מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זה הכבד בגודל תקיןיוני27/12/2018
מה זה הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד, שומני? מה הכוונה שומני? זה תקין?
דרכי המרה התוך כבדיות אינם מורחבות? זה תקין.
כיס המרה אינו תפוח? זה תקין ?
מודגמת האדרה ניגודית תקינה? מה זה ?
מה זה תוכן פקאלי רב לאורך הקלון ?
אשמח להסבר, מצורף קובץ, כתוב ללא שינוי מבדיקה קודמת.
אבל הדברים האלה לא היו כתובים בבדיקה קודמת.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכל תקין:
ד''ר דני רוזין27/12/2018שומני זה לא חריג- אלא אם במידה רבה
דרכי מרה וכיס מרה תקינים- אם היה מורחב או תפוח זה לא תקין
חומר הניגוד שהוזרק התפזר בצורה תקינה ברקמות
פקאלי זה צואתי, זה אומר שהמעי מלא בתוכן, מתאים לעצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סיטי מצלמים גם את הקיבה?דביר26/12/2018
צילום סיטי מצלמים גם את הקיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן
ד''ר דני רוזין26/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תקינות. צורך בקלנסופייהיוסי26/12/2018
שלום,
עשיתי סיטי בטן ואולטסאונד בטן בגלל כאבי בטן.
יצא תקין, עליי לבקש גם mri אני מתאמן בחדר כושר ואולי קרעתח שריר או מתחתי, סיטי רואה מתיחה או רע אן אני יכןל להיות שקט ?
יש לי תור עתידי לקלנסטופיה, האם יש צורך בכך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי mri יראה משהו אבל סביר להניח שממילא לא יעשו עם זה כלום.
ד''ר דני רוזין26/12/2018אין הרבה ועם בבדיקות לספק את הסקרנות אם לא משפיעות על טיפול.
לגבי קולונוסקופיה- זה חלק מבירור כאבי בטן מתמשכים, אבל רופא גסטרו צריך להחליט אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה של סינוס פילונידליאירנה26/12/2018
שלום.
קיימים מספר דרכים לכריתת סינוס פילונידלי.
הרופא שהייתי ממליץ על כריתה רחבה וגם מנתח בדרך זו.
איך בוחרים צורת כריתה שגם יעילה , תהליך החלמה מהיר וגם לא תחזור.
האם יש קרטריונים מסומים?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעמים רבות זה על פי ההעדפה והידע של המנתח...
ד''ר דני רוזין26/12/2018צריך להבין שאין תשובה אחת נכונה, זה משחק בין כמה פרמטרים, הניתוח הגדול אולי עם פחות הישנות אבל החלמה קשה יותר, הניתוח המינימליסטי עם החלמה מאד פשוטה כך שגם אם צריך לחזור עליו זה לא כל כך נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות של ורידי האגןשלי26/12/2018
שלום,
נמצאת בהריון שבוע 26, עברתי אולטרסאונד במפשעות עקב חשד לבקע מפשעתי.
התשובה שהגיעה היא שלא הודגם בקע מפשעתי אך ורידי האגן השטחיים מעט מורחבים, בעיקר בעת וולסלבה.
רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות כרגע בשאר תקופת ההריון והאם הממצא מהווה לי איזשהו סיכון כרגע או בהמשך ללידה עצמה.
תודה רבה,
שלי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שכיח, לא מסוכן, משנית ללחץ ההריון ולא דורש שום טיפול
ד''ר דני רוזין26/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביקור באיכילוב אשלגן גבוהעידן26/12/2018
שלום דוקטור היתי באיכלוב בגגל הכאבע בטן עשו לי בדיקות דם שם ואמרו רק שאשלגן שלי גבוה על הגבול 3.85 וחוץ מיזה בדיקות יצאו תקינות אני חש ב3 ימים אחרונים עיוותים בבטן וגם את הפנים עיוותים האם סה מסוכן העיוותים האלה ומזה אשלגן גבוה קצת תודה
הערך שכתבת הוא נורמלי
ד''ר דני רוזין26/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מחמירים מאוד הכאבים לא ממוקמים ביומים אחרוניםעידן24/12/2018
שלום דוקטור אני בדרך לתל אביב לאיכילוב כי לא מתיחסים לכאבי בטן שלי בסורוקה שרק מחמירים לי מאוד האם במחשב בתל אביב עם במחשב עם יוכלו לראות את הבירור שעברתי עם אני שייך לכללית וגר בדרום?תודה
רוב הדברים ניתנים לצפייה דרך מערכת אופק הארצית, הצילומים עצמם לא
ד''ר דני רוזין24/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ואגן לא ברוריםיניב24/12/2018
יש לי כאבי בטן ואגן לא ברורים.
בנוסף יש לי ביטוח פרטי.
אני קורה פה הרבה תגובות על צילומים mri וסיטי.
אם הביטוח מאפשר לי לבחור בין סוג הצילום עדיף לי mri או סיטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי... לרוב הביטוח מאשר לפי בקשת הרופא, בכפוף לאישור היועץ הרפואי שלהם.
ד''ר דני רוזין24/12/2018אבל קל יותר לקבל ״מה שרוצים״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי לפני 3 שניםמאור24/12/2018
כאבה לי הבטן לפני 3 שנים ועשו לי סיטי בטן.
שוב חזר הכאב ושוב רוצים לעשות סיטי בטן .
2 סיטי ב 3 שנים לבטן זה לא הרבה ? או הבדל של 3 שנים זה מספיק זמן לעשות שוב סיטי בטן.
יד לציין שעשיתי בחיי פעמיים סיטי וזה אמור להיות ה 3 בתקופה של 7 שנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי מה הבעיה ומה מידת החשד שיש בעיה משמעותית.
ד''ר דני רוזין24/12/2018בשלוש שנים יכולים לקרות הרבה דברים...
חולים במצב קריטי לעתים עוברים כמה בדיקות סיטי באותו אישפוז.
סיטי לא הורג, והסיכוי לבעיה כתוצאה מהקרינה המצטברת הוא ס״כ קטן מאד- אבל משתדלים לא לעשות שלא לצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בmri או סיטי?רוי23/12/2018
שלום,
עשיתי צילום רנטגן לבטן ואולטסאונד בטן שיצאו תקין, בגלל כאבי בטן.
האם יש צורך לעשות גם mri או סיטי או מיותר בעקבות כך שתוצאות הרנטגן והאולטסאונד תקין? אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי על מה מדובר. אלו החלטות שרופא צריך לקבל, למרות שבימינו
ד''ר דני רוזין23/12/2018מתייחסים לבדיקות הדמיה כמו מוצר צריכה.
בדרך כלל בירור כאבי בטן נעשה על ידי רופא גסטרו, ויכול לכלול בדיקות דם, בדיקות צואה, בדיקות אנדוסקופיות, בדיקות הדמיה, או יעוצים של רופאים אחרים- הכל לפי ההקשר.
אני מניח שאתה נותן למתקן המחשבים שלך, או למוסכניק, להחליט איזה בדיקות לעשות ולא בא ומבקש מהם בדיקות על סמך מידע אינטרנטי. גם רפואה היא מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ מהסטיגמות של הסיטינדב23/12/2018
אני לחוץ מהסטיגמות על הסיטי לגבי הקרינה, יש טמוגרפיה ct בטן, אני מוכן לעשות mri בתשלום, האם יש הצדקה ללחץ שלי ? או סתם סטיגמות?
אין הצדקה. סיטי זו בדיקה מצויינת. כמו כל דבר- צריך לשמור על איזון ושכל ישר
ד''ר דני רוזין23/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סיטי רואה מתיחה או דלקת בשרירי הבטן?נדב23/12/2018
האם סיטי רואה מתיחה או דלקת בשרירי הבטן ?
או עדיף mri או אולטסאונד?
האם אולטסטונד רואה מתיחה או דלקת בשרירי הבטן?
האם סיטי מסוכן או זה סטיגמות ?
מתיחה לא רואים. דלקת אפשר. קרע בשריר אפשר.
ד''ר דני רוזין23/12/2018MRI הוא טוב לדופן הבטן.
US גם טוב אבל מכוון לאיזור שבודקים, אז צריך לדעת במה מתמקדים.
סיטי לא ״מסוכן״. קרינה זה לא דבר רצוי אז משתדלים להפחית בבדיקו
כאלה כמה שניתן, אבל אם צריך עושים. גם בטיסה נחשפים ליותר קרינה... אבל טסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri או ct? כאב בצד שמאל של הבטן והגב שמקרין לרגל ולאשך.נדב23/12/2018
מה הבדיקה המדוייקת ביותר שעדיפה על מנת לראות ממה נובע הכאב? דלקת , שריר תפוס, חלקי הבטן .
עדיף לעשות mri או ct לתוצאות מדוייקות יותר מאיפה הכאב?
והאם ב ct זה כרוך בסיכון בגלל הקרינה? חשוב לציין שאני לחוץ מה ct האם זה מסוכן כפי שאומרים ?
לכן שואל מה הבדיקה המדוייקת ביותר?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בדיקה ״מדוייקת יותר״, זה מיתוס עממי. כל בדיקה מכוונת לשאלות שונות, עם יתרונות וחסרונות.
ד''ר דני רוזין23/12/2018ככלל לבירור של הבטן מתחילים בסיטי- נותן הרבה אינפורמציה וקל יחסית לפיענוח. יש קרינה- שרצוי להימנע ממנה אם לא חייבים, אך אין סכנה ממשית בבדיקה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בקעים בבטןקובי20/12/2018
שלןם רציתי לדעת עם בקעים בכול אזור בבטן התחתונה יכול לגרום לשינוים ביציאות ושלשולים..תודה
לא תופעה שקשורה לבקעים בדרך כלל
ד''ר דני רוזין20/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזמן אימון ספורט או ריצה הכאב נעלם וחוזר חצי שעה אחרי.נדב19/12/2018
שאלה אולי קצת לא "מפגרת" , אני סובל חודשים מכאב בצד שמאל אמצע הבטן למעלה עד אזור המפשעה( יכול להיות בקרנה ממקום אחר) , על מנת לא לשנות שיגרה כי התייאשתי מבדיקות חזרתי להתאמן, שמתי לב שבזמן אימון הכאב נעלם וחוזר חצמ שעה אחרי אימון .
איך זה יכול להיות? האם חלקי הבטן שמתחממים מספורט מפסיקים לכאוב כמו מעי הגס, קיבה, מעיים וכדומה?
או בכלל כל הבדיקות שעשו לי לא נכונות וטעו בבדיקות ובדקו דברים לא נכונים ? אשמח לדעת רפ יש קשר לספורט שבזמן ספורט כאב נעלם.
מכיוון שלא ברור ממה הכאב אז קשה לומר, אבל יש הרבה השפעות על כאב,
ד''ר דני רוזין19/12/2018כולל למשל שיחרור חומרים מדכאי כאב (אנדורפינים). זמן פעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)