פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לשפעת חזירים
    שרון
    27/10/2009

שלום רב,
    יש לי 3 שאלות הנוגעות לחיסון לשפעת החזירים, תודה מראש.

1.האם החיסונים לשפעת חזירים שהגיעו לארץ בטוחים עבור מבוגר (בן 63) שמקבל טיפול כימותרפי? האם החומר 'אדג'ובנט' שנמצא בחיסון (ולכן חיסון זה לא ניתם לנשים הרות) לא מסוכן גם למטופלי כימותרפיה ועשוי לעודד את המחלה?

2. האם החיסונים הקיימים בארץ הם מנגיפים מומתים בלבד?
    3. האם נכון שרק החיסון בצורת תרסיס מכיל נגיפים מוחלשים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת חזירים

הוספת תגובה

• חיסונים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/10/2009

החיסונים מומתים מיועדים גם לחולי סרטן . פרט לכך ממש לא בתחום התמחותי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקמה פיברוגלאנדולארי
    לילי כהן
    27/10/2009

שלום. אני בת 42, בריאה. היום הייתי בבדיקת שד אצל כירורג. קצת לחוצה כיוון שמצא:"ברביע העליון של שד שמאל ריקמה פיברוגלאנדולארי בולטת עם רגישות". מאד כאב לי כשלחץ במקום. כמן כן הוסיף "ללא לימפואדנופטיה".נשלחתי לממוגרפיה ואולטראסאונד. מאחר שנקבע לי תור רק בעוד שבועיים רציתי לדעת האם מדובר בממצא בעייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    ריקמה פיברוגלאנדולארי

הוספת תגובה

• פיברוגלנדולרי

ד''ר תניר אלוייס
    27/10/2009

שלום לילי,
    רקמה פיברוגלנדולרית היא רקמת שד תקינה.
    גם כאבים ורגישות אינם סימן מחשיד.
    חזרי לרופא עם תוצאות הבדיקות לראות אם יש צורך בבירור נוסף או במעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד- המשך
    נעמי
    27/10/2009

שלום, אני בת 31, ללא הסטוריה של סרטן השד במשפחה. כתבתי כאן בעבר ואני חוזרת וכותבת בגלל הדאגה העמוקה שאני חשה. אז ככה: בשלושת החודשים האחרונים אני חשה כאבים - בעיקר בשד הימני, וקצת בשד השמאלי. הייתי אצל רופאת משפחה לפני כחודש, ובבדיקה ידנית היא לא הרגישה דבר. אך אני עדיין מרגשיה בכאבים- הדומים לכאבי צריבות, וזה מאוד מדאיג אותי (כאבים שלא קשורים למחזור). ברצוני לציין שלקחתי גלולות במשך שנה וחצי והפסקתי אותן לפני שבועיים בערך . גם אחרי שהפסקתי את הגלולות הכאבים נמשכים (מדובר בכאבים שבאים, חולפים , ושוב חוזרים). התור שלי לכירורגית שד הוא בעוד חודש. ובינתיים אני לא יודעת כבר מה לעשות מרוב דאגה. האם הכאבים עלולים להעיד על תחילתו של גידול סרטני, חלילה? אני יודעת שנהוג לומר שרוב הגידולים הסרטניים בשד אינם כואבים, אך יש פה לא מעט בנות שמעידות על כך שהן כן הרגישו כאבים שבעקבותיהם גילו גידול סרטני.
    ממה הכאבים שלי יכולים לנבוע לדעתך, והאם יש צורך לעשות בדיקה בדחיפות?
    אשמח לתשובה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשד- המשך

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר תניר אלוייס
    27/10/2009

שלום נעמי,
    אני מבינה שאת מודאגת, אבל בפורום כזה מעבר ללומר לך שנדיר מאוד שדקירות בשד הן ביטוי לסרטן שד - באמת שאי אפשר לומר הרבה, פרט לזה את צקיכה לגשת להיבדק.
    פורמלית אין כל דחיפות בבדיקה בגלל כאבים בבחורה צעירה בלי סיפור משפחתי, אבל אם זה מדיר שינה מעינייך את יכולה לנסות להקדים התור או לחפש תור מוקדם יותר במקום אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת PET-CT
    רותי
    24/10/2009

1. האם בדיקת PET CT כוללת בתוכה גם בדיקת CT?
    אם כן, ואם (כפי שהבנתי ממה שקראתי בנושא) מדובר בבדיקה טובה ומדוייקת יותר, האם נכון מהבחינה הרפואית לבצע רק בדיקת PET-CT?
    או, לחילופין, כפי שהציע הרופא, לבצע בדיקת CT ובמידת הצורך (שלא ברור לי מהו) לבצע PET-CT?
    המדובר במחלת פאג'ט עם תוצאות תקינות של ממוגרפיה ובדיקת US.

2. איפה בארץ ניתן לבצע ניתוח לשימור שד עם הקרנה חד פעמית (לנשים מעל גיל 60)

בתודה, רותי.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת PET-CT

הוספת תגובה

• פט

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

הסיכוי במצב המתואר לגלות גרורות בשלב זה קלוש ביותר . לא ברור אם צריך לעשות בכלל בדיקות לפני הטיפול . הפט כולל סי.טי אולם באיכות פחות טובה מאשר זה ללא פט . לגבי ההקרנה החד פעמית לא תמיד מתאימה אלא למחלה מאד ראשונית . לדעתי באיזור חיפה קימת אפשרות כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו משקל של KI-67 בהערכת הסרטן
    אסף
    24/10/2009

שלום,
    ברצוני לדעת מהי החשיבות / המשקל שנותנים לרמה של KI-67 בהערכת סיכויי המטופלת במחלת סרטן השד.
    אני קורא באינטרנט שלגבי חולות אשר להן KI-67 גבוה ורצפטורים לאסטרוגן ופרוגסטרון חיוביים, יש poor prognosis . במקרה שאני שואל לגביו תוצאות הבדיקה ההיסתופתולוגית של ביופסיה מהגוש הן infiltrating ductal carcinoma. HER-2/Neu score 1 range 0-3. Estrogen recep. immun. in greater than 75% of tumor cells (score 4 range 1-4) .Progesteron recp. immun. in 25-50% of tumor cells (score 2 range 1-4)/ Ki-67 expressed in '50% of tum. cells (score 3-4, range 1-4
    הגוש בגודל 2 ס"מ עם מעורבות של לפחות בלוטת לימפה אחת.
    האם זה מתאים ל"סיכוייים קלושים" ? סיכויים קלושים ל-מה בדיוק ? האם גידול כזה סיכוי רב שיחזור ? האם הכוונה שאי אפשר להדביר אותו ? האם כל הסיכויים ששלח גרורות ? בבדיקת PET-CT לא התגלו גרורות.
    אודה עבור תשובה מפורטת.
    בברכה,
    א.

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

לכל מרכיב יש חשיבות אין מרכיב אחד שחשוב יותר או פחות . יש חשיבות לגודל הגידול לכן או לא בלוטות מעורבות , וכן לכל שאר הממצאים הפתולוגיים.למספר הבלוטות המעורבות יש חשיבות בפרוגנוזה של המחלה. איני יודעת כמה בלוטות מעורבות . לא ניתן להגיד סיכוי קלוש , איני יודעת מה אתה מתכון סיכוי קלוש, ניתן כמובן לתת טיפול משלים לחולה ויש סיכויים די טובים להבריא לחלוטין ושמחלתה לא תחזור . כמובן מדובר אם בכלל יש תאים בודדים מעורבים אותם לא ניתן לראות בבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאי אטיפיה בביופסיה
    ס'
    24/10/2009

שלום רב,
    הנני בת 41. לפני כשבועיים עברתי ניתוח למפקטומיה ונמצאו בביופסיה תאי אטיפיה במרחק 0.03 ס"מ מהשוליים. האם עלי לפנות ליעוץ של אונקולוג (כעת אני במעקב של כירורג)? מה המשך הטיפול המומלץ? הבנתי שמדובר בתאים שעשויים להתפתח לסרטן ועשויים גם לא להתפתח לסרטן.
    האם בדיקת MRI מראה קיומם או העדרם של תאים נוספים כאלו, זאת מאחר ולא ברור אם הוצאו לי מהשד כל התאים הנ"ל.
    אודה על תשובה ממנהלות הפורום.
    אשמח גם לקבל התייחסות ממי שגילו לה תאים דומים וטופלה בעניין זה.
    תודה רבה ובריאות מלאה לכולם.
    ס'

לקביעת תור
    סגירה
    תאי אטיפיה בביופסיה

הוספת תגובה

• האם רק אטיפיה?

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

אני מבינה שכל הביופסיה היתה תאי אטיפיה. אם כן למה עשו לך למפקטומיהולא רק ביופסיה? ההחלטה הינה שלך עם הכירורג לגבי המעקב. אונקולוג יכול להסביר אפשרויות נוספות תלוי באופי האטיפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש חשוד כפיברואדנומה-להוציא או לא?
    עדי
    24/10/2009

שלום רב,

יש לי גוש בשד שנמצא במעקב כבר 3 שנים. בשל מבנהו, העובדה שהוא קיים כבר 3 שנים ושעבר בהצלחה ביופסיות מחט גם לפני 3 שנים וגם לפני 4 חודשים - מירב הסיכויים שהוא פיברואדנומה. העניין הוא שגודלו כ4 ס"מ ובמהלך 3 השנים האחרונות הוא גדל בכס"מ ולכן הרופאים לא בטוחים אם כדאי להוציאו או לא.

כמו-כן לאחרונה , באולטרסאונד כולל של השדיים נתגלה שיש לי 2 גושים חדשים בגדלים של 8 מ"מ (אחד חדש בכל שד) שלא נראו בבדיקה חודש לפני כן.

שמעתי עדויות על כך שכשמוציאים גושים כאלה - הם הרבה פעמים חוזרים ואפילו אלימים יותר (כלומר גדלים מהר יותר). רציתי לשמוע מנסיונן של נשים אחרות עם גושים בשד שחשודים כפיברואדנומות - האם זה נכון? האם מנסיונכן - הייתן ממליצות להוציא את הגושים , או לפחות את הגדול בהם?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

פיברואדנומות גדולות ממליצים להוציא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אורך זמן ההתאוששות מניתוח כזה?

עדי
    28/10/2009

מתי מותר כבר לעשות כל פעילות כולל ספורט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/10/2009

בדרך כלל די מהר , כמה ימים אבל מאחר ואני לא הכירורגית כמובן שהכירורג הוא זה שצריך להנחות לגבי הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות לגבי כריתה חלקית שניה
    שולה
    23/10/2009

אני בת 54 אחרי ניתוח ראשון של גידול סרטני בגודל 1.5 סמ ,דרגה 3 תוצאות הביאופסיה
    multifocal high grade idc+dcis 1.7 cm e3+p-her2 equivocal2+with involved superior and inferior margins rt
    wle+slnb
    בבדיקת her2 התקבל ערך של +1
    המלצת הכירוג המנתח לנסות כריתה חלקית נוספת
    האונקולוגית נוטה לחשוב שזה לא יועיל ולהמליץ על כריתה מלאה
    מוצאי ספרדי ואין במשפחה סרטן שד
    השיקול הרפואי גובר לגבי על שיקולים אסתטים
    מהי המלצתכם?

הוספת תגובה

• מלא או חלקי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

מאחר והגידול מולטיפוקלי יתכן ורצוי כריתה מלאה, איני יודעת מה ראו או לא ראו בממוגרפיה או באולטרסאונד גם לכך יש משמעות בהחלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורה של סרטן שד לעין
    גלית
    23/10/2009

אימי עשתה ניתוח קאטרקט ועברו חודשיים ואין לה הטבה בעין. למעשה ,כדי לבדוק למה אין הטבה עשו לה צילום של גלגל העין ומצאו"נמש" . הנמש מפריע לה לראייה והוא לא נמוג למרות כל טיפות העיניים שקיבלה. הפניתי את תשומת ליבו של הרופא שלאימי יש סרטן שד גרורתי באסקילה השמאלית(הנמש בעין ימין). הוא טוען שלפי דעתו זה לא רציני אבל הוא יבדוק את הממצאים פעם נוספת . רופא עיניים אחר (ידיד המשפחה)שראה את הצילומים הציע לנו לעשות MRI כדי לשלול גרורה מהשד. האם יתכן שסרטן שד ישלח גרורה לעין(לא באותו צד)? ראיתי את הצילומים ה"נמש" הוא עגול כאילו שירטטו אותו במחוגה, האם גידול הוא יותר פראי ולא משורטט?
    אני מאד לחוצה ,אנא ענו לי במהרה

לקביעת תור
    סגירה
    גרורה של סרטן שד לעין

הוספת תגובה

• עין

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

יש גרורות ממקור סרטן השד לעין אולם בדרך כלל לא כאשר המחלה ממוקדת רק לשד ולבלוטות . הביטוי של גרורות בעין אינו בצורה אותה את מתארת. רצוי כמובן לבדוק שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתה-שחזור
    אני
    22/10/2009

שלום,
    לפני 6 וחצי שנים עברתי למפקטומי ללא כריתת בלוטות למעט בלוטת הזקיף, כימו והקרנות, הוצאתי את הרחם והשחלות, ואני נשאית של הגן BRCA1 .
    השתקמי והמשכתי במעקבים הנחוצים.
    בימים אלו התבשרתי לצערי כי בבדיקת אמ אר אי התגלה גוש חדש ממאיר מאותו סוג שהתגלה לפני מס' שנים (קרצינומה) באותו שד בגודל סנטימטר ללא חשד שעבר לבלוטות.
    שאלתי:
    אומנם קיבלתי חוו"ד ממנתח ידוע אך איני סומכת על דעתו מכיוון שלאחר חיפוש מהיר באינטרנט נתגלה לי כי רבות הנשים שעברו אצל הפלסטיקאי שעובד עימו ניתוחים וסבלו מזיהומים רבים.
    האם להסתמך על דעתו של של המנתח הכירורגי או לפנות תחילה לייעוץ נוסף בבית החולים?
    אני עומדת בפני דילמה האם לכרות כריתה מלאה ולשחזר את 2 השדיים באותו ניתוח או שעלי לכרות ולחכות משך זמן מסויים לפני השחזור?
    בנוסף, איני יודעת אם תוכל למסור לי מידע זה,אך..האם אוכל לקבל שמות של מנתחים עימם אוכל להתייעץ?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כריתה-שחזור

הוספת תגובה

• כריתה שחזור

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

לא הבנתי מה את לא סומכת על הכירורג, הזיהום היה מהפלסטיקאי ולא מהכירורג. האם את לא סומכת על המלצתו לגבי הפלסטיקאי? אם כך בהחלט רצוי לגשת לכירורג אחר. אני מקבלת בהחלט את החלטתך לגבי כריתה דו צדדית ושחזור בו זמני. כבר כתבתי כאן בעבר כי איני ממליצה על רופאים . אולם יש לי שותפה לפורום שהינה כיררגית שד ניתן להתיעץ גם איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרית 14 מ""מ
    חנן
    22/10/2009

ד"ר שלום.

מצאו אצלי קישרית בשד אחד בגודל 14 מ"מ בגבולות לא מוגדרים , סמיכות כמו רקמה בלוטית מתחת לקו הפטמה .

הקישרית הזו נמצאה אצלי כבר לפני שנים אבל היא כל הזמן גדלה .

אשמח להבין יותר על הממצאים , האם הקשרית בגודל כזה מסכוכן , האם כדאי לעבור ביאופסיה או להוציאה לחלוטין כי היא גדלה כל הזמן .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשרית 14 מ""מ

הוספת תגובה

• קשרית

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/10/2009

צריך לדעת יותר על האופי של הממצא וכיצד נראה בממוגרפיה או באולטרסאונד . אם הממצא גדל צריך לברר עם הרופא העוקב אחריך האם יש מקום להוציא את הממצא. הפרטים אותם את מוסרת לא מספיקים לי לקבל החלטה. לא נראה לי כי ממצא הקיים שנים רבות ואחרים לא התרשמו ממנו מסוכן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסלודה למסירה
    נורית
    21/10/2009

שלום,
    ברשותי כדורי קסלודה, ואני מעונינת למוסרם לחולים מעוטי יכולת הזקוקים להם.
    מי שמעוניין מוזמן להשאיר הודעה באתר, בצירוף מספר טלפון, ואני אחזור אליו, ככל שהדבר עוד יהיה רלבנטי.
    נורית

לקביעת תור
    סגירה
    קסלודה למסירה

הוספת תגובה

• מעוניין בקסלודה למסירה

אנונימי
    02/11/2009

שלום רב,

אנחנו הייתי מאוד מעוניינים לקבל כמות מסויימת של קסלודה.

אודה מאוד ליצירת קשר בטלפון 035422584

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי עיון
    הצפונית
    19/10/2009

למה אין ימי עיון בקשר לסרטן השד בחיפה והסביבה{איזור הצפון}? זה קשה מאוד להגיע לאיזור המרכז ועוד בשעה 9 בבוקר כאשר יש פקקים גדולים ואז צריכים לצאת מהבית כ 6.30 בבוקר ובחזרה בשעה 16.00 גם כן פקקים

לקביעת תור
    סגירה
    ימי עיון

הוספת תגובה

• ימי עיון

ד''ר תניר אלוייס
    19/10/2009

שלום לך,
    בעיקרון ימי עיון מאורגנים או ע"י האגודה למלחמה בסרטן - שמדי פעם כן מקיימת יום עיון צפוני (בדקי או כתבי להם באתר - cancer) ,
    או ע"י גופי בריאות מקומיים - את יכולה לנסות לפנות לגוף כזה באזור מגורייך (בבית חולים או קופת חולים) ולראות אם מישהו מרים את הכפפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי
    ממי
    18/10/2009

בת 34+ בעלת רקע משפחתי של סרטן השד אמא ואחותי חלו.אני מועמדת להפריה חוץ גופית להריון.רציתי לדעת אם טיפול בהורמונים יכול לעורר את המחלה אצלי.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• טיפולים

ד''ר תניר אלוייס
    18/10/2009

שלום רב,
    בעיקרון, גם סיפור משפחתי וגם גיל מעל 30 נמצאו כגורמים שמעלים הסיכון לפתח סרטן שד אחרי טיפולי פוריות.
    למרות שתוספת הסיכון אינה גדולה, זה משהו שצריך לקת בחשבון.
    בנוכחות סיפור משפחתי של סרטן שד לאם ולאחות הסיכון הבסיס שלך גבוה, ובלי קשר לטיפולי פוריות חשוב מאוד שתהיי במעקב קפדני לאבחון מוקדם של סרטן השד כולל בדיקות הדמיה תקופתיות ובדיקה קלינית על ידי רופא.
    בנוסף, יש מקום לבירור גנטי (בכפוף למוצא) לוודא שאין במשפחתך נטייה גנטית לסרטן השד, ובמידה שיש נטייה גנטית יש המלצות מסודרות לגבי מעקב ומניעה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בבית השחי
    עירית
    18/10/2009

מזה כמה ימים אני מרגישה כאב בבית השחי.
    במישוש עצמי, אני חושבת שאני מרגישה אזור מעט קשה והמגע בו כואב.
    האם זו תופעה ידועה?
    האם לגשת להיבדק?
    ואם כן - אצל רופא משפחה או כירורג שד?
    תודה,
    עירית

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בבית השחי

הוספת תגובה

• כאב

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/10/2009

ממליצה לגשת להבדק , זיהום יכול לגרום לכאב וממצא כפי שאת מתארת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה