בעיקר מקומי ע"י תמיסות אנטיבקטריאליות כגון תמיסת מילטוןוכן תוספת של אנטיביוטיקה סיסטמית במיקה וקיימים סמני זיהום כלליים. המדובר כאן במצב מסובך הדורש טיפול ע"י רופא מומחה לזיהומים, אורטופד, ופלסטיקאי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)