פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברואדנומה!
    טניה
    01/06/2010

הבעיה שזה כאב לי משהו כמו חודש, לא יכולתי לישון על הבטן. למרות הגודל הקטן אני חוששת שיכאב לי שוב ויציק לי בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברואדנומה!

הוספת תגובה

• פיברואדנומה וכאבים

ד''ר תניר אלוייס
    02/06/2010

שלום טניה,
    כאבים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד בלי שום קשר לפברואדנומות, שבד"כ אינן כואבות כלל.
    לא בטוחה שהייתי ממליצה לנתח רק בגללכאבים - כי יש חשש שהכאבים יתמידו גם אחרי הניתוח.
    אבל זה באמת ייעוץ שיכול לתת רק רופא שבודק אותך ומתרשם ישירות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאים אפיטים פזורים
    שרית
    31/05/2010

אמי בת 63. בבדיקת ממוגרפיה ובבדיקת אולטרטסאונד התגלה גוש. תחילה הרופאים אמרו כנראה שפיר (7 מ"מ) והמליצו על דיקור או מעקב. בוצעה בכל זאת בדיקת דיקור והממצא: תאים דקולים (? אני לא זוכרת) רגילים ותאים אפיטים פזורים קרוב לודאי ממאיר. התבקשה ביופסיה. שאלתי היא מה הסיכוי שזה סרטן ? ואם זה סרטן אז למה לא מוציאים את כל הגוש ועושים בכל זאת ביופסיה ? והאם הדיקורים והביופסיות לא מגרות את הגידול יותר ? אנא כתבי לי תשובות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאים אפיטים פזורים

הוספת תגובה

• ממצא לא ברור

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    01/06/2010

אני לא יודעת מה הסיכוי שזה סרטן , אינני יכולה לנחש לא ראיתי ממוגרפיה או אולטרסאונד אשר יכולים לכוון לפי המראה. ניתוח לגיסול סרטני שונה מניתוח לממצא שפיר או לביופסיה , היום לא נכנסים לניתוח מבלי לדעת מה אופי הממצא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שילוב בין ויפאקס והטיפול
    חני
    31/05/2010

שלום רב.
    אני לוקחת כדור אחד ביום של ויפאקס מסוגXR שרשם לי רופא המשפחה לפני חצי שנה.
    אני מרגישה שיפור אדיר בדיכאון שפקד אותי בשלהי גיל המעבר.
    גיליתי לפני 4 ימים שאני חולה בסרטן השד לדאבוני הרב, ומעבר לרחמים עצמיים וכאב גדול, אני רוצה לוודא שאוכל להמשיך לקחת את הויפאקס. אמרו לי לברר ולוודא. תודה.

הוספת תגובה

• צירופים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    01/06/2010

בנתיים בודאי שאת יכולה . בהמשך כנראה שלא תהיה בעיה אולם לפי אופי הגידול וסוג הטיפול נשקול את המשך התרופה. איני רואה סיבה לגאגה בנושא זה כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לגילוי מוטציה גנטית
    מאיה
    30/05/2010

שלום רב,

בת 35 עם סבתא שנפטרה בגיל 58 מסרטן שד ואמא שתבל"א בת 65 שאינה ולא היתה חולה (טפו טפו טפו). אין רקע משפחתי נוסף (אמי בת יחידה וכל דודותיה נספו בשואה כך שה"פוטנציאל" הוא בגדר תעלומה)

האם מומלץ לי ולאחותי (28) או לאמי לבצע בדיקה לאיתור המוטציה הגנטית העלולה לגרום לסרטן שד?

אם אמי תבצע את הבדיקה ויתברר שאינה נשאית של המוטציה, אחותי ואני פטורות?

תודה מראש,
    מאיה

הוספת תגובה

• בירור גנטי

ד''ר תניר אלוייס
    30/05/2010

שלום מאיה,
    שכיחות אחת המוטציות באוכלוסיה ה אשכנזית מגיעה לכ - 2.5%, וזה כולל גם משפחות בלי ספור משמעותי.
    על פניו מה שאת מתארת לא נשמע כמו דפוס גנטי, אבל הבדיקה הגנטית מתבצעת אחרי ייעוץ גנטי - במהלכו מציירים עץ משפחה מלא
    (עד כמה שאפשר).
    יועצת גנטית תוכל להסביר לך מה הסיכון שתמצא מוטציה במשפחתך ועל סמך זה להחליט אם ש מקום לביצוע הבדיקה.
    חשוב לברר במקרה כזה גם מקרי סרטן מצד האב.
    בכל מקרה - חשוב לזכור שמרבית מקרי סרטן השד הם בנשים בלי ספור משפחתי משמעות, כך שכולנו צריכות להיות במעקב.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד-פענוח אולטרסאונד
    ליה
    28/05/2010

שלום,

אני בת 30. לפני חצי שנה רופא כירורג גילה אצלי גוש בשד (אצייןן שאני הולכת להיבדק כל חצי שנה משום שלסבתי היה סרטן השד). נשלחתי לאולטרסאונד וחזרתי אליו עם הבדיקות:
    שד ימין: אין עדות לגוש סולידי או ציסטי.
    שד שמאל:
    בנקודת הממצא המישושי בשעה 5 הודגמה רקמה בלוטית בלבד.
    בשעה 10 סמוך לפטמה תהליך לובולרי מוצק 1 ס"מ, ללא צביעה חריגה בדופלר צבע, אין עדות לגוש ציסטי. בית השחי אין בלוטול מוגדלות.
    הוא טען שזה שפיר.

לאחר 4 חודשים הגעתי לבדיקה חוזרת והכירורג שלחת אותי שוב לאולטרסאונד ואלו היו הממצאים:
    שד ימין: אין עדות לגוש סולידי או ציסטי. בבית שחי אין בלוטות מוגדלות.
    שד שמאל: בשעה 9 הודגם גוש סולידי היפואקואי מוגדר היטב בגודל 1 ס"מ. בבית שחי אין בלוטות מוגדלות.
    עם תוצאות אלו חזרתי אל הכירורג והוא הפנה אותי ללקיחת ביופסיה עם מחט (FNA). הוא טען שנראה לו שזה שפיר אך היה רוצה להיות בטוח.

האם יש לי סיבה לדאגה? מה אומרות תוצאות האולטרסאונד האחרונות?

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד-פענוח אולטרסאונד

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    30/05/2010

שלום ליה,
    התשובות שאת מצטטת הן של ממצאים שפירים.
    אין אפשרות בפורום כזה לתת ייעוץ פרטני.
    לקיחת FNA מגוש מוגדר אינה דבר בלתי סביר, על מנת לוודא שאכן שפיר, אבל לא בהכרח מתחייב מן הממצאים שאת מתארת.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי
    ד.ר
    28/05/2010

בוצע PET
    וקבלתי תשובה ביום רביעי הבדיקה תקינה חוץ משארית גידול בשד
    האונקולוגית ממליצה להמשיך טיפול עם קסלודה ןטקסוטר דו שבועי
    שאני כבר מקבלת שנה
    ישלי שני שאלות
    1. האם יש דרך טיפול אחרת יותר טובה
    2. איך להתיחס לממצאים בCT

אודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• סרטן גרורתי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    31/05/2010

אני לא יודעת מה יש לך בסי.טי. ואיני יכולה לתת חוות דעת לגבי טיפול פרטני לחולה שאיני מכירה ואיני יודעת הסטורית טיפולים. אם את מגיבה הטיפול כנראה טוב. אם רק בשד יתכן ויש מקום להוסיף הקרנה. רפואה אינה ניתנת להעשות בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה
    טניה
    28/05/2010

מאיזה גודל מומלץ להןציא את הגוש? האם הניתוח יותר מורכב ברגע שהגוש יותר גדול?
    תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברואדנומה

הוספת תגובה

• פיברואנדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    30/05/2010

שלום טניה,
    מעל לגודל של 3 או 4 ס"מ אני מניחה שהייתי ממליצה להוציא פיברואדונומה, אם כי הפקטור הקובע הוא קצב הגדילה.
    ככל שהגוש גדול יותר - הניתוח גדול יותר, אבל ב 2-3 ס"מ זה לא משמעותי. ב 4-5 ס"מ זה מתחיל להיות משמעותי.
    מכיוון שחלק גדול מן הפיברואדנומות נשארות יציבות ואפילו קטנות - מוצדק להקדיש זמן לנסיון למעקב.
    כל זאת בהניחה שהוכל שמדובר בפיברואדנומה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימוטרפיה
    אנה
    26/05/2010

שלום,

דוד שלי בן 55 אובחן לפני 3 שנים כסובל מסרטן מעי הגס. הוא עבר שני ניתוחים להוצאת חלק מהמעי ובניתוח השני עשו לו שתיפה כימית פנימית. כרגע הוא מוגדר כחולה בקו שני-שלישי . הוא שנתיים וחצי מטופל בטיפול כימוטרפי. יש לי כמה שאלות:

1. האם כאבי בטן שמופיעים כל יום בשעות הצריים הן חלק מתופעות לוואי של טיפולים כימוטרפים? או יכולים להצביע על החמרה במצבו?

2.מה צפי ההחלמה לחולה שנמצא בקו שלישי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כימוטרפיה

הוספת תגובה

• זהו פורום לסרטן שד

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה
    no name
    25/05/2010

שלום,
    אתמול הרגשתי כאב חד באיזור הפטמה כמו מחטים פעם ראשונה שאני מרגישה כאב כזה
    לאחר מכן הכאב פסק וחזר שנית עברו 24 שעות ועדיין כואב לי באיזור הפטמה ברגע שאני לוחצת בצד שלה ויש הרגשה של ג'ולה קטנה בפנים
    למי עליי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר תניר אלוייס
    25/05/2010

שלום רב,
    לבירור גוש בשד יש לפנות לכירורג, או לרופא משפחה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילו בוגפי את המחלה האיומה
    צילה
    25/05/2010

ועכשיו גם אני כמו קודמות ורבות אני מניחה מנסה להבין איך לתפקד עם הבשורה המרה והעצובה הזו.
    והקדרות שואבת אותי מטה, אל תוך נהרות יאוש שטרם ביקרתי קודם.
    אני שהייתי גורו האושר השמחה והעליזות, חטפתי מכה אדירה שפגעה ישירות בתאוותי לחיים, בהכרה בכל רגע כרגע חדש וטוב.

ועכשיו, הפסיכולוגית הצמודה מייעצת לי לקחת כדורים נוגדי דכאון, ואני מסכימה בשמחה, מבינה שעלי להעזר ברפסודה שתתן לי כוחות להתמודד עם המחלה והעצב המלווה אותה.
    השאלה שלי היא כזו, מכרה שהתמודדה עם המחלה אומרת לא עם כל תרופה נוגדת דכאון אוכל לשלב את הטיפול במחלה. אני מקבלת טמוקסיפן.
    אם איזה נוגד דכאון אוכל לישון שקטה בידיעה שלא יפגום בטמוקסיפן?
    תודה ובריאות שלמה לכולן

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר תניר אלוייס
    25/05/2010

שלום צילה,
    בהחלט יש תרופות נוגדות דיכאון שאפשר לקחת ביחד עם טמוקסיפן, שאלי את האונקולוג/ית המטפל/ת.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון

סופיה
    31/05/2010

לפני מספר ימים קראתי כתבה בנושא "סרטן השד: שאלות ותשובות" ובאמת אחת השאלות היתה על "טמוקסיפן ונוגדי דיכאון" וצויין שם שניתן לקחת תרופות מקבוצת SNRI כמו למשל ויפאקס XR ואפסקור שאינן מתנגשות עם טמוקסיפן.
    בהצלחה ותהיי בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא לבד גם אני באותה סירה\רפסודה

שרון
    01/06/2010

עברתי תהליך דומה, אני התחלתי לצרוך כדורים עוד מספר חודשים לפני שגילו לי את המחלה.
    כאילו הנפש והגוף הכינו עבורי את הקרקע למאבק המתקרב ובא.
    פשוט החלפתי את הכדורים שלקחתי לפני (שהיו SSRI שזה החומר שמסוכן עבורנו בשילוב עם הטיפול בטמוקסיפן) לויפאקסXR (שהוא SNRI) ולא סותר או מסוכן לטיפול במחלה.
    אל דאגה הכל יהיה בסדר, את בטח לא הראשונה ולא האחרונה שנאלצת להתמודדת.
    זה מאתגר, מבעית קשה ועצוב אך כשתצאי מז תרגישי על גג היקום,שולטת בחייך ובלתי מנוצחת..
    שיהיה לכולנו בהצלחה, המון ביאות וחוסן נפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייכי אל העולם, והעולם יחייך אלייך

חיה
    09/06/2010

שלום לך,
    נכון שכל החיים משתנים בהודעה של מס' דקות... אך כמה ברירות יש לנו כבר??
    אם תהיי בדיכאון, עצובה וחסרת מוטיבציה ואנרגיות, זה יעזור לך להירפא מהמחלה ????
    תנסי. תשתדלי.
    כל בוקר אני מתעוררת מחייכת ואומרת תודה לקב"ה שזה זה, ולא יותר גרוע. לשמור על אופטימיות (תבדקי את אחוז "המנצחות" שחיות שנים אחרי), ועם הרפואה המתקדמת, והרופאים הנהדרים שהתברכנו בהם... והאמונה !!! את זו שבוחרת או בחיים או במוות. ואף אחד/אחת מאיתנו לא ייבחר אחרת מלבד החיים. והחיים הטובים.
    לחולי סרטן ובני משפחותיהם יש מס' "בתים". אחד מהם "מעגן". מומלץ מכל הלב. גם פעילות פיזית, נפשית, פסיכולוגית ובעיקר חברתית. דימיון מודרך, יוגה, קבוצות תמיכה ועוד היד נטויה.
    אולי תגלי מהר מאוד, שאת לא צריכה את כל כדורי הדיכאון...
    רפואה שלמה. בריאות, אושר, שלוה ונחת. מכל הלב.
    סרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשד
    לינוי
    24/05/2010

שלום, אני בת 17
    ויש לי כמה שאלות לגבי ציסטה בשד,
    ציסטה, גידול וסרטן השד זה אותו דבר?
    כמה מסוכנות יכולות ליהיות הציסטות ?
    אם הם היו קטנות במשך כמה שנים ובשנה האחרונה גדלו זה אומר משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשד

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר תניר אלוייס
    25/05/2010

שלום לינוי,
    ציסטה היא פשוט הצטברות קטנה של נוזל בשד, אין לזה שום קשר לסרטן בהווה או בעתיד,
    ואין בציסטה כל סכנה.
    ציסטות הרבה פעמים גדלות וקטנות לסירוגין, נעלמות ומופיעות, ואין לזה שום משמעות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיתוי הקרנות
    סמדר
    24/05/2010

עברתי למפקטומי עקב DCIS. רצפטורים שליליים. הומלץ על הקרנות. האם חובה להתחיל הטיפול בהקרנות תוך כ- 6 שבועות לאחר הניתוח או שניתן לחכות קצת יותר (כ- 14-16 שבועות, עד יסתיים החופש הגדול)?
    תודה מראש,
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    עיתוי הקרנות

הוספת תגובה

• הקרנות

ד''ר תניר אלוייס
    25/05/2010

שלום סמדר,
    ההמלצה היא להתחיל הקרנות תוך 4-6 שבועות, לא מקובל לדחות מעבר ל 8 שבועות.

בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לאחר שנתיים מניתוח ומטיפול כ
    בת שבע
    24/05/2010

שלום רב
    ב-2.2007 נותחתי והורדתי חלק מהשד בעקבות קרמצינומה בשד וכן גילו 3 בלוטות נגועות בבית השחי. עברתי טיפול כימותרפי והקרנות, קיבלתי טמוקסיפן למשך 5 שנים.
    מרגע שהתחלתי את הטיפולים (כחודש לאחר הניתוח) ועד היום אני כל הזמן עיפה וחלשה ואני כל הזמן סובלת מכאבים ברגליים ולאחרונה התחילו גם כאבים ביד שמאל.

אני מנהלת אומנם חיים רגילים לחלוטין אני עובדת במשרה מלאה, מתפקדת בבית רגיל

אבל כאילו שתמיד יש איזושהיא תזכורת שאני נמצאת בתוך הקומפלקס של המחלה.

שאילתי היא האם המצב הזה נורמלי או שהוא מתריע על משהו נוסף שאני לא מודעת לקיומו

הודה למענה

בת-שבע

הוספת תגובה

• לאחר טיפולים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/05/2010

יש נשים אשר סובלות מעיפות מסוימת לאחר הכימותרפיה זמן רב לא ברור מה הגורם . אני בהחלט ממליצה על אורח חיים רגיל עד כמה שניתן . עיפות אינה סימפטום למחלה דוקא. לגבי כאבים שהופיעו צריך לבדוק אם קיים גורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין פוחדת
    no name
    24/05/2010

אני אשה בת 45 לקראת 46 עם רקע משפחתי כבד מצד האם שהתגלה אצלהם בגילי כרגע אני לאחר bilat.modified radical mastectomy.
    הממצאים היו כדלהלן : LT-T1CNOMO LOW GRADE IDC+DCIS
    RT-LOW GRAD + MYOEEITHELIAL CELLS IDC T1BNOMO
    BILT, -ER POS PRPOS HER2 NEG
    LT ONCOTYPE RS22 - INTERMEEIATE RISK

הומלץ לי על טמוקסיפן ןיעוץ גנטי
    מה הסבירות לפתח סרטן שד?
    מה הסבירות לפתח סרטן מעי גס
    מה הסבירות להמצאות גרורת אם בכלל
    האם מומלץ על כריתת רחם

נ.ב כריתה מלאה של השדיים היתה בחירתי למרות שהרופאים המליצו על כריתה חלקית

בתודה

NO NAME

לקביעת תור
    סגירה
    עדין פוחדת

הוספת תגובה

• כריתה דו צדדית

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/05/2010

השדים נכרתו אם אני מבינה נכון היה סרטן שד בשלב מוקדם ב2 השדים . לפחות כך אני מבינה את התשוב אותה העתקת. כבר התפתח סרטן שד . אין יותר שדיים וסרטן שד אחר לא יתפתח אולם עדיין יש אפשרות לגרורות למרות שהסיכוי לכך נמוך מאד מאחר והגידול היה מאד ראשוני.
    את צריכה לבצע ברור גנטי ואז בהתאם ניתן יהיה לתת לך יותר המלצות ואחוזים אם בכלל את בסיכון יותר גבוה להתפתחות של גידול כל שהוא . אנחנו ממליצים על ביצוע קולונוסקופית מעקב מגיל 50 לכל הנשים .
    ההמלצות לנשאיות הינן על כריתת שחלות ולא על כריתת רחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

no name
    27/05/2010

תודה לך אכן אני אמורה לבצע בדיקה גנטית למוטציות ולנשאות

בנתיים אני לוקחת את הטמוקסי לפי מה שהומלץ לי ולפי הבנתי מתשובותייך בפורום זה טיפול מניעתי

בתודה
    NO NAME

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    רונן
    24/05/2010

אישתי חולה בסרטן השד ומטופלת בטמוקסיפן.
    בחודש האחרון נראה כי היא חווה דיכאון, דבר שהוא דיי הגיוני לאור כל מה שהיא עוברת.
    בחיפוש באינטרנט ניסיתי לחפש מידע כיצד להתמודד עם העניין הזה, חשבתי שאולי כדאי לבקש מרופא המשפחה תרופה נגד הדיכאון אבל המידע היחד שמצאתי היה שתרופות נוגדות דיכאון SSRI מסוכות לשילוב עם טמוקסיפן ועלולות לפגוע בפעולתו ובטיפול במחלה.
    אם כך - מה ניתן לעשות?
    תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר תניר אלוייס
    24/05/2010

שלום רונן,
    לא כל התרופות נוגדות הדיכאון הן בעייה בשילוב עם טמוקסיפן, בהחלט יש תרופות מסויימות מאותה משפחה שאין בעייה לתת עם טמוקסיפן.
    מה לעשות? לפנות לרופא המשפחה או לאונקולוגי המטפל שבוודאי יודע איזה תרופות "כשרות" ואיזה אסורות.
    אין שום סובה לסבול היום מדיכאון, יש מבחר תרופות מצויינות ומתאימות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

סיוון
    25/05/2010

רונן שלום.
    מתנצלת על ההתפרצות לדיון אבל קראתי את הודעתך ורציתי לטרום מנסיוני האישי.
    אני חליתי בסרטן השד ואחרי תקופה של מלחמה במחלה גם אני סבלתי מדיכאון וכמו שד"ר אלוייס כתבה - "אין שום סיבה לסבול היום מדיכאון...". אז הלכתי לרופא שלי והוא נתן לי תרופה נוגדת דיכאון דווקא ממשפחת SNRI ששמה ויפאקס XR שגם ניתנת לשילוב עם טמוקסיפן. כמו כן אני חושבת שחשוב שאישתך תצטרף לקבוצת תמיכה ותדבר עם נשים שנמצאות במצבה, זה מאוד עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה