מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אפנדציתשי14/07/2010
שלום רב 5חודשים אחרי ניתוח אפנדצית ויש לי עדיין כאבים באזור שחולפים מהר ןחוזרים עוד פעם זה קורה בתנוחות מסוימות כגון התקופפות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחר ניתוח אפנדיציטיס
פרופ' מיכאל קראוס14/07/2010כאבים לאחר ניתוח בבטן יכולים להגרם בגלל הדבקויות במיעים ותופעות חסימתיות בחלל הבטן. אם הכאבים מופיעים בעיקר בתנוחה מסויימת הם קשורים יותר לדופן הבטן ואז אולי התפתח שם בקע בצלקת הניתוח. ממליץ לפנות לבדיקה אצל כירורג, עדיף זה שבצע את הניתוח
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קולונוסקופיהדניאל13/07/2010
שלום רב,
אני בן 21, עברתי בדיקת קולונוסקופיה+אילאוסקופיה בעקבות חשד למחלת קרוהן לאחר קפסולת וידאו של המעי הדק. אשמח לקבל ממך הסבר עבור משמעות התוצאות:
טיב ההכנה: סבירה. האנדוסקופ הוחדר עד לצקום אשר זוהה עפ"י פתח התוספתן והשסתום האילאוצקלי. הצקום נבדק. אינטובציה של האילאום הטרמינלי- רירית מעט היפרמית ועם השטחה קלה ללא אפטות- נלקחו ביופסיות. המעי הגס כולל רקטום והיפוך- רירית מעי הגס בעלת ציור כלי דם, ברק והאוסטרציה תקינה. הבדיקה נסבלה היטב וללא סיבוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המעי הגס תקין לחלוטין.
ד''ר דני רוזין13/07/2010המעי הדק הסופי, סמוך לחיבור למעי הגס (איליאום סופי) הוא במראה שיכול להתאים לדלקת קלה. הביופסיות אולי יעזרו יותר לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בריאטרי- שרוולאפרת12/07/2010
שלום רב
בעלי קבע תור ללחודש הבא לניתוח בריאטרי מסוג שרוול
ברקע - GERD ובקע . כשאובחן (לפני 7 חודשים) היתה לו דלקת בוושט. הוא כבר חצי שנה נוטל OMEPRADEX 40 מ"ג.
הכירורג שאמור לבצע את הניתוח הציע ש"כשיהיה בפנים" אם יראה שזה אנטומי ולא בגלל המשקל ינסה לתקן "על הדרך " גם את הבקע.
החשש שלי הוא כיצד אפשר לדעת האם הדלקת בוושט עברה? האם אפשרי לנתח עם דלקת בוושט או שזו סכנה לבצקות זיהומים וכו? בהתייעצות עם גסטרואנטרולוג , קיבלנו את התשובה שבמידה והוא נוטל את האומפרדקס כפי שאמור הדלקת היתה אמורה לעבור.
אני חוששת מהניתוח ואיני יודעת מה לעשות או עם מי עלי להתייעץ. אשמח אם תוכלו לעזור לי
בכבוד רב ובברכה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אפרת12/07/2010שכחתי לציין שהכירורג אמר שהוא סומך על תשובת הגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדלקת בושט אינה זיהומית
ד''ר דני רוזין12/07/2010אלא תוצאה של עליית חומצה, ולכן אין סכנה לסיבוכים בניתוח שקשורים לדלקת.
אם הוא תחת טיפול מתאים- אין כל מניעה להינתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא12/07/2010
שלום רב,
לפני כשבוע הרגשתי אצלי בלוטה במפשעה (לא כואבת) קטנה, פחות מ1 ס"מ . לאחר כמה ימים הרגשתי עוד אחת באותו גודל לידה.
הייתי אצל רופאת משפחה היום היא בדקה ואמרה שגודל כזה הוא תקין ואין מה לדאוג. היא אמרה שאם היה משהו מסוכן זה כבר היה גודל הרבה יותר.
אין לי שום דלקת או זיהום ואני נורא מפחדת שזה יכול להיות משהו סרטני.
רציתי לדעת: האם באמת אם זה היה משהו מסוכן זה היה גודל תוך שבוע או שזה יכול לקחת יותר זמן?
יש לי תור לאולטראסאונד בעוד שבוע ובנתיים אני נמצאת בלחץ ולא יודעת מה לעשות.
המון תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיבה ללחץ
ד''ר דני רוזין12/07/2010אמנם בלוטות גידוליות לרוב לא צומחות מהר (תוך שבוע), אך ממילא הסיכוי שבלוטה קטנה, ושאינה חשודה בבדיקת רופא, תהיה גידולית הוא נמוך מאד. השלימי את האולטרסאנד המתוכנן, אך מרבית הסיכויים שהוא יאמת את דברי הרופאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםגיני09/07/2010
לאחר צילום ממוגרפיה גוש 9 ממ גבולות בלתי סדירים ברביע העליון. מופנית לביופסיה ואולטרסאונד.
.יש לי גם כאבים בשד בשבוע האחרון מקרין לצד ימין מאחורה האם אני במצב של סרטן גרורתי. אני מאד לחוצה. מה עושים שבדיקת כירוג לוקחת זמן ואולטסאונד.אני יודעת שסרטן במצב מתקדם הוא כואב.
האם רביע עליון קשור לחזה. כמו כן אני קראתי שורידים רחבים על השד מסמל סרטן השד.האם יתכן שוירדים בולטים מעל החזה .זה בלוטת לימפה מהשד.
תחדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לך קצת בילבול מושגים, ותסריטים
ד''ר דני רוזין09/07/2010קצת חמורים מדי יחסית למה שבאמת ידוע כעת. למרות שהלחץ והחרדה מובנים, עדיף להיצמד לנתונים הקיימים:
1. נמצא גוש בהדמייה. אין עדיין בכלל הוכחה שמדובר בגידול סרטני. ואם הוא ימצא כסרטני- הוא קטן והסיכון במצב זה למחלה גרורתית הוא יחסית נמוך. למרות הלחץ- אין ברירה אלא לבצע את הביופסיה ולהמתין לתוצאות, ולזכור שלעיכוב עד קבלת התשובה אין שום משמעות והשלכה על מצבך, גם אם יש סרטן הוא לא מתפתח בשבועיים-שלושה.
2. סרטן במצב מתקדם יכול לכאוב (למשל בגלל גרורות בעצמות, לרוב לא מהגוש בשד עצמו), אבל זה לא הופך כאב בשד לסימן לסרטן מתקדם, זו חשיבה לא נכונה. רוב הסיבות לכאבים בשד הן בנאליות ושפירות, וקשורות למבנה השד ולא לנוכחות סרטן.
3. אין קשר בין ורידים לקשרי לימפה. ורידים מורחבים אינם סימן לסרטן. וקשרי הלימפה נמצאים בבית השחי, לא בשד.
4. רביע חיצוני עליון זה תאור של מיקום, נהוג לחלק את השד לארבעה רביעים, כדי לתאר במדוייק יותר את המיקום אליו מתייחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גיני10/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברטיקוליטיסאורלי07/07/2010
שלום ד"ר
בן 48 לאחר כאבי בטן תחתונה קשים וכאבי גב חזקים הגעתי למיון)אישפוז שלישי השנה בגלל התקף דברטיקוליטיס ) ביצעו וCT בטן ללא חומר ניגוד
דיוורטיקוליטיס אגני קשה עם התפשטות אקסטרא קולונית
פרפורציה מכוסה באיזור דיוורטיקוליטיס בסיגמה
קונגלומרט אגני גדול עם הסננת שומן מסביב מתאים להתפשטות אגנית זיהומית אקסטרא קולונית קוטר לא ברור מה כתוב במכתב שהממצא 3.2 סמ. בתוכו בועות .
גודש של הוורידים המנקזים את הסיגמה והסננת שומן אגני.
הכליות ללא הידרופנפרוזיס אך מזהה האורטר השמאלי אשר נכנס לתוך הגוש המתואר .
מהגוש המתואר נצפה תהליך טובלרי המלא באוויר אך אינו מתחבר למבנה אנטומי אחר.
התהליך מזוהה ברטרופריטונום קידמית לוורידים האילקאליים משמאל חתך 143
יתכן כי המדובר ב-IMV טרומבופלביטיס הסננת השומן סביב הממצא
מוקד היפרדנסי באנטרום של הקיבה במימדים 1.6 על0.5סמ יתכן ומדובר בכדור או ממצא יטרוגני אחר שטיבו אינו ברור
אני מקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד.
הומלץ על ניתוח בעוד שישה שבועות.
השאלות שלי מה עושים בניתוח
האם אפשר לבצע במצב זה ניתוח בלפרסקופיה
מה הסיכונים בניתוח כזה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן יש הצדקה לניתוח,
ד''ר דני רוזין08/07/2010אחרי 3 התלקחויות ועוד במידה קשה כפי שמתואר.
אם מגיעים לרגיעה על ידי טיפול אנטיביוטי, ומתרחקים מספיק ממועד הדלקת כך שהרקמות חוזרות למצב קרוב לנורמלי, אכן ניתן לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה. המטרה היא לכרות את הקטע עם הסעיפים שבו היתה הדלקת, ולחבר חרה את הקצוות הנותרים לשימור המשכיות המעי.
במקרים בהם המצב עדיין דלקתי או שיש הדבקויות והצטלקויות עקב הדלקות הקודמות, לעתים אין מנוס אלא לבצע כריתה פתוחה. במקרים קיצוניים , או בניתוח דחוף, לעתים מסוכן מדי לחבר את הקצוות ויש להוציא את המעי לדופן הבטן כסטומה, באופן זמני, לרוב למספר חודשים.
ככל שהדלקת קשה יותר והאנטומיה ברורה פחות יש יותר סיכון לסיבוכים, כגון דימום, או פגיעה באברים סמוכים למעי כמו השופכן המוביל את השתן מהכליה לשלפוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה עם clexaneמתן06/07/2010
האם אפשר להניק כאשר מזריקים בכל יום 40 מ"ג clexane בכל יום?
כן.
ד''ר דני רוזין07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחוס שבור ?אמיר05/07/2010
שלום רב,
אני בן 24, בריא.
יש לי כבר כמעט שנה, מעיין חלק בצלע הכי תחתונה בצד שמאל שכואב לי.
זה ממש בקדמת החזה הצד שמאל למטה.
אם אני דוחף את זה פנימה, אני מרגיש כאילו החלק "קופץ" בחיכוך עם הצלע.
לפעמים זה נעלם ואז אני לוחץ על בצד הצלע (לא בקדמת החזה) ואז זה קופץ בחזרה החוצה.
הכאב בא והולך, והוא לפעמים כאב המום ולפעמים כאב חד.
זה התחיל ברגישות בעור שלא עברה - פניתי לרופא והוא אמר לי שזה התקררות.
הכאבים אז היו באים וחולפים כמו עכשיו רק שאז זה היה נורא כואב, ממש כל בית החזה כאב לי, עד כדי מצב שהלכתי למיון לראות כדי לשלול קשר ללב.
הכאב לאט לאט דעך אבל נשאר.
עשיתי מלא בדיקות דם, עשיתי מיפוי עצמות, צילומי חזה, עשיתי בדיקות של מערכת העיקול - הכל תקין.
באותה תקופה(לפני כשנה) שזה התחיל הייתי מתאמן בחדר כושר, ובגלל הכאב הפסקתי.
יכול להיות שעשיתי לעצמי נזק כלשהו במבנה של הצלעות ?
אם אכן הדבר, יש תרגיל שאני מייחס אליו את האשמה, התרגיל דומה לניסור עץ ע"י מסור כשאר אוחזים ביד משקולת כבדה.
אני זוכר שעשיתי את התרגיל עם משקל כבד מידי, עד כדי שהבטן ממש כאבה לי.
השבוע עשיתי 40 שכיבות שמיכה כל יום במשך שלושה ימים, והכאב נהיה חזק יותר.
אשמח לקבל עצה, פתרון, התייחסות, הבחנה או כל דבר שיוכל לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכוס שבור?
פרופ' מיכאל קראוס05/07/2010לי נראה שהמדובר ברגישות באזור עצם הקסיפואיד. פנה לכירורג חזה לבדיקה
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה תחת בית השחיעדן04/07/2010
שלום,
לאמא שלי יצאה גולה די גדולה סמוך לבית השחי והדבר כואב לה לכאבים חזקים עד כדי כך שהרמת היד למעלה מכאיבה לה מאוד.
שלחו אותה לבדיקת אולטרסאונד. האם יש לך מושג על מה מדובר ומה מקור הגולה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם כל יש לבדוק האם לא מדובר
ד''ר דני רוזין04/07/2010בקשר לימפה ("בלוטת לימפה") מוגדל, וזה יכול להיגרם מסיבות דלקתיות או גידוליות. יש גם סיבות אחרות כמובן, כמו דלקת בבלוטות הזיעה. מציע לראות לאיזה כיוון האולטרה סאונד מכוון, ואז להתייעץ עם רופא המשפחה או עם כירורג איך להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הטבורorit04/07/2010
שלום,
בעלי (בן 43) סובל מכאבים באיזור הטבור . אפשר להרגיש "בגולה" טיפה מעל הטבור שכואבת לו.
מה זה יכול להיות?
תודה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ו"גולה" באזור הטבור
פרופ' מיכאל קראוס04/07/2010המדובר קרוב לודאי בבקע טבורי או בקע אפיגסטרי נמוך. על בעלך לפנות לבדיקת כירורג כללי וקרוב לודאי יצטרך לעבור ניתוח לתיקון הבקע
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתיניתוח הרניה בצלקת הניתוחיתאני29/06/2010
לשאלה: לאחר הניתוח שעשה לי שם שם רשת של 15X15 ובכל זאת הייה פריצה נוספת של אותה הרניה בצלקת הניתוחית שנערכה לי בכרמל בצילום ניצפו גם שתי קליפסים שישנם שם עד עתה הקליפסים תפקידם כך נאמר לי בדיעבד להחזיק את המעי הגס כדי שלא ידלוף עשיתי MRI לא מזמן והייה לי נורא חם בבטן האים יש קשר לשני הקליפסים האלה האים מקובל להשאיר בכלל קליפסים כאלה בבטן לאחר ניתוח עכשיו יש לי הרניה מאוד ארוכה וגם מעצבנת כי בכל פעם שאני יושב בשרותים תיסלחו לי אבל זה מתנפח ואני מפחד כי אני לוחץ על זה בחזרה וכך אני מתמודד עים זה ועוד מספר דברים שלא שייכים לאותו ניתוח יש כאן למישהו ליתן לי עצה נא לא להגיד לך לרופא שלך וקבל עצה הלכתי אליו ועכשיו אני מבקש עצה מס 2 (כמובן לא מחייבת אף אחד )
לשאלותיך:
ד''ר דני רוזין30/06/2010רשת אינה מבטיחה שהבקע לא יחזור, היא מורידה את הסיכון אך לא לחלוטין, זה גם תלוי בטכניקה הניתוחית בין השאר. אם יש בקע חוזר גדול ומפריע ראה שיש מקום לניתוח נוסף, ותצטרך להגיע לכירורג שמיומן בכך.
סיכות ניתוחיות (קליפסים) קיימות בשימוש נרחב למיגוון מצבים, והן מיועדות להישאר בגוף. הן לרוב לא מושפעות ממגנט, ולכן אין קשר לתחושותיך ב-MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי כרס גדולה
אני02/07/2010האים זה יכול להפריע לניתוח חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בדיאטה תחת פיקוח של דיאטנטית
אני02/07/2010ככל שאני יורד במישקל כך הבטן גדלה, (צליאק )כרסת נישללה לא יודע למה היא גדולה ואני באמת לא אוכל הרבה כי רק מה שרעייתי נותנת לי זה מה שאני אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל ניתוח בשמנים עלול להיות
ד''ר דני רוזין02/07/2010קשה יותר ועם יותר סיבוכים, אך זה לא אומר שאינו ניתן לביצוע. יתכן וחלק מה"כרס" זה למעשה הבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה?סידי29/06/2010
שלום רב.
אחרי כאבים עזים בצד שמאל של הבטן איבחנו בבית החולים שחלק של המעי הדק שלי "עלה" ונתקע מאחורי הקיבה. היום,אחרי כמעט שבוע הכאבים חלפו ללא טיפול(בבדיקת דם נמצאו סימנים לדלקת )האם האבחנה הגיונית והמעי יכול לחזור למקומו ללא עזרה?מה יכול היה לגרום לזה?(אני נמצאת בחו"ל והייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנידון)
האבחנה אינה ברורה, ואת גם לא מציינת
ד''ר דני רוזין29/06/2010איך היא נעשתה- האם עברת CT? עקרונית המעי הדק חופשי בבטן ויכול לנוע, ואף "לחזור למקומו" בעצמו, למעשה רוב חסימות המעיים נפתרות בעצמן, אך אצלך התיאור של מיקום המעי אינו שכיח, ולכן כדאי לקבל פרטים מדוייקים יותר, כגון מכתב שיחרור או תשובת ה-CT. יתכן וקיים בקע פנימי, ואם כך יתכן שיש מקום לניתוח, גם אם כעת הכל הסתדר, אך ללא מידע מדוייק קשה לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת mriאלה28/06/2010
שלום רב,
בצעתי בדיקת mri צלקת מניתוח קסרי ו הנה תוצאות
ממצאים:
בשיפולי הבטן התחתונה בקו האמצע מממצא בעל אות T1- ובינוני ב T2נמוך בקוטרו
2.7 ס"מ. לאחר הזרקת חומר ניגודי נצפית האדרה של האזור הנמשך לפונדוס הרחם.
לסיכום :
ממצא בדופן הבטן ייתכן עם תוצרי דמם הנמשך בצלקת הניתוחית לכיוון
פונדוס הרחם. הממצא ליניארי מייצג שינויים בצלקת ניתוחית עם תוצרי דמם
מה אתה חושב ו ממליץ לעשות תודה רבה
לא ציינת למה בוצעה הבדיקה. כאבים?
ד''ר דני רוזין28/06/2010כאב מחזורי?
לפי התיאור יתכן ומדובר באנדומטריומה- גוש שמקורו ברירית הרחם ש"נזרעה" בדופן הבטן באיזור הניתוח, והמשיכה לתפקד, זאת אומרת לדמם מדי חודש בתגובה למחזור ההורמונלי, וכך הצטברו תוצרי דם שיצרו מעין גוש.
הפיתרון, אם זה מפריע וכואב, הוא כריתת הגוש הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעבן 2527/06/2010
שלום רב,
ראיתי באינטרנט שניתוחים באזור האגן כולל בטן תחתונה גורמים לאין אונות או להפרעות בזיקפה. רציתי לשאול איך משפיע ניתוח בקע במפשעה על הזיקפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בקע לא משפיע,
ד''ר דני רוזין27/06/2010רק לעתים זמנית במהלך ההתאוששות הראשונית, עקב כאבים וחוסר חשק.
מדובר על ניתוחי אגן בעומקו, למשל ניתוחי סרטן רקטום או ערמונית, שבהם עלולה להיות פגיעה בעצבים האחראים על זיקפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניותארז זאבי25/06/2010
בבדיקת אולטרא סאונד התגלה אצלי הרניה דו צדדית שלא ניתנת למישוש
האם אתם מכירים כירורגים שיודעים לקרוא אולטרא סאונד ולנתח על פי אולטרא סאונד הבקעים המשפשעתייםמאד מפריעים לי
אני מוכן לעביר סידי עם סריקה של האולטרא סאונד
בתודה מראש
ארז זאבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי בבדיקת אולטרסאונד
פרופ' מיכאל קראוס26/06/2010בקע מפשעתי נמוש לרוב באופן ידני אלא אם כן הוא קטן מאד. רוב המנתחים ינתחו בקע מפשעתי רק אם הם ממששים אותו גם באופן ידני. אם אתה סובל כדבריך מאד ובאולטרסאונד נראה בקע , חזור אל הכירורג לבדיקה נוספת, ושכנע אותו במידת הסבל שלך
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)