מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך פפילומהמיכל12/12/2009
שלום ד"ר הפים ההפרשה הדמית הופיעה רק בלחיצה על הפיטמה וניתוח הקודם היה לפני 8 חודשים.
מחכה לדעתך,האם באמת זה נדיר שהתאים הפפילרים חוזרים,האם יתכן שאין קשר בין ההפרשה הדמית אז והיום ,אני מציינת שאז ההפרשה הייתה בפתח תחתון ועתה בעליון.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/12/2009כנראה ומדובר על צינורית אחרת ולא אותה צינורית אותה ניתחו . רצוי להבדק שוב על ידי הכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן קבלת תשובה מביפסיהידין11/12/2009
מדוע לוקח מעל ל - 10 ימים לקבל תשובה מביופסיה (בי"ח שיבא) מבית השחי ? על פניו, לא אמור לקחת מעל לשלושה, ארבעה ימים לביצוע הבדיקה המקיפה ביותר. האם מדובר רק על עומס במעבדות שבגללו עומדות דגימות בצד עד שבפעם הראשונה בוחנים אותן ? מה בכלל הפרוצדורה במעבדות ? בדיקה ראשונית של כל דגימה עם הגעתה ודחיית המשך בדיקה של כל מה שלא נראה חשוד על הסף או סתם לפי סדר ההגעה למעבדה ? האם משך זמן קבלת התשובה יכול להוות אינדיקציה כלשהי לגבי טיב הממצאים ? בעל מודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה
ד''ר תניר אלוייס12/12/2009שלום ידין,
עקרונית אתה צודק, אפשר היה בעולם אידיאלי לתת תשובות תוך 3-4 ימים, אבל בעולם האמיתי בגלל עומס / חופשות / חסר כוח אדם הדברים מתארכים.
בפועל מה שקורה זה שהחומר מתקבל תוך 24 ש' בדרך כלל, עוברר תהליך של קיבוע בפאראפין שאורך יממה, ואחר כך חיתוך וצביעה שיכולים לקחת יום או יומיים - תלוי בעומס.
לאחר מכן הפתולוג צריך להסתכל על החתכים ולכתוב תשובה - וכאן לפעמים קורה שמבקשים עוד חיתוכים ועוד חומר ועוד צביעות - מה שיכול להוסיף יומיים או שלושה,
צוואר הבקבוק הוא לפעמים השלב של העברת התשובה הכתובה על ידי הפתולוג להדפסה, ואז חזרה של התשובה המודפסת לפתולוג לאישור וחתימה ( חלק חשוב באמת, לא לזלזל, זו לא סתם בירוקרטיה) - ורק אז מונפקת התשובה הסופית, שרק היא אמינה.
בעיקרון העיבוד מתבצע על פי סדר ההגעה למעבדה,
ועיכוב בתשובה הוא לאו דוקא סימן לדאגה - הוא יכול לשקף פשוט צורך בבדיקות נוספות מכל מני סיבות.
מקווה שתקבלו בהקדם תשובות טובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמרה לסרטן שד גרורתימשה11/12/2009
שלום
קראתי שתרופת הפמרה מעכבת ייצור אסטרוגן בגוף כדי לעכב את התפתחות גידולי הסרטן שאוהבים גם הם אסטרוגן. יחד עם זאת לתרופה גם תופעות לואי כגון: תשישות חזקה, וגרימה לשבירת עצמות, אחותי הסובלת ממחלת סרטן שד גרורתי לוקחת מידי יום FEMARA 2.5 MG - וסובלת מתשישות חזקה, כל היום שוכבת במיטה, האם יש לקחת תרופה זו בקביעות? או בהפסקות? או עם תוסף כלשהו שיטפל בתופעות הלואי של הכדור הזה?
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
דליה12/12/2009אבל אחותך כבר זמן ממושך שוכבת במיטה האם מההתחלה לקחה פרמה? עושה רושם שהיא סובלת מהרבה סימפטומים שמבלבלים אותך ואתה ניתלה בתרופה.האם פנית לחוות דעת נוספת כמו שהצעתי לך בהתחלה? שווה להשקיע ברופא פרטי ולהבין מה קורה לה בדיוק.תפנה למומחה ותגיד לו שאתה פונה אליו על מנת להשתכנע שהטיפול נכון ואוליי יגיד לך שצריך לעשות עוד דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה העזרה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למשה
דליה12/12/2009מה הבעייה להרים טלפון לד"ר עוזיאלי מהפורום ותתייעץ איתה ? היא זוכה להערכה רבה בקרב הגולשים.אני לא משוחד ולא מקדם אף אחד פשוט אתה זועק פה לעזרה כבר זמן רב ולא מוצא את הדלת הנכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמרה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/12/2009פמרה אכן גורמת לעיפות אך לא כזו הגורמת לריתוק למיטה. יש כאבי שרירים ופרקים אולם אנשים לרוב ממשיכים לתפקד. נראה כי כאן הסיבה לשכיבה במיטה הינה שונה יתכן המחלה הבסיסית . כמה זמן אחותך מקבלת את התרופה? האם ידוע האם מגיבה לטיפול? האם יש נסיגה במחלה הגרורתית ? יש לחזור כמובן ולברר את כל הפרטים עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה, שיעול, הפסקת הדיבור
משה13/12/2009שלום ד"ר
היא מקבלת את הפמרה כ 3 שבועות, אך היתה תשושה ובמצב נמנום כל היום גם לפני כן, כעת המצב החמיר התוסף שיעול וקשיי נשימה, והפסיקה לדבר גם את הדיבור המועט ביותר שהיה לפני כן.
בגלל אשפוזים רבים לאחרונה עקב הסתבכות בצהבת , (בגלל חסימת דרכי מרה, הנקז החיצוני שהתקינו לה הפריע לה מאוד, עד שביקשה להורידו לאחרונה למרות החשש מחזרת הצהבת), נמאס לה כבר ללכת לבתי חולים, וכנראה שלא מאמינה שיוטב מצבה בעקבות טיפול בבית החולים.
אנחנו ממש אובדי עיצות.
המחלה הבסיסית היא סרטן שד גרורתי עם גרורות בריאות בעצמות ובמוח, עברה בעבר 2 טיפולי כימותראפיה+ארדיה, הקרנות לראש וכעת 3 שבועות של טיפול אנטי הורמונלי בפמרה, לכל אורך הדרך אנחנו צופים בהתדרדרות תלולה במצבה, במרץ השנה עוד הלכה לעבודה והיתה בריאה בעיני המתבונן, באפריל החל שיעול יבש, ובאוגוסט אובחנה כחולת סרטן שד גרורתי, מאז שום דבר לא מצליח לאושש אותה, להיפך הירידה מהירה מאוד. החלפנו כבר בית חולים בנושא האונקולוגי, מבית חולים קטן לבית חולים גדול, אבל לא ממש נראה שההחלפה הועילה.
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה בשד חוזרתמיכל10/12/2009
שלום ד"ר הציטולוגיה בדגימת הדם הראתה תאים פפילרים ועל כן אני מתנתחת שבוע הבא אי"ה ,אני לא חושבת שהיה נגע נוסף כי הניתוח הראשון היה בחלקה התחתון של העטרה והניתוח הזה יהיה בחלקו העליון,מה את חושבת האם נתקלת בנגע חוזר אחרי כ"כ מעט זמן?ולגבי הציטולגיה,איזה משמעות יש לה רק בדגימת הדם הרי לא תמיד התא הבעיתי הוא זה שנושר לתוך הדם,מה דעתך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה
ד''ר תניר אלוייס12/12/2009שלום מיכל,
לא ציינת אחרי כמה זמן חזרה הפפילומה (או הופיעה פפילומה חדשה), כך שאיני יכולה לחוות דעה לגבי פרק הזמן שעבר.
לגבי הבדיקה הציטולוגית - מובן שהביופסיה (בדיקה של הפפילומה כולה אחרי שמוציאים אותה) יותר מדוייקת - וזו בדיוק הסיבה לבצע את הניתוח, למרות שברב הגדול של המקרים מדובר בפפילומה שפירה - צריך לחכות לתשובות הסופיות מן הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולרונה07/12/2009
שלום ,
בת 33 אני לפני כימו וצריכה לקבל החלטה לגבי אחד משני הפרוטוקולים :
1. ACTH
2.TCH
אנא לא להתיחס לעובדה שאופציה (2) אינה כלולה בסל הבריאות.
מה הטיפול הנכון לגבי ?
נתונים נוספים :
ER = חיובי
PR=חיובי
HER2 = חיובי (+3)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/12/2009אין נכון ולא נכון , האם דיברו אתך על מחקר הכולל זרוע אשר מקבלת בנוסף גם אוסטין? איני יודעת פרמטרים של הגידול אולם המחקר הנ"ל יכול להיות אופציה מאד טובה. אני לא יכולה מעבר לכך להמליץ צריך לדון לפרטיפרטים של הטיפולים והבעד והנגד. לא בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית מהפיטמהמיכל07/12/2009
פני כ8 חודשים לאחר הופעת הפרשה דמית ונגע באולטרא סאונד עברתי ניתוח להוצאת נגע פפילרי,עכשיו שוב הפרשה דמית מאותה פיטמה מצינור אחר,אין עדות בהדמיה במידה והציטולגיה תקינה האם היית ממליץ לעבור עוד ניתוח להוצאת הצינורית הזו?
האם נתקלת בכזו תופעה של חזרת התאים הפפילרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/12/2009יתכן והיה נגע נוסף שלא הוצא. במידה והציטולוגיה תקינה יש מקום להמתין.אם לא תהיה ברירה ועדיין הפרשה דמית ניתן להוציא את הנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע פפילרי
מיכל08/12/2009שלום ד"ר הציטולוגיה בדגימת הדם הראתה תאים פפילרים ועל כן אני מתנתחת שבוע הבא אי"ה ,אני לא חושבת שהיה נגע נוסף כי הניתוח הראשון היה בחלקה התחתון של העטרה והניתוח הזה יהיה בחלקו העליון,מה את חושבת האם נתקלת בנגע חוזר אחרי כ"כ מעט זמן?ולגבי הציטולגיה,איזה משמעות יש לה רק בדגימת הדם הרי לא תמיד התא הבעיתי הוא זה שנושר לתוך הדם,מה דעתך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הגידולרונה03/12/2009
שלום ,
לאחר פגישה עם האונקולוג אני די מבולבלת.
בפתולגיה לאחר הניתוח גודל ה IDC הוא 3 ממ.
לאחר רויזיה על הביופסיה נאמר כי גודל ה IDC הוא 7 ממ !!!
איך יתכן שגודל הIDC בביופסיה גדול פי 2.5 מהממצא לאחר הניתוח ?
נאמר כי יש להתחיל בטיפול כימי בגלל שהגידול גדול מ 5ממ.
ושאין צורך לאמת את גודל הגידול שוב (כי גודלו כבר גדול מ 5 ממ בביופסיה).
נתונים נוספים :
PR = 2.5
ER = 2.5
HER2 = +3
כמו שאת רואה הבלבול גדול ואודה על עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל
ד''ר תניר אלוייס03/12/2009שלום רונה,
אנילא מופתעת שאת מבולבלת כי גם לי לא ברורה התשובה.
הרבה פעמים יש הבדלים משמעותיים בין גודל הגידול בבדיקות הדמיה לפני הניתוח ובין הגודל שמוצאים בפועל בבדיקה הפתולוגית.
הצורך בכימוטרפיה נקבע על סמך הרבה משתנים חוץ מאשר הגודל, אבל אם ה HER2 חיובי אז גם בגידולים קטנים מקובל לתת כימוטרפיה. (תלוי גם אם יש או אין מעורבות בלוטות, בגיל החולה ועוד).
לא ברורה לי התשובה לגבי ה ER ו ה PR. בדרך כלל לא מדווח בחצאים....
כדאי לבקש הסברים מן הרופאים המטפלים שבקיאים בפרטי המקרה ובתשובות הפתולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר פרטים ושאלות
רונה04/12/2009אני בת 33
הגידול התגלה במהלך הריון, אני עכשיו בסהכ חודש וחצי אחרי לידה, האם עצם עובדה זו יכולה להשפיע על הנתונים (למשל של ER PR) ועל קבלת כימותרפיה?
הגוף עדיין "מתאושש" מלידה (משקל גבוה מהרגיל, כולסטרול)...
ההבדל בגדלים הוא בין הביופסיה לגידול שהוצא (ולא בין הדמייה לגידול)
מדוע כשיש HER2 כמעט תמיד ממליצים על כימוטרפיה? האם זה בעקבות מתן ההרצפטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר פרטים ושאלות
רונה04/12/2009אני בת 33
הגידול התגלה במהלך הריון, אני עכשיו בסהכ חודש וחצי אחרי לידה, האם עצם עובדה זו יכולה להשפיע על הנתונים (למשל של ER PR) ועל קבלת כימותרפיה?
הגוף עדיין "מתאושש" מלידה (משקל גבוה מהרגיל, כולסטרול)...
ההבדל בגדלים הוא בין הביופסיה לגידול שהוצא (ולא בין הדמייה לגידול)
מדוע כשיש HER2 כמעט תמיד ממליצים על כימוטרפיה? האם זה בעקבות מתן ההרצפטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
ד''ר תניר אלוייס05/12/2009שלום רונה,
אין קשר בין ההריון לגידול,
אין כל משמעות למה שנמדד על ביופסית מחט - הגודל הקובע הוא של הגידול שהוצא
הסיבה למתן כימוטרפיה בגידולים שמבטאים HER2 ביותר היא שאלה גידולים שנוטים להיות יותר אלימים מצד אחד, אבל מצד שני הם יותר רגישים לכימוטרפיה ובעיקר להרצפטין.
בגידולים מאוד קטנים פחות ברור שיש יתרון למתן כימוטרפיה גם אם ה HER2 חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו נחשב גידול גדוללי03/12/2009
זא כמה ס/מ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל
ד''ר תניר אלוייס03/12/2009שלום לי,
בסרטן שד ממש לא רק הגודל קובע,
החלוקה המקובלת היא עד 2 ס"מ - גידול נחשב T1
מ 2.1 עד 5 ס"מ זה T2
מעל 5 ס"מ נקרא T3
וחדירה של הגידול לשריר או לעור בכל גודל נקרא T4, שזה נחשב הכי מתקדם.
מקווה שזה עונה על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות רקמה??רונה03/12/2009
שלום. אני בת 39, ללא הריונות. לפני כ-3 שבועות פטמת שד שמאל (שקועה תמיד) הפכה נוקשה , רגישה וכואבת מאוד. כירוג השד אבחן "גוש דלקתי מסביב לאראולה" ונתן לי אוגמנטין 875 ל-10 ימים. בסיומם-ממוגרפיה ו US. עם תום נטילת האוגמנטין הרגישות והכאב חלפו, אך ה"גוש" נשאר. תוצאות ממוגרפיה-תקינות לחלוטין (רקמת שד בלוטית סמיכה). תוצאות US- "הודגמה התעבות של הרקמה התת עורית באורך של כ45 מ"מ ללא גוש מוגדר". לפי הכירורג-אלה כנראה שאריות של הדלקת שעדיין לא חלפו. האם ייתכן? מה זה "התעבות של הרקמה ללא גוש מוגדר"? לא נתקלתי במונח כזה בכל הפורומים בהם אני משוטטת בניסיון לדלות מידע..... הכירורג המליץ לבצע ביופסית מחט עבה. מה הסיכוי שה"גוש" הזה יתפורר מעצמו? אני כבר שבוע לאחר סיום נטילת האוגמנטין.... כל טיפת מידע תתקבל בברכה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעבות
ד''ר תניר אלוייס03/12/2009שלום רונה,
כמו בכל מקום אחר בגוף - אחרי דלקת יכולים להישאר שינויים של עיבוי הרקמה באזור, אבל כאשר מדובר בשד - מוטב להיות חשדניים ולברר את הממצא באופן יסודי, כולל ביופסיה במידת הצורך.
מה גם שהביופסיה היא פרוצדוה פשוטה וקלה מאוד (פחות כואב מטיפול שיניים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעבות רקמה
רונה09/12/2009שלום ד"ר אלוויס. תודה על תשובתך המהירה. אולם לא הצלחתי להבין-האם התעבות הרקמה שנשארה לאחר הדלקת היא תמידית? מעין צלקת פנימית, או שהיא אמורה להתפוגג מתישהו??? אני יודעת שכל גוף מגיב אחרת וזקוק לזמן שלו, אבל אם ההתעבות אמורה להתפוגג - מה הזמן הסביר בעינייך שזה יקרה (אני שבועיים לאחר סיום נטילת האוגמנטין)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעבות
ד''ר תניר אלוייס09/12/2009שלום רונה,
קשה לענות בדיוק, ואין כללים מוצקים: עיבוי אחרי דלקת יכול להתמיד מס' שבועות , אבל אם יש חשד קל שבקלים שלא מדובר בדלקת רגילה או בהחלמה מלאה - אז יש מקום לשקול ביצוע ביופסיה.
כל זה כמובן תוך תיאום ומעקב רופא מטפל (ולא להסתפק בייעוץ וירטואלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri שד וקעקוע עטרהתמי03/12/2009
האם קעקוע עטרה אמור להפריע בבדיקת mri שד באופן כללי
והאם ישנה בעיה בביצוע הבדיקה כשבוע וחצי לאחר הקעקוע?
(נאמר לי שהצבע מכיל ברזל)
מודה מראש לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
ד''ר תניר אלוייס03/12/2009שלום תמי,
אכן החומר המשמש לקעקוע מכיל ברזל ו יכול להפריע ל MRI - ולא מומלץ לבצע MRI בחודשים הראשונים אחרי קעקוע.
גם אחרי הרבה זמן ביצוע MRI יכול לגרום לעקצוצים או כאבים בפטמה.
בדקי עם הרופאים המטפלים בך עד כמה חשוב לבצע את ה MRI כעת, ובדקי עם מכון ה MRI כמה זמן אחרי הקעקוע הם ממליצים לחכות לפני ביצוע הבדיקה.
בכל מקרה - החלטה על ביצוע הבדיקה או דחייתה צריכים להתקבל עם הרופאים המטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שינוי קטן ושאלה נוספת..
תמי06/12/2009נאמר לי מהמקעקעת שהצבעים מכילים לא ברזל אלא תחמוצות ברזל ci77491 ci 77499 ci77891
ci15985 ci77492
ושמדובר במיקרופיגמנטציה ולא קעקוע רגיל
האם זהו אם כך לא ברזל ולא אמור להשפיע בבדיקה?
והאם בכל קעקועי העטרה הרפואיים משתמשים בחומרים אלו? האם הם מסוכנים לבריאותי?
ממש אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע
ד''ר תניר אלוייס08/12/2009שלום תמי,
רופאים לא ממש מתמצאים בסוגי קעקועים, אבל תחמוצות ברזל הן ברזל...
אין בזה סכנה בריאותית, כל זמן שהקעקוע נעשה בתנאים סטריליים, אבל עדיין יכול כמו שכתבתי להיות בעייתי בזמן MRI.
אני ממליצה לך להתייעץ עם מכון ה MRI בו אמורה להתבצע הבדיקה כדי לקבל הנחיות מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וסרטן שדשלי02/12/2009
שלום,
בת 38, שנה וחצי לאחר טיפולים (למפקטומי, כימו והקרנות)
בבדיקה כללית שגרתית ערך חומצה פולית נמוך -2.31
קראתי שיכול להוות אינדיקציה לסרטן - האם יש סיבה לדאגה?
האם יש סיכון לקחת חומצה פולית כתוסף מבחינת השנות המחלה?
מרקרים - תקינים
לתשובתך המהירה אודה,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/12/2009חומצה פולית חסרה תקחי בהחלט תוסף . להרבה אנשים ובעיקר נשים צעירות יש חסר כמובן לא אינדיקציה לכך שיש להן סרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי גוש בשד מה לעשות??ליאת01/12/2009
מזה כחודש שאני מרגישה בגוש בשד קרוב לפטמה. חשבתי שזהו פרונקל פנימי וניסיתי לפוצץ אותו ירד לי קצת דם עם נוזל אך זה לא עוזר.
שאלותיי:
האם גידול כואב?
האם ייתכן שזה רק פרונקל פנימי?
איך להתחיל בירור,לאיזה רופא לפנות?
פרטים נוספים: אני בת 31 ,מעשנת,לא נטלתי גלולות בעבר ואין סיפור משפחתי של סרטן השד,חולת סכרת נעורים לאחר 3 לידות בניתוח קיסרי ,לידה אחרונה לפניישנה וחצי.
תענו לי דחוףףף אני בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא לא ברור
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/12/2009אני ממליצה בכל מקרה להבדק על ידי כירורג , סביר להניח כי לא מדובר על גידול סרטני אולם בדיקה נחוצה. סרטן אינו כואב ברב המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן חוזראביבית מחיפה30/11/2009
אני בת 36 , לפני כ3 שנים גילו אצלי סרטן שד , נותחתי , הגידול הוסר ועברתי כימותרפיה ואני מטופלת בכדורים הורמונליים וזריקות . לפני כ 6 חודשים התגלו בצילום פט סיטי 3 בלוטות לימפה חשודות בבית החזה ובצוואר ועברתי שוב טיפול כימותרפי קשה שבעקבותיו בצילום שעשיתי , נעלמו נקודות אלו אולם התגלתה נקודה חדשה חשודה בכבד . עברתי ביופסיה וטיפול מקומי בצריבת הגידול ובתשובה נאמר לי כי זהו אותו סוג סרטן בדיוק שהיה לי בשד
האם זה מה שנקרא גרורות או שזה מה שמכונה סרטן מישני ? האם ההגדרה הזו בכלל משנה ?
איזו דרך טיפול נוספת יש אם הכימותרפיה לאותו סוג סרטן לא מנעה את ההתפשטות ?
האם יש מספיק ידע בארץ לכזה סוג או שיש טיפול אחר , יעיל יותר בחו"ל ?
מי המומחה מס' 1 בארץ לכזה סוג של סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות.
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/11/2009יש לך סרטן שד גרורתי .זה לאמצב יוצא דופן או נדיר. לצערי סרטן נוטה לשלח גרורות לאתרים מרוחקים , לעיתים אופי המחלה הינו כזה שאינו מגיב לכימותרפיה. מאחר ואיני יודעת בדיוק מה קיבלת וכמובן שהפורום אינו מקום להמלצת טיפולים איני יכולה להמליץ על טיפולים אחרים . נראה כי את זקוקה כנראה לשינוי הטיפול אם הגרורות התפתחו על הטיפול אותו את מקבלת. הטיפול הקיים בחו"ל קיים גם בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות MMAMMAPRINT ו ONCOTYPE DXגלי26/11/2009
שלום רב
ממה שקראתי על שתי הבדיקות הנ"ל לא ככ הצלחתי להבין מה בדיוק ההבדל בין שתי הבדיקות
האם כדאי לעשות את שתיהן או שאחת מהן מספיקה..
אודה לעזרתך ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקוטייפ
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/11/2009בדיקת הממפרינט מבוצעת על חומר לפני הכנסתו לפורמלין ולכן צריך להלקח ממש בעת הניתוח בטרם ידועה כל התשובה הפתולוגית . לא ממומנת על ידי הקופות ונותנת פחות אינפורמציה. לגבי האונקוטייפ ממוממנת על ידי רוב הקופות נעשית לאחר קבלת התשובה הפתולוגית כך שרק אצל נשים שיש לנו אינדיקציה או שאלה לא ברורה הבדיקה תעשה . לעת עתה אנו בעיקר ממליצים על האונקוטייפ אלא אם יש אינדיקציה מיוחדת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה לגידול כשהוא "יוצא" החוצה?
בת מודאגת30/12/2009לד"ר שלום.
מה קורה לגידול כשהוא "יוצא" החוצה?
מה עושים איתו בבדיקה פטולוגית?
מי מחליט איזה לבדיקות לבצע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול
ד''ר תניר אלוייס30/12/2009אחרי הוצאת הגידול הוא מעבר לבדיקה פתולוגית במעבדה - בד"כ בפורמלין (אבל אם צריך לקחת חומר לממפרינט צריך לקחת לפני הכנסה לפורמלין).
ההחלטה לגבי ביצוע בדיקות היא של הרופאים המטפלים - הכירורג והאונקולוג.
בגלל שאי אשפר לקחת בדיקה לממפרינטי אם היא היתה בפורמלין - חשוב להחליט על הצורך בבצוע הבדיקה לפני הניתוח וליידע את הכירורג.
אונקוטייפ אפשר לבצע גם על חומר שהיה בפורמלין ולכן אין חשיבות להחליט לפני הניתוח על ביצוע אונקוטייפ, ואפשר להחליט אחרי שמתקבלות התשובות הסופיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה- לפני ניתוח (תודה!!!! )גלי26/11/2009
שלום דר תניר
ראשית אני מאוד מודה לך על התשובה ,היא בהחלט עזרה לי לסדר את המידע שברשותי
שאלה קטנה נוספת לגבי אורח החיים לאחר הסרה של בלוטות הלימפה
אמרו שאצטרך להזהר לא להעקץ עי יתושים ולא להישרט וכד'
מה יכול לקרות במידה וכן נעקצים או נשרטים האם מדובר בסכנת חיים? . מה הטיפול במקרה כזה ?
שוב תודה על המענה המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד''ר תניר אלוייס28/11/2009שלום גלי,
מכיוון שבלוטות הלימפה מנקזות גם את היד, יש סכנה שאם יתפתח זיהום ביד בלוטות הלימפה לא יספיקו כדי לנקז זרימת לימפה מוגברת, ואז היד יכולה להתנפח.
מה שחשוב זה שאם נפצעים או נעקצים - לשטוף את הפצע היטב עם מים וסבון ולשים משחה אנטיביוטית, ואם מתחיל להתפתח זיהום - לטפל באנטיביוטיקה דרך הפה , אפילו דרך הוריד אם צריך.
ברגע שמתחילה התנפחות של היד (ושוב - זה לא שכיח בגלל) - אין למעשה טיפול יעיל, רק טיפולים שמונעים החמרה - פיזיוטרפיה, עיוסי לימפטי ושרוול לחץ.
התנפחות משמעותית של היד (לימפאדמה) רואים בכ 5 % בלבד מהנשים שעברו כרית בלוטות מלאה, וזה נדיר מאוד מאוד אם כורתים רק את בלוטות הזקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)