פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לעשות ממבוגרפיה?
    חנן
    24/09/2009

שלום

אני בת 52 . לפני שנתיים עשיתי בדיקת ממוגרפיה שגרתית ונמצא:
    מרקם פיברוגלנדורי סמיך ללא ממצא חשוד. שדיים סמטריות ללא רטרקציות , בשד ימין בשעה 11 בגבול הפקטורליס קשרית 7 מ"מ יתכן שייכת לשד או בלוטה מבית השחי.

הומלץ לעושות בדיקת אולטרסאונד.

בבדיקת האולטרסאונד שנעשתה ב- 11/08 נמצא:
    שדיים בעלי מרקם סמיך, גוש מוגדר ברביע אמצעי תחתון.
    שד ימין: בשעה 10 במרחק 3 ס"מ מהפטמה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.8
    שד שמאל : בשעה 6 במרחק 8 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.6. עוד ציסטה פשוטה לא חשודה נצפתה בשעה 2 במרחק 20 ס"מ מהפטמה.

בבדיקת אולטרסאונד מעקב שנעשתה ב- 5/09 נמצא:
    שד ימין: בשעה 10 במרחק 2 ס"מ מהפטמה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.6
    שד שמאל : בשעה 6 במרחק 5 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 1.3 עוד מס' ציסטות פשוטות לא חשודות נצפו על פני השד.
    אין עדות לממצא ציסטי או מוצק חשוד על פני השד.

הומלץ לי על המשך מעקב קליני והדמייתי בעוד שנה כלומר ב- 5/20010.

קיבלתי היום זימון לביצוע בדיקת ממוגרפיה בחודש הבא מאחר ועברו שנתיים מאז שעשיתי את בדיקת הממוגרפיה הקודמת.

יש לציין כי בעברי הרחוק ( לפני 10 שנים ) נמצא אצלי מלנומה ברגל שהוסרה לחלוטין ולא קיבלתי כל טיפולים פרט למעקב שגרתי.
    כמו כן בעקבות בעיות אחרות עברתי הרבה בדיקות הכוללות סי.טי , מיפוי עצמות ועוד ואינני מעוניינת בהקרנות מיותרות.

שאלתי היא: האם לאור הממצאים והעובדה כי התבקשתי לחזור למרפאת שד ולעשות בדיקת אולטרסאונד רק ב- 5/2010 כדאי לי לעשות גם את בדיקת הממוגרפיה או שבשלב זה אין בה צורך.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לעשות ממבוגרפיה?

הוספת תגובה

• ממוגרפיה

ד''ר תניר אלוייס
    24/09/2009

שלום יעל
    המעקב המומלץ לאבחון מוקדם לסרטן השד הוא ממוגרפיה שנתית או כל שנתיים.
    US שדיים מבוצע רק כהשלמה לממוגרפיה או למעקב אחרי ממצא מסויים, ואינו כשלעצמו תחליף לממוגרפיה שגרתית סוקרת.
    אז בקצרה התשובה היא כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיים טיפול כימוטרפי ta
    אני
    22/09/2009

הרופאה אמרה לי שאצטרך לקבל טיפול כימוטרפי ta. לא שמעתי על טיפול כזה. כן שמעתי על ca. האם זה אותו הדבר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם קיים טיפול כימוטרפי ta

הוספת תגובה

• TA

ד''ר תניר אלוייס
    22/09/2009

ה A מציין תרופה שנקראת ADRAIMYCIN - אדריאמיצין
    C זה CYCLOPHOSPHAMAIDE - ציקלופוספמיד
    ו T - קיצור ל TAXOL - טקסול
    אלה תרופות שונות, אבל שלושתן פעילות נגד סרטן השד, ויש פרוטוקולים שונים ושילובים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה להמלצה לרופא מומחה
    שרון
    22/09/2009

אימי היקרה חלתה לפני 6 שנים בסרטן השד עברה כריתה של שד אחד ושל כמה מהבלוטות. לאחר 5 שנים הופיעו כאבים באגן וגילו אצלה גרורות באגן ובעמוד השדרה, משהו התחלתי ביותר.
    היא מעוניינת לקבל המלצות על רופאים מומחים לקבלת חוות דעת שנייה, כיום מטופלת כבר קרוב לשנה בארביטוקס. היא אינה מתאימה לטיפול הורמונלי והטיפול הנוכחי כנראה לא משפיע עליה יותר מידי.

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להמלצה לרופא מומחה

הוספת תגובה

• מומחה

ד''ר תניר אלוייס
    22/09/2009

דר' עוזיאלי, שותפתי לניהול הפורום, היא אונקולוגית מומחית עם נסיון רב בטיפול בסרטן השד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    לחוצה
    22/09/2009

הייתי אצל כירורג והוא אמר שלא נראה לו שיש לי משהו על פי מישוש של 2 השדיים ואמרתי לו ששד אחד מרגיש מלא ובמרקם זהה כולו ואילו השני מרגיש יותר "חלול" ובמרכזו ממש מאחורי הפטמה אני מרגישה מעין גוש שמחליק כשאני לוחצת על השד משני הצדדים, זה מחליק לי מהאצבעות כמו שמחליקה ג'ולה שיש לפעמים מתחת לעור. הוא אמר שיכול להיות לכל שד מבנה שונה אצל אותה אשה.
    בכל מקרה הפנה אותי לאולטראסאונד שדיים.
    יש לי שאלה ששכחתי לציין בביקור אצל הרופא, כשאני לוחצת על השד עם הגוש יוצא לי נוזל שקוף מהפטמה ואילו מהצד השני לא וזה משהו שהבחנתי בו רק לאחרונה מאז הבחנתי בגוש.
    האם זה יכול לתת כיוון או להעיד על משהו? האם זה טבעי שיוצא נוזל שקוף מהפטמה ואם כן, למה רק מאחת? (לא ילדתי אם זה משנה משהו)
    מתנצלת על כל השאלות ומודה מראש על התשובה אני פשוט לחוצה מאוד ויודעת שגם אחרי האולטראסאונד לא יסתיים המתח כי לא אדע את התוצאות עד שאקח את התשובה אל הרופא, מה שמעכב את המתח הזה לעוד כמה ימים.
    תודה ושנה טובה ורק בשורות טובות!

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• הפרשה

ד''ר תניר אלוייס
    22/09/2009

שלום לך,
    בעיקרון, אם לוחצים מספיק חזק אפשר להפיק קצת הפרשה צלולה מהפטמה כמעט אצל כל אישה, והפרשה צלולה שמופקת בלחיצה בלבד אינה סימן מדאיג בד"כ.
    עם זאת כאשר את מבצעת את האולטרסאונד צייני את ההפרשה בפני הרופא/ה שיבצע את הבדיקה כדי שיתייחסו לעניין באולטרסאונד.
    בד"כ הרופא שמבצע את האולטרסאונד יכול לומר לך מה תוצאות הבדיקה ואני מניחה שתוכלי לקבל תשובה במקום עוד לפני שאת חוזרת לרופא המפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אמרו לי

לחוצה
    23/09/2009

שכחתי לציין את עניין ההפרשה מרוב הלחץ, זה קריטי?
    כשרק הגעתי למכון הפקידה שקיבלה אותי אמרה לי מראש שתשובה מקבלים רק בעוד שבוע ולא במקום וכך גם הרופאה שעשתה את הUS לא ברור לי למה.
    אני זוכרת שמצילומים וUS שעשיתי בעבר שלא קשורים לזה תמיד נתנו לי את התשובה ביד אז למה פה לא? איך אחכה שבוע עם הלחץ הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר תניר אלוייס
    23/09/2009

אין לי מושג למה לא נתנו לך תשובה במקום - צריך לשאול במכון בו בוצעה הבדיקה.
    אני מניחה שיש סיכוי בשיחת טלפון למצוא פקידה סימפטית ומבינה שתוכל לזרז את התשובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת בלוטות לימפה
    yael
    22/09/2009

אני עומדת בפני ניתוח להוצאת גידול מהשד, המנתח הסביר שיוציאו 3 בלוטות לימפה או יותר במידה והן נגועות. ככל הידוע לי, השיטה היום בארה"ב היא לא להוציא בלוטות לימפה כלל אלא במקרה והן נגועות לטפל בהן בעזרת כימוטרפיה ולא ע"י הסרתן. האם בארץ שיטה זו מקובלת? האם אני יכולה לבקש מהמנתח לא להסיר את בלוטות הלימפה? ובקיצור- אשמח לכל מידע אחר שיעזור.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת בלוטות לימפה

הוספת תגובה

• בלוטות

ד''ר תניר אלוייס
    22/09/2009

שלום יעל,
    הסטנדרט בארץ ובעולם, כולל בארה"ב, הוא לבדוק את מה שנקרא בלוטת הזקיף, או בלוטת השוער ע"י הסרתה תוך כדי הניתוח לצורך בדיקה מיקרוסקופית.
    הרבה פעמים יש יותר מבלוטת זקיף אחת - ומכאן כנראה המספר 3, ואז מוציאים יותר מאחת לבדיקה תוך ניתוחית.
    במידה ומוצאים מעורבות של אחת מבלוטות הזקיף ע"י גידול, הטיפול הסטנדרטי - שוב, בארץ כמו בשאר העולם, הוא כריתה של בלוטות בית השחי הנותרות (בד"כ בין 10 ל 20 במספר) לצרוך בדיקתן וכטיפול.
    אי אפשר לדעת אם בלוטות נגועות מבלי להוצא אותן לצורך בדיקה מיקרוסקופית
    ולחלוטין לא מקובל ולא מומלץ בשלב זה להשאיר בלוטות לימפה במידה ויודעים שיש מעורבות של בלוטות בית השחי.
    הכימוטרפיה נחשבת טיפול משלים לטיפול הכירורגי, ובשום אופן לא תחליף לניתוח מלא וטוב.
    מקווה שזה עונה על שאלותייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתה מניעתית
    yael
    14/09/2009

אני בת 38, אחר גילוי סרטן השד אצלי, ( בגודל 3 ס":מ ולא התפשט לבלוטות)ובדיקה גנטית בה התוצאה היתה חיובית (היינו שאני נשאית) אנו נמצאים בהתלבטות קשה לגבי לומפקטמי או מוסקטמי דו צדדי מניעתי. מה המלצתך? האם השיחזור הוא שיחזור מיידי?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    כריתה מניעתית

הוספת תגובה

• כריתה מניעתית

ד''ר תניר אלוייס
    14/09/2009

שלום יעל,
    החלטה לא פשוטה, יש פנים לכאן ולכאן וקשה לדיין את הדברים בפורום כזה אינטרנטי.
    אם אין צורך בהקרנות (וב 3 ס"מ בדרך כלל אין צורך בהקרנות) אז אפשר לבצע שחזור מיידי.
    אפשרות נוספת שעומדת בפנייך היא כריתה חלקית והקרנות כולל הקרנה מניעתית גם לשד השני במסגרת מחקר שמנהלת דר' אלה עברון מאסף הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב וגרד
    מאמא 2000
    13/09/2009

שלום ותודה מראש על תגובתך,
    לפני 5 שנים עברתי ניתוח מקומי של הוצאת בלוטת שומן מהשד. לפני 3 שנים חשתי כאב באזור וכירורג לא איתר דבר. לפני שנה חשתי כאבים חזקים יותר והופניתי לסונר שדיים- הבדיקה הייתה תקינה. לפני חודשיים לאחר כאבים, תחושת מלאות באזור והפרשה טיפתית שקופה חוזרת מהשד פניתי לכירורג שלא מצא ממצא חשוד בבדיקה ידנית (למרות שאני חשה במלאות באיזור) ובבדיקת סונר הרופאה אכן חשה ידנית במלאות אולם התוצאה הייתה- זוהתה רקמת שד ללא עדות לגושים.
    לפני כחודש החל לגרד לי באותו שד (לא באותו איזור של כאב) פעם ביום-יומיים.
    אני דואגת, אודה לחוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב וגרד

הוספת תגובה

• כאב וגרד

ד''ר תניר אלוייס
    14/09/2009

שלום לך,
    מה שאת מתארת לא נשמע כסימפטומי של סרטן שד, ובנוכחות בדיקת רופא תקינה אולטרסאונד תקין אני מניחה שרמת הדאגה לא צריכה להיות גבוהה אבל : אץ מה עם ממוגרפיה? וב. אם את ממששת משהו חריג אולי שווה בכל זאת לבצע ביופסיית מחט, בדיקה לא קשה ויכולה לעזור להרגיע את כולם.
    שאלי את הכירורג שעוקב אחרייך לגבי שני הדברים הללו.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נושאית של מוטציה בגן BRCA1
    נטליה מכרמיאל
    12/09/2009

לפני כשנה עברתי כריתת שחלות מניעתית, אני עוברת בדיקה MRI כל שנה. השנה התגלו גושים של 0.5 סמ' בשד. אני שותה הרמון אסטרופם, שזה מציל אותי מתופעות של גיל מעבר. אני עכשיו בת 35. רופא משפחה כמובן לא מתמצא בתחום הזה. רופא נשים שלי גם אמר לי שמבחינתו אין לו מה לבדוק אותי אחרי ניתוח שעשיתי. מנתח שד אמר לי שהוא גם לא יודע מה לעשות איתי לגבי טיפול הרמונלי . כרגע מצאתי את עצמי נופלת בין הכיסאות, לא יודעת למי לפנות לגבי המשך מעקב. כי אני יודעת שאני צריכה להתייעץ לגבי הרמונים שאני מקבלת, לגבי גושים שנמצאים בשד, לגבי חלל הבטן/כי צריך מעקב/. למי אני פונה? האם יש מומחים ב סוג של המוטציה הזאת? ואיך אני מגיעה אל מומחים האלו? כי עכשיו אני בהרגשה שנישארתי לבד ואין מענה מרופאים שפניתי עד עכשיו. תודה מראש על תשובה.

הוספת תגובה

• מעקב

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/09/2009

במכון האונקולוגי בהדסה רופא אונקולוג עוקב אחרי הנשאיות של הגן גם אלו שלא חלו וכך יש כתובת ומעקב קבוע. מאחר ואת בצפון איני יודעת בדיוק מי מעוקב אולם אני מאמינה כי קימת אפשרות כזו גם ברמב"ם אני ממליצה לברר , האם במכון בו עשית את בדיקת הנשאות לא הציעו לך המשך מעקב? בדרך כלל בגיל כל כך צעיר ממשיכים הורמונים עד גיל 40 אולם אני מאד ממליצה לברר אפשרות מעקב כפי שצינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד
    נעמי
    12/09/2009

שלום,

אני בחורה בת 30 ובחודש האחרון אני חשה כאבים עמומים בשד ימין (כמו צריבות קלות). הכאבים נמשכים כמה שניות, נעלמים, ושוב חוזרים. האם זה סימן מחשיד? אגב, אני לוקחת גלולות "יסמין" מזה שנה וחצי. האם יש קשר?

תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשד

הוספת תגובה

• כאבים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/09/2009

הכאבים אינם מצביעים על סרטן , אולם כן יכול להיות קשר לפעילות הורמונלית , יתבן לגלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפון וארקוקסיה
    כוש כוש
    10/09/2009

שלום,
    האם יש בעיה ליטול תרופה לכאבי גב, פרקים- ארקוקסיה עם טמוקסיפן .
    בתודה מראש
    כוש כוש

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפון וארקוקסיה

הוספת תגובה

• אפשר לקחת

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

כוש כוש
    12/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין סרטן שד לבלוטת המגן
    שולה מודן
    10/09/2009

האם יש מחקרים המורים על קשר בין השניים.
    זכיתי בשניהם תוך 3 שנים ללא תורשה כלשהי.

הוספת תגובה

• סרטן

ד''ר תניר אלוייס
    10/09/2009

שלום שולה,
    למעט בתסמונות גנטיות נדירות, בהן גם יש סיפור משפחתי של סרטן, לא נמצא קשר בין שני סוגי הסרטן מעבר לזה ששניהם גידולים שכיחים בנשים באותה קבוצת גיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת ביופסיית מחט
    יעל
    10/09/2009

היי
    קיבלתי תוצאת ביופסיית מחט בה כתוב
    Fibroadenoma with myxomatous change

אני יודעת שפיברואדנומה הוא ממצא שפיר
    מה פרוש המושג השני ?האם רקמת שומן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת ביופסיית מחט

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    10/09/2009

שלום יעל,
    זה סוג של שינוי שרואים בבדיקה המיקרוסקופית - אין לזה כל משמעות מבחינת המשך מעקב או טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 18
    אלה
    08/09/2009

לפני מספר חודשים התחלתי לחוש גוש בגודל מטבע חצי שקל בערך בשני השדיים בצד שקרוב לבית השחי. הגוש בשד הימני גדול יותר ובימים האחרונים אני חשה גם כאב בשדיים שיכול להיות מוסבר גם בגלל שאני במחזור. חשוב לי לציין שאני בת 18 ובמשפחתי הקרובה אני לא יודעת על שום מקרה של סרטן השד. לצד זאת יש לי היסטוריה משפחתית של בעיות בקרישת דם שבגללן יש מניעה שאקח גלולות נגד הריון. האם זה יכול להיות קשור זה לזה? בנוסף, מה הסיכוי שהגושים האלה מצביעים על גידול סרטני? מה אומרת הסטטיסטיקה על סרטן השד בגיל צעיר כ''כ? בנוסף, לאיזה רופא עליי ללכת כדי לבדוק את זה? רופא כללי? רופא עור? והאם הוא יוכל לתת לי תשובה על סמך מישוש בלבד? הנושא מלחיץ אותי מאוד. מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 18

הוספת תגובה

• לבת 18

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/09/2009

הסיכוי שיהיה סרטן שד בגיל 18 מאד מאד נמוך . אני מתארת לעצמי שהממצאים קשורים לפעילות הורמונלית על מנת להרגע אני ממליצה לפנות לרופא כירורג לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ממוגרפיה ואלטרסאונד בשד
    איקה
    08/09/2009

שלום רב.
    אני בת 40. ערכתי בדיקת ממוגרפיה ובתוצאות היה רשום: רקמה- סמיכות אסימטרית ללא גוש מוגדר, קרוב לוודאי פרנכימלית. birads 3 - ממצא כנראה שפיר. רושם: סמיכות כמתואר הוגדרה בסונר כהתאגדות פיברוטית.
    בבדיקת אולטסאונד- שעה 2 התאגדות פיברוטית מישושית ללא גוש מוגדר. birads 2- ממצא שפיר.
    אשמח לקבל מידע על המשמעות של כך ומה צריך לעשות?
    בברכה, איקה

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/09/2009

לא ראיתי כמובן את הבדיקות לפי הרשום הממצא שפיר ואין מה לעשות רק להיות במעקב. רצוי גם מעקב של כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד מפושט - האם אפשר לצאת מזה?
    משה
    08/09/2009

שלום ד"ר

לאחותי אובחן לאחרונה (בחודשיים האחרונים), סרטן שד ששלח גרורות לריאות לעצמות והגיע גם למוח,
    הבירור התחיל לפני 3-4 חודשים שתקף אותה שיעול בלתי פוסק, ואנטיביוטיקה לא עזרה, אח"כ רופא המשפחה מצא נוזל פלויארי בריאות, העלה חשד שמדובר בסרטן ושלח לעשות בדיקת דם לתסמיני CA ונמצאו ערכים גבוהים
    Ca 125 413 (0-35)
    Ca 15-3 756 (0-31)
    ואח"כ גם בוצעו CT חזה בטן ואגן ובהמשך CT ראש

הוספת תגובה

• סרטן השד שהתפשט - האם אפשר להבריא?

משה
    09/09/2009

שלום ד"ר

אצל אחותי זוהה לאחרונה סרטן השד ששלח גרורות לריאות (התגלה נוזל פלויארי בריאות) לעצמות ולמוח
    קבלה 2 טיפולים כמותראפיים, וכשזוהה שיש גם גרורות במוח הופנתה ל10 טיפולי הקרנה לראש

מצבה: שוכבת כל היום במיטה, למעט קימות בודדות, קשיי נשימה, אחרי שאוכלת מרגישה כבדות מספר שעות, שורף בלשון, מרירות בפה, חולשה גדולה, קשה לה לקום, אך מסוגלת ללכת, הליכה גרמונית משהו, עד לפני כמה חודשים הלכה לעבודה.

האם יש סיכוי להירפא, או לחזור לשגרה ממצב כזה?

הרופאה המטפלת הכתה אותנו כשאמרה שהיא מעריכה שנותרו לה כמה חודשים לחיות?
    האם זו גזירה? או שהרופאים נוהגים לתת חוות דעת קטגורית קודם, ואם החולה יבריא או ישופר מצבו מה טוב?

אשמח לכל תגובה,
    והאם יש תרופות או טיפולים חדשניים או אחרים שמבשרי טובות?

משה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד מתקדם

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/09/2009

אני מתארת לעצמי שכבר פניתם לרופא אונקולוג אשר ראה את הבדיקות והסביר על טיפול ופרוגנוזה. לצערי בגידול גרורתי של השד ניתן לטפל וניתן להאריך חיים אולם לא ניתן להבריא לחלוטין וצריך טיפולים ממושכים במהלך החיים. המצב של אחותך בהחלט מאד מתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מספיק הטיפול של בית החולים?

משה
    12/09/2009

תודה ד"ר

- האם להסתפק בטיפול שבית החולים קובע?
    יכולת הניידות שלה נפגעה קשות, ואין גם יכולת מעשית לצאת מהבית מעבר לטיפולים שנקבעים בבית החולים.
    - כרגע מאוד מטריד אותה השריפה בלשון, שהיא כנראה תופעת הלואי מההקרנות בראש, כל החלק העליון של הלשון נצבע בירוק, כל מה שהציעו לנו מספיק לשעה בלבד (ניסטטין, דקטרין, מי פה+משחה מרדימה) והכאב חוזר, האם יש לך הצעות?
    - לדעתי גם מצב רוחה לא משהו, האם כדאי לקחת משהו שיעזור למצב הרוח, האם זה יכול לשפר את ההתמודדות?
    - האם לקחת ברצינות מה שהרופאה אמרה שנותרו לה מספר חודשים? זו בשורה שקשה לנו לחיות איתה, ולא מצליחים לעכל, האם אנחנו מפנטזים שאולי הטיפול יעזור והיא תוכל להאריך ימים לעוד מספר שנים?
    - ביום ראשון היא תסיים 10 טיפולי הקרנות לראש, מה אורך ההפסקה שצריכה להיות עד לחזרה לטיפולי הכימותראפיה? (להזכיר שנמצאו אצלה גם גרורות בריאות ובעצמות, ויש לה קשיי נשימה, אני שומע אותה מתנשמת, אבל היא אומרת שרעש הנשימה שאני שומע נובע מממשהו באף, שאינני יודע מהו, לפני כשבועיים שלושה התלוננה על ריח חריף מאוד באף)

משה (אחיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה שלום

דליה
    17/09/2009

שוב קראתי את השירשור,אתה נשמע מוטרד מאוד מהטיפול שהיא מקבלת אז מדוע לא לקבל עוד חוות דעת על מנת להיות שלם עם סוג הטיפול?הייתי אולי פונה לרב פירר (אני לא דתי בכלל) ומקבל מימנו הכוונה וייעוץ 03/5777000 למרות שאני מאמין שרק אחרי החג ניתן לדבר איתו.אם צריך לפעול זה בטח לא בהמתנה לתשובות בפורום כי הזמן משחק פה לדעתי.שנה טובה והרבה בריאות לאחותך.שיי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

משה
    21/09/2009

תודה שיי

אני אנסה
    אנחנו קצת אובדי עצות,
    עד לפני כמה חודשים אחותי עבדה וניהלה חיים נורמליים לחלוטין
    פתאום זיהו סרטן מפושט, וחוזים לה מספר חודשי חיים בלבד, אחרי שנמצאו גרורת גם במוח גם בריאות ובעצמות
    השוק וההלם גדולים מדי, גם עבורה וגם עבורנו - אני ואחי
    מאז שנודע לה על המחלה והותחל בטיפול - כימותרפיה ואח"כ הקרנות לראש המצב התדרדר שהיא מבלה כל היום במיטה וגם כבר לא מדברת, כן עונה ושולחת SMS-ים בסלולר אבל לא מסוגלת לדבר

הולכים איתה לקבל טיפול , זה טכני כזה, ואחרי הטיפול הזמן הממושך בבית, מטפסים על הקירות עם כל תופעות הלואי של הטיפולים הללו (שריפה בלשון, מרירות קשה בפה, דלקת בעין, חוסר נוחות, חולשה וכו' וכו')
    לא ממש מרגישים שיש רופא שאכפת לו ממנה, לא מורגש ממש ליוי רפואי, כמו שהיינו מצפים שיהיה לחולה שמעריכים עבורה מספר חודשי חיים,

איך אתה הגעת למעורבות בנושא?
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה

דליה
    21/09/2009

יתכן ויש דיכאון חזק שווה להתייעץ עם איש מקצוע בתחום, לפחות לנסות לשפר את חייה .האם התקשרת לאחת מתשע?האם פנית לאגודה למלחמה בסרטן ? יש מוקד שניתן לשוחח ולהתייעץ .אני ניכנס לפורומים כי הנושא מעניין אותי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד מפושט

ד''ר תניר אלוייס
    21/09/2009

שלום משה,
    הדאגה שלך מובנת, אבל בפורום כזה אי אפשר לתת ייעוץ פרטני, בוודאי לא למקרה מורכב כזה עם מספר אתרי מחלה.
    אפשר, אם רוצים, לפנות לחוות דעת נוספת, אבל זו צריכה להיעשות ע"י רופא שיבדוק אותה ויראה את כל התוצאות והבדיקות שבוצעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה