מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עם זה קילהעידן23/06/2010
אז ככה היה לי כאבים מדי פעם באשך הימני והיתי נח וזה היה נירגע ( כמה מלא זמן ) ואתמול היתחיל לי היתנפחות באשך הימני הוא היתנפך ואניני יודע עם זה קילה או לא יודע מה .. מה אתה חושב ?
*אני אדם שמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים ונפיחות
ד''ר דני רוזין24/06/2010הם אכן תופעות שיכולת להיגרם מבקע, אך יש גם סיבות אחרות. כדי לאבחן במדוייק תצטרך להיבדק אצל כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות כואבת בבית השחימודאגת22/06/2010
שלום רב.
אני בת 31. מזה שבוע וחצי אני סובלת מנפיחות כואבת תחת בית השחי הימיני.
קיימת אצלי באופן קבוע רקמת שומן רכה (מן גוש רך) תחת אותו בית השחי, אך לא סבלתי מכאבים בעבר בגינה.
לפני כשבוע התחלתי לקחת כדורי אנטיביוטיקה (צפורל) לטיפול בבעיה אחרת, ומאז הכאבים תחת בית השחי רק החמירו בתוספת רגישות וכאב באיזור החזה. בלילות המצב אף מחריף ואיני יכולה לישון בשל הכאבים הן באיזור בית השחי והן באיזור החזה.
הלכתי אמש לרופאת משפחה, אשר בדקה אותי, ומצאה כי ישנה רגישות ניכרת תחת בית השחי, בלוטות לימפה קטנות לא חשודות ובדיקת שדיים תקינה. היא שלחה אותי הביתה ללא כל טיפול. אמרה שיעבור לבד.
מאז הבדיקה אצלה המצב החריף עוד יותר. כעת כל יד ימין הדומיננטית כואבת ומושכת לי וכך גם איזור הגב העליון והעורף.
איזור בית השחי מקרין כאבים לחלקים שונים בגוף ומקשה עליי לישון בלילה ולתפקד ביום.
שאלתי היא האם באמת הכאבים והנפיחות יעברו לבד ללא כל טיפול?? אני סובלת מאוד, והייתי מצפה לפחות למתן משחה אנטיביוטית או משהו לשיכוך הכאבים העזים. מה ניתן לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבית השחי
פרופ' מיכאל קראוס22/06/2010לפי התאור שלך הכאבים עזים ואינם חולפים כבר כמה ימים, הייתי ממליץ על בדיקת אולטרסאונד של בית השחי ובדיקה חוזרת של השד ובית החי ע"י כירורג
פרופ מ קראוס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
מודאגת23/06/2010תודה רבה על התגובה המהירה.
קיבלתי הפניה לאולטראסאונד, אולם הבדיקה הינה רק עוד 3 שבועות (זה התור הכי מוקדם שהיה...). הרופאה סירבה לתת לי הפניה לכירורג. מה ניתן לעשות עד לבדיקת האולטראסאונד??
סיימתי היום שבוע של נטילת כדורי צפורל, שלא עזרו כלל. האם נטילת אנטיביוטיקה אחרת, המיועדת ספציפית לטיפול בזיהומי עור, עשויה לסייע? אם כן, איזה סוג אתה ממליץ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה
פרופ' מיכאל קראוס24/06/2010הייתי מנסה להקדים את בדיקת האולטרסאונד. לא הייתי עובר לאנטיביוטיקה אחרת. הייתי מנסה להפסיק לקיחת האנטיביוטיקה בכלל ולראות מה קורה. אם המצב מחמיר הייתי פונה לחדר מיון בבית חולים
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בבטן בבדיקת סיטישחר20/06/2010
שלום,
האם הידבקויות שלאחר ניתוח קיבה בה הוצאה אדנוקרצינומה עלולים לגרום לממצא של המצאות נוזל מזערי בבטן בסיטי ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקרונית כן.
ד''ר דני רוזין20/06/2010תלוי כמובן בגורמים נוספים, כמו הזמן שעבר מאז הניתוח, הנוזל יכול להיות שאריתי וככלל, נוזל בכמות מזערית ללא ממצאים נוספים בדרך כלל אינו דורש שום התייחסות, פרט למעקב. לא ברור אם אפשר לתלות את הנוזל דווקא ב"הדבקויות", אך זה לא ממש חשוב מה הגורם, כל עוד זה אינו סימן לפיזור של גידול בבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה- שמאליעל19/06/2010
שלום,
מתחילת ההריון (הריון ראשון. בת 30) התחילו לי כאבים בבטן תחתונה צד שמאל למטה. אז שייכתי אותם להריון אבל כבר חצי שנה לאחר הלידה והכאבים נמשכים.
הם מופיעים מידי פעם לכמה ימים. לא כאבים חזקים מאוד אבל מציקים , לפעמים דקירות, כאב גם בגב.
עשיתי בדיקות דם, בדיקות שתן ואולטראסאונד בטן עליונה וכליות (מסיבה אחרת) והכל תקין.
לציין, שלאחר שאני הולכת לשירותים יש לפעמים הקלה בכאב.
מעוניינת לדעת אם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות או שלעיתים יכולים להיות כאבים ללא שום בעיה רצינית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יכולים להיות כאבים כאלה
ד''ר דני רוזין19/06/2010ללא בעיה "רצינית", לפעמים זה קשור לספזם של מעי או לגזים. אם זה מפריע ורצונך לברר יותר לעומק- מציע לפנות לגסטרואנטרולוג. לעתים למרות בירור מעמיק, כולל למשל קולונוסקופיה , לא מוצאים דבר, ומייחסים זאת ל"מעי רגיז", אבל אבחנה זאת ניתנת רק אחרי שלילת אבחנות אחרות כגון מחלות דלקתיות של המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבוריניר17/06/2010
שלום וברכה
הובחן אצלי בקע טבורי לפני כמספר חודשים ועליי לעבור ניתוח לתיקון הבקע
השאלה שלי איזו שיטה הכי מומלצת ?
והאם כדי בכלל לעשות ניתוח לבקע טבורי ? או שיש שיטה נוספת שלא מצריכה ניתוח.
בתודה מראש מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי
פרופ' מיכאל קראוס18/06/2010בקע טבורי דורש תיקון ניתוחי מאחר והוא עלול לגדול בעתיד,ולגרום לסיבוכים ופגגיעה באיכוות החיים, כמוכן עלול הבקע לעבור כליאה חדה, או חסימת מעיים שיצריכו בצוע ניתוח דחוף.
שיטות הניתוח המקובלות כיום הן השיטה הלפרוסקופית שבה מתקנים את הבקע בעזרת רשת המוחדרת לבטן דרך טרוקר בקוטר 1 ס"מ ומקבעים אותה מבפנים אל דופן הבטן. השיטה השניה היא השיטה הפתוחה שהיתה מקובלת שנים רבות, שבה מתקנים את הבקע דרך חתך בדופן הבטן באורך מספר ס"מ בהתאחם לגודל הבקע, ואם הבקע מעל גוודל מסוים מתוקן גם בקע זה בעזרת רשת. את השיטה המועדפת המתאימה יש לקבוע בהתייעצות עם המנתח.
אין שיטה יעילה לתקן בקע ללא ניתוח, הנחת חגורה מבחוץ אינה פותרות את הבעיה רק דוחה אותה.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים במפשעהרונן17/06/2010
שלום רב ד"ר ותודה על הזמן שלך.
אני בחור בן 29 שעברתי ניתוח לתיקון בקע משפעתי בגיל 24,אני גם סובל מדלקות פרקים כרונית וגמישות יתר.
לפני מספר שבועות קיימתי יחסי מין כמה פעמים ברצף ועשיתי כמה תנועות שמאוד אימצו את אזור המפשעות לאורך זמן,משהו שגופי לא רגיל לזה,כמובן שלא חשבתי שיקרה לי משהו רע מזה,אבל אני כבר כמה שבועות עם כאבים נוראים במפשעות ב 2 הצדדים,כולל האזור של הניתוח ב 2 הצדדים בכל אזור המותניים ועם ממש במפשעות ליד איבר המין.לשתות ARCOCXIA ETOPAN ונוגדי דלקת אחרים לא עוזרים במצב שלי,לא משפיעים לגוף שלי,יכול להיות שעשיתי לעצמי בקע מפשעתי מרוב שהתאמצתי בימים האלה של הפעולות המיניות?אני יודע שצריך אולטרסאונד כדי לגלות זאת,אבל אני נורא חושש שעשיתי נזק לעצמי,כי המפרקים שלי מאוד רגישים ונקרעים מאוד בקלות,ככה קרה לי בבקע המפשעתי הקודם,בגלל תרגיל בטן פשוט נקרע לי האזור.
אני עושה לעצמי מס"ג באזור כמה פעמים ביום\לא חזק במיוחד וגם תרגילים שמותחים את האזור שזה קצת מרגיע את הכאב,זה יכול להזיק?שווה לי לבקש הפניה לפיזיוטרפיה שיתנו לי תרגילים לחיזוק האזור של הדקלת או קרע שיצרתי לעצמי?אשמח לקצת הכוונה ממכם שאתם בקיאים בעינין.
תודה רבה על העזרה והזמן שלכם ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה
פרופ' מיכאל קראוס17/06/2010כאבים באזור המפשעה יכולים לנבוע מסיבות רבות שהשכיחות בהן הן בקע מפשעתי, מתיחת שרירים באזור כתוצאה מפעילות גופנית, כאבים שמקורם בפרק הירך, תהליך דלקתי מקומי ועוד.
הייתי מציע שבשלב ראשון תבדק ע"י כירורג לשלילת בקע מפשעתי בתוספת של בדיקת אולטרסאונד של האזור.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא16/06/2010
שלום רב,
הרגשתי אצלי בצד שמאל למעלה ( מעל הכתף) ברכמות רכות מין גושונים קטנים. מאוד נלחצתי כי קראתי שאם באזור הזה יש גושים אז אלו בלוטות לימפה עקב גידולים במערכת העיקול.
פניתי לרופאת משפחה והיא אמרה שאלו שרירים ושומן.
במקרה היום היה אצלנו רופא בבית עקב מחלה של הילד ושאלתי אותה גם כן מה זה יכול להיות. היא אמרה שאלו בלוטות לימפה.
אני נורא בלחץ. הגושים קטנים ובצד שמאל אני מרגישה אותם קצת יותר מצד ימין.
האם זה באמת יכול להיות שומן ושרירים או שזה מיקום רק של בלוטות?
תודה רבה,
מעל הכתף זה אינו מקום שכיח
ד''ר דני רוזין16/06/2010לקשרי לימפה, פרט לאיזור מעל עצם הבריח (בשקע בינה לבין השריר).
בהחלט יכול להיות שאלו גושים שומניים, ניתן לברר גם בעזרת אולטרה-סאונד מכוון לאיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עוד שאלה
א18/06/2010הגושונים האלו זזים אני יכולה לשחק איתם עם האצבע. האם שומם יכול לזוז?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן בהחלט
ד''ר דני רוזין18/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ודליות אשךאיש14/06/2010
שלום,
הלכתי לפרופ' ידוע בתחום הכירורגיה והוא מצא לאחר בדיקה קצרה כי יש לי גם בקע במשפעה שמאלית (כפי שהראה הסונר) וגם דליות באשך שמאל. הוא ממליץ על ניתוח אחד שבו יטפל בשניהם וטוען שיעשה זו בשיטה הרגילה ולא הלפרוסקופית שפחות יעילה לדעתו.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם כל, לגבי הדליות-
ד''ר דני רוזין14/06/2010עצם נוכחותן אינה מחייבת תמיד התערבות, אני בדרך כלל מפנה לאורולוג שיקבע האם יש צורך, בין השאר על סמך ספירת זרע. מה שיקבע את הצורך הוא דרגת הדליות, השפעתן על ספירת הזרע ולעתים כאב/אי נוחות באשך.
לגבי הניתוח- הטיפול המקובל בדליות האשך הוא קשירת הורידים המורחבים מעל/פנימה יותר מאיזור המפשעה, ולכן טיפול בדליות ביחד עם ניתוח מפשעתי רגיל אינו מקובל כטיפול הנכון (אלא אם הוא מתכוון לעשות חתך נוסף). בלפרוסקופיה זה כן אפשרי- כי נכנסים עמוק יותר מאיזור המפשעה.
לגבי התיקון הלפרוסקופי מול הפתוח (בלי קשר לדליות)- יש ויכוח מתמשך בין כירורגים שונים, זה תלוי גם בהכשרה של הכירורג (אלו שלא מבצעים לפרוסקופיה פחות תומכים בה...), אבל לטעון שזה פחות יעיל זה לא מדוייק, התוצאות הטובות בימינו קשורות בעיקרן לעצם השימוש ברשת, ולא כך כך לגישה ולדרך בהן הרשת מונחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות הגברגלית13/06/2010
שלום,
לבעלי יש ספירת זרע מאוד נמוכה, רופא נשים שלח אותו לכמה בדיקות, עשינו אולטראסאונד אשכים שיצא טוב וגם בדיקות דם שיצאו טובות
מה הסיבות שיכולות להביא לספירה נמוכה
האם יש עוד בדיקות שהוא צריך לעבור
האם יש אורולוג שמתמחה בפוריות הגבר בהדסה
תודה מראש
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר דני רוזין14/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=83 id=link]אורולוגיה, אימפוטנציה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהמיטל09/06/2010
בעלי סובל במשך שלושה שבועות מכאבים בבטן בצד ימין למעלה בדיקת אולטרסונד אחת הראתה בוץ בכיס מרה ובדיקה נוספת(לאחר אישפוז) הראתה כיס ריק אך תפוח ובדיקת דם ggt 200
כרגע ממתין לאולטרסונד פנימי האם זוהי הדרך היחידה לאבחון הבעיה או שאולי סיטי גם יכול לאבחן
ושאלה נוספת האם אבנים בדרכי מרה מסוכנות יותר ומה ניתן לעשות כדי לטפל בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ימנית עליונה
פרופ' מיכאל קראוס09/06/2010כאבים בבטן ימנית עליונה יכולים להגרם ממספר סיבות שהשכיחה בהן היא אבנים בכיס המרה. הבדיקה הראשונית הרגישה ביותר לאבחן מצב זה היא בדיקת אולטרסאונד, אשר לעיתים צריך לחזור עליה שוב עד קבלת תשובה מוחלטת ..ערך של GGT 200 הוא גבוה ומחשיד במקום ראשון למחלה בדרכי המרה. CT לרוב איננו עוזר אך הייתי ממליץ על בדיקת MRCP שתעזור להגיע לאבחנה.
אבנים בדרכי המרה מסוכננות יותר ובדיקת MRCP יכולה לעזור לאבחן גם אותן
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיטל10/06/2010תודה על תשובתך
בעלי קיבל זימון לבדיקת eus האם זה מספיק לבעיה שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' מיכאל קראוס11/06/2010לחכות קודם כל לתשובה מבדיקת EUS
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביפ בפי בטבעתמלי08/06/2010
שלום
בחודשיים האחרונים התחילו לי כאבים בזמן יציאות לא התייחסתי לזה אך היום הכאבים
התגברו בצורה נוראית עד כדי כך שאני פוחדת ללכת לשרותים וחץ מזה יורד לי דם
רציתי לדעת מה זה וגם איך אפשר לטפל בזה בבית משום שאין סיכוי שאני אלך לרופא
כי אני נורא מתביישת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפי הטבעת ודימום
פרופ' מיכאל קראוס08/06/2010הסיבות השכיחות ביותר למצב זה של כאבים בפי הטבעת ודימום טרי הם טחורים ופיסורה אנלית., אך חשובה עוד יותר בעיני היא העובדה שאת סובלת גם מדימום רקטלי היכול להגרם בין היתר ע"י פוליפ או סרטן של המעי הגס. באופן זמני ריכוך הצואה ע"י שתית שמן זית או שמן פרפין ואמבטיות ישיבה יכולים להקל על מיחושיך, אך אני חוזר שוב יש לברר את סיבת הדימום ע"י קולונוסקופיה ולכן עליך לפנות קודם כל לגסטרואנטרולוג.
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלי אל יאוש
אני05/10/2010אם יש לך פיסורה או טחורים קודם כל שתהיי בריאה ב"ה . ושתהיי בטוחה שזה אכן זאת הבעיה שלך ולא חלילה בעיה אחרת.. ומה שיש לי לעזור לך זה משהו שאני המצאתי לעצמי פשוט, זול ,ובדוק, שעזר לי לאחר 3 שנים של סבל רב שזה וזלין למרוח בחוץ ולהחדיר פניה לאט בעדינות שירכך לעשות מסג' עדין כמה שיותר את האזור ולהשתדל להכניס טיפה את הטחורים פנימה כי הם בלחץ כשהם בחוץ מה שיותר ולפני כל ההליכה לשירותים לאחר היציאה מהשירותים לשטוף טוב טוב את האזור. ושוב למרוח וזלין זאת התרופה שלי היום כי שום דבר לא עזר לי קניתי משחות בהמון כסף באופן פרטי דרך רופא וכלום לא עזר רק וזלין אני טופחת לעצמי על השכם שהמצאתי את זה בגלל שחיפשתי המון עקב הסבל של 3 שנים רעות שהיו לי הרופא אמר לי שאני צריכה לעשות נתוח לא רציתי בשום אופן אין לי כח סבל הבושה הרגה אותי והכאב של אחרי הנתוח אין מצב בכלל מספיק לי הבדיקה של הטחורים והפיסורה הרגה אותי. עוד דבר מלי שהו חשוב מאוד. אם יש לך עצירות ואני מאמינה שכן כי הכל בא עקב עצירות תשמרי על תזונה נכונה אבל הכי חזק שיש ולא להגיע למצב של קיבה קשה אם יש צורך לעשות חוקן תעשי אפילו לבד .משהו שיגרום לך לקיבה רכה זה הכי חשוב לאכול המון סיבים ולשתות מים. וב"ה נדבר עוד חודש חודשיים ותראי חיים חדשים כמוני. אני נולדתי מחדש. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לנקודת חן קוסמטיתגל06/06/2010
שלום,
לא מצאתי פורום של כירורגיה פלסטית, בכל מקרה אם שאלתי רלוונטית גם לכם אשמח לתשובה!
יש לי נקודת חן בולטת למגע מעל התבור בגודל של 0.5-0.3 ס"מ. בבדיקת רופא היא נקודה שהסרתה תהיה אסתטית בלבד, מה שאינו ממומן על ידי קופת חולים (ואצל הרופא שבדק אותי הסרה תעלה כ1700 ש"ח!!).
רציתי לדעת האם יש רופא פרטי שמבצע את ההסרה בסכום מועט יותר (אני סטודנטית!!) ואם ירד לי דם מהנקודה (לאחר שגירדתי אותה...- נחתכתי מסכין גילוח וגירד לי) קופת החולים עדיין יתעקשו לא להוריד לי אותה??
תודה רבה!!
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחום הזה הוא אפור.
ד''ר דני רוזין07/06/2010האינדיקציה להוצאת הנגע מתבססת על מידת החשד לממאירות, אבל מידת הדיוק של הערכת הרופא אינה אבסולוטית. יתכן ואם תפני לרופא המשפחה, או רופא עור, בבקשה להסיר את הנגע, הם יסכימו להפנות אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
גל07/06/2010לצערי הייתי גם אצל כירורג פלסטי וגם אצל רופא עור ושניהם לא הסכימו :(
בכל מקרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באיזור הטבורטובה06/06/2010
שלום רב, האם נפיחות באיזור הטבור מעידה על בקע ?במידה וכן מה האפשרויות טפל בכך?תודה
בקע הוא הסיבה השכיחה
ד''ר דני רוזין07/06/2010לנפיחות בטבור, אם כי לא היחידה. קשה להתחייב בלי לבדוק. בכל מקרה הדרך היחידה לתקן בקע היא ניתוח, אך לא כל בקע מחייב ניתוח, ביחוד אם הוא קטן ולא מפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות באזור הניתוחרווית רייכמן05/06/2010
ד"ר רוזין בוקר טוב ושבת שלום.
שלושה חודשיים אחרי ניתוח חזרתי לעבודה במטבח לפני כשבועיים עבודה פיזית ומאז התחילו להופיע לי כאבים באזור של הניתוח כמו כן יש לי נפיחות הכאב נהיה יותר לאחר עבודה .אתמול נאלצתי ללכת לבית החולים בבלינסון בבדיקת דם גילו לי כדוריות לבנות כמו כן הרופא ביקש שאני יחזור אלייך שיכול להיות הדבקיות באזור של הרשת.
1. רציתי לשאול האם דבר יכול להיות?
2. האם צריך ניתוח נוסף לזה?
3. אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"הדבקויות" פחות סביר, לאור מיקום
ד''ר דני רוזין05/06/2010הרשת מחוץ לחלל הבטן, אבל לעתים יש תגובה לרשת שנמשכת מספר חודשים- הגוף יוצר באיזור רקמה צלקתית, והתהליך עלול לגרום למיחושים. לעתים רחוקות מדובר בזיהום באיזור, אך זה די נדיר.
בודאי שאין מקום לניתוח נוסף, אבל מציע שתגיעי לביקורת לבדיקה, כדי להתרשם ישירות מהמצב באיזור הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהגלית05/06/2010
אצל קרובת משפחתי נתגלו אבנים בכיס מרה בחודש השמני להריונה. עד הלידה היא אושפזה מספר פעמים וטופלה באנטיביוטיקה. שבועיים לאחר הלידה היא נותחה וכיס המרה הוצא. היא שוחררה ולאחר 24 שעות קיבלה התקף נוסף. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן לפתור זאת?
יתכן ומדובר באבן שעברה לצינור המרה
ד''ר דני רוזין05/06/2010הראשי.
פעמים רבות האבנים הן קטנות, ויכולות לעבור מכיס המרה לדרכי המרה. רובן המכריע יפול בסוף למעיים, אך המעבר הזה לעתים מתבטא בכאב או אפילו צהבת או דלקת לבלב. זה יכול לקרות לפני הניתוח, או אפילו במהלכו.
אם ההתקף חלף, ובדיקות המעבדה תקינות, ואולטרהסאונד תקין- סביר להניח שבזה נגמר הסיפור. אם יש התקף מתמשך, או התקפים חוזרים, או חריגה משמעותית בבדיקות הדם- יש לברר את דרכי המרה (MRI או אולטרהסאונד אנדוסקופי), ולעתים לבצע ERCP שזו פעולה אנדוסקופית לניקוי דרכי המרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)